Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Hebben de demonstrerende boeren gelijk?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • https://www.ad.nl/binnenland/boerenb...felt~a2d7d494/

    ze gaan elkaar wel vinden en een aanpassing vinden van die stikstof aanpassingen, anders gaan ze ook niet praten, wordt tijd dat andere sectoren dan ook duit in het zakje moeten gaan doen en niet onze boeren alleen.

    Comment


    • https://www.briefjevanjan.nl/aan-sjaak-van-der-tak/

      Aan Sjaak van der Tak

      Meneer Van der Tak,

      Trots als een pauw zat u deze week bij ‘Op1’.

      Mark Rutte had u persoonlijk gebeld.

      Of u als voorzitter van LTO Nederland toch maar alsjeblieft met ‘gespreksleider’ Johan Remkes koffie wilde gaan drinken.

      Hij werd tijdens zijn vakantie telkens lastig gevallen met dat gezeik van die boeren.

      Zijn partijgenote Van der Wal ook.

      Henk Stagdinges van de Christenunie ook.

      Jan Paternotte van D66 kwam helemáál niet aan vakantie toe; die moest in elke studio opdraven om de boeren te framen als terroristen.

      Niks geleerd van Fortuyn.

      Ze hadden er “eentje van ons” nodig om de impasse te doorbreken.

      En die moest het CDA maar leveren.

      Want Wopke dook, Hugo was in Italië op zijn racefiets druk met Strava-records en het maken van selfies en Derk Boswijk zat nog in een nervous breakdown vanwege dat boze bejaarde vrouwtje aan zijn deur.

      Dus toen kwamen ze bij u uit.

      Oud-CDA-raadslid.

      Oud-CDA-wethouder.

      Oud-CDA-burgemeester.

      Oud-kandidaat-CDA-voorzitter.

      Sinds vorig jaar voorzitter van LTO Nederland, de lobbyorganistie van de land- en tuinbouw die het diepst geworteld is in de tot voor kort zo succesvolle ‘polderclub’.

      En niet vies van een beetje media-aandacht.

      Rutte wist dat hij met iets moest komen.

      Zodat u een smoes had die het zogenaamd rechtvaardigde om ‘om’ te gaan.

      Nou, laat dat maar aan Rutte over.



      Die is niet in zijn eerste tweede derde vierde vijfde zesde zevende achtste negende tiende elfde twaalfde dertiende veertiende vijftiende zestiende zeventiende achttiende negentiende twintigste eenenstwintigste tweeëntwintigse drieëntwintigste vierentwintigste vijfentwintigste zesentwintigste zevenentwintigste achtentwintigste negenentwintigste dertigste eenendertigste tweeëndertigste drieëndertigste vierendertigste vijfendertigste zesendertigste zevenendertigste achtendertigste negenendertigste veertigste eenenveertigste tweeënveertigste drieënveertigste vierenveertigse vijfenveertigste zesenveertigste zevenenveertigste achtenveertigste negenenveertigste vijftigste eenenvijfstigste tweeënvijftigste drieënvijftigste vierenvijftigste vijfenvijftigste zesenvijftigste zevenenvijftigste achtenvijftigste negenenvijftigste zestigste eenenzestigste tweeënzestigste drieënzestigse vierenzestigse vijfenzestigste leugen gestikt.

      Dus die zal in leugen 66 ook niet stikken.

      En hij loog: “Geen taboes meer.”

      Precies de drie woorden die u nodig had om de boeren te verraden.



      Complimenten voor Rutte.

      De zwakste schakel identificeren, belletje plegen en lekker verder met ongestoord vakantie vieren.

      En over een tijdje, als de LTO-leden doorhebben dat ze met u ‘de Sjaak van Troje’ hebben binnengehaald en op zoek gaan naar een nieuwe voorzitter, kijkt Rutte wel verder.

      Dan is er vast wel weer een andere pion die hij kan offeren.

      Groet,

      JanD

      Comment


      • https://www.telegraaf.nl/watuzegt/25...-praat-je-niet

        Opinie Afshin Ellian
        Uitnodiging van Remkes vreemd: met barbaren praat je niet

        De beroepsactievoerders eindigen revolutionair en gewelddadig. Boeren hebben echter het recht om te protesteren voor het behoud van hun boerenbedrijven. Ook hebben ze het recht om tegen stikstofbepalingen afgeleid van de wet (Natuurbescherming) te protesteren. De wet? Ja, het zijn niet zomaar overheidsplannen, maar het is een rechtstreeks gevolg van een wet. Ook ik vind dat deze regelgeving op grond waarvan een aantal gebieden als natuurgebieden wordt aangewezen aan een grondige hervorming toe is.

