Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Woke, de nieuwe maat van wie?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Als slachtoffers nog leven. Anders kunnen we wel aan de gang blijven met tig onderwerpen en mensen die benadeeld zijn tm de dag van vandaag. Ieder land heeft zijn historie. En gaan we dan voor elke eeuw slachtoffers van iets excuses maken en geld betalen aan mensen die zelf daar geen slachtoffer van zijn? Je kan ook zeggen dat de mensen van nu van onze economie en land mee profiteren ipv ze in armoede in de tropen moeten leven.

    Comment


    • Ja weetje ik vind excuses vragen/eisen van mensen/naties wiens over-over-over-over-etc grootvader wat fout gedaan heeft een beetje kansloos; wat is nou de meerwaarde van zo's excuus gemaakt door iemand die het zelf niet heeft gedaan en ontvangen door iemand die het zelf niet heeft ondervonden. Denk dat je weinig mensen in de hedendaagse politiek/landsvertegenwoordiging zult vinden die nu nog van mening zijn dat dat (slavenhadel en idd op grote schaal) niet verkeerd was...maar dat geld wel voor meer dingen in de geschiedenis...en er zijn nog steeds een hele hoop giga bedrijven die overal ter wereld regels aan hun laars lappen en daarmee mensen uitbuiten/slachtoffers maken en er ook gewoon vandaag de dag mee wegkomen...we zijn nog wel heel wat generaties verwijderd van werkelijke gelijkheid; past ook niet helemaal in het huidige systeem. Maar anyway; ik vind een excuses lokket wel een mooi idee!

      Comment


      • Precies, mijn vader heeft gevochten voor Nederland in toenmalig Nederlands Indie in de politionele akties, waar duidelijk ellende uit gekomen is voor vele soldaten en diens kinderen. Excuses naar die soldaten en schadevergoeding?

        Mensen die nu lijden onder wanbeleid corona (vaccinatiechaos) waardoor ondernemers en andere mensen financieel lijden en of mensen ziek worden of doodgaan, excuses en schadevergoeding?

        Deze slachtoffers zijn er tenminste nog.

        En waar hebben wij (nederlanders) allemaal gezeten en gevochten , dan zijn we nog wel even bezig met excuses en betalingen, ons geloof via zendelingen in 3e wereld landen overbrengen, oorlogen tegen Engeland, Frankrijk, Spanje, Belgie etc. overal en nergens slachtoffers. Of gaan we weer alleen richten op een bepaalde groep slachtoffers die al honderden jaren dood zijn en ook hun directe kinderen al lang dood zijn, dus er zijn geen slachtoffers meer om excuses naar te maken.

        Comment


        • Originally posted by Dagan View Post
          wat is nou de meerwaarde van zo's excuus gemaakt door iemand die het zelf niet heeft gedaan en ontvangen door iemand die het zelf niet heeft ondervonden.
          Degenen die nazaten zijn van slaven, die vinden dat daar een meerwaarde aan zit

          Comment


          • Betalingen is overigens helemaal geen issue: https://www.parool.nl/nieuws/hoogler...eeel~b13a964e/

            Comment


            • Originally posted by Johan Geluk View Post
              Precies, mijn vader heeft gevochten voor Nederland in toenmalig Nederlands Indie in de politionele akties, waar duidelijk ellende uit gekomen is voor vele soldaten en diens kinderen. Excuses naar die soldaten en schadevergoeding?

              Mensen die nu lijden onder wanbeleid corona (vaccinatiechaos) waardoor ondernemers en andere mensen financieel lijden en of mensen ziek worden of doodgaan, excuses en schadevergoeding?

              Deze slachtoffers zijn er tenminste nog.

              En waar hebben wij (nederlanders) allemaal gezeten en gevochten , dan zijn we nog wel even bezig met excuses en betalingen, ons geloof via zendelingen in 3e wereld landen overbrengen, oorlogen tegen Engeland, Frankrijk, Spanje, Belgie etc. overal en nergens slachtoffers. Of gaan we weer alleen richten op een bepaalde groep slachtoffers die al honderden jaren dood zijn en ook hun directe kinderen al lang dood zijn, dus er zijn geen slachtoffers meer om excuses naar te maken.
              Nou ja, waarom niet? Als jij of iemand het gevoel heeft dat je onrecht is aangedaan of jouw ouders of grootouders, het is aantoonbaar dat iemand dat heeft je familie heeft aangedaan en jij zou je er beter door voelen als daar excuses voor worden gemaakt, dan is het toch een logisch gevolg dat daar excuses voor worden gemaakt?

