Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Klimaat

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Beiden is nodig. Innovatie is geen 100% zekerheid op alle fronten. Nu de intensieve veeteelt afschalen wel, helemaal omdat het voor onze voedselvoorziening niet nodig is om zoveel boeren te hebben. Gelukkig zijn er veel boeren die de uitkoopregeling gebruiken.

    Comment


    • nationaal niet, internationaal wel, dus je verschuift het dan naar andere landen met daar de uitstoot, en je draait hier een grote economie voor een verschuiving van het probleem de nek om, sterker nog het probleem qua uitstoot wordt zelfs groter door het te verschuiven

      Comment


      • Je vergeet een heel belangrijk ding; het effect op de natuur zal in een land als Duitsland niet zo enorm zijn als in NL.. simpelweg omdat de vee-dichtheid daar kleiner is.

        Comment


        • is dat effect bekend in cijfers ?

          Comment


          • https://www.telegraaf.nl/nieuws/1045...ste-vervuilers

            Niet Tata of Schiphol, maar houtkachels lijken grootste vervuilers

            HAARLEM - Vorig jaar nam de concentratie kankerverwekkende pak’s in de lucht toe ten opzichte van het jaar ervoor in de IJmond, het havengebied van Amsterdam en Haarlemmermeer. De GGD Amsterdam vermoedt dat vaker aanmaken van houtkacheltjes en open haarden hier wel eens aan ten grondslag zou kunnen liggen en gaat nader onderzoek doen. De resultaten worden na de zomer verwacht.

            De luchtkwaliteit in de drie regio’s wordt mede in opdracht van de provincie Noord-Holland middels luchtmeetnetten in de gaten gehouden. Vanaf 2009 is daar een dalende trend in de concentraties luchtverontreinigende stoffen. Behalve dus wat de polycyclische aromatische koolwaterstoffen (pak’s) betreft. Dat zijn verbindingen waarvan een aantal kankerverwekkend is. Voor één ervan, benzo(a)pyreen, bestaat een wettelijke richtwaarde en in alledrie de gebieden blijft de concentratie daaronder.



            Niettemin wordt er in die gebieden nog niet voldaan aan de aangescherpte waarden die de Wereld Gezondheids Organisatie WHO adviseert. Dat is wel waar de overheden naartoe willen. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) mat ook elders in het land hogere concentraties pak’s in de wintermaanden van 2022. Daarom denkt men niet in eerste instantie aan lokale bronnen als Tata Steel, Schiphol of havenactiviteiten om dit te verklaren.

            Vanwege de energiecrisis is er meer hout gestookt. Dat zou een oorzaak kunnen zijn. Maar ook de na de coronacrisis weer toegenomen verkeersdrukte. Meteorologische onstandigheden kunnen ook van invloed zijn. Vanuit een nadere analyse hoopt men beter te kunnen bepalen welke bronnen welk type luchtverontreiniging veroorzaken.

            Zowel de provinciale als lokale overheden pleiten voor aanscherping van landelijke en Europese grenswaarden voor verontreinigende stoffen. Ook moeten er dergelijke waarden komen voor alle zware metalen. Nadrukkelijk stellen van een gezondheidsnorm wordt gezien als belangrijke eerste stap naar een gezondere leefomgeving.


            Comment


            • De pest is dat wij nooit weten wat nu precies waar is, en deskundigen ook vaak nog van inzichten verschillen

              Comment


              • Kijk naar de voordelen hier geen koude winters meer en wel mooie zomers, scheelt stoookkosten en we hoeven niet meer op vakantie omdat het hier warm is en elders te heet. Scheelt ook weer uitstoot stikstof etc v auto rijden of vliegen naar vakantieland

