Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Hebben de demonstrerende boeren gelijk?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Je kan er nu al vergif op in nemen, dat een dierenactivist of klimaatactivist gelijk wordt opgepakt terwijl de vorm van protest hetzelfde is van boeren.

    Comment


    • kan mij niet herinneren hoeveel acivisten zijn opgepakt en berecht voor de vele aanslagen op boerderijen etc, vaak kan dat ook niet omdat die met bivakmutsen werken, terwijl boeren die over de schreef ging die paar, dat met open vizier deden, bewust van camera's en kentekens op hun voertuigen.

      Comment


      • Originally posted by Scuderia View Post
        Wel grappig om te lezen dat de overheid hard wil optreden tegen radicale dieren-activisten, maar tot voor kort nauwelijks een poot uitstaken naar radicale boeren-activisten.
        Tja..de eersten zijn linkse nietsnutten en de tweede rechts hardwerkenden en zonder boer geen voedsel en zo..

        Comment


        • en de overheid heeft dit probleem gecreeerd door de vele verschillende vervuilers die binnen de wet werken, niet nieuwe wetten te geven en dan ook te helpen met inovatie om die nieuwe wetten te bewerkstelligen en dan pakken ze nu 1 groep de boeren er uit terwijl de veroorzaker het kabinet zelf is, net als bij de toeslagenaffaire en groningen gasdossier

          De kritiek moeten we hebben op de overheid die een probleem niet aanpakt en zo groter laat worden of zelf creeert en dan opeens die mensen slachtoffer maakt, en dan komen die op voor hun bestaan en dan een paar gaan over de schreef, van de 54.000 boeren die er zijn en dan zijn op eens alle boeren fout, hoe dom geredeneerd. Maar o wee als WIlders roept dat veel Marokkanen crimineel zijn dan is het fout, en nu doen een paar hier precies het zelfde met boeren, het is maar hoe je je standpunt wilt verdedigen. En dan gek vinden dat er polarisatie ontstaat ?

          Comment


          • Originally posted by vuurwants View Post

            Tja..de eersten zijn linkse nietsnutten en de tweede rechts hardwerkenden en zonder boer geen voedsel en zo..
            maar feitelijk klopt het ook niet dat er tig activisten zijn berecht en opgepakt voor in de fik steken van bedrijven, vele bedreigingen aan boerengezinnen en eigenaren van bedrijven of proefdierbedrijven, of slopen van bedrijven en dat is al 30 jaar aan de gang. En rechts en links is de discussie niet

            vele boeren stemden op christelijke partijen, overigens is bij overheid en AIVD bekend en ook internationaal dat aan de linkse activistische kant veel meer geweld is dan op rechts qua hoeveelheid etc. Anders worden er ook geen terroristische wetten of extra wetten voor gemaakt. En hoe snel hebben ze Volkert al weer vrij gelaten voor zijn dierenactivistische moord op Fortuyn? En mag ie weer lekker zijn gang gaan, je schaamt je toch rot hoe dit land soft om gaat met overtreders? Of ze nu groen, blauw of wit zijn, links, Christelijk, Islamitsch of rechts of geen politieke kleur. Nee sterker nog overheid wordt belazerd en wordt links en rechts om ook bewogen tot subsidies die bij dit tuig van alle afkomsten en politieke kleuren actief zijn.

            Comment


            • @moderator, gooi dit topic aub op slot, alleen maar ruziemakers en gaat niet eens over vrouwen, sex of prostitutie. Daar zijn vast andere fora voor, sommigen hebben te veel negatieve flow en tijd over voor dit soort shit. Ga dan op straat demonstreren, geen boer, politicus of linkse extremist die hier leest hoor

              Comment


              • Kan wel zo zijn maar dat neemt niet weg dat met name de intensieve veehouderij nogal wat stikstof laat neerkomen in natuurgebieden en dit voor een gedeelte zal moeten worden gesaneerd. Whataboutery helpt niet om deze discussie helder te houden.

                Comment


                • ja dat weten we nu wel net als andere bedrijven en dat een overheid daar voor jarenlang hun verantwoording niet hebben genomen, het zij zo , ze gaan praten en hopelijk pakken ze alle vervuilers aan en dit een groepje

                  en nu neuken gek, ben je werkeloos of zo dat je hele dag hier kan tikken? Heb je geen lekkere sex te delen met ons op dit PROSTITUTIEFORUM?

