Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Prostitutie in de media

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Ongeloofwaardig verhaal van de sekswerker die hier aan het woord is. De veiligheid is een matig argument, met cash over straat om 3 uur 's nachts of om 5/6 uur in de ochtend maakt ook weinig verschil. Helemaal omdat we allemaal weten dat dames vaak genoeg voor sluitingstijd toch al vertrekken midden in de nacht. Gebrek aan klanten doordat er geen toeristen komen ook niet want die toeristen worden bijna nooit een klant.

    Ik hoorde nu een argument, dat het een pluspunt is dat bij het erotisch centrum ook mannen op afspraak mogen worden ontvangen. Dat mag nu officieel niet op de Wallen? Is dat zo? Een raamdame mag niet online klanten werven? In de praktijk gebeurd dat toch wel vaak lijkt me.

    Comment


    • juist de wallen is gevaarlijk qua over straat gaan rond die uren, waarom zou dat bij dat nieuwe centrum gevaarlijker zijn

      denk dan een nieuw centrum juist voor betere nuchtere klanten kan zorgen en niet die toeristen bende, maar als het in noord komt zal het niet gunstig zijn qua logistiek

      afijn er komt toch geen nieuw centrum, allemaal gelul in de ruimte net als het nieuwe Zandpad in Utrecht

      Comment


      • Originally posted by JanDeWandelMan View Post
        juist de wallen is gevaarlijk qua over straat gaan rond die uren, waarom zou dat bij dat nieuwe centrum gevaarlijker zijn
        Het gesprek ging over de Wallen die binnenkort eerder dicht gaan, naar 3 uur ipv 6 uur. Dit had geen betrekking op het nieuwe centrum.

        Comment


        • https://www.demorgen.be/snelnieuws/n...ssel~b68f96ad/

          Netwerk mensensmokkelaars met Chinese prostituees opgerold in Brussel

          De federale politie is maandagnacht binnengevallen op verschillende locaties in de Brusselse Alhambra-wijk. Dat meldt De Standaard. Daar zouden ze een mensensmokkelnetwerk met Chinese prostituees hebben opgerold.

          De Alhambra-wijk in het centrum van Brussel heeft al jaren een kwalijke reputatie. Buurtbewoners klagen er over de overlast die de prostitutie met zich meebrengt. Vorig jaar zagen ze hoe er plots veel prostituees van Aziatische origine opdoken in de wijk. Het buurtcomité drong aan op actie. De inval van de politie is daar een antwoord op.

          In totaal zou de politie op 26 adressen zijn binnengevallen in de wijk, zo weet De Standaard. Er zouden 25 verdachten zijn opgepakt. Daarnaast trof men 20 mogelijke slachtoffers aan. Inmiddels zijn zij opgevangen in een gespecialiseerd hulpcentrum.



          Volgens het federaal parket hebben alle slachtoffers en 22 van de 25 verdachten de Chinese nationaliteit. Drie verdachten hebben de Belgische nationaliteit.

          Ook zijn er invallen geweest in Antwerpen, Charleroi, Leuven en Neufchâteau. In een persbericht schreef het federaal parket dat het aantal sekswerkers in België sinds enkele jaren toeneemt. “De federale gerechtelijke politie Oost-Vlaanderen startte daarom een onderzoek naar een criminele organisatie die Chinese vrouwen overbracht naar Europa en hen dwong zich te prostitueren.”

          De vrouwen zouden zijn geronseld in China, met als doel hen naar Europa te brengen. De Standaard schrijft dat de klanten van de vrouwen werden gerekruteerd via online-advertenties en bij hotels en vakantieverblijven. Via gespecialiseerde websites konden zij afspraken met de vrouwen inplannen.

          Comment


          • https://www.parool.nl/columns-opinie...rken~be8378df/

            Opinie: ‘Niemand wil erotisch centrum in de buurt, maar waar mogen sekswerkers dan wél werken?’


            Elke mogelijke locatie voor het nieuwe erotisch centrum stuit op kritiek, terwijl er naar de sekswerkers zelf niet wordt geluisterd, aldus activist en sekswerker Lyle Muns. Waar mogen ze dan wél werken?

            Toen burgemeester Femke Halsema de mogelijke locaties van het nieuwe erotisch centrum bekendmaakte, opende ze de doos van Pandora. De stortvloed aan negatieve reacties zal weinig sekswerkers – inmiddels pijnlijk bekend met stigma – verbaasd hebben. Iedereen kwam langs: van boze buurtbewoners tot aan de lokale politici in de stadsdelen van de voorziene locaties. Iedereen werd gehoord, behalve de sekswerkers zelf.

            De argumenten die tegen de eventuele komst van zo’n centrum gebruikt worden, variëren van feitenvrije bangmakerij tot ronduit respectloos. De PvdA in Amsterdam-Noord wees erop dat de NDSM-locatie ‘niet geschikt’ is omdat er scholen in de buurt zijn. Dat in het hart van de Wallen op het Oudekerksplein al jarenlang een kinderdagverblijf vreedzaam naast de ramen bestaat, lijkt hierbij vergeten te worden. In het nieuwe erotisch centrum zouden werkplekken bovendien niet zichtbaar zijn vanuit de straat, zoals op de Wallen, maar bevinden die zich juist in een gesloten omgeving.

            Respectloze schoffering


            Dinsdag voegde het Europees Medicijn Agentschap (EMA) zich op verontwaardigde toon toe aan het rijtje. Het EMA stelde bang te zijn voor de veiligheid van hun werknemers als het erotisch centrum bij hen in de buurt zou openen.

            In Amsterdam bestaan op talloze plaatsen werkplekken voor sekswerkers zonder dat die op wat voor manier dan ook zorgen voor onveiligheid voor buurtbewoners. Wellicht kan het juist leiden tot meer aanwezigheid van politie en veiligheidspersoneel in de buurt. Bovendien is het een respectloze schoffering in het gezicht van sekswerkers, die juist onveilig zijn als ze geen legale werkplekken hebben.

            Stel dat er op deze locaties een nieuwe homoclub of azc geopend zou worden: gegarandeerd zouden de voorspelbare homofobe of xenofobe reacties evengoed binnenvloeien. De Amsterdamse samenleving en politiek zouden echter – terecht – de stigmatisering van die groepen duidelijk afwijzen. Maar als er stigmatiserend over sekswerk gesproken wordt, lijkt iedereen het maar normaal te vinden en blijft een sterk tegengeluid uit.

            Not In My Backyard


            Waar mogen we dan wél werken? Ongetwijfeld vinden de meeste Amsterdammers dat sekswerk een legaal beroep moet zijn en dat sekswerkers veilig en gezond moeten kunnen werken. Tegelijk willen de buurtbewoners in de Wallen het liefst alle ramen sluiten, vinden de mensen in Zuid en Noord dat hun wijk niet geschikt is voor nieuwe werkplekken, wil niemand dat in hun appartementsblok een sekswerker thuiswerkt en mogen sekswerkers ook geen hotelkamer huren om daar klanten te ontvangen.

            Het aantal legale werkplekken krimpt alsmaar verder en er komen geen nieuwe bij. De discussie doet denken aan iedereen die duurzaamheid belangrijk vindt, terwijl niemand een windmolen in de achtertuin wil. Alleen lijken tegenstanders hier te vergeten dat het in dit geval niet gaat over ongewenste machines, maar over mensen die nergens anders terechtkunnen.

            In Amsterdam bestond sekswerk al eeuwen voordat boze buurtbewoners en respectloze internationale agentschappen hun nimby-isme (not in my back yard) niet konden bedwingen, en zal het nog eeuwen bestaan nadat zij er niet meer zijn. Het pijnlijke is dat het voor deze tegenpartijen makkelijk is om luid van zich te laten horen, terwijl sekswerkers zich door het stigma amper met naam en toenaam durven uit te spreken.

            Als we echt de inclusieve stad willen zijn waarin iedereen zichzelf mag zijn, zullen we moeten leren op een respectvollere manier over sekswerk en met sekswerkers te praten.


