Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Buitenlands voetbal topic

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • https://www.telegraaf.nl/sport/20536...le-na-thriller

    Manchester verspeelde een 3-0 voorsprong in de halve finale vd FA Cup. Werd zelfs in de laatste minuut3-4, maar gelukkig voor Manchester werd die anders winnend goal voor Coventry afgekeurd....

    1e pingel door Manchester in penaltyreeks werd ook gemist... uiteindelijk wonnen ze toch wel, ontslag Ten Hag was dichtbij.

    Comment


    • Frenkie de Jong met brancard geblesseerd het veld af. EK in gevaar?

      Comment


      • https://www.ad.nl/buitenland/uitleve...tart~aaf489c5/

        Quincy Promes © SOPA Images/LightRocket via Gett

        ‘Uitleveringsproces van Quincy Promes in Dubai volgende week van start’


        Quincy Promes moet volgende week voor de rechter verschijnen. Dan begint het uitleveringsproces tegen de 32-jarige Amsterdammer, schrijft RTL Boulevard dat rechtbankdocumenten in bezit heeft.

        Op donderdag 2 mei zou de eerste zitting plaatsvinden. Nederland heeft de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) verzocht om de voetballer uit te leveren.

        Het OM in Amsterdam heeft Promes de afgelopen jaren tweemaal strafrechtelijk vervolgd. Beide strafzaken hebben tot een veroordeling door de rechtbank geleid. In februari werd hij veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar voor betrokkenheid bij internationale drugshandel. Daarnaast kreeg hij in 2023 een celstraf van anderhalf jaar voor het steken van zijn neef.

        In Dubai zat Promes eerder dit jaar vast vanwege omdat hij schade bij een veroorzaakt verkeersongeval niet vergoed zou hebben. Vanwege een trainingskamp met zijn club Spartak Moskou was de voetballer in de Verenigde Arabische Emiraten. Uiteindelijk kwam hij vrij, waarna snel het verzoek van Nederland volgde voor zijn aanhouding en uitlevering.

        Comment


        • Arsenal vermorzelt Chelsea met 5-0 😁

          Comment


          • Manchester utd thuis weer niet gewonnen, blunder Onana opnieuw, denk dat Ten Hag volgend jaar er niet meer zit.

            Comment


            • https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws...an-united.html

              Nou dat vind ik best stoer van ze, om Ten Hag te laten zitten

              Comment


              • Ten Hag op shortlist bij zijn oud werkgever Bayern Munchen

                Comment


                • V Bommel gaat stoppen bij Antwerp

                  Comment


                  • Ja die rijke eigenaar schijnt door zijn geld te zijn

                    Comment


                    • Real Madrid kampioen omdat Barcelona verloer van de club van Daley Blind die nu 2e staan. Blind afgeserveerd bij Ajax pakt zijn sportieve rwvanche

                      Comment


                      • https://www.telegraaf.nl/sport/60553...soleum-belandt

                        Familie van Diego Armando Maradona wil dat voetbalicoon wordt opgegraven en in mausoleum belandt

                        Als het aan de familie van de in 2020 overleden Diego Armando Maradona ligt, wordt de voetbalicoon opgegraven. Maradona ligt begraven op de privébegraafplaats Bella Vista, in een buitenwijk van de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires.

                        © ANP/HH

                        Diego Armando Maradona een jaar voor zijn dood.




                        De familie van een van de beste voetballers uit de geschiedenis wil dat de stoffelijke resten van de man die in 1986 Argentinië wereldkampioen maakte, worden overgebracht naar een mausoleum. In een brief aan een rechtbank, opgepakt door Argentijnse media, staat: dat het mausoleum een ’veel veiligere plek is dan de huidige en dat alle mensen de kans moeten krijgen om ’hulde te brengen aan het grootste idool van Argentinië.’

                        Maradona's dochters Dalma, Gianinna en Jana en zijn voormalige partner Veronica Ojeda, de moeder van zijn jongste zoon Diego Junior, staan hier volledig achter. Nu onderzoekt een rechtbank in de provincie Buenos Aires de zorgen van de familie. Het verzoek heeft tot doel ’de opgraving van de stoffelijke resten en hun repatriëring mogelijk te maken onder voldoende omstandigheden van veiligheid en vertrouwelijkheid.’

                        © ANP/HH

                        Een vliegtuig met de beeltenis van Diego Maradona



                        Maradona overleed op 25 november 2020 in Buenos Aires. Een paar weken eerder had hij een hersenoperatie ondergaan. Volgens \onderzoekers zijn er enorme fouten gemaakt in de thuiszorg van de voormalig ster van Argentinië, die voor zijn dood al lange tijd in gezondheidsproblemen verkeerde.Proces



                        Op 4 juni begint het proces tegen Maradona's persoonlijke arts Leopoldo Luque, zijn psychiater Agustina Cosachov, ook een psycholoog, een andere arts, de medisch coördinator van de zorgverzekeraar en drie verpleegsters. Het Openbaar Ministerie beschuldigt hen van doodslag. Ze ontkennen.

