Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Grens overschrijdend gedrag

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Als er dwang op zit moet dit natuurlijk hard aangepakt worden of het nu mannen, vrouwen of kinderen zijn.

    Comment


    • https://www.telegraaf.nl/entertainme...ften-the-voice

      OM stelt strafrechtelijk onderzoek in naar aangiften The Voice

      Comment


      • Die aangiften gaan voor het grootste deel uit als een nachtkaars.
        Te lang geleden, te weinig bewijs. Kansloos bij vervolging.

        Het OM heeft een ongeevenaarde reputatie voor het seponeren van aangiften.
        Er is geen enkele reden om aan te nemen dat het OM nu wel overgaat tot actie.
        Dat is schandelijk genoeg de Nederlandse realiteit.

        Comment


        • https://www.ad.nl/binnenland/grote-t...daal~afb48171/

          Grote toename aan nieuwe zedenzaken na Voice-schandaal


          De politie is na het schandaal bij talentenjacht The Voice of Holland overspoeld met nieuwe zedenzaken. De eerste drie maanden van dit jaar stapten 4000 mensen naar de politie, 1100 meer dan een jaar eerder in dezelfde periode.

          De nieuwe meldingen hebben niets met The Voice te maken, maar gaan over ander seksueel geweld zoals verkrachtingen, aanrandingen, incest, ontucht met minderjarigen en het ronselen van kinderen om daar later seks mee te kunnen hebben. In heel 2021 was er al een opvallende stijging te zien van het aantal geregistreerde zedendelicten. Toen nam het aantal toe met zo’n 800 nieuwe zaken, tot 12.800.

          De eerste drie maanden van dit jaar zette die ingezette stijging dus nog veel harder door. De politie legt een duidelijk verband met de onthullingen over seksuele misdragingen bij The Voice half januari. Inmiddels liggen er vijf aangiftes in die zaak. Het Openbaar Ministerie besloot gisteren dat er verder strafrechtelijk onderzoek naar wordt gedaan en dat er vier verdachten in beeld zijn. Eerder was al bekend dat het gaat om de zangers Ali B. en Marco Borsato, bandleider Jeroen Rietbergen en regisseur Martijn N.
          Geraakt


          Volgens zeden-expert bij de politie Lidewijde van Lier laten de extra nieuwe meldingen zien dat het probleem van seksueel geweld groot is. ,,Veel mensen met een nare ervaring worden kennelijk geraakt door dit nieuws en willen laten weten dat wat zij ooit hebben meegemaakt ook niet oké was.”

          Ook het Landelijk Advocaten Netwerk Gewelds- en Zedenslachtoffers merkt dat meer slachtoffers naar voren stappen. ,,The Voice heeft duidelijk iets losgemaakt, meer dan in andere misbruikzaken omdat er nu personen worden beschuldigd die iedereen kent. We zien ook dat meer jonge mensen naar buiten treden. Dat heeft wellicht te maken met het publiek dat naar het programma kijkt”, zegt voorzitter Richard Korver van het netwerk.

          De hausse aan nieuwe zedendelicten komt voor de zedenpolitie op een ongelegen moment. De afdelingen waren al onderbemand en anderhalf jaar wachten tot een zaak daadwerkelijk wordt onderzocht is volgens de advocaten geen uitzondering. Onlangs is geld vrijgemaakt om negentig nieuwe rechercheurs aan te trekken. Op dit moment is ongeveer de helft van die functies vervuld, maar die agenten moeten nog wel eerst worden opgeleid.

          Om de werklast voor politie te verminderen en slachtoffers van misbruikzaken beter te kunnen begeleiden, krijgen melders binnenkort standaard het aanbod om zich te laten bijstaan door een slachtofferadvocaat. Een onlangs afgeronde proef in twee regio’s was succesvol. Tot voor kort hielden zedenrechercheurs vaak de eerste informatieve gesprekken. Advocaat Korver: ,,Die werden als ontmoedigend ervaren. Wij staan aan de kant van het slachtoffer. Als wij uitleggen waarom iets moeilijk of niet bewijsbaar is, komt dat anders binnen.”

          Comment




          • Grappig dat nu de verdachten zonder balkje door hun ogen staan

            Comment


            • De namen zijn bekend, Dan heeft een balkje weinig zin meer.

