Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Woke, de nieuwe maat van wie?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by Ed Raket View Post
    Ook dat en iedereen maakt zich weer druk om andere dingen of meer of minder dan een ander. Zo schrijven wij hier weer op een forum met al onze meningen, dat zullen anderen weer wat van vinden...
    Daar schrijf je voor op een forum natuurlijk , omdat we denken dat onze mening zo bijzonder is dat een ander het moet weten ,anders kan je net zo goed offline een office documentje voltypen

    Comment


    • ik schrijf gewoon uit tijdverdrijf tussendoor, niet omdat ik mijn mening bijzonder vindt, en ik lees vooral recensies van dames, en dan ga je wel eens automatisch reageren op andere onderwerpen, tussen wat ander internet werk door als afleiding

      Comment


      • MLM is ook belangrijk denk ik

        Comment


        • Originally posted by Ed Raket View Post
          MLM is ook belangrijk denk ik
          Multi Level Marketing?

          Comment


          • Maroc Lifes Matters, die hebben meer last van racisme denk ik

            Comment


            • https://www.ad.nl/politiek/quinsy-ga...heid~abf2916c/

              Zo de man die naar Nederland kwam en de talkshows haalde om Zwarte Piet in de ban te doen, en nu een voet in de politiek had, blijkt toch ook geen zuiver mannetje te zijn. Het is wel overal raak in die politieke partijen zeg

              Quinsy Gario uit Bij1 gezet vanwege ‘signalen’ van onveiligheid
              Bij1 heeft kunstenaar en activist Quinsy Gario – nummer twee op de lijst – uit de partij gezet wegens een ‘vertrouwensbreuk’. In een mail naar partijleden staat dat ‘de grondbeginselen en een veilige werksituatie in gevaar zijn’.

              De partij ontving de afgelopen maanden signalen ‘van en over Quinsy’. Daarop werd door ‘een gespecialiseerd bureau’ een ‘onafhankelijk signaalonderzoek’ gestart. Die resultaten, zo schrijft de partij, waren ‘verontrustend’ en staan ‘lijnrecht op onze normen en waarden’. ,,Juridisch advies leidde tot de stappen die nu zijn genomen”, zegt een partijwoordvoerder, doelend op het intrekken van Gario’s lidmaatschap.

              Volgens de woordvoerder ‘denkt het bestuur na’ over de vraag of de partij de aard van de ontvangen signalen wereldkundig wil maken. De partij doet nu verder niets uit de doeken; het partijbestuur schrijft in de mail aan leden alleen dat ‘mensen te allen tijde veilig moeten zijn binnen Bij1'.

              Het partijbestuur laat ook weinig los omdat het de resultaten van het onderzoek nog niet aan Gario heeft voorgelegd. ,,We hebben Quinsy zelf nog niet gesproken”, zegt de woordvoerder. ,,Er zijn meerdere pogingen ondernomen, maar dat heeft nog niet tot contact geleid.”



              ‘Pestgedrag en machtsmisbruik’


              In Trouw zegt Gario, die bekend werd dankzij de beweging Zwarte Piet is Racisme en protestacties tijdens Sinterklaasintochten, dat hij geen kans heeft gekregen zijn verhaal te doen bij de onderzoekscommissie. Volgens de partij gebeurde dat wel, schriftelijk. Hij stelt dat de afgelopen tijd is geprobeerd om ‘mijn bestaan binnen de partij te bemoeilijken’. Gario had juist zelf ‘pestgedrag en machtsmisbruik’ binnen de partij aan het licht willen brengen.

              Omdat Gario nog geen bezwaar heeft kunnen maken, is zijn lidmaatschap nu ‘geschorst’. Dat heeft hij ‘in een persoonlijk bericht van het bestuur vernomen’, schrijft de partij aan de leden. Dat gebeurde op 10 juli. Pas als zijn eventuele bezwaar wordt afgewezen, wordt het royement definitief.

              Gario is de nummer twee op de lijst voor de Tweede Kamerverkiezingen en gold als de eerste vervanger van Sylvana Simons. Mocht Simons - die kampt met pijnklachten door artrose - om welke reden dan ook (tijdelijk) haar Kamerlidmaatschap neer moeten leggen, is Gario nog steeds de eerste die wordt gebeld omdat de Kiesraad naar de plek op de lijst kijkt en niet naar partijlidmaatschap. Volgens bestuurslid Rebekka Timmer, nummer 3 op de lijst, zijn er ‘geen afspraken’ gemaakt met Gario om van zijn eventuele zetel af te zien. ,,We gaan ervan uit dat Sylvana haar werk zal kunnen blijven doen.”