        Stikstofmeting als de doorslaggevende maatstaf voor de stand van zaken in natuurgebieden veroorzaakte deze crisis. Niet alleen de vleesindustrie en de boeren, maar ook de bouw is na de uitspraak van de rechter in een crisis terechtgekomen: de overheid moet de wet, en daarop gebaseerde besluiten nakomen. Ook de overheid is onderworpen aan wet- en regelgeving. Alleen kan de hervorming van de regelgeving een reële uitweg bieden uit deze stikstofcrisis. Daarvoor moet nog een meerderheid worden gevonden in het parlement. Op GroenLinks hoeft men niet te rekenen. Maar wat gaat de PvdA doen? Gaat de PvdA zich weer als een aanhangwagen van GroenLinks gedragen? Zover is het nog niet: eerst onderhandelingen met boerenorganisaties.



        Gesprek met Remkes


        De boerenorganisaties gaan met Remkes in gesprek. Remkes als oud-voorzitter van de Stikstofcommissie is hiervoor de aangewezen persoon. Wanneer de boerenorganisaties hem kunnen overtuigen en bewegen om de regelgeving te herzien, dan lijkt het me voor D66 en ChristenUnie onmogelijk om de uitkomst te negeren. VVD en CDA? Zij hebben nooit van harte meegedaan aan stikstofgedoe. Remkes kan hen en de coalitie een uitweg bieden, tenzij de boeren en de vleesindustrie voor de meest radicale en onuitvoerbare optie kiezen. Daarna is de vraag of de PvdA gaat meedoen aan de hervorming van deze regelgeving. Voor wie niet in de politieke termen denkt, blijft brandstichting langs de snelwegen over.

        De radicale actievoerders die in naam van boeren en vleesindustrie opereren, ondermijnen de zoektocht naar een aanvaardbaar compromis. Ze brengen alleen maar schade toe aan de legitieme positie van de boeren. Terwijl Kamerlid Caroline van der Plas telkens de gewelddadige acties veroordeelt, weigert FDF-voorzitter Mark van den Oever de gewelddadige acties te veroordelen: ‘Ongelukken zijn natuurlijk nooit te rechtvaardigen. Maar zolang het een beetje blikschade is, vind ik het allemaal niet zo erg’, aldus de actieverslaafde Mark van den Oever.

        Bananenrepubliek

        Neemt u me niet kwalijk meneer, uw aanhang is bezig met brandstichting, gooit asbest op snelwegen en kortom: creëert gevaar voor anderen! Maar de leider van revolutionaire vleesindustrie denkt anders: ‘Want je merkt dat de boeren het niet meer pikken, en dat de acties verder escaleren. De regering moet per direct de acties beëindigen door de stikstofbrief van tafel te halen.’ Sorry meneer, u verwart Nederland met een bananenrepubliek. Een democratische staat dient nooit te buigen voor het geweld van jihadisten, dierenactivisten, klimaatfanatici of de hooligans van de vleesindustrie. Brandstichting is geen ongeluk!

        Eigenlijk is het raar dat Remkes FDF voor overleg heeft uitgenodigd. Wie geweld niet veroordeeld, en zijn aanhang niet vraagt om zich te onthouden van geweld en gevaarzettende activiteiten, heeft zich allang buiten de beschaving geplaatst. Met barbaren wordt niet gepraat! Vindt u dit te hard, lees dan dit bericht van gisteren op de website van De Telegraaf:

        MARUM - Aan de Korige langs de A7 nabij Marum (Groningen) staan in de nacht van zaterdag op zondag een bult met hooi en enkele groepjes bomen in brand, meldt de brandweer. Om te helpen bij het blussen zijn brandweerposten uit Frieschepalen en Ureterp ter plaatse. Op beelden is te zien dat er een protestvlag bij de brand is geplaatst. De omgekeerde Nederlandse vlag is de afgelopen weken een symbool geworden van de boerenprotesten tegen het Nederlandse stikstofbeleid.

        Geen enkele tolerantie kan en mag bestaan

        Er zijn nog meer voorbeelden te noemen. FDF moet begrijpen dat hooligans in een rechtsstaat met geweld en dreiging van geweld niets kunnen bereiken. Het is de taak van de politie om wegen veilig te houden. Ze mogen meekijken met de camera’s van Rijkswaterstaat, niet voor opsporing maar voor verkeersveiligheid, en zodra ze een misdrijf zien gepleegd te worden (heterdaad), mogen ze meteen beelden bewaren of fotograferen. Geen enkele tolerantie kan en mag bestaan voor actievoerders die de publieke veiligheid en gezondheid in gevaar brengen.

