Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Grens overschrijdend gedrag

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #26
    https://www.telegraaf.nl/watuzegt/16...uwen-niet-john

    Hierom praten vrouwen niet, John

    Wie gaat John de Mol uitleggen waarom vrouwen bang zijn seksuele intimidatie en verkrachting bij een werkgever te melden? Waarom hun zwijgen niet de reden mag zijn voor bedrijven om geen maatregelen te treffen die ze beschermen? Want zijn reactie in de Youtube-uitzending van Boos (die deze week beschuldigingen van seksuele intimidatie, aanranding en verkrachting aan het adres van respectievelijk Jeroen Rietbergen, Marco Borsato en Ali B bracht) liet precies die mentaliteit zien waardoor misbruikte vrouwen niet naar voren durven komen.

    John de Mol vindt dat als vrouwen hun mond niet open doen, niemand in actie kan komen. Ook hij niet, hoewel hij bij Boos zat om zijn afschuw te uiten over wat er gebeurd is en spijt te betuigen. Hij kwam oprecht over en juist die oprechtheid bood een inkijkje in de beleving van machtsverhoudingen door hen – vaak mannen – die aan de top van de machtspiramide staan. De Mol begrijpt niet waarom misbruikte vrouwen bang zijn om te praten. De mediatycoon die alles durft te zeggen en over iedereen in zijn imperium het laatste woord heeft, verbaast zich dat misbruikte vrouwen uit angst en schaamte niet voor zichzelf opkomen: hoe veraf kun je staan van de gewone man/vrouw?



    Wellicht kent John de Mol zelf geen angst en schaamte, of vormen deze gevoelens geen beletsel als hij zijn imperium regeert. Als hij iets kan, waarom kunnen anderen datzelfde niet?
    Geestelijke klap


    Wel, daarom niet, beste John: omdat seksuele misdrijven de slachtoffers niet alleen tijdens de wandaad verlammen, maar nog vele maanden, jaren daarna en soms een heel leven. Omdat ook de geestelijke klap zo groot is dat vrouwen niet eens durven beseffen wat er gebeurd is. Omdat het verwoorden daarvan soms als aanvaarden aanvoelt. Omdat praten daarover het trauma versterkt. Praten is toegeven, openbaren, dan is er geen ontsnapping meer aan harde oordelen. De angst komt door schaamte, machteloosheid, zelfs schuldgevoel.

    Een mediamagnaat die in imago’s handelt, zou moeten begrijpen hoe bepalend je zelfbeeld is en hoe snel dat door anderen kan worden verbrijzeld. Onderschat ook de angst niet om niet gehoord te worden. Als de nationale ’knuffelallochtoon’ Ali B, die je kan maken of breken als muzikant, vlak na de verkrachting zegt dat niemand je zal geloven als je het doorvertelt, geloof je dat. Als de zwager van De Mol appt dat het niet ’cool’ is om iets door te vertellen, terwijl je in een programma van De Mol afhankelijk bent van hem, dan ben je bang dat jouw klacht, jouw welzijn geen prioriteit heeft. Waarom? Omdat het duizenden keren daarvoor zo gewerkt heeft. Omdat we in een cultuur leven waarin vrouwen hun mond houden omdat ze weten dat de leraar, de docent, de promotor, de baas, de topbestuurder ze monddood en werkeloos kunnen maken als ze praten in organisaties waarin de dader de macht heeft. Omdat ze weten dat mondigheid vaak in hun nadeel werkt en het nog maar de vraag is of de dader bestraft wordt.
    Streng contract


    Waarom zijn ze bang? Wellicht ook omdat ze een contract ondertekend hebben waarin financiële sancties staan op praten. Zo werkte het bij The Voice. Benieuwd of iemand ze bij die contractondertekening ook een gids gaf met bedrijfsregels die hen beschermen voor misbruik. Vast niet. Ook daarom zijn ze bang: omdat ze zich onbeduidend voelen. Omdat ze weten dat zij in het beklaagdenbankje terechtkomen, in plaats van de huftervedettes die dickpics sturen, aan vrouwen zitten of verkrachten. Omdat wie macht en aanzien geniet, zich heel lang kan misdragen terwijl de entourage wegkijkt. Daarom.

