Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Buitenlands voetbal topic

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Karim Benzema beschuldigd van terrorisme contact

    Comment


    • https://www.bnnvara.nl/joop/artikele...-op-non-actief

      CDU’er wil dat Bayern München Mazraoui ontslaat vanwege berichten oorlog, El Ghazi al op non-actief


      Het CDU-Bondsdaglid Johannes Steiniger roept Bayern München op om Noussair Mazraoui te ontslaan. De in Nederland geboren Marokkaanse international plaatste afgelopen weekend op Instagram verscheidene berichten waarin hij de kant van Palestina koos, schrijft Voetbal International. Op X, dat beter nog gewoon Twitter zou kunnen heten, roept Steiniger ook op om Mazraoui het land uit te zetten.

      FSV Mainz 05 heeft ondertussen Anwar El Ghazi op non-actief gesteld. De aanvaller, die in Nederland onder meer uitkwam voor Ajax en PSV en nog altijd bij die laatste club onder contract staat, sprak zich afgelopen weekend op Instagram ook uit over de oorlog. In een verklaring noemt Mainz de berichten van El Ghazi “niet te tolereren”.

      Voetbal International schrijft: “El Ghazi ontbrak dinsdag tijdens de groepstraining en werkgever Mainz liet weten dat de aanvaller op die dag in gesprek zou gaan met de clubleiding. Aanleiding van dat gesprek waren enkele posts van El Ghazi op social media, waarin hij steun betuigde voor Hamas en Palestina. Inmiddels zijn de berichten op de Instagram van El Ghazi verwijderd.

      Ondertussen heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken, Gérald Darmanin, stervoetballer Karim Benzema op de uiterst rechtse zender CNews beschuldigd van banden met de moslimbroederschap, schrijft het AD.

      De ex-spits van Real Madrid, winnaar van de Ballon d’Or 2022, was het onderwerp van discussie bij CNews nadat hij zich zondag als eerste Franse voetballer had uitgesproken over de terreuraanslag van Hamas. Op X, het voormalige Twitter, sprak de gewezen spits van Lyon en Real Madrid zijn steun uit aan het Palestijnse volk in het conflict met Israël. ,,Al onze gebeden voor de inwoners van Gaza, die opnieuw het slachtoffer zijn van deze onrechtvaardige bombardementen, waarbij geen vrouwen of kinderen worden gespaard.”

      Comment


      • https://www.ad.nl/buitenlands-voetba...zaak~ab2063ad/

        Het is overal een zootje bij grote voetbalclubs...

        Comment


        • https://www.telegraaf.nl/sport/12069...e-verhaal-doen

          Nicolo Fagioli lapt Sandro Tonali erbij voor strafvermindering
          Steeds meer details in Italiaans gokschandaal: ’Zal snel mijn volledige verhaal doen’

          Een eerste voetballer werd dinsdag gestraft in de zaak rond illegaal gokken in Italië. De 22-jarige Juventus-middenvelder Nicolò Fagioli kon als spijtoptant een schikking treffen, waardoor hij er vanaf komt met een schorsing van 7 maanden in plaats van de drie jaar die hij riskeerde.

          © ANP/HH
          Nicolo Fagioli

          Fagioli dankt zijn strafvermindering vooral aan zijn bekentenissen waarin hij Italiaans international Sandro Tonali aanwees als de man die hem de gok-app leerde kennen. Die laatste bekende intussen dat hij wedde op wedstrijden van zijn voormalige werkgever AC Milan. Vanuit Italië sijpelen er woensdag ook drie nieuwe namen binnen die in de zaak betrokken zouden zijn.

          De straf is nog niet officieel, maar Italiaanse media meldden dat de advocaten van Fagioli en het federaal parket tot een schikking zijn gekomen van een schorsing van zeven maanden, plus een herstelplan van vijf maanden waarin hij aan zijn gokverslaving zal werken en jongeren zal helpen.

          Fagioli geeft gokken toe


          Met die schorsing zou het seizoen van de jonge Juvé-middenvelder erop zitten, maar het is een forse strafvermindering tegenover de drie jaar minimumstraf die voor dergelijke feiten staat vermeld in de disciplinaire code van de Italiaanse Voetbalbond.

          Fagioli dankt de strafvermindering vooral aan zijn medewerking aan het onderzoek. Volgens Tuttosport zou hij zich op 30 augustus spontaan aangeboden hebben bij de openbare aanklager, nadat er bij hem een huiszoeking was gebeurd en hij vernomen had dat er een onderzoek tegen hem liep. Hij gaf toe gegokt te hebben op voetbalwedstrijden, maar niet van zijn eigen club.

