Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Waar kan je lekker eten?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #76
    Als het eten lekker is kun je overal lekker eten. Over smaak valt te twisten. Lekker eten hoeft niet duur te zijn.

    Comment


    • #77
      https://www.ad.nl/binne[/img]nland/amsterdams-restaurant-sluit-kort-na-krijgen-michelinster~a2f32842/


      Amsterdams restaurant sluit kort na krijgen Michelinster


      Het Amsterdamse restaurant Vanderveen, dat vorige maand voor het eerst een Michelinster kreeg, gaat sluiten. Volgens eigenaar Thijs Koster hebben onder meer problemen door de coronaperiode ervoor gezorgd dat het restaurant dicht moet.

      ‘We zijn allemaal intens teleurgesteld. We hebben heel hard gewerkt, maar hebben het tij niet meer kunnen keren na de coronaperiode en de uiteindelijke ongeschiktheid van onze locatie. Dat we op de valreep deze prachtige waardering ontvingen voor het restaurant waar we allemaal zo in geloven, maakt het extra complex’, aldus Koster in een persbericht.



      Vanderveen opende in 2018 de deuren. ‘We besloten om er een informeel fine dining-restaurant van te maken en trokken George Kataras aan als chef de cuisine en Mohamed Aous als sommelier. Vol ambitie, mooie plannen en na de eerste goede reacties, kwamen we al snel in de lockdowns terecht’, aldus Koster.

      Na de covidperiode wisten gasten het restaurant volgens Koster weer te vinden en werd de ‘focus op puurheid, smaak, ambacht en ontspannen sfeer’ gelegd. De vinylcollectie die in het restaurant werd gedraaid, droeg daaraan bij. ‘Relaxed, bruisend en cool: Vanderveen heeft het allemaal’, concludeerde Michelin in zijn beoordeling.

      Comment


      • #78
        https://www.parool.nl/uit-in-amsterd...-toe~b3a96393/

        De best beoordeelde restaurants in Amsterdam in 2023 tot nu toe





        Elke week bespreekt Het Parool in de rubriek Proefwerk een restaurant in Amsterdam. Welke restaurants werden in 2023 het beste beoordeeld tot nu toe? Deze plekken kregen van recensent Mara Grimm een 7,5 of hoger. Dit artikel wordt gedurende het jaar bijgewerkt.

        El Mauri (Zuid)


        Als je niet beter weet, loop je El Mauri zo voorbij. Zonde, want bij deze bakker in De Pijp kun je al jaren terecht voor een uitgebreid Marokkaans ontbijt mét vakantiegevoel. Een van de beste ontbijtadressen van de stad, en nog low budget ook. Lees onze recensie van El Mauri terug.
        Jen’s Bing Café (Centrum)


        Bij Jen’s Bing eet je streetfood. Er komen vooral veel Taiwanese Amsterdammers, maar de hartige pannenkoeken zijn ook ideaal voor studenten met kater. En voor iedereen die geen fan is van bubble tea: hier word je dat vanzelf. Lees onze recensie van Jen’s Bing Café terug.

        KID (Zuid)


        Een paar jaar geleden bestelde je de perfecte fried chickenburgers via Instagram. Nu zijn die eindelijk ook offline verkrijgbaar. KID in De Pijp heeft nog veel meer in de aanbieding, van umeshu-cocktails tot perfect pittige vegaburger. Lees onze recensie van KID terug.

        Reggae Rita (Centrum)


        Bij het Jamaicaanse Reggae Rita in de Nieuwe Kerkstraat mag het er wat rommelig aan toegaan, de smaken zijn authentiek en hier en daar zelfs onvergetelijk. Lees onze recensie van Reggae Rita terug.

        Saam (Amstelveen)


        Bij het ambitieuze Saam wordt een ode gebracht aan Zuid-Afrika. Althans, op papier. Wat op het bord verschijnt is technisch perfect, maar neigt nog iets te veel naar oldskool sterrenrestaurant. Desondanks: een aanrader. Lees onze recensie van Saam terug.

        Shandiez (Nieuw-West)


        Bij Shandiez wordt authentiek Iraans gekookt in een huiselijke sfeer – ook voor vegetariërs. Zo spartaans als de gerechten soms ogen, zo feestelijk zijn de smaken. Voor 25 euro per persoon kun je hier royaal eten. Shandiez verdient allesbehalve een lege zaak. Lees onze recensie van Shandiez terug.



