Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Woke, de nieuwe maat van wie?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • ik heb juist het idee dat alles versplintert, steeds meer politieke partijen, omroepen die samen werken, religie wat bij veel mensen terug loopt, steeds meer kerken die leeg staan.

    Comment


    • https://www.ad.nl/show/tientallen-op...wart~a6b35e5f/

      Dit zijn dus niet zulke sociale leden, lol

      Comment


      • Ach ja, tientallen. Dus niet eens honderd. Op 400.000 leden. Dus 99,98% blijft wel lid. Er waren meer Rotterdammers die hun Ziggo contract opzegde toen Ziggo sponsor werd van Ajax, dan mensen die een abbo opzeggen op Vara/BNN

        Media doet weer wat ze doen, veel lullen over zichzelf. Is geen nieuwswaarde dit, maar Akwasi is controversieel en levert weer kliks op.

        Comment


        • wat is een Akwasi? Japanse racemotor?

          Comment


          • nee dat is een Kawasaki

            we zullen zien wat de programma s van omroep Zwart gaan doen qua inhoud en kijkcijfers.

            Comment


            • Originally posted by frankkinky View Post
              ik heb juist het idee dat alles versplintert, steeds meer politieke partijen, omroepen die samen werken, religie wat bij veel mensen terug loopt, steeds meer kerken die leeg staan.
              Iedereen kruipt in zijn eigen bubbeltje. Een linkse stemmer kan vrijwel nooit meer overtuigd worden door een argument uit een rechtse tak. Want het bereikt je simpelweg niet meer, doordat je in je eigen bubbel zit. Google bied je de nieuws artikelen aan die grootste kans hebben om door jou aangeklikt te worden, Youtube doet hetzelfde met video's. Nu.nl heeft ook de mogelijkheid om een eigen profiel te maken om het nieuws op jou toe te spitsen. En social media idem natuurlijk.

              Een linkse stemmer zal nooit kijken naar WNL of Powned.

              En vice versa natuurlijk net zo. Een gemiddelde VVD stemmer zal de argumenten van GroenLinks niet eens tot zich nemen, maar vele andere partijen (hoe versplintert ook) kunnen jou nog wel bereiken als het enigszins aansluit bij hetzelfde gedachtegoed.

              Dat is een moderne vorm van verzuiling, denk ik. Er is veel meer te kiezen, maar iedereen gaat veel meer naar zijn eigen hoek. Het poldermodel is steeds minder houdbaar, want 'we' blijven liever in onze hoeken.

              Comment


              • https://www.ad.nl/binnenland/meerder...odig~aa33071e/

                begrijp ook niet voor wie die excuses , zowel de daders als slachtoffers zijn al eeuwen dood

                ze mogen het van mij ook wel doen die excuses dan zijn we een keer van dat gezeik af

                Comment


                • Ik vind dat de Christenen hun excuses moeten aanbieden voor de kruistochten van vroeger waar ze thuis gehouden hebben.

                  Comment


                  • Waarom niet? Het was toch fout? Het is de eerste stap om te erkennen dat we als land ook dingen echt niet goed hebben gedaan. Ik kan mij voorstellen als je familie 200-300 jaar geleden slaven waren, en die verhalen in je familie nog steeds verteld worden, dat je daar nog best boos om kan worden. Het is misschien minder vers in het geheugen dan joden met de tweede wereld oorlog, maar er zit wel pijn in.

                    70 procent van de mensen met een Surinaamse of Antilliaanse achtergrond vind excuses wel belangrijk. Het betekent iets voor ze. Als zij dat wel belangrijk vinden om daar nu nog excuses voor te krijgen en we waren ook daadwerkelijk fout, waarom zou je het dan niet doen?

                    De geweldige VOC verhalen die ik ook op school heb gehad tijdens de geschiedenislessen, daar moeten we ook in laten zien wat echt niet goed was. En hoe leg je nu de schoolgaande kinderen uit dat we als land best wel fout waren, maar dat we er nog steeds geen sorry voor hebben gezegd?

