Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Prostitutie in de media

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Bij een ernstig dodelijk ongeluk vlakbij Roemeense grens zijn 1 of 2 Roemeense sexwerksters omgekomen die op weg waren naar het Schipperskwartier in Antwerpen naar wat ik begreep. Triest nieuws.

    Comment


    • Is er bekend wie dat zijn?

      Comment


      • 1 dame van Verversrui 24, verder 3 inzittende, alleen haar vriend heeft het overleefd

        Comment


        • https://www.nu.nl/tech/6184068/risic...ertenties.html

          theo1

          Comment


          • Is dat geen herhaling?

            Comment


            • Originally posted by Ed Raket View Post
              Is dat geen herhaling?
              geen idee dus kijken vanavond!
              theo1

              Comment


              • Nee is geen herhaling, is nieuwe informatie... Blijkbaar is er een bedrijf dat achter vele van die nep-advertenties op sexjobs zit: https://www.sexdome.nl/prostitutie/r...sadvertenties/

                Comment


                • niet goed, maar je bent ook dom als man dat je daarin trapt hoor, NOOIT iets betalen voor iemand die je nog niet gezien/ontmoet hebt.

                  Comment


                  • Originally posted by frankkinky View Post
                    maar je bent ook dom als man dat je daarin trapt hoor

                    Nou ja, misschien een beetje dom, maar vooral verdomd geil.. als je het verschil niet ziet tussen een video-opname en een live bellen.. wat erg! Hahahahah


                    Comment


                    • Zo ver komt een weldenkend mens niet eens

                      Comment


                      • Ik denk dat het voor ons, de ervaren wandelaar die al duizenden advertenties heeft gezien in zijn wandelleven, wel te zien is. Maar voor een grote meerderheid die maar heel af en toe kijkt, zal het onderscheid maken lastiger zijn.

                        Comment


                        • En er worden overal slachtoffers gevonden ook op andere vlakken. Dom of niet het praat het gedrag van oplichters niet goed.

                          Comment


                          • Even terug naar de uitzending, vind het echt bizar dat die nep-advertenties er zo makkelijk doorheen komen op sexjobs. Ik dacht dat ze juist strenge controles deden?

                            Comment


                            • dames moeten toch selfie maken met krant of kassabon met datum van vandaag?

                              Comment


                              • Ja zoiets dacht ik dus ook... Dus zouden de foto's en die selfies in de advertentie dan wel echt zijn, maar de uitvoering van de dame niet echt? Zou zo'n bedrijf dat die tig nep-advertenties heeft geplaatst dan zoveel dames weten te vinden met foto's en recente selfies?

                                Comment


                                • of ze werken er zelf aan mee en zit er een verdienmodel achter? Het is toch van oorsprong geen Nederlands bedrijf mee na overname?

                                  Comment


                                  • Er zijn heel veel domme of goedgelovige mensen in de wereld dus een grote markt om geld te verdienen door mensen of bedrijven die het niet zo nauw nemen met fatsoen, normen en waarden.

                                    Comment


                                    • https://www.smdome.com/reclame-voor-...-mensenhandel/

                                      Reclame voor sekswerk binnenkort niet meer strafbaar: “Belangrijke stap in strijd tegen misbruik en mensenhandel”

                                      Bron: https://www.gva.be

                                      Dinsdagmiddag schaarden alle meerderheidspartijen zich in de kamercommissie Justitie achter de hervorming van het seksueel strafrecht. Een belangrijk onderdeel van de tekst gaat over de decriminalisering van sekswerk en aanverwante diensten. Hoewel prostitutie op zich niet strafbaar is, zijn chauffeurs, boekhouders of advertentieplatformen rond sekswerk dat momenteel nog wel. Daar komt verandering in met het oog op een betere aanpak van mensenhandel en seksuele uitbuiting.
                                      David Van Turnhout
                                      Woensdag 16 februari 2022 om 05:00

                                      “Dit is een belangrijke stap”, zegt kamerlid Ben Segers (Vooruit). “Het is gedaan met de problemen voor zelfstandige sekswerkers wanneer ze willen samenwerken met derde partijen. Bovendien hebben we er voor gezorgd dat gedwongen sekswerk niet onder de radar verdwijnt, en dat is een goede zaak”, klinkt het. Segers benadrukt dat het wetsvoorstel niet alleen focust op erkenning voor sekswerkers, maar ook meer mogelijkheden creëert om seksuele uitbuiting en mensenhandel actiever op te sporen en tegen te gaan.



