Kadomaand

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Woke, de nieuwe maat van wie?

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Weg met die engnek, komt wel weer terug met zijn snode plannetjes waar we nu helemaal geen tijd voor hebben gezien woningcrisis, klimaatcrisis en coronacrisis

  Comment


  • https://www.telegraaf.nl/nieuws/1647...matter-protest

   Kyle Rittenhouse (18) vrijgesproken van moord tijdens Black Lives Matter-protest

   KENOSHA - De zwaarbeladen rechtszaak van Kyle Rittenhouse (18) die in de Verenigde Staten terechtstond voor het neerschieten van drie Black Lives Matter-demonstranten van wie er twee overleden, krijgt een apotheose met volledige vrijspraak.   Rittenhouse werd onder meer verdacht van moord. Zijn zaak is symbool komen te staan voor een intens debat in de VS over het snijvlak tussen wapenbezit, zelfverdediging en misdaden.

   De zaak draait om een incident in augustus 2020. Nadat een blanke politieagent de zwarte Jacob Blake had neergeschoten, was het enkele dagen chaos in de VS. Het Black Lives Matter-debat hield na een eerder incident waarbij George Floyd werd doodgeschoten, iedere Amerikaan bezig.

   Rellen Kenosha

   Rittenhouse kwam naar eigen zeggen op een van de dagen in een turbulente situatie terecht tijdens een demonstratie en rellen in Kenosha, en handelde uit zelfverdediging, zo luidde zijn betoog. De jury gaat daar na 26 uur beraad in mee.

   Justin Blake, de oom van Jacob Blake, spreekt van een racistische uitspraak. „We blijven vechten”, zo reageert hij als een van de eersten.

   Trump

   Rittenhouse, een fanatieke wapenliefhebber en volger van oud-president Donald Trump op diens bijeenkomsten, was lid van de Blue Lives Matter-beweging, die zich richt op het ondersteunen van politieagenten tijdens hun werk, opgericht als tegenhanger van de Black Lives Matter-beweging. Hij kreeg tijdens de zaak openlijk steun van Trump.

   Iconische zaak

   De rellen in Kenosha waren een van de meest chaotische en zwaarste van het afgelopen jaar. De geest was uit de fles geraakt en er waren plunderingen op grote schaal waarbij naar verloop van tijd ook spontaan gevormde burgermilities gewapend de straat op gingen om mensen en eigendommen te beschermen. Van beide kanten werd zwaar geweld toegepast en werd gericht geschoten.

   Comment


   • https://www.telegraaf.nl/video/18968...sche-nummertje


    Kamerlid valt Sylvana Simons aan: 'Haar racistische nummertje'


    Video21:38

    Tijdens een debat over de begroting van Justitie en Veiligheid 2022 voelt BIJ1-fractievoorzitter Sylvana Simons zich genoodzaakt te interrumperen als demissionair minister Grapperhaus stelt dat Nederland geen narcostaat is.


    Comment


    • Las ergens dat omroep zwart ook van start zou gaan

     Comment


     • Giel beelen geeft omroep zwart ruimte in zijn programma

      Comment


      • Omroep Zwart van Akwasi ?.. Dit is trouwens een zeer ..creatieve naam hahahaha

       Ik hoop alleen dat Akwasi de naam zelf heeft bedacht, anders krijgen we weer te maken met zwartepieten demonstraties..

       Ik vraag me alleen af waarom Akwasi zijn programma niet Omroep Neutraal noemde ??, maar juist Omroep Zwart..

       Maar aan de andere kant dit is ook een simpel bewijs dat zo iemand alleen een zwar(t)e aandachtstrekker is..