              Comment


              • wegens aanklacht sexueel overschrijdend gedrag stopt Johnny de Mol jr met zijn talkshow hlf8

                werd tijd want hij is berucht

                Comment


                • https://www.telegraaf.nl/entertainme...isselijkmakend

                  ’Vrouw moet opnieuw vernedering ondergaan’
                  ’Kaarsverhaal’ Derksen wekt woede: ’Respectloos en misselijkmakend’

                  AMSTERDAM - De ’grappig’ bedoelde anekdote die Johan Derksen aan tafel deelde bij Vandaag Inside over seksueel grensoverschrijdend gedrag van hem als 22-jarige, leidt tot veel woede. Talpa zegt ’geschokt’ te zijn en in gesprek te gaan met Derksen. Derksen zegt „er geen woord van terug te trekken.”



                  In de uitzending vertelde Derksen dat hij een bewusteloze vrouw heeft gepenetreerd met een kaars. „Kijk, een heel smerig verhaal hoor, maar dat soort dingen gebeuren: ik was met de keeper van Veendam met twee juffrouwen op stap en we werden liederlijk. We zijn op stap en dronken en we gaan mee naar die woning en die juffrouwen zijn zo dronken, die kotsen ons helemaal onder.”

                  Hij vervolgt: „Toen weet ik nog wel – en ik ben er niet trots op, maar dat soort dingen gebeuren als je jong bent: we zijn weggegaan en die juffrouw lag bewusteloos op zo’n bank en er stond zo’n grote kaars en die hebben we erin gestopt en toen zijn we weggegaan.”

                  Een ’jeugdzonde’, waarvoor hij zich schaamt, zegt hij. Aan tafel werd er desondanks smakelijk om gelachen, vooral door René van der Gijp, die er nog een schepje bovenop deed. „Heb je hem nog wel aangedaan?” vroeg hij lachend. En: „Ze heeft nog geluk gehad, hè? Voor hetzelfde geld staat er een honkbalknuppel in de hoek. Dan is ze verder van huis.”

                  ’Misselijkmakend’


                  Schrijfster Susan Smit maakt zich er behoorlijk kwaad om. ’Hoe kan een man zich zo veilig voelen om dit verhaal in het openbaar smakelijk op te dissen en daarbij opnieuw de vrouw (die zichzelf zal herkennen) te vernederen?’, tweette ze.

                  „Een woordje dat me opviel, was ik stopte het ’erin’ en niet ’in haar’”, licht Smit toe aan de telefoon. „Een respectloze anekdotisering van zo’n misselijkmakend verhaal. Het laat echt zien dat zij op dat moment niet als mens werd gezien. Het hád een openbare biecht kunnen zijn, dat hij ermee zit. Maar juist de manier hoe hij erover praat, van ’toen kon dat nog gewoon’, laat zien dat hij niks heeft geleerd van deze tijd, waarin het vaak over seksueel grensoverschrijdend gedrag gaat.”

                  „Ik denk aan de vrouw die wakker wordt en opnieuw die vernedering ondergaat”, gaat ze verder. Of andere mensen het nou weten of niet dat dit jou is overkomen, dat mensen het zo lacherig bespreken in het openbaar, is opnieuw een vernederende daad.”

                  Advocaat Richard Korver vind het ’heel pijnlijk wat Derksen doet’. „Maar misschien is het nog pijnlijker wat de omgeving doet: meelachen. Je ziet zelfs vrouwen in het publiek wat beschaamd meelachen. Je creëert zo een sfeer van: dat moeten we maar tolereren. Als dat de sfeer in het land is, dan is de openheid die door The Voice is ontstaan meteen weer verdwenen”, aldus Korver, die geregeld slachtoffers van seksueel geweld bijstaat.

                  Mariëtte Hamer, regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag, spreekt van „ontluisterende televisie.” Ze vindt het „denigrerend en kwetsend” voor mensen die ooit te maken hebben gehad met seksueel geweld, laat ze weten aan het ANP. „Ook in de jaren zestig en zeventig was dit gedrag niet normaal”, zegt ze.

                  ’Dolk in de rug’


                  Ook publicist Yesim Candan, die een aantal keren te gast was in het programma, maakt zich boos. „Het is een dolk in de rug van alle vrouwen die onwenselijk seksueel gedrag hebben meegemaakt en dat zijn bijna alle vrouwen. Het ging ook van kwaad tot erger. Je merkte aan Wilfred Genee dat hij het nog probeerde te redden door te zeggen dat de vrouwen hadden ingestemd van tevoren. Maar dat Van der Gijp er nog overheen gaat met een opmerking over een honkbalknuppel. Ik denk dat ze echt excuses moeten aanbieden.”

