Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Buitenlands voetbal topic

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • https://www.ad.nl/buitenlands-voetba...gue~a8374b648/

    Erik ten Hag met defensief Manchester United in tweede helft onderuit in derby tegen City


    MET VIDEOLang had Manchester United uitzicht op een resultaat tegen stadsrivaal Manchester City, maar twee goals van Phil Foden beslisten de stadsderby in het Etihad Stadium na rust alsnog. De 3-1 nederlaag deed pijn bij Erik ten Hag, maar veel viel er niet op de uitslag af te dingen: het klasseverschil was domweg te groot. De ploeg van coach Pep Guardiola begint volgende week zondag (16.45 uur) op Anfield met een punt achterstand aan de topper bij koploper Liverpool.

    Tachtig minuten lang wist Manchester United de aanvalsgolven van City te breken, vaak verdedigend op het tandvlees, maar toen was het alsnog raak. Phil Foden brak door over links en schoot raak in de lange hoek, via de vingertoppen van Andre Onana, tot dolle vreugde van het thuispubliek: 2-1.

    Erling Haaland besliste de stadsderby bij het ingaan van de acht minuten blessuretijd definitief, rustig scorend na slordig balverlies van invaller Sofyan Amrabat, waarna het lichtblauwe feestje op vol volume kon losbarsten: 3-1.

    City was in alle opzichten de verdiende winnaar, maar een ‘Walk in the park’ was het deze keer zeker niet. Door een vroege prachtgoal van Marcus Rashford boeide de wedstrijd van begin tot einde. United bleef vooral overeind door een stevige, defensieve muur op te trekken voor het eigen doel, maar de bezoekers bleven wél lang in de wedstrijd, gedisciplineerd spelend zonder een echte centrumspits.

    Alleen al het schouwspel aan de zijlijn was meeslepend, met twee kale trainers in hun lange zwarte winterjas, pal naast elkaar ter hoogte van de middellijn. Pep Guardiola steeds hevig meelevend, driftig zwaaiend met zijn armen. Erik ten Hag meer ingetogen, zijn ploeg coachend en bijsturend, tussendoor aantekeningen krabbelend op een papiertje.

    Maar na 56 minuten verloor ook de Tukker zijn beheersing. Een lichte overtreding op Rashford werd niet bestraft door scheidsrechter Andrew Madley, tot woede van Ten Hag, die briesend een flesje water op de grond smeet. Het was alsof de coach het voelde aankomen: amper een halve minuut later schoot Phil Foden prachtig raak: 1-1.

    Het doelpunt was gezien het spelbeeld dik verdiend, heel veel was er niet aan de hand bovendien, maar de frustratie bij Ten Hag was niet geheel onbegrijpelijk: met man en macht had United zijn vroeg verkregen voorsprong verdedigd. Uitgerekend in een fase waarin de bezoekers eindelijk wat controle kregen over de wedstrijd, was het alsnog gelijk.

    Wonder


    Méér dan een puntje had United ook niet verdiend zondagmiddag. Dat de bezoekers met een voorsprong de rust haalden, was al een wondertje op zichzelf. Vanaf de eerste minuut belegerde de thuisploeg het doel van Andre Onana, spelend in een vaak zinderend tempo, vloeiend combinerend rondom het strafschopgebied. Een typische City-show leek aanstaande, met Kevin De Bruyne als de grote dirigent.

    Maar de eerste keer dat United aan de overkant kwam, was het na zeven minuten prompt raak. Een lange uittrap van Onana bereikte Bruno Fernandes, die breed legde op Rashford. Met een schitterende uithaal scoorde de aanvaller via de onderkant van de lat, pal voor het uitvak in de hoek van het Etihad Stadium: 0-1.

    Euforie


    Aan de zijlijn brulde Ten Hag het uit met twee gebalde vuisten, maar voor euforie was het nog veel te vroeg. Het spelbeeld kantelde amper. Voortdurend behield City het overwicht, met voortdurende dreiging over de vleugels. Steeds opnieuw zat er een United-been tussen, of een hoofd, en anders redde Onana.