                  Comment


                  • Ja jullie zijn aan sex toe mannen! Ik weet wel een lekker adresje! boeren naaien is minder lekker dan lekkere dames naaien ff plat gezegd hihi, kus Chantal

                    Comment


                    • Originally posted by Berend View Post
                      ja dat weten we nu wel net als andere bedrijven en dat een overheid daar voor jarenlang hun verantwoording niet hebben genomen, het zij zo , ze gaan praten en hopelijk pakken ze alle vervuilers aan en dit een groepje

                      en nu neuken gek, ben je werkeloos of zo dat je hele dag hier kan tikken? Heb je geen lekkere sex te delen met ons op dit PROSTITUTIEFORUM?
                      Hou het respectvol naar elkaar a.u.b.

                      Comment


                      • Zeer lezenswaardig: https://www.nu.nl/binnenland/6215801...taan-vast.html

                        Comment


                        • slecht stuk, met een gast die duidelijk aan een bepaalde kant staat en ff vergeet dat Remkes de kwaaie genius is van dit stikstofplan wat gebasseerd is op verkeerde data wat overheid ook toegeeft

                          je gaat als te dood veroordeelde toch ook niet met de beul praten hoe hij hij hoofd er gaat afhakken?

                          Comment


                          • https://www.nu.nl/binnenland/6216008...dadigheid.html

                            Boer Paul Fontaine uit De Bilt is woensdag na zes weken thuisgekomen van een reis met zijn trekker naar de Noordkaap in Noorwegen. In totaal legde hij 9.000 kilometer af. Met zijn reis heeft hij geld ingezameld voor kankeronderzoek, schrijft RTV Utrecht donderdag.

                            Fontaine vertrok op 21 juni en zat in totaal vierhonderd uur achter het stuur op weg naar het noordelijkste punt van Europa. Hij kwam op het idee voor de reis door een vriendin bij wie kanker is vastgesteld.

                            De reis is hem goed bevallen, zegt hij tegen RTV Utrecht. "Noorwegen is zo ontzettend mooi, ik had niet gedacht dat een land zo mooi kon zijn. Wat een woeste natuur en immens grote bergen, overal waar je kijkt is water. Het was prachtig."

                            Woensdag was hij precies op tijd thuis voor zijn vijftigste verjaardag, samen met zijn hond die hem gedurende de reis vergezelde. Vrienden en familie wachtten hem op toen hij arriveerde in zijn woonplaats.

                            Hoeveel geld Fontaine heeft opgehaald, is nog niet bekend. De actie loopt nog steeds. Mensen die hij onderweg tegenkwam hebben veel indruk op hem gemaakt, vertelt hij. "Tijdens mijn reis heb ik veel mensen ontmoet die te maken hebben gehad met deze ziekte. Hier heb ik heel mooie gesprekken over kunnen voeren, waardoor ik met een nog beter gevoel mijn doel heb behaald."
                            --------

                            mooi iniatief!

                            Comment


                            • alsjeblieft gooi dit soort topics eraf, iedereen zit hier zijn plasje te doen en doen als of ze expert, zijn, maar er zijn er weinig die elkaars onderbouwingen of meningen echt lezen of daar op ingaan. Beetje dom geleuter tegen elkaar. Deel eens wat info over prostituees, of ga een hobby zoeken of een baan zoeken als je zoveel tijd over hebt.

                              Comment


                              • https://www.telegraaf.nl/nieuws/3462...a-bedreigingen

                                Caroline van der Plas van BBB weer aan het werk na bedreigingen

                                DEN HAAG - Caroline van der Plas laat zich weer zien in de media en gaat weer werkbezoeken afleggen. De fractievoorzitter van de BoerBurgerBeweging (BBB) legde vorige week donderdag haar werkzaamheden tijdelijk neer vanwege bedreigingen. Ze kan weer aan de slag omdat er veiligheidsmaatregelen zijn getroffen, bevestigt BBB op haar website na berichtgeving van RTL Boulevard.

                                Volgens BBB zijn maatregelen getroffen rond de woning en de persoonlijke beveiliging van de fractievoorzitter. „Over de aard van de maatregelen kan en mag zij niks zeggen, maar ze zijn zodanig geoptimaliseerd dat Caroline haar werkzaamheden buiten de deur weer gaat oppakken”, zo schrijft de politieke partij. Van der Plas zal zich alleen niet laten zien bij grotere publieke optredens, zoals evenementen waarbij veel mensen aanwezig zijn.