                  Die excuses lijken er niet te komen, als het aan Derksen zelf ligt in ieder geval. „Ik trek er geen woord van terug, ik bied ook mijn excuses niet aan”, zei hij eerder woensdag. Woensdagavond zal de discussie erover wel ter sprake komen in Vandaag Inside, zo laat hij weten aan De Telegraaf: „Ik ga het vanavond vertellen in ons eigen programma. Ik neem aan dat ze er vanavond over beginnen en dan zal ik precies zeggen hoe ik erin sta.”

                  Talpa laat weten het als een „ernstige zaak” te beschouwen en zo snel mogelijk met Derksen in gesprek te willen. John de Mol heeft na het Voice-schandaal gezegd op dit vlak het een en ander te willen verbeteren. De vraag is of dat leidt tot maatregelen tegen het programma.

                  ’Gesprek aangaan’


                  Smit ziet het programma van de buis halen niet als oplossing. „Gecanceld zijn stelt niet zoveel voor: dat is even in de hoek staan en weer terug. Het gesprek aangaan hierover is beter.”

                  Candan is het daarmee eens: „Ik ga er graag zitten om het gesprek aan te gaan met hem en om te vertellen dat dit niet kan. Het maakt niet uit of je jong bent. Dit is geen voorbeeld voor jonge mannen. Hij bagatelliseert het daarmee en dat kan niet.”

                  Voor strafrechtelijke stappen hoeft Derksen in ieder geval niet bang te zijn. Het voorval is vrijwel zeker verjaard, zegt strafrechtadvocaat Max den Blanken. „Derksen zei 22 te zijn tijdens het incident, dat zou dan in 1971 zijn geweest. Pas in 2013 werd de verjaringstermijn voor zware zedendelicten afgeschaft. Eens verjaard, is altijd verjaard.”

                  Comment


                  • Nou wordt het interessant hoe men reageert op dit voorval wat Derksen min of meer geinig meldde als een soort stout studenten grap. Natuurlijk niet goed, maar als men hier nu met heel Nederland over gaat vallen houd ik mijn hart vast hoe we de komende jaren met bepaalde dingen verkrampt om gaan gaan, wat we nu eigenlijk al doen. we gaan ook lekker op elkaar letten en meer negatieve energie de maatschappij in brengen. En ik zal ook wel wat over mij heen krijgen hier, maar ik vind dat je niet alles zo zwart wit moet bekijken. Dame in kwestie heeft in ieder geval toen of later aangifte gedaan, en de vraag is hoe ver zijn we nu bereid ongeacht wat iemand op dit gedrag doet bij een ander, op voorbaat helemaal gaan afmaken. Nou kom maar op hier, of in de media waar het al aardig stormt, maar goed dat is ook een verdienmodel natuurlijk

                    Comment


                    • https://www.telegraaf.nl/entertainme...d-laten-huilen

                      Comment


                      • Het is al lang verjaard

                        Comment


                        • https://www.telegraaf.nl/entertainme...-boezem-steken

                          Derksen verklaart kaars-verhaal: ’Wilde hand in eigen boezem steken’



                          Johan Derksen vindt dat hij met zijn verhaal dinsdagavond over een kaars die hij tussen de benen van een vrouw had gezet toen hij jong was, niets heeft misdaan en puur een context wilde schetsen van de jaren zeventig. Volgens hem was er geen sprake van penetratie. Ook verklaarde hij dat hij het verhaal vertelde omdat hij Johnny de Mol ’niet aan de hoogste boom kon hangen’, als hij niet ook zijn hand in eigen boezem stak. Dat zegt hij woensdagavond in Vandaag Inside.

                          Derksen kwam onder vuur te liggen nadat hij in de uitzending van dinsdagavond vertelde hoe hij als 22-jarige een bewusteloze vrouw een kaars tussen de benen stak. „Er stond zo'n grote kaars en die hebben we erin gestopt en toen zijn we weggegaan.” Woensdagavond lijkt hij het verhaal aan te passen en vertelt hij dat hij de vrouw niet gepenetreerd heeft met de kaars, maar de kaars rechtop tussen haar benen had gezet.



                          Wilfred Genee begon de uitzending van woensdagavond met boze reacties op het verhaal en liet toen een herhaling van het gewraakte fragment zien. Yesim Candan, columnist van RTL Nieuws, werd als eerste gevraagd naar haar mening. Zij gaf aan dat het in haar ogen te ver ging. „Het ging van kwaad tot erger. We moeten het niet bagatelliseren, ook al is het in 1930 of 1920 gebeurd, het maakt niet uit. Heel veel mannen zien hem toch als een rolmodel. (...) Het kan gewoon niet dat er om gelachen wordt, want seksueel misbruik is heel groot.” Volgens Candan worden er jaarlijks honderdduizend vrouwen verkracht en overkomt dat ’1 op de 8 vrouwen’. „We moeten er geen grappen over maken. Dat is gewoon not done.”

