Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Trump, een zegen of een ramp?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • https://www.telegraaf.nl/nieuws/1959...maar-weer-doen

    Trump hint op terugkeer in 2024: ’Waarschijnlijk moet ik het maar weer doen’

    ROBSTOWN (TX) - Voormalig president Donald Trump heeft in een toespraak tijdens een Republikeinse rally gehint op een terugkeer in de Amerikaanse verkiezingsstrijd. „Ik zal het waarschijnlijk opnieuw moeten doen”, zei hij tegen zijn aanhangers in Texas. „Om ons land weer succesvol, veilig en glorieus te maken.”

    De 76-jarige Trump weigerde opnieuw om zijn verkiezingsnederlaag in 2020 tegen Joe Biden te erkennen. „Ik was twee keer verkiesbaar. Ik heb twee keer gewonnen. Ik deed het de tweede keer veel beter dan voorheen”, zei Trump zaterdagavond in Robstown.



    Dat hij het wellicht weer zou proberen is al langer bekend, maar de Republikein liet zich daar al enige tijd niet meer over uit. „Mijn medeburgers, deze ongelooflijke reis die we samen maken is nog maar net begonnen.”

    Trump verwees in zijn speech naar de „stille meerderheid” van de Amerikaanse kiezers, die „sterker terug zijn dan ooit tevoren” en hem de overwinning moeten bezorgen.

    Capitoolbestorming


    Het was het eerste publieke optreden van de ex-president nadat deze week duidelijk werd dat Trump opgeroepen wordt om te getuigen voor de commissie van het parlement die de bloedige bestorming van het Capitool in Washington onderzoekt. Trump is gedagvaard voor een getuigenis op of rond 14 november, maar naar verwachting zal hij die beslissing aanvechten. Ook moet de vorige president voor 4 november documenten overhandigen.

    De onderzoekscommissie zegt „overweldigend bewijs” te hebben verzameld, melden Amerikaanse media. Kort na een toespraak van Trump bij het Capitool bestormden duizenden aanhangers het parlementsgebouw in een poging de verkiezingsnederlaag van Trump tegen te houden. De Republikein maakte de commissie zaterdag openlijk belachelijk. „Ze kijken al heel lang naar me. … Ze hebben niets gevonden.”

    Comment


    • Jezus dan is ie 78-82 als ie 4 jr president wordt

      Comment


      • Trump maakte gisteren bekend dat hij zich waarschijnlijk weer verkiesbaar stelt voor de strijd om het presidentschap.

        Comment


        • https://www.ad.nl/buitenland/trump-k...igen~a7d0dc90/

          Trump krijgt nog een week om documenten Capitoolrellen te overhandigen


          De commissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden die onderzoek doet naar de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021 geeft voormalig president van de Verenigde Staten Donald Trump nog een week de tijd om documenten te overhandigen in verband met zijn rol daarbij



          De parlementaire onderzoekscommissie kondigde eerder al aan dat het een dagvaarding naar Trump had gestuurd waarin hem werd gevraagd om de documenten voor 4 november in te dienen. Vanaf 14 november zou de Republikein dan moeten getuigen voor de commissie.

          De zeven Democraten en twee Republikeinen die zetelen in de commissie willen van Trump afschriften van zijn communicatie rondom 6 januari met wetgevers en leden van extremistische groeperingen, evenals met medewerkers en voormalige assistenten. Ook moet Trump communicatie tonen over pogingen om het tellen van stemmen en de erkenning van resultaten bij de presidentsverkiezingen van 2020 uit te stellen.

          Het onderzoek is volgens Trump politiek gemotiveerd, terwijl de commissie nalaat om zijn beschuldigingen van wijdverbreide kiesfraude te onderzoeken. Een woordvoerder van de oud-president reageerde vrijdag niet op een verzoek om commentaar.

          Van Trump werd niet verwacht dat hij zou meewerken aan de dagvaarding. De oud-president zou mogelijk tijd willen rekken omdat het mandaat van de commissie waarschijnlijk begin volgend jaar afloopt als de Republikeinen dinsdag een meerderheid behalen bij de tussentijdse verkiezingen.

          Vijf mensen, onder wie een politieagent, stierven tijdens of kort na de rellen van 6 januari 2021, en meer dan 140 politieagenten raakten daarbij gewond. Het Capitool liep ook voor miljoenen dollars schade op. De relschoppers hadden het gemunt op onder anderen toenmalig vicepresident Mike Pence en de Democratische voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi.

