Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Woke, de nieuwe maat van wie?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Feitelijk zou het eenvoudiger zijn als alle partijen met 1 t/m 3 zetels zouden verdwijnen.. groter lijkt me enige vorm van bestaansrecht te hebben.. HHH

    Comment


    • https://www.parool.nl/amsterdam/ruzi...drag~b23c30b3/

      Ruzie Bij1: Gario ontkent, maar bestuur en Simons halen hard uit na ‘toxisch gedrag’


      De partijtop van Bij1 heeft snoeihard uitgehaald naar de geroyeerde partijprominent Quinsy Gario. Een scheuring van de partij lijkt afgewend, al werden er alom excuses gemaakt.

      Bij1 zette deze week de kunstenaar en activist Gario uit de partij. Na lang stilzwijgen gaf het daarvoor tijdens een besloten ledenvergadering ook de motivatie prijs. Tegen Gario kwamen zestien klachten van ‘het zaaien van tweedeling’, ‘mannelijke dominantie en manipulatief gedrag’. Alles werd samengevat onder de noemer van ‘toxisch gedrag’.

      Het partijbestuur verhaalde van ‘zin doordrijven’, ‘manipulatief gedrag, stoken, disrespectvolle omgang, groepsdruk creëren, voor het blok zetten, weglopen, niet open staan voor gesprek en meer’, zo liet partijvoorzitter Jursica Mills via Twitter weten.

      Volgens sommigen ging het eigenlijk om een soort couppoging die tussen november en februari begon. De inzet zou de koers van de partij zijn. Aan de ene zijde de ‘gematigde stroming’, onder leiding van Bij1-Tweede Kamerlid Sylvana Simons, die zegt te willen opkomen voor alle onderdrukten in de maatschappij. Daartegenover Gario c.s. die alleen zou willen strijden voor antiracisme – allereerst voor mensen met kleur.



      Troje


      Het gezicht van de partij Sylvana Simons hield zich aanvankelijk afzijdig, omdat ze naar eigen zeggen op vakantie was. Toch stelde ze zich zaterdag lijnrecht op tegenover Gario: “Sommigen vergeleken hem (Gario, red.) in 2020 al met het Paard van Troje. Dit had voorkomen kunnen worden. Het spijt mij.”

      Ook het bestuur putte zich uit in excuses. “Het spijt ons dat deze situatie zo lang heeft kunnen voortduren.”

      Gario zelf ontkent de beschuldigingen. “Er zijn blijkbaar al sinds de campagne signalen over mij binnengekomen, maar niemand heeft mij er ooit op aangesproken,” zei Gario tegen de NOS. “Ik heb met heel veel mensen samengewerkt en projecten gedaan. Ik weet dat ik integer ben. Dat ik alles heb gedaan om een goede campagne neer te zetten. Toen is me niets gezegd over mijn gedrag en nu komt dit naar buiten. Ik begrijp niet waarom mijn leven in gevaar moet worden gebracht. Ik weet zeker dat ik nu weer een digitale lynchpartij ga meemaken.”

      Al met al maakte de partij Bij1, goed voor één zetel in de Tweede Kamer, de eerste interne crisis door.

      Zo ging een deel van de achterban, met name regionale afdelingen, achter Gario staan. Actrice, schrijfster en BIJ1-lijstduwer Anousha Nzume oogstte op Facebook veel bijval met een post waarin ze ‘zwaar teleurgesteld’ zegt te zijn in de manier van communiceren door het bestuur. Zij en anderen zetten vraagtekens bij het onderzoek naar Gario, dat werd gedaan door advocatenkantoor Van Overbeek De Meyer. Dat werd weggezet als een ‘een wit bureau, in opdracht van een bestuur waarvan de actieve leden weinig divers zijn, over een zwarte man’.

      Gario trekt aan kortste eind


      Gario beklaagde zich zelf er in media over dat hij het onderzoek zelf nooit heeft gezien en dat hij niet weet waarom het bestuur zijn lidmaatschap heeft beëindigd. Hij kreeg steun vanuit de Haagse afdeling van Bij1: bestuurslid Mariam el Maslouhi zegt dat zij zelf heeft ‘mogen meemaken hoe sommige mensen bij Bij1 niet weten hoe ze zwarte mensen en mensen van kleur horen te bejegenen’. Zij zegt ‘in shock’ te zijn door de behandeling die Gario ten deel is gevallen.