                          ’Losbandige periode’


                          Derksen laat weten dat de ’mensen van zijn generatie’ een ’losbandige periode’ hebben meegemaakt. „Dus in de context van wat er nu gebeurt en hoe er nu op gereageerd wordt, heb ik willen stellen hoe dat in de zeventiger jaren ging. Ik vind het een beetje laf als ik zelf mijn hand in eigen boezem steek, dat ik zo’n Johnny aan de hoogste boom hang.” Derksen reageerde gisteren met zijn verhaal op de nieuwe beschuldiging van grensoverschrijdend gedrag aan het adres van Johnny de Mol. Die wordt ervan beschuldigd in het verleden iemand te hebben gedrogeerd en misbruikt. De Mol ontkent, maar legde wel zijn werkzaamheden voor de zender neer.



                          Derksen meent dat hij zich juist kwetsbaar opstelde. „Ik heb geen enkele aanleiding om mijn excuses aan te bieden.” En: „Ik ga niet mijn excuses aanbieden voor iets dat vijftig jaar geleden gebeurd is.” Later laat Derksen ook weten dat hij vindt dat ’dit land bol staat van de hypocriete mensen die zich zelf ook wel eens misdragen hebben’.

                          Opstappen


                          Van der Gijp reageerde woensdagavond op de kritiek met de opmerking dat hij Derksen zijn verhaal niet geloofde. „Ik vertel verhalen in het land en daar is maar de helft van waar. De andere helft heb ik erbij verzonnen.” Volgens hem probeerde Derksen met zijn verhaal te reageren op de beschuldiging aan het adres van Johnny de Mol: „Zo van: ’we hebben allemaal wel eens wat gedaan’.” Eerder op de avond liet cabaretier Steven Brunswijk ook al weten dat hij aannam dat het verhaal van Derksen niet echt gebeurd was.

                          Terwijl Genee op een gegeven moment door wilde gaan over Koningsdag, leek Van der Gijp ineens de handdoek in de ring te willen gooien. „Ik heb er geen zin meer in joh. Het liefst zou ik nu naar huis willen gaan, mag dat?.” Op de vraag van Genee waarom, laat hij weten dat het ’een optelsom’ is. Verwijzend naar het eerdere schandaal rondom The Voice: „Ik snap best dat John de Mol denkt van: kap alsjeblieft met dat Vandaag Inside. Die man krijgt eerst Ali B en die andere, Jeroen Rietbergen voor zijn kiezen, dan krijgt ’ie zijn eigen zoon voor de kiezen, dat is nog het allergste denk ik, en dan krijgt ’ie ook nog dit voor zijn kiezen, waar kamervragen over gesteld worden en van alles.” Hij laat weten dat ze het programma ’in deze tijdgeest’ beter niet meer kunnen maken. „Ik slik vijftien grappen per week in. En best leuke grappen hoor.”

                          Woensdag eerder op de dag zei Derksen al geen excuses aan te bieden voor zijn ’bekentenis’. „Ik neem er geen woord van terug.” Talpa liet weten het als een ’ernstige zaak’ te beschouwen en zo snel mogelijk met Derksen in gesprek te willen.

                          Comment


                          • Originally posted by Domstad View Post
                            Het is al lang verjaard
                            Een kaars tussen iemand zijn of haar benen zetten is niet strafbaar hoor.

                            Comment


                            • de woke gemeente heeft alweer toegeslagen

                              Comment


                              • https://www.ad.nl/show/onderzoek-der...land~a0bc0699/

                                Onderzoek Derksen verbaast advocaat Knoester: ‘OM gaat mee met onderbuik van Nederland’


                                Dat het Openbaar Ministerie (OM) de uitspraken van Johan Derksen gaat onderzoeken, verbaast strafadvocaat Job Knoester. ,,Het OM doet iets wat ze niet moet doen: meegaan met de onderbuik van Nederland”, zegt de advocaat die regelmatig als gast aan tafel zit bij het programma.

                                ,,Je kunt je afvragen of het verhaal van Derksen zoals het dinsdag is verteld, dus het penetreren met die kaars, in die tijd strafbaar was”, aldus Knoester. ,,Voor verkrachting sprak de wet destijds over geslachtsgemeenschap. Voor ontucht is de wet in 2002 aangepast. Daar is toen aan toegevoegd dat er ook sprake van kan zijn als iemand in staat is van verminderd bewustzijn. Daarmee wordt onder andere bedoeld: als iemand onder invloed is van alcohol of drugs.”