    De verbijsterde blik uit de ivoren toren is bekend. Maar De Mol is niet de enige met deze verbazing over zwijgende vrouwen, daarvoor hoef je geen geprivilegieerde captain of industry te zijn. De woorden van De Mol klinken voor velen vast logisch, zonder bewijs is er immers geen misdrijf. Dat is wat eraan scheelt: het ís een breed gedeelde mentaliteit. Het is een manier om gruwelijke zaken te simplificeren en behapbaar te maken: pas als vrouwen praten, kunnen we bergen verzetten. Maar je moet leren horen wat dit betekent: de verantwoordelijkheid wordt indirect bij de misbruikte vrouwen gelegd.

    Onbedoeld leiden achteloze of belerende opmerkingen aan het adres van slachtoffers tot een klimaat waarin de schuld bij de verkeerde wordt gelegd. We vragen ons niet af wat er mis is met sommige mannen, met machtsverhoudingen, met bedrijfsculturen en de samenleving in het algemeen, we vragen ons alleen af wat die vrouwen bezielt dat ze niet praten.

    Jongere generatie


    De kentering is gelukkig in zicht. De metoo-generatie doorbreekt het zwijgen en overwint de schaamte. Een jonge programmamaker als Tim Hofman van Boos onderzoekt, luistert, begrijpt en bevraagt anders dan zijn oudere vakgenoten. De jonge generatie vindt het niet normaal dat handtastelijkheden en seksuele intimidatie als jovialiteit en hartelijkheid geëxcuseerd worden. De ach-zo-gaat-het-altijd-reactie vinden de jonge klokkenluiders beschamende medeplichtigheid. Want zo hoort het nooit te gaan, ook niet onder extraverte artiesten.

    Iedereen die leiding geeft moet ervan uitgaan dat het zal gebeuren en moet duidelijke protocollen opstellen om het te voorkomen en om slachtoffers meteen te helpen. Vrouwen en mannen moeten meteen bij aanstelling weten waar ze terecht kunnen als het gebeurt. Dat is een begin. En kijk, ook John de Mol kwam na de uitzending met een verklaring dat hij geschrokken is van hoe zijn woorden over zijn gekomen en dat hij aan de slag gaat voor verandering. We houden hem eraan.

    Comment


    • #27
      Tim Hofman programmamaker van Boos over de beerput van the Voice nu ook beticht van vrouwonvriendelijkheden...

      Comment


      • #28
        https://www.ad.nl/show/tim-hofman-ze...sten~a90fab3c/

        Comment


        • #29
          https://www.telegraaf.nl/entertainme...ng-kunnen-doen

          Katja Schuurman: ik had 180 aangiften van aanranding kunnen doen

          Katja Schuurman is naar eigen zeggen vaak slachtoffer geweest van seksueel grensoverschrijdend gedrag. De presentatrice en actrice had „tot nu toe zeker 180 aangiften kunnen doen voor aanranding”, schrijft ze op Instagram in een reactie op de misstanden bij The voice of Holland. Dat deed ze echter niet. „Omdat ik dacht dat het normaal was. Dat het erbij hoorde. Dat -de meeste- mannen gewoon zo zijn.”

          Katja roept vrouwen die iets soortgelijks hebben meegemaakt op van zich te laten horen. „Meiden en vrouwen die dingen hebben meegemaakt met mannen die niet goed voelden: sta op! Laat je horen! Laat weten dat het niet normaal is wat er is gebeurd. Praat jezelf geen schuld aan.”



          De presentatrice benadrukt dat het nooit de schuld is van het slachtoffer. „Waarom je ook bent meegegaan, waar dan ook naartoe, hoe het heeft kunnen gebeuren: het is allemaal onderdeel van een blijkbaar -nog steeds- algemeen geaccepteerd narratief. Geaccepteerd en bijna vanzelfsprekend gedrag.”

