Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Buitenlands voetbal topic

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Zijn fysiekheid schijnt een probleem te zijn bij medische keuringen

    Comment


    • Tadic rond met Fenerbahce

      Comment


      • https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws...t-jawoord.html

        'Xavi Simons raakt volledig overtuigd van huurperiode en geeft jawoord'

        Xavi Simons is er helemaal uit: RB Leipzig moet zijn nieuwe club worden. Dat meldt Sky uit Duitsland. Ook Fabrizio Romano benadrukt dat de Duitsers nog steeds de grote favoriet zijn om de vertrekkende PSV'er te huren van Paris Saint-Germain.





        Simons zou 'volledig overtuigd' zijn na gesprekken met RB Leipzig. Hij wil voor de club spelen die afgelopen seizoen derde werd in de Bundesliga en zou zelfs zijn jawoord al hebben gegeven. Nu is het wachten op groen licht uit Frankrijk. PSG heeft de terugkeer van Simons nog altijd niet bekrachtigd.

        RB Leipzig zal Simons voor één seizoen huren, zonder optie tot koop. De Duitsers wilden eigenlijk meer, maar kregen nul op het rekest van PSG. Ook Manchester United hengelde naar de twintigjarige Oranje-international. Erik ten Hag en consorten trekken echter aan het kortste eind. Een potentiële deal tussen PSG en Tottenham Hotspur, waarbij Simons zou dienen als wisselgeld voor Harry Kane, kwam eveneens niet van de grond.

        De verwachting is dat Simons dinsdag van clubs wisselt. Hij gaat eerst van PSV naar PSG en verhuist dan naar RB Leipzig. In Parijs zou de hoofdrolspeler al medisch zijn gekeurd. Zijn aankondiging voor maandag 14.00 uur eindigde in een anti-climax: waar velen dachten dat hij duidelijkheid zou scheppen over zijn toekomst, maakte Simons bekend in zee te gaan met het Duitse sportmerk Puma.

        Comment


        • https://nos.nl/artikel/2483969-succe...p-ook-supercup

          Succes Van Bommel in België houdt aan: hij wint met Antwerp ook Supercup


          Royal Antwerp FC heeft voor het eerst de Belgische Supercup gewonnen. De ploeg van coach Mark van Bommel klopte KV Mechelen vanaf de strafschopstip. Na 90 minuten stond het 1-1.

          Antwerp won afgelopen seizoen ten koste van Mechelen al de beker en veroverde op een zinderende slotdag de titel. Die prestaties leverde Van Bommel bij onzer zuiderburen ook de titel Coach van het Jaar op.



          Met Kerk, maar geen Ekkelenkamp en Janssen


          Zonder Jurgen Ekkelenkamp en Vincent Janssen, maar met Gyrano Kerk in de basis begon Antwerp sterk en Michel-Ange Balikwisha tikte al snel van dichtbij de 1-0 binnen.

          Antwerp verzuimde afstand te nemen en kreeg het na rust lastig. Na rood voor Gaston Avila werd het via een eigen goal van Ritchie De Laet 1-1.

          In de penaltyreeks waren de eerste twee missers voor Antwerp, maar Mechelen kon het niet afmaken, waarna de landskampioen wel toesloeg en de reeks uiteindelijk met 5-4 won.

          Comment


          • Arabische club biedt 300 miljoen op Mpambe van PSG, wereld is gek geworden

            Comment


            • Ja en hij kan 58.3 miljoen per mnd verdienen dat is 22 Euro per seconde

              Comment


              • https://www.ad.nl/buitenlands-voetba...appe~a2ab3c43/

                ‘Saoedische club Al-Hilal heeft 1 miljard euro over voor een jaartje Kylian Mbappé’

                Het spel rond een vertrek van Kylian Mbappé (24) bij Paris Saint-Germain is op de wagen. Volgens onder meer L‘Équipe heeft de Saoedische club Al-Hilal een megabod uitgebracht op de aanvaller van liefst 300 miljoen euro. Dat zou een record betekenen in het voetbal.



