Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Waar kan je lekker eten?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #26
    https://www.theseafoodbar.com/

    Comment


    • #27
      jullie gaan lachen... maar de sushi plate voor 2 personen bij Hotel vd Valk in Houten is echt fantastisch!

      Comment


      • #28
        Waarom is dat om te lachen? Van de Valk zijn hele nette hotels tegenwoordig met degelijke restaurants. De appelmoes met de kers is er al heel lang niet meer.

        Comment


        • #29
          klopt maar sushi die top is verwacht je bij een top zaak in Aziatische handen, in vd Valk Houten zijn er Nederlandse koks, maar die sushiplate is daar top ook geprezen door mensen die echt sushi in duurdere zaken eten

          appelmoes met kers heeft Hotel vd Valk Breukelen nog wel

          Comment


          • #30
            Weet je, sushi voor een gewone kok is een heel eenvoudig gerecht, het is geen topgerecht.. maar altijd lekkerrrr..!

            Bovendien, wees maar blij Ed, dat jij je sushi lekker vindt in een Nederlandse Vd Valk want de meeste Aziatische restaurants behoren tot de smerigste van heel Nederland!

            En vooral Chinese restaurants zijn het smerigst en voldoen niet aan de belangrijkste hygiënecriteria…

            Hoe dan ook, Vd Valk’ie restaurants zijn erg populair in Nederland, ik heb er zelf goede en minder goede ervaringen afhankelijk van de locatie.

            Zoals bij elk restaurant hangt het allemaal af van de chef-kok en zijn personeel in de keuken. En ik weet er veel van omdat ik al vele jaren in horecabranche heb gewerkt.

            Daarom ben ik ook een grote liefhebber van de Nederlandse keuken en heb ik daar het grootste vertrouwen als het gaat om hygiëne en voedselkwaliteit.

            En als het om sushi gaat, raad ik die van Aldi ook aan! Het smaakt niet alleen lekkerder dan die van A&H maar is ook nog eens goedkoper.





            Comment


            • #31
              Volleig mee eens..de prijs/kwaliteitverhouding vind ik ook prima bij v/d Valk.. Mijn moeder nodige altijd het hele gezin uit om er te gaan brunchen op haar verjaardag..heerlijk!

              Comment


              • #32
                hangt erg van welke vd Valk af, de kaart en de koks zijn erg verschillend van kwaliteit

                Houten is zeer goed
                Utrecht is matig
                Vianen is goed
                Breukelen is voldoende
                Nootdorp is zeer goed
                Tiel is goed

                Comment


                • #33
                  zal straks na nieuwe lockdown maatregelen worden die niets helpen, alleen nu lunch worden

                  Comment


                  • #34
                    Inderdaad en waar helpt dat tegen?

                    Comment


                    • #35
                      Originally posted by Johan Geluk View Post
                      zal straks na nieuwe lockdown maatregelen worden die niets helpen, alleen nu lunch worden
                      Dat restaurants 's avonds dicht moeten is ook een heel belangrijke coronamaatregel.. denk hierbij bijvoorbeeld aan corona kilo's!..

                      Comment


                      • #36
                        jij bent de leukste thuis zeker met die stomme jolige opmerkingen die inhoudelijk vaak ook nog niet eens kloppen, want corona kilo's kwamen juist door de lockdown omdat mensen zich verveeld thuis vol zitten vreten of tijdens hun thuiswerk automatisch meer eten en minder bewegen omdat alles dicht is

                        besef je niet dat veel mensen lijden onder corona en dat iedere x stomme grappige opmerkingen totaal niet leuk zijn in deze context?

                        Comment


                        • #37
                          Ik zie dat je ook niet zo ..snugger bent, dus ik zal het je op een andere manier uitleggen..

                          Het gaat niet alleen om de corona kilo's, maar meer om de zogenaamde *coronabuik, die gevaarlijk is..


                          Dikke buiken lopen meer gevaar bij coronabesmetting, heupvet minder riskant

                          Dikke buiken lopen meer gevaar bij besmetting, heupvet minder riskant (metronieuws.nl)



                          Comment


                          • #38
                            Voor dat ene etentje per wek verschuif ik gewoon mijn tijdsplanne die dag, moeten we ook voor anderen dingen doen, allemaal niet zo moeilijk.

                            Comment


                            • #39
                              precies, gewoon overdag gaan tegen een uur of 3!