              Dat jij het blijkbaar niet belangrijk vind in deze zaken. Dat is jouw goed recht. Maar dat betekent niet dat dit voor iedereen geld.

              Comment


              • Denk dat er wel een verschil is of slachtoffers nog leven. En het feit dat er vaak kosten vd overheid aan excuses gekoppeld zijn in de vorm van smartegeld etc. Weet jij wat jou voorouders in 1600-1800 hebben gedaan en of met iets geleden hebben en of jij daar last van hebt?

                Comment


                • Smartengeld is dus geen issue, zie eerdere post

                  En jij vind dat een verschil, of de slachtoffers leven of niet. Dat mag. Maar degenen die voortkomen uit de slachtoffers zien dat anders.

                  Of mijn voorouders iets hebben gedaan waar ik last of profijt van heb, dat verband kan ik inderdaad niet leggen. Maar dat doet niet ter zake, deze mensen zien dat verband wel.

                  Comment


                  • Ik zie ook veel dingen anders, kan dan ook wel dingen verzinnen waar ik excuses voor wil hebben en van mijn part maakt deze overheid excuses voor een overheid die niemand meer kent of gekend heeft, als ze maar niet hoeven betaald, dan zijn we van dat gezeur af. Sorry spijt ons dat een overheid zo veel jaar geleden slavernij heeft ingevoerd wat ze geleerd hebben van die mensen toen ze in die andere landen kwamen, en tegelijk danken wij een andere overheid die het jaren daarna weer afgeschaft heeft. Kunnen we dan verder? Of kan men gelijk ff een lijstje maken dan kunnen ze alle mensen die voor iets excuses willen ook meegenomen worden, zetten we het ook nog op internet in de krant, dan kan iedereen weer verder met zijn of haar leven. Zal een hele opluchting zijn dat men dan excuses heeft van iemand die er zelf nooit bij is geweest of verantwoordelijk voor is geweest, en ook nog voor iets waar je zelf nooit bij bent geweest of last van hebt gehad. Of moet er ook nog dingen rechtgezet worden zoals een vliegticket terug naar het land waar de voorouders oorspronkelijk vandaag kwamen? Is toch allemaal symboolpolitiek waar niemand echt wat aan heeft?

                    Comment


                    • Symboolpolitiek... Jij kan het onzin vinden, maar de meerderheid van de gekleurde medelander vind het wel belangrijk.

                      Comment


                      • ja maar als iedereen zijn zin krijgt die iets belangrijk vindt ... als we dit gedaan hebben gaan ze weer verder zoeken, dan moeten opeens standbeelden weg, straatnamen weg, namen van scholen en bruggen en tunnels veranderen

                        we hebben wel belangrijkere zaken om ons druk over te maken en dan vooral voor mensen die nog leven of directe nabestaanden...

                        of moeten de nabestaanden van de horigen in de middeleeuwen ook nog excuses krijgen of mensen die op een andere manier ooit in de laatste 1000 jaar benadeeld zijn door bepaalde groeperingen of overheden vroeger.

                        We hebben in die tijd ook een religie kwestie gehad met o.a. de beeldenstorm, zullen veel katholieken die nu nog leven wel iets van vinden, en ga zo maar door

                        kijk ik vind het iets anders als het om slavernij gaat van bijvoorbeeld 70 jaar geleden... zoals we ook nog dingen doen met de 2e wereld oorlog, of met soldaten die overal heen gestuurd zijn in naam van Nederland, NAVO etc.

                        Comment


                        • Maar laat Rutte maar dan even sorry zeggen dan kunnen we verder onze racistische Premier (toeslagenaffaire), het zal grote impact hebben op die nabestaanden van slaven. Ben trouwens benieuwd of al die mensen hun stamboom zo goed kennen of ze weten wat hun voorouders in die periode gedaan hebben en waar in welk land en onder werk regime. Akwasi bleek zijn voorouders juist slavenhandelaren geweest te zijn dus dat is dan ook wel weer pikant,

                          Comment


                          • ja dat onderzoek staat nog op hem te wachten en discriminatie is nog niet eens onderzocht in die toeslagenaffaire, en er komen nog meer onderzoeken, dus handig als de zittende premier daar dan in verwikkeld is terwijl er geregeerd moet worden, straks kan ie niet 100% daarop richten of moet ie alsnog vertrekken hebben we weer verkiezingen, dan beter nu dat voor zijn en verder gaan zonder Rutte

                            Comment


                            • Originally posted by Ed Raket View Post
                              ja maar als iedereen zijn zin krijgt die iets belangrijk vindt ... als we dit gedaan hebben gaan ze weer verder zoeken, dan moeten opeens standbeelden weg, straatnamen weg, namen van scholen en bruggen en tunnels veranderen.
                              Ik denk niet dat slavernij op één hoop moet gooien met dit soort dingen. Zo voelt het voor jou blijkbaar, een rijtje 'negerzoenen mag niet, zwarte piet mag niet, wat hebben ze nog meer'.