                    De Armeense Genocide, die Turkije niet erkent. Dat is schandalig dat ze het niet erkende 10 jaar erna, is dat dan minder schandalig 50 jaar erna? 100 jaar erna? Het principe is toch hetzelfde? Erdogan hoeft niet zelf opgehangen te worden als hij het erkent namens Turkije. Net zo min als Mark Rutte levenslang de gevangenis in moet, we snappen allemaal dat ze daar persoonlijk niks aan kunnen doen. Maar erken voor 100% dat het gebeurd is, daar horen ook excuses bij.

                    Comment


                    • de daders leven niet meer en kunnen dus hun excuses niet meer aanbieden, en ook de slachtoffers leven niet meer dus aan die mensen kan je ook geen excuses aanbieden

                      onderwijs geschiedenis is al aangepast daarmee volsta je dan, we kunnen wel voor alles wat fout gegaan is in de geschiedenis excuses gaan aanbieden, maar als de daders en slachtoffers niet meer leven waarom zou je

                      je bent toch geen slachtoffer vanwege verhalen van tig generaties geleden, kom op zeg, dan kan ik ook wel dingen verzinnen waar ik slachtoffer van ben
                      Last edited by Maher; 12-02-2021, 17:30.

                      Comment


                      • Wat is fout en als de tijdsduur niet uitmaakt qua geschiedenis, dan kunnen we nog wel wat excuses verwachten van allerlei groeperingen. Ondrukking door kerk, buitenlandse slavenhandelaren, want de Europeanen zagen die manier van uitbuiting juist buiten Europa, dus geleerd van.... ?

                        Excuses van koningshuis voor belastingontduiking, ontwijking, geweld in het verleden (o.a. op de gebroeders de Witt), vluchten en in steek laten van de bevolking in WOII, oorlog voeren tegen diverse landen in de laatste eeuwen, eigen bevolkingsgroepen uitbuiten en er onder houden in bepaalde eeuwen en ga zo maar door. Geschiedenis is er nu eenmaal, daarin goed onderwijzen, en hooguit excuses naar levende slachtoffers. De huidige regering en ook voorgaande deze en vorige eeuw hebben geen slavenhandel bedreven, en waarom moeten die excuses aanbieden voor iets wat 300 jaar geleden plaats gevonden heeft?

                        En wie neemt dan die excuses in ontvangst? Heb liever dat ze excuses aanbieden over fouten die ze nu maken of laatste decennia gemaakt hebben aan levende slachtoffers. Zoals prostituees die niet geholpen worden, en alleen maar belastingplicht hebben, dat is de huidige slavernij door een overheid in stand gehouden.

                        Comment


                        • Vraag mij ook af hoeveel mensen van nu hun huidige welvaart mede door onze geschiedenis verdiend, zouden willen opgeven door een beter verleden te kunnen hebben.

                          Comment


                          • Iedereen redeneert vanuit zijn of haar eigen straatje. En zodra mensen ergens last van krijgen gaan ze opeens heel anders naar bepaalde zaken kijken. En daarom zie je ook verwijdering tussen politiek en bevolking. Er zijn binnen de maatschappij verschillende werelden. Mensen die in een villa wijk wonen of de grachtengordel hebben geen idee hoe het wonen is in bijvoorbeeld Rotterdam Zuid, of Amsterdam Zuid Oost om maar wat te noemen. En kijk eens iedere week naar opsporing verzocht en kijk dan wat er o.a. plaats vindt op crimineel gebied en waar en door wie. Maar dat is bij het CBS ook bekend.

                            Comment


                            • Zodra het over de oorlog gaat of racisme kunnen vele mensen niet meer rustig en nuchter discussieren. Dan zit je of in het goed of in het fout kamp. Dat zie je steeds terug, en daarom komt men ook nooit uit dat probleem omdat een groep vindt dat je bepaalde dingen niet mag benoemen of vergelijken.

                              Comment


                              • Akwasi is voor de 2e keer vader geworden, ps hoe is het met zijn omroep zwart? https://www.ad.nl/show/akwasi-weer-v...ment~a2c50b25/

                                Comment


                                • https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuw...t-wat-je-doet/

                                  het is maar hoe je er naar wil kijken, alsof 6500 en waarschijnlijk veel meer doden en een veelvoud slaven minder belangrijk zijn dan een BLM statement maken, mensen draaien alles naar hun eigen straatje en een journalist moet die vraag kunnen stellen, daar kan ie zoals ie nu doet gewoon op reageren.