          Ook schrijft Katja dat de meeste mannen ’niet zo’ zijn, maar heeft een boodschap voor de heren die wel over grenzen zijn gegaan. „Stelletje lompe, arrogante, narcistische, ongevoelige, simplistische, egocentrische, domme eikels. Kijk eens even in de spiegel. Nee, kijk écht. Wat zie je? Wie zie je? Laat in je hoofd voorbij komen wat je hebt gezegd, gestuurd, gedaan. Wat voel je? Voel je íets? Voel je niks? Probeer even daar te zijn. Met jezelf. Met dat wat waar is. Want -tenzij je tè narcistisch bent- weet je precies wat onschuldig is en wat stiekem niet. En bedenk dan hoe je verder wilt.”
          • katjaschuurman
            Geverifieerd
            Voor alle meisjes die nu nog puur, open, vrij en onbezoedeld zijn: Meiden en vrouwen die dingen hebben meegemaakt met mannen die niet goed voelden: sta op! Laat je horen! Laat weten dat het niet normaal is wat er is gebeurd. Praat jezelf geen schuld aan.
            Wees even stil. Probeer heel eerlijk te luisteren naar jezelf. Naar je hart, naar je intuïtie, je diepe ware weten. Dan weet je namelijk dat het niet klopte wat er gebeurd is. En dat niet jíj, maar hij schuldig is. (Of zij.) Waarom je ook bent meegegaan, waar dan ook naartoe, hoe het heeft kunnen gebeuren: het is allemaal onderdeel van een blijkbaar -nog steeds- algemeen geaccepteerd narratief. Geaccepteerd en bijna vanzelfsprekend gedrag. Ik had in mijn leven tot nu toe zeker 180 aangiften kunnen doen voor aanranding. Ik deed het niet. Omdat ik dacht dat het normaal was. Dat het erbij hoorde. Dat -de meeste- mannen gewoon zo zijn.
            Nou zo zijn de meeste mannen niet! Zo horen ze in elk geval niet te zijn!
            Durf te spreken. We staan achter je! En naast je. En waar je maar wilt. Want het moet klaar zijn. Eindelijk.
            “Stelletje lompe, arrogante, narcistische, ongevoelige, simplistische, egocentrische, domme eikels. Kijk eens even in de spiegel. Nee, kijk écht. Wat zie je? Wie zie je?
            Laat in je hoofd voorbij komen wat je hebt gezegd, gestuurd, gedaan.
            Wat voel je? Voel je íets? Voel je niks?
            Probeer even daar te zijn. Met jezelf. Met dat wat waar is. Want -tenzij je tè narcistisch bent- weet je precies wat onschuldig is en wat stiekem niet.
            En bedenk dan hoe je verder wilt.”
            Met mededogen, jullie zuster, Katja
            #metoo #thevoice #voice #weesnietbang (Oh ja, weet je waarom deze foto? Omdat wat ik te zeggen heb dan meer gelezen wordt.) (Bizar / treurig/ idioot/ .. etc hè?)
            Maar wel realiteit. Dus.
            14 u.
            • libiniajitanrai
              ❤️ Bovenstaande geldt natuurlijk ook in de zaak van Gosschalk.
              14 u.36 vind-ik-leuksReageren
              • Antwoorden weergeven (19)
            • buitenhuish
              @katjaschuurman helemaal top je tekst en reactie. Ik heb wel een vraag voor je… bij het vorige schandaal nam je het op voor Job Gosschalk terwijl daar richting mannen met een zelfde ambitie ook overschrijdend gedrag is geweest. Dat is net zo erg, toch?

          Comment


          • #30
            https://www.linda.nl/nieuws/dit-zijn...e-intimidatie/


            DIT ZIJN ALLE MENSEN DIE JOB GOSSCHALK BESCHULDIGEN VAN SEKSUELE INTIMIDATIE

            NIEUWS
            08.11.2017 | 12:34 UUR | TIM VAN ERP
            Job Gosschalk: een van de machtigste mannen in de Nederlandse film- en tv-wereld. Gisteren bekende hij zich schuldig te hebben gemaakt aan misplaatst seksueel gedrag.