      Toch lijkt het kamp-Gario aan het kortste eind te trekken: op zijn verbanning komt de partij vooralsnog niet terug. In een verklaring laat de partij weten dat er ‘gereflecteerd zal worden op het verloop van de afgelopen week’. “En zal er worden gekeken naar wat de partij beter had kunnen doen. Op deze manier streven we naar een veilige vereniging. Nu, en in de toekomst.”

      Gario zei zaterdag tegen de Volkskrant dat hij nog ‘bepaalde hoop’ heeft ‘dat het uiteindelijk goed gaat komen’. “Ik geloof in de mensen die zich verenigd hebben in deze partij en dat zij ook gaan inzien: dit is niet de manier hoe we met elkaar omgaan.”



      Comment


      • Partijleider Simons (BIJ1) steunt schorsing van Quinsy Gario - NRC


        Sommige sympathisanten vinden dat de partij steeds minder divers wordt, dat witte mensen te veel invloed krijgen.

        En dat „zwarte bestuursleden werden geroyeerd door witte mensen”, schrijft oud-bestuurslid Manju Reijmer


        Jeetje!.. Eerst was Piet te zwart voor hen en nu lijkt het alsof sommige partijleden er te wit zijn... pffff...

        Ze moeten gewoon een kleurenblinde partijleider kiezen!..

        ..en doorgaan met de belangrijke kwesties in de politiek..

        Comment


        • ze discrimeren zelf ook, zoals dat in ieder mens zit, maar dat willen veel mensen niet accepteren dat het in ons zit

          Comment


          • https://www.telegraaf.nl/nieuws/1272...iftige-cultuur

            Nou de zoveelste clash binnen een partij, welkom in de politieke slangenkuil

            Comment


            • Niet zo vreemd dat menigeen geen vertrouwen meer heeft in de politiek als leden van partijen het vertrouwen in elkaar opzeggen.. Funny, lijkt wel op een soapserie.

              Comment


              • ben niet zo rouwig om de herrie bij Bij1, die Simons vertrouw ik voor geen meter en die nr 2 die er nu uit is al helemaal niet

                Comment


                • https://www.telegraaf.nl/sport/18380...sche-opmerking

                  Olympisch nieuws: UCI schorst Duitse coach na racistische opmerking

                  UCI schorst Duitse coach na racistische opmerking


                  10.59 uur: De internationale wielerunie UCI heeft de Duitse wielercoach Patrick Moster tot het einde van het jaar geschorst. Uitspraken die Moster deed waren eerder al door de tuchtcommissie van de UCI als discriminerend beoordeeld. „De UCI veroordeelt elke vorm van racistisch en discriminerend gedrag en wil integriteit, diversiteit en gelijkheid waarborgen”, meldt de bond.

                  Moster was al voorlopig geschorst door de UCI. Het Duitse olympisch comité stuurde Moster naar huis wegens een racistische opmerking tijdens de tijdrit op de Spelen van Tokio. Hij moedigde vanuit de volgwagen zijn coureur Nikias Arndt aan met een racistische uitspraak. De beledigende opmerking werd vastgelegd door een tv-camera, waarna een storm van kritiek losbarstte.

                  Moster ging over de schreef toen hij Arndt aanspoorde om „die kamelendrijver” in te halen. Voor de Duitse renner waren onder anderen twee Afrikanen gestart: Amanuel Ghebreigzabhier uit Eritrea en de Algerijn Azzedine Lagab.

                  Wel bood Moster meteen na het incident zijn excuses aan. „Wij zijn er zeker van dat hij dat met volle overtuiging heeft gedaan”, zo liet het Duits Olympisch Comité weten. „Dat neemt niet weg dat zijn gedrag totaal niet past in onze olympische waarden van fairplay, respect en tolerantie.” Voor de maatregel werd getroffen was Moster wel uitgebreid gehoord door de teamleiding.

                  Ook Lagab reageerde op de beledigingen aan zijn adres. „Helaas is kamelendrijven niet olympisch, daarom ben ik maar gaan fietsen. Dan kan ik tenminste nog meedoen aan de Olympische Spelen.”

                  Comment


                  • Prima reactie van Lagab!