    Tactisch klopte de strategie van United niettemin, gedisciplineerd spelend, dicht op het eigen doel. Vanuit de omschakeling lag er voortdurend ruimte, leidend tot goede kansen voor met name Marcus Rashford. Aan de overkant had Erling Haaland de bal vlak voor rust voor het intikken, maar de Noor schoot hoog over op amper een meter van de doellijn.

    © AFP
    Na rust leek er eindelijk wat rust te komen in het spel van United, dat zowaar wat langer de bal in de ploeg te houden, maar na de 1-1 van Foden kon een zege voor City haast niet uitblijven.

    In de slotminuten maakte Haaland zijn misser alsnog goed door 3-1 te maken. Met gebalde vuisten draaide Guardiola zich om naar het thuispubliek, terwijl Ten Hag deemoedig het hoofd boog.

    © REUTERS

    Comment


    • Manchester Utd wint met 2-0 van Everton en blijft 6e staan met 5 punten voorsprong op Westham Utd en 7 punten op Newcastle Utd, die beide2 wedstrijden minder gespeeld hebben

      en 3 punten achterstand op de nr 5 Tottenham die 2 wedstrijden minder gespeeld hebben

      Aan de top voor de titel is het spannend, 1. Liverpool 65 pnt, 2. Manchester City 62 pnt. en 3. Arsenal 61 punten alle 3 27 wedstrijden gespeeld

      Comment


      • Ihatarren... hij is alweer klaar

        Comment


        • Mislitan in beeld als TD van Dortmund😂

          Comment


          • Zijn ze daar gek geworden?

            Comment


            • Quincy Promes op verzoek OM in Dubai gearresteerd. Hebben om uitlevering gevraagd voor zijn lange gevangenisstraffen voor steekpartij en drugssmokkel.

              Comment


              • https://www.ad.nl/buitenlands-voetba...pool~ab19c5df/

                Erik ten Hag en Manchester United verslaan Liverpool in waanzinnig FA Cup-duel: ‘We waren echt een team’


                MET SAMENVATTINGIn misschien wel de mooiste FA Cup-wedstrijd ooit heeft Manchester United afgerekend met rivaal Liverpool. De ploeg van Erik ten Hag kwam twee keer op achterstand, maar won na verlenging uiteindelijk met 4-3. De jonge Ivoriaanse aanvaller Amad Diallo was na een razendsnelle counter de matchwinner in de 121ste minuut. In de halve finales speelt United volgende maand op Wembley tegen Coventry City, terwijl Chelsea en Manchester City gaan strijden om het andere finaleticket.

                Erik ten Hag glunderde van oor tot oor toen hij het veld afliep, terwijl Old Trafford kolkte als in de gloriejaren onder Sir Alex Ferguson. De voormalig succescoach van Manchester United kon niet geloven wat hij zojuist had gezien, getuige het Schotse ‘unbelievable’ dat duidelijk van zijn lippen af te lezen was.

                Terwijl Ten Hag en Ferguson glunderden van trots en blijdschap, kwam ook bij ‘redder in nood’ Antony alle emotie eruit. Ook bij hem was er uiteraard blijdschap, maar maanden van frustratie vielen plots van hem af. De Braziliaan kwam in 2022 voor 100 miljoen euro over van Ajax, maar werd al maanden betiteld als misschien wel de grootste miskoop ooit in het voetbal.

                Dit seizoen scoorde Antony alleen nog maar tegen Newport County, de nummer elf uit de League Two, in de vierde ronde van de FA Cup. In zijn dertigste duel van dit seizoen was de linkspoot uit São Paulo eindelijk belangrijk voor United en Ten Hag, de coach die ondanks alle kritiek en teleurstellingen vertrouwen bleef houden in de Braziliaan. Antony maakte heel veel goed richting de supporters door zijn gelijkmaker in de 87ste minuut, waardoor United er nog een verlenging uit sleepte.