            Lyle Muns

            Comment


            • https://www.bnnvara.nl/joop/artikele...or-sekswerkers

              Nieuwe wetgeving rondom sekswerk is juist schadelijk voor sekswerkers


              Comment


              • https://www.parool.nl/amsterdam/coal...trum~b4a2b49a/

                Coalitieakkoord of niet, alleen GroenLinks spreekt zich onomwonden uit voor erotisch centrum


                Het politieke spel in de gemeenteraad rond het erotisch centrum is begonnen. Het is de vraag of coalitiepartijen PvdA, GroenLinks en D66 elkaar de komende tijd vasthouden of dat ze burgemeester Halsema afvallen in de zoektocht naar een locatie.

                Dinsdag- en woensdagavond was het woord aan de bewoners om hun zorgen over een erotisch centrum te uiten, donderdag was het de beurt aan politieke partijen om hun standpunten duidelijk te maken. Voor burgemeester Femke Halsema de derde keer om naar alle voor- en nadelen te luisteren.

                Een geluid dat Halsema consequent uitdraagt: dit is niet alleen haar idee, maar een wens uit de gemeenteraad. Het staat ook nog in het coalitieakkoord, zegt ze, waarmee ze nadrukkelijk de steun zoekt van PvdA, GroenLinks en D66 voor een erotisch centrum in Zuid of Noord.

                Die steun kreeg ze niet onomwonden uitgesproken. Alleen GroenLinks zei meermaals zich achter het coalitieakkoord te scharen en zag geen reden om Noord of Zuid uit te sluiten als locaties voor een erotisch centrum. PvdA en D66 verschuilen zich nog achter de adviezen die vanuit de stadsdelen moeten komen.



                Politiek spel


                In Noord heeft de stadsdeelfractie van PvdA al gezegd dat ze het daar niet willen hebben en in Zuid ligt het voor D66 erg gevoelig. Mochten de stadsdeeladviezen die binnenkort komen negatief zijn, biedt het ze de mogelijkheid om tegen Halsema te zeggen dat ze op zoek moet gaan naar een heel andere locatie.

                Voor Halsema was dit politieke spel ook duidelijk. Tegen de partijen zei ze dat de raad om een shortlist van locaties had gevraagd en dat zij die belofte heeft ingelost. Volgens Halsema leidt deze wens ‘vanzelfsprekend tot onrust’ op de plekken die genoemd worden. Halsema: “Ik ben verbaasd over de verbazing die door sommige raadsleden wordt geuit.”

                Raadslid Imane Nadif (GroenLinks) had zich hier eerder op de middag ook over verwonderd. “Wat mij frustreert is dat in de vorige periode heel veel mensen anders praatten over het erotisch centrum, terwijl ze een periode later een andere toon aanslaan vanwege de ophef die er vanuit de stadsdelen komt.”

                Algemene belang


                Grootste oppositiepartij VVD bracht daar tegenin dat zij alleen hebben ingestemd met een vooronderzoek naar locaties. In 2021 zei de partij van Claire Martens namelijk al dat het ‘onwerkbaar’ is om een centrum op een bestaande plek te bouwen en stelde een nog te bouwen woonwijk voor.

                Zij wilde van Halsema dan ook weten of andere locaties dan nog tot de mogelijkheden behoren – waarmee ze ook meteen D66 en PvdA een potentiële uitweg biedt. Halsema, zelf de initiatiefnemer van het plan rondom een erotisch centrum, hintte erop dit liever niet te willen doen, maar zei ook dat het aan de raad is om tot een definitieve keuze te komen.

                De burgemeester stelde dat als nu vanwege de ontstane onrust een raadsmeerderheid het centrum niet meer in Zuid of Noord wil, het kan betekenen dat het centrum naar een ander stadsdeel gaat dat ‘slechter scoort op bepaalde criteria’, maar waar bewoners ‘minder capabel’ zijn om zich te organiseren. “Het algemene belang moet worden afgewogen tegen het belang van een stadsdeel of buurt.”

                Asielboot


                JA21 kwam overigens met een geheel eigen idee over een locatie voor het erotische centrum: gebruik de asielboot in de buurt van de Coentunnel als erotisch centrum in de toekomst.

                Comment


                • https://www.bnnvara.nl/joop/artikele...-femke-halsema

                  Wijkbewoners en sekswerkers moeten samen optrekken tegen het eroscentrumplan van Femke Halsema

                  Femke Halsema heeft zich persoonlijk naar Amsterdam-Noord begeven om daar in gesprek te gaan met het woedende volk dat niet gediend is van een erotisch centrum om de hoek. De gemeente heeft een artists impression van de voorgestelde inrichting gepubliceerd, die zou moeten dienen ter ontlasting van de Wallen. Het is een brutalistisch bouwwerk van een aantal verdiepingen dat binnen het aanzien heeft van een shopping mall met om zo te zeggen specifieke artikelen en diensten in de aanbieding. De buitenkant zal ongetwijfeld een blinde muur worden want onkuisheid mag uiteraard voor de buitenwereld niet zichtbaar zijn.

                  De buurten waar dat centrum eventueel zou kunnen komen, zijn vanzelfsprekend tegen. Men vreest overlast en butsen in de tere kinderziel.

                  Zoals altijd bij dit soort discussies wordt de sekswerkers niets gevraagd. Die zijn unisono tegen want ze weten als ervaringsdeskundigen precies wat er van komt als je de commerciële seks verbant naar betonnen kolossen in de buitenwijken. Dan krijg je inderdaad overlast. Dan wordt het voor je het weet eng en onveilig op de besloten verdiepingen waar de bezoekers op zoek gaan naar een snelle wip. Er loopt daar geen gemengd publiek. Het zijn allemaal hitsige mannen. Het is vragen om een agressief sfeertje en moeilijkheden. Je kunt proberen dat te voorkomen met heel veel bewaking en kleerkasten die lastpakken bij de strot grijpen maar helemaal lukken zal dat nooit. Bovendien is zo'n afgesloten gebouw een perfecte ambiance voor pooiers en vrouwenhandelaren om hún controle uit te oefenen.

                  Op de Wallen wordt sinds de vijftiende eeuw prostitutie bedreven. De wijk had rond 1820 al een internationale reputatie. Amsterdam was toen een haveloze stad waar voor heel veel vrouwen en meisjes prostitutie de enige manier was om althans een paar jaar aan de absolute armoede te ontkomen. Ook toen al was er veel vrouwenhandel en als de betere bordelen nieuwe meisjes binnen kregen, werden er op de nabije handelsbeurs keurig gedrukte kaarten uitgedeeld met een omschrijving van hun lichamelijke kenmerken.

                  Nog steeds wordt de macht in het Wallengebied uitgeoefend door bordeelhouders, pooiers en vrouwenhandelaren. De politie weet daar tegen weinig tot niets uit te richten. De legalisering van prostitutie aan het eind van de vorige eeuw heeft niets geholpen. Die stelde gemeentes in staat een uitgebreide regelgeving in het leven te roepen. Die gold nooit de bescherming van de sekswerkers maar die van de hoerenlopers, bijvoorbeeld door strenge eisen op het gebied van hygiëne en de inrichting van de bordelen, de peeskamertjes en de sekstheatertjes. Omdat voldoen aan die eisen stevige investeringen met zich meebrengt, werd daardoor de macht van het kapitaal versterkt en bleef de positie van de sekswerkers slecht. Gemeentes – ook Amsterdam niet – doen niets serieus’ als ze ervoor zorgen dat de sekswerkers het zelf voor het zeggen krijgen en niet de mannen, vrouwen en bedrijven die van hen profiteren.

                  De verdrijving naar eroscentra in de buitenwijken maakt deel uit van deze keuze tégen de belangen en de zelfredzaamheid van de sekswerkers. Ze worden nog meer in de tang genomen. En dat gebeurt alleen maar omdat de belangen van het sekskapitaal lijken te botsen met de economische krachten die brood zien in de gentrificatie van het Wallengebied. De schilderachtige grachtjes met hun historische bebouwing worden dan het domein van de bovenklasse die er voor duur geld komt wonen en rust wil in plaats van het avontuur dat een hoerenwijk biedt.