                                ,,Vijftig jaar geleden zou dit dus eventueel wel een zaak kunnen zijn, maar wat ik bovenal weet is dat die nu verjaard is. In 2013 werd de verjaring voor onder andere verkrachting afgeschaft, maar dit zou in 1971 gebeurd zijn. Wat het OM nu doet, is tegemoetkomen aan de onderbuik van Nederland. Heel erg teleurstellend.”
                                ‘Maatschappelijke discussie’


                                Hij vervolgt: ,,Dinsdag zei Derksen dat die kaars binnen was gegaan, woensdag tussen de benen. Allebei fout, onsmakelijk en onbeschaafd, maar moet je dat vijftig jaar na dato nog onderzoeken? Dit is een maatschappelijke discussie die je moet voeren. Ze krijgen het niet eens voor elkaar om andere zaken, zoals The Voice, op tijd te onderzoeken. Dan gaan ze nu hier energie in steken.”

                                ,,Je zult nu maar slachtoffer zijn en moeten wachten omdat het OM onderzoek doet naar een verjaarde zaak”, zegt Knoester. ,,Dat is een klap in het gezicht van de slachtoffers van nu. Dat is onverantwoord als je het mij vraagt. Volgens mij zou de discussie veel meer moeten gaan over de vraag hoe dit verhaal met veel gelach werd besproken. Is dat wel gepast? Daar kan je een maatschappelijk gesprek over voeren, maar vergeet dan niet de nuance. Het hebben over wat er precies 50 jaar geleden is gebeurd en of dat strafbaar is, terwijl het verjaard is, voegt niks toe aan het belang van de #Metoo-discussie.”

                                Comment


                                • Sponsoren trekken zich terug...na ja dat had je natuurlijk kunnen voorzien..Het pleit derhalve niet voor het intellect van die arrogante lul en zijn even misselijkmakende kompanen.. Ook weer een lekker zaakje voor J.de Mol...hij heeft zijn personeel niet echt onder controle... Zijn voetballers écht zo dom dat ze denken hiermee weg te komen? Blijkbaar...

                                  Comment


                                  • het is een lachertje hoe Derksen in dit geval als kop van jut wordt gebruikt, 50 jaar geleden een kaars tussen iemand haar benen gezet, en hij vertelt dat in een kroegvorm met natuurlijk wat overdrijving en juist om aan te tonen hoe Nederland veranderd is, en dat alles gebeurd in dronken bui, en ja hoor, er valt weer een groep over, slachtoffers links en rechts, waar hebben we het over

                                    en dat wat adverteerders weg gaan voor de buhne zagen we eerder bij VI die waren ook snel weer terug. We leven in een land waar alles onder een vergrootglas ligt en echte misstanden en slachtoffers niet worden geholpen. OM weet Peter R de Vries niet te beschermen en gaat nu een onderzoek instellen naar een kaars geplaatst tussen benen 50 jaar geleden terwijl ze een giga achterstand hebben met zedenzaken

                                    en deze zaak als het al uberhaupt een zaak is, is al ruim 30 jaar verjaard, dus er kan niet eens sprake zijn van vervolging.... ja we hebben niks te doen in dit land...

                                    topless lopen op stranden mag ook niet meer, je eigen kinderen in bad doen naakt mag ook niet dan ben je pedofiel en ga zo maar door. We zijn knettergek aan het worden met dat op elkaar letten met onzin. En daar zijn de echte problemen en slachtoffers totaal niet geholpen. Maar dat zien die sukkels niet.

                                    Comment


                                    • Prostitutie wordt ook steeds meer terug gedrongen, anno 2022. Zelfs een krant als de Telegraaf en het AD die voorheen pagina s vol hadden met advertenties voor vergunde sex bedrijven en 06 sexlijnen doen dit niet meer, en als wij een gastvrouw zoeken voor een vergund bedrijf in een sector die streng gecontroleerd wordt, worden we overal geweerd van vacaturesites, of het nu Marktplaats, Indeed, Monsterboard is of wat dan ook.

                                      We leggen normen op die ons ver in de tijd terug werpen en dat zie nu op vele vlakken toenemen. Mensen die tegen elkaar opstaan en geen ruimte meer voor begrip. Nee de samenleving wordt er niet beter op.

                                      Comment


                                      • https://www.briefjevanjan.nl/aan-johan-derksen-7/

                                        Aan Johan Derksen

                                        Beste Johan,

                                        Er waren afgelopen dagen twee nieuwe zaken waarbij Bekende Nederlanders zich schuldig zouden hebben gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag.

                                        Aan verkrachting zelfs.

