Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Klimaat

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Las ik nu dat ze na de zomer iedere dag op de A12 in Den Haag willen gaan demonstreren die kiimaatterroristen? Hoeven die niet te werken?

    Comment


    • https://www.ad.nl/den-haag/klimaatac...eren~ae1a6b43/

      Klimaatactivisten dreigen vanaf 9 september elke dag de A12 in Den Haag te blokkeren


      UPDATEKlimaatactivisten van Extinction Rebellion (XR) dreigen vanaf zaterdag 9 september elke dag de A12 in Den Haag te blokkeren. De klimaatactiegroep zegt pas te stoppen met de dagelijkse blokkades als de overheid alle subsidies aan de fossiele industrie afschaft. Net als bij voorgaande acties wordt de komende blokkade verboden door Jan van Zanen, burgemeester van Den Haag.



      Als de klimaatactivisten op 9 september door de politie van de snelweg worden gehaald, dreigen zij elke daaropvolgende dag om 12.00 uur opnieuw de weg te blokkeren. Dat maakte de actiegroep dinsdag bekend op diezelfde plek, maar dan boven de Utrechtsebaan.

      Een woordvoerder van de actiegroep verwacht dat er op zaterdag 9 september genoeg mensen aansluiten om de actie vol te kunnen houden. Wel is het mogelijk dat het aantal demonstranten in de dagen erna verschillen. ,,De ene dag kan het bijvoorbeeld een groepje van vijf mensen zijn, de andere dag weer een paar honderd.” De groep heeft ervoor gekozen om in september actie te voeren vanwege Prinsjesdag.
      ‘Gedwongen actie te voeren’


      De Utrechtsebaan werd door Extinction Rebellion al zeven keer eerder geblokkeerd. Dit deel van de A12 kozen zij omdat deze weg tussen de tijdelijke Tweede Kamer en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat ligt. ,,Zolang het kabinet weigert te luisteren, zijn we gedwongen actie te voeren”, zegt Amber Daal van Extinction Rebellion op de persconferentie.

      ,,We bevinden ons op een cruciaal moment”, vervolgt Daal. ,,Wat we nu doen bepaalt voor duizenden jaren hoe de aarde eruit gaat zien en hoe leefbaar die nog gaat zijn. Daarom moeten we nu echt alles uit de kast halen en blijven we de A12 blokkeren. Als het moet voor altijd.”

      ‘Die blokkades zullen wij nooit toestaan’


      De woordvoerder van de Haagse burgemeester Jan van Zanen laat weten kennis te hebben genomen van het bericht van Extinction Rebellion vandaag. ,,Het geeft aan dat hun acties duidelijk zijn gericht op dwang, ontwrichting en blokkade.”

      Eerdere blokkades verbood Van Zanen. Ook de komende op 9 september gaat geen goedkeuring krijgen. ,,Die blokkades zullen wij nooit toestaan, net als de vorige zeven keer. De reden is simpel: als wij dit goedkeuren voor één groep, moet je dat morgen ook doen voor mensen tegen Zwarte Piet, overmorgen voor allerlei andere demonstraties. Je moet dan iedere demonstratiegroep de mogelijkheid geven de A12 te blokkeren. Wat wij niet willen. Demonstranten zijn van harte welkom in Den Haag, maar een blokkade is geen demonstratie.”

      Comment


      • Originally posted by Domstad View Post
        Las ik nu dat ze na de zomer iedere dag op de A12 in Den Haag willen gaan demonstreren die kiimaatterroristen? Hoeven die niet te werken?
        Ach, boeren lukte het ook altijd

        Comment


        • Die hebben gelukkig familie en personeel die voor aantal uren het over kunnen nemen en deel vd werkzaamheden kunnen ze verschuiven waar nodig, die draaien rystig werkdagen van 10-16 uur en dat 6 a 7 dagen in de week

          Comment


          • Haha je hebt geen flauw idee of dat waar is.