            Daarom legde hij zijn werkzaamheden per direct neer. Sinds zijn verklaring zijn talloze mensen naar voren gekomen die zeggen slachtoffer van Gosschalk te zijn.

            Overzicht
            Dat deden zij in eerste instantie in Nieuwe Revu, maar ook NOS, de Volkskrant en RTL Boulevard hebben in de afgelopen weken met talloze acteurs gesproken die claimen door de regisseur, producent en casting director te zijn geschoffeerd. Voor wie het overzicht kwijt is: om deze mensen gaat het.


            Winston Post

            “Ik werd gevraagd om een potje te masturberen. Ik denk dat het feit dat ik niet inging op zijn lesmethodiek, zeker geen positieve invloed op mijn carrière heeft gehad, eerder andersom.”

            Willem Drielink (acteur, tegen Boulevard):
            Hij werd gevraagd om naakt onder de douchte te gaan staan voor een fotosessie. “Ik ben mijn hele leven bang geweest dat de foto’s naar buiten zouden komen.”

            Mischa van der Klei (nu ondernemer, vroeger aspirant-acteur):
            “Je staat aan de start van je carrière en je laat je meevoeren. Later besef je pas dat hij zijn macht misbruikt voor zijn eigen lust, dat het niks te maken heeft met je acteerwerk.”

            Etienne Poeder (hoofdrolspeler in de musical The Lion King uit 2005, tegen Nieuwe Revu):
            “Nog niet bekend met wat kan en mag in de entertainmentwereld, heb ik mezelf tijdens een privésessie met Job moeten uitkleden om in mijn onderbroek mijn lied ten gehore te brengen. Hij vertelde me dat ik dat gewoon moest kunnen, ook als hij ter plekke zou gaan staan masturberen.”

            Beginnend acteur (anoniem, tegen Nieuwe Revu):
            “Als je bij Gosschalk op auditie moet komen, probeert hij je stelselmatig aan te praten dat je onzeker bent en meer mannelijkheid moet tonen door in vol ornaat je scènes te spelen. Naakt dus.” Hij gaat verder, over een acteerles bij Gosschalk thuis: “Hij kwam voor me staan en greep zonder pardon mijn geslachtsdelen vast. Als ik hem niet gestopt had, was het daar absoluut niet bij gebleven. Bovendien heb ik het vermoeden gedrogeerd te zijn met een middeltje in mijn wijn. Ik ben bekend met de effecten van drugs en zo voelde dit ook.”


            Job Gosschalk

            Tv- en reclameacteur Johannes (anoniem, tegen Nieuwe Revu):
            “Twintig jaar geleden beval hij me tijdens een auditie mezelf af te trekken, waarbij hij het na een paar minuten van me zou overnemen. Anders zou ik de rol waar ik op aasde niet krijgen.”

            Pieter (achternaam onbekend, tegen NOS):
            “Dan denk je op kantoor te belanden, maar sta je ineens bij hem thuis. Voor je het weet, heb je een tong in je mond en een hand in je kruis.”

            Bart Spring in ’t Veld (ex-Big Brother):
            Tijdens een acteerles: “Iemand was nog aan het douchen, moest ik me voorstellen, en ik zat daar naakt. ‘Doe alsof je daar opgewonden van raakt’, zei hij. Ik moest aan mezelf zitten.”

            Michiel (achternaam onbekend, tegen Boulevard):
            “Hij vroeg ons aan onszelf te zitten. Het klonk onwerkelijk. Je wil zo graag indruk maken dat je dat doet. Job zei dat we het beter tegen niemand konden vertellen.”

            Acteur (anoniem, tegen RTL Boulevard):
            “Ik kan je maken of breken, zei hij. Voor je het weet, heb je een tong in je mond.”

            Acteur (anoniem, tegen Boulevard):
            “Hij legde mijn hand op zijn kruis en verzocht me hem te bevredigen.”

            Acteur (anoniem, tegen de Volkskrant):
            “Het is geen Weinstein, hij stopt hem er niet zomaar in. Het is een charmante man. Hij gaat geraffineerd te werk, hij weet je uit je kleren te lullen. Onder acteurs bestaat ook het idee van: niet zeuren, je bent er toch zelf bij?”