                                  Comment


                                  • https://www.telegraaf.nl/sport/16172...k-lives-matter

                                    Comment


                                    • Waar zijn al die mensen gebleven in zetels in de verkiezingen, toch niet alleen aantal bij BIJ1 en Denk, want dan geeft die demonstratie op de Dam destijds niet echt een goed beeld van het daadwerkelijke probleem?

                                      Comment


                                      • D66, PvdA, CDA, GroenLinks, SP en vele anderen hebben zich toch ook actief uitgesproken tegen racisme?

                                        BIJ1 heeft het als hoofdthema, dat is duidelijk. Maar er zijn nog tig andere redenen waarom je voor een partij kiest. Net zo goed als dat je niet alleen op basis van het standpunt van prostitutie op BIJ1 of de Piratenpartij gaat stemmen.

                                        Comment


                                        • BLM gaat vaak alleen over echt negroide mensen, ik denk dat die groep ook niet heel groot is en dat deel wordt minder gediscrimineerd dan Marokkanen etc. Het gaat toch vooral om kritiek om mensen die voor overlast zorgen waar men moeite mee heeft. Je ziet ook steeds meer aulochtone mensen in hogere functies of op tv etc. Dus stap voor stap wordt alles beter, ook in de kamer zie je meer allochtonen, zoals Arib als kamervoorzitster, kamerleden van Denk die eerst bij PvdA zaten en ook andere partijen, ook voorheen al zag je die tendens. Nu ook al 2 Marokkaanse burgemeesters van 2 grote steden en een Surinaamse in Almere wat nu bij de grotere gemeentes hoort

                                          Denk als het over racisme gaat met name Marokkanen daar meer last van hebben. En vaak worden issues veel groter gemaakt dan ze daadwerkelijk zijn. Maar prima dat het nog steeds bestreden wordt want het kan altijd beter, alleen de wijze waarop mist vaak enig doel en zet mensen eerder tegen elkaar op. Ik zou als donker iemand niet een Sylvana Simons als strijdster aan mijn kant willen hebben.

                                          Comment


                                          • En wat betreft immigratie zei gisteren een professor in Op1, dat men op zich niet tegen miggratie is maar eerder de hoeveelheid daarvan, ook gezien de woningnood die er gigantisch is , dus vaak lopen onderwerpen en begrippen door elkaar

                                            Comment


                                            • Originally posted by Frans Cats View Post
                                              Je ziet ook steeds meer aulochtone mensen in hogere functies of op tv etc. Dus stap voor stap wordt alles beter, ook in de kamer zie je meer allochtonen, zoals Arib als kamervoorzitster, kamerleden van Denk die eerst bij PvdA zaten en ook andere partijen, ook voorheen al zag je die tendens. Nu ook al 2 Marokkaanse burgemeesters van 2 grote steden en een Surinaamse in Almere wat nu bij de grotere gemeentes hoort.
                                              Zolang je het bespreekbaar blijft houden, dan kan er iets veranderen inderdaad. Maar ik weet niet of de voorbeelden aan de top of op TV representatief zijn voor de rest van de maatschappij, maar het is iets. Het zijn in ieder geval rolmodellen waar zowel mensen met een migratie-achtergrond als de autochtone Nederlander aan kunnen zien dat het prima kan.

                                              In de dagelijkse realiteit ligt het wel anders, paar puntjes uit dit artikel: https://www.ad.nl/werk/discriminatie...fers~a31e53d0/

                                              Onderzoeken van de UvA en Universiteit Utrecht laten zien dat in de praktijk iemand met een Turkse, Marokkaanse of Antilliaanse achternaam 40% minder kans heeft om een reactie terug te krijgen bij het insturen van een CV naar een potentiele werkgever.

                                              Bij uitzendbureaus wordt in 40% van de gevallen geaccepteerd dat een werkgever vraagt om iemand die niet allochtoon is.

                                              Jongeren met een migratie-achtergrond hebben opvallend veel moeite om een stageplek te vinden.

                                              Van alle vormen van pesten op de werkvloer tussen collega's, gaat 30% over herkomst of afkomst.