                  Rotterdam geeft wat dat betreft het slechte voorbeeld. Daar zijn al decennia terug de prostitués door een bondgenootschap van wijkbewoners en gemeente uit Katendrecht verdwenen. De prostitutie is er alleen maar goorder, oncontroleerbaarder en linker van geworden. Met name voor de sekswerkers. Dat spreekt.



                  Het is verbijsterend dat een vrouw met de achtergrond van Femke Halsema zich leent voor de noodlottige weg die Amsterdam nu lijkt in te slaan. De aanslag op het wereldberoemde red light district zal geen van de problemen die de hoofdstad nu heeft met prostitutie wegnemen, integendeel. Het onvermogen om de boel op de Wallen in de hand te houden wordt afgewenteld op de sekswerkers. Zij zijn opnieuw het slachtoffer en juist omdat hen niets wordt gevraagd, omdat zij niet met steun van de gemeente de leidende figuren worden in de ontwikkeling van hún wijk, dat is de oorzaak van de problemen. Problemen die ook nog eens sterk overdreven worden door allerlei krachten die een grote feitenresistentie vertonen maar liever afgaan op de eigen benepen ideologie, die door bijbel, koran of als feminisme vermomd burgertruttendom wordt aangedreven.

                  De protesterende bewoners van de buitenwijken en de sekswerkers hebben in deze strijd dezelfde belangen. Zij zouden de handen ineen moeten slaan om de gemeente Amsterdam te stoppen voor het te laat is. Dat kan als burgemeester Femke Halsema op de volgende volksvergadering een gesloten front van bewoners en sekswerkers tegenover zich vindt, die elkaars argumenten versterken.

                  Voor het overige ben ik van mening dat het toeslagenschandaal niet uit de publieke aandacht mag verdwijnen en de affaire rond het Groninger aardgas evenmin.

                  Beluister het Geheugenpaleis, de wekelijkse podcast van Han van der Horst en John Knieriem over politiek en geschiedenis. Nu: ChatGDP

                  Comment


                  • ze gaan gewoon sluiten en niks open gooien, zoals in Utrecht, en ramen verdwijnen meer en meer door illegale prostitutie via internet

                    Comment


                    • https://www.telegraaf.nl/nieuws/1540...n-open-blijven

                      Nachtleven Amsterdamse Wallen beknot: ’Een straat verderop mogen ze gewoon open blijven’

                      AMSTERDAM - De missie van de gemeente Amsterdam om de Wallen minder aantrekkelijk te maken lijkt effect te sorteren. Sinds dit weekend zijn de sluitingstijden serieus vervroegd. Na drie uur ’s nachts mogen sekswerkers niet meer aan het werk zijn. Om kwart over drie in de nacht van zaterdag op zondag is het een dode bedoening op de Oudezijds Achterburgwal, waar het normaal nog een drukte van belang is. Alle gordijnen zijn dicht en ook alle horecagelegenheden moeten verplicht hun deuren sluiten. Dat ging geruisloos, maar niet van harte. „Met deze nieuwe regels, worden de Amsterdamse Wallen gesloopt”, zegt een van de beveiligers van een populaire kroeg in het gebied.



                      „Drie minuten. Nog drie minuten”, roept de eigenaresse van Café Hartjes op de Oudebrugsteeg tegen haar gasten die voor de deur een sigaretje staan te roken. „Jullie laatste sigaretje”, roept ze. Om 1 uur ’s nachts moet op zaterdagavond de deur dicht van de cafés op de Wallen. Niemand mag na dat tijdstip nog naar binnen. Klanten die binnen zitten, mogen tot twee uur ’s nachts blijven. Maar daarna is het over en uit in het populaire uitgaansgebied in de hoofdstad, waar tot vorige week cafés in de weekenden tot drie uur ’s nachts open mochten zijn. Per 1 april zijn de regels een stuk strenger geworden.

                      Gribusstraat


                      De eigenaresse van het kleine café wil geen boete riskeren. De deur gaat op slot. Er schalt Zuid-Amerikaanse reggaeton-muziek door de boxen. „Het is zo’n oneerlijke concurrentie”, zegt ze. Haar café zit ingeklemd tussen de Zeedijk en de Warmoesstraat. Dat zijn twee straten die bij het Wallengebied horen, maar waarvoor de nieuwe sluitingstijden niet gelden. „Wat de gemeente in deze buurt zou moeten doen, is gewoon handhaven. Er is overlast. Maar de gemeente doet daar niets tegen. De handhavers die er zijn, spreken niemand aan op overlast. Wij moeten in onze kroeg onze zaken op orde hebben. De gemeente zou op straat zijn zaakjes op orde moeten hebben. En als je als gemeente de overlast wil aanpakken, waarom krijgt de Warmoesstraat dan vrij spel? Dat is de afgelopen tien jaar een gribusstraat geworden.”

                      De Warmoesstraat, ooit de rijkste straat van Amsterdam, is zwaar afgegleden. Daar steekt een Amsterdammer zijn teen nog niet eens in. Op twee homocafés na, is het het domein geworden van horecagelegenheden waar alleen nog maar toeristen komen.

                      ’Dit is toch een 1 aprilgrap’


                      Eerder op de avond, zo rond de klok van tien, zitten we in een café op de Zeedijk. Ook daar gelden de nieuwe restricties niet, maar is het wel het belangrijkste onderwerp van gesprek vanavond. Gevreesd wordt, dat na de verplichte toegangsweigering van de cafés op Wallen, om 1 uur ’s nachts, er een waterbedeffect ontstaat, en bezoekers uitwijken naar de Zeedijk en de Warmoesstraat. De kastelein oppert om zijn zaak om half één ’s nachts te sluiten om de mogelijke toeloop van ongewenste toeristen te ontlopen. Een Amsterdamse dame aan de bar gelooft de nieuwe regels niet en zegt dat het toch een 1 aprilgrap is... Als ze na wat tegenspraak begrijpt dat het menens is, vervolgt ze: „Ik ken Femke, onze burgemeester, ik ga maar eens met haar praten. Want dit kan natuurlijk niet. Het klopt dat er overlast is, maar die is draaglijk. Ik ben in deze wijk gaan wonen, omdat er altijd reuring is. Daar hou ik van.”

                      Niemand die we spreken, lijkt blij te zijn met de nieuwe regels. Om half twee staan er een paar Spanjaarden voor de deur van The Old Sailor, een van de drukte cafés van de Wallen. Ze begrijpen het niet. Het is toch zaterdagavond? Waarom mogen ze niet naar binnen? „Mogen we dan even naar de wc?”, vragen twee meiden. Maar ook dat wordt geweigerd. Met pijn in zijn buik, erkent de beveiliger voor de deur: „Normaal zou ik ze naar binnen laten, want er is op de Wallen geen goed openbaar toilet beschikbaar. „Als ik het doe, krijg ik een flinke boete. Dit nieuwe beleid feels like shit. Het is gewoon een discriminerende maatregel van de gemeente”, zegt de portier. „Waarom moeten we hier dicht en mogen kroegen een straat verderop gewoon open zijn tot 3 uur ’s nachts? Wij gedragen ons netjes. Dronken mensen komen er bij ons niet in en ook vrijgezellenfeesten weigeren we.”

                      Even verderop, bij café de Zeevaart legt de portier geduldig uit aan voorbijgangers dat er na 1 uur echt niemand meer naar binnen mag. Toeristen horen het gelaten aan. Graag willen ze nog een borrel drinken, maar het kan niet meer.

                      Op de Warmoesstraat daarentegen, is het nog steeds gezellig druk. Alles is nog open.

                      Het koude en natte weer zorgde ervoor dat het niet zaterdagavond niet superdruk was. Maar dat kan volgende week wel eens anders zijn. Het weer lijkt ten goede te keren en volgende week is het bovendien Pasen, de traditionele start van het toeristenseizoen. Gegarandeerd dat het dan een stuk drukker is.