                                De extra veiligheidsmaatregelen zijn volgens de BBB genomen na gesprekken met NCTV, de beveiliging van de Tweede Kamer en de politie. Een doodsbedreiging zal volgens de partij verder worden onderzocht door het Openbaar Ministerie na aangifte door Van der Plas. Andere bedreigingen worden volgens de partij ook onderzocht of afgehandeld.Honderden steunbetuigingen

                                In het persbericht bedankt de voorvrouw van de BBB mensen voor de "honderden steunbetuigingen" die ze heeft gekregen. Ze bedankt ook in het bijzonder fractieleider Geert Wilders van de PVV - zelf al jaren beveiligd vanwege bedreigingen - voor de snelle steun die hij uitsprak.

                                De fractieleider laat in een reactie weten dat ze zich na de bedreigingen niet gehinderd voelt om iets te zeggen, maar wel meer op haar hoede is. Ook kan ze nu niet meer ”100 procent” haar werk doen, zegt ze. Ze vindt het „niet kunnen” dat ze niet ongehinderd op pad kan gaan. „Het reces wil ik juist graag gebruiken om veel mensen te spreken.” Een gepland bezoek aan de Kaasmarkt in Edam zit er bijvoorbeeld niet in.

                                Comment


                                • https://www.telegraaf.nl/nieuws/1296...-onderhandelen

                                  Boeren willen weten: valt er echt te onderhandelen?

                                  De ontmoeting vrijdag tussen Johan Remkes, leden van het kabinet en LTO-voorzitter Sjaak van der Tak wordt geen onderhandeling. Het is hoogstens een uitwisseling van standpunten en een voorzichtige eerste poging om het vertrouwen te herstellen.

                                  Zo schatten diverse bronnen uit de agrarische sector en de overheid het in. Toch is dat, na weken van felle protesten, blokkades op snelwegen en een gericht politieschot op een jonge tractorrijder, al winst.



                                  Eenheid


                                  „De eenheid is nog nooit zo groot geweest”, riep Jeroen van Maanen, voorzitter van de Nederlandse Melkveehouders Vakbond, woensdagavond laat bij de ingang van het Golden Tulip Hotel Ampt van Nijkerk. Ontspannen gezichten, een opgelaten sfeer en een gezamenlijk statement moesten het beeld van gesloten front onder de boerenleiders van onder meer LTO, Agractie en FDF kracht bijzetten. „Inhoudelijk zitten we volledig op één lijn”, klonk het.

                                  Van der Tak mag die boodschap vrijdag overbrengen aan Remkes en het kabinet. „In totaal komen er vrijdag tien boerenorganisaties aan tafel”, zegt een woordvoerder van Remkes. Waar de bijeenkomst is, wordt nog angstvallig geheim gehouden vanuit vrees voor boze blokkeerboeren.

                                  Weinig hoop


                                  Te veel hoop hebben de boeren evenmin. Niemand rekent erop dat het kabinet het coalitieakkoord, met daarin de opmaat voor het strenge stikstofbeleid, zomaar in stukken zal scheuren en de geest weer terug in de fles krijgt. Maar de boeren willen wel duidelijkheid over één ding: valt er echt met de regering te onderhandelen?

                                  Vanuit de boerensector, bij coalitie- en oppositiepartijen en zelfs bij stikstofdeskundigen, is al langer brede kritiek op de zogeheten ’kritische depositiewaarde’ die als belangrijke graadmeter geldt. Meerdere partijen willen die uit de wet hebben om meer ruimte te creëren voor maatwerk. Willen premier Rutte en minister Van der Wal (Stikstof) water bij de wijn doen en hun voorgestelde beleid op fundamentele punten versoepelen of veranderen?

                                  Dat is de belangrijkste vraag voor LTO-voorzitter Sjaak van der Tak. Het antwoord zal hij moeten terugkoppelen aan de overige boerenorganisaties. En pas dan zal blijken of er voldoende animo is om daadwerkelijk het gesprek aan te gaan onder leiding van VVD-coryfee Remkes. Het kabinet op zijn beurt wil het beeld uitstralen dat het wel met andere boerenclubs aan tafel zit, en dat het dus wel steun en vertrouwen geniet. Maar de waarheid is dat het enkele zeer kleine organisaties betreft die ook geen enkele rol hadden in het massale boerenprotest in Stroe.

                                  De keuze van het kabinet om de nationale ’bestuurlijke branden-blusser’ Remkes te vragen is van meet af aan niet onomstreden omdat veel boeren weinig vertrouwen hebben in de prominente VVD’er die eerder op verzoek van het kabinet al een stikstofrapport maakte én het huidige kabinet als formateur heeft samengesmeed.