          Erbij lappen van Tonali


          De jonge Juve-middenvelder bekende dat hij een gokverslaving had, liet zich onderzoeken door een psychiater en vertelde dat hij de gok-app die hij gebruikte, had leren kennen via Italiaans international Tonali. Die werd eerder deze week samen met Nicolò Zaniolo (Aston Villa) ondervraagd bij de Italiaanse nationale ploeg, waarna ze terugkeerden naar hun clubs.

          Wat ook in het voordeel van Fagioli speelde (later mogelijk ook bij Zaniolo en Tonali): de voorzitter van de Italiaanse voetbalbond Gabriele Gravina verklaarde dat hij jonge, gokverslaafde spelers ook als slachtoffers ziet van een wijdverspreid maatschappelijk probleem.


          © ANP/HH
          Sandro Tonali

          ’Naïeve fout’


          Fagioli reageerde via Instagram intussen zelf op de gebeurtenissen. „Ik denk dat ik kon beginnen met alleen mijn excuses aan te bieden aan de fans van Juventus en bijhorend alle voetbal- en sportfans over de hele wereld voor de naïeve fout die ik gemaakt heb”, opent de 22-jarige Italiaan.

          „Maar aan de andere kant kan ik niet anders dan het hebben over de wansmakelijke zaken die in de pers over mij verschenen zijn. Enkel en alleen om me op basis van duizenden leugens in een negatief daglicht te plaatsen. Of eerder om een tweede keer bekeken te worden. Ik zal snel mijn volledige verhaal doen”, aldus Fagioli.

          Poker en blackjack


          Later op dinsdag bekende Tonali tijdens zijn verhoor door het Openbaar Ministerie in Turijn wel dat hij gewed heeft op wedstrijden van zijn voormalige werkgever AC Milan, in de periode dat hij daar onder contract stond. Het zou daarbij wel gaan om wedstrijden waarin Tonali niet zelf in actie kwam. Hoe dan ook hangt Tonali nu een schorsing van minimaal een jaar boven het hoofd, weet Italiaanse media.

          Zaniolo blijft op zijn beurt beweren dat „hij nooit gegokt heeft.” De Italiaan zou enkel poker en blackjack gespeeld hebben, niet wetende dat hij daarvoor illegale applicaties aan het gebruiken was. Indien dat bewezen wordt, komt de speler van Aston Villa er met een boete vanaf.
          Drie nieuwe namen


          Fabrizio Corona, de journalist die initieel naar buiten kwam met het gokschandaal, voert woensdag drie nieuwe namen op. Het zou gaan om Federico Gatti, ploegmaat van Fagioli bij Juventus, Nicolò Casale (Lazio) en Stephan El Shaarawy, ploegmaat van Rick Karsdorp bij AS Roma.

          Corona beweerde dinsdagavond in het Italiaanse tv-programma Striscia la Notizia dat hij in het bezit is van een video waarop te horen is dat de drie personen in kwestie over voetbalweddenschappen spreken.

          Voorlopig is er nog geen onderzoek ingesteld naar iemand van het trio.

          Newcastle bevestigt onderzoek naar Tonali


          Newcastle United heeft woensdag bevestigd dat Tonali deel uitmaakt van een onderzoek van het Italiaanse parket en de Italiaanse voetbalbond (FIGC) naar het overtreden van het gokverbod voor profspelers.

          Newcastle meldt dat Tonali zijn medewerking verleent aan de onderzoekers. De Engelse voetbalclub en Tonali zullen zich tijdens het lopende onderzoek onthouden van verdere commentaren.

          Comment


          • https://www.telegraaf.nl/sport/18475...lestijnse-post

            Noussair Mazraoui traint apart bij Bayern München na pro-Palestijnse post

            Noussair Mazraoui trainde donderdagochtend apart bij Bayern München. De Marokkaanse oud-Ajacied kwam niet met zijn teamgenoten het veld op, maar liep later rondjes met atletiektrainer Stephan Kerth. Dat meldt de Duitse sportkrant Bild.

            © ANP/HH
            Noussair Mazraoui

            Mazraoui keerde woensdag terug in München na zijn interlandtrip met Marokko. Hij kwam op 17 oktober niet in actie in de Afrika Cup-kwalificatiewedstrijd tegen Liberia (3-0) omdat hij geblesseerd raakte. De rechtsback moest zich woensdagmiddag melden op het hoofdkantoor van Bayern. Het is nog onduidelijk of er maatregelen worden getroffen.