              Comment


              • Doe mij maar ALM, All Lifes Matter.

                Comment


                • Machtsmannetje waarbij partijgenoten bang van hem werden. Op watvoor vlak bang zullen we nog wel horen. Kan logisch denkend sexueel zijn of op angst v agessiviteit of zo? moeten zijn.

                  Comment


                  • https://www.telegraaf.nl/nieuws/2030...-veilig-voelde

                    Quinsy Gario uit BIJ1 gezet, vanwege ’signalen dat niet iedereen zich veilig voelde’

                    DEN HAAG - Kunstenaar en BLM-activist Quinsy Gario is uit BIJ1 gezet door het partijbestuur. Dat blijkt uit een bericht dat het bestuur aan leden heeft gestuurd.

                    „Helaas is er een vertrouwensbreuk ontstaan tussen BIJ1 en Quinsy Gario”, schrijft het bestuur aan partijleden. Over de exacte aanleiding wordt schimmig gesproken. „De afgelopen maanden zijn er bij BIJ1 signalen opgevangen van en over Quinsy. Op basis van deze signalen is er een onafhankelijk signaalonderzoek gestart via een daarin gespecialiseerd bureau.”



                    De uitkomst van dat onderzoek is aanleiding geweest om in te grijpen, zo blijkt uit het bericht. „De bevindingen van het rapport zijn verontrustend en het bestuur van BIJ1 heeft besloten de juridische adviezen en aanbevelingen naar aanleiding van het rapport op te volgen.”

                    Einde lidmaatschap


                    Het partijbestuur heeft besloten ’het lidmaatschap op te zeggen’. „Dit heeft hij in een persoonlijk bericht van het bestuur vernomen. Aangezien Quinsy bezwaar mag aantekenen is er op dit moment sprake van een schorsing. Onze verzoeken om tot contact en mediation te komen, zijn helaas onbeantwoord gebleven.”

                    De grote vraag blijft wat Gario precies heeft gedaan waardoor er zo hard wordt ingegrepen. Uit de verklaring van het bestuur blijkt alleen dat het bestuur het gedrag en de uitingen van de man die aanvankelijk de nummer twee van de partij was ernstig vindt. „Wij - het partijbestuur - kunnen niet om de ernst van de situatie heen. Het rapport geeft aan dat de grondbeginselen en een veilige werksituatie in gevaar zijn.” Daarom zou er besloten zijn ’deze stap te maken’.

                    Geen commentaar


                    Een woordvoerder van BIJ1 wil geen aanvullende tekst en uitleg geven over de exacte aanleiding . Hij zegt dat de partij later nog met een ’statement’ komt. In die verklaring staat in het kort wat ook aan leden is gemeld. Er wordt benadrukt dat ’mensen veilig moeten zijn bij BIJ1’. „Daar staan wij voor.”

                    Gario zegt tegen Trouw dat de afgelopen tijd geprobeerd is om „mijn bestaan binnen de partij te bemoeilijken.” Hij had juist zelf „pestgedrag en machtsmisbruik” binnen de partij aan de kaak willen stellen, al wil hij er niet over speculeren of dat een reden is waarom hij uit de partij is gezet.

                    De activist zegt bovendien dat hij officieel nog niks heeft vernomen over de uitkomst van het onderzoek. Uit correspondentie blijkt dat echter niet waar te zijn. Bovendien zou hij zelfs schriftelijk hebben bijgedragen aan het onderzoek. Gario is vooral bekend van zijn rol in het antiracismedebat en zijn rol bij Zwarte Piet is Racisme. Gario wilde als kandidaat van BIJ1 racisme en geweld tegen zwarte mensen bestrijden.

                    Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen afgelopen maart haalde de partij 1 zetel, die momenteel wordt ingenomen door Sylvana Simons. Gario is de tweede man. Mocht Simons een stap terug doen, dan wordt hij haar vervanger, ongeacht zijn royement. Als zich zo’n situatie voordoet, wordt er namelijk niet gekeken naar partijlidmaatschap, maar welke plek iemand heeft op de kieslijst.

                    Comment


                    • of sexuele avances, maar wat doet het er toe hij is weg en dat is het mooie

                      Comment


                      • Snijbonen genoeg in de wereld en dat zal altijd zo blijven, beste negeren en geen podium geven, maar ja de media moet ook geld verdienen he

                        Comment


                        • Originally posted by ome aad

                          Oh zulke snijbonen duiken altijd wel weer ergens anders op hoor , wees maar niet bang onkruid vergaat niet
                          Ik heb niet zo'n moeite met die partij. Hun ideeen zijn niet de mijne maar ze zullen nooit genoeg stemmen krijgen om wat te betekenen. Maak me meer zorgen om die extreem rechtse partijen. Die zijn ook met die SGP verweven en als die wat te zeggen krijgen is het over en uit met de prostitutie in Nederland.

