Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Formule 1

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Raikonen positief getest op Corona, die rijdt dus niet mee

    Comment


    • https://www.telegraaf.nl/sport/81294...voor-gridstraf

      Max Verstappen dient zich zaterdagochtend om 10.45 uur te melden bij de wedstrijdleiding in Zandvoort. Dit vanwege een voorval op vrijdag.

      Verstappen zou tijdens een rodevlagsituatie in de tweede vrije training Aston Martin-coureur Lance Stroll hebben ingehaald.

      Echt gevaarlijk was het moment niet. Het gebeurde op een recht stuk, twee seconden nadat door de stewards de knop voor code rood werd ingedrukt. De Red Bull-coureur was op dat moment bezig aan een snelle ronde en reed flink door, terwijl Stroll al rustig aan het uitbollen was.


      Comment


      • Gelukkig geen straf, en wel poleposition voor Max, op een circuit waar het amper inhalen is, dus moet gewoon kunnen een overwinning morgen!

        Comment


        • https://www.telegraaf.nl/sport/42386...loze-zegetocht

          Nederlander neemt leiding in WK-stand weer over van rivaal Lewis Hamilton
          Max Verstappen maakt oranje-feest in Zandvoort compleet met foutloze zegetocht

          ZANDVOORT - Max Verstappen heeft het toch al prachtige Formule 1-weekeinde in een kolkend Zandvoort voorzien van een gouden randje. De Nederlander, gadegeslagen door 70.000 dolenthousiaste fans, reed tussen de Noord-Hollandse duinen een perfecte race en hoewel Mercedes tactisch van alles probeerde, bleef de thuisfavoriet buiten bereik voor Lewis Hamilton. De Brit moest genoegen nemen met een tweede pek, voor teamgenoot Valtteri Bottas.



          Dankzij zijn overwinning heeft Verstappen ook de leiding in het kampioenschap weer overgenomen van Hamilton. Na uitvalbeurten in Groot-Brittannië en Hongarije raakte de Limburger zijn koppositie pal voor de zomerstop kwijt. Met een ’halve’ overwinning in Spa werd de gang naar boven vorige week al ingezet. De voorsprong van Verstappen op Hamilton is nu drie punten.

          Nooit eerder won een Nederlander een Formule 1-race op Zandvoort. De zesde plek (Carel Godin de Beaufort in 1962 en Gijs van Lennep in 1973) was tot zondag het beste resultaat. De laatste keer dat de koningsklasse Zandvoort aandeed was in 1985. Toen zegevierde wijlen Niki Lauda.

          Start


          Verstappen kende zondag een uitstekende start. Terwijl op de achtergrond nog een oranje rookwalm over het rechte stuk trok, vanwege de talloze afgestoken vuurwerkfakkels, behield de Nederlander op weg naar de Tarzanbocht een florissante voorsprong op Hamilton. Ondanks de smalle baan, bleven grote incidenten uit in de openingsronde.



          Jubileum


          In de tiende ronde vierde de 23-jarige Verstappen een jubileum, hoogstwaarschijnlijk zonder het zelf te weten. Voor de 1000e keer kwam hij als Formule 1-coureur in leidende positie over start-finish.

          Ophouden


          Hamilton dook in de 21e ronde als eerste voor de grote namen naar binnen voor nieuwe banden. De Brit stapte over op de medium compound. Een ronde later volgde Verstappen dat voorbeeld, waarmee hij Bottas in staat stelde om de leiding over te nemen.

          Samen reden de twee titelrivalen vervolgens langzaam maar zeker richting de Fin. Hamilton was op de nieuwe band een tikkeltje sneller dan Verstappen, maar slaagde er niet in om zó dichtbij te komen dat hij een inhaalactie kon ondernemen.

          Door Bottas lang buiten te houden, probeerde Mercedes Verstappen op te vangen (en op te houden). „Dit is voor de leiding. Ik laat het aan jou”, kreeg de Mercedes-coureur over de boordradio toen Verstappen zich aan zijn staart meldde.

          Dat plannetje mislukte. In ronde 31 was Bottas op het rechte stuk geen partij voor de veel snellere Verstappen, die gebruik kon maken van zijn DRS en eigenlijk amper tijd verloor bij zijn inhaalactie. Direct na de Tarzanbocht liet Bottas ook de aanstormende Hamilton simpel passeren, waarna de orde vooraan weer was hersteld.

          Tweede stop


          In de 40e ronde herhaalde het bandenspel zich. Opnieuw dook Hamilton als eerste naar binnen en volgde Verstappen. Het verschil was dit keer echter dat de Nederlander niet overstapte op medium, maar harde banden. Waar Verstappen op dat rubber gemakkelijk tot het einde buiten kon blijven, moest Hamilton het in de slotfase rustig aan doen om zijn banden heel te houden.