                                      Voordien werkten onder meer advertentieplatformen in een grijze zone. Ze werden wel gedoogd, maar verder kon de overheid hen geen regels opleggen of gedragscodes met hen afspreken omwille van die illegaliteit. “Door deze diensten uit het strafrecht te halen, kunnen we dergelijke websites eindelijk good practices opleggen en akkoorden sluiten”, aldus Segers.
                                      “Door in te zetten op sensibilisering willen we klanten wegwijs maken in verantwoordelijk sekswerk”, legt Ben Segers (Vooruit) uit.

                                      “Door in te zetten op sensibilisering willen we klanten wegwijs maken in verantwoordelijk sekswerk”, legt Ben Segers (Vooruit) uit. — © Bob Van Mol

                                      Bij minister van Justitie Vincent Van Quickenborne klinkt een gelijkaardige boodschap. “Door het decriminaliseren van sekswerk, zal er een duidelijk onderscheid kunnen gemaakt worden met illegale praktijken zoals mensenhandel en andere vormen van misbruik.” De invoering van een nieuwe bepaling, ‘misbruik van prostitutie’, zal het mogelijk maken streng op te treden tegen wantoestanden in sekswerk.

                                      De straffen hierop zijn één tot vijf jaar gevangenis en boetes van 500 tot 25.000 euro, afhankelijk van de aard van het misdrijf en het aantal slachtoffers.

                                      Good Practices

                                      Er bestaan intussen al heel wat voorbeelden van wat websites kunnen doen om misbruik en mensenhandel te bestrijden. Zo speurt advertentiewebsite Redlights.be actief naar berichten die wijzen op mogelijke wantoestanden. Reclame voor seks zonder condoom bijvoorbeeld, wijst in veel gevallen op misbruik of dwang. Naast actieve opsporing door de operatoren zelf, kunnen klanten of bezoekers van de site dit melden via een knop.



                                      Redlights werkt ook samen met Child Focus in de strijd tegen prostitutie met minderjarigen. Wie via Redlights op zoek gaat naar een sekswerker, krijgt eerst een pop-up met een meisje te zien. Om verder te kunnen surfen, moeten bezoekers aangeven of het om een meerderjarige of minderjarige persoon gaat. De nadruk ligt daarbij vooral op sensibilisering.

                                      “Momenteel gebeurt dit allemaal vrijwillig”, zegt Segers. “Maar niet elke website doet dergelijke inspanningen. Door dit in een wet te gieten, zullen we deze ingrepen binnenkort kunnen eisen van elk online platform dat reclame maakt voor seksuele diensten. Door in te zetten op sensibilisering willen we klanten wegwijs maken in verantwoordelijk sekswerk en misbruik zo veel mogelijk aanpakken.”

                                      Comment


                                      • ook absurde regel, dat zou betekenen dat dames zelf ook geen advertenties mogen zetten en dus de overheid hun pooier is en bepaalt wat ze wel of niet mogen doen, en dat eigenaren van sites als Kinky.nl, Sexjobs.nl en redlights.nl opgepakt zouden kunnen worden. Wat een maffe wet.

                                        Comment


                                        • Belgie is een failed state met al die bestuurslagen en splitsing in vlaanderen en wallonie...

                                          Comment


                                          • Die failed state lijkt nu wel betere stappen te zetten m.b.t. sekswerk. De ideeën die je daar nu hoort vanuit de politiek zijn echte stappen vooruit. Terwijl in Nederland de laatste jaren vanuit de landelijke politiek alleen maar ideeën komen die stappen achteruit gaan zetten.