                                        Aan jouw zaak besteedden alle media ruimschoots aandacht.

                                        Die andere sneeuwde daardoor nogal onder.

                                        Er is weer (net als eind 2020 over de vorige week pas weggestuurde stalker, bedreiger en chanteur Frans van Drimmelen) een anoniem blog opgedoken van een vrouw die zegt het slachtoffer te zijn van een bekende D66’er.

                                        Deze keer gaat het niet om een mannetjesmaker op de achtergrond, maar om oud-partijleider en erelid Alexander P.

                                        De schrijfster van het blog meldt dat Alexander P. haar acht jaar geleden heeft verkracht.

                                        Ze zegt dat ze niet de enige is (en roept andere vrouwen op zich bij haar te melden).

                                        Ze zegt dat ze deze week aangifte heeft gedaan bij de politie.



                                        Ze zegt dat het bestuur van D66 een eerdere melding negeerde.

                                        Ze zegt dat Alexander P. meer vrouwen het bed in heeft gelokt met mooi carrièrebeloftes, zoals een verkiesbare plek op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer.

                                        Ze zegt dat Alexander P. met zijn zogenoemde ‘P.-boys’, ene D. en ene R., een lijst bijhield waarop ze de vrouwen die ze ‘hadden gehad’ rapportcijfers gaven voor hun prestaties in bed.

                                        De vrouw is inmiddels geen lid meer van D66 en kan daardoor, ondanks dat er dankzij de Volkskrant een doofpotcultuur binnen D66 is blootgelegd, niet meer terecht bij de Commissie Integriteitsonderzoeken.

                                        Heeft partijleider Sigrid Kaag het D66-bestuur inmiddels tóch opdracht gegeven om deze zaak tegen haar voorganger Alexander P. tot de bodem uit te zoeken (desnoods om hem van alle blaam te zuiveren omdat dit verhaal verzonnen is)?

                                        Nee.

                                        Duiken de media er bovenop?

                                        Nee.

                                        We hebben het over één of meer mogelijke verkrachtingen door een oud-partijleider van D66, die momenteel algemeen directeur is bij het CBR (slaagtip voor jonge vrouwen: bereid je goed voor).

                                        Die Alexander P. heeft mogelijk een of meer vrouwen verkracht.

                                        Die Alexander P. hield mogelijk met zijn ‘magere mannetjes’ cijferlijsten bij over de bedprestaties van de vrouwen die ze het bed in hadden gelokt.

                                        Of ik die mevrouw geloof?



                                        Honderd procent.

                                        We weten namelijk van de kwestie Anne Lok dat Alexander P. tot veel in staat is.

                                        Een relatie aanknopen met een partijgenote lager in de hiërarchie…

                                        Haar tot abortus proberen te dwingen…

                                        Een topadvocaat op haar afsturen om haar de mond te snoeren in de media…

                                        We weten ook dat hij actief heeft meegewerkt aan de Van Drimmelen-doofpot.

                                        Voor Van Drimmelens integriteit instaan op het partijcongres…

                                        Thom de Graaf, tegenwoordig vice-president van de Raad van State, op het slachtoffer afsturen om haar te bewegen geen aangifte tegen Van Drimmelen te doen…

                                        Ik bedoel: als ik een dochter had (want op die leeftijdscategorie richt Alexander P. zijn pijlen hengel tegenwoordig) zou ik haar niet graag alleen laten met Alexander P.

                                        Maar goed.

                                        Doordat jij zo stom was een anekdote uit begin jaren ’70 over een kaars dinsdagavond bij ‘Vandaag Inside’ nog mooier lelijker te maken dan-ie toch al was, kan iedereen zich deze week (weer) bezighouden met het cancelen van Johan Derksen.

                                        “Ontslag!”

                                        “Adverteerdersboycot!”

                                        The whole shebang.

                                        En Alexander P.?

                                        Die hoopt dat die mevrouw die hem van verkrachting beschuldigt geen weerklank vindt bij D66.

                                        En bij de media.

                                        Zodat mogelijke andere slachtoffers haar oproep missen om samen op te trekken tegen de doofpotcultuur bij D66 in het algemeen en oud-partijleider en erelid Alexander P. in het bijzonder.

                                        Het zou me niks verbazen als Alexander P. binnenkort een paar doosjes Olifant Matelieff-sigaren naar Grolloo stuurt om je te bedanken voor het feit dat je hem onbewust uit de wind hield.