          Comment


          • 15 november kondigt Trump een grote mededeling aan,rara wat is dat... en de Russen hebben toegegeven de Amerikaanse verkiezingen te hebben beinvloed. Ik vraag me eigenlijk af of ze juist wel of niet een Trump in het zadel willen hebben en waarom? Weet iemand dat?

            Comment


            • Putin wil Trump in leiding in de VS en geen Biden

              Comment


              • Zoals verwacht hebben de Republikeinen winst behaald in de midterms verkiezingen voor het huis en senaat, maar de winst was veel kleiner dan verwacht. En vooral de 'Trumpisten' hebben het slecht gedaan, terwijl meer gematige Republikeinen het beter deden. Zou dit dan de start zijn van de ommezwaai waarin het 'fake-news' geroeptoeter niet meer serieus genomen wordt en er weer iets normalere politiek bedreven gaat worden?

                Comment


                • ik hoop het maar ja uiteindelijk is Biden natuurlijk qua leeftijd en scherpte voor een 2e termijn niet meer in te zetten en zal uiteindelijk de economie voor de Amerikaanse kiezer wel het belangrijkste punt om straks te kiezen. En we moeten zien of dan een Trump of een jongere versie die misschien dan populair is omhoog komt schieten. Er kunnen nog zoveel zaken gebeuren in de wereld wat invloed heeft op die verkiezingen dat het zeer onvoorspelbaar is. Het wordt met deze uitslag voor Biden nu al stuk moeilijker te regeren en dat is voor de Democraten ook niet in hun voordeel.

                  Comment


                  • Die economie gaat momenteel onder Biden toch niet zo goed daar? of zit ik daarin mis?

                    Comment


                    • https://www.ad.nl/buitenland/de-repu...leem~a8ff0de4/

                      De Republikeinen hebben opeens een ‘Trump-probleem’


                      Donald Trump heeft het verbruid bij zijn partij. Is dit het begin van het einde van de politieke carrière van de controversiële oud-president van de VS?

                      Hij zou met een ‘heel grote aankondiging’ komen, komende week. Amerika rekende al op een nieuwe, onstuimige presidentscampagne van de man die de afgelopen jaren de politiek domineerde. Maar nu de kandidaten die hij koos voor zijn Republikeinse partij tegenvallend hebben gepresteerd in de Congresverkiezingen, begint zijn omgeving te twijfelen. Adviseurs en partijgenoten vragen hem publiekelijk om zijn campagne-aftrap op z’n minst uit te stellen.



                      Officieel vanwege een tweede ronde in de senaatsrace in de staat Georgia, die kan bepalen welke partij de meeste macht krijgt in het Congres. Trump zou al zijn energie moeten steken in steun voor de Republikein daar, oud-speler in het American football Herschel Walker, vond bijvoorbeeld zijn adviseur Jason Miller.

                      Verzwakte positie


                      Maar in Georgia zitten partijgenoten ook niet op hem te wachten. Als Trump zich maar niet laat zien, hopen ze daar. ,,Als Trump komt om te helpen, verpest dat alles’’, zei conservatief commentator Erick Erickson tegen NBC News. Het zou een ‘ramp’ worden voorspelde een Republikeinse strateeg uit Georgia in de Washington Post. ,,Het verleden leert dat we recent verkiezingen verloren als Trump betrokken was in onze staat.’’

                      Twee Republikeinen in Georgia die in 2020 weigerden Trump te helpen met manipulatie van de verkiezingsuitslag werden deze week juist met gemak herkozen. Trump en zijn aanhoudende grieven over zogenaamd gestolen verkiezingen zijn een obstakel gebleken. En dat betekent dat zijn positie in de Republikeinse partij rap verzwakt.

                      Het is nu echt duidelijk, deelde een anonieme partijbron met een journalist van Fox News, huiszender van Trump: de Republikeinen hebben een ‘Trump-probleem’. Voormalig adviseurs en politici die tot voor kort loyaal aan hem waren zeggen hardop dat ze van hem af willen. Peter King, oud-Congreslid uit de omgeving van New York en lang een bondgenoot, zei nu tegen de New York Times dat Trump ‘niet langer het gezicht van de partij’ zou moeten zijn. Hij waarschuwde voor persoonsverheerlijking. ,,We kunnen niet toestaan dat blinde trouw aan Trump het lot van onze partij bepaalt.’’

