Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Klimaat

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • https://www.ad.nl/den-haag/activiste...bben~ad5fc009/

    Ze ervoeren het zelf vandaag als een nederlaag. Overigen blokkades zorgen voor files is meer uitstoot. En bevilking krijgen ze tegen zich en dat is te zien in kiesgedrag. Ps elektriciteitsnet kan het omzetten van fossiele brandstoffen naar elektra helemaal niet aan, dus er wordt niets bereikt. Nog los van de grote vervuilende landen als Rusland, USA, India, China, Afrika etc niets of weinig doen. Dan is hetgeen wat wij in Nederland kunnen doen volkomen zinloos

    Comment


    • Demonstreren vd goede zaak is prima maar dit is lastigvallen van de gewone mensen en het politie apparaat wordt overbelast zodat die hun echte taken niet goed kunnen uitvoeren. Ze bereiken het tegenover gestelde. Ps er zit een demissionair kabinet wat deels al uitgedund is en geen grote beslissingen meer mag nemen. En die juist veel pro klimaat beslissingen hebben gemaakt ten koste van de bevolking. Daarom zijn ze mede ook weggestemd zoals in een groot deel van Europa....

      Comment


      • het is zinloos, ze moeten in China, India etc demonstreren of bij Tata Steel, niet ons lastig vallen, mensen krijg je de auto niet uit en een leeg ING gebouw treft de ING ook niet, hoe simpel..

        Comment


        • Dubai onder water vanwege stortbuien die ze zelf veroorzaakt hebben via chemicalien.... bizar....

          Comment


          • https://www.ad.nl/binnenland/klimaat...0-op~a2b6db9d/


            Demonstranten van Extinction Rebellion verzamelden 30 maart nabij de A10. © ANP

            Klimaatactivisten willen op Koningsdag weer de A10 op


            Extinction Rebellion (XR) is van plan om komende zaterdag op Koningsdag de A10 te blokkeren. De klimaatactivisten willen daarmee wederom ING ertoe bewegen om te stoppen met ‘alle financiering van, en dienstverlening aan, de fossiele industrie’. Dat schrijft XR in een persbericht.

            ‘Ter ere van Koningsdag vragen wij koning Willem-Alexander zich uit te spreken tegen fossiele financiering’, zegt woordvoerder Let de Jong in het persbericht. ‘Nederland is een van de landen die wereldwijd het meest hebben bijgedragen aan de klimaat- en ecologische crisis en het koningshuis is daar medeverantwoordelijk voor. Dat Nederlandse bedrijven, waaronder ING, doorgaan met het aanjagen van de crises is onacceptabel.’

            Het is de vierde keer dat XR de snelweg A10 ter hoogte van het voormalige kantoor van ING wil blokkeren. De eerste twee keer lukte het de activisten, de derde keer op 30 maart, wist de politie de snelwegblokkade te voorkomen. Dat mislukte omdat de politie de auto’s van XR - die het verkeer moesten afremmen - nog voor het begin van de actie onderschepte. De chauffeurs en bijrijders werden gearresteerd.

            Demonstratierecht


            Volgens XR verliepen de eerste demonstraties op de A10 ‘veilig en verantwoord, ondanks de weigering van de gemeente Amsterdam om de weg af te zetten en de demonstratie te faciliteren. Het dichtbijgelegen VUMC heeft geen hinder ondervonden van de acties en voor het overige verkeer bleef de overlast beperkt. De gemeente moet A10-blokkades faciliteren met het oog op het demonstratierecht en dat kan makkelijk’, klinkt het.

            XR vindt daarom dat de autoriteiten en de politie de demonstratie deze zaterdag zouden moeten faciliteren, omdat het ‘beschermen van het demonstratierecht een van de belangrijkste politietaken is, ook op Koningsdag. Gezien eerdere kritiek van onder andere politiebonden, wijst XR daar met klem op. ‘Het kan nooit zo zijn dat politie-inzet om (dronken) overlast tegen te gaan als nuttig en acceptabel wordt gezien, terwijl deze inzet wordt afgekeurd als het gaat om het faciliteren van vreedzame demonstraties’.

            Alle hens aan dek


            De voorgaande keren werd de actie van XR door Amsterdamse driehoek, bestaand uit burgemeester Femke Halsema, politiechef Frank Paauw en hoofdofficier van justitie René de Beukelaer, verboden. Het is nog niet bekend hoe de driehoek reageert op deze geplande actie van XR op Koningsdag. Voor de politie in Amsterdam is het op deze nationale feestdag al alle hens aan dek.

            Comment


            • Kabinet onderzoekt uitzonderingen in het demonstratierecht

              Comment

              Working...
              X