Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Trump, een zegen of een ramp?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Na ja, koffiedik kijken is leuk achteraf...

    Comment


    • En in dit geval zullen we het nooit weten.

      Comment


      • Originally posted by frankkinky View Post
        Ik ben geen Trump fan maar ik denk ook niet dat ie het dan gedaan had Poetin
        En waar baseer jij dat op? Is je argumentatie net zo sterk als die van Theo

        Comment


        • Originally posted by Scuderia View Post
          Ik zou niet weten waarom Poetin bang zou zijn voor Trump, die vooral promootte met z'n America First dat hij geen troepen naar het buitenland wilde sturen.

          Als iemand met de moraal van Trump de president van de USA was geweest in de jaren 40-45, dan hadden we nu allemaal nog Duits geluld.
          En waarom dan leg eens uit wijsneus?
          theo1

          Comment


          • Originally posted by theo1 View Post

            En waarom dan leg eens uit wijsneus?
            theo1
            Omdat ik dat zeg!!!1! 😁😁

            Comment


            • nou de VS heeft met name Europa bevrijd in 45 omdat ze economisch tenonder gingen omdat ze niets kwijt konden aan het bezette Europa... en Trump is zakenman die wil juist dat de economie goed draait, en dat had ie ook wel nu uitgerekend met graan, olie en gas toevoer wat hem dan geraakt had

              Comment


              • Originally posted by Scuderia View Post

                En waar baseer jij dat op? Is je argumentatie net zo sterk als die van Theo
                en wanneer kom jezelf eens met goede argumentatie?
                theo1

                Comment


                • Denk dat jij daarmee moet beginnen, ik heb al regelmatig uitgebreidere antwoorden geschreven

                  Comment


                  • Originally posted by Scuderia View Post
                    Denk dat jij daarmee moet beginnen, ik heb al regelmatig uitgebreidere antwoorden geschreven
                    Die antwoorden van jou doen mij niks je hebt een hele dikke duim en staat ver van de werkelijkheid af ! Je doet net of jij de alwetende ben !!!
                    theo1

                    Comment


                    • Hahahaha, alweer goeie argumenten 😂

                      Comment


                      • Die Trump had het denk ik niet zoveel geinteresseerd in wat er in O-Europa gebeurt..Was toch met name een pro-vs type vond ik. Dus wellicht had hij minder sanctie's aangegaan en zodoende Putin juist meer zijn gang laten gaan.. (in hoeverre dat überhaupt nog mogelijk zou kunnen zijn) Maar we zullen het nooit weten.

                        Comment


                        • Dat is exact wat ik ook denk, lijkt mij aannemelijker.

                          De enige reden dat Trump nu zegt dat Oekraine zo heldhaftig is, is omdat het de meest populaire opinie is in het land. En uiteindelijk is populariteit het belangrijkste voor deze narcist.

                          Comment


                          • pro vs ja, en dan kijk je goed naar buitenland wat de gevolgen zijn van een oorlog qua import en export

                            Comment


                            • Die man Trump is zelf inmiddels wel een ramp gebleken zeker vezien zijn optreden tijdens bestorming van het Capitool. De man is een gevaarlijke narcist gebleken met dictoriale trekjes die een gevaar voor de Amerikaanse democratie kan betekenen.

                              Wel had ie wel door dat er internationaal teveel macht gaat richting Azie en Rusland met hun invloed op de economische markten en energiemarkten. Echter het weg bezuinigen van het Amerikaanse leger is daarin een tactische fout geweest al begreep ik wel dat hij zijn eigen volk en land moest helpen wat hard achteruit holde qua economie en staat van onderhoud van de infrastructuur

                              Comment


                              • Zijn ex is begraven op een golfresort van Trump...

                                Comment


                                • https://www.ad.nl/buitenland/de-fbi-...arom~a12a7d37/

                                  De FBI deed huiszoeking bij Donald Trump en brak een kluis open. Waarom?


                                  Een politiek bommetje in Amerika: de FBI doorzocht de woning van oud-president Trump, nog altijd het gezicht van de Republikeinse partij en mogelijk binnenkort opnieuw presidentskandidaat.