                      ‘Giftig effect’


                      Senator Pat Toomey, Republikein die met pensioen gaat, sprak van een ‘gifitig effect’ dat Trump heeft op verkiezingsraces. ,,Ik ben steeds meer van mening dat zijn invloed zal afnemen’’, zei Toomey. De uitslagen van deze week zullen dat proces versnellen, denkt hij. Zelfs JD Vance, een Trumpist die in Ohio wél zijn senaatsverkiezing won, had in zijn overwinningsspeech geen bedankje over voor de oud-president die zijn campagne steunde.

                      Toch zegt de golf kritiek niet alles over de politieke toekomst van Donald Trump. Zijn politieke ondergang is al vaak voorspeld, en kwam tot op heden nooit. Nadat zijn aanhangers het Capitool bestormden in januari 2021 nam zijn partij ook al eens afstand van hem, om hem daarna toch weer te omarmen.



                      Als Republikeinen zoals verwacht een nipte meerderheid in het Huis van Afgevaardigden bemachtigen, zullen ze vermoedelijk een einde maken aan het parlementair onderzoek naar Trumps betrokkenheid bij pogingen de verkiezingsuitslag van 2020 te manipuleren. En juist een kandidatuur voor het presidentschap kan hem beschermen tegen vervolging, nu hij ook onderwerp is van een reeks strafrechtelijke onderzoeken - het is voor justitie ingewikkeld om een politicus onder vuur te nemen.

                      Opgeven en zijn verlies nemen, dat heeft Trump in zijn persoonlijke, zakelijke en politieke leven nog nooit gedaan. De aanval is voor hem altijd de beste verdediging. Dat hij zich terugtrekt en met pensioen gaat ligt dan ook niet voor de hand. Maar of hij nog succes zal boeken?

                      ‘Trumpty Dumpty’


                      Zijn favoriete kranten drijven de spot met hem - de New York Post beeldt hem af als korte, dikke, onhandige ‘Trumpty Dumpty’ en benoemde zijn partijrivaal Ron DeSantis uit Florida ‘de toekomst’. De Wall Street Journal, ook een krant uit de stal van mediamagnaat en voorheen bondgenoot Rupert Murdoch, laat Trump eveneens hard vallen. Hij heeft de Republikeinse partij ‘van het ene politieke fiasco’ naar het andere geleid, schrijft de redactie in een commentaar.

                      Bij zijn eigen rally’s laten ook sommige aanhangers merken dat ze zijn klachten over twee jaar oude verkiezingen niet meer willen horen. ,,Trump heeft nul kansen in de presidentsverkiezingen van 2024. Na vanavond staat dit niet ter discussie’’, schreef Mike Cernovich, een ultrarechtse blogger die tot voor kort gold als ‘cheerleader’ voor de oud-president.


                      Comment


                      • https://www.ad.nl/buitenland/special...p-br~a958ba0d/

                        Speciale aanklager gaat zich richten op onderzoeken naar ex-president Trump


                        Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft een speciale aanklager aangesteld die zich gaat bezighouden met de lopende onderzoeken naar oud-president Donald Trump. Het betreft Trumps omgang met gevoelige overheidsdocumenten en zijn pogingen om in januari 2021 na zijn verkiezingsnederlaag een vreedzame machtsoverdracht te verstoren, aldus een hoge ambtenaar van het ministerie.

                        De speciale officier van justitie zou uiteindelijk kunnen besluiten Trump te vervolgen.

                        De functie wordt vervuld door Jack Smith, die eerder in Den Haag werkte voor het internationale Kosovo-tribunaal. Volgens justitieminister Merrick Garland heeft Smith ‘een reputatie opgebouwd als een onafhankelijk en vastberaden aanklager’. Smith belooft snel te werk te gaan, maar ook onafhankelijk en grondig onderzoek te doen.
                        Getuigen gehoord


                        Volgens CNN komt er schot in de zaak en worden de komende weken getuigen gehoord door een zogeheten grand jury. Aanklagers hebben de afgelopen dagen nieuwe dagvaardingen verzonden met betrekking tot beide onderzoeken, aldus de nieuwszender.

                        Trump bewaarde na zijn presidentschap gevoelige informatie op zijn landgoed in Florida en heeft geprobeerd het strafrechtelijk onderzoek daarnaar te dwarsbomen. Hij ging tot het Hooggerechtshof om te voorkomen dat het ministerie van Justitie de in beslag genomen documenten onderzoekt. Het strafrechtelijk onderzoek naar de Capitoolbestorming van 6 januari 2021 komt ook deels onder de speciale aanklager te vallen.