                              Comment


                              • maar die mensen leven toch allemaal niet meer, dus waarom die drukte?

                                Comment


                                • Ik vind zo'n excuses loket wel een leuk idee; dat je kan binnenlopen en zeggen 'ja mijn voorouders in 1940 dit, in 1860 dat, in 1330 zus en in 100 voor Christus zo...en dat ze dan de nodige draaiboeken erbij pakken en je een prachtig mooi excuus krijgt voor alles wat je voorvaderen en -moeders is aangedaan. Zodat een ieder die van dat soort dingen nog dagelijks last ondervind daar overheen geholpen kan worden .

                                  Comment


                                  • Misschien valt de drukte mee bij de loket, en komen alleen de zeurpieten daar die altijd wat te zeuren hebben over dingen waar ze zelf nooit last van hebben gehad. Verbaas mij altijd dat die types overal tevoorschijn komen en er ook altijd tijd voor hebben om te demonstreren etc. We hebben een geschiedenis, en die heeft ook veel goeds gebracht voor de nabestaanden nu zoals woning, werk, uitkering, maar daar hoor je ze niet over.

                                    Comment


                                    • Originally posted by Scuderia View Post
                                      Smartengeld is dus geen issue, zie eerdere post

                                      En jij vind dat een verschil, of de slachtoffers leven of niet. Dat mag. Maar degenen die voortkomen uit de slachtoffers zien dat anders.

                                      Of mijn voorouders iets hebben gedaan waar ik last of profijt van heb, dat verband kan ik inderdaad niet leggen. Maar dat doet niet ter zake, deze mensen zien dat verband wel.
                                      ja die zien dat anders maar ik geloof niet zo in hun oprechte bedoelingen, ze buiten het mijn inziens meer uit om hun onderwerp racisme en zogenaamde onderdrukking nu te ondersteunen.

                                      Comment


                                      • Amerikaanse agente die vd week per ongeluk donker persoon doodschoot ipv te taseren heeft onder druk haar ontslag genomen.

                                        Comment


                                        • Ja dat bodycam filmpje was heftig maar zou haar ook vrij moeten pleiten dat het geen racisme is want je hoort haar ook roepen taseren, schijnbaar is daar in die situatie de stress en adreline zo hoog dat iemand die onverwachte beweging maakt een wapen kan pakken dat een agent dus verkeerde wapen kan pakken

                                          die wapens die daar iedereen heeft geeft een enorme druk en stress bij aanhoudingen, dat moet wel meegenomen worden in de gedachte voordat wij weer vanuit Nederland gemakkelijk gaan oordelen over die situaties

                                          Comment


                                          • hopelijk ziet de BLM plus relschoppers dat ook zodat het rustig blijft en niet weer de boel excalleert, er is al genoeg shit in de wereld, en ja dit feit is zwaar kut maar men moet niet alles op 1 hoop steeds gooien onder noemer BLM

                                            Comment


                                            • https://www.telegraaf.nl/nieuws/1813...ichter-cullors waar mensen zijn maken ze keuzes

                                              Comment


                                              • Originally posted by frankkinky View Post
                                                Amerikaanse agente die vd week per ongeluk donker persoon doodschoot ipv te taseren heeft onder druk haar ontslag genomen.
                                                Terecht. Als het racistisch gedreven was dan is het terecht. Als het niet racistisch gedreven was en ze dus niet het verschil kan voelen tussen een pistool en een taser dan ben je niet geschikt en is het ook terecht. Ook zonder druk zou ze tot die conclusie moeten komen.

                                                Comment


                                                • Een ervaringsdeskundige die weet hoe dat voelt onder druk etc. Alsof agenten feilloos zijn, we moeten tegenwoordig allemaal perfect zijn ook in stress situaties, als dat zo is dan zouden er nooit fouten gemaakt kunnen worden. Sorry hoor hoe ernstig dit geval ook is, wij kunnen dat niet ff hier beoordelen. En bij onze blijven politici zitten na fouten, als ieder mens wat een fout maakt direct ontslagen wordt etc dan houden we weinig over.

                                                  Comment


                                                  • Ja oeps foutje... Nee man, dit gaat net ff wat verder. Politie-werk is vaak stress-situaties, dat hoort erbij. Je moet juist onder stress de juiste keuzes kunnen maken.

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X