                Volgens de Franse sportkrant is dat duizelingwekkende bod binnengekomen op de dag dat PSG ook in gesprek is met FC Barcelona. Paris Saint-Germain zou bereid zijn het bod te accepteren als Al-Hilal ook Mbappé weet te overtuigen. In de opmerkelijke deal zou ook zijn besloten dat Mbappé volgend jaar transfervrij naar Real Madrid zou kunnen verkassen.

                Als Mbappé toehapt, zou hij in Saoedi-Arabië een astronomisch salaris kunnen gaan verdienen. Volgens het Amerikaanse tv-netwerk CBS maakt de Franse sterspeler aanspraak op een jaarsalaris van 700 miljoen euro. Het zorgde maandagavond voor hilariteit op Twitter. De Griekse NBA-ster Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks) schreef ‘Al-Hilal, jullie kunnen mij nemen, ik lijk op Kylian Mbappé’ en dat zorgde weer voor een een reactie van Mbappé zelf.

                PSG heeft Al Hilal inmiddels toestemming gegeven om te praten met Mbappé over een transfer. Dat schrijft het Franse persbureau AFP op basis van een bron dicht bij de onderhandelingen. Gesprekken tussen de club en de speler zijn echter nog niet opgestart.

                Het getouwtrek om Mbappé begon vrijdagavond toen vrijdag toen Paris Saint-Germain meldde dat Mbappé geen deel uitmaakt van de selectie van de Franse kampioen die inmiddels op oefenstage is in Japan. Begin vorige week verscheen Mbappé nog wel op de training van PSG.



                Mbappé heeft al enige tijd geleden aangegeven dat hij zijn in 2024 aflopende contract in Parijs niet wil verlengen. Vanaf dat moment zou PSG geen vergoeding meer voor hem kunnen vragen. Mbappé werd daarom de voorbije maanden in verband gebracht met Real Madrid, waarvan hij nooit onder stoelen of banken heeft geschoven dat het zijn droomclub is.

                Afgelopen weekend veroordeelde de Franse spelersvakbond UNFP nog de manier waarop Paris Saint-Germain omgaat met Mbappé en sluit niet uit dat het de kampioen van Frankrijk voor de rechter gaat slepen. De UNFP verwijt PSG de verbintenis van Mbappé niet te respecteren. Mbappé krijgt van PSG tot uiterlijk 31 juli de tijd om zijn volgend jaar aflopende contract te verlengen. Anders moet hij snel voor veel geld vertrekken.

                Hoogste bedrag ooit


                Mbappé kan de voetballer met de hoogste transfersom ooit worden. Dat is nu nog Neymar, die zes jaar geleden voor 222 miljoen euro de overstap van FC Barcelona naar Paris Saint-Germain maakte.

                Al Hilal probeerde eerder Lionel Messi aan te trekken. Daar had de club uit de Saudische hoofdstad Riyad naar verluidt zo’n 400 miljoen euro voor over. De Argentijn koos echter voor een overgang naar Inter Miami. Daar werd Messi vorige week gepresenteerd. Hij maakte zondagavond meteen zijn eerste goal voor de club uit Major League Soccer.

                Comment


                • Juventus ontbindt contract van Mo Ihattaren, 21 jaar supertalent maar ongemotiveerd, doodzonde

                  Comment


                  • https://www.ad.nl/buitenlands-voetba...pand~a147b2c8/

                    BVB-talent Youssoufa Moukoko draait geldkraan voor familie dicht: ouders, broer en zus opgevangen in vluchtelingenpand


                    Youssoufa Moukoko, 18-jarig toptalent van Borussia Dortmund, stopt met zijn familie financiële steun te verlenen. Problemen tussen hem en zijn vader zouden aan de basis liggen. Als gevolg van de geldstop werd de villa van het gezin Moukoko in beslag genomen en worden Moukoko’s ouders, broer en zus opgevangen in een vluchtelingenpand.