                        Trump heeft beide onderzoeken, die het lastiger voor hem maken opnieuw president te worden, bestempeld als politiek gemotiveerd. Trump verklaarde dinsdag zich kandidaat te stellen voor de presidentiële race van 2024. Zijn team hield volgens CNN al rekening met de aanstelling van een speciale officier van justitie.

                        Minister van Justitie Garland verwees bij de aanstelling van Smith ook naar Trumps kandidatuur en het voornemen van de huidige president Joe Biden om zich ook verkiesbaar te stellen. Daarom zou het ‘in het algemeen belang’ zijn om een speciale aanklager aan te wijzen. Dergelijke officieren van justitie hebben doorgaans een hoge mate van onafhankelijkheid en zijn een manier voor het ministerie om verwijten van politieke partijdigheid te pareren.

                        Comment


                        • Twitteraccount van Trump is weer online gezet....

                          Comment


                          • Ik vraag me af of Biden wel herkiesbaar is gezien zijn snel achteruithollende scherpheid en fysieke gestel.

                            Comment


                            • https://www.ad.nl/buitenland/hoogger...ifte~a055f0cb/

                              Hooggerechtshof biedt Trump geen bescherming in rel om belastingaangifte


                              Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft vannacht groen licht gegeven om de belastinggegevens van ex-president Donald Trump toch vrij te geven aan een parlementscommissie. Het hof verwierp een verzoek van Trumps advocaten om de overdracht van de documenten te verbieden.

                              De door Democraten geleide onderzoekscommissie moet wel haast maken. Door de recente verkiezingsuitslag krijgen Trumps Republikeinen vanaf januari de macht weer terug in het Huis van Afgevaardigden en kunnen zij het onderzoek traineren.

                              Trump voert al jaren een juridisch gevecht om een parlementaire onderzoekscommissie geen inzage te geven in zijn belastingopgaven. Als enige van de recente Amerikaanse presidenten weigerde Trump zijn belastingaangifte te openbaren. Normaal is dat een routinezaak voor bewoners van het Witte Huis maar Trump wil daar niet in meegaan. Volgens de zakenman en ex-president zijn zijn inkomsten en schulden een particuliere aangelegenheid. Die weigering openheid van zaken te geven leidt al jaren tot geharrewar met de Democraten die Trump beschuldigen van gesjoemel.

                              Er zijn aanwijzingen dat de ex-president inderdaad zou hebben geknoeid. Zo zouden in het verleden mogelijk bedrijfsresultaten zijn vervalst om hogere leningen bij banken te kunnen krijgen.



                              Vuile was


                              Vorige week kondigde Trump aan dat hij in 2024 opnieuw kandidaat voor het presidentschap zou zijn. Volgens boze tongen gaat het de president er vooral om weer presidentiële onschendbaarheid te krijgen, waardoor de vuile was binnen kan blijven.

                              Het zit Trump overigens niet mee in de rechtszaal want dit was de tweede nederlaag bij het Hooggerechtshof in evenveel maanden, en de derde dit jaar. In oktober weigerde de rechtbank zich te bemoeien met de juridische strijd rond de FBI-zoektocht naar het landgoed van Trump in Florida, waarbij geheime documenten aan het licht kwamen. In januari zag het Hooggerechtshof geen reden het Nationaal Archief ervan te weerhouden documenten over te dragen aan de parlementaire commissie die de bestorming van in het Capitool onderzoekt.

                              Volgens waarnemers zijn de recente uitspraken van het Hooggerechtshof opmerkelijk omdat juist Donald Trump daar de laatste jaren rechters liet benoemen die hem goedgezind leken. Als het de bedoeling was dat deze conservatieve rechters dat vertrouwen wel weer zouden terugbetalen blijkt dat een misrekening, tot vermaak van Democratische critici van de president.

                              In een bericht op zijn sociale medianetwerk zei Trump zelf dat de actie van het Hooggerechtshof ‘een vreselijk precedent schept voor toekomstige presidenten’. Hij beschuldigde de rechtbank ervan ‘niets meer dan een politiek orgaan te worden, waarbij ons land de prijs betaalt’. Trump besloot met: ‘Waarom zou iemand verbaasd zijn dat het Hooggerechtshof tegen mij heeft beslist, dat doen ze altijd!’