                      Omzetverlies voor sekswerkers


                      En dan de sekswerkers. De ramen moeten voortaan sluiten om drie uur ’s nachts. Het is doods op de Wallen, maar de prostituees zitten binnen. „Als we met onze dagopbrengst rond dat tijdstip de straat op gaan, dan zijn we als een vogeltje voor de kat”, zo klinkt het. Ze mogen van de gemeente Amsterdam, achter het gesloten gordijn, blijven zitten in hun kamertje totdat het openbaar vervoer om 7 uur gaat rijden, het weer licht is, en ze de straat weer op durven. „Ik vind dat persoonlijk een onmenselijk iets”, zegt een buurtbewoner.

                      De sekswerkers zeggen serieus omzetverlies te lijden door de nieuwe regels en willen eindelijk wel eens serieus worden genomen door de gemeente. „Door sekswerkers te framen als kwetsbare vrouwen die worden vernederd door de toeristen - niet waar - en die zeggen wat de kamerverhuurder wil dat ze zeggen, kan je ze wegzetten als slachtoffer en hoef je dus niet de moeite te nemen om naar ze te luisteren”, laat een van de sekswerkers ons weten. „Aangezien het erop lijkt dat de gemeente koste wat kost van de ramen op de Wallen af wil, waarbij zij schermen met het welzijn van de sekswerkers, maar in onze ogen een gentrificatie project optuigen, is dat niet ondenkbaar.”

                      Wie naar een sekswerker wil in de Amsterdamse binnenstad, kan op een steenworp afstand van de Wallen terecht. Maar de toerist weet misschien de Warmoesstraat nog te vinden na de sluiting van de Wallen, maar de Spuistraat en Oude Nieuwstraat zijn, hoewel op loopafstand, kennelijk te ver voor een wip. Daar zijn de sekswerkers om half vier in de nacht nog gewoon aan het werk en druk hebben ze het niet.

                      Comment


                      • https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/356...le-prostitutie

                        Drie Roemenen voorlopig vrij in zaak illegale prostitutie

                        Utrecht - Een belangrijke stap in de rechtszaak tegen drie Roemeense mannen die worden verdacht van mensenhandel, mensensmokkel, witwassen en deelname aan een criminele organisatie. De verdachten zijn volgens het Openbaar Ministerie (OM) betrokken bij illegale prostitutie in Utrecht, waarbij vrouwen meer dan de helft van hun inkomen moesten afstaan. Er is een jarenlange gevangenisstraf geëist en de rechtbank heeft nu gedeeltelijk uitspraak gedaan. De mannen zijn vrijgesproken van deelname aan een criminele organisatie. Over de verdenking van mensenhandel en mensensmokkel doet de rechtbank later uitspraak.



                        Drie jaar geleden deed de politie een inval in een pand in Utrecht nadat meldingen binnenkwamen van illegale prostitutie. De politie startte een onderzoek dat leidde tot de aanhouding van zes mannen. Drie daarvan zijn volgens het OM de hoofdverdachten, maar het OM heeft alle zes mannen vervolgd. Tegen de drie hoofdverdachten zijn lange celstraffen geëist. Over de verdenking mensenhandel en mensensmokkel is een eerdere onvindbare getuige alsnog gevonden. De rechtbank wil haar verklaring horen, voordat deze uitspraak doet.
                        De drie hoofdverdachten zouden volgens het OM zeker vier vrouwen van buitenlandse afkomst hier in Nederland seksueel hebben uitgebuit. De kwetsbare vrouwen werkten als prostituee en moesten meer dan de helft van hun inkomsten afstaan, aldus de officier van justitie.

                        Comment


                        • https://www.trouw.nl/leven/dankzij-c...ker~b6bf17dde/

                          NaschriftCarol Leigh (1951-2022)

                          Dankzij Carol Leigh gebruiken we nu het woord ‘sekswerker’

                          Bas den Hond5 december 2022, 15:10Ze oefende een beroep uit waarop meestal wordt neergekeken. Maar ze oefende ook wereldwijd invloed uit op hoe mensen praatten over dat beroep. Bij de dood van Carol Leigh memoreerden Amerikaanse media dat we prostituees nu ‘sex workers’ noemen, raasde een Franse columnist dat ‘travailleur de sexe’ een verwerpelijk eufemisme is en noemde een Zweedse krant ‘seksarbete’ een controversieel begrip.

                          Een sekswerker. Dat was Carol Leigh volgens zichzelf. Zij was, voor zover bekend, de eerste die dat woord gebruikte. Het was op een conferentie over ‘de seksgebruiksindustrie’, waarmee pornografie werd bedoeld. Dat vond ze een naar begrip. Alsof degenen die hun geld verdienden met seks radertjes waren in een onpersoonlijke machine. Of die naam niet anders kon? En zo geschiedde.

                          Dat ze sekswerker werd, viel haar gemakkelijker door haar opvoeding. Niet dat haar ouders er enthousiast over waren, maar thuis in New York spraken ze wel heel openlijk over het onderwerp en voor de jonge Carol (Leigh was niet haar oorspronkelijke naam, die hield ze voor zich) was wel ongeveer duidelijk hoe ze met elkaar omgingen. Een enkele keer zei haar moeder dat ze zich een prostituee voelde, als zij geen zin had maar hij per se wilde. Als haar ouders van huis waren, bladerde ze door haar vaders pornoverzameling en droomde dat ze net zo zou worden als die fraaie vrouwen met hun stevige borsten.



                          Geld op de plank


                          Leigh studeerde creatief schrijven in New York en Boston en verhuisde in 1978 naar San Francisco. In die zoveel meer libertijnse stad wilde ze kunstenaar zijn, maar er moest natuurlijk ook geld op de plank komen. Haar vrienden werkten in restaurants, maar daar vond je het echte leven niet, vertelde ze later. En ze wilde wel beter verdienen ook. Dus werd het een bordeel.

                          Wat ze daar zag, leek niet op het beeld van onderdrukking dat feministische boeken haar hadden bijgebracht. Ze keek juist op tegen vrouwen die er werkten en vond het werk opwindend: “De mannen komen binnen, komen klaar, en voor je het weet is het weer gebeurd! En dan heb je al dat geld!”

                          Het hielp haar ook bij haar eigen seksleven, vertelde ze.

                          En bij haar kunst. Ze vergat het schrijven niet. Zo stond ze in 1983 op het toneel als Scarlot Harlot, een “roodharige hoer”, die haar toeschouwers op de hoogte bracht van die wereld. “Ik liep dan door het publiek, vroeg ze wat ze voor werk deden en beet ze dan toe dat ze ook hoeren waren.”

                          Daar kon je mee lachen, maar de drang om anderen te vertellen over die beroepsgroep, en er respect voor te vragen, kwam voort uit een afschuwelijke ervaring. In 1979 werd ze in het bordeel door twee mannen verkracht. Maar naar de politie stappen kon ze niet: dat zou sluiting van de zaak betekenen en werkloosheid voor haar en haar collega’s.

                          Documentatiecentrum over sekswerk


                          Uit drang om aan die machteloosheid een einde te maken, werd ze steeds meer actievoerder en steeds minder prostituee – hoewel oude klanten nog weleens mochten langskomen. En ze werd gehoord. In de jaren negentig kreeg ze zitting in een commissie die zich moest buigen over de prostitutie in San Francisco, inclusief eventuele legalisatie ervan. In 2008 voerde ze campagne bij een referendum over die laatste kwestie – waarna de kiezers er overigens nee tegen zeiden. Ze richtte een documentatiecentrum over sekswerk op en het San Francisco Sex Worker Film and Arts Festival.

                          Scarlot Harlot op het toneel – en daarna op video – en Carol Leigh in haar serieuze rol voerden niet alleen actie voor sekswerkers, maar ook voor drugsgebruikers en degenen die besmet raakten met het hiv-virus of daar groot risico op liepen. En voor seks. Dat het gewoon leuk kon zijn, en veilig. Betaald of niet.

