Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Buitenlands voetbal topic

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws...ar-idioot.html

    Messi clasht met Van Gaal en Weghorst: 'Waar kijk je naar, idioot'

    Comment


    • Hij heeft gelijk, Nederland speelde amper goed. Tegen Argentinie heb je werkers nodig dus waarom geen Klaasen?? En staat een Bergwijn uit vorm erin?, en die scheidsrechter was fan van Messi dat was wel duidelijk.

      Comment


      • nu het leger straks maar inzetten tegen dat Marokkaanse tuig wat onze steden sloopt, hebben ze die rubberen kogels nog niet op voorraad die de ME zou krijgen?

        Comment


        • Marokko verdiend door naar halve finale! Ronaldo huilie huilie naar huis, nu die Messie nog!

          Comment


          • Nou de Fransen wel door zoals verwacht. Kane mist een pingel

            Comment


            • In de 4 grote steden moest de ME nu zelfs straten leeg vegen. En Wilders mag er weer niks over zeggen....

              Comment


              • Complete waanzin dit.

                Comment


                • Blind naar FC Antwerp?, Ziyech naar AC Milan?

                  Comment


                  • https://www.telegraaf.nl/nieuws/1589...jn-explosieven

                    Roep om traangas en waterkanon
                    Politie helemaal klaar met Marokkaanse ’WK-rellen’: ’Vuurwerk? Het zijn explosieven’

                    AMSTERDAM - Bij de halve finale van het WK die Marokko komende woensdag speelt, is de inzet van ’alle beschikbare middelen’ nodig. Dat stelt politiebond ACP. Specifiek gaat het de bond om samenscholingsverboden, de inzet van waterkanonnen en traangas.

                    Eerdere maatregelen hebben rellen door volgelingen van de ’Leeuwen van de Atlas’ nauwelijks voorkomen. Zaterdagavond liep het in meerdere steden wederom uit de hand nadat Marokko Portugal uitschakelde. De feestvreugde sloeg opnieuw al snel om in vernielingen, bedreigingen en aanslagen op de politie.



                    Van vuurwerk wil politiebond ACP niet meer spreken. „Daar moeten we echt vanaf”, zegt woordvoerder Maarten Brink resoluut. „Het zijn ronduit explosieven. Agenten zijn bang, om gewond te raken, om gehoorschade op te lopen. De druk is enorm. Het zou mooi zijn als burgemeesters zich wat vaker openlijk uitspreken om steun aan de politie te betuigen. Zij zijn namelijk ook verantwoordelijk voor de mensen die in de gevaarlijke gebieden aan het werk moeten.”

                    Sharon Dijksma


                    Het was opvallend dat burgemeester Sharon Dijksma van Utrecht, een van de steden waar het na de wedstrijd tegen Portugal escaleerde, dat niet deed. Via sociale media liet ze trots weten dat het team ’geschiedenis had geschreven’. „Ik hoop en verwacht dat er een mooi feest wordt gevierd in onze stad. Blijf rustig.” Dat laatste gebeurde bij een deel van de menigte duidelijk niet: agenten werden bekogeld met zwaar illegaal vuurwerk en stenen, enkelen raakten gewond. Er werden enkele aanhoudingen verricht. Hoewel het in een wijk als Lombok compleet uit de hand liep, liet de PvdA-burgemeester niets meer van zich horen.



                    Justitieminister Dilan Yeşilgöz sprak wel al snel haar steun uit aan de agenten die in het land ernstig werden belaagd. „Zo zonde dat een bijzondere zege op deze manier totaal wordt verpest. Het is beschamend. Trots op onze politie en ME die door snel en adequaat optreden de steden weer tot rust brachten. Er zijn aanhoudingen verricht en er zullen er nog meer volgen!”

                    In België, Frankrijk en zelfs Israël kwam het eveneens tot zware rellen. In Den Haag was de agressie zaterdagavond ook goed te zien. Nadat eerst nog een menigte euforisch toeterend en schreeuwend de straat opging om de onverwachte en knappe zege van hun vaderland te vieren, konden aanwezigen al snel aanvoelen dat de stemming omsloeg. Een automobilist die in de Schilderswijk met een Palestijnse vlag zwaaide, reageerde agressief en anti-Nederlands: „Dit is ons feestje. Wegwezen hier”, dreigde hij. Er waren, naast de Marokkaanse rode vlaggen met groen pentagram, nog meer vlaggen te zien: de groene van Saoedi-Arabië en de blauw-geel-groen-rode Berberse vlag. Veel Nederlandse Marokkanen zijn Berber. Rond half acht werd er een noodbevel afgekondigd rond de Vaillantlaan, waarbij de ME ingreep.


                    Noodbevel


                    In Amsterdam gold – net als in meer steden gebeurde – een lokaal noodbevel, er zijn meerdere aanhoudingen verricht en de oproerpolitie moest aanrukken, net als in Rotterdam. Vooraf was afgeraden te snel in te grijpen omdat daarmee de agressie alleen maar sneller kon toenemen. Dat leek een verkeerde inschatting.