        Smelt (Centrum)



        Goede kaasfondue hoeft niet zwaar te zijn, maar kan zelfs verlichting brengen. Smelt is een van de beste en gezelligste adressen voor kaasfondue. Er zijn vijf verschillende soorten en je kunt ook eenpersoonsporties bestellen. Vlak voordat de fondue op is, biedt het eitje op tafel nog een verrassing. Lees onze recensie van Smelt terug.

        Umeno (Zuid)


        Umeno is een van de oudste, maar vooral een van de beste Japanse restaurants van Nederland. En het was nauwelijks bekend bij het grote publiek – tot Proefwerk erover schreef. De à-la-cartekaart is klein en fijn, maar om een goede indruk van de keuken te krijgen kun je het beste een omakasemenu of een traditioneel menu kiezen. Klassieker Japans dan hier wordt het niet. Lees onze recensie van Umeno terug.


        Yemayá (Zuidoost)



        Van sambal tot speltbrood: bij Yemayá wordt bijna alles zelf gemaakt. De bediening en het interieur zijn wat rommelig, maar de vegan rotirollen, de ongekend schappelijke prijzen én het idealisme maken indruk. Lees onze recensie van Yemayá terug.

        Comment


        • #79
          https://www.ad.nl/buitenland/londens...ring~a7c3031d/

          Londens sushirestaurant vraagt gasten geen parfum te dragen: ‘Beter voor de ervaring’

          Comment


          • #80
            Alleen is Amsterdam niet leuk meer om uberhaupt iets te doen door de giga drukte amper parkeerplekken en de giga absurde parkeerkosten

            Comment


            • #81
              Wat is er mis met van der Valk?

              Comment


              • #82
                https://www.ad.nl/utrecht/de-italian...aar~a9db653f3/

                De Italian style bij restaurant Banfi krijgt een dikke acht, maar wat doet die rendang daar?

                De eerste indruk van restaurant Banfi in Zeist? Een 9 voor het kosmopolitisch interieur. Het stoere staal en messing, gecombineerd met de groene basiskleur, maken het warm en chic. De bloemen op het plafond, de centrale bar; prachtig! Nu alleen nog even eten…

                Ere wie ere toekomt: eigenaar Vincent van Amersfoort nam Kaja Interieurs in de arm voor zijn horecazaak aan de Slotlaan. Geen kleine naam, want deze ontwerpers hebben ook het statige hotel Huis ter Duin in hun klantenbestand. Van Amersfoort zelf is ook van statuur. Hij diende Slot Zeist. Kortom, na een blik op de indrukwekkende binnenboel genieten we op het comfortabele terras van onze natjes en droogjes. Onder een afzichtelijk logo met circuslampjes, overigens. Tikkeltje out-of-tune.



                De gastheer is er snel met een vrolijk welkomstwoord en de kaarten voor wijn en spijs. Kaarten die ik eerder zag bij Ripassa in Bilthoven, ook van Van Amersfoort. Hm.. Zes gerechten worden gekozen, vier glazen worden gevuld, maar het kleine breekbrood laat even op zich wachten.

                Vreemde eendjes in de bijt

                De jonge keukenbrigade, onder leiding van Van Amersfoort junior, laat zich inspireren door Italië, maar heeft ook een paar vreemde eendjes in de bijt. Zwarte kip, bijvoorbeeld. Deze poulet noir is een vrije uitloper, die het heeft geschopt tot de Thaise tom kha kai. Kokos, sereh en basilicum zijn de heerlijke smaakmakers en naar de kip hoeft niet gezocht te worden. De soep kan wel wat meer binding gebruiken.

                Over room heeft mijn tafelpartner niets te klagen. Hij zet zijn vork namelijk in de burratini, een kleine uitvoering van de bekende burrata. De buffelmelk kleurt niet alleen prachtig bij de cœur de bœuf, sinaasappel en aceto balsamico, ook de smaak is harmonieus. Wat een goede keus was deze vleestomaat, want die geeft dit voorgerecht een bite, terwijl een andere tomaat waarschijnlijk te veel sap had losgelaten. En ook over de brioche als smaakdrager uitsluitend pluspunten. Ze draagt zonder zompig te worden.