            Comment


            • Bij Juventus ook van alles weer aan de hand

              Comment


              • ja waar geld is, macht is, etc zijn altijd vroeg of laat of juist in herhaling veel misstanden, mensen zijn roofdieren he

                Comment


                • https://www.telegraaf.nl/sport/11688...arige-invaller

                  Girona mede dankzij assist Blind medekoploper in Spanje, Barça dankt 17-jarige invaller

                  GIRONA - Girona is in de Spaanse voetbalcompetitie in punten op gelijke hoogte gekomen met koploper Real Madrid. Met Daley Blind in de basis, won het elftal van trainer Michel met 5-2 van hekkensluiter Almería.

                  © ANP/HH
                  Daley Blind

                  Almería leek even op weg naar de eerste overwinning van het seizoen. De Braziliaan Léo Baptistão scoorde al in de 2e minuut. Hij schoot de bal na een ingooi vanuit een moeilijke hoek in het doel. Keeper Paulo Gazzaniga maakte daarbij geen goede indruk. De Argentijn ging halverwege de eerste helft ook niet helemaal vrijuit bij de tweede tegentreffer. Gazzaniga tikte de bal na een schot opzij, waarna Léo Baptistão de bal in het lege doel kon schuiven: 0-2.

                  Girona sloeg in de slotfase van de eerste helft in 5 minuten liefst drie keer toe. Iván Martín verkleinde de achterstand in de 38e minuut en direct daarna schoot spits Artem Dovbyk uit Oekraïne, na een goede pass binnendoor van Blind, de gelijkmaker binnen. Dovbyk zette Girona in de 43e minuut met zijn vijfde treffer van het seizoen op voorsprong (3-2).

                  Oud-PSV’er trefzeker


                  Oud-PSV'er Sávio was na rust ook trefzeker. Invaller Cristhian Stuani bepaalde de eindstand op 5-2. Blind speelde de hele wedstrijd mee.

                  Real Madrid en Girona hebben na tien speelronden 25 punten. Atlético Madrid volgt met 22 punten uit negen duels.

                  Debutant Guiu (17) helpt Barcelona aan zege op Athletic


                  Een 17-jarige debutant heeft FC Barcelona aan de winst geholpen op Athletic. De 17-jarige Marc Guiu stond amper in het veld toen hij in de 80e minuut op aangeven van de Portugees João Félix de 1-0 maakte. In die stand kwam geen verandering meer.

                  Een week voor de Clásico tegen Real Madrid heeft Barcelona-coach Xavi te maken met een lange lijst geblesseerden. Onder anderen Pedri, Robert Lewandowski, Lamine Yamal en Frenkie de Jong ontbraken in het thuisduel met Athletic. Barcelona had het ook lastig. Na een vroege kans voor Félix - de Portugees trof de lat - kwam de ploeg te weinig in de buurt van het Baskische doel.

                  De treffer van Guiu viel op een moment dat de toeschouwers zich al bijna hadden verzoend met het eerste puntenverlies in het op de berg Montjuïc gelegen olympisch stadion, waar Barcelona dit seizoen wegens werkzaamheden in Camp Nou speelt.

                  Barcelona staat derde met 24 punten. Koploper Real Madrid en verrassing Girona hebben een punt meer.

                  Comment


                  • Positie Ten Hag bij Manchester onder vuur na 3-0 nederlaag tegen M City

                    Comment


                    • https://www.ad.nl/nederlands-voetbal...jgen~a3a8e5b5/

                      dit is ook een ongelovelijk iets, die Promes denkt alles maar te kunnen doen

                      Comment


                      • Messi wint weer de Gouden Bal

                        Comment


                        • Positie Ten Hag bij Manchester wordt na nieuw kansloze 3-0 nederlaag nijpend

                          Comment


                          • https://www.telegraaf.nl/sport/17733...t-leed-in-gaza

                            Dus iemand die tegen uitmoorden van mensen is en tegen oorlog mag zijn mening niet geven en mG zomaar ontslagen worden? Bizar

                            Comment


                            • Manchester wint weer eens , Ten Hag pakt laatste strohalm?

                              Comment


                              • En anders ligt er een leuke afkoopsom klaar

                                Comment


                                • Ten Hag verliest met 4-3 bij Kopenhagen🤐

                                  Comment


                                  • En vandaag won ie thuis met 1-0 van het nietige Luton Town

                                    Comment


                                    • https://www.nu.nl/voetbal/6289314/ac...l-op-veld.html

                                      Jeetje, weer 1 op het veld...