                              Comment


                              • Trump is aangeklaagd door een schrijfster voor verkrachting 27 jaar geleden, dit ivm nieuwe wet die net van kracht is geworden

                                Comment


                                • https://www.nu.nl/tech/6239088/waaro...p-twitter.html

                                  Comment


                                  • https://www.bnnvara.nl/joop/artikele...elastingfraude

                                    Trump Organization veroordeeld voor belastingfraude

                                    Comment


                                    • https://www.ad.nl/buitenland/amerika...rump~a80476ff/

                                      Amerikaanse parlement adviseert vervolging oud-president Trump


                                      Het Amerikaanse Congres adviseert justitie om ex-president Donald Trump te vervolgen voor zijn pogingen de verkiezingsuitslag van 2020 te manipuleren.

                                      Voor het eerst in de Amerikaanse geschiedenis raadt een parlementaire onderzoekscommissie justitie aan om een strafproces te starten tegen een oud-president. Op vier punten past vervolging, vinden de zeven commissieleden: het hinderen van het Congres, samenzwering tegen het functioneren van de autoriteiten van de VS, een plan voor het afleggen van valse verklaringen en aanzetten tot of steunen van een opstand.

                                      In een ingelaste extra zitting volgens een strak script presenteerden commissieleden nog eens hoe Donald Trump heel bewust loog over fraude in de verkiezingen van 2020. Hij vertelde bondgenoten in de weken voor de verkiezingsdag al dat hij van plan was hoe dan ook de overwinning te claimen, concludeert de onderzoekscommissie. Dat mondde uit in een gewelddadige bestorming van het Capitool door aanhangers op het moment dat Congresleden daar zijn verlies zouden bekrachtigen.



                                      De voormalig president moet net als elke andere burger verantwoordelijk gehouden worden voor het overtreden van de wet, vinden de leden. Belangrijk is ook dat hij nooit meer een openbaar ambt bekleedt, vindt vicevoorzitter Liz Cheney. ,,Iemand die zich op dat moment zo gedraagt, kan nooit meer een gezagspositie bekleden. Hij is ongeschikt voor welk ambt dan ook”, benadrukt zij.

                                      Het oordeel van de onderzoekscommissie betekent nog niet dat justitie Trump ook daadwerkelijk in het beklaagdenbankje zal zetten - het is slechts een advies. Jack Smith, tot voor kort werkzaam bij het Kosovo-tribunaal in Den Haag, moet als speciaal aanklager beslissen of Trump echt voor de rechter moet komen voor zijn rol in de Capitoolbestorming en de aanloop daarnaartoe. Dat is politiek ingewikkeld, want Trump heeft al aangekondigd dat hij in 2024 weer verkiesbaar is.

                                      Sluitstuk


                                      De commissie wil vooral stevig stelling nemen om het Amerikaanse publiek te doordringen van de ernst van de gebeurtenissen van twee jaar geleden. In theorie kan iemand die veroordeeld wordt voor het aanzetten tot een opstand tot tien jaar de gevangenis in gaan. Ook de namen van enkele bondgenoten van Trump worden naar justitie gestuurd voor een mogelijke strafzaak.

                                      Het advies om Trump te vervolgen is het sluitstuk van anderhalf jaar onderzoek naar de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021, door extremisten en aanhangers van Donald Trump. De commissie publiceert deze week ook alle bevindingen in een dik eindrapport. Daarvoor zijn meer dan 1000 getuigen verhoord en meer dan een miljoen documenten verzameld. Alleen al de samenvatting beslaat ruim honderd pagina’s.

                                      Daarin wordt Donald Trump aangewezen als hoofdschuldige in het onderzoek naar het geweld op 6 januari 2021. ,,De voornaamste oorzaak van 6 januari was één man, voormalig president Donald Trump, die door vele anderen werd gevolgd”, staat in het rapport. ,,Geen van de gebeurtenissen van 6 januari zou hebben plaatsgevonden zonder hem.”
                                      Nep-kiesmannen


                                      Trump greep vervolgens niet in toen de demonstratie die hij bijeen had geroepen uit de hand liep. Bondgenoten probeerden achter de schermen de overdracht van de macht aan Joe Biden te blokkeren met nep-kiesmannen om de verhoudingen in het doorslaggevende kiescollege naar hun hand te zetten. De commissie raadt onder meer aan de wet te veranderen om zo’n truc moeilijker te maken.