       Comment


       • Omroep Zwart-oprichter en boegbeeld Akwasi, die onlangs in opspraak raakte, zal voortaan een rol op de achtergrond krijgen bij de omroep. 'Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik me beter kan focussen op creatieve leiding achter de schermen', maakt hij vandaag bekend

        Comment


        • https://www.ad.nl/show/amerikaanse-z...eert~a31500cb/

         naar mijn mening per direct terug sturen wij komen amerika ook niet in als we ons zo gedragen!
         theo

         Comment


         • In de tijden van al dat BLM gehuil als naam Omroep Zwart kiezen...gelukkig gaat die achter de schermen verder met zo creatief zijn...altijd ideoot dat "als blanke iets/iemand zwart noemen is racistisch, maar als je een kleurtje heb is het geen probleem" en de ironie dat ze zichzelf juist afscheiden/apartheid zoeken...moet je is vd grap tegen een BLM idealist zeggen zou het niet all lives matter moeten zijn...krijg je toch meestal een reactie ja maar het is niet BLM too het is BLM more

          Comment


          • Voorlopig zullen dit soort issues komende tijd ondersneeuwen bij problemen en gevolgen van de corona crisis, klimaatcrisis, woningencrisis. Er zijn nu belangrijkere zaken aan de gang die veel meer impact hebben op ons als maatschappij

           Comment


           • Het wordt er niet vrolijker op

            Comment


            • https://www.telegraaf.nl/nieuws/2014...euterklas-hier

             Sylvana Simons krijgt standje van voorzitter: ’Het lijkt wel een kleuterklas hier’

             DEN HAAG - Een debat over emancipatie in de Tweede Kamer is ontaard in een kakofonie van verwijten. Kamerlid Sylvana Simons (Bij1) verweet PVV’er Harm Beertema intimidatie. Beertema verweet Simons rancune tegen blanken. Commissievoorzitter Ockje Tellegen zag de kift zo ontsporen dat de Kamerleden met een kleuterklas vergeleek en Simons een standje gaf over de mores in de Kamer.

             De schermutselingen ontstonden tijdens een betoog van Caroline van der Plas (BBB), die zich afzette tegen ’woke’ en zei dat ze geen kleur ziet, maar mensen. „Ik zag dat Simons haar buiten de microfoon om uit zat te lachen”, vertelt Beertema. „Dat doet ze bij mij ook altijd. Ik boog me naar haar toe en vroeg waarom ze zo rancuneus was tegen blanken. ’Waar komt die haat toch vandaan?’”             Kleuterklas


             Terwijl Van der Plas aan het woord was, nam Simons het woord en vroeg de voorzitter van het debat in te grijpen. „Er is hier een Kamerlid dat buiten de microfoon om mij probeert te intimideren.” Beertema reageerde daar weer op. Voorzitter Tellegen reageerde geïrriteerd, omdat hun niet het woord was gegeven en zowel Simons als Beertema telkens door het betoog van andere Kamerleden heen babbelden. Hierop nam Simons opnieuw het woord, waarop Tellegen uitbarstte: „Goedemorgen zeg. Het lijkt wel een kleuterklas hier. Het opvoeden van mijn vier kinderen is nog makkelijker dan het leiden van dit debat.” Tegen Simons zei Tellegen: „U heeft niet meer rechten dan elk ander Kamerlid.”

             Simons laat weten de door haar ervaren intimidatie te melden aan het presidium van de Tweede Kamer. Tot die tijd wil ze de precieze woorden van Beertema niet herhalen. „Anders gaat iedereen een oordeel geven of het wel erg genoeg is. Het waren woorden van de strekking ’je zal ervan lusten’.”

             Beertema ontkent dat. „Ben je gek? Er is wel eens een moordpoging op mij gedaan toen ze mijn auto onklaar hadden gemaakt. Dát is intimidatie.” Andere Kamerleden die bij het debat zaten, zeggen dat ze niet precies hebben kunnen vaststellen welke intimiderende woorden hij richting Simons slingerde. Wel geven meerdere getuigen aan dat Beertema de Bij1-leider zat uit te dagen door tijdens het betoog van anderen vragen op haar af te vuren waarom zij zich zo snel beledigd voelt.

             Comment


             • Sylvana Simons krijgt standje van voorzitter: ’Het lijkt wel een kleuterklas hier’

              Nou Sylvana.. Dan je moet jezelf beter schminken, want voor zover ik weet zijn er steeds meer Zwarte Pieten gewoon verboden op de kleuterschool..

              Comment


              • Onze koning heeft besloten de gerenoveerde Gouden koets met slavenpanelen, voorlopig niet te gaan gebruiken.