        FDF is een deel van het stikstofprobleem: geweld.

        Comment


        • Leuk geschreven..

          Comment


          • Nu nog ff Tatasteel en andere vervuilers aanpakken en de normen bijstellen die niet kloppen, maar goed dat schijnt nu allemaal langzaam te gaan gebeuren omdat die boeren ff de boel in Den Haag wakker moesten schudden

            Toeslagaffaire ouders, Groningen slachtoffers en vele andere slachtoffers van dit kabinet laten zich slachten, ja je kan zeggen nette mensen of dom. En het zijn maar paar 100 boer die grens overschrijdend gedemonstreerd hebben van de vele duizenden die we hebben in Nederland

            Comment


            • Kan allemaal wel kloppen en dat er meer grote vervuilers zijn moge duidelijk zijn, en ook dat Tata, DSM, Agrifirm, Rijnmond, Schiphol etc etc aangepakt zouden moeten worden. Neemt niet weg dat enige sanering in de intensieve veeteelt wenselijk is voor een schonere toekomst.

              Comment


              • Grappig ook wel, dat er hier op het forum nu vaak wordt gezegd dat VVD nu links is omdat ze 'groenlinks beleid' uitvoeren.

                En dan zeggen ze nu: 'het is zielig dat alleen de boeren aangepakt worden ze moeten ook die bedrijven aanpakken.'

                En dat is dus precies het verschil tussen VVD en linkse partijen. De VVD wil die bedrijven zo min mogelijk dwarszitten. Linkse partijen willen juist verder doorpakken door ook die bedrijven als zoals Tata-steel aan te pakken.

                Comment


                • Kijk, dat is nog eens 1-0 voor Scuderia Bam...

                  Comment


                  • ik heb nog niemand horen zeggen op het forum het is zielig dat alleen de boeren worden aangepakt!
                    wat wel klopt is dat de vvd links is geworden onder rutte.
                    maar om dan hier te zeggen 1-0 bam dan heb je echt boter op je hoofd .
                    dat hele stikstof gedoe slaat nergens op .
                    we hebben hier de beste boeren en dat wil links kapot maken door koeien eruit asielzoekers erin .

                    Comment


                    • Of.... als links al tientallen jaren zegt dat er iets met stikstof moet gebeuren én de wetenschap zegt al jaren dat er iets mee moet gebeuren én nu zeggen zelfs rechtse partijen dat er iets moet gebeuren....

                      Misschien moet er dan gewoon echt iets gebeuren?

                      Comment


                      • Met de intensieve veeteelt beginnen lijkt me daarom heel legitiem.. en dat lijkt me niks te maken hebben met 'en asielzoekers erin'.

                        Comment


                        • Originally posted by Scuderia View Post
                          Grappig ook wel, dat er hier op het forum nu vaak wordt gezegd dat VVD nu links is omdat ze 'groenlinks beleid' uitvoeren.

                          En dan zeggen ze nu: 'het is zielig dat alleen de boeren aangepakt worden ze moeten ook die bedrijven aanpakken.'

                          En dat is dus precies het verschil tussen VVD en linkse partijen. De VVD wil die bedrijven zo min mogelijk dwarszitten. Linkse partijen willen juist verder doorpakken door ook die bedrijven als zoals Tata-steel aan te pakken.
                          En dat is andersom ook, nu met name VVD met CDA etc dit beleid uitvoeren hoor je de linkse mensen niet, om complimenten te geven aan Rutte etc. terwijl de achterban van die zogenaamde rechtse partijen wel kritisch is

                          Comment


                          • Originally posted by vuurwants View Post
                            Met de intensieve veeteelt beginnen lijkt me daarom heel legitiem.. en dat lijkt me niks te maken hebben met 'en asielzoekers erin'.
                            je moet dat gelijkwaardig doen en op basis van juiste data wat nu niet gebeurt, en ook kijken of je door inovatie uitstoot kan verminderen, dat is wat de overheid nagelaten heeft jaren lang en nu ook,

                            daarnaast is het een manier om goedkoop bouwgrond te krijgen en dan geen ze bouwen voor woningen en ja er is een woningen tekort voor zowel onze eigen mensen als asielzoekers. Dat is niets nieuws.

                            Comment


                            • Gebruik maken van crises, dat is de centrale gedachte van het pamflet van het World Economic Forum met de titel ’The Great Reset’. De bedoeling is crises te gebruiken als opstapjes naar nieuwe vergezichten, zoals een wereld zonder privaat autobezit, wat een recent artikel op de site van het WEF bepleitte.