                Comment


                • https://www.parool.nl/nederland/fran...inks~bb836d7c/

                  Frans Timmermans stelt zich kandidaat als lijsttrekker PvdA/GroenLinks


                  Eurocommissaris Frans Timmermans (62) stelt zich kandidaat als lijsttrekker voor de combinatie van PvdA en GroenLinks bij de komende Tweede Kamerverkiezingen.
                  ---------------

                  nou zijn eerste leugen al, want onlangs zei hij stellig voor de camera dat er geen sprake van was dat hij terug zou komen hiervoor naar Nederland, de nieuwe Kaag hebben we binnen! En we gaan vrolijk verder met het Groenlinkse beieid van de afgelopen jaren, niet voor niets zijn de 2 grootste themas voor ons nu assielzoekersstroom en klimaat. Dat hebben we ook aan de BBB winst kunnen zien en wegvagen van CDA en D66 bij de laatste verkiezingen

                  de vraag is nu vooral wat gaat Pieter Omtzigt doen?

                  En kan wel vele maanden na verkiezingen duren of er een nieuwe regering komt, want daar komen ze nooit uit als coalitiepartners

                  Comment


                  • https://www.bnnvara.nl/joop/artikele...ichtsbedekking

                    China omarmt de facekini: klimaatcrisis dwingt tot volledige gezichtsbedekking


                    De facekiniis bezig aan een opmars in China. Nu de klimaatcrisis daar de temperaturen tot extreme hoogten stuwt en al wekenlang alle hitterecords worden gebroken, gaan steeds meer Chinezen over tot het volledig bedekken van huid én gezicht in een wanhopige poging niet te verbranden of huidziekten op te lopen door overmatige blootstelling aan de zon.

                    De facekini is een volledig gezichtsmasker dat slechts openingen heeft voor de mond en de neusgaten. Die wordt vaak gedragen in combinatie met wijdgerande hoeden, lange mouwen en uv-werende jassen.

                    In grote delen van China is de luchttemperatuur al weken niet meer onder de 35 graden gezakt. De bodemtemperatuur is op sommige plekken inmiddels opgelopen tot 80 graden Celsius. Draagbare ventilatoren zijn nauwelijks nog aan te slepen en van top tot teen bedekte personen zijn inmiddels geen bijzonder gezicht meer in het Chinese straatleven.

                    Of de facekini in Nederland snel zal aanslaan is de vraag. Hier geldt sinds 2019 op bepaalde locaties een verbod op kleding die het gezicht geheel bedekt: in het openbaar vervoer, het onderwijs, de zorg en in overheidsgebouwen. Het zogenoemde boerkaverbod.

                    Comment


                    • Comment


                      • https://www.telegraaf.nl/nieuws/1311...iet-het-milieu

                        ’Toeslag op je patatbakje helpt de snackverkoper, niet het milieu’

                        AMSTERDAM - De toeslag op plastic bekertjes en patatbakjes die de klant sinds kort betaalt om zwerfafval tegen te gaan, helpt vooral de bedrijven die het geld incasseren. Het milieu wordt er niks wijzer van, stelt het platform Mission Reuse, een samenwerkingsverband van milieuorganisaties. ,,Herbruikbare bekers en verpakkingen werken beter.’’



                        Per 1 juli betaal je als klant een ‘toeslag’ voor plastic verpakkingen bij ‘meeneemadressen’ en supermarkten. Leveranciers mogen de hoogte ervan zelf bepalen, maar de overheid gaf wel richtlijnen: een kwartje voor een plastic beker en twee kwartjes voor een plastic bordje of patatbakje. Ook een plastic verpakking van een maaltijdsalade bij een supermarkt kost de klant volgens deze richtlijn twee kwartjes extra.

                        Dat is het gevolg van een wet die bedoeld is om wegwerpverpakkingen die de klant onderweg oppikt terug te dringen. De regeling moet plastic bij hamburgerketens, pompstations en koffietentjes bij stations een halt toeroepen. De financiële prikkel moet de consument stimuleren om voor herbruikbare kopjes en borden te kiezen.. Het doel is om binnen vier jaar het aantal plastichoudende wegwerpverpakkingen met veertig procent terug te dringen. Geen overbodige luxe, want Rijkswaterstaat becijferde dat er miljoenen plastic bekers als zwerfafval langs de weg belanden.