            Alle leden van Extinction Rebellion hebben betaalde banen en nemen onbetaald verlof op en hebben collega's die hun werk kunnen overnemen

            Comment


            • Ik kan van mijn baas niet zo vaak vrij krijgen om te demonstreren, zeker niet met het huidige personeelstekort.

              Comment


              • Voordelen elektrisch rijden worden ook deels teruggedraaid, wegenbelasting willen ze weer invoeren en dit jaar 20% meer autos verkocht tov vorig jaar, wel meer elektrisch dan vorig jaar maar meerendeel nog benzine. Dat is dus ook de consument... wij dus...

                Comment


                • precies, en zolang de meeste consumenten niet of deels de kosten kunnen betalen voor betere dingen tgv het klimaat dan houdt het op, en met 8 of 9 miljard mensen bepalen wij de uitstoot. En mensen kijken eerst naar hun eigen belang, of economisch belang of kunnen niet eens kiezen omdat ze de middelen niet hebben of in een land wonen waar die keuze niet is. Dus wordt het een lastig verhaal dat gehele klimaat wereldwijd goed te krijgen. Nog los van wat waar is qua cijfers en in hoeverre we dat kunnen beinvloeden, en of dat realistisch is. Ik heb er een hard hoofd in, aan de andere kant, verandert al eeuwenlang het klimaat op aarde, dat hoort er ook weer bij. Met een bevolkingsgroei zie ik geen grote zaken veranderen in het totale klimaat wereldwijd, wat wij ook gaan doen. Het is te groot.

                  Comment


                  • Ons kabinet gaat ruim 20 miljard uittrekken voor klimaat wat 0.00036 graden lager effect gaat opleveren, dat is gelijk aan wat China op 1 dag uitstoot. Knettergek zijn ze

                    Comment


                    • Het meest erge is ook nog dat Minister Jetten het toegeeft. Hoe spoel je 22 miljard? door de plee voor geen efftect op het klimaat. Gaat nergens over.

                      Comment


                      • Tja, met zo'n redenering gaat geen enkel land duurzamer worden...sukkels! Eigenlijk heb ik een beetje medelijden met jullie. Maar ja, het zij zo, die bekrompen gedachten... moet de rest ook maar mee zien te leven, en zo is het. Helaas.

                        Comment


                        • Jullie? 22 miljard euro voor 0.000036 graad dat is krankjorum hoor

                          Comment


                          • Dat is crimineel gedrag, weet je wat je met 22 miljard kan doen qua armoedebestrijding etc ipv weggooien.

                            Comment


                            • Dit is een geintje hoop ik? Zoveel miljard voor nagenoeg geen verbetering? En dat keurt het kabinet goed?

                              Comment


                              • https://www.telegraaf.nl/financieel/...bij-tata-steel

                                Klimaatactivisten breken door hekken bij Tata Steel

                                VELSEN (ANP/DFT) - Klimaatactivisten zijn zaterdag ondanks een verbod toch binnengedrongen op het terrein van Tata Steel in Velsen.

                                Onder luid gejuich braken ze de hekken open. Op het terrein zijn honderden activisten aanwezig. Volgens Greenpeace zijn actievoerders doorgedrongen tot ’het hart van de vervuiler’ om sluiting af te dwingen. De fabriek is te vervuilend voor de omgeving, aldus actievoerders.

                                De demonstranten lopen op het terrein richting de fabriek en de cokesfabriek, die als eerste gesloten zou moeten worden. Op het terrein is geen politie. Agenten te paard staan op de openbare weg.

                                „Onze actie verstoort wel de bedrijvigheid, maar die is niet gericht tegen werknemers, wel tegen de bedrijfstop. We staan op veilige afstand om ons punt te maken”, aldus Greenpeace.