                                      De leden vermoeden dat advocaten op verzoek van de kring rond Trump geprobeerd hebben om getuigen in het parlementair onderzoek te beïnvloeden. Een getuige meldde bijvoorbeeld dat ze een goedbetaalde baan kreeg aangeboden. Een advocaat vertelde een andere getuige dat zij gerust kon verklaren dat ze zich dingen niet herinnert, ook als ze wel degelijk herinneringen heeft.

                                      De zeven leden van de commissie moeten het werk afronden nu de verhoudingen in het Congres gaan veranderen. In januari nemen nieuwe Congresleden zitting en krijgt de Republikeinse oppositie een krappe meerderheid. De partij van Trump kondigde al aan een einde te maken aan het onderzoek naar zijn handelen rond de verloren verkiezingen van 2020.

                                      Comment


                                      • die Trump ben ik wel klaar mee, maar ja wat als er een erger figuur uit die hoek komt?

                                        Comment


                                        • Hoe zal Trump kijken naar bestorming v parlementsgebouw in Brazilie? Beter dat ze dat met het Kremlin gaan doen

                                          Comment


                                          • Wat zou Trump hebben gedaan bij oorlog Oekraine?

                                            Comment


                                            • Toch zou ik wel eens willen weten wat Trump zou doen in de huidige situatie met Rusland etc

                                              Comment


                                              • Het in 1 dag oplossen zegt ie 😂😂😂 https://www.ad.nl/video/productie/tr...-lossen-361270

                                                Koning Gebakkenlucht

                                                Comment


                                                • hij is in ieder geval geen oorlogszoeker, hij trok overal zijn troepen terug omdat ie het geldverspilling vond, en volgens mij moeten we juiste daar ingrijpen met meer vuurkracht en mankracht, anders gaat die oorlog lang duren

                                                  Comment


                                                  • https://www.telegraaf.nl/nieuws/1348...-droom-is-dood

                                                    Donald Trump beweert dat hij dinsdag wordt opgepakt: ’De Amerikaanse droom is dood’

                                                    WASHINGTON - De Amerikaanse oud-president Donald Trump heeft op zijn eigen social media-kanaal gezegd dat hij dinsdag zal worden opgepakt. De aangekondigde arrestatie zou een gevolg zijn van de affaire rond Stormy Daniels, de porno-actrice die van Trump zwijggeld zou hebben ontvangen om hun relatie stil te houden.

                                                    Trump wou de pers duidelijk voor zijn en zette zich achter zijn toetsenbord voor een verontwaardigd bericht op Truth Social, het social media-platform dat hij zelf oprichtte. Om zijn boosheid extra te benadrukken typte hij het hele bericht in hoofdletters.

                                                    „Ons land is een derdewereldland en stervende. De ’American dream’ is dood. Linkse anarchisten hebben onze verkiezingen gestolen en daarmee ook het hart van onze natie. Amerikaanse patriotten worden gearresteerd en in gevangenschap gehouden als beesten, terwijl echte criminelen en linkse schurken zomaar hun gang mogen gaan op straat, doden en verbranden zonder dat ze daarvoor gestraft worden. Miljoenen mensen stromen door onze grenzen binnen, veel daarvan komen van gevangenissen of gesloten instellingen. Misdaad en inflatie verwoesten ons leven.”

                                                    „En nu blijkt uit gelekte documenten van een corrupte en politiek gemotiveerde arrondissementsrechtbank dat, zonder enig bewijs van misdaad en gebaseerd op een oud, reeds volledig ontkracht sprookje, de leidende Republikeinse presidentskandidaat en voormalige president volgende week dinsdag zal worden gearresteerd.”

                                                    Hij eindigt zijn pleidooi met een oproep die veel doet denken aan de boodschap die hij twee jaar geleden vlak voor de bestorming van het Capitool de wereld instuurde: „Protesteer en neem ons land terug!”



                                                    Zes jaar geleden zouden Trumps advocaten geld hebben betaald aan Stormy Daniels, een Amerikaanse porno-actrice waar Trump een affaire mee had. Het geld moest ervoor zorgen dat Daniels niet naar buiten kwam met dat verhaal. Vorige week werd Trump al uitgenodigd om te komen getuigen over de zaak tegen een jury in Manhattan. Het was uiteindelijk zijn voormalige advocaat Michael Cohen die de honneurs waarnam.

                                                    Als Trump dinsdag werkelijk wordt gearresteerd, zou hij de eerste president ooit zijn die strafrechtelijk wordt vervolgd.


                                                    Stormy Daniels

                                                    Ⓒ AP

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X