                          Carol Leigh werd geboren op 11 januari 1951 in New York en overleed op 16 november 2022 in San Francisco

                          Comment


                          • https://www.trouw.nl/verdieping/seks...huld~b28a48a8/

                            De gemeente Amsterdam wil af van de ‘zuiptoeristen’ op de Wallen, en heeft het plan opgevat een erotisch centrum te bouwen. Maar de sekswerkers zitten daar niet op te wachten.



                            Op de trap van sekstheater Hospital Bar aan de Oudezijds Achterburgwal staat een rij mannen in dezelfde lichtblauwe shirts. De felle zon heeft hun hoofden rosé gekleurd, de meesten dragen zonnebrillen die een wielerpeloton niet zouden misstaan. Een voor een schuifelen de mannen het theater binnen. De voorste in de rij schreeuwt over zijn schouder dat de achterste in de rij moet aansluiten. Het enthousiasme bij de mannen die onderaan de trap staan, is echter beduidend minder: ze hangen tegen de trapleuning. Nuchter zijn ze waarschijnlijk al een tijdje niet meer.

                            Het is zomer op de Amsterdamse Wallen en het broeit op de grachten tussen de rode lichten, sekstheaters en ramen. Groepen toeristen lopen zingend over straat. Erachter sluiten gezinnen, bewoners, sekswerkers en beveiligers aan in de menselijke file. De grachten zijn zo smal dat de zweetlucht van de voorgangers zich opdringt. Walmen van bier, wiet, urine en parfum wisselen elkaar in hoog tempo af.

                            Eenrichtingsverkeer op de grachten

                            Na twee rustige coronajaren hebben toeristen de weg naar The Red Light District weer gevonden. De afgelopen weekenden waren er zo veel mensen dat er eenrichtingsverkeer werd afgesproken op de grachten. Bewoners klagen op internet dat ze het nog nooit zo druk hebben gezien.

                            De massa’s toeristen vielen te verwachten. In een prognose voor 2022 stelt de gemeente Amsterdam dat er vermoedelijk rond de twintig miljoen toeristen per jaar naar de hoofdstad komen.

                            Al jaren wil de gemeente de toeristenstroom aanpakken. Er wordt hard gewerkt om de overlast, criminaliteit en drukte in de binnenstad in te dammen. Sinds 2018 is een groep ambtenaren daarom bezig met plannen voor een erotisch centrum aan de rand van Amsterdam. Een groot deel van de Wallen zal gesloten worden, sekswerk verplaatst zich naar nieuwbouw buiten de binnenstad. Al kan de bouw nog wel tot 2030 duren.

                            Het ontwikkelen van zo’n erotisch centrum blijkt een lastige klus, waarbij met heel veel zaken rekening wordt gehouden. “Het valt of staat met locatie, ligging en indeling van het nieuwe gebouw”, zegt een woordvoerder van de gemeente. “Het moet precies zo worden ingericht dat het de juiste soort toeristen aanspreekt.”

                            Meer dan seks alleen

                            Een feestende groep mannen hoort daar in principe niet bij. Er komen daarom geen pubs, en coffeeshops, maar restaurants en ‘hoogwaardig’ entertainment. Zoals een burleske club, erotische musea, educatie-gedeelten en expositieruimtes voor kunst. “Je hoeft er als klant niet alleen voor de seks heen”, zegt de woordvoerder.

                            Op schetsen uit de beginfase van het project is te zien dat het gaat om een gebouw met een galerij aan ramen en een spiraalvormig looppad dat om de torens slingert. Onder in het gebouw is plaats voor horeca.

                            Om toeristen naar het erotisch centrum te trekken moet het dicht bij een ov-knooppunt komen. De spiraalvorm moet een ruimtelijk gevoel geven, maar ook genoeg anonimiteit voor sekswerkers en klanten. Eigenlijk net zoals in de steegjes op de Wallen.

                            ‘Op het Leidseplein is het ook druk’

                            “De toeristen gaan niet naar een centrum dat verderop ligt. En daarom de girls ook niet”, zegt de voorzitter van Red Light United, een belangenvereniging voor sekswerkers op de Wallen. Ze is van Roemeense afkomst en noemt zich Felicia Anna (35). Jaren werkte ze zelf op de Wallen, nu zet ze zich in de voor sekswerkers, die ze steevast girls noemt.

                            Op deze warme avond legt ze gepassioneerd uit wat er volgens haar gebeurt wanneer de Wallen moeten krimpen. “Al laten ze één raam open, toeristen blijven naar dit stukje Amsterdam komen. En waarom is dat zo erg? Op het Leidseplein en in de Kalverstraat is het ook heel druk”, zegt Anna.

                            Ze is op haar gemak tussen de toeristen op de Wallen en heeft oog voor heel andere dingen dan de meeste voorbijgangers. Enthousiast zwaait ze naar de portiers van de theaters en mannen in portieken. De vrouwen achter de ramen kijken vrolijk op als Anna voorbijloopt. “Het is hier net een dorp”, zegt ze. “iedereen kent en helpt elkaar”. Bijna alle sekswerkers komen uit het buitenland, de meesten uit Oost-Europa.

                            Toeristen betalen meer en zeuren minder

                            Het merendeel van hen verzet zich tegen het nieuwe erotisch centrum. En dat komt omdat ze niet geloven dat het voldoende toeristen zal trekken. “Meer dan 80 procent van de klanten van de girls zijn nu toeristen”, legt Anna uit. “Die betalen beter en zeuren minder.”

                            Daarnaast heeft Anna onderzocht en ontdekt dat veel sekswerkers het niet prettig vinden om in een groot afgesloten gebouw te werken. De Wallen zijn toegankelijk en vrij en dat geeft een veiliger gevoel.

                            In de kamers zijn toeristen misschien makkelijker, maar buiten op straat misdragen ze zich. Dat weet Anna en ze heeft er een hekel aan. “Maar dat is niet onze schuld en dus mag de sekswerker er niet voor gestraft worden.”


                            Het merendeel van de sekswerkers is tegen het nieuwe centrum. Ze vrezen dat de toeristen er weg zullen blijven.Beeld Jean-Pierre Jans

                            De gemeente Amsterdam ziet het nieuwe centrum totaal niet als straf en is al jaren in gesprek met de sekswerkers van de Wallen. Tijdens de uitwerking van het plan is vaak gesproken met diverse groepen sekswerkers, al verlopen die gesprekken niet altijd even voorspoedig.

                            De gemeente denkt met het nieuwe centrum een veilige plek te creëren. Een woordvoerder zegt dat meer bewaking en huisregels seksuele uitbuiting en witwassen tegengaan. Dit soort ondermijning komt volgens Amsterdam nog steeds voor op de Wallen.

                            Sekswerk in de illegaliteit

                            Sekswerkers vinden overmatig toezicht in het nieuwe centrum juist een probleem. Toch kan het plan alleen doorgaan Anna en haar ex-collega’s willen komen. Anders verdwijnt een deel van het sekswerk in de illegaliteit en dat wil de gemeente niet.

                            Anna zegt dat eerdere stappen van de gemeente om de Wallen in te perken ook niet voor minder toeristen hebben gezorgd. Dat wil ze graag laten zien en via een smal zijstraatje loopt ze naar het gedeelte van de Wallen dat jaren geleden tijdens het project 1012 werd gesloten.

                            Dit project was bedoeld om de Wallen vrij te maken van mensenhandel en criminaliteit en minder dezelfde soort toeristen aan te trekken. Een gedeelte van de ramen werd gesloten, maar de Amsterdamse Rekenkamer concludeerde jaren later dat er door de aanpak weliswaar successen waren behaald, maar dat het project niet had geleid tot de economische impuls van de oude binnenstad.

                            Anna toont de oude kamertjes, die er nu verlaten bij liggen. De steegjes ogen oud en vuil. “Door het erotisch centrum zullen gaan meer straten er zo uitzien, zegt Anna. “Dan wordt het nog drukker bij de ramen die overblijven.”