                    De familie Moukoko woonde de afgelopen jaren in een riante villa van 351 vierkante meter in het Duitse Hamburg, in het noorden van Duitsland. De geschatte waarde is ruim een miljoen euro. Toch heeft het gezin financieel weinig te makken, waardoor zoon Youssoufa maandelijks een deel van zijn salaris van ongeveer 6 miljoen euro per jaar afstond om de schulden af te kunnen afbetalen. Daar had Moukoko zelf overigens ook weinig tegen in te brengen: hij was minderjarig en zijn ouders konden zijn rekeningen beheren.



                    Die situatie is intussen veranderd. Moukoko werd eind vorig jaar 18 en is dus meerderjarig, waardoor hij het beheer van zijn rekeningen zelf in de hand kon nemen. Door de spanningen tussen Moukoko en zijn vader Joseph (72) besloot het toptalent om de geldstroom richting zijn familie volledig stop te zetten. Aangezien moeder Marie (35) ingeschreven stond als enige eigenaar van de villa, was het gevolg dat de familie - die minstens 500.000 euro aan schulden zou hebben - uit de woning werd gezet.

                    Het gezin Moukoko, met naast vader en moeder ook broer en zus, moest eind deze maand uitwijken naar een vluchtelingenpand - een verblijf dat hen aangeboden werd door de stad Hamburg. De Duitse krant Bild slaagde erin om de ouders van Moukoko te spreken, maar zij willen geen slecht woord kwijt over hun zoon. „Onze zoon steunt ons niet meer. Maar denk je dat ik slecht over hem zou spreken?”, zei vader Joseph. Moeder Marie: „De stad heeft voor ons een goede verblijfplaats gevonden, dus het is niet zo erg. Ik werk zelf ook.” De villa van de familie-Moukoko werd intussen al verkocht voor zo’n 570.000 euro.

                    Moukoko en zijn management willen geen commentaar geven op de zaak. De aanvaller, die de jongste debutant en doelpuntenmaker ooit is in de Bundesliga, is begonnen aan zijn vierde seizoen in de hoofdmacht van Borussia Dortmund. Momenteel is hij in de Verenigde Staten.

                    Comment


                    • https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws...n-turkije.html

                      Razendsnelle doorstart voor Ihattaren: vierjarig contract in Turkije

                      Mohamed Ihattaren heeft een nieuwe club gevonden. De aanvaller gaat een vierjarig contract tekenen in Turkije bij Samsunspor, dat komend seizoen actief is op het hoogste niveau.





                      Samsunspor maakte dinsdagavond via de officiële kanalen melding van een principeakkoord. Vanavond wordt hij verwacht bij de club en woensdag tekent hij het contract. Ihattaren heeft zodoende al snel een nieuwe club gevonden na de ontbinding van zijn contract bij Juventus.

                      Het is een grote verrassing dat Ihattaren zijn krabbel gaat zetten bij Samsunspor, aangezien het niet bekend was dat beide partijen in onderhandeling waren. Door zijn contractontbinding in Turijn leek het er niet op dat hij nog door zou gaan als profvoetballer, maar hij wil dus kennelijk tóch weer het avontuur aangaan.

                      Het afgelopen seizoen eindigde Samsunspor op plek twee in de tweede competitie van Turkije, waardoor de club komend seizoen uitkomst in de Süper Lig. Op 13 augustus nemen de Turken het op tegen Sivasspor.

                      Juventus maakte vorig week in een statement het vertrek van Ihattaren bekend. De voormalig speler van onder anderen Ajax en PSV maakte geen minuten voor de Italiaanse topclub, die hem in de zomer van 2021 voor twee miljoen euro overnam van de Eindhovenaren. De Italianen verhuurden Ihattaren vrijwel direct aan Sampdoria, waar hij op een zijspoor belandde. Hij keerde vervolgens weer terug naar Nederland.

                      Comment


                      • https://www.voetbalzone.nl/nieuws/ih...rzoeken/422221

                        Ihattaren binnen 2 dagen alweer weg bij Samsunspor: ‘Onaanvaardbare verzoeken’



                        Samsunspor heeft binnen twee dagen besloten om alweer te breken met Mohamed Ihattaren, zo meldt de club via de eigen kanalen. Ihattaren zou extra aanvullende eisen hebben gesteld.