                                  Trump bracht het nieuws zelf naar buiten in een boze verklaring. Zijn strandresort in Florida, Mar-a-Lago, werd ‘belegerd, overvallen en bezet door een grote groep FBI-agenten’, schreef hij. Ze braken ‘zelfs’ een kluis open, volgens de oud-president. Hij was zelf op het moment van de inval zelf in de Trump Tower in New York.

                                  Amerika wacht al langer gespannen af of de oud-president vervolgd zal worden. Dat zou ongekend zijn - het gebeurde nooit eerder in de Amerikaanse geschiedenis. Trump en zijn naaste adviseurs zijn onderwerp van meerdere strafrechtelijke onderzoeken. De meeste ogen zijn gericht op onderzoeken naar zijn pogingen om de verkiezingsuitslag te negeren en de bestorming van het Capitool door opgezweepte aanhangers, vorig jaar.

                                  15 dozen met documenten

                                  Het zou nu gaan om iets anders: gevoelige en geheime documenten die Trump na zijn vertrek uit het Witte Huis meenam naar zijn villa in Florida. In de Amerikaanse wet staat dat alle memo’s, aantekeningen, e-mails en andere geschreven communicatie van de president bewaard moeten blijven in de overheidsarchieven.

                                  Eerder dit jaar haalde de Amerikaanse archiefdienst al 15 dozen uit Mar-a-Lago met documenten die daar niet thuishoorden. In de dozen zat ook geheime informatie over de nationale veiligheid, waarschuwden archivarissen justitie. De federale recherche viel nu binnen omdat agenten vermoedden dat Trump nog meer geheim materiaal bewaarde in Mar-a-Lago, bericht de Miami Herald.



                                  Trumps team zei destijds dat het niet de bedoeling was om dingen achter te houden, maar dat het om aandenkens aan zijn tijd in het Witte Huis ging. Trump nam volgens mediaberichten onder meer brieven mee van buitenlandse leiders, zoals de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong Un.

                                  Bekend is dat Trump als president zeer onvoorzichtig omging met vertrouwelijke informatie en documenten die in de archieven horen. Hij verscheurde papieren en spoelde ze geregeld door het toilet, vertelden oud-medewerkers aan Amerikaanse media. Nieuwssite Axios publiceerde deze week foto’s van wc-potten met op de bodem papieren met aantekeningen in Trumps handschrift. Een zittend president heeft overigens de mogelijkheid om officieel te bepalen dat informatie niet langer geheim is.

                                  Woeste reacties

                                  Zijn aanhangers reageerden woest op de huiszoeking. Sommigen verzamelden zich met Trump-vlaggen voor het resort om hun steun te betuigen. Trump zelf beschuldigt zijn politieke tegenstanders uit de Democratische partij ervan dat ze het rechtssysteem als ‘wapen’ tegen hem gebruiken. Ook veel partijgenoten stellen dat het om een politiek gemotiveerde ‘heksenjacht’ tegen Trump gaat.

                                  Maar de FBI mag niet zomaar een huiszoeking doen - daarvoor is toestemming van een rechter nodig. Die bekijkt of er gegronde redenen zijn om een privéwoning binnen te vallen. Als de rechter akkoord gaat, duidt dat erop dat de recherche bewijs heeft dat mogelijk sprake is van een misdrijf. Dat betekent overigens nog niet dat aanklagers ook bepaald hebben dat Trump zelf de wet heeft overtreden.



                                  ‘grootste fout van de veiligheidsdiensten in de geschiedenis’


                                  De straf voor het ongeoorloofd meenemen, verduisteren of vernietigen van presidentiële documenten kan onder meer bestaan uit verbanning uit publieke functies. Dat kan in theorie een groot probleem vormen voor Trump, want hij wil zich opnieuw kandidaat stellen als president. Maar dezelfde bepaling werd oud-minister Hillary Clinton ooit voor de voeten geworpen in haar presidentscampagne, omdat ze gevoelig e-mails via privé-adressen had afgehandeld. Kenners van de grondwet concludeerden toen dat ze wel degelijk gewoon president kon worden.