                        Zwerfafval


                        Staatssecretaris Vivianne Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat is daarom enthousiast over de nieuwe aanpak: ,,Het gaat enorm veel afval én zwerfafval schelen. We gebruiken namelijk veel te veel wegwerpverpakkingen. En dat kan echt anders’’, zei ze bij de introductie van de toeslag. ,,We zetten in op hergebruik. Iedereen kan een steentje bijdragen door een eigen beker of bakje mee te nemen of door te kiezen voor een beker of bakje waar borg op zit en dat weer in te leveren.’’

                        Schoenen


                        Maar in praktijk werkt het niet, signaleert Leidenaar Karl Beerenfenger. ,,De verantwoordelijkheid en de kosten worden volledig in de schoenen van de consument geschoven. En dat kan niet de bedoeling zijn’’, zegt hij namens Mission Reuse, een platform waarin onder meer Natuur & Milieu en Recycling Network Benelux verenigd zijn.

                        Volgens hem gaat het mis omdat de overheid niet controleert waarvoor de bedrijven de toeslag gebruiken en omdat de meerkosten voor de consument onvoldoende zichtbaar zijn. ,,Het zou al beter zijn als de consument weet waarvoor hij die toeslag betaalt.’’ Maar een verplichte vermelding op de bon, helpt ook niet, denkt hij. ,,Want wie vraagt er nu om een bonnetje bij friet?’’

                        Extra winst


                        Hij vindt het wonderlijk dat de horeca en de supermarkten de toeslag vrij kunnen besteden: ,,Het is gewoon extra winst. In de praktijk zullen veel bedrijven precies genoeg vragen voor een wegwerpverpakking om geen klanten te verliezen én om een mooie extra marge te pakken. Ze worden niet aangemoedigd om te investeren in herbruikbare alternatieven.’’

                        Pannetje


                        Zelf je pannetje meenemen naar de snackbar dan maar? En met een oude beker koffie halen bij het pompstation? ,,Dat gaat hooguit enkele procenten verschil maken.’’ Volgens de milieubeschermers is er maar één manier om het tij te keren: gratis bekers en bakjes die je na gebruik kunt terugbrengen. En die door de aanbieders worden schoongemaakt. Net zoals dat gaat met bierkratten en bierflesjes. ,,Proeven bij festivals en bij de horeca in Leiden en Haarlem lieten al zien dat die aanpak werkt’’, stelt Beerenfenger.

                        ,,Het vergt een startinvestering, maar is op termijn beter voor klanten, de portemonnee en het milieu.’’ Bovendien is er een praktisch voordeel: ,,Het is toch prettiger als je pannenkoek niet van je wegwerpbordje glijdt.’’ Daarom doen de milieuclubs samen een oproep richting Den Haag: ,,Het is nu aan de overheid om het bedrijfsleven alsnog de goede kant op te duwen.’’

                        Comment


                        • https://www.telegraaf.nl/nieuws/1356...ater-deze-eeuw

                          Airco kan weer op Marktplaats, wetenschappers voorspellen vrieskou later deze eeuw

                          AMSTERDAM - Het gebeurde zo’n 13.000 jaar geleden al eens eerder en volgens Deense wetenschappers zou het deze eeuw zomaar weer kunnen: het stilvallen van de zogenoemde Golfstroom. Daardoor zou het plotseling stukken kouder kunnen worden in Europa.

                          De alarmerende voorspelling is deze week gepubliceerd in het vakblad Nature Communications. Hoewel wetenschappers al jaren waarschuwen voor een verstoring van het complexe systeem van wereldwijde oceaanstromingen, hielden onderzoekers er over het algemeen nog geen rekening mee dat de belangrijke Golfstroom deze eeuw nog volledig zou kunnen stilvallen. Zo noemde het IPCC, het VN-panel van klimaatwetenschappers, zo’n scenario in 2019 nog „onwaarschijnlijk”. De opmerkelijke conclusie is gebaseerd op een analyse van de zeewatertemperaturen in het gebied ten zuiden van Groenland tussen 1870 tot en met 2020. De onderzoekers zagen steeds sterkere schommelingen in de oceaantemperatuur, wat er volgens hen op duidt dat het systeem van zeestromingen op omvallen staat.