                                  ’Onafhankelijk’


                                  Remkes presenteert zich de laatste weken als ’onafhankelijk voorzitter’ en houdt zich nog stil over zijn aanpak. De verwachting van Haagse bronnen is dat er in elk geval gesproken zal worden over het gedrag van enkele actievoerders en het tijdpad van de stikstofaanpak (die nu door iedere provincie moet worden uitgewerkt).

                                  Inhoudelijk gaat het verder om een reeks onderwerpen waar het kabinet en boerenorganisaties aan kunnen sleutelen voor een wel acceptabel stikstofbeleid. Het kabinet heeft als opdracht van Brussel om de natuurkwaliteit in 162 Natura 2000-gebieden te behouden en te verbeteren. Met een bedrag van zo’n 25 miljard focust het kabinet op stikstof, al zijn er tal van andere factoren van invloed op natuurkwaliteit.

                                  Boerenorganisaties lopen onder meer vast op het tijdpad. Eerder is in de wet vastgelegd dat de stikstofdoelen in 2035 gehaald moeten worden. Maar groene ambities in de coalitieonderhandelingen leidden ertoe dat die deadline ineens op 2030 is gelegd, een puur politieke keuze. Bovendien: het is geen deadline die Brussel of rechters eisen. Want in de Vogel- en Habitatrichtlijnen staan geen deadlines waarop natuurverbetering moet worden gehaald. Kortom: daar moet ruimte zijn.

                                  Het stikstofbeleid zou ook op een andere manier fundamenteel op de schop kunnen. Nu focust het kabinet op de lagere stikstofneerslag in de natuurgebieden. Maar het blijkt uiterst lastig om met bestaande onnauwkeurige modellen precies te berekenen wat het effect van elk individueel bedrijf is. Een mogelijke oplossing is om de veehouderij een verplichte vermindering van de uitstoot op te leggen. Bijvoorbeeld per 2035. Het kabinet zou het vervolgens aan de boeren zelf kunnen overlaten hoe ze die ambitieuze doelen willen halen.
                                  Innovaties


                                  Dat heeft twee voordelen, klinkt het vanuit de sector: boeren krijgen het heft weer zelf in handen en kunnen zelf op zoek naar de innovaties en veranderingen om de doelen te halen. Het zou, zoals we traditioneel gewend zijn, de innovatiekracht van onze land- en tuinbouw stimuleren en gebruiken. Ten tweede zou minister Van der Wal naast de wortel de stok kunnen tonen. Als de landbouw de uitstoot niet weet te verminderen, dan, maar pas dan, gaat het mes verplicht in de veestapel.

                                  Volgens bronnen in de landbouwsector zou zo’n aanpak op veel grotere steun van de agrarische ondernemers kunnen rekenen. Bovendien wordt met smart afgewacht met welk plan het kabinet gaat komen om ook andere sectoren, zoals de industrie, bouw en infrasectoren, ’evenredig’ te laten bijdragen aan een stikstofreductie én welk perspectief aan de landbouwsector kan worden gegeven door landbouwminister Henk Staghouwer, wiens eerdere perspectiefbrief naar de prullenbak is verwezen. Tot die tijd wordt vooral tijd gekocht, denkt een coalitiebron.

                                  Comment


                                  • Originally posted by vuurwants View Post
                                    Kan wel zo zijn maar dat neemt niet weg dat met name de intensieve veehouderij nogal wat stikstof laat neerkomen in natuurgebieden en dit voor een gedeelte zal moeten worden gesaneerd. Whataboutery helpt niet om deze discussie helder te houden.
                                    Maar jij discussieert juist amper hier

                                    Comment


                                    • Originally posted by Bergstrom View Post
                                      slecht stuk, met een gast die duidelijk aan een bepaalde kant staat en ff vergeet dat Remkes de kwaaie genius is van dit stikstofplan wat gebaseerd is op verkeerde data wat overheid ook toegeeft

                                      je gaat als te dood veroordeelde toch ook niet met de beul praten hoe hij hij hoofd er gaat afhakken?
                                      Remkes daar neerzetten schept inderdaad een vreemd beeld. Dat is typisch Mark Rutte die daar weinig gevoel voor heeft.

                                      Eerlijkheid gebied wel te zeggen, Remkes is iemand die crisis situaties wel echt muurvaste zaken weet los te trekken. De laatste formatie bijvoorbeeld, maar ook in Limburg vorig jaar waar het volledige provinciebestuur was opgestapt heeft hij als waarnemend commisaris van de koning de boel wel weer op de rit gekregen in een paar maanden tijd.