          In de voorlaatste ronde dook de Brit nog naar binnen om het bonuspunt van de snelste raceronde in de wacht te slepen dat lukte, al verloor hij alsnog de WK-leiding aan Verstappen, die bij het passeren van de finish getrakteerd werd op een staande ovatie en een knallende vuurwerkshow.

          Comment


          • Bijzonder evenement hoor, echt goed georganiseerd. Vrijdag was nog beetje gedoe met teveel mensen die in de rijen stonden te dicht op elkaar, maar rest van het weekend uitstekend verlopen.

            De buitenlandse pers had het ook vooral daarover, de bijzondere sfeer op het circuit. De baan wordt ook als zeer uitdagend gezien, maar het leverde volgens de buitenlandse pers niet echt een spannende race op.

            Comment


            • Ik was een trotse Nederlander hoor bij het zien van de Dutch GP! Wat een feest zeg, dat zie je zelden. Misschien is Mexico te vergelijken qua uitbundigheid.

              Comment


              • En het hoge woord is er uit, Bottas gaat weg bij Mercedes einde van het jaar. In 2022 gaat hij rijden bij Alfa Romeo. Kwestie van tijd dat het publieke geheim wordt bevestigd dat Russell de nieuwe teamgenoot van Hamilton gaat worden.

                Comment


                • in welke zin wordt de baan uitdagend gezien als je er amper kan inhalen?

                  Comment


                  • De baan is uitdagend om een snelle ronde op te rijden. Andere circuits hebben veel uitloopstroken, als je iets over de limiet gaat dan verlies je wel wat tijd maar kan je gewoon verder rijden. Op het circuit in Zandvoort zijn nauwelijks uitloopstroken, dus als je iets over de limiet gaat betekent dat vaak gelijk een crash. Het is dus heel uitdagend om op de limiet te rijden.

                    Comment


                    • Ja ik vond het spektakel en sfeer super, maar qua race op Hamilton achter Verstappen na niet heel spannend omdat je niet echt veel kan qua akties op het circuit.

                      Comment


                      • https://www.nu.nl/formule-1/6155928/...et-hebben.html

                        Corinna Schumacher heeft in de Netflix-documentaire Schumacher voor het eerst verteld over hun leven na het zware skiongeluk van haar echtgenoot Michael acht jaar geleden. De legendarische Formule 1-coureur liep daarbij zwaar hersenletsel op.

                        "Het is heel logisch dat ik Michael iedere dag mis en niet alleen ik, maar de kinderen, de familie, zijn vader, iedereen om ons heen. Iedereen mist Michael", zegt ze in de documentaire, die vanaf 15 september te zien is op de streamingdienst.

                        [img]

                        Michael Schumacher liep bij een val tijdens het skiën in december 2013 hersenletsel op en was in levensgevaar. Over de precieze gezondheidssituatie van de revaliderende Schumacher is nog altijd niets bekend. Ook in de documentaire geeft Corinna Schumacher geen update.

                        "We wonen samen thuis, we revalideren en doen alles zodat het Michael goed gaat en hij de aanwezigheid van onze familie voelt", aldus de vrouw van de inmiddels 52-jarige Duitser. "Ik heb God nooit verweten dat dat is gebeurd. Het was gewoon echt pech. Meer pech kun je in het leven niet hebben."

                        Volgens Schumacher overwoog haar man vlak voor hun vakantie nog om de trip af te blazen. "De sneeuw is niet goed, we kunnen ook naar Dubai vliegen", had Michael Schumacher kort voor het ongeluk in de Franse Alpen nog tegen haar gezegd.

                        Verder wil de familie de privacy van Schumacher zo veel mogelijk bewaken. "Het is belangrijk dat hij kan genieten van zijn privéleven, zo goed als dat gaat. Michael heeft ons altijd beschermd, nu beschermen we hem."

                        Comment


                        • Alweer een heerlijke race gisteren, het is wel een bijzonder seizoen hoor. Leuk dat er weer eens een andere winnaar is, het is het team van McLaren van harte gegund en Ricciardo idem natuurlijk.

                          Ik stond er wel van te kijken dat Verstappen de straf kreeg voor het incident met Hamilton, ik had verwacht dat het of geen straf of een straf voor Hamilton zou worden. Wel mooi om te zien dat de titelstrijd zo fel is tussen die twee. Uiteindelijk kwam Verstappen met meer punten uit het weekend dan Hamilton, door de sprintrace op zaterdag. En dat was eigenlijk niet verwacht, de verwachting was dat Mercedes hier zo gaan winnen. Dus al met al voor het WK geen slecht resultaat voor Verstappen.