                          De gevolgen van de verstoring van de Golfstroom kunnen immens zijn. De onderzoekers wijzen erop dat het stilvallen van de stroming ruwweg 12.800 jaar geleden – door het massale smelten van gletsjers – ervoor zorgde dat de gemiddelde temperaturen op het noordelijk halfrond binnen een decennium met 10 tot 15 graden daalden. In het slechtste scenario gebeurt het nieuwe stilvallen van de Golfstroom al in 2025, in het uiterste geval pas in 2095. Het meest waarschijnlijk moment voor het ’opdrogen’ van de stroming ligt volgens de Deense wetenschappers tussen 2039 en 2070.

                          Wie dus net een dure airco heeft aangeschaft voor de recordtemperaturen die Europa tegenwoordig teisteren, doet er dus wellicht goed aan te investeren in een stevige winterjas. Overigens is de verwachting dat de effecten niet tot het noordelijk halfrond beperkt blijven, maar wereldwijd van invloed zullen zijn. Zo voorspellen de Deense onderzoekers droogte in de Afrikaanse Sahel en de moessonregio’s in Azië. In de tropen blijft er meer warmte hangen, waardoor de kans op orkanen weer toeneemt.

                          Loopband


                          Het belang van de meer dan honderd kilometerbrede Golfstroom zit in het verplaatsen van warm en koel water over de planeet – als ware het een reusachtige loopband. De stroming, in het Engels voluit: Atlantic meridional overturning circulation (AMOC), brengt relatief warm water vanaf de evenaar via de Golf van Mexico en de Atlantische Oceaan naar het noorden. Zodra de stroom in koudere, noordelijke gebieden arriveert, geeft het de warmte af aan de lucht. Daardoor daalt de temperatuur van het water en neemt de dichtheid toe, waardoor de stroming dieper in de oceaan zinkt. Vanuit het poolgebied voert de stroom koud water terug naar de tropen.

                          Op deze manier vervult de Golfstroom in feite de rol van een warmtewisselaar die grote invloed heeft op het klimaat in West-Europa en de Amerikaanse oostkust. Om dit alles in perspectief te plaatsen: volgens een schatting in dagblad The New York Times zou de Golfstroom Scandinavië voorzien van warmte die gelijk staat aan 78.000 keer het huidige Scandinavische energieverbruik.

                          Zo zorgt het warme oceaanwater er met name voor dat de Europese winters een stuk milder zijn dan eigenlijk te verwachten valt op basis van de ligging ten opzichte van de evenaar. Zo zijn de winters in New York bijvoorbeeld stukken kouder dan in Rome, ondanks dat beide steden min of meer op dezelfde breedtegraad liggen.



                          ’Abnormaal zwak’


                          Meerdere wetenschappers stelden in de voorgaande jaren vast dat de Golfstroom al langere tijd aan het vertragen is. Zo bleek uit een onderzoek uit 2005 dat in het toonaangevende Nature verscheen dat de snelheid van de circulatie tussen 1957 en 2004 met zo’n 30 procent afnam. Een Brits onderzoek uit 2018, eveneens in Nature gepubliceerd, onthulde zelfs dat de Golfstroom al sinds het einde van de Kleine IJstijd omstreeks 1850 „abnormaal zwak” is vergeleken bij de 1500 jaar daarvoor. De onderzoekers concludeerden destijds dat het door de toenemende CO2-uitstoot niet aannemelijk was dat de ’stroomverzwakking’ binnen korte termijn zou worden afgestopt.

                          Als reden voor de verzwakking wordt vaak gewezen naar de smeltende ijskappen van Groenland. Hierdoor komen er grote hoeveelheden zoet water in de Atlantische Oceaan terecht die de passerende Golfstroom uit balans brengen. Zoet water is lichter dan zout water, waardoor de warme stroming al te vroeg naar de oceaanbodem afzinkt en in feite wordt afgeknepen. Wetenschappers zien in een gebied ten zuidoosten van Groenland, aangeduid als de ’Cold Blob’ – Koude Kledder – of het ’Noord-Atlantische Opwarmingsgat’, bewijs voor deze theorie. Terwijl de oceaantemperaturen wereldwijd stijgen, daalde temperatuur opvallend hard in de Cold Blob.