            Ex-Onderweg naar Morgen-acteur (anoniem, tegen de Volkskrant):
            “Je merkte wel dat als je daar dan niet verder op in ging, dat je voor hem dan niet meer zo interessant was als acteur. Ik heb verder geen rol meer gekregen. (…) Hij kan je maken of breken, van die positie was hij zich honderd procent bewust.”

            Yorick van Wageningen (tegen de Volkskrant):
            ‘Ik ben na een seksueel incident met Job decennialang door dat bedrijf in de ban gedaan, en alhoewel dit tot een duistere periode in mijn leven heeft geleid, ben ik uiteindelijk de dans ontsprongen door in Hollywood aan de bak te komen.’ Van Wageningen vervolgt: ‘Het is goed dat Job met een verklaring naar buiten komt, maar ik betwijfel ten zeerste dat niemand binnen Kemna Casting hiervan op de hoogte was. Iedereen weet wat voor een ongezonde cultuur heerst in dat bedrijf.’

            ‘Kemna wist ervan’
            En dat beamen meer betrokkenen tegen de Volkskrant. Het dagblad schrijft: “Nieuws is het voor velen in het televisiewereldje niet. Iedereen wist hiervan, zeggen de acteurs die hun verhaal doen, ook zijn collega’s bij Kemna Casting.” Mischa van der Klei laat aan de krant weten: “Valsheid ten top, ze wisten dondersgoed wat er aan de hand was. Schandalig dat zij nu denken dat ze er als castingbureau mee wegkomen.”

            Castingcollega Klooster
            Ook casting-grootheid Harry Klooster heeft gereageerd op de beschuldigingen rond Gosschalk. Hij noemt het in de Volkskrant ’totaal ongebruikelijk dat een acteur tijdens een auditie uit de kleren moet’. “Je test iemand op zijn kwaliteiten: kan hij acteren? Ik heb nooit een naaktcasting gedaan in 25 jaar tijd.”

            ‘In de jaren 90 speelde dit al’
            Aan het AD vertelt Klooster bovendien Gosschalk in de jaren 90 te hebben ontslagen bij zijn eigen bedrijf, na minder dan een jaar in dienst zijn geweest. Geruchten over seksuele intimidatie speelden daarbij ook toen al een rol. “Hij paste niet in ons team. En inderdaad, mij kwam ook ter ore dat Gosschalk in de weekenden, bij ons op kantoor toen er verder niemand was, castings deed. Daar zou ook sprake zijn geweest van seksuele intimidatie.”

            Update: Meer slachtoffers Job Gosschalk melden zich: ‘Alsof de beerput opengaat’

            Lees ook
            Katja Schuurman neemt het op voor regisseur Job Gosschalk













            Comment


            • #31
              Ik vrees dat TVOH inderdaad maar een klein topje van een enorme ijsberg is..

              Comment


              • #32
                dat is al decennia zo

                vrouwen worden al eeuwen verkeerd bejegend door een groep mannen in bedrijven, kerken, prive, sport, scholen

                we doen net of het opeens iets nieuws is, het is continue in het nieuws hoor

                Comment


                • #33
                  Helaas waar EN DUS is dat geen reden tot bagatelliseren..

                  Comment


                  • #34
                    Hierboven stond al een prachtig voorbeeld van Job Gottschalk met acteurs en die werd nog gesteund door Katja Schuurman, die nu hypocriet roept dat ze ook al 180x aangifte had kunnen doen

                    Epstein schandaal al vergeten?

                    Alle kerk misdragingen die vrijwel jaarlijks uit komen over de gehele wereld?

                    Oxfam Novib schandaal al vergeten?

                    Alle losse zaken zoals vd week die zaak tegen de acteur Broekman die nu al weer beschuldigd wordt van andere zaken

                    en die Engelse presentator die tig jaar misbruikte

                    Ruud Lubbers met secretaresse?

