Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Buitenlands voetbal topic

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • KNVB heeft zich min of meer ook al neergelegd bij een eventueel WK in Saoedi Arabie....

    Comment


    • Bayern München wint weer van PSG , dag met de geïnvesteerde €€€€ wederom geen CL 🏆

      Comment


      • Weghorst gisteren gescoord voor winnend Manchester

        Comment


        • Barca wint met 1-0 bij Atletic Club en blijft zo een voorsprong van 6 punten houden op Real Madrid. Volgende week zondagavond El Classico

          Comment


          • https://www.telegraaf.nl/sport/24963...lectie-marokko

            ’Onschuldig tot tegendeel is bewezen’
            Achraf Hakimi (PSG) ondanks aanklacht verkrachting in selectie Marokko

            RABAT - Achraf Hakimi is ondanks dat hij is aangeklaagd voor verkrachting opgenomen in de Marokkaanse voetbalselectie. Marokko neemt het later deze maand in oefenwedstrijden op tegen Brazilië en Peru.

            „We staan achter hem en dat is het belangrijkste”, zei de Marokkaanse bondscoach Walid Regragui over de verdediger van Paris Saint-Germain. „Hij is onschuldig totdat het tegendeel bewezen is. De selectie en alle Marokkaanse inwoners steunen hem.”

            Comment


            • https://www.telegraaf.nl/sport/32347...s-de-ligt-niet

              Repen nu naar lokale voedselbank
              Bayern-keeper Yann Sommer komt belofte na, maar 700kg chocolade bereikt Matthijs de Ligt níet

              MÜNCHEN - Matthijs de Ligt bracht - na een fout van doelman Yann Sommer - vorige week namens Bayern München een ultieme redding op de lijn in de Champions League-wedstrijd tegen Paris Saint-Germain. De Duitsers gingen uiteindelijk naar de kwartfinales. Bayern-keeper Sommer wilde de Nederlandse verdediger ’met een vrachtwagen vol chocolade voor zijn deur’ bedanken, zo gaf hij na de wedstrijd aan. Die belofte kwam de Zwitser na. Al is de truck met het snoepgoed niet bij De Ligt terechtgekomen, uiteindelijk.

              Sommer stuurde namelijk daadwerkelijk namens een Zwitserse chocoladefabrikant een bus (geen vrachtwagen) richting München, vol met 700 kilogram aan repen. De chauffeur maakte een rit van drie uur, totdat hij echter te horen kreeg dat hij geen toegang kreeg van de Duitse club, zo meldt Münchner Merkur.



              Voordat de chauffeur met de repen chocolade terugkeerde naar Zwitserland, besloot hij al deze lekkernijen te doneren aan de lokale voedselbank, de Münchner Tafel. Daar waren ze vanzelfsprekend niet op de hoogte van de eerder gemaakte belofte, maar dat maakte ze niet minder blij. Zo wordt de chocolade dus verdeeld onder de inwoners van de Beierse hoofdstad.

              Comment


              • De WK voetbal opzet wordt nog ergrr. De kale Italiaanse gek die Blatter heeft opgevolgd is nog erger.

                Comment


                • Messi kan ook naar Saoedie Arabie, 220 miljoen per jaar als salaris

                  Comment


                  • Liverpool in de CL uitgeschakeld

                    Comment


                    • https://www.telegraaf.nl/sport/67271...steun-van-knvb

                      Gianni Infantino wordt herkozen als FIFA-baas, mét steun van KNVB

                      KIGALI - Met Gianni Infantino als enige kandidaat staat de uitslag van de verkiezingen voor het voorzitterschap van de FIFA al vast. De 52-jarige Zwitser wordt donderdag tijdens een congres in Kigali, de hoofdstad van Rwanda, voor de tweede keer herkozen als baas van de wereldvoetbalbond.

                      De opvolger van Sepp Blatter geniet steun van veruit de meeste van alle 211 aangesloten nationale bonden. Alleen de Noren hebben tot dusver aangekondigd niet op hem te stemmen. Niet omdat ze denken daarmee de uitslag te beïnvloeden. Wel omdat ze vinden dat Infantino de FIFA de afgelopen zeven jaar onvoldoende heeft hervormd.



                      De Noren waren misschien wel de meest fanatieke tegenstanders van het WK in Qatar, waar de mensenrechten de afgelopen jaren zijn verbeterd, maar nog lang niet van Europees niveau zijn. Ze verwijten de FIFA ook herhaaldelijk dat er nog steeds geen compensatiefonds is voor familie van arbeidsmigranten die bij werkzaamheden voor het laatste WK zijn overleden.

                      Bondsvoorzitter Spee en het ’verzoeningsgesprek’


                      De KNVB was ook geen voorstander van een WK in Qatar en schrok van een speech van Infantino, waarin de voorzitter de mondiale eindronde in Qatar „het beste toernooi ooit” noemde en zich bewust afkeerde van kritische Europese bonden. De KNVB verwijt de FIFA ook nog steeds dat aanvoerder Virgil van Dijk tijdens het WK op het laatste moment geen OneLove-aanvoerdersband mocht dragen als teken van protest tegen iedere vorm van discriminatie en uitsluiting. Toch stemt de Nederlandse bond donderdag wel op Infantino.

                      Bondsvoorzitter Just Spee ontmoette de machtige baas van de FIFA vorige maand in Parijs en voerde een soort van verzoeningsgesprek. Volgens de KNVB heeft niet stemmen op Infantino weinig zin, omdat de Zwitser toch wel aan zijn derde termijn mag beginnen. De bond verwacht in de toekomst meer te kunnen bereiken door goed met hem samen te werken. De KNVB heeft wel voorwaarden verbonden aan de steun voor Infantino. De bond eist dat de FIFA de komende periode de relaties met de Europese leden verbetert en meer aandacht aan mensenrechten besteed.

