Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Trump, een zegen of een ramp?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • en een muur bouwen is ook weer werkgelegenheid en ik weet de kosten niet van mensen die illegaal de VS in trekken en daarvoor problemen zorgen Die mensen komen ook weer in allerlei niet gewenste situaties terecht

    Comment


    • Er is geen perfect beleid, en er wordt ook beleid van Trump door Biden door gezet, het is niet zo dat Trump alles verkeerd deed of dat Biden alles goed doet. Lijkt er wel op dat hij door meer overheidbemoeienis meer grip krijgt op de corona crisis en opbouw van het land via verschillende invalshoeken, ook via sociale stelsel. Vraag is wel straks klopt de rekensom wel en blijft het land niet achter met een onoverbrugbare staatsschuld.

      Comment


      • https://www.ad.nl/buitenland/faceboo...jaar~aae60986/ nog ff rustig, lekker hoor

        Comment


        • we zullen nooit weten wat Trump had gedaan met Afghanistan, ik denk ook dat ie had terug getrokken want dat deed ie overal om kosten te besparen en wat win je nu in die landen uiteindelijk, niets toch?

          Comment


          • Hoe is het met Donald? Hij zou tig rechtzaken tegen zig krijgen? Hoe gaat het met zijn bedrijven en zijn familie? Bereidt hij zich nog voor op nieuwe deelname aan presidentsverkiezingen?

            Comment


            • Dit is geen Google, Willy Wonka

              Comment


              • https://www.trouw.nl/buitenland/trum...ider~b0f81de0/

                ColumnBas den Hond

                Trump struikelde even in Texas, maar staat na Ohio alweer overeind als partijleider

                8 augustus 2021Na een voorverkiezing in Texas leek het leiderschap van Donald Trump over de Republikeinse partij even te wankelen. Maar na een andere voorverkiezing, in Ohio, was hij weer helemaal terug.

                “Geweldige Republikeinse overwinning voor Mike Carey. Grote aantallen! Dankjewel Ohio en al onze geweldige Amerikaanse patriotten”, liet Trump dinsdag weten toen de door hem gesteunde kandidaat gewonnen bleek te hebben.

                Mike Carey is nu de Republikeinse genomineerde voor een zetel in het Huis van Afgevaardigden. Hij feliciteerde op zijn beurt de voormalige president: “Vanavond hebben de mensen van Ohio’s 15e congresdistrict de duidelijke boodschap aan de natie gestuurd dat President Donald J. Trump zonder enige twijfel de leider van onze partij is.”
                Trump had zijn best gedaan


                Daar was dus wel enige twijfel over toen een week eerder in Texas een voorverkiezing werd gehouden, eveneens voor een Republikeinse zetel in het Huis van Afgevaardigden. Daar nam Jake Ellzey het op tegen Susan Wright. En ondanks het feit dat Trump zijn steun voor Wright had uitgesproken, won Ellzey met 53 procent van de stemmen.

                Trump had met name in de laatste dagen voor die verkiezing zijn best gedaan. Twitteren kan hij niet meer, maar hij gaf een verklaring uit waarin hij uitlegde dat Wright “de Amerika Eerst programmapunten steunt en onze krijgsmacht en onze veteranen, sterk is als het om de grenzen gaat, hard tegen de misdaad, voor het leven [dus tegen abortus] en voor het tweede amendement [dat het recht op wapenbezit garandeert].” Zijn politieke actiecomité gaf 100.000 dollar om tv-advertenties uit te zenden. Maar het hielp allemaal niet voldoende.

                Die twee verkiezingsuitslagen spreken elkaar dus tegen. Dat hoeft niet te verwonderen, ze vormen in feite een minieme steekproef uit de politieke wereld. Als je maar twee mensen vraagt naar hun mening over Trump of Biden, weet je ook nog niet veel over hun steun in het land. Pas als je honderden, liefst zo’n duizend mensen peilt, ontstaat er een stabiel beeld.
                De ex-president is nog te populair


                Maar iets valt er wel te zeggen over de positie van Trump. In Texas steunde hij een verliezende kandidaat die geen doorgewinterd politica was. Susan Wright is de weduwe van Don Wright, lid van het Huis van Afgevaardigden tot februari, toen hij overleed aan Covid-19. Haar tegenstander Jake Ellzey, een voormalig piloot van gevechtsvliegtuigen bij de marine, zit nu nog in de Senaat van Texas, beschikte over een goed gevulde campagnekas en had de steun van een groot aantal prominente Texaanse Republikeinse politici, zoals voormalig gouverneur – en minister van energie onder Donald Trump - Rick Perry.