                    Comment


                    • ja niet zo zwaar opnemen en luchtig en grappig reageren, datg is wel eens beter dan alles steeds heel zwaar beladen te maken

                      Comment


                      • Een zwerfkei is verwijderd van een Universiteitscampus omdat de zwerfkei racistisch zou zijn. Je verzint het niet ... #wokegekte

                        spectrumnews1.com
                        UW-Madison moves 42-ton boulder after effort from students of color
                        It took about five hours to get the boulder on a truck.

                        Comment


                        • het is redelijk rustig de laatste tijd rond dit onderwerp, hoewel straks de pepernoten weer in de winkels liggen dan houden we ons hart weer vast

                          Comment


                          • Gewoon negeren is het beste net als bij die wappies

                            Comment


                            • https://www.ad.nl/binnenland/omstred...aken~acb9e34d/

                              Omstreden paneel maakt toekomst Gouden Koets onzeker: ‘Je kunt het niet maken’


                              Tijdens de Prinsjesdag van morgen gaat de Gouden Koets zeker niet de weg op. Hij staat te glimmen in het Amsterdam Museum. Maar gaat de koning er ooit nog in rijden?



                              Daar staat hij dan, de Gouden Koets. ,,Prachtig om te zien. Indrukwekkend’’, zegt Adriana van Valkenburg. Op de binnenplaats van het Amsterdam Museum scheidt alleen een grote glazen vitrine haar van het blinkende rijtuig. Voor het eerst in haar leven staat ze er met haar neus bovenop. ,,Maar ja, die geschiedenis. Ik wist het niet.’’

                              Die geschiedenis gaat over het paneel aan de linkerzijde, Hulde der Koloniën, een beeltenis die nu betwist wordt. Op het paneel is te zien hoe halfnaakte inwoners van de Nederlandse koloniën (Suriname, de Nederlandse Antillen en Nederlands-Indië) op nederige wijze cadeaus aanbieden aan de Hollandse maagd. De bewoners van de koloniën knielen, de witte maagd zit op een troon.

                              Toekomst is nog niet bepaald

                              Vijf jaar lang werd de koets gerestaureerd om ooit weer de weg op te gaan. Dat zal zeker tijdens de Prinsjesdag van morgen niet gebeuren. Maar wat er in de toekomst met de wagen moet gebeuren, is ook nog niet bepaald.

                              Hoort hij in een museum te staan, of kan de koning er straks weer in rijden? Het Amsterdam Museum onderzoekt hoe de samenleving erover denkt, met een tentoonstelling en een mobiele onderzoeksinstallatie die het land doorreist.

                              Op de binnenplaats van het Amsterdam Museum, op een paar meter van de koets, ontstaan discussies. Heleen Willeboordse en haar man turen door het glas. Ze bestudeert het goud, de versiersels, het rode laken. ,,Ik hou wel van wat glim’’, zegt de Amsterdamse. ,,Ik heb bijna de neiging om ‘m mooi te vinden.”

                              Maar als ze voor het paneel staat, kan ze niet anders dan concluderen: ,,Je kunt het niet maken.’’ Ze wijst op de maagd, die niet naar de knielende koloniale bevolking kijkt. ,,Alsof ze niks waard zijn.’’ En dan: ,,Ik denk dat we onze welvaart van nu hieraan te danken hebben. Echt schokkend.’’




                              Elkaar vinden in een dialoog



                              Dat de koets nu voor polarisatie zorgt, was in 1898 zeker niet de bedoeling. Toen koningin Wilhelmina hem aannam als cadeau van de inwoners van Amsterdam, moest de Gouden Koets juist symbool staan voor eenheid tussen bevolking, koningshuis en de koloniën. Maar vanaf het begin was het rijtuig al een discussiepunt, bijvoorbeeld bij tegenstanders van de monarchie en mensen die vonden dat de koets te duur was. De huidige discussie spitst zich steeds meer toe op het gehekelde zijpaneel.

                              Het museum hoopt dat voor- en tegenstanders van de Gouden Koets elkaar kunnen vinden in een dialoog. Op de binnenplaats van het Amsterdam Museum zijn alle twee de geluiden hoorbaar. Want daar komt Liesbeth van Hulten uit Drunen met vrienden de koets bekijken. ,,Hij moet volgend jaar weer rijden. En wel direct’’, zegt ze. ,,De koets hoort bij Nederland. Ze willen hier in Amsterdam ook alle straatnamen vervangen. Die tijd was gewoon anders.’’