                      WK voor clubs naar Saoedi-Arabië


                      Onder leiding van de Zwitser besloot de FIFA besloot vorige maand echter nog het WK voor clubs van dit jaar aan Saoedi-Arabië toe te kennen, tot grote verontwaardiging van Amnesty International, dat concludeerde dat de voetbalbond opnieuw heeft laten zien dat het zelfs zijn eigen mensenrechtenpolitiek minacht.

                      Amnesty wijst erop dat de vrijheid van meningsuiting in Saoedi-Arabië ernstig wordt beknot, er regelmatig executies en lijfstraffen worden uitgevoerd en dat vrouwen er veel minder rechten hebben dan mannen. Amnesty vreest dat Saoedi-Arabië het imago verder wil opvijzelen met het binnenhalen van het WK voetbal van 2030, waarvoor het zich nog niet officieel kandidaat heeft gesteld.

                      Comment


                      • Kazoo wint met 1-0 de Romeinse derby van AS Roma

                        Comment


                        • Barca wint in blessuretijd van Real Madrid en staat nu 12 punren voor

                          Comment


                          • Barcelona wil Lionel Messi terughalen.

                            Comment


                            • https://www.ad.nl/buitenlands-voetba...aris~a22ffabf/

                              ‘Ook Lionel Messi kan naar Saoedi-Arabië: Al Hilal biedt astronomisch salaris’


                              In navolging van Cristiano Ronaldo kan ook Lionel Messi de overstap maken naar Saoedi-Arabië. De Argentijnse topaanvaller lijkt komende zomer transfervrij te vertrekken bij Paris Saint-Germain en staat in de belangstelling van Al Hilal. Daar kan Messi een megabedrag verdienen.

                              Dat schrijft transferexpert Fabrizio Romano. Ook het Spaanse Marca pakt uit met het nieuws. L’Équipe meldde eerder deze week dat Paris Saint-Germain en Messi op het punt staan om uit elkaar te gaan, nadat de Argentijnse wereldkampioen werd uitgefloten door zijn eigen fans. Onder meer FC Barcelona is in de markt en hoopt op zijn komst, maar Messi zou dus ook het spoor van Ronaldo kunnen volgen.



                              Al Hilal zou Messi een astronomisch salaris van 400 miljoen euro per jaar hebben geboden. Dat is aanzienlijk meer dan Ronaldo jaarlijks opstrijkt bij zijn werkgever Al-Nassr. De Portugees staat daar voor de komende tweeënhalve seizoen onder contract en ontvangt per seizoen circa 200 miljoen euro. Daarmee is hij momenteel de best betaalde sporter ter wereld.

                              In Europa


                              Grote vraag is of Messi trek heeft in een avontuur in Saoedi-Arabië. Al Hilal staat op de derde plaats in de Saoedische competitie, met acht punten achterstand op koploper Al-Ittihad. Diverse media melden dat de 35-jarige Argentijn het liefst nog actief blijft in Europa, waar zijn oude liefde Barça dus een van de gegadigden is. De linkspoot staat eveneens in de belangstelling van enkele Amerikaanse clubs. Messi sprak eerder al zijn grote liefde uit voor de Verenigde Staten.

                              Messi, die zijn land afgelopen winter in Qatar nog aan de wereldtitel hielp, is dit seizoen uitstekend op dreef in de Ligue 1. De aanvaller was in 24 wedstrijden al dertien keer trefzeker en bereidde tevens dertien doelpunten voor. PSG is de koploper van Frankrijk, maar verloor de laatste twee competitieduels. Bovendien sneuvelde de topclub in de kwartfinales van de Champions League tegen Bayern München.

                              Comment


                              • Real Madrid heeft Barcelona vernederd met 0-4 in Nou Camp

                                Comment


                                • https://www.telegraaf.nl/sport/50444...ch-bij-chelsea

                                  Opvallend: Frank Lampard definitief terug als coach bij Chelsea

                                  Comment


                                  • Wat gaf Manchester gisteren een veilig ogende voorsprong weg zeg

                                    Comment


                                    • Manchester Utd heeft de finale vd FA cup gehaald, dan tegen aartsrivaal Manchester City, Ten Hag tegen zijn oud leermeester Pep Guardiola

                                      Comment


                                      • Manchester City speelde titelkandidaat Arsenal ff van de mat, gaat het daar toch nog spannend worden om de titel?

                                        Comment


                                        • Waarschijnlijk wel, Manchester City staat twee punten achter en heeft twee wedstrijden minder gespeeld.

                                          Comment


                                          • En de Spurs en Manchester raken meer en meer achterop gisteren 2-2 tegen elkaar

                                            Comment


                                            • De strijd om de titel zal gaan tussen Arsenal en Manchester City, maar Manchester United moet zich toch wel kunnen handhaven tussen de beste vier.

                                              Comment


                                              • Toulouse wint met 5-1 de bekerfinale van Nantes met oa 2 goals van Thijs Dallinga (ex Excelsior) en ook de Nederlanders Branco van der Boomen en Stijn Spierings speelden mee.

                                                Comment


                                                • FC Antwerp met v Bommel als trainer en Overmars als TD heeft vandaag de Belgische cupfinal gewonnen. 4 Nederlanders in de basis waarvan Vincent Janssen uit een penalty wist te scoren.

                                                  Comment


                                                  • Manchester Utd ligt op koers voor positionering bij beste 4 voor een CL ticket. Wonnen van Aston Villa. Manchester City haalde Arsenal in als koploper nu met 1 punt meer en 1 wedstrijd minder gespeeld.

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X