                                  Als de huiszoeking weinig zou opleveren kan Trump de actie van de FBI juist handig gebruiken in een campagne. Hij profileert zich al jaren als de man die namens het volk de strijd aangaat met een bevooroordeelde en ‘corrupte’ gevestigde orde die hem de mond wil snoeren. ‘Als ze zijn huis zijn binnengevallen alleen om geheime documenten te vinden die hij uit het Witte Huis heeft meegenomen, zal hij zonder twijfel in 2024 worden herkozen als president', citeert de politieke krant Politico uit de mond van een anonieme jurist. ‘Het zal de grootste fout van de veiligheidsdiensten in de geschiedenis blijken.’

                                  Inzage in belastingopgaves


                                  Een rechter in Washington heeft eisers in het gelijk gesteld die de belastingopgaves van ex-president Donald Trump willen inzien. Een door de Democraat Richard Neal geleide commissie van het Huis van Afgevaardigden probeert al sinds 2019 inzage te krijgen in de administratie van de Republikein, die president was van 2017 tot 2021. De door Democraten gedomineerde commissie wil speciaal administratie zien over wat Trump en zijn familiebedrijf, de Trump Organization, van de belastingdienst hebben teruggekregen.

                                  Trump heeft geweigerd hier inzage in te geven en sindsdien wordt er over de weigering geprocedeerd. Hij kan nog in beroep en volgens Amerikaanse media is de zaak nog lang niet beslist. Er loopt een tiental zaken tegen Trump. In zijn landhuis in Florida deed de FBI maandag een inval voor huiszoeking, op zoek naar documenten die Trump bij zijn vertrek uit het Witte Huis zou hebben meegenomen.

                                  Comment


                                  • Ze waren dus op zoek naar stukken over kernwapens

                                    Comment


                                    • En gevonden, veel stukken die Trump niet in bezit mocht hebben, kan ervoor zorgen dat ie geen president meer mag worden, maar ja tot nu toe komt ie steeds met alles weg, en zijn beweging leeft en een jongere opvolger die radicaler schijnt te zijn staat ook al klaar.

                                      Comment


                                      • Comment


                                        • https://www.telegraaf.nl/nieuws/1972...-faillissement

                                          Steeds meer gebruikers, maar rekeningen worden niet betaald
                                          ’Trumps eigen sociale netwerk op rand van faillissement’

                                          NEW YORK - Truth Social, de berichtenapp van Donald Trump, scheert hoge toppen. De gebruikers stromen toe sinds de huiszoeking in Mar-a-Lago. Maar de Twitter-kloon brengt geen geld op en facturen van meer dan een miljoen dollar zouden niet worden betaald.

                                          De inbeslagname van elf sets geheime documenten bij de FBI-huiszoeking in Mar-a-Lago, het privéresort van Donald Trump, drie weken geleden, kan grote gevolgen hebben voor de verdere politieke carrière van de voormalige president. Maar zijn app Truth Social vaart er wel bij qua aantal gebruikers. Trump lanceerde zijn Twitter-kloon nadat hij zelf van Twitter verbannen werd. In de week na de huiszoeking werd de app 88.000 keer gedownload, zo blijkt. Sinds de lancering in mei was dat aantal nooit zo hoog.



                                          Tot daar het goede nieuws. Want Truth Social bloedt geld. Het slaagt er maar niet in om betalende adverteerders aan te trekken, en brengt dus niets op. Het moederbedrijf, Trump Media & Technology Group, moest eerder al toegeven dat het „aanzienlijke verliezen verwacht in de nabije toekomst.” Afgelopen week maakte Fox Business – deel van het conservatieve Fox News – bekend dat Truth Social rekeningen open heeft staan van 1,6 miljoen dollar bij RightForge, de aanbieder van de internetinfrastructuur waarvan de app gebruikmaakt. Het doet Fox besluiten dat de financiën van Truth Social „in substantiële wanorde verkeren.”