               Comment


               • Kan ik me wel iets bij voorstellen..zouden die panelen er niet gewoon af kunnen, of ziet die koets er dan niet meer uit?

                Comment


                • Lijkt me ook een logisch besluit, maar WimLex leeft wel een beetje in een illusie:

                 Volgens Willem-Alexander moeten alle burgers van Nederland het gevoel hebben dat ze gelijkwaardig zijn en eerlijke kansen krijgen. Pas als dat gelukt is, zal de koets weer kunnen rijden op Prinsjesdag. "De dag waarop we onze democratie en onze verbondenheid als Nederlanders vieren.

                 Dus pas als racisme 100% verbannen is uit onze maatschappij, dan vind iedereen het wel prima als er met die koets gereden word?

                 Dat ding komt nooit meer de straat op...

                 Comment


                 • Ja als Nederland er klaar voor is of het past niet in de huidige tijdsgeest werd er ook gezegd.

                  Komt er dan weer een tijdsgeest dat slavernij wel kan? En dan nog , de ene Nederlander is de andere niet dus Nederland kan er nooit op 1 moment klaar voor zijn.

                  van mij bijvoorbeeld mag ie in dat ding gaan rijden, koets is historie, als je maar uitleg erbij geeft. Maar van mij mogen ze die slavenafbeeldingen ook vervangen. Het is natuurlijk ook terecht symboolpolitiek. Maar we moeten het ook niet te groot maken.

                  Amalia zal er straks wel een aantal vette spoilers opzetten met discolampen van binnen😂

                  Comment


                  • Originally posted by vuurwants View Post
                   Kan ik me wel iets bij voorstellen..zouden die panelen er niet gewoon af kunnen, of ziet die koets er dan niet meer uit?
                   Alles kunnen ze, gewoon plaat erover of schilderen

                   Comment


                   • Ach, ze moeten het gouden koets laten smelten..

                    en aan de nakomelingen van de slaven schenken.. misschien zullen ze niet langer klagen dat de Nederlandse Zwarte Piet te zwart is..

                    Willem- A, heeft de Foute Koets sowieso niet meer nodig want hij heeft al een nieuw gouden speelgoed.. Bijvoorbeeld een luxe speedboot van 2 miljoen euro..

                    Maar vergeleken met zijn neef Bernhard-dikkebril ziet hij er nog steeds arm uit .. Bovendien moet hij zelf, net als een slaaf.. zijn alle kostbare aankopen of beslissingen aan zijn volk uitleggen..

                    Dus.. wie is hier nu de echte slaaf ??

                    Comment


                    • Och die verklaring doet een medewerker of de premier. Verder heb ik Willem Alexander nog niet op een plantage zien werken met ketenen aan zijn enkels en met opengereten lichaamswonden van de zweep

                     Comment


                     • Originally posted by curious lady View Post

                      Maar vergeleken met zijn neef Bernhard-dikkebril ziet hij er nog steeds arm uit .. Bovendien moet hij zelf, net als een slaaf.. zijn alle kostbare aankopen of beslissingen aan zijn volk uitleggen..

                      Dus.. wie is hier nu de echte slaaf ??
                      Ik denk niet je een goed beeld hebt van slavernij, als je denkt dat slaven überhaupt aankopen of beslissingen konden nemen

                      Comment


                      • Originally posted by Sander Schimmelpenninck View Post
                       Ik denk niet je een goed beeld hebt van slavernij
                       Ja, het is waar Sander.. want slavernij is nooit iets goeds geweest..

                       Om eerlijk te zijn heb ik een paar films en docu's over slavernij gezien, maar ik ben zelf nog nooit een slavinnetje geweest.. zelfs niet onder de lakens..

                       Nou, saai leven is ook klote..                       Comment


                       • Sander Schimmelpenninck het schijnt humor te zijn van onze curious lady, alleen is zij de enige die die humor begrijpt.

                        Comment


                        • O, moet dat humor voorstellen?

                         Comment


                         • Lol, inderdaad, Paulus ziet er net als ik ook de humor niet van in.

                          Comment

                          Working...
                          X