                                            Nederland wordt ingehaald op dit soort vlakken, ons ooit zo progressieve land.

                                            Comment


                                            • Eerst zien. Zo begon het met goede voornemens ook in Nederland he, toen we het gingen legaliseren.

                                              Comment


                                              • Waarom vandaag een cruciale dag is voor sekswerkers in België

                                                22 februari 2022
                                                Hans Vandecandelaere is auteur van het boek: En vraag niet waarom. Sekswerk in België (EPO, 2019). Hij schrijft voor De Morgen onderstaande column over een cruciale beslissing die vandaag genomen gaat worden over sekswerk in België.



                                                De Commissie Justitie beslist vandaag of België al dan niet wereldtop wordt inzake prostitutiebeleid. Als ze het wetsvoorstel om sekswerk te decriminaliseren goedkeurt, dan kan daar later in het parlement over worden gestemd. Zetten we alweer een stap om ons in ethische kwesties te profileren als een bijzonder progressief land?

                                                Voor een goed begrip. Het legaliseren van sekswerk, zoals dat in Nederland en Duitsland gebeurde, impliceert dat je nieuwe wetten maakt om enkel dat ene beroep te organiseren. Decriminaliseren is eenvoudiger. Je houdt in de strafwet wat daar hoort, namelijk de strijd tegen kinderprostitutie, uitbuiting en gedwongen mensenhandel. Maar al de rest hevel je over naar het normale arbeidsrecht.

                                                In België mag je sekswerker zijn, maar alle derde partijen die sekswerk helpen organiseren, moeten vervolging vrezen. Je mag geen ‘huis van ontucht’ houden en geen sekswerkers aanwerven of vervoeren. Boekhouders, chauffeurs, verzekeraars en websiteontwikkelaars zullen zich op de vlakte houden. De grondgedachte van deze zogenaamde ‘abolitionistische’ wetgeving uit 1948 is dat een sekswerker een slachtoffer is dat moet worden gered in plaats van bestraft. En redden doe je door de uitoefening van het beroep nagenoeg onmogelijk te maken.

                                                In de praktijk kent België een versleten gedoogbeleid. Voor sekswerkers is het erg moeilijk om sociale rechten op te bouwen. Bonafide uitbaters van sekswerkbedrijven kunnen er nooit gerust in zijn. En steden en gemeenten die de voorbije jaren hebben ingezet op kwalitatieve werkplaatsen in de raambuurten van bijvoorbeeld Schaarbeek, Gent en Antwerpen zitten mee in de grijze zone.

                                                Drie jaar lang reisde ik als auteur en onderzoeksjournalist door het Belgische sekswerklandschap. Eén van mijn conclusies? Geen enkel prostitutiebeleid helpt voorkomen dat er slachtoffers van mensenhandel zijn, maar van de vijf juridische modellen die we wereldwijd kennen, is decriminalisering wel het meest humane.

                                                Net voor mijn boek in 2019 ter perse ging, moest ik me reppen om er een addendum aan te breien. Voormalig minister van Justitie Koen Geens (CD&V) had aan een commissie de opdracht gegeven om het Strafwetboek op te frissen. Ook het seksuele strafrecht werd vanuit een moderne, hedendaagse bril herschreven. En jawel, vanuit het niets werd het artikel dat uitbating bestrafte opgeheven. De strafmaat op uitbuiting werd verhoogd, maar een sekswerkbedrijf met een correcte boekhouding en een uitbater die in goede werkomstandigheden voorzag, kon voortaan. Een enorme stap voor het welzijn van de sekswerker.

                                                Noch ik, noch de door mij geïnterviewde gezondheidsorganisaties, de centra voor slachtoffers van mensenhandel, leden van het parket, de recherche en de sociale inspectie hadden dit onverhoopte nieuws zien aankomen. Het voorstel volgde nadien de geijkte weg, werd in eerste lezing goedgekeurd door de ministerraad en de Raad van State, totdat het door de val van Michel I in de schuif belandde.