                        "Onze club nodigde onlangs voetballer Mohamed Ihattaren, met wie we het eens waren over een contract, uit bij Samsun om een gezondheidscheck te ondergaan en een contract te ondertekenen. Onze club heeft de transfer opgegeven omdat de speler de eerder overeengekomen voorwaarden wilde wijzigen en onaanvaardbare verzoeken deed", zo laat Samsunspor weten.

                        Ihattaren werd woensdag nog op het vliegveld van Samsun welkom geheten door supporters van zijn nieuwe club Samsunspor. Op beelden op internet was te zien hoe zich een grote groep fans verzamelde om het gevallen toptalent te ontvangen. Ihattaren zette onder meer een liedje in en ging op de foto. Ook werden er fakkels ontstoken.

                        Op beelden van zijn nieuwe werkgever was te zien dat Ihattaren samen met zijn vriendin door de deuren van de ontvangsthal kwam, waarna hij luidkeels werd toegezongen door de fans van Samsunspor. De aanvaller annex middenvelder kreeg meteen een sjaal omgehangen en werd bedolven onder de uitzinnige Turkse fans.

                        Comment


                        • https://www.ad.nl/transfer-talk/milj...kken~af4aa3b4/

                          Miljoenentransfer voor Oranje-international Teun Koopmeiners? Landskampioen Napoli opent gesprekken


                          Voor Teun Koopmeiners ligt een binnenlandse transfer naar Napoli in het verschiet. De landskampioen is in gesprek met Koopmeiners’ club Atalanta Bergamo voor een overgang waar ongeveer dertig miljoen mee gemoeid zou gaan.


                          De 25-jarige middenvelder staat er goed op in Italië. Eerder stond hij al in de belangstelling van Juventus en AC Milan. Koopmeiners maakte vorig seizoen tien goals in 33 wedstrijden voor Atalanta. De oud-speler van AZ heeft oren naar overgang naar Napoli. Met die club kan hij weer in de Champions League spelen.

                          Op het middenveld van Napoli komt een plek vrij nu Piotr Zielinski waarschijnlijk naar Saoedi-Arabië vertrekt. Eerder werd al bekend dat Atalanta aan spits Rasmus Højlund veel geld gaat verdienen. De Deen lijkt voor zeventig miljoen naar Manchester United te vertrekken.

                          Comment


                          • https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuw...ert-55-miljoen

                            Van de Ven heeft toptransfer te pakken; FC Volendam incasseert 5,5 miljoen (!)

                            Comment


                            • Weghorst door Burnley verhuurd aan Hoffenheim

                              Comment



                              • Iemand die nog het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal volgt / Ik heb weer genoten van Spanje. Jammer dat uitgerekend Nederland nu tegen Spanje moet

                                Comment


                                • Originally posted by Haagse Sjonnie View Post
                                  Arabische club biedt 300 miljoen op Mpambe van PSG, wereld is gek geworden
                                  Wat je zegt knettergek. Hoe moet iemand die naar de voedselbank moet zich nou voelen wanneer hij of zij zoiets leest

                                  Comment


                                  • dat heeft er toch niets mee te maken? de olie spuit daar uit de grond en ze doen er mee wat ze willen, doen ze al tig decennia

                                    Comment


                                    • Originally posted by Tantebeppie View Post
                                      Iemand die nog het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal volgt / Ik heb weer genoten van Spanje. Jammer dat uitgerekend Nederland nu tegen Spanje moet
                                      nope, vind ik het niet leuk om naar te kijken, qua tempo en fouten gewoon beperkt niveau en prima dat ze het doen, maar niet om naar te kijken, maar ik kijk ook naar de 1e divisie of amateur heren voetbal om dezelfde redenen

                                      Comment


                                      • Originally posted by Lucky Luc View Post
                                        dat heeft er toch niets mee te maken? de olie spuit daar uit de grond en ze doen er mee wat ze willen, doen ze al tig decennia
                                        Ja plus slavenarbeid in hun eigen land. De contrasten tussen arm en rijk daar is wel ff iets erger dan in West Europa