                Ellzey liet het verder ook wel uit zijn hoofd om Donald Trump te bekritiseren. Toen de voormalige president samen met de gouverneur van Texas in juli de grens met Mexico bezocht, om de aandacht te vestigen op wat de Republikeinen graag een migrantencrisis noemen, was Ellzey erbij.

                Ook in Ohio, waar Trumps kandidaat wel won, was geen van de Republikeinse gegadigden voor de nominatie zo roekeloos om Trump af te vallen. Daarvoor is de ex-president nog te populair bij de Republikeinen.

                Die relatie is wel een heel klein beetje aan het bekoelen. Vorig jaar november kon hij de goedkeuring wegdragen van 90 procent van de Republikeinse kiezers, en de sterke goedkeuring van 73 procent. In juli was 82 procent hem goed gezind, en had hij de sterke goedkeuring van 62 procent.
                Trumps positie is aan het verzwakken


                Dat duidt op een verzwakking van zijn positie, maar in voorverkiezingen zoals die in Texas en Ohio maakt dat nog niet uit. Want bij zulke verkiezingen is de opkomst traditioneel laag, het gaat per district om tienduizenden in plaats van honderdduizenden kiezers. Wie in een voorverkiezing gaat stemmen, doet dat vanwege een sterke politieke motivatie, en bij de Republikeinen zal die vaak voorkomen uit trouw aan Trump.

                Dat betekent dat zelfs Republikeinse politici die op Trump afgeknapt zijn, hem wijselijk niet zullen aanvallen. Het schoolvoorbeeld daarvan is de Republikeinse fractieleider in de Senaat, Mitch McConnell, momenteel de machtigste politicus van zijn partij. Hij heeft Trump nooit vergeven dat die probeerde de uitslag van de presidentsverkiezingen in november verdacht te maken en dat hij een groot deel van de partij voor dat karretje spande. Hij spreekt hem nooit meer. Maar het actiecomité dat ijvert voor de verkiezing van Republikeinse senatoren volgend jaar, en dat onder leiding staat van McConnell, verkoopt volop T-shirts en andere voorwerpen met het gezicht van Trump erop, met onderschriften als: “Mis je me al?”
                Trumpmokken en -petten


                Ook andere takken van de Republikeinse partij die geld inzamelen, doen goede zaken met Trumpmokken en -petten. Wie op de email-lijst staat van de Republikeinse partij zelf, kreeg begin juni maar liefst 19 berichten over de aanstaande verjaardag van Trump (op de 14e). Bij het ondertekenen van een felicitatie voor de president kon in één moeite door een klein bedrag aan de partij worden geschonken. Volgens WinRed, de organisatie die dergelijke giften voor de Republikeinen verwerkt, leveren webpagina’s met Trumps naam erop twee keer zoveel geld op als webpagina’s zonder.

                Door zich aan die realiteit over te geven, spekken de Republikeinen hun partijkas. Ook Trump zelf doet er goede zaken mee – zijn politieke actiecomité heeft meer dan 100 miljoen dollar in kas.

                Voor Democraten die zich daar zorgen over maken is er één troost: in al die mails waarin Trump wordt genoemd, valt maar zelden de naam van Joe Biden. Als vijand die het bloed doet koken, de donatiedrift opvoert en conservatieve kiezers naar de stembus laat optrekken om hem de pas af te snijden, is de huidige president van de VS kennelijk totaal ongeschikt gebleken. En dat is voor de Democraten een voordeel dat niet in geld is uit te drukken.

                Trouw-correspondent Bas den Hond (standplaats Boston) schrijft wekelijks een column over de Amerikaanse politiek. Lees ze hier terug.
                Lees ook:

                De machtige juridische waakhond gaf eerst pootjes aan Trump en nu zit-ie op voor Biden


                Wie nog steeds nieuwsgierig is naar de rijkdom van Donald Trump, of denkt dat hij tot over zijn oren in de schulden zit die uitstaan bij onfrisse types, mag hoop koesteren, schrijft Bas den Hond.
                Nog even dit…

                Comment


                • https://www.parool.nl/wereld/trump-s...eren~b9562b0b/

                  Trump sorteert voor op een nieuwe campagne én poging de verkiezingen te manipuleren

                  Donald Trump sorteert voor op een nieuwe presidentscampagne én een nieuwe poging de verkiezingen te manipuleren. Amerikaanse verkiezingsspecialisten maken zich ernstige zorgen.

                  Hij slaapt slecht, gaf professor in kiesrecht Rick Hasen onlangs toe tegenover de politieke krant Politico. Trump is er in 2020 niet in geslaagd met zijn fantasieën over vermeende fraude de uitslag naar zijn hand te zetten. Maar Hasen vermoedt een nieuwe poging in 2024 – de vorige stemronde kan wel eens de ‘generale repetitie’ geweest zijn, denkt hij.