                Zeebaars en kalfsribeye

                Door twee pastavariaties onder de hoofdgerechten te scharen, wordt de kaartkeuze helaas beperkt. En was de tafeldiender eerder onbekend met de burratini, nu moet hij het antwoord op onze vraag naar de dagvangst uit de keuken halen. Het blijkt zeebaars, die in twee filets wordt opgediend en gezelschap krijgt van een langoustine. Mooi gegaard, lekker vers. Het garnituur is onder de maat, de prijs (€ 28,50) erboven. We betalen een ‘kwartje’ meer voor een uitstekende kalfsribeye met jus van rode wijn, bordelaise genaamd. En ook hier is het toebehoren – polenta en wortel – vrij zuinig. Met een extra lepel heerlijke rendang toont de chef zijn pulled-beef-skills, maar het waarom ontgaat mij.

                Eindscore 8,1 (puntentotaal: 57)
                Banfi, Zeist

                https://www.ad.nl/utrecht/welk-resta...tand~a6c92c70/

                Klassement


                1. Stadsjochies, Utrecht - 8,7

                2. Restaurant Groenland, Driebergen - 8,6

                2. Celine, Nieuwegein - 8,6

                2. Brasserie Buut, Doorn - 8,6

                3. Tollius, Amersfoort - 8,5

                3. Het Schaap, Barneveld - 8,5

                4. Terroir, Utrecht - 8,4

                4. Oli Mazí, Utrecht - 8,4

                4. Luc, Utrecht - 8,4

                5. Koenraad, Utrecht - 8,3

                5. Slangevegt, Breukelen - 8,3

                6. Mevr. Daalder, Vreeland - 8,1

                6. Banfi, Zeist - 8,1

                7. Brasserie 1560, IJsselstein - 7,9

                7. Restaurant De Lage Vuursche, Lage Vuursche - 7,9

                8. Tijm, Utrecht - 7,8

                8. Vineyard, Utrecht - 7,8

                8. Noor, Vianen - 7,8

                9. BKK Thai, Amersfoort - 7,7

                9. Parkhuis, Amersfoort - 7,7

                9. TREK, Amersfoort - 7,7

                10. Restaurant IXI, Utrecht - 7,6

                10. Bistro Opoe Stronk, Houten - 7,6

                11. The Riverside, Maarssen - 7,5

                12. De Brouwerij, Vleuten - 7,4

                13. Sterijn, Amersfoort - 7,3

                13. De Stoeterij, Soesterberg - 7,3

                13. De Kleine Baron, Utrecht - 7,3

                13. Awazé, Amersfoort - 7,3

                14. Davini, Wijk bij Duurstede - 7,2

                14. ‘t Zusje, Veenendaal - 7,2

                15. ’t Lieve Vrouwtje, Amersfoort - 7,1

                16. De Rechtbank, Utrecht - 7,0

                16. Rozey, Amersfoort - 7.0

                17. Bistro Jan, Zeist - 6,9

                18. Rock City, Amersfoort - 6,8



                Comment


                • #83
                  https://www.telegraaf.nl/financieel/...elde-jaaromzet

                  ’Restaurant Loetje verslaat Van der Valk en McDonald’s met gemiddelde jaaromzet’



                  AMSTERDAM - Het nog immer vooral biefstuk serverende restaurant Loetje prijkt bovenaan de lijst van de restaurantketens met de hoogste gemiddelde omzet per vestiging in ons land. Op de tweede plaats staat het Van der Valk restaurant en als derde eindigt het restaurant van Ikea, waar nog altijd Zweedse gehaktballetjes populair zijn.



                  Het online en offline platform Food Inspiration besloot uit te zoeken welke restaurantketen de hoogste omzet heeft per vestiging. Alleen de ketens met minimaal tien restaurants in Nederland werden in ogenschouw genomen. Na Loetje, met een gemiddelde omzet van €4,3 miljoen per jaar, komt de gemiddelde omzet van het Van der Valk-restaurant op de smakelijke tweede plaats.

