Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Woke, de nieuwe maat van wie?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • en in kader om ons weer druk over te maken:

    https://www.telegraaf.nl/nieuws/8130...akkelijk-voelt

    Optreden van blanke reggaemuzikanten met dreadlocks afgeblazen omdat ‘publiek zich ongemakkelijk voelt’

    BERN - Een optreden van een Zwitserse band in de hoofdstad Bern is afgeblazen omdat blanke muzikanten reggae speelden en sommigen een rastakapsel droegen. Het publiek voelde zich daar ongemakkelijk bij.

    De band genaamd ‘Lauwarm’ trad vorige week op in een restaurant. Tijdens het concert gaven verschillende bezoekers aan dat zij zich ‘ongemakkelijk’ voelden. De gasten hadden er moeite mee dat blanke muzikanten dreadlocks hadden.



    Ook vonden ze het ongemakkelijk dat de bandleden überhaupt reggae speelden. Het genre vindt zijn oorsprong in Jamaica, met name bij de zwarte inheemse bevolking. Critici noemen dit ‘cultural appropriation’, culturele toeëigening.

    De organisatoren van het concert besloten om het optreden van de band Lauwarm te annuleren. ,,We willen onze excuses aanbieden aan iedereen die zich ongemakkelijk voelde tijdens het concert”, luidt de verklaring.

    De bandleden zijn verbolgen dat hun concert is afgeblazen. Bandbaas Dominik Plumettaz: ,,We voelen ons beledigd dat niemand uit het publiek ons die avond heeft benaderd.” Er hing volgens hem juist een geweldige sfeer.

    Plumettaz: ,,De optredens van onze band gaan niet over provocatie of culturele toeëigening. We laten ons inspireren door andere culturen en andere muziekstijlen, ontwikkelen deze verder en maken op die manier muziek.”

    Comment


    • Ik zou ze dan juist wel eens willen horen, of ze échte reggae kunnen maken..ben wel benieuwd, met een blanke drummer..(of die de snare op derde tel van de maat lekker lui kan neerleggen, en de gitarist een vettige 2 en 4 heeft)

      Comment


      • totaal niet belangrijk, mensen mogen toch muziek maken ongeacht hun huidskleur?

        Comment


        • tuurlijk..en dus zou ik de regggae ven hen wel eens willen horen. net zoals zwarte smartlappen of chinese disco.

          Comment


          • Daar gaat de discussie helemaal nief om. Snap je dat echt niet?

            Comment


            • Dan kunnen we met terugwerkende kravht ook alle muzirk van Doe Maar gaan verbieden, ook reggaesound door blanke muzikanten. Muziek is toch juist op zeker iets universeels wat door iedereen gemaakt moet kunnen worden wie je ook bent en welke muziek ook?

              Comment


              • https://www.telegraaf.nl/watuzegt/15...foute-politiek

                Sinds wanneer zijn huidskleur en herkomst een excuus voor ’foute’ politiek?

                Sinds wanneer is huidskleur en herkomst een excuus voor ’foute’ politiek? Dat je allochtoon en vrouw bent geeft je geen recht om nalatig en incompetent te zijn. Zeker niet op een serieuze functie als het ministerie van buitenlandse zaken in tijden van oorlog. Dat het woke gedachtengoed racisme en fatalisme van de zuiverste soort is valt me weer op deze week.

                Stel je voor je bent een allochtone vrouw en je doet het niet goed op je werk. Waarom zou je anders behandeld moeten worden? Waarom zou je geen kritiek mogen krijgen? De linkse trolls op twitter vinden dat er kritiek is op de nieuwe Belgische minister van buitenlandse zaken die compleet fout zit omdat ze vrouw en allochtoon is. Ze zeggen zelfs dat „de jacht op allochtone vrouwelijke politici is geopend.”

                Waar is de gelijkheid dan waarvoor ze pretenderen te strijden? Waarom zou iemand omdat ze allochtoon is anders behandeld moeten worden? Als ik minister zou zijn dan wil ik als minister behandeld worden en niet als „allochtone minister.” Iedereen gelijk voor de wet van bekwaamheid en integriteit. Je vraagt je af waarover het gaat? Dit is het verhaal.



                Ik ben verbijsterd door het nieuws over de twijfelachtige verhouding tot Rusland van onze nieuwe Belgische Minister van Buitenlandse Zaken, mevrouw Hadja Lahbib. Ze bezocht als toenmalige journaliste vorig jaar het bezette Krim schiereiland om verslag te doen van een festival.