                                Personeel van Tata Steel roept demonstranten op terug te keren. ,,Dit is verboden, strafbaar en creëert risico’s voor demonstranten, Tata Steel-medewerkers, omwonenden en het milieu”, aldus de zegsman van het bedrijf.

                                Op deze manier demonstreren had de burgemeester verboden. Er was een noodverordening afgekondigd voor het terrein van Tata Steel.

                                Comment


                                • Dit is in mijn ogen wel een prima aktie van klimaatactivisten

                                  Comment


                                  • ja want het is alleen bij die fabriek dus andere mensen geen last van zoals bij een snelweg blokkeren, en er zijn veel kanker gevallen in die omgeving door die uitstoot, dat moeten ze aanpakken ipv dat absurde boerenrazzia gedoe

                                    Comment


                                    • Dat moeten ze ook aanpakken inderdaad.. maar verder blijft het natuurlijk ordinair inbreken in iemands bedrijf.. dat dan weer wel.

                                      Comment


                                      • de vervuilers worden niet allemaal gelijkwaardig aangepakt, daarbij is het raar dat er zoveel tijd, geld etc in gestoken wordt terwijl het klimaat er vrijwel niets van opknapt,

                                        Comment


                                        • Druk op CDA-top om stikstofdeadline 2030 te schrappen neemt toe: CDA-leden eisen actie na mislukken landbouwakkoord



                                          In de nasleep van het mislukken van het landbouwakkoord, wordt binnen verschillende CDA-afdelingen de roep om actie steeds luider. Lokale en regionale CDA-leden dringen er bij de partijtop op aan om de belofte om het jaartal 2030 als stikstofdeadline te schrappen, waar te maken. Uit een rondgang van het AD blijkt dat in sommige gebieden zelfs het halen van 2085 als deadline onhaalbaar lijkt.



                                          Het CDA bevindt zich momenteel in een enorm dilemma. Als de partijtop toegeeft aan de stikstofeisen van een deel van de achterban, loopt de coalitie gevaar, kunnen er vervroegde verkiezingen plaatsvinden en dreigt de partij irrelevant te worden na nog meer zetelverlies. Aan de andere kant kan het trotseren van het mondige deel van de achterban binnen de partij juist meer onvrede veroorzaken.

                                          Voor CDA-leden voelt het deze week alsof ze weer terug bij af zijn. Met coalitieakkoorden die in diverse provincies op de tocht staan en een mislukt landbouwakkoord, kijken ze naar de CDA-top en vragen ze zich af: wat nu? Wopke Hoekstra is niet van plan om overhaast te handelen in de aangekondigde heronderhandelingen over de stikstofdeadline van 2030, waar zijn partij vanaf wil. Desondanks pleiten verschillende afdelingen en provinciebestuurders voor snelheid bij het schrappen van de deadline van 2030. In de provincie Limburg smeult de onvrede. Dertig lokale afdelingen willen daar gezamenlijk een werkgroep vormen die zich buigt over de toekomst van de christendemocratie, zo meldde dagblad De Limburger.


                                          Het voortbestaan van het CDA bevindt zich op een precair punt, en het lijkt erop dat de partij op het randje van een ineenstorting balanceert. Met de opkomst van de BoerBurgerBeweging (BBB) en het vertrek van Pieter Omtzigt lijkt de levensvatbaarheid van het CDA steeds verder af te nemen.

                                          Comment


                                          • https://www.autoblog.nl/nieuws/amste...ingaan-3512311

                                            Amsterdam koopt 37 diesel vuilniswagens voordat milieuregels ingaan

                                            Niet de vlam in de pijp, maar dikke dieselroet in De Pijp. Amsterdam koopt snel nog even 37 vuilsniswagens op diesel, voordat dit door regels verboden wordt.

                                            De deug-hoofdstad van Nederland laat andermaal zien dat altijd maar deugen best lastig is. Amsterdam, dat bij de laatste verkiezingen een top-4 kende van GL, PvdA, PvdD én D66, gaat namelijk volop aan de stinkdiesel! In de hoodstad van ons land, gaat per 2025 regelgeving in waardoor vervuilend materieel uit de stad geweerd gaat worden. Voertuigen op fossiele brandstof dus bijvoorbeeld.