                  Kers op appelmoes


                  De jaaromzet van dit restaurant - dat jarenlang faam verwierf vanwege de kers op de appelmoes als ook de ’Tong Picasso’ - is inmiddels €4.250.000 per vestiging. Deze keten is overigens zo gesloten als een oester over de eigen cijfers, dus het horecaplatform heeft het genoteerde omzetcijfer berekend, ’exclusief logies en zaalverhuur, maar inclusief hotelontbijten in het restaurant. Dat is de calculatie die wij dus voor onze rekening nemen’, zo schrijft Food Inspiration.

                  Zweedse balletjes


                  Op de derde plaats staat het restaurant van Ikea met gemiddeld €3,5 miljoen. De Zweedse gehaktballetjes - en natuurlijk de vele andere maaltijden aldaar - zijn ook zeker wereldwijd populair. Het warenhuis zet internationaal €2,6 miljard om in de eigen restaurants (de hotdogs bij de kassa bijvoorbeeld, tellen hier niet mee).

                  Waarschijnlijk de burger


                  Op de vierde plaats staat McDonald’s met €2.750.000 per vestiging. Food Inspiration kreeg geen omzetcijfers van ’de Mac’, dus ze gingen zelf aan de slag. ’In de franchisegids noteert McDonald’s een gemiddelde ‘kale’ restaurantomzet van €2.750.000. Vermoedelijk zonder drives en koffieconcept. Daar houden we het dan maar op.’

                  Na deze vier grote omzetters, volgen de ketens Happy Italy, KFC, Humphrey’s, Shabu Shabu en ‘t Zusje. Direct daarna volgen onder meer Gauchos en Burger King.

                  Comment


                  • #84
                    https://www.ad.nl/utrecht/van-foodtr...echt~af589743/

                    Van foodtruck naar brunchplek: Papi's Comfort Kitchen is geopend in Utrecht


                    INDEBUURT.NLOp zoek naar een plek voor je wekelijkse lunch, brunch of koffiepauze? Aan de Twijnstraat vind je sinds kort Papi’s Comfort Kitchen. Met – zoals de naam al zegt – veel comfortfood. ”Zie ons als de gezellige huiskamer om de hoek.”



                    Het avontuur van de mannen achter Papi’s Comfort Kitchen begon in 2017 met Papi Churro. Een foodtruck vol churros overladen met suiker, chocolade of vers fruit. Daarna openden ze in 2019 hun eerste café aan het Stadhuisplein: Papi’s Sandwich Shack. Met huisgemaakte sandwiches en verse churros to-go. Nu is het tijd voor – zoals de heren zelf zeggen – Papi 2.0. “Een warme, gezellige brunchplek, waar de ingrediënten vers zijn, de porties royaal en de cocktails zo sterk als de koffie.”

                    De hele dag brunch


                    Bij de nieuwe vestiging doen de mannen van Papi’s nog meer waar hun hart ligt: het serveren van comfortfood onder het genot van een cocktail (of twee). Denk aan gerechten als pulled pork met mac and cheese, huevos rancheros, shakshuka en pancake stacks. Ook het Engelse ontbijt chicken and waffles mag gezien hun Britse roots niet ontbreken.

                    Comment


                    • #85
                      https://www.ad.nl/utrecht/trots-deze...ncie~af98c848/


                      © Carlina de Lorenzo, eigenaar van ijssalon Roberto Gelato. Foto: Angeliek de JongeTrots: deze Utrechtse ijssalons staan in de top tien van onze provincie


                      INDEBUURT.NLIJsliefhebbers opgelet! In de top tien van beste ijssalons van provincie Utrecht staat een Utrechtse ijssalon. Dat blijkt uit onderzoek van beslist.nl op basis van recensies op Google.

                      Gemiddeld scoren ijssalons in onze provincie 4,11 sterren. Dat is hoger dan het landelijke gemiddelde van 4,05 sterren. Roberto Gelato scoort het beste van de provincie met 4,8 sterren. De Utrechtse ijssalon staat hiermee op nummer één in de top tien van beste ijssalons van Utrecht.

                      Zo ziet de top tien in provincie Utrecht eruit:

                      Roberto Gelato in Utrecht krijgt 4,8 sterren met 1382 recensies.

                      Martino IJs in Rhenen krijgt 4,6 sterren met 976 recensies.

                      IJssalon Torino in Woerden krijgt 4,7 sterren met 582 recensies.

                      IJssalon Zazu in Veenendaal krijgt 4,6 sterren met 688 recensies.