                                      En Remkes heeft wel enorme kennis over de stikstof-problematiek door het samenstellen van het advies. En ik vind het juist voor hem pleiten dat hij als VVD-er vol tegen Mark Rutte zijn plannen in ging. Dat duid mij op een vorm van onafhankelijkheid.

                                      Comment


                                      • het overleg is al na 2 uur vastgelopen, natuurlijk is Remkes juist de slechtste man die je daar neer kan zetten die is juist de schuldige van dit beleid en is er neerg gezet omdat Rutte en Kaag etc helemaal er niet over willen praten die gedragen zich als dictators, vraag de slachtoffers van andere schandalen

                                        Comment


                                        • Is dit een schandaal zoals de 'andere' dan?

                                          Comment


                                          • bij toeslagen affaire werd mensen kapot gemaakt door ze onterecht als fraudeur neer te zetten en hun kinderen daardoor onterecht ook nog eens af te pakken en hun

                                            bij Groningen door gas uit de grond te trekken en ze niet of amper goed te vergoeden en nog steeds niet regelen

                                            bij de boeren laten ze eerst jaren lang gewoon hun werk doen en opeens grond afpakken, hun leven en werk gebasseerd op verkeerde data en zonder dat de overheid daarvoor jaren lang dit probleem heeft willen zien zodat ze boeren konden helpen met wetgeving en hulp om anders te boeren , nee consument en overheid zijn verantwoordelijk voor hoe boeren hun bedrijven gevoerd hebben, en worden andere bedrijven ontzien die vervuilen

                                            dus het is anders maar minstens even erg want de boeren zijn niet de schuldigen

                                            Comment


                                            • Rutte: excuses gemaakt over 'stikstofkaartje'
                                              Premier Mark Rutte heeft excuses gemaakt voor het 'stikstofkaartje' van het kabinet, zegt hij na afloop van overleg met boerenorganisaties over stikstof. Hij erkent dat de kaart, waarop staat hoeveel minder stikstof per gebied mag neerslaan, heeft geleid tot "grote verwarring" en "misverstanden" onder boeren. Veel boeren leidden uit het kaartje af hoeveel minder stikstof zij zelf straks mogen uitstoten, maar "zo werkt het niet", aldus de premier. Rutte zegde toe dat het kabinet "de communicatie gaat verbeteren".

                                              --------------

                                              Ja Rutte belooft steeds verbetering maar doet het alleen nooit, hij heeft schijt aan het volk

                                              Comment


                                              • Originally posted by CorneliusGeilaard View Post

                                                bij de boeren laten ze eerst jaren lang gewoon hun werk doen en opeens grond afpakken
                                                Nou ja dit is wel een beetje het punt. Er werd in de jaren '80 in de tweede kamer al over gesproken dat de werkwijze van de boeren eigenlijk niet houdbaar is voor de lange termijn, mest-overschot o.a..

                                                De boeren-industrie is in de politiek altijd heel goed gelobbyd en vertegenwoordigd waardoor veranderingen er niet kwamen. En als iemand veranderingen probeerde te doen, werd er gelijk zo heftig gedemonstreerd en kregen ze alsnog hun zin.

                                                En nu kom je een punt dat er zo hard ingegrepen moeten worden dat het onredelijk zijn. Maar het is iets wat al 40 jaar de pas uit loopt.

                                                Comment


                                                • Sterker nog.. destijds (jaren '70-'80)werd ook door de politiek schaalvergoting gepropageerd onder de noemer; goed voor de export. In de loop der jaren zijn echter de inzichten (gelukkig) veranderd. Mijn mening hierover is gevormd door de docent ecologie die uit de doeken deed wat de intensieve veehouderij allemaal voor een consequentie's zou kunnen hebben. En helaas is dat de zure werkelijkheid geworden.. en dan neem ik nog niet eens onder de loep dat NL bijna de grootste soja-importeur ter wereld is, nota bene als piepklein landje. Met alle gevolgen van dien t.a.v. ontbossing van de Amazone..

                                                  Comment


                                                  • Daarom slecht dat de overheid jaren niet ingrijpt en nu dan opeens tig boeren hun leven en werk afpakken en ander vervuilers met rust laat. Dat moet je als overheid niet doen. En nu wil Rutte ook niet praten over aanpassingen van de plannen, tja wat moeten die boeren dan, waarom zitten ze daar dan te praten? Over hoe gevulde koeken gemaakt worden. Dat wordt een oorlog. En meer en meer burgers zijn die onbetrouwbare overheid of een overheid zonder empathie zat, je ziet dat met al die dossiers en eerdere maatregelen. Ik vind dat een verontrustende en gevaarlijke ontwikkeling.

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X