                    Dominique Strauss Kahn

                    Turnbond pas achter de rug

                    Weinstein

                    en ga zo maar door en zeker met mensen die we niet kennen dagelijks in werksituaties, scholen, kerken, tehuizen, sportbonden,

                    Comment


                    • #35
                      en het zal altijd zo blijven, dat zit in de man

                      net als dat racisme in de mens zit

                      Er zullen altijd mensen elkaar benadelen, misbruiken, discrimineren zoals ook criminelen altijd zullen bestaan etc etc, en daar zal altijd tegen opgetreden worden, maar het zal nooit uitgeroeid worden

                      Comment


                      • #36
                        Originally posted by vuurwants View Post
                        Helaas waar EN DUS is dat geen reden tot bagatelliseren..
                        en dat doet ook niemand

                        Comment


                        • #37
                          Dit is een wereldwijd probleem..

                          Jongeren zouden op scholen moeten leren hoe ze zich moeten gedragen en hoe ze de grenzen en privacy van anderen mensen moeten respecteren.

                          Meisjes kunnen ook erg gemeen zijn..

                          Twee beginnende modellen gaan mogelijk enkele maanden de gevangenis in omdat ze een minderjarige pizzabezorger in zijn kruis hebben betast en dat filmden op een mobiele telefoon.
                          Het gaat om Cato van der K. uit Alkmaar en Michelle de K. uit Amsterdam, allebei 25 jaar oud. De hoofdredacteur van een magazine die met de vrouwen heeft samengewerkt reageert verbaasd op het nieuws.
                          ,,Ik hoef ze op korte termijn niet meer in mijn blad te hebben, nee.”
                          Ja, ik weet wat jullie nu denken..


                          https://www.ad.nl/binnenland/halfnaa...aasd~aacc3144/

                          Comment


                          • #38
                            Je kunt je inderdaad afvragen wat er 'nieuwswaardig' aan is en dat is op zichzelf al erg genoeg. Net als dat je bij een bericht over een pastoor die aan een kind heeft zitten friemelen kan denken: daar hebben we er weer één. Maar misschien moeten we hier dan maar dat mantra herhalen: niet normaal maken wat niet normaal is. Seksuele handelingen zonder wederzijdse instemming zijn verwerpelijk en vrijwel altijd schadelijk voor het slachtoffer. Ook al zullen er altijd voorbeelden zijn van slachtoffers die er later hun schouders over ophalen of er zelfs blij mee zijn.
                            Dus dat BOOS hier een deksel van de beerput heeft opgelicht is wat mij betreft een goede zaak en niet iets om laconiek over te doen.

                            Mijns insziens zijn er wel twee valkuilen die vermeden moeten worden:
                            - een volksgericht: we mogen een vermoeden hebben en uitspreken, maar nog steeds geldt dat een verdachte onschuldig is tot het tegendeel bewezen is
                            - dat alles wat ongewenst is / zou kunnen zijn op één hoop wordt gegooid. Een opmerking over een geile broek is bij lange na niet hetzelfde als iemand ongevraagd gaan tongzoenen

                            Comment


                            • #39
                              Klopt..en in een 'beschaaft' land zou hier inderdaad veel meer aandacht voor moeten zijn in het onderwijs en 'andere' opvoeding. Een Turkse vriendin van me is weer terug verhuisd naar Istanbul.. pfff wat die af en toe een whattsapje's stuurt over hoe daar met vrouwen omgegaan wordt, daar lusten de honden geen brood van. Het is in veel landen erg ernstiger dan in NL, maar aangezien wij onszelf beschaaft vinden, zou er meer aandacht voor moeten zijn door onderwijs en opvoeding..en dat mis ik wel nogal. (Dus zo beschaafd is NL niet)

                              Comment


                              • #40
                                Misschien is de mens in zijn algemeenheid niet zo beschaafd😉

                                Comment


                                • #41
                                  Ik vermoed ook van niet..meer een stelletje zelf-destuctieve varkens en té grote ego's..de wereld zou beter af zijn zonder..maar oké, dat komt nog wel..

                                  Comment


                                  • #42
                                    Katja Schuurman: ik had 180 aangiften van aanranding kunnen doen..