                                          Stortvloed aan klachten


                                          De onbetaalde facturen zouden geen verrassing mogen zijn. In 2016 maakte de krant USA Today een lijst van maar liefst 3.500 rechtszaken bekend waarin beweerd werd dat Trump rekeningen niet of onvolledig betaalde. De klachten kwamen van medewerkers van zijn casino’s, vastgoedmakelaars en schilders. En, ironisch genoeg, van advocaten die hem vertegenwoordigden in verschillende van die zaken. Webhost RightForge, dat juridische actie wil ondernemen tegen Trump, kan dus in de rij gaan staan.

                                          Het zal voor de voormalige president een kleine zorg zijn, in vergelijking met de geheime en gevoelige overheidsdocumenten die op 8 augustus door de FBI in beslag werden genomen bij de huiszoeking in zijn residentie in Palm Beach, Florida. Een federale rechter heeft nu laten weten dat ze van plan is om een special master aan te stellen in het dossier. Dat is een advocaat die optreedt als derde, onafhankelijke partij, en die toezicht houdt op het onderzoek van de geheime documenten door de FBI. Het aanstellen van een special master was een vraag van Donald Trump waaraan rechter Aileen Cannon – zelf in 2020 door Trump genomineerd – tegemoet lijkt te komen.

                                          Comment


                                          • Comment


                                            • Even vooropgesteld, ik moet die Trump niet, maar hij waarschuwde wel in 2018 tijdens een toespraak bij de VN dat Duitsland haar koers moest wijzigen mbt afhankelijkheid van gas en olie levering door Rusland, en dat Rusland op een dag de kraan zou gaan dichtdraaien. Hij werd weggelachen door de Duitse VN gezanten.

                                              Het is precies zo uitgekomen en Duitsland is in big trouble nu.

                                              Comment


                                              • Maar had die voorspelling verder nog effect gehad? Bij Navo bijdragens die niet voldoende voldaan werden door de Europese Navolanden zat ie ook goed. En daarin zijn de landen nu wel alsnog met extra miljarden investeringen bezig dat weer gelijk te trekken, nu we de Russen in onze achtertuin bezig zien.

                                                Comment


                                                • https://www.ad.nl/buitenland/zware-k...king~a3f5ce07/

                                                  Zware klap voor Trump: aanklager New York klaagt hem aan voor belastingontduiking


                                                  De procureur-generaal van New York klaagt de voormalige Amerikaanse president Donald Trump aan voor belastingontduiking. Dat melden Amerikaans nieuwsmedia.

                                                  Ook de bedrijven van Trump en drie van zijn kinderen worden aangeklaagd: Donald Trump Jr, Ivanka Trump en Eric Trump. Het gaat om een burgerlijke procedure.



                                                  De beslissing van procureur-generaal Letitia James volgt op een jarenlang onderzoek naar financiële onregelmatigheden in de Trump Organization.
                                                  Winst


                                                  Volgens James hebben Trump en de ‘Trump Organization’ de waarde van onroerend goed verkeerd voorgesteld om gunstige leningen en belastingvoordelen te verkrijgen. Ze verwijst de beschuldigingen van crimineel wangedrag nu door naar de federale openbare aanklagers in Manhattan en de federale belastingdienst IRS.

                                                  ,,Met de hulp van zijn kinderen en senior executives van de ‘Trump Organization’, heeft Donald Trump zijn vermogen ten onrechte opgeblazen met miljarden dollars om zichzelf onterecht te verrijken en het systeem op te lichten”, zei James in een verklaring.

                                                  Democraat


                                                  Bloomberg News meldde vóór de verklaring van James al dat nauwe bondgenoten van Trump de aanklacht verwachtten. Ze noemden het ‘een opportuniteit om fondsen in te zamelen voor James, een Democraat die in november herkozen wil worden‘. Trump zelf heeft James in het verleden al veelvuldig verweten dat haar onderzoek ‘politiek gemotiveerd‘ is en dat ze een ‘racist‘ is (James is zwart).

                                                  De rechtszaak is een van de grootste juridische klappen voor Trump sinds hij uit het Witte Huis vertrok in januari 2021. Trump zou overwegen om zich opnieuw kandidaat te stellen voor het presidentschap in 2024, maar heeft dat nog niet officieel bekendgemaakt.

                                                  Comment


                                                  • laat die engerd of zijn volgelingen nog even wegblijven, er zijn al genoeg rampen in de wereld momenteel

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X