                              Comment


                              • Barbara Baarsma pleit voor persoonlijk CO2 uitstoot in kosten te brengen op ons allen als individu, omdat we het probleem anders niet opgelost krijgen....

                                Comment


                                • https://www.ad.nl/binnenland/droevig...idee~a2e93fc1/

                                  Droevig dat het moet, maar een CO2-budget voor iedereen is een prima idee


                                  COLUMN
                                  Linda Akkermans schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.


                                  Een nieuwe jurk uit de sale die ik niet kon weerstaan, want zes tientjes korting, een nieuwe rand voor om de trampoline en een doos voor mijn man waar ongetwijfeld iets in zit voor zijn racefiets.

                                  Terwijl ik thuis aan het werk ben, stond er al drie keer een bezorger aan de deur met een pakketje. Rustig maar, want zo gaat het niet iedere dag. Er zijn veel meer weken dat er niemand voor komt rijden.

                                  Maar dan toch: ik voelde me behoorlijk aangesproken toen het een kleine week geleden Earth Overshoot Day was. Dat is de dag waarop we als mensheid meer van de natuur hebben gebruikt dan de aarde in één jaar kan aanvullen. Vanaf nu leven we kortom op de pof. En dan hebben wij Nederlanders nog ‘geluk’ dat er zoveel arme sloebers op de wereld zijn die veel minder consumeren dan wij, want anders zouden we liefst vier aardbollen nodig hebben.

                                  We zijn in dit land dus behoorlijk fout bezig, ik in ieder geval wel. Maar behalve een stemmetje in mijn hoofd, spreekt niemand me erop aan als ik voor de tachtigste keer in een jaar de bezorger van Bol.com, Wehkamp of de Jumbo voor laat rijden met dingen die ik best kan missen.





                                  Niemand zegt er ook iets van wanneer ik voor die ene vergeten boodschap de auto pak, terwijl de supermarkt nog geen vijf minuutjes fietsen is. Of als ik een barbecue regel voor het voetbalteam van de oudste met veel te veel vlees. Dan kan ik tijdens het grillen in de tuin van ons gasloze huis tegen een andere moeder wel zeggen dat wij met de auto op vakantie gaan en we nooit meer willen vliegen want het klimaat en zo, maar onze voetprint is nog steeds belachelijk groot.

                                  In die zin ben ik vóór het idee van Barbara Baarsma, de topeconoom van de Rabobank. Zij opperde vandaag maar weer eens dat het hoog tijd wordt dat er voor iedereen een persoonlijk CO2-budget komt. Dan kun je heus nog dingen doen, maar elke maand een nieuwe outfit, meerdere vliegreizen per jaar en elke avond aan de kiloknallers gaat ‘m niet meer worden.

                                  Het is kinderachtig dat het zo ‘moet’, maar het kan niet anders. Hopen dat mensen zelf gaan consuminderen en bedrijven genoeg vergroenen gebeurt namelijk al veel te lang. Ondertussen valt Earth Overshoot Day elk jaar eerder en gaat het klimaat in recordtempo naar de sodeju.

                                  Comment


                                  • Originally posted by Johan Geluk View Post

                                    En dat is andersom ook, nu met name VVD met CDA etc dit beleid uitvoeren hoor je de linkse mensen niet, om complimenten te geven aan Rutte etc. terwijl de achterban van die zogenaamde rechtse partijen wel kritisch is
                                    Dus je vind dat partijen die al tig jaren roepen dat er iets moet gebeuren, en nu zien dat een klein gedeelte daarvan na zware druk pas wordt uitgevoerd, nu een schouderklopje gaan geven aan Rutte?

                                    Comment


                                    • Originally posted by frankkinky View Post
                                      Barbara Baarsma pleit voor persoonlijk CO2 uitstoot in kosten te brengen op ons allen als individu, omdat we het probleem anders niet opgelost krijgen....
                                      Weet niet het hele plan, maar klinkt als iets wat goed bedoeld is, maar uiteindelijk betekent dat degenen met de grootste portemonnee het minste gaan doen tegen klimaatverandering. En degene met een kleine portemonnee nooit meer op vakantie kunnen.

                                      Comment


                                      • Ja en dat is nu ook zo. Mensen die het meeste geld hebben kunnen nu eenmaal alles doen.

                                        Comment


                                        • Ja en dat lijkt me dan geen positieve ontwikkeling.

                                          Comment


                                          • Nee maar dat is toch altijd zo geweest? In ieder systeem kunnen de rijken het meeste doen. Of je moet vrijheden afpakken, maar dan nog. Geld is nu eenmaal macht.

