Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Buitenlands voetbal topic

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by Scuderia View Post
    Het is Messi van harte gegund, wat een kroon op zijn carriere. Ondanks al het geklaag van Nederlanders de laatste week over hem, is het wel ongekend wat hij gepresteerd heeft.

    Op naar het WK in Iran of Noord-Korea ofzo in 2030 😂
    2026 eerst maar in Duitsland. Finale in Berlijn ook op een beruchte plek...

    Azie is uitgesloten in 2030
    Last edited by frankkinky; 19-12-2022, 20:26.

    Comment


    • 2026 is WK toch in Canada, Mexico en USA?

      Comment


      • Dat klopt

        frank is in de war met de EK van 2024 die is in Duitsland

        Comment


        • https://www.ad.nl/buitenlands-voetba...rome~a3fd22e9/

          Arnautovic, Mancini, Totti en Baresi bij uitvaart Sinisa Mihajlovic in Rome


          De afgelopen vrijdag overleden voormalig voetballer en coach Sinisa Mihajlovic is vandaag begraven. De uitvaartplechtigheid in Rome werd bijgewoond door meer dan tweeduizend mensen, onder wie meerdere voormalige Italiaanse topspelers. De Serviër leed aan leukemie. Hij stierf op 53-jarige leeftijd.



          Mihajlovic was sinds 1995 getrouwd met Arianna. Ze kregen twee dochters en drie zoons. Voormalig ploeggenoten als Roberto Mancini, Attilio Lombardo en Dejan Stankovic droegen na de dienst onder applaus zijn kist uit de basilica di Santa Maria degli Angeli e dei Martiri. Mihajlovic en de huidige Italiaanse bondscoach Mancini speelden samen bij Sampdoria en Lazio. Namens Serie A-club Bologna, waar Mihajlovic de laatste jaren trainer was, hielpen de aanvoerders Mark Arnautovic en Lorenzo De Silvestri bij het dragen van de kist.

          Na zijn spelersloopbaan werd Mihajlovic de assistent van Mancini bij Inter, om vervolgens zelf hoofdtrainer te worden bij onder meer Fiorentina, AC Milan en Bologna. Bij die laatste club werd hij in september ontslagen. Ook de spelers van Bologna brachten de voormalige vrijetrappenspecialist een laatste groet. In de basiliek waren ook onder meer grote namen uit het Italiaanse voetbal als Francesco Totti, Franco Baresi, Daniele De Rossi, Angela Di Livio en Stefano Fiore aanwezig. Totti was zondagavond nog bij de WK-finale in Qatar, maar vloog daarna snel terug naar Rome.


          Francesco Totti was zondagavond nog bij de WK-finale in Qatar, maar was maandag weer terug in Rome voor de uitvaart van zijn voormalig tegenstander in de Serie A. © REUTERS

          Comment


          • Enige positieve punt van de WK organisatie in Qatar is dat de sfeer blijkbaar erg goed was in de stadions, door velen onderschreven dat dit komt omdat er geen alcohol werd verkocht in de stadions.

            Lijkt me een prima regel om over te nemen, scheelt misschien flink in relschoppers die je tig keer per jaar hebt bij Nederlandse clubs waar politie en ME dan weer voor moet opdraven.

            Comment


            • en dat er veel publiek zat uit Quatar die moesten supporten en niet in hun hoofd halen verkeerde dingen te doen in hun dictatuur

              Comment


              • https://www.ad.nl/nederlands-voetbal...eren~a95c011c/

                Louis van Gaal: ‘Ben weer met pensioen, maar als Portugal belt dan ga ik luisteren’


                Louis van Gaal zag vorige week zijn derde periode als bondscoach van het Nederlands elftal eindigen met een verloren strafschoppenreeks tegen Argentinië in de kwartfinale. De 71-jarige trainer kan dus weer genieten van zijn vrije tijd, maar lijkt stiekem wel oren te hebben naar een nieuwe uitdaging. Dat werd duidelijk toen hij vanavond aan de telefoon kwam bij 3FM Serious Request.

                Van Gaal woont samen met zijn vrouw Truus in Portugal en laat dat land nou op zoek zijn naar een nieuwe bondscoach. Het doorlopende contract met Fernando Santos, die het land in 2016 naar de Europese titel leidde, werd ontbonden na de nederlaag tegen Marokko in de kwartfinales op het WK.

                ,,Ik ben weer met pensioen, maar als ze mij bellen, dan ga ik luisteren”, reageert Van Gaal op een vraag vanuit Het Glazen Huis in Amersfoort. ,,Meer kan ik niet zeggen.”



                Flirt met België


                Tijdens het WK maakte Van Gaal al een soortgelijke opmerking over België, een land dat sinds de uitschakeling op het WK ook zonder bondscoach zit. ,,België is een heel mooi land met vriendelijke mensen”, zei Van Gaal op vragen van Belgische journalisten. ,,Knokke is heel mooi, dus ik heb er al over nagedacht. Alleen, dan moet je wel Truus overhalen!”, waarna hij er meteen aan toevoegde: ,,Nee, ik kan die beslissing zelf nemen, als een vrij man. Er zijn bepaalde landen waar ik niet naartoe ga en Truus al zeker niet.”

                Aan die woorden werd hij vanavond door 3FM herinnerd. ,,Ik heb niet geflirt met België, maar er werden vragen over gesteld. Daar kan ik niks aan doen, dan moet ik daar antwoord op geven. En met Portugal ben ik ook niet aan het flirten.”

                André Hazes voor 1000 euro


                Uiteraard kon Van Gaal de telefoon niet ophangen voordat hij een plaatje had aangevraagd voor Serious Request, dat zich dit jaar inzet voor Stichting Het Vergeten Kind. Niet toevallig viel zijn keuze op een voetballiedje. We Houden van Oranje van André Hazes, een nummer dat voor eeuwig verbonden is aan de Europese titel uit 1988. Van Gaal had er 1000 euro voor over.