                Haar reis werd betaald door het Russische festival en niet door haar toenmalige werkgever, Belgische openbare omroep RTBF TV. Een promotie en PR reisje met veel lovende woorden voor de organisatie en niks over de explosieve sfeer en latente oorlog met Oekraïne. Er is ook nog eens bekend geworden dat één van Poetin’s dochters bij het festival betrokken was, dat nota bene door Gazprom werd gesponsord. De Belgische media vraagt zich nu af of Lahbib zich hiervan bewust was. Menen ze dat serieus? Wat een slappe houding.

                Als ze zich dat inderdaad niet was, dan zie ik niet één, maar twee problemen.

                Om te beginnen had ze als toenmalige journaliste beter moeten weten. De gewone man op straat wist wat er op de Krim aan de hand was. Hoe kon een journaliste die ook nog eens nieuwslezeres was dit niet weten? En hoe kon een journaliste nu haar reis laten betalen door de organisatie van het festival waar ze verslag van moest doen? Wat zegt dit over de onafhankelijkheid en integriteit van haar journalistieke werk?

                Onvermijdelijk volgt hierop de vraag hoe het in vredesnaam mogelijk is dat iemand die dit allemaal niet weet onze Minister van Buitenlandse Zaken kan zijn. Hoe competent, geloofwaardig en betrouwbaar is mevrouw Lahbib dan om België in het buitenland te vertegenwoordigen? Zal deze EU-lidstaat door onze vrienden en vijanden serieus worden genomen?

                Of meer concreet, kan Zelensky bijvoorbeeld mevrouw Lahbib en België vertrouwen? Hoe zit het met de geloofwaardigheid van de 26 andere EU-lidstaten als ze dit zonder uitleg accepteren? Op dit moment zijn Russische soldaten Oekraïense burgers aan het doden, vrouwen en kinderen aan het verkrachten, huizen aan het vernielen en niet alleen Oekraïners, maar zelfs een deel van de wereldbevolking aan het laten verhongeren. Ik vraag mij dus af hoe EU Hoge Vertegenwoordiger Josep Borrell en EU-voorzitter Charles Michel dit kunnen accepteren en uitleggen als ze namens de EU optreden.

                EU-voorzitter Michel was in Oekraïne en heeft „met eigen ogen” Poetin’s puinhopen gezien. Hij was in Odessa op 9 mei en moest er schuilen net als iedereen toen een Russische raket insloeg. Michel sprak in juni in de VN Veiligheidsraad en getuigde dat, Het Kremlin voedselvoorraden als stealth raketten op ontwikkelingslanden gebruikt. Het drijft voedselprijzen wereldwijd op en drijft mensen in de armoede. Het ontregelt grote delen van de wereld.” Michel zei verder dat„ Rusland alleen verantwoordelijk is voor deze crisis, alleen Rusland.”

                Mevrouw Lahbib is van de politieke partij van Michel die als EU-president Oekraïne fel verdedigt. Als Europarlementariër uit België heeft hij mijn volle steun. Maar ik heb nu ook een EU-voorzitter Michel nodig die dit Parlement duidelijk uitlegt wat hij gaat doen met deze verbijsterende ministersbenoeming van zijn partijgenote in deze verschrikkelijke oorlogstijd.

                Als politicus, blank of zwart, man of vrouw, moet je ongeacht je politieke partij gewoon je werk goed doen en open staan voor kritiek. Het is betreurenswaardig dat minister Zuhal Demir of ikzelf altijd aangevallen worden om minder gegronde redenen. Puur racisme en haat. Gewoon omdat we allochtoon, Vlaams en rechts zijn.

                Comment


                • https://www.sexdome.nl/nieuws/duits-...se-versie-dan/

                  overal zijn woke figuren die weer willen bepalen wat wel ok is en wat niet, gekmakend

                  Comment


                  • Tuurlijk moeten artiesten de vrijheid hebben om te zingen wat zij willen. De omroepstations hebben echter ook de vrijheid om te draaien wat zij willen.

                    Comment


                    • omdat ze druk krijgen via paar van die woke figuren? het is steeds zo'n klein groepje die ergens tegen zijn en dan het voor elkaar krijgt, nou wat een plezier dat we onze maatschappij steeds meer laten leiden door die woke engerds

                      Comment


                      • https://www.ad.nl/show/regisseurs-in...oven~af966fe2/

                        Regisseurs in shock om besluit Warner Bros om Batgirl-film niet uit te brengen: ‘We kunnen het niet geloven’


                        Het Belgische regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah is in shock om de keuze van Warner Bros om hun superheldenfilm Batgirl niet uit te brengen. Niemand zal de film uiteindelijk te zien krijgen. ‘We zijn zeer triest en in shock door het nieuws’, laten ze weten op Instagram.