                Daarin kwam Liverpool via invaller Harvey Elliott in minuut 105 nog op voorsprong. Even leek United het seizoen te gaan eindigen zonder prijs, maar in de tweede helft van de verlenging draaide de Engelse recordkampioen het duel nog helemaal om.

                Marcus Rashford maakte in minuut 112 de 3-3 op aangeven van Scott McTominay, na slordig balverlies van Liverpool-spits Darwin Núñez.

                De winnende goal werd in de 121ste minuut gemaakt door invaller Amad Diallo, na een razendsnelle counter na een hoekschop van Liverpool. Harvey Elliott verloor op de rand van het strafschopgebied het duel van Diallo, die de bal meegaf aan uitblinker Alejandro Garnacho en de bal op het juiste moment weer terugkreeg. Diallo schoot met links in de verre hoek raak, de Ierse doelman Caoimhin Kelleher kon net geen redding meer brengen: 4-3.

                Diallo had vijf minuten voor zijn winnende treffer al geel gekregen en trok bij het juichen zijn shirt uit, waardoor hij al in de kleedkamer zat toen het eindsignaal klonk op Old Trafford. De negenduizend (!) Liverpool-fans in het uitvak hadden het zwaar, maar veel supporters van United beleefden het mooiste moment in jaren voor hun club. Winnen van Liverpool telt altijd net iets meer bij United, zeker als het op deze manier gebeurt. Antony en Diallo zullen hun stempel van ‘miskoop’ kwijt zijn, in ieder geval bij de supporters.


                Erik ten Hag viert de 4-3 overwinning met de Argentijnse uitblinker Alejandro Garnacho, die de assist gaf bij de winnende 4-3 van Amad Diallo. © REUTERS
                In de Premier League staat gedeeld koploper Liverpool (samen met Arsenal op 64 punten) liefst 17 punten boven nummer zes Manchester United, maar in de eerste helft maakten de rivalen uit het noordwesten van Engeland er een prachtig spektakel van. Manchester United kwam na tien minuten al op voorsprong via Scott McTominay, die snel reageerde op het schot van Alejandro Garnacho. United leek met die 1-0 voorsprong de rust in te gaan, maar in de laatste drie minuten voor de rust scoorden Alexis Mac Allister (van richting veranderd schot) en Mohamed Salah (in de rebound) voor Liverpool.

                In de tweede helft was United lange tijd niet in staat om tot kansen te komen, maar door de wissels van Ten Hag en de vermoeidheid die toesloeg bij sommige spelers van Liverpool werd het toch nog 3-3 via Antony.

                Manchester United op Wembley tegen Coventry City


                Eerder dit weekend plaatsten Coventry City, Manchester City en Chelsea zich al voor de halve finales van de FA Cup, die op 20 en 21 april gespeeld gaan worden. Bij de loting voor de halve finales vergrootte Arsenal-icoon Ian Wright de feestvreugde bij United, dat werd gekoppeld aan Coventry City.

                De nummer acht van het Championship, waar Milan van Ewijk over de rechterflank dendert, won zaterdagmiddag na een sensationele ontknoping op Molineux met 2-3 van Wolverhampton Wanderers. De andere halve finale gaat tussen Chelsea en Manchester City, dat vorig jaar in de FA Cup-finale met 2-1 won van Manchester United. Ten Hag won in februari vorig jaar al wel de League Cup met United, dat toen met 2-0 won van Newcastle United.

                Liverpool kan de FA Cup dus niet meer winnen, nadat het drie weken geleden op Wembley nog wel de League Cup won door de winnende goal van Virgil van Dijk in de verlenging tegen Chelsea. Liverpool strijdt met Arsenal en titelverdediger Manchester City om de Premier League, terwijl Jürgen Klopp ook nog afscheid kan nemen met de Europa League. Daarin speelt Liverpool in de kwartfinales volgende maand tegen het Atalanta van Marten de Roon, Hans Hateboer, Mitchel Bakker en Teun Koopmeiners.