                      Luigi’s IJssalon in Nieuwegein krijgt 4,6 sterren met 615 recensies.

                      IJssalon Pistacchio in Utrecht krijgt 4,8 sterren met 284 recensies.

                      LUCA IJssalon Utrecht in Utrecht krijgt 4,7 sterren met 399 recensies.

                      IJssalon San Marco in Amersfoort krijgt 4,6 sterren met 510 recensies.

                      IJssalon Roma in Utrecht krijgt 4,4 sterren met 725 recensies.

                      Bij het rangschikken van de ruim negenhonderd ijssalons is niet alleen gekeken naar de gemiddelde sterrenbeoordeling, maar ook naar het aantal beoordelingen. Door beide factoren te combineren bij alle ijssalons in Nederland, wordt zowel de kwaliteit (gemiddelde beoordeling) als de betrouwbaarheid (aantal beoordelingen) in de score weerspiegelt.

                      Bij een identieke score tussen ijssalons, is voor de rangschikking gekeken naar het aantal sterren en daarna naar het aantal beoordelingen. Dus een zaak met meer sterren, eindigt dan hoger. (Bron: beslist.nl)

                      IJskoude feitjes


                      Wist je dat in provincie Utrecht gemiddeld zes ijssalons per 100.000 inwoners zijn? Dat zijn meer dan het Nederlandse gemiddelde van 5,2 ijssalons voor elke 100.000 inwoners. In Nederland betaal je gemiddeld 1,75 euro voor een bolletje ijs, maar er zijn wel grote verschillen. Het goedkoopste bolletje krijg je al voor 0,90 euro, terwijl je voor de duurste zo’n 3 euro neertelt. Zijn vanille en aardbei jouw favoriete smaak? Dan heb je geluk, want deze smaken kun je volgens Beslist in iedere ijssalon in Nederland krijgen.

                      https://indebuurt.nl/utrecht/gids/robertos-gelato/

                      Foto: Roberto GelatoOver Roberto Gelato


                      Bij Roberto Gelato in Utrecht Oost eet je prijswinnend Italiaans schepijs in heel veel verschillende smaken.

                      Openingstijden

                      Maandag12:00 - 22:00Dinsdag12:00 - 22:00Woensdag12:00 - 22:00Donderdag12:00 - 22:00Vrijdag12:00 - 22:00Zaterdag12:00 - 22:00Zondag12:00 - 22:00
                      Deze openingstijden gelden van maart tot oktober.

                      Comment


                      • #86
                        https://www.ad.nl/stichtse-vecht/het...ling~a0607d89/



                        PREMIUMUiteten bij Bruut in Maarssen. © Foto Ruud VoestHet leeft bij Bruut, maar tijdens de gangen volgt teleurstelling op teleurstelling


                        GOUDEN POLLEPELDineren in een winkelcentrum heeft niet mijn voorkeur. Het voelt er vaak uitgeleefd. Een doods decorum. Bij Bruut in Maarssen is daarvan geen sprake. Over het terras schallen immers de echo’s van de joelende dorpsjeugd. Bisonspoor leeft.

                        Restaurant Bruut weet zich letterlijk geruggesteund door Action, Blokker en Dirk. Hun boodschappers vinden taart en tosti naast de draaideur van het winkelcentrum. Even bijkomen. In de avond is het etablissement van Rolan Kolman meer een lustplaats dan een rustplaats. Gezinnetjes zitten er, solisten, driedelig grijs en twee anonieme fijnproevers van een zeker dagblad, die met groene ijsthee en een witte Chileen hun proefavond openen.

                        Kolman, voormalig campingbaas, ‘stichtte’ zijn Bruut acht jaar geleden in het Groningse Sellingen, maar gaf het in 2020 een tweede leven in Maarssen, nota bene 228 kilometer zuidelijker. Met vette hoofdletters en soortgelijke pretenties, als we de website mogen geloven. Hij belooft ons een onvergetelijke setting, de beste ingrediënten en heerlijke gerechten. ‘Beestachtig eerlijk’ is daarbij zijn slogan. Nou, dat zullen wij nog wel eens even zien, stoer mannetje…

                        Restaurant Bruut aan Bisonspoor 1160 in Maarssen. © Foto Ruud Voest‘Bieten zijn op’


                        Voor de eerste gang zijn geitenballen en bietencarpaccio besteld, maar gastvrouw Jasmijn brengt na tien minuten slecht nieuws in plaats van twee borden lekkers: ,,Excuus, de bieten zijn op.” Dan maar de zalmtartaar. Op zich geen slechte keuze, want de vis is mooi romig en grof gesneden, terwijl de wasabi en citroenmayonaise de smaak een oppepper geven.