                                      Comment


                                      • Wout Weghorst heeft ondertussen de smaak te pakken in het shirt van Hoffenheim. De lange spits scoorde voor de derde keer op een rij in een competitiewedstrijd en arriveert dus in goede vorm in Zeist. Zijn doelpunt tegen FC Augsburg leverde Hoffenheim overigens een puntje op: 1-1. Donyell Malen speelde als invaller een helft mee in de verloren uitwedstrijd van Borussia Dortmund tegen VfB Stuttgart: 2-1.

                                        Comment


                                        • https://www.telegraaf.nl/sport/16183...-bij-mainz-aan

                                          En terecht, iemand op zijn mening ontslaan terwijl zijn beroep voetballer is, en hij aangaf tegen oorlog te zijn en bedroefd is om zoveel slachtoffers....

                                          Comment


                                          • Wout Weghorst in belangstelling van Besiktas

                                            Comment


                                            • https://www.bnnvara.nl/joop/artikele...reld-overneemt

                                              Hoe Saoedi-Arabië de voetbalwereld overneemt



                                              Neymar, Benzema, Kanté, Mahrez zijn maar enkele wereldsterren die afgelopen zomer Cristiano Ronaldo volgden en naar het Midden-Oosten trokken om te voetballen. Preciezer, naar Saoedi-Arabië. Een land dat niet bekendstaat om het voetbal. Hoe komt het dat iedereen plotseling naar het Midden-Oosten trekt, en waarom investeert Saoedi-Arabië hun miljarden hierin?

                                              Blinde vlek op de voetbalkaart
                                              Belangrijk is het om in te zien dat het Midden-Oosten een soort blinde vlek is als we spreken over voetbal. Het voetbal was aantrekkelijk en er speelden pre-Ronaldo amper bekende namen. Kortom, er ging nooit écht zoveel aandacht naar. Totdat alles afgelopen zomer veranderde..

                                              Miljoenen vliegen om de oren
                                              Zulke topspelers uit Europa trek je uiteraard niet zomaar aan. Ronaldo zou dan jaarlijks zo’n 200 miljoen (!) euro verdienen, Neymar en Benzema verdienen minstens ook zoveel. Afgelopen zomer probeerden ze de Franse sterspeler Mbappe te lokken die naar verluidt zo een 700 miljoen zou verdienen. Echter moet je helemaal geen Ronaldo of Messi zijn om in het Midden-Oosten te voetballen. Zo bieden ze zelfs in hun vierde divisie jonge voetballers uit Europa contracten aan van rond de 4000 euro per week. De spelers krijgen daar ook nog eens een huis bij.

                                              Een grote voetballiefde?
                                              Is de passie en liefde voor het voetbal er zo groot dat ze bereid zijn er miljarden aan uit te geven? Daar heb ik mijn twijfels over. Saoedi-Arabië wil tegen 2030 een ‘droomlocatie’ voor inwoners en toeristen wil worden. De autoriteiten willen hiermee hun conservatieve imago wegspelen en zich voordoen als een land dat vooruit streeft. Het land heeft de afgelopen twee jaar al minstens 6,5 miljard euro in sport in het algemeen geïnvesteerd, aldus The Guardian. De 4 clubs die afgelopen zomer het meest hebben uitgegeven aan transfers zijn Al Ahli, Al Hilal, Al Ittihad en Al Nassr, samen goed voor zo’n 430 miljoen aan spelers. Geen toeval dat het juist die vier clubs waren die het minst gierig zijn geweest. Ze maken namelijk elk deel uit van het Saudische staatsinvesteringsfonds, het ‘Public Investment Fund’. Dat is een spaarpot van maar liefst 600 miljard euro. Het is onderdeel van Saudi Vision 2030, het strategische plan van Bin Salman om de economie van zijn land minder afhankelijk te maken van olie-inkomsten. Een vleugje jaloezie kan er in zitten, aangezien in 2022 alle ogen gericht waren op buurland Qatar, dat het thuisland was van het grootste sportevenement ter wereld, het wereldkampioenschap.

                                              Politieke gevolgen
                                              Saoedi-Arabië zou immers door alle aandacht naar het voetbal te schuiven de nationale rust willen bewaren. We weten allemaal dat het enorme land geen voorbeeld is van een perfecte democratie. Integendeel, het is juist berucht om het schenden van mensenrechten. Denk bijvoorbeeld aan het verbod van LGBTQ, alcohol en straffen als zweepslagen of zelfs de doodstraf. Saoedi-Arabië wil een internationale grootmacht worden, met behulp van het voetbal. Zo is hun doel de mensen op internationaal vlak hun beruchte imago te doen vergeten. Mensen moeten denken aan de stralende zon, luxe en moderniteit in plaats van aan vrouwenrechten, executies, etc.