                                            Het enige is: er is een overgangsregeling van vijf jaar. Je kan immers niet iedereen letterlijk dwingen dure voertuigen zomaar af te schrijven of verplicht te verkopen. Zelfs de wokies krijgen dat er niet doorheen geduwd. In de periode van vijf jaar kunnen getroffen privé personen en bedrijven/bedrijfjes maatregelen treffen om vervuilende voertuigen uit te faseren. Op zich schappelijk, hoewel de regels op zich natuurlijk betwistbaar zijn.

                                            Nu was het -vermoedelijk- alleen even niet de bedoeling dat de gemeente zelf maximaal gebruikt ging maken van deze overgangsregeling. Maar precies dat, doet men wel, op een cynische manier. Onlangs is er namelijk een dikke order geplaatst voor 37 vuilniswagens op diesel. Deze moeten voor 1 januari 2025 opgeleverd worden. In dat geval kunnen ze vervolgens namelijk tot 2030 ‘gewoon’ dienst doen.



                                            Bizar genoeg zegt de betrokken wethouder Pels van de afdeling ‘Afval’, dat de auto’s in principe in 5 jaar ook afgeschreven worden. Hoewel afvalwagens normaal gesproken goed 10 jaar meegaan. In theorie haalt zij de mogelijkheid tot verkoop aan, maar dit staat niet in de financiële planning. Dat is dan op zich wel weer prudente accounting. Maar wel voor een, op het oog, gekke move.

                                            Voorzitter van MKB Amsterdam Guido Frankfurther, vindt het allemaal dan ook bijzonder. Op Twitter geeft Guido aan dat Amsterdam zo niet het juiste voorbeeld geeft, terwijl het MKB-ers op kosten jaagt:

                                            MKB Amsterdam vindt het ontluisterend dat de gemeente Amsterdam nog juist voor invoering zero emission zone op 1 januari 2025 37 diesel vuilniswagens koopt en dan gebruik te maken van de overgangsregeling.
                                            Guido Frankfurther, heeft waarschijnlijk voorouders die uit München komen

                                            Frankfurther pleit voor het aanpassen van de regels. Hij wil een ruimere overgangsregeling voor MKB-ers. Fijntjes stipt hij aan dat de gemiddelde ondernemer het financieel niet kan dragen om forse investeringen even in vijf jaar af te schrijven. Dat kunnen alleen overheden, die draaien op belastinggeld.

                                            Inmiddels heeft de kwestie ook de Tweede Kamer bereikt, waar sterkhouder VVD de groene rakkers confronteert met de organische boter op het hoofd. Waarvan akte.

                                            Comment


                                            • Laat me raden: Dat klimaatneutrale nieuwe ziekenhuis op zonne-energie en waterstof vinden jullie ook maar weggegooid geld en iets voor woke klimaathippe artsen en dito bestuurder.

                                              Comment


                                              • Sowieso principieel weigeren om daar onder behandeling te gaan natuurlijk, zelfs als je ligt te creperen! 🤣🤣

                                                Comment


                                                • Originally posted by vuurwants View Post
                                                  Laat me raden: Dat klimaatneutrale nieuwe ziekenhuis op zonne-energie en waterstof vinden jullie ook maar weggegooid geld en iets voor woke klimaathippe artsen en dito bestuurder.
                                                  lijkt me goed iniatief, wat heeft woke daarmee te maken

                                                  waar staat dat ziekenhuis? heb er niets over gelezen?

                                                  Comment


                                                  • Is vanochtend geopend, zag het toevallig op NPO-journaal.. Rijnstate in Elst.. Eerste ziekenhuis in EU dat op zonne- en waterstofenergie 'draait'.

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X