                        Aan mijn kant een soortgelijke ervaring, want er is geen kloten aan de ballen van de geit. Nee, dit zijn drie balletjes smeuïge kaas in een gepaneerd, gefrituurd jasje. Ook qua mondgevoel een prettige combinatie. Is dat een drupje chilisaus? Nee, paprikamarmelade. Leuk!

                        Tekst loopt door onder de foto.

                        'Geitenballen' met kaas. © Marco Bosmans
                        Moest ik al even slikken bij de bietenboodschap, gang twee gaat eveneens gepaard met een teleurstelling. De zogenoemde ‘groenten van het moment’, die apart bijbesteld moeten worden, zijn ook uitverkocht. Om 18:24 uur al?! Met een Dirk en AH om de hoek was het toch een kleine moeite om voor gereserveerde gasten wat verse seizoenwaar te halen? Bonen of zo. En neem dan meteen een paar bieten mee. Een gemiste kans!

                        De compensatie met wat krulsla mag dan een troost zijn, de zalm en schnitzel hadden meer verdiend. Die zalm kreeg een papillot-bereiding: gestoomd in een pakketje aluminiumfolie. Het is een geslaagde en smakelijke uitvoering, met de citroen, tomaat en wijn in het stoomvocht, maar met folie en al op een koud bord vormt een onaantrekkelijke presentatie.

                        Ook de boerenschnitzel maakt een koude entree, waarbij het toebehoren van spek, kaas en champignons eveneens lekker op smaak, maar allerminst van deze (zomer)tijd is.

                        Tekst loopt door onder de foto.

                        Schnitzel. © Marco Bosmans
                        Ik durf het bijna niet te schrijven, maar ook de slotgang komt met een ontbering: tiramisù gaat aan onze neuzen voorbij. Geen nood, want die zullen we dit seizoen ongetwijfeld vaker op de kaart tegenkomen – vermoedelijk in 48 van de resterende 49 afleveringen.

                        Wat we wel nemen? Appelplaattaart, die op een wonderlijke bakwijze niet smeuïg, maar droog is. En drie bollen sorbetijs, afgetopt met heeeel veel slagroom. Dat zou je een beestachtig, bruut dessert kunnen noemen.

                        En beste restaurateurs, haal de groenten en aardappelen nou eens weg onder bijgerechten. Ze horen erbij en verdienen geen misleidende, kleine lettertjes!

                        Tekst loopt door onder de foto.

                        De appeltaart van restaurant Bruut. © Marco BosmansBeoordeling


                        Voorgerecht 8
                        Hoofdgerecht 7
                        Nagerecht 7
                        Bediening 7
                        Sfeer 7,5
                        Prijs/kwaliteit 7
                        ------------------------
                        Eindscore 7,2
                        Spek en bonen


                        Sperziebonen doen het al tientallen jaren goed in onze groenten-top 10. Om het gemak, veelal. Ook de bekende moesprof Lisa Moll (boerderijineenrijtjeshuis.nl) uit Wilnis is in de bonen.

                        ,,Er is niets mis met traditie, maar voor wat meer variatie en smaak kies ik zelf steeds vaker voor die gele boterbonen of spekbonen. Omdat je ze maar weinig ziet in de supermarkt, teel ik ze zelf. Boterbonen worden pas geel als ze echt rijp zijn en omdat de zaden dan wat groter zijn hebben ze meer smaak. Ze bevatten bovendien veel vitaminen B11 en C. Spekbonen lijken wat meer op sperziebonen en snijbonen, maar ze zijn wat vleziger. En de smaak? Iets zoeter zou ik zeggen, wat het weer extra lekker maakt met een beetje rookspek tijdens de bereiding.”
                        Restaurant Bruut