                                                Noodkreten

                                                En toen kwam corona. De noodkreten namen toe. Het besef groeide dat sekswerkers door een gebrek aan sociale rechten uiterst kwetsbaar zijn. Sommigen vielen tijdens de lockdowns terug op de hulp van de voedselbanken. Het was de Open VLD die op een lovenswaardige manier het paart opnieuw voor de kar spande. In april 2021 legde de huidige minister van Justitie Vincent Van Quickenborne het wetsvoorstel voor decriminalisering weer op de tafel. De regering volgde in eerste lectuur en vandaag kan de voorlaatste kaap worden genomen.

                                                Gaan de dames en heren van de Commissie Justitie het voorstel steunen? Zijn ze in de loop van vier zittingen voldoende en op een evenwichtige manier door voor- en tegenstanders gebriefd? Zelf volgde ik het vanop afstand en fronste zo nu en dan de wenkbrauwen. Violett, een van de grootste gezondheidsorganisaties voor sekswerkers, werd niet uitgenodigd. De drie centra voor slachtoffers van mensenhandel kregen samen slechts tien minuten spreektijd. Zij staan uitgesproken achter het voorstel voor decriminalisering. Drie Franstalige abolitionistische verenigingen kregen daarentegen dertig minuten spreektijd.

                                                Ook het College van Procureurs-Generaal kwam aan het woord. Het vreest dat decriminalisering de deur opent voor mensenhandelaars, terwijl ik geen enkele methodologisch onderbouwde studie ken die een causaliteit vaststelt tussen prostitutiebeleid en mensenhandel. Het college maakte ook gewag van de situatie in Nederland waar volgens haar 70 procent van de sekswerkers met een statuut het slachtoffer zou zijn van mensenhandel. Dit terwijl meerdere officiële Nederlandse rapporten eerder spreken van 8 procent. Het College vreest vooral dat de al strenge mensenhandelwet niet volstaat. Door ook op basis van uitbating te kunnen vervolgen, houdt men een stok achter de deur in het geval dat er niet meteen voor mensenhandel kan worden vervolgd. Vreemd, want we gaan toch ook niet heel de horeca of de bouwsector juridisch criminaliseren omdat zich ook daar gevallen van mensenhandel voordoen?

                                                Wat vandaag in essentie op tafel ligt, is de vraag of we een onderscheid gaan maken tussen bonafide uitbating en malafide uitbuiting. België is in dit vraagstuk gebonden aan een hogere internationale abolitionistische wetgeving die eveneens uitbating tout court strafbaar stelt. Maar onoverkomelijk is dit niet. Dat zogenaamde Verdrag van New York kan worden geamendeerd. Pas als een correcte uitbating zuurstof krijgt, ligt de weg open naar het uitwerken van een gedegen arbeidsregelgeving en een kader dat sekswerkers sociale bescherming geeft.

                                                Vinden de parlementsleden vandaag de nodige morele moed en trekken ze het wetsvoorstel over de streep? Het zou uniek zijn. Wereldwijd deden enkel Nieuw-Zeeland en twee staten in Australië het ons voor, zonder dat decriminalisering daar leidde tot meer mensenhandel.

                                                Comment


                                                • De Gemeente Utrecht heeft onderzoek laten doen naar de gevolgen van het sluiten van de tippelzone. Verrassing, verrassing, niemand is er echt beter van geworden. Veel dames en klanten gaan gewoon door, maar dan in allerlei parkjes in de binnenstad. Met overlast daar tot gevolg, er is weinig zicht op die dames en het is lastiger om ze hulp te bieden daardoor.

                                                  Hier het hele artikel: https://www.sexdome.nl/prostitutie/s...inds-sluiting/

                                                  Comment


                                                  • En net las ik hier op het forum weer iemand die erin trapte en zelfs bij een zogenaamde dame bij haar in de straat na telefonisch contact geld ging overmaken, geilheid maakt mannen vaak dom.

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X