                                        Comment


                                        • Harry Kane nu eindelijk spits van Bayern Munchen

                                          Comment


                                          • https://www.ad.nl/sport/lionel-messi...buut~aba2f16c/


                                            Lionel Messi viert zijn goal met zijn ploeggenoten. © USA TODAY Sports via Reuters ConLionel Messi breidt doelpuntenreeks uit en leidt Inter Miami naar bekerfinale én internationaal debuut


                                            Mede dankzij een doelpunt van Lionel Messi is Inter Miami doorgedrongen tot de finale van het bekertoernooi om de Leagues Cup. De ploeg uit Florida was met 4-1 te sterk voor het thuis spelende Philadelphia Union.

                                            De 36-jarige Argentijnse sterspeler tekende in de eerste helft met een fraai afstandsschot voor de 0-2. Het was zijn negende doelpunt in zes wedstrijden voor Inter Miami sinds zijn overgang van Paris Saint-Germain.

                                            Eerder had Jozef Martinez namens Inter Miami voor de openingstreffer gezorgd in de Amerikaanse staat Pennsylvania. Op slag voor rust zorgde oud-Barcelona-speler Jordi Alba voor 0-3, waardoor Miami al met één been in de finale leek te staan.

                                            In de tweede helft deed Alejandro Bedoya nog wat terug namens Philadelphia Union, maar echt in gevaar kwam de ploeg van aanvoerder Messi niet meer. Een kleine tien minuten voor het eindsignaal bepaalde Miami-aanvaller David Ruiz de eindstand zelfs nog op 1-4.

                                            Op zaterdag 19 augustus speelt Inter Miami de bekerfinale tegen Nashville SC. De Amerikaanse club versloeg in de halve finales het Mexicaanse Monterrey (2-0).

                                            Champions Cup


                                            Inter Miami doet mede dankzij Messi volgend jaar voor het eerst mee aan een internationaal toernooi. De Argentijn, deze zomer overgekomen van Paris Saint-Germain, leidde zijn nieuwe werkgever naar de finale van de Leagues Cup geleid. Inter Miami is daardoor nu zeker van deelname aan de Concacaf Champions Cup, het belangrijkste toernooi voor clubs uit Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied. De Concacaf Champions Cup is vergelijkbaar met de Champions League in Europa.

                                            ,,Ons doel was om ons te plaatsen voor een internationale competitie volgend seizoen en dat hebben we bereikt”, zei trainer Gerardo Martino na de zege in de halve finale op Philadelphia Union (1-4). ,,Het belangrijkste was dat we ons zouden plaatsen voor de Concacaf Champions Cup. Nu dat is gelukt, gaan we ons voorbereiden op de finale. We willen dit toernooi winnen. We zijn zeer gemotiveerd en vol vertrouwen.”

                                            Comment


                                            • Wijnaldum wordt bij PSG aan zijn contract gehouden, zo komt ie niet weg wat ie graag wil omdat ie geen speeltijd krijgt.

                                              Comment


                                              • Ziyech heeft beetje vergelijkbare carriere qua clubs als Sneijder, maar niet qua successen

                                                Comment


                                                • Wijnaldum vermoedelijk van Paris St Germain naar de miljoenen in de zandbak. Doozonde voor het voetbal dat zoveel spelers daar nu gaan spelen voor giga veel geld

                                                  Comment


                                                  • Originally posted by Lucky Luc View Post

                                                    nope, vind ik het niet leuk om naar te kijken, qua tempo en fouten gewoon beperkt niveau en prima dat ze het doen, maar niet om naar te kijken, maar ik kijk ook naar de 1e divisie of amateur heren voetbal om dezelfde redenen

                                                    Kwestie van smaak zou ik zeggen . De toplanden maken toch niet al te veel fouten. De finale was uitstekend. Als we het dan over wedstrijden die niets aan zijn hebben dan zijn dat toch vaak finales bij grote toernooien bij de mannen. Die zijn soms niet om aan te zien

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X