                    ACP benadrukt dat er meer middelen nodig zijn als woensdagavond om acht uur Marokko in de halve finale speelt tegen Frankrijk. „Alle beschikbare middelen eigenlijk”, zegt hij. „Een samenscholingsverbod is waarschijnlijk nodig. Geen gebiedsverbod, want dat is op personen gericht en het zijn vooralsnog wisselende samenstellingen relschoppers. En traangas en waterkanonnen moeten ingezet kunnen worden, vanwege de maatschappelijke veiligheid en die van politie. De toestemming daarvoor moet van de bestuurders komen. Het is hard nodig, want agenten, en wij ook, zijn er helemaal klaar mee.”

                    Comment


                    • Quincy Promes probeert nu hij in Moskou speelt edn Russisch paspoort te krijgen, om zo aan strafvervolging in Nederland te zien ontkomen

                      Comment


                      • S. Amrabat staat in belangstelling van o.a. Liverpool. Amrabat ontdekt door Ten Hag bij FC Utrecht, speelde daarna bij Feyenoord, Club Brugge en nu Fiorentina, en is 1 van de beste spelers op het WK.

                        Comment


                        • Originally posted by Domstad View Post
                          In de 4 grote steden moest de ME nu zelfs straten leeg vegen. En Wilders mag er weer niks over zeggen....
                          Ach ja, als Feyenoord of Ajax kampioen wordt dan is het ook altijd dit soort gedoe. Sterker, zelfs vooraf bij Europese wedstrijden is er met die hooligans altijd gezeik.

                          Nare bijkomstigheid van voetbal, dit soort groepjes rare fans.

                          Comment


                          • En Wilders mag daar alles van zeggen hoor. Maar we weten wie het zegt Bij rellende Nederlanders horen we hem niet.

                            Comment


                            • Originally posted by Beukenoot View Post
                              Kut scheids

                              Een onterechte penalty, geen gele kaart bij bewust hands maken, geen rode kaart terwijl iemand willens en wetens een bal keihard in de dug out van de tegenstander schiet. Op dit niveau geven detaills de doorslag en bepaalt of je wint of verliest

                              Comment


                              • Vooral 70 min slecht spel en verkeerde spelers opgesteld bepaalde de uitslag oranje was drama qua spel dit WK

                                Comment


                                • Manchester Utd v Ten Hag wil Oranje backs Frimpong en Dumfries halen.

                                  Comment


                                  • Originally posted by Scuderia View Post

                                    Ach ja, als Feyenoord of Ajax kampioen wordt dan is het ook altijd dit soort gedoe. Sterker, zelfs vooraf bij Europese wedstrijden is er met die hooligans altijd gezeik.

                                    Nare bijkomstigheid van voetbal, dit soort groepjes rare fans.
                                    Nou nee, Feyenoor wordf eens in de 20 jaar kampioen en met Ajax weinig rellen, doen ze ook bij stadion de huldiging. Die Marokkanen slopen 4 steden tegelijk 3x in 2 weken tijd, is wel ff van een andere orde. Bij Turken heb jecdan alleen gefeest en getoeter. De grootte en schade en hevigheid en dan ook nog in 4 steden tegelijk is totaal niet te vergelijken met sommige rellen van voetbalclubs die wel eens voorkomen.

                                    Comment


                                    • https://www.ad.nl/wk-voetbal/moskeee...chap~a76cbd35/

                                      Moskeeën gevraagd aandacht te besteden aan WK-rellen: ‘Je verziekt het voor de hele gemeenschap’


                                      MAROKKAANS ELFTALHet samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders (SMN) roept moskeeën in Nederland op om dinsdag en woensdag aandacht te besteden aan de komende WK-wedstrijd van Marokko. De organisatie vindt het ‘verdrietig’ dat er na iedere overwinning van het Marokkaanse elftal rellen uitbreken in voornamelijk de grote steden.



                                      Amsterdam kondigt vandaag extra maatregelen aan. Vier plekken zijn dit keer aangewezen als veiligheidsrisicogebied: het Mercatorplein in West, Plein ‘40-’45 inclusief een deel van de Burgemeester de Vlugtlaan en Tussen Meer in Nieuw-West en de kruising Insulindeweg-Molukkenstraat in Oost.

                                      In die gebieden, waar na eerdere wedstrijden met Marokko ongeregeldheden uitbraken, mag de politie iedereen fouilleren, bijvoorbeeld op het bezit van zwaar vuurwerk. Wederom werkt de politie, die zichtbaar en onzichtbaar aanwezig is, samen met jongerenwerkers, straatcoaches en buurtvaders en -moeders. Het waterkanon uit Duitsland, dat wordt ingezet omdat de Nederlandse waterwerpers buiten gebruik zijn, staat opnieuw paraat.

                                      Ook Utrecht komt met maatregelen: agenten kunnen woensdag preventief fouilleren in de wijk Lombok in Utrecht. Op en rond het Moskeeplein hangen bewakingscamera’s en worden extra lampen neergezet. Vier mensen die eerder de orde verstoorden, mogen woensdag niet in de buurt komen.