                              Vlak voor de opening van de tentoonstelling peilde onderzoeksbureau Motivaction de mening van Nederlanders. Bijna de helft (46 procent) vond dat de koets weer gebruikt mocht worden. Ruim 30 procent vond dat hij in een museum thuishoorde. Zo’n 12 procent oordeelde dat de koets een aangepast paneel moest krijgen. Na de tentoonstelling wordt het onderzoek vervolgd.

                              De enige die zich er nog niet over heeft uitgelaten is koning Willem-Alexander, eigenaar van de koets. Hij zei dat de geschiedenis ‘niet herschreven moest worden’. Voorlopig wacht hij op de mening van zijn volk.

                              Comment


                              • Waar leeft Akwasi van tegenwoordig?

                                Comment


                                • muziek maken?

                                  Comment


                                  • Volgens enkele blaadjes zit hij er goed bij.. https://www.mediacourant.nl/2020/06/...-aan-vastgoed/

                                    Comment


                                    • doe ik toch iets verkeerd!

                                      Comment


                                      • https://www.briefjevanjan.nl/

                                        Aan Martin Sitalsing

                                        Meneer Sitalsing,

                                        U pleitte dit weekend in de vanuit België bestuurde deugkranten van DPG (AD, Parool, enz.) voor het toevoegen van het hoofddoekje aan het politieuniform.

                                        U erkende dat het weliswaar aan de politiek is om het al dan niet toe te staan, maarrr…

                                        U wist natuurlijk wel dat een uniform niet voor niets ‘uniform’ heet, maarrr…

                                        Tja.

                                        Het ‘beste’ argument dat u aanvoerde voor het toestaan van zichtbare religieuze kleding was: tattoos mochten vroeger ook niet en nu wel.

                                        “In het augustusnummer van het personeelsblad poseren zes agenten met hun tattoo. Trots vertellen ze wat die voor ze betekent”, noteert de verslaggever braaf.

                                        Zal ik u eens wat vertellen, meneer Sitalsing?

                                        Een tattoo is zelden tot nooit een zichtbare uiting van iemands religie of politieke overtuiging.

                                        Ik wed dat een Jood die een Davidster op zijn hand heeft laten tatoëren, of een hindoe die een swastika in zijn nek heeft staan, er bij uw afdeling werving en selectie niet doorkomt (evenmin als een atheïst met het zuilentekeningetje van Forum voor Democratie op zijn tong trouwens).

                                        En terecht.



                                        Concessies doen aan uniformiteit is namelijk een stap op een glijdende schaal. Voor je het weet wordt een kledingontwerper ingehuurd die een speciale politieniqab met voldoende bewegingsvrijheid en een holster ontwerpt.

                                        Gewoon niet doen, dat buigen voor dramreligies.

                                        Bij de Nederlandse politie had je tot nu toe twee zekerheden.

                                        De eerste: de politie toont veinst neutraliteit door het dragen van uniforme kleding.

                                        De tweede: aangifte doen heeft toch geen zin.

                                        Als u nou per se iets wilt veranderen, zou ik zeggen: begin met het tweede.

                                        Groet, ook aan uw nicht, het hoedenplankhondje!

                                        JanD

                                        Comment


                                        • Originally posted by vuurwants View Post
                                          Volgens enkele blaadjes zit hij er goed bij.. https://www.mediacourant.nl/2020/06/...-aan-vastgoed/
                                          maar hoe dan? ken geen hits van hem, optreden kan niet door corona, hoe komt ie dan aan zijn geld?, en is dat omroep zwart nu al op tv

                                          Comment


                                          • Het artikeltje suggereerd iets met vastgoed.. (verhuur of verkoop weet ik ook niet)

                                            Comment


                                            • en de vraag is hoe hij aan het geld komt om dat vastgoed te hebben

                                              Comment


                                              • https://www.telegraaf.nl/entertainme...it-brown-sugar

                                                Rolling Stones zijn racisme-rel zat en stoppen met hit Brown Sugar

                                                The Rolling Stones zullen hun grote hit Brown Sugar de komende tijd niet meer spelen. Het nummer gaat onder meer over de slavernij en zou racistisch zijn. Vooral nadat de band de hit in 2019 tijdens een liveoptreden speelde, ontstond een golf van kritiek. Veel mensen zouden eisen dat de band het nummer niet meer zou opvoeren.