                          Comment


                          • Persoonlijk vind ik de onverdraagzaamheid van verschillende groepen t.ov. elkaar nogal een doorn in het oog..NL taakt steeds meer gepolariseerd en dat vind ik zelf niet tof. In alle reacties hierboven (pag 1-11) lees je soms ook nogal felle reacties waarin de nuance ver te zoeken is...

                            Comment


                            • ik denk dat de situatie vroeger veel erger was met slavernij etc. alleen nu zijn we met tig meer mensen en media, social media waardoor die info en reacties op een ieder veel meer aanwezig is en ook feller is. Maar in het algemeen wordt de positie van de mens door de loop van tijd beter. En discriminatie zal altijd bestaan, tussen alle rassen, kleuren, religies, arm en rijk. Zo zijn mensen nu eenmaal.

                              Comment


                              • martin aston .. helaas wel .. en door de sociale media is alles nu veel zichtbaarder.. Als je toch ziet hoe groepen elkaar tegenwoordig te lijf gaan.. pfff. Fatsoen is vaak ver te zoeken.. vrijheid van meningsuiting, oké.. maar dat zou wat mij betreft altijd gepaard moeten gaan met de plicht tot beschaving en respect.

                                Comment


                                • Het is lastig geworden in Nederland met de politiek.
                                  Last edited by Scapula; 23-07-2021, 21:07.

                                  Comment


                                  • ik vele landen en ik ben dan nog steeds blij dat ik in dit land mag wonen, we wonen nog steeds in 1 van de meest welvarende en relatief veiligste landen van de wereld en met vrijheden.

                                    Comment


                                    • Originally posted by ome aad
                                      Een grotere bedreiging voor onze hobby zijn naar mijn idee de linkse rakkers die het juist in onze grote steden zo vaak voor het zeggen hebben , de Halsema's zeg maar die met opgeblazen rapporten over gedwongen prostitutie en vrouwenhandel lopen te schermen om wandelgebieden te sluiten
                                      In de jaren 70 hinkte links op twee gedachten:
                                      -- prostitutie bevestigde vrouwen in hun ondergeschikte rol (ze worden uitgebuit en als neukvlees gezien etc). Dus is het slecht.
                                      -- prostitutie is emancipatoir van aard want als de klant eenmaal binnen is, maakt de vrouw de dienst uit en ze verdient er bovendien een eerlijk inkomen mee. Dus is het goed.
                                      Die twee redenaties hielden elkaar wel min of meer in evenwicht. Maar sinds links is verworden tot een combinatie van morele betweterij en drammerige gelijkhebberij, is die tweede redenatie om een of andere reden helemaal uit beeld verdwenen. Jammer wel.

                                      Comment


                                      • topic gaat over BLM

                                        Comment


                                        • Prostitutie wordt door zowel linkse als rechtse partijen prima of juist niet prima gevonden. Sluitingen van prostitutie locaties gebeurt door alle partijen. En vooral 1 soort partij diegene die christelijke normen en waarden volgen

                                          Comment


                                          • https://www.telegraaf.nl/nieuws/2653...huilend-gebeld

                                            Felle machtsstrijd komt aan het licht
                                            Bij1-rel rond weggestuurde Quinsy Gario loopt hoog op: ’Ben door mensen huilend gebeld’

                                            Volgens Mills was er sprake van ’toxisch gedrag’. „Vrijwilligers gaven aan het contact met hem te mijden en weg te blijven van plekken en vergaderingen waar hij aanwezig is.” Een lijstduwer trok zich zelfs terug door zijn gedrag, vertelt de voorzitter. Zestien mensen signaleerden het, zegt Mills.

                                            De conclusies naar aanleiding van een onderzoek waren ook niet mals, aldus de voorzitter. „Thema’s in het rapport zijn: zin doordrijven, manipulatief gedrag, stoken, disrespectvolle omgang, groepsdruk creëren, voor het blok zetten, weglopen, niet open staan voor gesprek en meer.” Het bestuur biedt excuses aan omdat ’deze situatie zo lang heeft kunnen voortduren’. „Het rapport is ook helder geweest over de tekortkomingen van het bestuur in het tijdig verhinderen van toxisch gedrag.”

                                            Huilend gebeld


                                            Het conflict bij politieke partij Bij1 loopt hoog op. Mills bestrijdt dat BLM-activist Quinsy Gario zonder eerlijk proces uit de partij wordt gezet. „Ik ben beledigd door insinuaties dat ik als voorzitter, als een zwarte vrouw, zou meewerken aan – of nog erger – stil zou blijven wanneer er een zwarte man ten onrechte, zónder een eerlijk proces, uit de partij zou worden gezet.”