                              Comment


                              • #40
                                Voorlopig blij mee zijn totdat het helemaal op slot gaat

                                Comment


                                • #41
                                  Ik als liefhebber van dit gerecht wilde het volgende met jullie delen:

                                  https://www.parool.nl/ps/joris-bijde...tare~b31b7d31/

                                  De perfecte steak tartare kan ook uit de vleesmolen komen – ja, echt. Natuurlijk is met de hand gesneden steak tartare ook heerlijk. Dat doe je in feite op de manier waarop je brunoise snijdt (zie mijn stuk over goed snijden van 4 november 2021). Laat het vlees eerst goed koud worden en snij er plakjes van. De plakjes in reepjes en de reepjes in blokjes.

                                  En uit de vleesmolen?


                                  Eenvoudigweg wordt het vlees in een vleesmolen totaal anders van structuur. De tartare heeft daardoor minder bite. Filet americain is een typisch voorbeeld van in een vleesmolen gedraaid vlees; het wordt er smeerbaar van. En dat kan hartstikke lekker zijn. Doe het wel alleen met een professionele machine, gebruik altijd een vlijmscherp mes en leg alleen kakelvers gedraaid vlees op de grove plaat.

                                  Welk stuk vlees?


                                  Selecteer mals rundvlees. Natuurlijk is ossenhaas mals, maar tartare kun je ook prima snijden van lende, biefstuk, bavette of zelfs longhaas. Zelf snijd ik het altijd van de zogeheten ossenhaaspuntjes – en dan met name van de kop. Daar is vaak best veel van te krijgen, omdat veel biefstukrestaurants alleen het mooiste gedeelte van de ossenhaas gebruiken voor biefstuk. De slager houdt dan het begin- en eindstuk over. Geschikt voor heel veel andere lekkere recepten, maar dus ook voor tartare. En minder duur dan de hele ossenhaas.

                                  Hoe maak ik hem aan?


                                  Ik heb vier favoriete manieren van aanmaken die één ding gemeen hebben: je wacht ermee tot het allerlaatste moment, anders ben je aan het marineren.

                                  1. Rauw vlees op een dunne plak desem, met veel boter, sjalot, kappers, peper en fleur de sel. Daar zeg ik bij dat het vlees hierbij prima uit de molen mag komen.

                                  2. De Vlaamse manier, aangemaakt met mayonaise, ketchup, worcester, kappertje, sjalot, augurk en wat peterselie. Uitsmeren op getoast brood. Ook dit vlees kan – maar hoeft niet – uit de molen komen.

                                  3. Classic, met de eidooier in het midden. Wederom sjalot, kappertje, cornichon, beetje bieslook. En dan lekker aanmaken met worcester, mosterd – en als je wilt een beetje ketchup. Van die dunne Franse frites ernaast – lekker. Deze wel met de hand snijden.

                                  4. Tartare van gebraden ossenhaas; de baksmaak en rauwigheid in één. Hard en kort aanbakken met veel boter, knoflook, tijm, peper en zout. Goed af laten koelen en dan snijden. Warm dan weer rustig op in de braadboter. En serveer met spinazie en ansjovis. De bom!

                                  Comment


                                  • #42
                                    https://www.ad.nl/koken-en-eten/bour...vier~a712df52/

                                    Comment


                                    • #43
                                      Zeker een leuke tent, maar vooral voor de borrel naar mijn mening.

                                      Comment


                                      • #44
                                        Nog ff snel dit weekend voor 17u wat gaan eten , want de boel gaat weer op slot

                                        Comment


                                        • #45
                                          Je kan natuurlijk ook een hotelkamer huren en dan diner op de kamer laten komen.

                                          Comment


                                          • #46
                                            Ik zit straks wel ergens lekker te eten maar met kerst is het zo'n verplicht nummer en nu zijn er ook geen leuke onderwerpen om het over te hebben in deze onvoorspelbare kuttijd

                                            Comment


                                            • #47
                                              Vind eten in een restaurant met kerst sowieso weinig aan, heb nooit begrepen waarom (pre-corona) daar zoveel mensen plezier in hadden.

                                              Comment


                                              • #48
                                                ligt ook vaak aan gezelschap en met Kerst zit je meestal aan je familie vast, en dat is wat anders dan met vrienden

                                                Comment


                                                • #49
                                                  Ik combineer beide meestal, één dag met familie en één dag met vrienden. Dit jaar lukte dat niet, met vrienden was te lastig nu.

                                                  Met vrienden hebben we ook wel eens in een restaurant gedaan. Het was goed eten en leuk weer eens wat anders, maar de huiselijke sfeer bij vrienden thuis spreekt me veel meer aan.

                                                  Comment


                                                  • #50
                                                    hangt ook beetje van restaurant qua sfeer en entourage af

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X