                          Feit of fictie


                          Wie trouwens denkt dit scenario al eens eerder te hebben gehoord, zou het bij het juiste eind kunnen hebben. De film The Day After Tomorrow uit 2004, met een hoofdrol voor Hollywoodster Jake Gyllenhaal, kent een vergelijkbaar plot. Een plotselinge daling van de oceaantemperaturen zorgt voor een abrupte en extreme weersomslag. New York verandert in een ijsvlakte en Europa komt onder tientallen meters sneeuw te liggen. De tijd zal het leren.

                          Comment


                          • ja geen opwarming, maar dit is ook het gevolg van de klimaatveranderingen

                            Comment


                            • hoe cynisch, een milieuramp dreigt door de milieuvriendelijke elektrische auto's...

                              https://nos.nl/artikel/2484547-veel-...an-gedacht-498

                              Veel meer elektrische auto's aan boord van brandend schip dan gedacht: 498


                              Comment


                              • In het eerste halfjaar van 2023 is het aantal woningbranden in Nederland aanzienlijk gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Volgens gegevens van het Nederlands Instituut Publieke Veiligheid (NIPV) moest de brandweer in de eerste helft van dit jaar 3884 keer uitrukken voor een woningbrand, terwijl dat aantal in dezelfde periode in 2022 nog op 3576 lag.




                                Opvallend is dat de stijging niet simpelweg te verklaren is door een toename van het aantal woningen; het aantal woningbranden is percentueel gezien meer gestegen dan het aantal woningen zelf. Ook in het jaar 2022 waren er al fors meer woningbranden dan in 2021. Het NIPV kan op dit moment nog geen definitieve conclusies trekken of deze trend zich voortzet, maar het instituut zal de komende maanden grondig analyseren wat mogelijke oorzaken zijn voor de opmerkelijke toename.

                                De toenemende populariteit van elektrische apparaten in huishoudens, zoals warmtepompen, omvormers, elektrische fietsen en elektrische auto's, vergroot de kans op brandincidenten. Het gebruik van deze apparaten brengt inherent een hoger risico met zich mee. Denk hierbij aan het overbelasten van het stroomnetwerk door een grotere vraag naar elektriciteit, wat kan leiden tot kortsluiting en brand. Bovendien kunnen onjuiste installatie of defecte apparaten bijdragen aan het ontstaan van brandgevaarlijke situaties en is het lastig blussen wanneer een dak vol gezaaid ligt met zonnepanelen.

                                Daarnaast kunnen de stijgende energietarieven mensen ertoe aanzetten om alternatieve en soms minder veilige methoden te gebruiken om hun huis te verwarmen. Huiseigenaren die op gas stoken, worden mogelijk gedreven door de hoge prijzen om alternatieve manieren te zoeken om hun huizen te verwarmen. In sommige gevallen kan dit leiden tot het gebruik van houtkachels of elektrische verwarmingssystemen, die extra risico's met zich meebrengen als ze niet op de juiste manier worden gebruikt of onderhouden.

                                Comment


                                • https://solarmagazine.nl/nieuws-zonn...-landbouwgrond

                                  BBB, VVD, GroenLinks, PvdA en SGP: geen zonneparken op Overijsselse landbouwgrond


                                  De BoerBurgerBeweging (BBB), GroenLinks, PvdA, SGP en VVD hebben in Overijssel het coalitieakkoord ‘Schouder aan schouder’ gepresenteerd. Het nieuwe bestuur roept zonneparken op landbouwgrond een halt toe.

                                  Het energiehoofdstuk van het coalitieakkoord start met het onderschrijven van de urgentie van de energietransitie die partijen willen realiseren ‘op een manier die het beste past bij Overijssel’.