                            Veel ruimte nodig voor taxi’s

                            Mocht het plan toch doorgaan dan is het nog maar de vraag of Amsterdammers wel blij worden van een nieuw erotisch centrum in hun buurt. De mening van buurtbewoners is wel belangrijk voor het slagen voor het plan. “We letten op het maatschappelijk draagvlak in verschillende wijken”, zegt een woordvoerder van de gemeente.

                            Dat gaat verder nadat de lijst met mogelijke locaties terug is gebracht van acht naar drie. Voor nu zijn er twee gebieden in Amsterdam Zuidoost, een bedrijventerrein in de buurt van de Arena of de Arenapoort nabij station Bijlmer. Twee mogelijke gebieden liggen bij Sloterdijk, eentje in de buurt van de Rai. Dan zijn er nog de opties van het Eenhoorngebied, het Nieuwbouwgebied Haven-Stad of een watergebied. Begin 2023 neemt de gemeenteraad een besluit over de uiteindelijke locatie.

                            Zeker is wel dat er veel ruimte nodig is voor het nieuwe centrum. Er moeten taxi’s kunnen komen en in de rij staan. Ook moet er genoeg ruimte zijn voor lopende bezoekers. Naar schatting is er drie tot vijf vierkante kilometer nodig voor de bouw. Na verschillende gesprekken met exploitanten wordt er een aanbesteding uitgeschreven voor de bouw en exploitatie van het centrum. De gemeente zal het gebouw niet zelf uitbaten.

                            In totaal komen er honderd werkplekken voor seks, dat is ongeveer een derde van het huidige aantal ramen op de Wallen. Uit de onderzoeken van de gemeente is daarnaast gebleken dat er behoefte is aan ruimtes voor trans sekswerkers. Daarom is een deel van de werkplekken bestemd voor sekswerkers die online klanten werven.




                            Comment


                            • vervolg:

                              De Wallen zijn onderdeel van de Nederlandse cultuur

                              Toeristen op de Wallen lachen om de plannen voor een nieuw erotisch centrum. Thomas Shaw (58) uit Yorkshire zegt met zijn zonnebril op het puntje van zijn neus niet te snappen dat Amsterdam van het Red Light District af wil. “Of jullie nu willen of niet: de Wallen zijn gewoon onderdeel van de Nederlandse cultuur. Je kunt de toren van Pisa ook niet uit Pisa halen.”

                              Vrienden om hem heen proesten het uit. Shaw legt uit dat ze met zestien mannen op een vrijgezellenweekend zijn. Zelf is hij de vader van de aanstaande bruid. Hij vindt het niet ongemakkelijk om hier met zijn schoonzoon, die overigens al minutenlang spoorloos is, rond te lopen. “Ik heb deze vakantie meer over hem geleerd dan in de afgelopen jaren bij elkaar”, zegt hij schaterlachend.

                              Aangemoedigd door zijn reisgenoten zegt Shaw bij een volgend vrijgezellenweekend niet naar de rand van de stad te reizen voor het erotisch centrum. “Dan ga ik wel naar de hotelkamer, porno kijken of zoiets.”

                              Shaw en zijn vrienden zijn precies het type toerist waar de gemeente af wil. Maar Felicia Anna en de sekswerkers hebben baat bij het tegenovergestelde

                              Als ze bijgekomen zijn van het lachen verdwijnt de groep uit Yorkshire langzaam weer in de toeristenmassa. Nieuwe verbrande hoofden, selfiesticks en dronken mannen doemen op uit de steegjes. De vrouwen achter de ramen blijven, ondanks alles, lief naar ze lachen

                              Felicia Anna is een pseudoniem dat de vrouw gebruikt sinds haar aankomst in Nederland. Haar echte naam is bekend bij de hoofdredactie.

                              De gemeente zegt in een reactie op de hoogte te zijn van de zorgen en kritiek van de sekswerkers op de Wallen. “We hebben alle belangen tegen elkaar af te wegen: die van de sekswerkers, horecaondernemers, coffeeshopexploitenaten, bewoners van de oude binnenstad en de Amsterdammers die de historische binnenstad nu mijden. Want de drukte en overlast zetten de leefbaarheid onder grote druk. Denk aan drank- en drugsoverlast, geluidsoverlast, vervuiling van de openbare ruimte, intimiderend gedrag en (gewelds)delicten als gevolg van alcoholgebruik. De raamprostitutie is nu eenmaal een van de factoren waardoor zoveel toeristen naar de oude binnenstad gaan.”

                              “We wegen de zorgen en kritiek van de branche mee in de keuzes die we maken. De uitgangspunten daarbij zijn behalve minder overlast door drukte: tegengaan van ondermijning en mensenhandel en een goede positie voor sekswerkers. Het erotisch centrum is nadrukkelijk niet uitsluitend bedoeld als alternatief voor de ramen op de Wallen. Er komen juist ook werkplekken voor sekswerkers die nu onvoldoende in het vergunde circuit terecht kunnen en daarmee een betere positie krijgen. Daarbij zal het erotisch centrum een verbetering zijn qua veiligheid en kwaliteit.”

                              Comment


                              • lol cultuur.... moet niet gekker worden, wel ff realistisch blijven, zo fraai is die prostitutie in Amsterdam op de wallen niet, zeker niet iets om trots op te zijn

                                Comment


                                • https://www.at5.nl/artikelen/219968/...t-het-probleem

                                  Wallen-ondernemers en sekswerkers bij rechter om sluitingstijden: "Wij zijn niet het probleem"

                                  Horecaondernemers, sekswerkers en raamexploitanten op de Wallen zijn boos nu hun ondernemingen op last van de gemeente in het weekend eerder dicht moeten. Vandaag boog de voorzieningenrechter zich over de vraag of de cafés en ramen toch hun oude openingstijden mogen aanhouden, in elk geval zolang de bezwaarprocedure loopt. De ondernemers vinden dat zij niet de oorzaak van de overlast zijn, terwijl de gemeente waarschuwt dat de maatregelen misschien niet eens ver genoeg gaan.



                                  "Mijn inkomen, mentale gezondheid en toekomst zijn me afgenomen", zegt een emotionele sekswerker vandaag in de rechtszaal. "De laatste twee weken heb ik nauwelijks iets verdiend, ik heb hoofdpijn, paniekaanvallen en slaapproblemen."

                                  Sinds twee weken moeten de prostitutieramen op de Wallen in de weekenden drie uur eerder dicht, om drie uur in plaats van zes uur in de ochtend. Voor cafés geldt dat zij om twee uur 's nachts moeten sluiten. Een uur daarvoor morgen ze al geen nieuwe gasten meer binnenlaten, terwijl de meeste cafés eerder nog tot drie uur in de nacht open mochten blijven.

                                  Provinciestad


                                  "Horeca en prostitutie zijn verbonden met de Wallen en hebben een grote aantrekkingskracht op bezoekers. De vraag is wat van er de bigcity-gedachte overblijft wanneer de gemeente dit beleid mag doorvoeren: wordt Amsterdam een provinciestad?", aldus Ramon Ridder, die als advocaat namens de BIZ Burgwallen, raamexploitanten en sekswerkers spreekt.

                                  Dat er op de Wallen overlast is, ontkennen ook de ondernemers niet, maar de ingestelde maatregelen vinden ze niet effectief en ze voelen zich gestraft. Overlast zou vooral worden veroorzaakt door toeristen en een klein aantal bedrijven dat zich niet aan de regels houdt. Zij pleiten met name voor meer handhaving als alternatief voor de vroege sluitingstijden, maar dat is lastig voor de Amsterdamse politie, die al tijden met capaciteitsproblemen kampt.

                                  Toeristencampagnes


                                  De advocaten van de ondernemers en sekswerkers wijzen erop dat de gemeente de overlast over zichzelf heeft afgeroepen door jarenlang campagnes te voeren om meer toeristen naar de stad te krijgen, zoals de I-Amsterdam-campagne. Horecaondernemers en sekswerkers worden volgens hen nu benadeeld voor de drukte die de gemeente zelf heeft veroorzaakt.