                                            Comment


                                            • Zelfs in communisme, en aandere kant zorgen rijken weer voor durfkapitaal, ondernemingen en dus werkgelegenheid.

                                              Comment


                                              • Dat doet de Shell, Tata, Schiphol, DSM etc etc etc ook, zorgen voor werkgelegenheid, maar dat wil niet zeggen dat het goed is voor de planeet, integendeel.

                                                Comment


                                                • nee wat jij en ik doen ook niet, consumeren, auto rijden, energie verbruiken,

                                                  Comment


                                                  • https://www.ad.nl/binnenland/boeren-...gaan~a7968174/

                                                    Boeren ergeren zich aan 'beroepsdemonstranten': 'Als wij dit wisten, waren we niet gegaan’


                                                    Een publieksvriendelijke boerenmanifestatie in Almelo liep maandagmiddag uit de hand, nadat ‘beroepsdemonstranten’ zich ermee bemoeiden. Niet voor het eerst zagen boeren hoe een actie gekaapt werd, door mensen die er vooral voor hun eigen agenda zijn. Het frustreert. „Als we wisten dat zij zouden komen, waren wij er niet gaan staan.”

                                                    Burgemeester Arjen Gerritsen van Almelo zat maandag eerste rang. Vanuit het stadhuis zag hij hoe een ludieke en vreedzame demonstratie van boeren - ze deelden onder meer hutspot uit aan passanten, om de boodschap ‘zonder boer, geen voer’ over te brengen - na het middaguur veranderde in een demonstratie tegen de overheid, waarbij op een gegeven moment de vlam in de pan sloeg.



                                                    Bij de wanordelijkheden deelden agenten tikken uit met de wapenstok, vier mensen werden aangehouden. Twee voor belediging, een persoon wegens het niet opvolgen van politie-orders, een ander werd opgepakt op verdenking van diefstal met geweld. Gerritsen omschrijft ze als ‘radicale actievoerders’, die ‘geweld niet schuwen’ en ‘het gezag van de overheid ontkennen’. „Ik betwijfel ook ten zeerste of deze mensen uit Almelo komen.”

                                                    Esther Loohuis van de Trotse Twentse Boeren weet niet goed hoe ze de groep aanwezigen in Almelo moet omschrijven. Ze houdt het maar op ‘niet-boeren’, die ‘alle dagen de tijd hebben’. Bij grote boerenprotesten, zoals die op het Malieveld in Den Haag in 2019 en in Stroe, eerder dit jaar, waren ze niet. Maar de laatste tijd wordt de groep die zich Trotse Twentse Boeren noemt geregeld benaderd door mensen die willen meeliften ‘als wij erop uit gaan’. „Maar wij kennen ze helemaal niet.”

                                                    Kans op een lek


                                                    Het zorgt ervoor dat ze zeer alert zijn op wat ze met de buitenwereld delen. Als er een actie besproken wordt, gebeurt dat niet in een appgroep waar iedereen in zit. De kans is dan veel te groot dat er gelekt wordt, en dat er vervolgens onbekenden aanhaken, die een ander doel voor ogen hebben. Pas op het laatste moment krijgt een trekkergroep te horen waar het naartoe gaat.

                                                    Toch is het lastig om ongewenste deelnemers weg te houden. Loohuis geeft de actie bij snelwegen als voorbeeld. Dat was een landelijk initiatief, waar ook de Trotse Twentse Boeren aan meededen. Om half vier ’s nachts waren er al boeren op pad. Ze loosden zand, bij opritten, om de overheid aan te geven dat hun grond niet te koop is. Maar er waren ook plekken waar later asbest tussen die hopen bleek te liggen, tot ergernis van boeren, die zich daar in hun eigen appgroepen over beklaagden. „Wie dat wel waren? Zeg het maar.”

                                                    Verdriet


                                                    Wat er maandagmiddag in Almelo gebeurde, had niets meer te maken met het politiek bestrijden van het stikstofbeleid, zag burgemeester Gerritsen. Dit waren mensen die de overheid niet erkennen. „Hiermee is het legitieme belang van de boeren niet gediend. En dat doet mij verdriet. Het moet ook voor de boeren die demonstreren en vechten voor een oplossing van hun problemen heel pijnlijk zijn om te zien hoe hun protesten gekaapt worden.”

                                                    Dat was het ook, geeft Loohuis aan. Ze baalt een dag later nog, net als andere boeren die er waren, en waar ze later nog contact mee had. „Die waren verbouwereerd en verbaasd. Wij zijn niet uit op onrust”, zegt ze. „Als we wisten dat die mensen zouden komen, waren wij er met onze producten niet gaan staan.”

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X