                                            Ze vertelt door mensen huilend te zijn gebeld. „Tegen het lid of de leden die de informatie naar buiten hebben gelekt: door deze actie heb je niet alleen het proces belemmerd, maar ook het imago van Quinsy Gario beschadigd en de vuile was van de partij buiten gehangen. Ik heb daar geen woorden voor.”

                                            Lidmaatschap afgenomen


                                            Aanleiding van de felle strijd in de partij is dat nummer twee Gario zijn lidmaatschap werd afgenomen omdat uit een onderzoek zou blijken dat zijn gedrag en uitingen niet door de beugel zouden kunnen. Naar aanleiding van niet nader toegelichte beschuldigingen aan het adres van de BLM-activist - een ’veilige werksituatie’ zou zelfs in gevaar zijn - werd partijleider Sylvana Simons zaterdag op het matje geroepen tijdens een besloten ledenbijeenkomst.



                                            Dat Gario de deur werd gewezen heeft voor de partij een staartje gekregen. De partij wordt sinds die ingreep van het hoofdbestuur verscheurd door conflicten die bovendien een felle machtsstrijd aan de daglicht brengen. Zo zou het hoofdbestuur niet divers genoeg zijn en een wel erg stevige vinger in de pap willen hebben, ook bij lokale afdelingen.
                                            ’Schade door werkwijze’


                                            Maar er is ook onvrede over de manier waarop over Gario wordt gecommuniceerd. Verschillende prominenten en afdelingen roeren zich. Zo kwam er een gezamenlijke steunbetuiging aan de geschorste nummer twee, ondertekend door leden van verschillende afdelingen van Bij1.

                                            Daarin wordt gesteld dat ’werkwijze en gebruikte taal’ veel schade hebben aangericht. De schorsing moet dan ook worden teruggedraaid, was de eis. Het bestuur zou zelfs ’onbehoorlijk en ondemocratisch’ handelen. Bovendien klonk ook nog een sneer aan het adres van partijleider Sylvana Simons, omdat er nog niks van haar zou zijn vernomen. „Wij verwachten dat zij leiderschap toont in deze crisis.”

                                            ’Zwaar teleurgesteld’


                                            Ook actrice en Bij1-lijstduwer Anousha Nzume deed een duit in het zakje. Zij liet weten ’zwaar teleurgesteld’ te zijn in de manier van communiceren van haar partij. „Dat kan niet alleen smadelijk zijn, maar zelfs gevaarlijk.” Er klopt volgens haar iets niet wanneer er in de partijtop ’mensen zijn met meerdere functies’. „Er gaat iets mis wanneer door een kleine groep van bovenaf wordt bepaald welke kennis wordt gedeeld en met wie.” Ze doet het onderzoeksbureau af als ’wit bureau’.

                                            Vanuit de afdeling Den Haag klonken vergelijkbare geluiden. Bestuurslid Mariam El Maslouhi stelde dat ’sommige mensen bij Bij1 niet weten hoe ze zwarte mensen en mensen van kleur horen te bejegenen’.

                                            Reactie Gario


                                            Gario stelde zelf niet op de hoogte te zijn waarvan hij wordt beschuldigd. Hij doet de beschuldigingen af als manier om hem tegen te werken. Volgens voorzitter Mills is het logisch dat er niet meer wordt gesproken over beschuldigingen. „De procedure binnen zo'n onderzoek is dat deelnemers een geheimhoudingsverklaring tekenen. Dit is belangrijk omdat mensen veilig hun signalen moeten kunnen delen. Deze procedure heeft het bestuur niet zelf vastgesteld of afgestemd. Het is ter bescherming van de betrokkenen.”

                                            Comment


                                            • natuurlijk niet nu al in puin met 1 zetel, en volgens mij wonen er nog steeds voldoende blanke mensen in Nederland en heeft die Simons ondanks BLM beweging dus amper kiezers, ze is ook niet zo populair onder alle donkere mensen

                                              Comment


                                              • Ik zie sowieso weinig heil in al die kleine splinterpartijtjes.

                                                Comment


                                                • klopt het maakt regeren moeilijker, maar ja ze veranderen nooit ons politieke stelsel, kiesdrempel zou wenselijk zijn

                                                  Comment


                                                  • er zijn ook mensen die geschokt zijn dat een Fvd of een PVV tig zetels hebben, ik ben geschokt dat een Groenlinks bestaat of een SGP, CU ...

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X