                                  De gemeente betoogt vandaag dat de campagnes er nooit op gericht zijn geweest om toeristen naar de Wallen te laten komen. De aanwezige jurist zegt dat sekswerkers op de Wallen een toeristische attractie zijn geworden, en dat vooral de kijkers overlast veroorzaken: "De burgemeester wil de horeca en prostitutie in het Wallengebied niet de nek omdraaien." Er klinkt gelach uit de zaal, een ondernemer roept: "Jawel!"

                                  Tippelen


                                  Volgens de ondernemers en sekswerkers hebben de vroege sluitingstijden niet alleen financiële gevolgen. Een raamexploitant wijst erop dat het voor sekswerkers een stuk onveiliger wordt: "Eerst hoorde ik zelden dat sekswerkers klanten mee naar huis namen na sluitingstijd, maar de afgelopen weken heb ik al vijf keer waargenomen dat ze met iemand naar een hotel gaan. Ik heb zelfs iemand na sluitingstijd zien tippelen op de Wallen, dat had ik nog nooit meegemaakt."

                                  Volgens de aanwezige sekswerker, die ook namens ruim tweehonderd andere sekswerkers spreekt, kunnen zij niet anders dan tot drie uur 's nachts doorwerken. "Tot één uur 's nachts zijn het meestal window shoppers, daarna komen de echte klanten. Om mijn kamerhuur terug te verdienen, moet ik dan heel hard doorwerken, en alsnog haal ik het nu niet. Als iedereen tegelijkertijd vertrekt met cash op zak, heb je de slachtoffers voor het uitkiezen."

                                  Volgens de gemeentejurist zijn sekswerkers niet verplicht om om drie uur 's nachts hun werkruimte te verlaten en mogen zij dus rustig blijven wachten tot ze het wel verantwoord vinden om te vertrekken.

                                  Voorsorteren op erotisch centrum


                                  Voor de gemeente is de inperking van openingstijden onderdeel van een groter pakket aan maatregelen, zoals de stayaway-campagnevoor Britse toeristen en het aanstaande blowverbod op de Wallen. Daarmee hoopt de burgemeester overlast op de Wallen te beteugelen, de bewoners hun nachtrust terug te geven en de aantrekkingskracht op het gebied te verminderen.

                                  Volgens de ondernemers en sekswerkers een lauw smoesje. Zij menen dat de gemeente met deze maatregelen voorsorteert op de komst van eenerotisch centrum. De advocaat verwijst hiervoor naar Het Gesprek met de Burgemeester van AT5, waarin burgemeester Halsema zegt dat de komst van een erotisch centrum het aantal ramen op de Wallen moet verminderen: "Dat kun je afdwingen door verdere vernauwing van de sluitingstijden, met de gordijnen dicht."

                                  Volgens de gemeentejurist hebben deze twee zaken niets met elkaar te maken: "De vervroegde sluitingstijden gelden nu tot 1 april 2025, dan is het erotisch centrum er nog lang niet. Dat staat pas voor 2028."

                                  Vooralsnog blijven de ramen en deuren in het weekend eerder dichtgaan. De rechter doet uiterlijk over twee weken uitspraak.

                                  Comment


                                  • https://www.sexdome.nl/weetjes/1-op-...oor-monogamie/

                                    1 op de 5 Vlamingen denkt dat de mens niet gemaakt is voor monogamie

                                    Comment


                                    • Tsja


                                      Brand blijkt aangestoken bij voormalige saunaclub Yin Yang in Roermond

                                      17/04/2023
                                      De brand die flinke schade veroorzaakte aan de voormalige saunaclub Yin Yang vorige maand, was aangestoken. Dat laat de politie weten.



                                      In de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 maart verwoestte een brand een gedeelte van Yin Yang. Een serre aan de achterzijde van de voormalige erotische saunaclub aan de Heinsbergerweg moest als verloren worden beschouwd en mogelijk zou bluswater en rook ook voor schade hebben gezorgd, liet de brandweer destijds weten. De brand die dat veroorzaakte was aangestoken, geeft de politie nu aan.

                                      ‘Geruime tijd’

                                      Meer wil de politie niet loslaten over de zaak, laat een woordvoerster weten. „We zijn bezig met het onderzoek.” Lex Berndsen, advocaat van pandeigenaar Chris Schoemakers, laat weten eveneens terughoudend te zijn met het delen van informatie. „Zo lang het onderzoek loopt, kunnen wij er niets over zeggen.” De advocaat denkt dat het nog wel ‘geruime tijd’ kan gaan duren voordat het onderzoek wordt afgerond en er meer bekend wordt gemaakt.

                                      Yin Yang is al een paar jaar dicht vanwege een drugsvondst en het verlopen van de exploitatievergunning.

                                      Comment


                                      • FC Utrecht weigert Privehuis La Cloche uit Utrecht als sponsor, moet niet gekker worden in dit land, en dan de mond vol hebben van One Love en inclusiviteit....

                                        Comment


                                        • https://www.sexdome.nl/prostitutie/e...el-om-de-seks/

                                          Emmen krijgt derde seksbedrijf, Club Medusa. ‘Niet alleen voor een drankje, uiteindelijk gaat het wel om de seks’

                                          Comment


                                          • https://www.ad.nl/tilburg/huurster-m...afel~adc8dbc6/

                                            Huurster moet van rechter uit huis na illegale prostitutie, maar daarmee is boete voor eigenaar niet van tafel


                                            TILBURG - Ze was gewaarschuwd, maar toch bleef de Tilburgse haar woning onderverhuren aan sekswerkers. Het leverde de huiseigenaar een gemeentelijke boete van 5000 euro op. Hij stapte naar de rechter en krijgt gelijk: de vrouw moet de woning uit. Maar de boete blijft staan.

                                            Het balletje begint te rollen in november 2022 als handhavers en agenten na een anonieme melding en het zien van een seksadvertentie aan de deur gaan bij de woning aan het Sint Annaplein in Tilburg. Daar treffen ze twee schaars geklede dames, er liggen condooms, lingerie en vochtige doekjes. Beide Spaanstalige vrouwen geven toe dat ze prostitutiewerk doen. Ze huren de kamers voor zo’n 70 euro per dag en zijn er al enkele dagen aan het werk.

                                            Thuisprostitutie mag in Tilburg zonder vergunning, maar er zijn wel voorwaarden. Eén daarvan is dat het sekswerk moet plaatsvinden in de eigen woning. Daar is aan het Sint Annaplein geen sprake van. De gemeente legt de pandeigenaar daarom een dwangsom op van 5000 euro. Dit betekent dat het geld wordt geïnd als er opnieuw sekswerkers in de woning worden aangetroffen.

                                            Opnieuw in de fout


                                            Dat blijkt in december alweer het geval, net zoals in maart en april van dit jaar. Het is voor de huiseigenaar reden om via de rechter het huurcontract zo snel mogelijk te laten ontbinden. Zijn advocaat: ,,Die eerste 5000 euro zijn we gegarandeerd kwijt. Er moet iets gebeuren. Als er weer een overtreding wordt geconstateerd, volgt er een tweede dwangsom. Die kans is levensgroot.”



                                            Wat de Tilburgse ertoe beweegt om haar woning steeds onder te verhuren voor prostitutiewerkzaamheden, werd in de rechtbank niet duidelijk. Zelf was ze niet aanwezig. Haar advocaat en bewindvoerder wel. Zij vertelden dat de huurster met geestelijke problemen kampt en is aangemeld bij een begeleid wonen project. Maar dat kost tijd.

                                            Vrouw moet binnen 48 uur uit haar woning


                                            De vrouw beweert dat ze wordt afgeperst. De rechter: ,,Als je bedreigd wordt, stap je toch naar de politie en doe je aangifte.” Dat deed ze niet. Hij geeft de verhuurder gelijk, de vrouw moet de woning binnen 48 uur ontruimen. Waar ze dan heen moet? Vermoedelijk gaat ze zich melden bij Traverse, zegt haar advocaat.