                Amad Diallo maakte in minuut 121 de winnende 4-3 voor Manchester United tegen Liverpool. © AFPErik ten Hag: ‘We waren echt een team’


                Manchester United moet op zijn best zijn, wil het de finale van de FA Cup halen. Dat zei Erik ten Hag tegenover Britse media na de zinderende kwartfinale tegen Liverpool, ,,We hebben gezien dat zij veel spirit hebben, een geweldige mentaliteit. We moeten ons erg goed voorbereiden om de finale te bereiken”, aldus de coach uit Haaksbergen.

                Hij was na afloop erg te spreken over het spel tegen Liverpool. ,,De eerste dertig minuten waren onze beste van het seizoen. We waren echt een team, maar daarna kregen zij grip op ons omdat we teveel ruimte lieten. Uiteindelijk namen we risico’s en dat betaalde zich uit.”

                © ANP / EPA

                Comment


                • Ruud van Nistelrooy in gesprek met Club Brugge

                  Comment


                  • Alonso blijft coach van Leverkusen wat op titelkoers ligt. Bayern Munchen en Liverpool wilden hem aantrekken.

                    Comment


                    • https://www.ad.nl/buitenlands-voetba...ting~a9196c91/


                      Dani Alves verlaat de gevangenis aan de zijde van z'n advocaat. © AFP

                      Hamburgers, restaurants en feest tot in vroege uurtjes: Dani Alves zit niet stil na tijdelijke vrijlating


                      Dani Alves (40) is volgens de Spaanse media al volop aan het genieten van zijn (tijdelijke) vrijlating. De ex-voetballer van onder meer FC Barcelona betaalde eerder deze week 1 miljoen euro om op borg vrij te komen tot het definitieve vonnis in zijn verkrachtingszaak. Enkele uren nadat hij de cel verliet, feestte de Braziliaan er al meteen op los in z’n luxevilla van ruim 5 miljoen euro.

                      Onder grote belangstelling wandelde Alves de gevangenis maandag buiten. Volgens Spaanse kranten profiteert de ex-voetballer optimaal van zijn vrijlating. Op de eerste avond liet hij al snel enkele tientallen hamburgers leveren. De volgende avond maakte hij het later, want de Braziliaan zou de verjaardag van zijn vader uitbundig gevierd hebben in de luxevilla die hij nog steeds bezit met zijn ex-vrouw Joana Sanz.

                      De avond begon nog rustig. Alves ging met vrienden en familie naar een restaurant in het centrum van Barcelona. Volgens het Spaanse tv-programma This is life ging het gezelschap daarna richting de villa van Alves. Het feest eindigde pas om vijf uur ’s ochtends.

                      Toch kan Alves niet álles doen. Aan zijn voorlopige vrijlating hangen enkele voorwaarden vast. Zo mag hij het Spaanse grondgebied niet verlaten, moet hij zich wekelijks melden bij de rechtbank, is zowel zijn Braziliaanse als Spaanse paspoort ingetrokken en mag hij ook niet in een straal van 1 kilometer van het slachtoffer in de verkrachtingszaak komen.

                      ‘Ik ben geen gewelddadige man’


                      De ex-speler van Barcelona, Juventus en PSG werd in februari schuldig bevonden aan het seksueel misbruiken van een jonge vrouw in december 2022. Het Spaanse gerecht veroordeelde de Braziliaan tot een gevangenisstraf van vierenhalf jaar. Alves ontkent een vrouw te hebben verkracht. ,,Als ze weg wilde, had ze kunnen vertrekken, ze was niet verplicht om daar te zijn”, verklaarde Alves. Tevens ontkende hij de vrouw geslagen te hebben en aan haar haren te hebben getrokken. ,,Ik ben geen gewelddadige man.”

                      De advocaat van Alves, Inés Guardiola, tekende beroep aan tegen het vonnis van het Hof van Beroep in Barcelona en vroeg om de vrijlating van Alves, totdat het vonnis definitief is. Het Hof van Beroep in Barcelona accepteerde dit verzoek vorige week, waarop de Braziliaan de gevangenis mocht verlaten, in afwachting van het definitieve vonnis. De enige voorwaarde: een borgsom van 1 miljoen euro. Het was even zoeken, maar Alves kon de grote som toch ophoesten.