                                  Nooit iedereen blij
                                  De 5 partijen stellen te beseffen dat wat ze ook kiezen, ze nooit iedereen blij kunnen maken. ‘We zijn duidelijk over onze keuzes en willen dat inwoners meeprofiteren van de opwek van duurzame energie bij hen in de buurt’, schrijven ze. ‘We maken een energievisie voor de periode na 2030. Om de juiste keuzes te kunnen maken, brengen we nu al in kaart hoe het energiesysteem zich op de lange termijn ontwikkelt en wat nodig is. De energievisie gaat over: opwek, opslag en transport van energie, gebruik en besparing van energie en het stimuleren en toepassen van innovaties. Specifieke aandacht hebben we voor de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van elektriciteitsnetten.’

                                  Als het gaat om mogelijke nieuwe energiebronnen sluit de coalitie op voorhand geen opties uit. Er wordt een Overijsselse Energie Innovatie conferentie georganiseerd om innovaties zoveel mogelijk in beeld te krijgen, ideeën uit te wisselen en om de toepassingen ervan te versnellen. Daarbij wordt ook aandacht besteed aan de recycling van zonnepanelen en windturbines.



                                  Koersverandering
                                  In het coalitieakkoord spreken de partijen over een koersverandering voor wat betreft het energiebeleid. ‘Wanneer her en der losse windturbines verschijnen, leidt dat tot verrommeling van het landschap. Het aansluiten van nieuwe energiebronnen heeft daarnaast effect op de betrouwbaarheid en beschikbaarheid van onze elektriciteitsnetwerken. Wij zien de onrust en zorgen die dit alles met zich meebrengt. Daarom veranderen we de manier waarop we de energiedoelen willen bereiken met zonne-energie, windenergie en duurzaam gas. Bij alle projecten is oog voor (gezondheids)risico’s voor mens, dier en milieu, en worden de meest recente onderzoeken over gezondheidseffecten meegenomen.’

                                  Actualiseren zonneladder
                                  Het nieuwe provinciebestuur wil om deze reden ook de zonneladder actualiseren en aansturen op een striktere toepassing ervan. ‘We willen geen grote zonneparken op landbouwgrond. Wel bieden we ruimte aan kleinschalige, lokale initiatieven van grondeigenaren als aanvulling op hun verdienmodel. Daarbij willen we voorkomen dat er door koppeling van initiatieven alsnog grote zonneparken ontstaan.’

                                  Verder wordt ervoor gekozen om als provincie actief te sturen op een aantal grotere clusters van windturbines. Vooralsnog zijn 4 clusters in beeld: Ommen/Hardenberg, de snelweg A1, de snelweg A35 inclusief de gezamenlijke gebiedsaanpak ATT 5 en Zwolle-Staphorst-Dalfsen-Zwartewaterland.

                                  Door Edwin van Gastel

                                  Comment


                                  • https://www.telegraaf.nl/nieuws/1317...en-afgeschoten

                                    Noord-Holland wil af van alle sikaherten in de duinen: ze mogen worden afgeschoten

                                    HAARLEM - De provincie Noord-Holland wil af van alle sikaherten, omdat ze een bedreiging zijn voor de biodiversiteit. De provincie geeft opdracht om ze af te schieten.

                                    Dat staat in een publicatie van het provinciebestuur. ’De omvang van de populatie verwilderde exemplaren van het sikahert (Cervus nippon) in de provincie moet tot een 0-stand worden beperkt’. De herten komen in de praktijk bijna alleen maar in de duingebieden voor. Het zijn er waarschijnlijk niet erg veel.

                                    Het van oorsprong Aziatische hert staat op een zwarte lijst; het is volgens de EU een ’slechte invasieve vreemde soort’ die de biodiversiteit in Europa bedreigt. De beperking van de omvang is nodig voor het beheer van de Natura 2000-gebieden, om de wilde flora en fauna te beschermen, zo stelt de provincie.



                                    Schade


                                    Ook PWN, dat grote delen van de duingebieden beheert, wil van de herten af. Ze kunnen schade aanrichten aan landbouwgewassen zoals bloembollen, en aan tuinen. Er is ook gevaar in combinatie met verkeer. Een paar jaar geleden werden twee herten doodgereden tussen Egmond en Bergen. Een derde werd gewond en is nooit teruggevonden.