                                      De gemeente Utrecht neemt de maatregelen, die dinsdag zijn aangekondigd, om nieuwe ongeregeldheden in de wijk te voorkomen. De regels gelden van woensdag 17.00 uur tot donderdag 02.00 uur. Marokko speelt woensdagavond de halve finale op het WK voetbal tegen Frankrijk.
                                      Smet op de overwinning


                                      ,,Het werpt een smet op de overwinning van Marokko”, zegt Bouchaib Saadane, voorzitter van SMN, over de rellen. ,,Het is verdrietig dat een kleine groep jongeren aan het rellen slaat. Als ik zie hoe in Marokko en ook in de rest van Afrika en de Arabische wereld feest wordt gevierd zonder vernielingen, dan vraag ik me af waarom dat hier niet kan.”

                                      Saadane is blij dat er veel buurtvaders en andere wijkgenoten vrijwillig de straat opgaan om orde te houden. ,,Dat maakt me blij en trots. Laten we als Marokkaanse-Nederlanders ook het goede voorbeeld geven.”

                                      ,,Je hoopt dat het lampje gaat branden bij degenen die dit soort ellende veroorzaken”, zegt buurtvader Mammar el Jabli. Bij elke wedstrijd van Marokko staat hij samen met zo’n tachtig andere vrijwilligers in gele hesjes in de Haagse Schilderswijk om toezicht te houden. De buurtvader roept iedereen op om relschoppers aan te spreken op hun gedrag. Ook raadt hij ouders aan om met hun kinderen de straat op te gaan om samen feest te vieren. ,,Je verziekt het anders niet alleen voor jezelf maar ook voor de hele gemeenschap. Want nu krijg je te horen dat Marokkanen geen feest kunnen vieren.”

                                      Waterkanonnen


                                      El Jabli en Saadane vinden de oproep van de politie om traangas en waterkanonnen in te zetten bij de volgende wedstrijd woensdag geen goed idee. El Jabli: ,,Met zo’n uitspraak trek je alleen maar de verkeerde mensen. Al zou je die middelen inzetten, maak het dan niet bekend.”

                                      Saadane vindt dat Marokko door de rellen in een slecht daglicht wordt gesteld. ,,Er wordt wereldwijd nu veel gesproken over Marokko door het succes op het WK. Laten we de goede naam, ook op sportief gebied, niet bezoedelen.”

                                      Rotterdam en Den Haag lieten maandag al weten dat ze, mocht het woensdag weer onrustig worden, op dezelfde manier te werk gaan als in de afgelopen weken. In allebei de steden wordt onder meer samengewerkt met buurtvaders en jongerenwerkers. Dit gebeurt ook in Amersfoort. De afgelopen wedstrijd verliep daar feestelijk, maar eerder moest de politie wel mensen aanhouden. Ook Amersfoort neemt in de aanloop naar woensdag geen extra maatregelen.

                                      Comment


                                      • Nou 2 favorieten vd titel toch in de WK finale, Argentinie en Frankrijk, zal Messi zijn imposante loopbaan kunnen voltooien met een WK titel? Of wordt het de beste speler van de wereld op dit moment Mpabe? Zijn we ook eindelijk van die rellen overal af, zelfs een 14 jarige dode gisteren bij gevallen

                                        Comment


                                        • Je weet niet wat er zaterdag nog gaat gebeuren, overigens was het gisteren in het algemeen wat rustiger.

                                          Comment


                                          • Originally posted by Domstad View Post
                                            Nou 2 favorieten vd titel toch in de WK finale, Argentinie en Frankrijk, zal Messi zijn imposante loopbaan kunnen voltooien met een WK titel? Of wordt het de beste speler van de wereld op dit moment Mpabe? Zijn we ook eindelijk van die rellen overal af, zelfs een 14 jarige dode gisteren bij gevallen
                                            Ja die Fransen waren na de kwartfinales ook al flink de straat op gegaan, nu na de halve finale dus ook. Nu heeft een Fransman dus die 14-jarige omver gereden. Triest. En die rechts-extremisten die met wapens op pad gingen zijn gelukkig opgepakt voordat ze echt schade konden aanrichten.

                                            Comment


                                            • Wie er ook relt is niet goed, maar het is overduidelijk dat het aantal Marokkanen wat iedere x relt na een wedstrijd van Marokko in vele Europese steden waar de boel gesloopt wordt en de ME moet optreden niet in verhouding staat tot andere groepen en of nationaliteiten wat relt. De feiten liegen niet.

                                              Comment


                                              • Nou Argentinie met Messi na een zinderend slot toch nog werelkampioen geworden. Mpabe 75 min niet gezien daarna weergaloos

                                                Comment


                                                • Het is Messi van harte gegund, wat een kroon op zijn carriere. Ondanks al het geklaag van Nederlanders de laatste week over hem, is het wel ongekend wat hij gepresteerd heeft.

                                                  Op naar het WK in Iran of Noord-Korea ofzo in 2030 😂

                                                  Comment


                                                  • Beste voetballer ooit nu. En Europese voetbalbonden moeten gewoon uit de FIFA stappen

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X