                          Comment


                          • Was bijna zijn dood las ik over Hamilton door die aktie van Verstappen, Max moet ook gaan beseffen dat er een grens is en hij niet de WK op het spel zet of mensenlevens

                            Comment


                            • het wordt een zeer bedenkelijk niveau en ordinaire toestand die Formule 1 races.

                              Comment


                              • Originally posted by Ramenloper View Post
                                Was bijna zijn dood las ik over Hamilton door die aktie van Verstappen, Max moet ook gaan beseffen dat er een grens is en hij niet de WK op het spel zet of mensenlevens
                                bedoel je dit? https://www.telegraaf.nl/sport/16971...max-verstappen

                                Comment


                                • Overdreven gedoe, als je het artikel van de Telegraaf leest dan quoten ze o.a. Sky Sports en BBC die een heel genuanceerd verhaal hebben. En ze quoten 'The Sun' en 'The Daily Mail', dat feitelijk roddel-achtige kranten zijn. Die maken er een dramatisch verhaal.

                                  Het is psychologisch spel. Verstappen sprak schande over Hamilton nadat hij z'n overwinning aan het vieren was in Silverstone, terwijl Verstappen nog een CT-scan kreeg. Hamilton sprak weer schande dat Verstappen niet keek of het goed ging met hem na de crash in Monza.

                                  Volgens mij interesseert het ze allebei geen reet, maar ze proberen elkaar te beïnvloeden.

                                  Crashes tussen titelkandidaten is iets van alle tijden, we zijn het alleen al lang niet gewend. Senna en Prost, Schumacher en Hill, Vettel en Webber, Hamilton en Rosberg enz. enz.

                                  Comment


                                  • https://www.telegraaf.nl/sport/13536...areert-kritiek

                                    Jackie Stewart noemt Max Verstappen ‘onvolwassen’, Limburger pareert kritiek

                                    Max Verstappen krijgt de dagen na de veelbesproken crash met Lewis Hamilton de nodige kritiek, omdat de Red Bull-coureur snel terugliep naar de garage en geen poolshoogte nam bij zijn concurrent.



                                    Drievoudig wereldkampioen Sir Jackie Stewart zegt tegenover de Daily Mail: ,,Verstappen doet er langer over dan verwacht om volwassen te worden. Ik begrijp echt niet dat je niet even gaat kijken bij Hamilton na zo’n serieus ongeval. Max moet nog veel leren, maar naar wie zal hij luisteren? Hij is nu waarschijnlijk de snelste coureur op de grid, maar om een echte kampioen te zijn kun je jezelf niet constant in crashes verstrikken.”

                                    Verstappen heeft zijn kant van het verhaal al verteld. Op het moment dat hij langs de Mercedes van Hamilton liep, probeerde de zevenvoudig kampioen zijn auto nog aan de praat te krijgen.

                                    ,,Ik zag al dat Lewis oké was”, aldus de Red Bull-coureur. ,,Toen ik al uit de auto was, was hij nog steeds bezig om met zijn auto achteruit te komen. Dat doe je niet als je niet in orde bent.”

                                    Verstappen werd door de stewards bestraft na de crash en moet tijdens de volgende race in Rusland drie plekken achteruit. In juli crashte de Nederlander na een touché met Hamilton, die een tijdstraf van tien seconden kreeg in Engeland. Verstappen kreeg afgelopen zondag in Monza ook twee strafpunten op zijn licentie. Die punten zijn een jaar ‘geldig’. Het was de eerste keer dat de Limburger zo’n berisping kreeg sinds 2019. Hamilton kreeg er alleen in 2020 al zes.

                                    Comment


                                    • Het is te hopen dat beide coureurs het wel sportief afmaken dit seizoen

                                      Comment


                                      • Liever een felle strijd met af en toe een crash tussen twee toppers, dan het laffe gedoe dat we de laatste 5-6 jaar hebben gehad

                                        Comment


                                        • Zolang die akties hem maar niet de titel gaat kosten

                                          Comment


                                          • https://www.telegraaf.nl/sport/11834...pen-in-rusland

                                            Comment


                                            • https://www.telegraaf.nl/sport/16518...at-ik-doodging

                                              Lewis Hamilton over uitspraken Helmut Marko: ’Ik zei niet dat ik doodging’

                                              Comment


                                              • Dit weekend is F1 in Rusland, en het is zeik en zeik nat in Sochi. Zelfs zo erg dat de pitboxen voor F3 en F2 zijn ondergelopen. Hopen maar dat het dit weekend gaat meevallen en het niet weer zo'n fiasco wordt als in België.

                                                Comment


                                                • Nieuwe motor v Max dus inhaalrace

                                                  Comment


                                                  • https://www.ad.nl/formule-1/hamilton...teur~a2048a4c/ ja dat ging niet helemaal goed

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X