                                              Sportswashing
                                              Dit hele gebeuren is een ultiem voorbeeld van ‘sportswashing’. We halen even de letterlijke definitie erbij: het gebruik van sport door individuen, groepen, bedrijven of overheden met als doel om een slechte of beschadigde reputatie te verbeteren of 'op te poetsen.' Precies waar Saoedi-Arabië nu dus mee bezig is, gezien de eerder vermelde voorbeelden.

                                              De eerste stappen
                                              Toch zitten we pas op de eerste treden van de trap die de Saoedische regering uiteindelijk wil bereiken met het voetbal. Met andere woorden: wat we afgelopen zomer hebben meegemaakt is pas het begin. Saoedi-Arabië heeft grootse plannen en de ambitie om steeds maar machtiger te worden. Verwacht dus nog een golf van spelers (ook in de lagere nationale liga’s) die er naar toe zullen trekken. Of het effectief hun imago zal veranderen is af te wachten aangezien er kritiek van alle kanten weerklinkt. En concurreren met de Premier League of La Liga zie ik (althans de komende jaren) niet gebeuren. Het voetbal in Europa zal aantrekkelijker blijven vanwege de grootste clubs en competities die er spelen. Maar met het budget en het doorzettingsvermogen is niets onmogelijk, en wordt de Saudi Pro League wellicht over lange termijn een zogenaamde top 5 league, wat Cristiano Ronaldo eerder in een interview vermeldde. Maar ook dat is af te wachten.

                                              Comment


                                              • https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws...k-en-zara.html


                                                Engelse uithaal naar Antony, Ajax ook niet gespaard: 'Net als de Primark en Zara'

                                                Antony krijgt in de aanloop naar de Premier League-hervatting van Manchester United tegen Everton onderuit de zak van Andy Cole. De voormalige topspits haalt stevig uit en trekt de vergelijking met kledingwinkels Primark en Zara.





                                                Antony produceerde dit seizoen nog geen doelpunt én geen assist in twaalf wedstrijden namens United, tot afgrijzen van Cole. De oud-spits die 121 goals voor de club maakte, zei eerder al dat hij 'gek zou worden' als hij in één team met Antony moest spelen. Nu doet hij er tegenover Betfred nog een schepje bovenop.

                                                "Ik vraag me soms af wat de sterke punten van Antony zijn", begint Cole. "Hij trekt geen tegenstanders naar zich toe, creëert geen kansen en maakt geen doelpunten. Dus wat zijn zijn sterke punten? We hebben een enorm bedrag voor hem betaald (100 miljoen euro, red.). Kijk naar Brighton, dat Kaoru Mitoma voor drie miljoen heeft gecontracteerd. Op welke markt winkelt United dan? Niet dezelfde markt in elk geval."

                                                Cole trekt vervolgens een originele vergelijking, waarbij Ajax min of meer wordt vergeleken met een budgetkledingketen. "Het is net als met de Primark en Zara: door meer te betalen bij de Zara, denk je dat de kwaliteit beter zal zijn. Maar het blijkt van dezelfde kwailteit als bij de Primark, waardoor je uiteindelijk meer betaalt voor hetzelfde. Dit kán gewoon niet."

                                                Comment


                                                • https://www.ad.nl/nederlands-voetbal...n-br~aa98b3e4/


                                                  Alfred Schreuder als coach van Ajax in de wedstrijd tegen Feyenoord. © Pim Ras Fotografie
                                                  Alfred Schreuder heeft na ontslag bij Ajax en Al Ain alweer een nieuwe club gevonden


                                                  Alfred Schreuder heeft nog geen drie weken na zijn ontslag bij Al Ain FC al een nieuwe club gevonden in de Verenigde Arabische Emiraten. Hij gaat aan de slag bij Al Nasr uit Dubai.

                                                  Schreuder werd begin deze maand ontslagen bij Al Ain omdat er volgens de club geen samenhang was tussen Schreuder en de rest van de technische staf.

                                                  Al Nasr, niet te verwarren met het Saudische Al-Nassr van Cristiano Ronaldo, staat in de middenmoot in de competitie van de Verenigde Arabische Emiraten, op de negende plek. Van de eerste acht duels werden er twee gewonnen.

                                                  De 51-jarige Schreuder werd begin dit jaar ontslagen bij Ajax vanwege de tegenvallende resultaten. Hij was eerder hoofdtrainer bij FC Twente, Hoffenheim en Club Brugge.

                                                  Comment


                                                  • Ajax wil Donny vd Beek terughalen, maar Juventus wil hem ook

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X