                                              Comment


                                              • huidige regeringspartijen zijn weer de grootste + PVV, de kiezer vindt dus dan iets anders belangrijker schijnbaar, terwijl dat geen coronabeleid kiezers zijn dat was amper een onderwerp. denk dat er zoals op alle onderwerpen problemen zijn, maar de vraag is hoe ernstig het daadwerkelijk is, ik denk dat BLM in USA totaal andere proporties kent dan hier, zonder het probleem weg te willen schuiven dat is natuurlijk heel want anders

                                                Comment


                                                • BLM is in Amerika zeker groter dan hier. Daar was tot de jaren 50 ook nog echt rassenscheiding en zit het met name in de zuidelijke staten nog diep geworteld.

                                                  Maar de cijfers laten dus ook zien dat Antillianen in Nederland problemen ervaren. Het is hier ook.

                                                  Hoe ernstig het is... Tsja dat hangt af wie je het vraagt. Ben je een witte Nederlander met Jansen als achternaam, dan ervaar je dat anders.

                                                  Comment


                                                  • Ja Antilianen zijn samen met de Marokkanen ook de grootste probleem allochtonen en oververtegenwoordigd in de misdaadcijfers. Er wonen ca. 165.000 Antilianen in Nederland en 415.000 Marokkanen en een kleine 360.000 Surinamers in Nederland, de grootste groep met een migratie achtergrond zijn de Turkse mensen namelijk ruim 422.000

                                                    in de top 6 zitten verder Indonesiers: 351.000, Duitsers: 344.000 en Polen: 208.000

                                                    In 2020 werd 2,2 procent van de inwoners met een niet-westerse migratieachtergrond verdacht van een misdrijf. Het aandeel verdachten onder de bevolking met een westerse migratieachtergrond was 0,9 procent, en bij een Nederlandse achtergrond 0,6 procent.

                                                    Verschillen in criminaliteitscijfers tussen herkomstgroepen zijn voor een groot deel terug te leiden naar verschillen in demografische en sociaaleconomische kenmerken zoals geslacht, leeftijd en inkomen.

                                                    "Zo makkelijk kun je dat niet stellen, zegt Roel Jennissen van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) Hij is gespecialiseerd in de integratie van etnische minderheden en criminaliteitstrends (en schrijver van hoofdstuk 7 in dit rapport, GS). "Er bestaat geen criminaliteitsgen", benadrukt Jennissen.

                                                    Dat Nederlanders met een niet-westerse achtergrond in de criminaliteitscijfers oververtegenwoordigd zijn, komt voornamelijk door (ongunstige) demografische en sociaal-economische factoren, zoals woonomgeving en inkomen, legt Jennissen uit. "Als je deze groep vergelijkt met een soortgelijke groep Nederlanders met dezelfde kenmerken, dan is er bijna geen verschil meer te zien."

                                                    Toch is er bij twee groepen wel een verschil waar te nemen. Zowel onder tieners en jonge mannen met een Marokkaanse achtergrond als onder mannen tot 45 jaar met een Antilliaanse achtergrond is het cijfer hoger dan onder andere Nederlanders met vergelijkbare kenmerken.

                                                    Onderzoek wijst uit dat dit deels door culturele dissonantie komt. Dit houdt in dat jongens met een Marokkaanse achtergrond zich mogelijk zowel in de Nederlandse als de Marokkaanse cultuur niet thuis voelen, waardoor ze beide culturen laten vallen en sneller ontsporen. "In de statistieken is te zien dat zodra ze ouder worden de vertegenwoordiging in de criminaliteit snel afneemt", aldus Jennissen.

                                                    Bij mannen met een Antilliaanse achtergrond is een ander fenomeen te zien. Bij die groep is criminaliteit juist onder oudere mannen een groter probleem. "Dat heeft te maken met de zogeheten matrifocale gezinsstructuur, waarin vrouwen de kinderen vaak alleen opvoeden en de mannen als het ware een nomadisch bestaan hebben. Dit terwijl het hebben van een gezin een factor is die criminaliteit vermindert."

                                                    (...)

                                                    De oververtegenwoordiging is bij bepaalde groepen dermate groot, dat etnisch profileren door de politie deze bij lange na niet volledig kan verklaren, aldus Jennissen."

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X