                      Alves speelde 126 interlands voor Brazilië en was er eind 2022 nog bij op het WK in Qatar. Na het losbarsten van de rechtszaak werd het contract van de rechtsachter bij het Mexicaanse Pumas ontbonden.

                      Comment


                      • https://www.telegraaf.nl/sport/19071...j-slavia-praag

                        Mohamed Ihattaren met nul speelminuten op zak alweer weg bij Slavia Praag

                        Het avontuur van Mohamed Ihattaren bij Slavia Praag is alweer voorbij. De oud-speler van Ajax en PSV tekende in december een contract tot het einde van het seizoen met een optie voor drie extra seizoenen, maar de gok met het op een zijspoor geraakt voormalig toptalent is verkeerd uitgepakt. Nadat Tsjechische media eerder al berichtten dat Slavia afscheid zou nemen van Ihattaren, heeft de club dat nu ook zelf bevestigd.

                        © ANP/HH

                        Mohamed Ihattaren.




                        In een statement geeft Slavia aan: ,,De club en de Nederlandse middenvelder hebben gezamenlijk afgesproken hun samenwerking te beëindigen. De speler sprak onder meer de wens uit om zich te concentreren op zijn carrière binnen zijn directe omgeving en familie, Slavia steunde hem volledig in deze keuze.”

                        Slavia wilde op advies van de Tsjechische makelaar Jiri Müller, die Ihattaren kende vanuit zijn tijd bij wijlen Mino Raiola, een kans geven om te kijken of hij zijn carrière nieuw leven in kon blazen. De middenvelder kreeg een programma om weer fit te worden, maar eerder dit jaar werd al duidelijk, dat dat weinig voorspoedig verliep. Slavia stuurde Ihattaren vanaf een trainingskamp in Portugal na drie dagen naar huis en zette de speler vanwege een tekortschietende fysieke conditie terug naar het tweede elftal.



                        Qua speelminuten is de teller van Ihattaren bij Slavia Praag op 0 blijven staan. De inmiddels 22-jarige Ihattaren speelde bijna twee jaar geleden zijn laatste officiële wedstrijd. Op 6 mei 2022 speelde hij als huurling van Juventus 57 minuten met Jong Ajax tegen De Graafschap. Het werd 1-1 op De Toekomst. Ihattaren leek toen hard op weg om zijn carrière op te pakken, nadat het in de periode ervoor helemaal mis was gegaan met de door PSV opgeleide speler, die in Eindhoven al op zijn zestiende in de hoofdmacht speelde.Ihattarens tocht door Europa



                        Na 74 wedstrijden in de hoofdmacht van PSV zat het er voor Ihattaren op in Eindhoven, nadat hij in conflict raakte met de toenmalige trainer Roger Schmidt, die genoeg had van zijn weinig professionele instelling. Ihattaren werd voor bijna 2 miljoen euro verkocht aan Juventus, dat hem verhuurde aan Sampdoria. Maar de Utrechter zou nooit in actie komen voor die club. Nadat hij enige tijd voor zichzelf had getraind om fit te worden, keerde hij op eigen houtje terug naar Nederland.

                        Daarop huurde Marc Overmars, de toenmalige directeur voetbalzaken van Ajax, Ihattaren van Juventus. In Amsterdam doorliep hij ook weer een heel programma om fit te worden, maar verder dan een paar duels bij Jong Ajax en een invalbeurt van vier minuten in de van PSV verloren bekerfinale kwam Ihattaren in Amsterdam niet. Ajax besloot de optie in het contract van de speler niet te lichten, nadat zijn ontwikkeling was gestagneerd en hij in opspraak was geraakt door incidenten in zijn privé-leven. De speler werd onder andere bedreigd vanuit het criminele circuit en kon om die reden een tijdlang niet trainen.