                                    De provincie geeft nu Faunabeheereenheid Noord-Holland een nieuwe opdracht om de populatie te reduceren. Daarbij mogen geweren en honden (voor de opsporing) worden gebruikt en dat mag van twee uur voor zonsopgang tot twee uur na zonsondergang.

                                    Warmtebeeldcamera’s


                                    De jacht mag plaatsvinden met moderne middelen zoals verlichting van de prooi en warmtebeeldcamera’s. De provincie verleent daar ontheffing voor. De Omgevingsdienst Noord-Holland houdt toezicht op de jacht. De kadavers mogen worden achtergelaten, als ze niet in het zicht van wandelpaden liggen.

                                    De Faunabeheereenheid schiet de dieren niet zelf af. Het is een onafhankelijke organisatie, gevestigd in Haarlem. Er zijn natuurorganisaties, grondeigenaren, jagers en agrariërs in vertegenwoordigd. Ze adviseren en zoeken oplossingen voor problemen met dieren. Beroepsmensen en vrijwilligers zorgen voor de uitvoering.

                                    Dekking


                                    Zij zullen een behoorlijke klus krijgen aan het bestrijden van de sikaherten. Die zijn relatief schuw en zijn graag op plekken waar ze dekking hebben. Een jaar of drie gelden werd de jacht op de herten ook al geopend. Het bleek echter bijna onmogelijk om ze, letterlijk, in het vizier te krijgen. Ze zijn er nog steeds, reden dus voor de provincie om een nieuwe opdracht en jachtvergunning af te geven. Die is geldig tot 1 maart 2028.

                                    Sikahert


                                    Het sikahert komt oorspronkelijk uit Azië en wordt in Europa sinds de 19e eeuw als parkhert gehouden. In Nederland komt het sikahert nauwelijks in het wild voor. Het heeft een roodbruine vacht en is iets kleiner dan een damhert: mannetjes worden ongeveer 1,50 meter hoog, en vrouwtjes 1,30. Een sikahert weegt ongeveer 60 kilo. Ze leven het liefst in bossen en voeden zich met gras, kruiden, jong loof, maar ook vruchten, bessen, paddenstoelen en ook landbouwgewassen zoals maïs, tarwe, bieten en tuinbonen.

                                    Comment


                                    • Klimaatobsessie Carice van Houten neemt zorgelijke vormen aan: Klimaatverandering drijft haar tot wanhoop

                                      Carice van Houten, de 46-jarige actrice bekend van Game of Thrones, heeft op Instagram haar sombere gevoelens gedeeld over de klimaatcrisis. In een video liet ze weten dat ze zich bezorgd en bedrukt voelt over de staat van de wereld. Ze ontving liefdevolle berichten van bezorgde fans, die zich afvroegen hoe het met haar ging en of ze niet te somber was. Van Houten gaf toe dat ze inderdaad op sommige dagen somber is, gezien de urgentie van de klimaatverandering.



                                      Als een betrokken klimaatdemonstrant uit de actrice regelmatig haar zorgen op Instagram en gebruikt ze haar platform om bewustzijn te creëren over de klimaatverandering. In mei werd ze aangehouden tijdens een klimaatprotest van Extinction Rebellion (XR), waar de A12 werd geblokkeerd.

                                      Hoewel ze soms worstelt met gevoelens van bezorgdheid en machteloosheid, blijft Carice van Houten vastberaden om door te gaan met haar inspanningen om aandacht te vragen voor het klimaatprobleem. Op dagen dat ze meer energie heeft, is ze vastbesloten om door te zetten en te blijven strijden voor een duurzamere wereld.

                                      Met haar betrokkenheid bij het klimaat inspireert Carice van Houten anderen om ook bewust te worden en actie te ondernemen. Als een invloedrijke figuur in de entertainmentindustrie gebruikt ze haar stem om een positieve impact te maken en roept ze op tot collectieve actie tegen de klimaatcrisis.