                  “Ik voel me als een klimaatwetenschapper die waarschuwt dat de aarde nog anderhalve graad warmer wordt, of een epidemioloog die waarschuwt voor wat er gaat gebeuren als we geen maatregelen nemen om de verspreiding van een nieuwe pandemie onder controle te houden,” zei hij.

                  Ondanks Trumps pogingen de winst van Joe Biden van tafel te krijgen, bleef de Amerikaanse democratie vorig jaar overeind. Kiescommissies, ambtenaren, bestuurders, rechters en het Congres weigerden naar de pijpen van Trump te dansen – ondanks hevige druk en zelfs een gewapende bestorming van het Capitool. Maar veel van die integere functionarissen zijn inmiddels vertrokken en vervangen, waarschuwen kiesexperts als Hasen. In het noorden van Texas trad vorige week nog een lokale verkiezingsambtenaar af na maandenlange pogingen van lokale Trumpaanhangers om haar taken over te dragen aan een Trumpbondgenoot die op sociale media ook verhalen verspreidde over vermeende fraude. Michele Carew had smetteloze verkiezingen georganiseerd in het district, waarin Trump 81 procent van de stemmen kreeg, maar zij werd beschuldigd van linkse sympathieën. “Ik voelde me alleen, om eerlijk te zijn,” vertelde Carew aan de Texas Tribune. “Het ergste was door het slijk te worden gehaald terwijl ze niet weten waar ze het over hebben.”

                  Vervanging


                  Ook in Michigan zijn sommige leden van belangrijke kiescommissies vervangen door nieuwkomers die eerder de fraudeverhalen van Trump verspreidden, melden lokale media. Veel kiescommissarisen voelen zich onveilig, na alle verdachtmakingen uit het kamp van Trump. In Pennsylvania is ongeveer een derde van hen opgestapt, berekende persbureau AP. In het zuidwesten van Ohio is een kwart van de mensen die over audits gaan vertrokken, rapporteert de The New York Times.

                  Trump probeert in belangrijkste staten loyalisten gekozen te krijgen voor de posten van bestuurders die over verkiezingen gaan. Trump steunt in relatief obscure lokale voorverkiezingen in Arizona, Michigan en Georgia Republikeinse kandidaten die de verkiezingswinst van Biden eerder niet erkenden. Dat zijn drie staten waar zittende lokale bestuurders zich vorig jaar nog verzetten tegen Trumps pogingen de uitslag te manipuleren.

                  “Onze topprioriteit is het steunen van sterke strijders die geven om de integriteit van de verkiezingen,” zei Trumpwoordvoerder Liz Harrington open over de pogingen aanhangers van Trumps fraudefantasie op belangrijke posten te krijgen. “Hij merkt het als mensen vechten voor de waarheid over de verkiezingsuitslag uit november.”

                  Trumps leugens over fraude zijn al vaak ontkracht in rechtszalen en hertellingen. Ook een nacontrole die zijn bondgenoten in Arizona lieten doen, concludeerde dat Biden daar eerlijk heeft gewonnen. Niet Trump, maar Biden kreeg in de extra telling 350 meer stemmen dan aanvankelijk gezien, constateerde Cyber Ninjas, het bedrijf van een Trumpaanhanger.

                  Maar kamp Trump houdt met verdachtmakingen uit het eindrapport stug vol dat de verkiezingen gestolen zijn. Een woordvoerder beweerde op Twitter bijvoorbeeld dat 23.000 ‘spookstemmers’, zijn gevonden, omdat ze volgens Cyber Ninjas met een oud adres hebben gestemd. Maar dat gebeurt altijd en is volkomen legaal – als je net verhuisd bent of tijdelijk in het buitenland woont, mag je gewoon stemmen.

                  Trump voert zijn strijd tegen de realiteit verder op. Ogenschijnlijk vanuit het niets kwam hij vorige week met een dreigement. ‘Als we de verkiezingsfraude van 2020 (die we grondig en overtuigend hebben gedocumenteerd) niet oplossen, zullen Republikeinen niet stemmen in 2022 of 2024’, schreef hij in een verklaring. Als de partij niet meegaat in zijn waanidee, kan hij zijn achterban ervan overtuigen thuis te blijven, laat hij weten. En dat kan Republikeinen pijn doen. Veel politiek analisten denken dat ze afgelopen januari al twee zetels in de Senaat verloren doordat Trump bleef zeggen dat de verkiezingen doorgestoken kaart waren. Acht op de tien Republikeinse kiezers gelooft dat, schatte een recente peiling in opdracht van CNN.