                        Comment


                        • Originally posted by Johan Geluk View Post
                          omdat ze druk krijgen via paar van die woke figuren? het is steeds zo'n klein groepje die ergens tegen zijn en dan het voor elkaar krijgt, nou wat een plezier dat we onze maatschappij steeds meer laten leiden door die woke engerds
                          Wie zegt dat het onder druk is geweest? Waar haal je dat uit? Er zijn steden die het niet op festivals willen draaien omdat ze het ongepast vinden en een aantal radio-zenders ook. Dat kan ook uit eigen beweging zijn toch? Snap wel dat je zo'n nummer niet passend vind op bepaalde festivals bijvoorbeeld waar ook gezinnen zijn.

                          Comment


                          • Originally posted by Johan Geluk View Post
                            https://www.ad.nl/show/regisseurs-in...oven~af966fe2/

                            Regisseurs in shock om besluit Warner Bros om Batgirl-film niet uit te brengen: ‘We kunnen het niet geloven’


                            Het Belgische regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah is in shock om de keuze van Warner Bros om hun superheldenfilm Batgirl niet uit te brengen. Niemand zal de film uiteindelijk te zien krijgen. ‘We zijn zeer triest en in shock door het nieuws’, laten ze weten op Instagram.
                            Wat is hier 'woke' aan?

                            Comment


                            • hij zal wel gedacht hebben vanwege dat het een vrouw is maar gaat om de financieen, althans dat beweren ze

                              Comment


                              • Tsja als je in alles 'woke' ziet ook al heeft dat er in de verste verte niets mee te maken...

                                Comment


                                • Originally posted by Scuderia View Post
                                  Tsja als je in alles 'woke' ziet ook al heeft dat er in de verste verte niets mee te maken...
                                  dat vind jij ik zie er ook een beetje woke in maar goed jij weet alles toch beter /

                                  Comment


                                  • Wat is er woke aan dan? Ik zie het echt niet. Sta er voor open als je me laat zien wat aan de 'woke' reden is waarom de Batgirl-film niet wordt uitgebracht

                                    Comment


                                    • Daarbij..wat is er zo slecht aan om z.g. 'woke' te zijn?

                                      Comment


                                      • nou het zou wel woke zijn als ie niet werd uitgebracht werd omdat het nu om een vrouw gaat, maar dat is de reden niet van niet uitbrengen, wel lullig voor die makers

                                        Comment


                                        • Originally posted by vuurwants View Post
                                          Daarbij..wat is er zo slecht aan om z.g. 'woke' te zijn?
                                          nou als steeds een minderheid iets heel groot maakt over allerlei onderwerpen en daardoor dingen veranderd worden of ruzie gemaakt wordt, dan is dat wel een ding

                                          Comment


                                          • Ik citeer een stukje ui te online-versie van de Van Dale: 'zelfbewust en gespitst op sociaal onrecht en racisme'.

                                            Lijkt me dus niks mis mee eerlijk gezegd..

                                            Comment


                                            • een dikke van dale is met zo'n kort regeltje niet de daadwerkelijke wereld waar in we leven dacht ik zo, ff je hersens laten werken

                                              Comment


                                              • Nou, iemand die tegen sociaal onrecht is, kan ik niet verkeerd vinden (of dat nou een minderheid is of niet).. meer of minder kan ik er niet van maken

                                                Comment


                                                • nee maar in de praktijk wordt het vaak overdreven en op alles uitgevoerd en dingen bestempeld als fout etc, die grenzen worden dan enorm opgerekt en verstandhoudingen tussen mensen op scherp gezet.

                                                  Als je nu ff 500 voorgaande berichten had doorgenomen zie je tig voorbeelden daarvan, niet voor niets is daarom woke een hot item in de wereld dat het zo vaak verkeerd gebruikt wordt en dat het dan juist verkeerd gaat.. We moeten ook praktisch blijven denken en doen, anders wordt het een onleefbare wereld. Vooral de agressie die vanuit de wokisten dan vaak gebruikt gaat worden is niet fijn, daar zie je overeenkomsten met linkse activisten, altijd maar alles met kracht en dreiging etc gebruiken om een zogenaamd gelijk te willen halen of hun doel te willen behalen.

                                                  Comment


                                                  • Er zijn ondertussen heel veel instanties en grote bedrijven die dingen doorvoeren die 'anti-wokisten' verschrikkelijk vinden blijkbaar. Als dat zo tegen het zere been zou zijn van de meerderheid van hun klanten, zouden dat soort bedrijven er nooit mee te koop lopen.

                                                    En wat je zegt over 'kracht en dreiging'.... Het is nu 'pride-maand' waardoor bijvoorbeeld PostNL, T-Mobile en vele andere bedrijven daar meer aandacht aan geven in hun marketing. Als je ziet wat voor krachttermen en dreiging er op Twitter over die bedrijven wordt gestort van anti-wokisten. Daar lusten de honden geen brood van.

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X