                                            Een woordvoerster van de gemeente Tilburg stelt dat de last onder dwangsom van 5000 euro weliswaar is opgelegd, maar nog niet is geïnd. De huurder is in beroep gegaan, volgende week is er een hoorzitting bij de gemeente. Dat niet de pandeigenaar maar de huurster de overtredingen beging, doet volgens de woordvoerster niet ter zake. ,,De verhuurder blijft verantwoordelijk wat er in de woning gebeurt.”

                                            Comment


                                            • https://www.telegraaf.nl/nieuws/3575...jn-ook-moeders

                                              Prostituees willen legalisering van hun bedrijfstak
                                              Thaise sekswerkers zijn uitbuiting beu; ’Wij zijn ook moeders’

                                              BANGKOK - De seksindustrie in Thailand genereert enorme inkomsten, maar sekswerkers hebben geen rechten of bescherming. Ze zijn jaren van misbruik, uitbuiting en afpersing zat. Nu de verkiezingen in het land naderen, voeren oppositiepartijen en organisaties van sekswerkers campagne voor een nieuwe wet om prostitutie te legaliseren.



                                              Bangla Road in Patong is al tientallen jaren het beruchte hart van het nachtleven van Phuket, een circus van roze neon licht en vleselijke geneugten. Vriendelijke dames moedigen voorbijgangers met een grote glimlach en een drankmenu aan om te gaan zitten in een van de gogo-bars.

                                              Toeristen


                                              De toeristen zijn weer teruggekeerd na de coronacrisis. „Hallo schat, wil jij met ons op de foto? 100 baht!”, vraagt een van de vier drag queens die halverwege de drukbezochte straat rond paraderen. Verderop bij Ruby Gentlemen’s Club adverteert een dame met een rood hart van karton waarop staat ’explode with me’. Een groepje jonge Aziatische vrouwen op een vrijgezellenavond loopt er giechelend langs.

                                              Afgelopen maand viel een speciale eenheid van de politie binnen bij een van de meer verscholen zaken in het uitgaansgebied. De bar, genaamd Velvet, leverde minderjarige meisjes als prostituee aan buitenlandse klanten. Vijf betrokken politieagenten die er financieel van profiteerden werden ontslagen.




                                              „De seksindustrie in Thailand genereert enorme inkomsten, maar er is geen mechanisme om de werknemers te beschermen. We willen geen misbruik, uitbuiting en afpersing meer”, zegt de 37-jarige Nina, haar werknaam, uit de noordelijke provincie Udon Thani.
                                              Alleenstaand


                                              Nina is sinds zeventien jaar sekswerker. Zoals de meeste vrouwen in het vak is ze alleenstaand en de enige kostwinner in de familie die voor haar 15-jarige zoon en haar ouders zorgt. Maar tegenwoordig voert ze met de Thaise organisatie Empower Foundation campagne voor rechten voor sekswerkers. Ze spreekt regelmatig organisaties van onder meer de Verenigde Naties toe.

                                              De bareigenaars waarvoor Nina in het verleden werkte, vertelde haar vanaf de eerste werkdag dat ze moest oppassen voor de politie. „Ik leefde altijd in angst. Mijn klanten gedragen zich gewoonlijk fatsoenlijk, maar ooit weigerde een buitenlander te betalen. Hij werd gewelddadig en ik vluchtte in een baddoek de hotelkamer uit. De receptie weigerde me te helpen. Ik moest naar huis, maar was als de dood dat de politie me zou oppakken. Mijn zoontje was een jaar oud en ik wilde niet in een gevangeniscel verdwijnen.”

                                              Jurist


                                              De ontmoeting met de Empower Foundation veranderde haar leven. „Ze steunen ons en hebben bijvoorbeeld een jurist die sekswerkers bijstaat als ze in de problemen komen. Ik schaam me niet voor het werk dat ik doe. Het is mijn lichaam en mijn keuze. De mannen die de macht hebben hier, mogen niet bepalen wat wij wel en niet met ons eigen lichaam doen.”

                                              Ze heeft gezien hoe bars en clubs harde tactieken gebruiken om sekswerkers onder controle te houden en ervoor te zorgen dat ze het geld blijven binnenhalen. Omdat prostitutie illegaal is in Thailand, moeten eigenaars van locaties waar seks wordt verhandeld allerlei overheidsfunctionarissen onder de tafel betalen. Veel gogo-bars geven sekswerkers zware boetes als ze een dag of twee niet op het werk verschijnen. Vaak moeten ze betalen als ze een dagje vrij willen nemen. Locaties die seksuele diensten verlenen, zijn niet geregistreerd en niet onderworpen aan voorschriften voor hygiëne en veiligheid.

                                              Nieuwe wet


                                              De nieuwe wet moet dat veranderen. Hij wordt ingediend door het departement voor Vrouwenzaken en Familieontwikkeling in een poging om de huidige Thaise prostitutiewet uit 1996 ongedaan te maken, bescherming te bieden aan sekswerkers en hun levenskwaliteit te verbeteren. Het departement gaf de vooraanstaande Thammasat-universiteit opdracht om de inhoud van het wetsontwerp voor te bereiden. Daarbij is ook rekening gehouden met vergelijkbare wetten in andere landen waar sekswerk legaal is, waaronder Nederland en Duitsland.

                                              Thanta Laovilawanyakul van de Empower Foundation gelooft niet dat de goedkeuring van de wet meer mensen zal aanmoedigen om in de prostitutie te stappen. „De wet is bedoeld om sekswerkers te beschermen, niet om hun beroep te promoten.”

                                              Rechten


                                              Sekswerkers vechten al tientallen jaren voor hun rechten om een eerlijke behandeling en verdiensten te krijgen, net als mensen in andere carrières, zegt ze. „We werken in nachtclubs en massagesalons, maar wij zijn ook moeders. We moeten onze kinderen opvoeden en we hebben wettelijke rechten nodig.”

                                              Wettelijke erkenning van sekswerk kan ook helpen om het sociale stigma dat aan het vak kleeft te verminderen. Een vrouwelijke sekswerker zegt dat haar werk anderen geen kwaad doet. „Het biedt slechts het weinige dat we hebben om rond te komen. Met deze baan kan ik tenminste mijn gezin financieel onderhouden”, vertelt ze in een van de bars op Bangla Road.

                                              Thailand is al lang een van ’s werelds belangrijkste bestemmingen voor sekstoerisme. Maar nog meer Thai bezoeken sekswerkers. In het hele land zijn naar schatting 100.000 tot 400.000 sekswerkers werkzaam. Schattingen van de bijdrage van de seksindustrie aan het nationaal inkomen lopen sterk uiteen, omdat de industrie bijna volledig ondergronds opereert. Maar in 2015 schatte marktonderzoeksbureau Havocscope het op zeker 6,4 miljard Amerikaanse dollar per jaar.

                                              Sekswerkers hebben zelf meegewerkt aan de ontwikkeling van het wetsontwerp. Ze hopen dat ze op een dag belasting kunnen betalen, wat goedkoper zal zijn dan het betalen van steekpenningen.

                                              Comment


                                              • https://www.sexdome.nl/weetjes/voorm...eel-eenvoudig/

                                                Voormalige escort verklapt 3 dingen die mannen geweldig vinden in bed: “Eigenlijk is het heel eenvoudig”

                                                Amanda Goff is haar naam. Maar velen zullen haar eerder kennen als ‘Samantha X’. En de 43-jarige dame was ooit de best betaalde escorte in Australië. Dezer dagen verkoopt ze echter lingerie en seksspeeltjes. Ook geeft ze sporadisch advies.

                                                Comment


                                                • Maar er bestaat geen gemiddelde man....

                                                  Comment


                                                  • https://www.bva-auctions.com/nl/auct...hoCQOQQAvD_BwE

                                                    moet niet gekker worden op de Wallen

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X