                        Afgelopen zomer werd zijn contract bij Juventus ontbonden, waarna Ihattaren in augustus vorig jaar even opdook bij het Turkse Samsunspor. Na een groots onthaal op het vliegveld kwam er niks terecht van de geplande contractondertekening, omdat Ihattaren volgens de club ’onaanvaardbare aanvullende eisen’ ging stellen. Slavia besloot in december wel in zee te gaan met Ihattaren, maar ook dit avontuur is op niets uitgelopen.


                        Comment


                        • https://www.ad.nl/buitenlands-voetba...eden~a1d92757/


                          Quincy Promes. © NurPhoto via Getty Images

                          Spartak Moskou betaalt opgepakte Quincy Promes geen salaris meer: ‘Zijn niet blij met de omstandigheden’


                          Spartak Moskou betaalt voorlopig geen salaris meer aan Quincy Promes. Dat heeft algemeen directeur Oleg Malisjev verklaard tegenover persbureau TASS.


                          Promes zit sinds eind februari vast in Dubai nadat hij was aangehouden wegens een plaatselijk vergrijp. Het OM wil hem graag naar Nederland halen waar de voetballer een lange celstraf wacht.

                          De vijftigvoudig Oranje-international Promes kreeg in februari zes jaar gevangenisstraf opgelegd voor cocaïnehandel, vorig jaar had hij al anderhalf jaar cel gekregen voor een steekpartij in Abcoude.

                          Al die tijd verbleef hij in Rusland. Na zijn aanhouding in Dubai, waar hij met zijn club op trainingskamp was, bleef hij daar achter. Sindsdien zit Promes vast en deelt hij volgens De Telegraaf een cel met een aantal medegevangenen.

                          ,,We zijn niet blij dat hij door omstandigheden niet bij het team is”, zei Malisjev. ,,Volgens de contractvoorwaarden ontvangt hij geen salaris als hij niet bij de ploeg is.”

                          Comment


                          • Wat Dirkie Kuyt niet lukte met mijn club ADO lukt hem verdorie wel met Beerschot in Belgie met promotie naar de hoogste klasse

                            Comment


                            • IS dreigt met tereur aanslagen op CL wedstrijden

                              Comment


                              • Afgelopen avond gelukkig niets gebeurd.

                                Comment


                                • Gisterwn ook niet , wel weer 2 schitterende wedstrijden met oa mooie winst van Barca mer 2-3 op PSG

                                  Comment


                                  • Ik kijk niet zoveel voetbal, maar Champions League vind ik wel geinig om te kijken. PSG-Barcelona was een vermakelijke wedstrijd, maar worden jullie niet gek van al die schwalbes en overdreven dramatisch acterende spelers? Zo te horen kijkt niemand er meer van op, commentatoren niet, scheidsrechter niet, publiek reageert er ook nauwelijks op.

                                    Comment


                                    • Helaas, staat teveel op het spel waardoor dat onderdeel is geworden maar goed Duitsers deden dat al decennia en Robben was er bij Groningen en PSV al berucht om.

                                      Comment


                                      • Bayer Leverkusen voor het eerst in hun bestaan landskampioen geworden gisteren in Duitsland.

                                        Comment


                                        • Daar voetbalt Frimpong, wellicht een basisspeler voor Oranje komend EK?

                                          Comment


                                          • Barcelona verliest na rode kaart thuis kansloos van PSG en Dortmund tenkoste van Atletico Madrid naar halve finales vd CL

                                            Comment


                                            • Geen Engelse clubs meer in de Champ L... Arsenal eruit tegen B Munchen, Manchester city eruit tegen Real Madrid

                                              Comment


                                              • Liverpool Europees uitgeschakeld door Atalanta Bergamo waar ook veel Nederlanders spelen

                                                Comment


                                                • Barca wil Haaland halen, maar hoe dan? Toch financiele problemen?

                                                  Comment


                                                  • El Classici in blessuretijd beslist winnende goal 3-2 bellingham voor Real

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X