                                                „We proberen erachter te komen waar deze rel vandaan komt”, zegt gitarist Keith Richards hierover tegen de Los Angeles Times. Want volgens Richards gaat het nummer juist over de ernst van deze periode. De Britse gitarist is het zat om de discussie over het onderwerp te voeren, waarop werd besloten het lied niet meer te spelen.



                                                De band is op dit moment druk met hun tour door de Verenigde Staten, maar het nummer uit 1971 zal hierbij dus niet te horen zijn. Richards en frontman Mick Jagger hopen allebei dat daar in de toekomst verandering in komt.

                                                In de liner notes van het compilatiealbum Jump Back (1993) zegt Jagger over het lied: „De tekst is vooral een dubbelzinnige combinatie van drugs en meisjes. Dit nummer ontstond ineens, een absoluut hoogtepunt.”
                                                --------------------------------

                                                Bizar, zo krijgen al die mafketels gelijk, Zwarte piet is al bijna weg, (niet op de Antillen waar de gekleurde bewoners juist Zwarte Piet hoog in het vaandel houden. Maar de Stones kapituleren nu ook voor die BLM gangers? Terwijl ze zelf wel weten waar hun song over gaat...

                                                Comment


                                                • https://www.ad.nl/rotterdam/rotterda...-dat~ac365cba/

                                                  Rotterdam gaat foute en goede straatnamen uitleggen (en zo werkt dat)


                                                  Van de Witte de Withstraat en de Avenue Concordia tot de Laan van Weltevreden en 2de Middellandstraat, Rotterdam kent een bonte verzameling straatnamen. Wie de herkomst van deze en andere Rotterdamse straatnamen wil weten, kan binnenkort zijn geluk op. De gemeente Rotterdam geeft als eerste stad in Nederland een uitleg over de naamgeving van zijn straten via een QR-code op straat.



                                                  Het project lijkt erg op de ‘Straatnamen van Rotterdam’. Deze app - die sinds 2017 bestaat - geeft informatie over de herkomst en betekenis van alle straatnamen in de stad. Maar er is een groot verschil: in dit geval moet de toelichting via een QR-code op straat opgevraagd worden. De gemeente spreekt daarom van een ‘geschiedenisles bij het rondlopen’.


                                                  ‘Foute’ straatnamen


                                                  Ook de aanleiding van het idee is anders. Het is een direct uitvloeisel van een D66-motie, waarin het Rotterdamse college is verzocht om ‘foute’ straatnamen die refereren naar het koloniale- en slavernijverleden van uitleg te voorzien. Omdat wethouder Vincent Karremans (VVD), die belast is met de buitenruimte, geen onderscheid wil maken tussen ‘goede’ en ‘foute’ straatnamen, kiest hij ervoor om dan maar alle Rotterdamse straatnamen van uitleg te voorzien. En dat zijn er nogal wat: 6402 om precies te zijn.

                                                  De gemeente hoeft gelukkig niet from scratch te beginnen om al die straatnamen uit te leggen. Er is een digitale database voorhanden waar summiere informatie over alle straatnamen in de stad te vinden is. Die database legt onder meer uit wat de straatnaam betekent en waar die vandaan komt. Het is dezelfde database waaruit de makers van de app ‘Straatnamen van Rotterdam’ putten.

                                                  Extra toelichting


                                                  ,,We gaan deze bestaande informatie uit de database uitbreiden en aanvullen”, aldus de gemeente. Vooral straatnamen waarbij meer context noodzakelijk is, krijgen extra toelichting. ,,Naast de soms broodnodige context die een straat in de huidige tijd nodig heeft, is het ook gewoon leuk om te weten wat de achtergrond is van een straat. Het is de bedoeling op een innovatieve manier de geschiedenis van alle straatnamen te laten leven.”

                                                  Die toelichtingen worden naar de desbetreffende straat gebracht via een QR-code die je kan scannen op de smartphone. Volgend jaar moeten de eerste toelichtingen van straatnamen zo op te vragen zijn.

                                                  Comment


                                                  • https://www.ad.nl/politiek/quinsy-ga...-op~a1a0a8a83/

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X