                ,,Want ik vind dit een fantastisch doel. Die kinderen hebben al een heel moeilijke periode achter de rug met het coronavirus. En dan de hectiek in die gezinnen, dat is ook niet positief. Dus ik hoop dat de mensen in het land over hun hart strijken en heel veel geld doneren.”

                Comment


                • Originally posted by WandelaarVanPlezer View Post
                  en dat er veel publiek zat uit Quatar die moesten supporten en niet in hun hoofd halen verkeerde dingen te doen in hun dictatuur
                  ja dat was wel hilarisch

                  https://www.eurosport.nl/voetbal/fif...87/story.shtml

                  QATAR 2022 | BETAALDE NEPSUPPORTERS MOETEN VOOR ENTHOUSIASME ZORGEN TIJDENS WK

                  Opmerkelijke beelden uit Qatar waar voor alle deelnemende landen een groep fans is ingehuurd om de WK-koorts in de oliestaat te simuleren. Locals, Indiërs en arbeidsmigranten worden ingezet voor de WK-propaganda van de Qatarese organisatie.

                  Comment


                  • https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuw...er-in-rusland/

                    Promes voor tweede keer uitgeroepen tot beste speler in Rusland



                    Quincy Promes is voor de tweede keer in zijn loopbaan de beste speler van Rusland geworden. De vleugelflitser van Spartak Moskou heeft het in Rusland op zijn heupen gekregen na zijn rumoerige exit bij Ajax. Daarnaast lijkt hij zich ook weinig aan te trekken van al het tumult om hem heen.

                    Comment


                    • https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws...denvelder.html

                      'Vormer gaat niet terugkeren in Nederland: twee laagvliegers willen middenvelder'

                      --

                      Is toch een uitstekende voetballer, maar ja hoog salaris, en de trainer van Club Brugge zit op de wip, dus wie weet als die ontslagen wordt dat Vormer weer in beeld komt voor een basisplaats

                      Comment


                      • https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws...erslaving.html

                        Triest nieuws: oud-teamgenoot Van der Sar en Davids overleden na alcoholverslaving

                        De Uruguyaanse oud-speler Fabian O’Neill is op 49-jarige leeftijd overleden. De oud-speler van Juventus liet zondag het leven vanwege een interne bloeding.





                        O’Neill speelde in zijn loopbaan voor Nacional in Uruguay, Juventus, Perugia en Cagliari. Hij stond bij zijn periode in Turijn tegelijkertijd onder contract met Edwin van der Sar, Edgar Davids en Zinedine Zidane. Laatstgenoemde vertelde in die tijd meerdere malen dat O’Neill de beste speler was waar hij ooit mee op het trainingsveld had gestaan. De Uruguayaan kampte al meerdere jaren met een slepende alcoholverslaving.

                        Uiteindelijk kwam O’Neill tot 115 duels in de Serie A. Daarnaast speelde hij negentien wedstrijden voor het nationale elftal van de Uruguayanen. De rechtspoot was vooral te vinden in een aanvallende of defensieve rol in de as van het veld. Eerder gaf O’Neill in interviews aan dat hij wel eens wedstrijden had gefixt en opzettelijk dingen liet gebeuren voor een bepaald geldbedrag. Onder andere zijn oude club Cagliari rouwt om de dood van de middenvelder.

                        Comment


                        • Pele, 1 van de beste voetballers ooit op 82 jarige leeftijd overleden aan darmkanker.

                          Comment


                          • Marc Overmars met infarct opgenomen in ziekenhuis in Antwerpen

                            Comment


                            • Ronaldo schijnt nu ecbt dat megacontract in de woestijn te hebben getekend.

                              Comment


                              • Originally posted by Beukenoot View Post
                                Ronaldo schijnt nu ecbt dat megacontract in de woestijn te hebben getekend.
                                Blijft toch zonde van zo'n groot speler, om afscheid te nemen in de zandbak. Was lekker nog twee jaar gaan voetballen in Portugal bij de club waar die begonnen is met voetballen.

                                Comment


                                • gezien het mega bedrag begrijp ik het wel

                                  Comment


                                  • 500 miljoen in 2.5 jaar is absurd veel en een veelvoud van wat hij ooit verdiende in zijn topjaren

                                    Comment


                                    • Hoe moet je dat opmaken in vredesnaam?

                                      Comment


                                      • https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws...achtkamer.html

                                        'Juventus wil Ihattaren weer gaan verhuren, oud-Ajacied en -PSV'er in wachtkamer'

                                        nou daar gaan we weer, zoveelste laatste kans, voorlopig is ie weer moddervet en niet wedstrijdfit...

                                        Comment


                                        • Voordat ze hem fit hebben, is het seizoen al weer klaar

                                          Comment


                                          • Timo Letschgert tekent bij een club in Zuid Korea. Ruud Vormer van Club Brugge naar Zulte Waregem.

                                            Comment


                                            • Donny vd Beek eindelijk in de basis bij Manchester, wordt ie de wedstrijd uitgeschopt, vermoedelijk zware blessure...

                                              Comment



                                              • Denzel Dumfries zou in beeld zijn om de Nederlandse enclave bij Bayern München te vergroten. De Duitsers hebben echter meer ijzers in het vuur.

                                                Comment


                                                • Erik ten Hag gaat lekker , net weer gewonnen met 3-1 knap van Everton, Antony scoorde de 1e goal

                                                  Comment


                                                  • Real Madrid verloren bij Villa Real, dus Barcelona kan alleen aan de kop komen!

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X