                        Comment


                        • Manchester Utd gisteren compleet weggespeeld door de nr 14... staan nu 8e , laagste notering ever in historie van de club. Bayern Munchen zou een fantastische uitweg zijn voor Ten Hag

                          Comment


                          • https://www.telegraaf.nl/sport/80343...voor-terugkeer

                            ’Bayern München meldt zich bij kamp-Erik ten Hag voor terugkeer’

                            Bayern München gaat een poging doen om Erik ten Hag over te nemen van Manchester United, zo melden zowel Engelse als Duitse media. Voor de Nederlandse trainer zou het een terugkeer betekenen bij de club waar hij eerder aan het roer van het tweede elftal stond.

                            © ANP/HH

                            Erik ten Hag




                            Ten Hag is een van de opties voor Bayern om volgend seizoen Thomas Tuchel op te volgen. Van laatstgenoemde is al bekend dat hij aan het einde van het lopende seizoen het veld ruimt. Bayern klopte bij diverse potentiële opvolgers aan, maar kreeg al meerdere keren ’nee’ te horen.

                            De beleidsbepalers van Bayern zouden nu goede hoop hebben dat Ten Hag wel toehapt. Tussen 2013 en 2015 stond hij al eens voor de groep bij het tweede elftal van de Duitse grootmacht.

                            De Nederlander heeft een wisselvallige periode als trainer van Manchester United achter de rug, maar heeft zelf meerdere keren in de media laten doorschemeren dat hij verwacht komend seizoen nog gewoon de scepter te zwaaien. Ook bij zijn andere oude club, Ajax, werd hij veelvuldig genoemd.

                            Comment


                            • Dortmund met 2 NL spelers in de selectie de finale knap gehaald tenkoste van PSG, en Bayern Munchen genaaid door onterechte topgoal van De Ligt afgekeurd, en dus Real Madrid nu tegen Dortmund in de finale

                              Comment


                              • https://www.ad.nl/buitenlands-voetba...liga~ad64e6f4/

                                Holstein Kiel. © AP

                                Gekte in Noord-Duitsland: Holstein Kiel promoveert voor het eerst in clubhistorie naar Bundesliga


                                Holstein Kiel is voor de eerste keer in de 122 jaar lange clubgeschiedenis gepromoveerd naar de Bundesliga. In de voorlaatste speelronde had de ploeg aan een gelijkspel genoeg om tegenstander Fortuna Düsseldorf op de juiste afstand te houden en dat gedroomde punt werd in eigen huis gepakt: 1-1.

                                In het volgepakte Holstein-stadion zagen vijftienduizend supporters hoe hun club geschiedenis schreef. De noordelijke stad Kiel - zo’n negentig kilometer boven Hamburg - wordt volgend seizoen voor het eerst het strijdtoneel voor voetbal op het landelijk hoogste niveau. En dat werd gevierd met een pitch invasion, vuurwerk en - ongetwijfeld - liters Duits bier.

                                In het verre verleden toen er nog geen Bundesliga bestond, werd Holstein Kiel al eens landskampioen (1912). Ondertussen is voetbal op het hoogste landelijke niveau al tientallen jaren een illusie. Tot nu, want de ploeg die jarenlang bivakeerde op het derde en vierde niveau is zeker van een plaats bij de eerste twee van de 2. Bundesliga, wat recht geeft op promotie.

                                Een gelijkspel tegen Fortuna Düsseldorf was alles wat de ploeg nog nodig had en met de 1-1 uitslag werd dat behaald. In de slotfase moesten de stewards er nog alles aan doen om de enthousiaste fans terug te duwen. Ze hielden het niet meer en wilden zo snel mogelijk het veld op om de spelers in de armen te vliegen. Hier en daar rende er al een verdwaalde supporter over het veld heen, maar na het laatste fluitsignaal stroomde de tribunes pas echt helemaal leeg en begon het feest.

                                Morgen kan ook FC Sankt Pauli promoveren naar de Bundesliga als zij minimaal een punt halen in de thuiswedstrijd tegen het al gedegradeerde VFL Osnabrück.

                                Comment


                                • Arsenal wint ook van Manchester Utd wat wel veel spelers mist

                                  Comment


                                  • https://www.ad.nl/buitenlands-voetba...ast~a19d48ba3/

                                    Daley Blind plakt er na droomseizoen met Girona nog een jaar aan vast


                                    Daley Blind heeft zijn contract bij Girona verlengd. De verbintenis van de 34-jarige Nederlander liep aanvankelijk medio 2025 af, maar de club wilde hem dolgraag langer aan zich binden. Blind ligt nu vast tot de zomer van 2026.

                                    Comment

                                    Working...
                                    X