                                        Groet,

                                        JanD


                                        Comment


                                        • Woke neemt de wereld overrrrrrrrr

                                          https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20220428_94991252

                                          “Johnny Depp geschrapt uit Pirates of the Caribbean wegens beschuldigingen Amber Heard”

                                          De Amerikaanse acteur Johnny Depp is geschrapt uit de filmreeks ‘Pirates of the Caribbean’ als gevolg van de beschuldigingen van huiselijk geweld door zijn ex-vrouw Amber Heard. Dat heeft Christian Carino, de gewezen manager van Johnny Depp, woensdag tijdens de rechtszaak verklaard.

                                          Depp beschuldigt zijn ex-vrouw van het afleggen van valse verklaringen in een opiniestuk over huiselijk geweld dat in 2018 door de krant The Washington Post werd gepubliceerd. Heard verklaarde daarin dat ze het slachtoffer was van huiselijk geweld. Ze noemde Depp niet bij naam, maar die laatste meent dat het opiniestuk zijn imago schaadt en dus eist hij 50 miljoen dollar.



                                          Depp stelt dat hij vier dagen na het verschijnen van haar opiniestuk te horen kreeg van productiebedrijf Walt Disney Pictures dat hij niet langer de rol van Jack Sparrow zou vertolken in de ‘Pirates of the Caribbean’- reeks.

                                          Waarom die beslissing werd genomen, is niet bekendgemaakt. “Maar ik denk dat het te maken heeft met de beschuldigingen die Amber heeft geuit”, zo verklaarde manager Christian Carino op de tiende dag van het proces. Het is een gebruikelijke manier van werken in de sector, waarin rechtszaken vaak een negatieve impact hebben op personen, zo stelde hij in een videoboodschap.

                                          “Mijn mening is dat Ambers beschuldigingen de meest dramatische impact hadden op zijn reputatie.” Carino zei dat hij met verschillende filmdirecteurs sprak, onder wie Jerry Bruckheimer, een producer van Pirates of the Caribbean. Volgens Carino zei die niet expliciet dat Heards beschuldigingen de reden waren dat hij niet in de zesde film mocht acteren, maar dat het volgens hem duidelijk was uit de context.

                                          Carino heeft zowel Depp als Heard vertegenwoordigd. Geen van beiden besprak met hem ooit misbruik, getuigde hij.

                                          De advocaten van Heard ontkennen dat er een oorzakelijk verband is tussen de beschuldigingen en de beslissing van Walt Disney Pictures. Ze verwijzen naar de problemen die er waren bij het draaien van de vijfde Pirates-film. Het was tijdens de periode van die opnames in Australië dat Depp zijn vingertopje verloor na een ruzie met Heard.

                                          Portier rookt en rijdt rond, Depp tekent


                                          Op de tiende procesdag werd ook een videogetuigenis getoond van Alejandro Romero, portier van het gebouw in LA waar enkele dagen voor de scheidingsaanvraag in mei 2016 de politie werd opgeroepen wegens een ruzie tussen Heard en Depp. Romero was die bewuste avond niet aan het werk, maar zag Heard enkele dagen nadien wel van dichtbij.

                                          De actrice en een vriend zeiden hem toen dat ze dachten dat iemand had proberen in te breken in haar appartement, omdat er krassen op de deur zaten. Romero’s getuigenis daarover deed Depp en het publiek in de rechtszaal in lachen uitbarsten. “In mijn hoofd dacht ik: je denkt dat iemand probeert in je appartement te komen met krassen tien centimeter boven de vloer?” Volgens de portier was het duidelijk dat de hond gewoon aan de deur had gekrabbeld. “Ze waren zo bang. Ze vroegen me om binnen te gaan en kamer voor kamer te controleren. Ik deed dat, het is deel van mijn werk.”

                                          Heards advocaten vroegen Romero herhaaldelijk of hij toen verwondingen opmerkte, of make-up die dat zou verbergen. Keer op keer benadrukte hij dat hij er niet speciaal op lette, maar dat hij het wel gezien en onthouden zou hebben als ze verwondingen had. Hij zei dat hij niet controleerde of haar “wimpers oneven waren” en zei dat hij zich zelfs niet kon herinneren wat hij als ontbijt at.

                                          De man liet duidelijk blijken dat hij genoeg had van het verhoor. Hij zei “ugh, ik ben zo gestresseerd hierdoor, ik wil hier niets meer mee te maken hebben”, begon van zijn e-sigaret te roken en rond te rijden met de auto waarin hij zijn verklaring aflegde. Hij had ook al toegegeven dat hij niet naar de documenten met een tijdlijn had gekeken: “Ik wil eerlijk zijn. Ik wilde ze niet bekijken, het is al zo lang geleden, ik wilde er gewoon klaar mee zijn. Iedereen heeft zijn problemen.” Ook dat deed Depp lachen.