                                    Wat Katja betreft, iedereen weet dat zij geen beschaafde katje is, maar meer een wilde pumatje!.. onder de lakens.. en ergens anders..

                                    En zij is ook goed bevriend met .. Job Gosschalk…


                                    Katja Schuurman biecht op: ‘Ik had seks met 7 mensen tegelijk’

                                    Katja Schuurman heeft haar wilde seksleven nooit verborgen gehouden, maar gisteravond bezorgde ze de Belgische presentator James Cooke wel heel rode oortjes.

                                    Er is wel een hele pikante onthulling over Katja Schuurman gedaan. Ze zou een verbod bij een hotel in de hoofdstad hebben gekregen.

                                    ,,Het verhaal is dat zij en Freek daar voor corona en voor de baby met regelmaat een weekendje boekten”, vertelt een insider op een forum.
                                    Volgens de insider was het stel daar vaak op zoek naar andere stellen om met elkaar ‘kennis te maken’.
                                    ,,En dat voor het raam, waar andere gasten het gewoon kunnen zien.” ,,Na de zoveelste klacht hebben ze allebei een hotelverbod gekregen.”

                                    Er gingen een tijdje geruchten rond dat Katja Schuurman (44) in behandeling was wegens een seksverslaving.
                                    De actrice wil duidelijk maken dat dit absoluut niet het geval is en deelt haar ervaringen op Instagram.

                                    "Als dat verslaving is, dan hoop ik dat ik daarvan nooit genees"

                                    Als je van wilde katten houdt, goed nieuws!.. want Katja is weer single..



                                    https://www.vriendin.nl/nieuwtjes/ka...nsen-tegelijk/

                                    https://www.ditjesendatjes.nl/pikant...n-hotelverbod/

                                    https://www.rtlboulevard.nl/entertai...seksverslaving

                                    Comment


                                    • #43
                                      Nou nee, ik houd niet van wilde katten, laat staan dit gedrocht.. geef mij maar een romig poesje..!! HHHH

                                      Comment


                                      • #44
                                        Hoe bedoel je, wilde katten hebben geen romige poesjes?

                                        dan welke..?

                                        Comment


                                        • #45
                                          En nu gaan al die bekende mensen elkaar de maat nemen, heerlijk

                                          Comment


                                          • #46
                                            Originally posted by curious lady View Post
                                            Katja Schuurman: ik had 180 aangiften van aanranding kunnen doen..


                                            En dat vind ik dus een verwerpelijke reactie. Kennelijk genoot zij er van om aangerand te worden, leuk voor haar. Maar dat is in de meeste gevallen niet zo.

                                            Comment


                                            • #47
                                              180 x een ongewenste aanraking kan ik nog wel voorstellen bij haar in 25 jaar carriere, maar dat ze eerder iemand dekte die jonge acteurs sexueel verkeerd benaderde vind ik erger

                                              Comment


                                              • #48
                                                of bij politieke partijen eerst al door Pechtold en die Sydney (direct afgetreden) bij D66 en nu PvdA: https://www.telegraaf.nl/nieuws/1736...k-binnen-pvd-a

                                                Comment


                                                • #49
                                                  Inderdaad ja, die waa ik alweer vergeten

                                                  Comment


                                                  • #50
                                                    https://www.telegraaf.nl/watuzegt/52...ele-kant-ali-b

                                                    OPINIE David Stam, criminoloog en filmmaker
                                                    ’Media waren blind voor minder nobele kant Ali B’

                                                    De populariteit die Ali B tot voor kort genoot, dankte hij aan de focus van ’wensdenkers en opportunistische programmamakers’ op zijn rol als goedlachse knuffelmarokkaan, redeneert criminoloog en filmmaker David Stam. „Men kijkt liever weg bij laakbaar gedrag.”

                                                    „In de media was Ali Bouali de lang verwachte nobele wilde. Natuurlijk werd hij daar met open armen ontvangen. De charmante Marokkaan waar je gewoon leuk mee kon praten. Van de straat, maar toch sympathiek en intelligent. En altijd zo lekker brutaal gebleven. Bij Pauw en Witteman ging zijn petje niet af tegenover toenmalig premier Balkenende; het establishment krijgt de middelvinger. Hij werd van rapper ook comedian, producent, vaste tafelgast bij praatprogramma’s, ambassadeur, auteur, acteur en wat al niet meer.