                                      De video lijkt te suggereren dat het met Carice niet helemaal goed gaat. Ze lijkt volledig geobsedeerd en geïndoctrineerd door angstige berichten over het klimaat, waardoor ze anderen ook in de ban van deze paranoïde onzin brengt. Het wordt tijd dat Carice zich weer richt op haar ware talent: acteren. Haar huidige gedrag is inmiddels een uitgemolken en triest toneelstuk geworden. De reacties onder de video zijn ook behoorlijk kritisch en mensen vragen zich af hoe het kan dat de ooit zo geprezen actrice zó heeft kunnen afglijden.

                                      Comment


                                      • https://www.bnnvara.nl/joop/artikele...et-overstroomd

                                        Klimaatcrisis treft miljoenenstad Beijing, stad compleet overstroomd


                                        Extreem noodweer teistert de Chinese hoofdstad Beijing. Daarbij zijn al zeker twee mensen om het leven gekomen. Vanwege de zware regenbuien hebben de autoriteiten er de hoogste waarschuwing afgegeven voor overstromingen en aardverschuivingen. Naar schatting 40.000 inwoners van de miljoenenstad zijn geëvacueerd.

                                        China heeft sinds vrijdag te kampen met storm Doksuri. Doksuri is voor het Oost-Aziatische land een van de zwaarste stormen in jaren en veroorzaakte in het weekend vele overstromingen in de zuidelijke provincie Fujian. Hoewel de storm zelf inmiddels is afgezwakt, zijn de gevolgen ervan enorm.

                                        In Beijing staan door overstromingen honderden wegen blank en zijn ook metrostations overstroomd. Vluchten zijn massaal afgelast en het werk op duizenden bouwplaatsen is stilgeligd. Tussen zaterdagnacht en maandagmiddag viel in Beijing gemiddeld 170,9 millimeter regen, aldus het lokale meteorologische bureau. Dat is bijna evenveel als het gemiddelde van de hele maand juli.

                                        Ook de nabijgelegen stad Tianjin en de aangrenzende provincie Hebei hebben last van het slechte weer. Het aantal evacués in de stad Baoding (Hebei) ligt op bijna 55.000.

                                        Comment


                                        • mooi er zijn teveel mensen, en zeker Chinezen, laat de natuur maar de boel corrigeren, beter dan dat wij dat doen

                                          Comment


                                          • Filipijnen staan ook grotendeels onder water en nieuwe coronavarianten komen al via Indonesie, de natuur slaat wel toe als het moet, maar de mensheid wil het bestrijden, terwijl we juist met teveel mensen zijn, beetje dom

                                            Comment


                                            • Dan valt het te hopen dat de gehele randstad een keertje verzuipt, daar zijn ook erg veel mensen.

                                              Comment


                                              • dat is het punt, we willen allemaal in leven blijven, en ouder worden, maar dat wordt de ondergang van de mensheid qua klimaat, maar wij zingen het wel uit

                                                Comment


                                                • gisteren A15 beide kanten gesloten door megabrand bedrijfsgebouw wat met name kwam door de zonnepanelen die op het dak lagen,

                                                  die zonneparken worden ook een probleem en we worden kwetsbaar niet alleen voor brandgevaar maar ook voor stilleggen vd elektra voorziening wat vrij gemakkelijk is via die parken, in tijden van oorlog of terroristen, men onderschat de vele gevaren en nadelen van die klimaatmaatregelen

                                                  Comment


                                                  • Nederlanders boeken nu massaal vluchten naar vakantiebestemmingen vanwege de regen. Ook met de zetelwinst van BBB en andere niet pro klimaatpartijen zie ik een Timmermans niet zomaar de verkiezingen winnen. Zeker niet in combi met anti immigranten sentiment wat er ook heerst en stagnatie op de woningmarkt mede door bouwstops vanwege CO2 wet en toevoer immigranten.

                                                    Het worden harde verkiezingen denk ik wat nog meer poleralisatie zal gaan brengen ben ik bang.

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X