                  Voorverkiezingen


                  Veel verkiezingsexperts en politiek analisten houden hun hart vast, nu Trump warm lijkt te draaien voor een nieuwe presidentscampagne. Hij sprak vorige week in Iowa, de staat die traditioneel als eerste kandidaten mag kiezen in voorverkiezingen. Als hij in 2024 weer meedoet, zal hij opnieuw proberen de uitslag naar zijn hand te zetten, is de vrees. ‘De VS stevent af op de grootste politieke en constitutionele crisis sinds de burgeroorlog,’ schreef ex-Republikein en buitenlandadviseur Robert Kagan in een alarmerend essay in The Washington Post. Hij ziet in de komende drie tot vier jaar ‘een redelijke kans op incidenten met massaal geweld, afbraak van de federale macht en de verdeling van het land in strijdende rode en blauwe enclaves’.

                  Als Donald Trump opnieuw president zou worden, waarschuwde zijn voormalig Rusland-specialist Fiona Hill, ‘is het klaar met de democratie’. Bill Gates, een Republikeinse bestuurder in Maricopa, Arizona, getuigde deze maand in het Congres in Washington over de audit die daar werd opgetuigd door Trumps bondgenoten. Ook hij vreest de toekomst. “Ik droomde ervan op een dag naar een land te gaan dat probeerde een democratie op te bouwen, om te helpen. Misschien een voormalige Sovjetrepubliek zoals Belarus of Tadzjikistan. Ik had nooit kunnen bedenken dat ik dat werk hier in de Verenigde Staten zou doen.”

                  Comment


                  • Ben bang dat we nog niet van die narcistische gek af zijn

                    Comment


                    • Originally posted by Frans Cats View Post
                      Ben bang dat we nog niet van die narcistische gek af zijn
                      Hoezo ben je daar bang voor? Hou je niet van een groeiende economie?

                      Comment


                      • Hoe gaat het onder Biden eigenlijk qua economie en begrotingstekort?

                        Comment


                        • Volgens Amerikadeskundige Maarten v Rossum was Bush jr een veel grotere ramp als president. En is Trump een liegende narcistische gek. Maar Bush jr heeft voor USA en de wereld heel veel schade aangericht waar we nog steeds last van hebben.

                          Comment


                          • We hebben voorlopig genoeg aan ons hoofd wereldwijd met die coronabende, dat het mij ff niet meer uitmaakt wie waar zit en de leiding heeft.

                            Comment


                            • Originally posted by Domstad View Post
                              Volgens Amerikadeskundige Maarten v Rossum was Bush jr een veel grotere ramp als president. En is Trump een liegende narcistische gek. Maar Bush jr heeft voor USA en de wereld heel veel schade aangericht waar we nog steeds last van hebben.
                              Dat is natuurlijk ook zo, maar dat was een reactie op 9/11. Als zoiets heftigs zou zijn gebeurd in Trump zijn ambtstermijn... Zou hij een beter besluit hebben genomen?

                              Comment


                              • De irak oorlog had niets met de twin towers te maken🙃

                                Comment


                                • Dat is bekend inderdaad. Maar het kwam daar wel uit voort, 9/11 was de aanleiding waardoor dat hele balletje is gaan rollen naar die oorlog in Irak.

                                  En het was niet alleen Irak, ook Afghanistan natuurlijk waar de de Taliban en Bin Laden gevestigd waren. Die hadden natuurlijk wel alles te maken met 9/11. En dat stuk hebben 'we' tot vandaag nog last van.

                                  Comment


                                  • Nu weer oorlogsdreiging balkan servie bosnie en rusland ukraine

                                    Comment


                                    • https://www.telegraaf.nl/nieuws/2253...s-donald-trump

                                      Comment


                                      • Zou ie echt weer terugkomen om mee te gaan doen aan de volgende verkiezingen?

                                        Comment


                                        • Vraag me toch af of Poetin dit gedurfd had als Trump nog president was geweest. Maar dat zullen we nooit weten...

                                          Comment


                                          • Ik zou niet weten waarom Poetin bang zou zijn voor Trump, die vooral promootte met z'n America First dat hij geen troepen naar het buitenland wilde sturen.

                                            Als iemand met de moraal van Trump de president van de USA was geweest in de jaren 40-45, dan hadden we nu allemaal nog Duits geluld.

                                            Comment


                                            • Onder trump had Putin het niet aangedurfd om ukraine binnen te vallen!
                                              theo1

                                              Comment


                                              • Originally posted by theo1 View Post
                                                Onder trump had Putin het niet aangedurfd om ukraine binnen te vallen!
                                                theo1
                                                En waarom dan?

                                                Comment


                                                • Originally posted by Scuderia View Post

                                                  En waarom dan?
                                                  omdat ik dat zeg!!!!

                                                  Comment


                                                  • Ik ben geen Trump fan maar ik denk ook niet dat ie het dan gedaan had Poetin

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X