                                                    Met Hugo de Jonge klikte het beter: niet lang nadat het ministerie van VWS 66.574,20 euro uittrok voor een coronacampagne met influencers van SPEC (het managementbureau van Bouali’s vrouw Breghje Kommers) nam Ali B een zeer warme aanbevelingsvideo op voor de CDA-lijsttrekkerscampagne van de minister. Ali B is een absolute geldwolf en daar is hij trots op. Hij kreeg meer kritiek op zijn zeer prijzige succes-coaching waarvoor veel jonge fans hun spaargeld aanboorden. Het allerlaatste nieuws was dat hij in Abu Dhabi was om – behalve voor Verstappen te rappen – zich op crypto en NFT-projecten te oriënteren. Toch is er begrip voor de commerciële kant van de selfmade man die van de straat komt.

                                                    Imago


                                                    Bewust of onbewust: Voor de minder nobele kant van Ali B zijn alle wensdenkende en/of opportunistische programmamakers altijd blind en doof geweest. Sigaren roken in een videoclip met een bankovervaller en drugcrimineel (Boutaka en Himmich, beiden inmiddels zelf doodgeschoten). Raps waarin het gaat over ’blokken trekken’ (cocaïne uithalen), er een ode wordt gebracht aan ’sneaky money’ (belasting ontduiken) en waarin hij eigenlijk altijd schaamteloos zijn eigen extreem ’succesvolle’ persoon viert. Met SPEC was hij mede-manager van een van de meest vooraanstaande jeugdcultuurverziekers, rapper Boef. Maar ook van Mula B., die zichzelf laat afbeelden als het maffia-icoon uit de film Scarface.
                                                    "Theater en werkelijkheid lopen vaak dwars door elkaar heen"

                                                    Theater en werkelijkheid lopen vaak dwars door elkaar heen. Mula B. werd met 5000 euro cash en een pistool in zijn auto aangehouden. Met Mula B. en Dopebwoy rapte Ali ’mijn tassss heeft obesitasss’. Over hun heuptasje dat bol staat van het geld. Het lied hoort bij de film Patser weliswaar, maar is toch vrij autobiografisch: ’Ik zat gister bij de Voice en ik draaide met mijn stoel, voor een bitch die niet kon zingen. Ze betalen voor me smoel, ze betaalde voor me takkies’.

                                                    Altijd koesterde het rolmodel zijn oppervlakkige, amorele, egomane en materialistische imago. Voor zijn fans, en natuurlijk om wat ’street credibility’ te behouden om de nieuwe generatie artiesten te kunnen verleiden om onder de vleugels van SPEC te komen.

                                                    Aangiftes


                                                    De ultieme Januskop. Het ene gezicht voor zijn fans in de rapwereld waarin geldzucht de sfeer domineert, het andere voor de omroepen die in Ali B een geslaagd integratieproject zagen. De badboy en de knuffelmarokkaan. De twee werelden kwamen voor het grote publiek slechts enkele keren samen. Toen hij bij Theo Maassen opschepte over zijn criminele netwerk en bij Jinek in de show toen hij een stortvloed aan kritiek kreeg omdat ze hadden ontdekt dat hij zijn vrienden soms ’flikker’ noemt.

                                                    Niets was concreet of erg genoeg om Ali van zijn sokkel te krijgen. Tot nu. Het demasqué van Ali B. Meerdere jonge vrouwen die aan The Voice deelnamen doen hun verhaal, en nu liggen er aangiftes tegen hem.

                                                    Van nobele wilden wordt in de media enkel noblesse op zedelijk gebied verwacht. Dat alleen dat nog taboe is, maar er wordt weggekeken bij andere vormen van laakbaar gedrag, zegt veel over het Nederlandse medialandschap.”

                                                    David Stam is criminoloog en maker van de rolmodellendocu Ruwe Diamanten


                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X