                                          Achteraf zei Heards advocaat dat dit “de meest bizarre getuigenis” ooit was. De rechter gaf toe dat ze zoiets nog nooit had gezien.

                                          Johnny Depp zelf leek overigens zijn interesse in het proces wat verloren te hebben. Nadat hij dinsdag al een tekening had gemaakt die hij aan zijn advocaat toonde, was hij woensdag met een paarse en roze stift tekeningetjes aan het kleuren.

                                          Agenten zagen geen misbruik


                                          Op de tiende procesdag kwamen ook opnieuw agenten van de LAPD aan het woord die opgeroepen waren na de ruzie in mei 2016, enkele dagen voor Heard de scheiding aanvroeg en met een blauwe plek op haar gezicht een contactverbod eiste omdat Depp haar die avond aangevallen zou hebben. Zowel agent Tyler Hadden als agent William Gatlin bevestigden wat hun collega op procesdag negen had verklaard: ze zagen geen bewijs van partnergeweld.

                                          Volgens Hadden leek het om een verbaal geschil te gaan, had Heard geen zichtbare verwondingen, weigerde ze medische hulp en wilde ze geen pv. De actrice was wel rood in het gezicht, maar het leek gewoon alsof ze gehuild had. “Als ik iemand met roze wangen en roze ogen zie, wil dat niet zeggen dat er iets gebeurd is. Ze kunnen verdrietig zijn omdat hun hond is overleden.” Hadden zei ook nog dat het “niet tegen de wet is om ruzie te maken; ik maak ruzie met mijn vrouw”.

                                          Gatlin zei dat Heard geen slachtoffer van huiselijk geweld leek. Hoewel Depp niet langer aanwezig was, weigerde ze een verklaring aan de agenten af te leggen. Zij zagen geen verwondingen of schade. Bodycambeelden toonden hoe de agenten Heard vroegen of ze oké was, en Heard antwoordde bevestigend.

                                          Comment


                                          • ach die mensen die altijd hard roepen dat Nederland een dictatuur is geworden in de corona crisis, zorgen er juist zelf voor dat niets meer mag gezegd worden of gevonden worden en alles als fout gezien wordt, daarvoor hebben wij geen Putin nodig, nee we hebben die mensen zelf hier lopen die massaal onze vrijheden afpakken met verkeerde argumenten. Volk is dom, maar ja zo werd Hitler ook ooit gekozen, lekker elkaar napraten en altijd maar klagen en zondebokken zoeken. Gevaarlijke tendens en mensen met weinig denkvermogen.

                                            Comment


                                            • Dat Derksen, nota bene als media-man, dacht dat je zoiets gewoon lacherig op tv kan zeggen, is toch wel oer dom. ( of hij doet het juist bewust om een relletje te maken, dat kan natuurlijk ook)

                                              Comment


                                              • Originally posted by Haagse Sjonnie View Post
                                                ach die mensen die altijd hard roepen dat Nederland een dictatuur is geworden in de corona crisis, zorgen er juist zelf voor dat niets meer mag gezegd worden of gevonden worden en alles als fout gezien wordt, daarvoor hebben wij geen Putin nodig, nee we hebben die mensen zelf hier lopen die massaal onze vrijheden afpakken met verkeerde argumenten. Volk is dom, maar ja zo werd Hitler ook ooit gekozen, lekker elkaar napraten en altijd maar klagen en zondebokken zoeken. Gevaarlijke tendens en mensen met weinig denkvermogen.
                                                Sorry, maar wat wil je nou eigenlijk zeggen?
                                                Misschien ben ik te dom om het te begrijpen?

                                                Comment


                                                • Ik begrijp hem wel hoor. Dat een groepje steeds meer de rest gaat bepalen wat wel of niet mag en vooral niet en zo een soort van dictaat wordt opgelegd. En ze krijgen steeds meer macht.

                                                  Comment


                                                  • Originally posted by vuurwants View Post
                                                    Dat Derksen, nota bene als media-man, dacht dat je zoiets gewoon lacherig op tv kan zeggen, is toch wel oer dom. ( of hij doet het juist bewust om een relletje te maken, dat kan natuurlijk ook)
                                                    Nee hij heeft kristal uitgelegd waarom ie het deed. Dat het niet handig is of niet begrepen (wil) worden geeft ook aan hoe die woke/cancel cultuur werkt. Jij bewijst nu ook dat je daar onderdeel van bent. En dan de tak die het dus niet begrijot, gelukkig niet de berekende valse kant. En wat je niet ziet of snapt is je dan weinig aan te rekenen. 😉

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X