                        Adres: Bisonspoor 1160, Maarssen
                        Telefoon: 0346 - 237 019
                        Website: gewoonbruut.nl
                        Open: dagelijks vanaf 10 uur (zondag vanaf 12 uur)
                        Bereikbaar: gratis parkeren en bushalte nabij
                        Rolstoeltoegankelijk: ja, maar geen aangepast toilet
                        Prijs: voorgerecht vanaf € 6,50 (soep) | hoofdgerecht vanaf € 17,- (excl. groenten en friet)
                        Ambiance: stoer met veel staal, bar en open keuken
                        Bijzonder: rand winkelcentrum Bisonspoor
                        Afgerekend: € 102,70

                        Comment


                        • #87
                          https://www.ad.nl/binnenland/dit-ned...reld~a01e9b67/


                          Restaurant Bougainville is gevestigd in het luxueuze Hotel TwentySeven aan de Dam. © Dingena MolDit Nederlandse restaurant is volgens Tripadvisor het beste ter wereld


                          Het sterrenrestaurant Bougainville in Amsterdam is door Tripadvisor uitgeroepen tot het beste restaurant ter wereld. Eigenaar Eric Toren (59) is trots en dankbaar: ,,Plek 13 vonden we al heel wat.’’

                          Voor het eerst staat een Nederlands restaurant bovenaan de Best of the Best ranglijst van de Travellers’ Choice Awards van Tripadvisor. Elk jaar worden restaurants beloond met deze prijs, op basis van de beoordelingen op Tripadvisor die behoren tot de beste 1 procent. Voor deze uitreiking zijn reviews tussen 1 juni 2022 en 31 mei 2023 gebruikt.

                          Restaurant Bougainville is gevestigd in het luxueuze Hotel TwentySeven, aan de Dam, en opende in 2017. Eind 2018 ontving het restaurant een Michelinster.

                          Op de Best of the Best ranglijst schoot Bougainville dit jaar van nummer 13 in Europa naar nummer 1 in de wereld. ,,Plek 13 vonden we al heel wat,” vertelt eigenaar Eric Toren. Toen het personeel van de prijs hoorde, duurde het niet lang voor de champagne openging.

                          ,,Het is een unieke prestatie, waar we vreselijk trots op en dankbaar voor mogen zijn. Van het team van de keuken en de bar tot de schoonmakers en de receptie: we hebben dit met z’n allen gedaan.”

                          Onrealistische verwachtingen


                          ,,Wel is het zo dat sommige gasten nu misschien onrealistische verwachtingen krijgen,” denkt Toren. ,,En dat is lastig: het is een geweldige erkenning, maar op eetgebied zijn er nog wel betere restaurants met hogere niveaus. Neem bijvoorbeeld driesterren-zaak De Librije in Zwolle. Wij zijn tenslotte een eensterren-zaak, we hebben er geen drie.”

                          Smaken kunnen verschillen, legt Toren uit, elke mond is anders. De eigenaar denkt dat er altijd wel gasten zijn die iets niet lekker vinden. ,,Bijvoorbeeld omdat ze uit een ander werelddeel komen waar heel ander eten wordt bereid.”

                          Compleet avondje uit


                          Toch gaat het volgens Toren om de combinatie van entourage en lekker eten. ,,Dat is niet los van elkaar te koppelen. We zorgen er iedere dag voor dat mensen een compleet avondje uit krijgen. Dat houdt in: goede gerechten, lekkere drank, maar ook sfeervolle muziek op de achtergrond en de juiste verlichting.”

                          Toren is ervan overtuigd dat de prestatie positief uitpakt voor het personeel. ,,Dit kunnen ze nu mooi op hun cv zetten. Beste restaurant ter wereld is toch een hele erkenning.”

                          Dit is de wereldwijde Top-10 van de Best of the Best:

                          1. Restaurant Bougainville – Amsterdam, Nederland
                          2. Ise Sueyoshi – Nishiazabu, Japan
                          3. The Old Stamp House Restaurant – Ambleside, Verenigd Koninkrijk
                          4. Maison Medard – Boulleret, Frankrijk
                          5. Ristorante Villa Crespi – Orta San Giulio, Italië
                          6. Avartana – Chennai (Madras), India
                          7. Akira Back – Bangkok, Thailand
                          8. Paul Ainsworth at No. 6 – Padstow, Verenigd Koninkrijk
                          9. PIC – Valence, Frankrijk
                          10. Sachi Heliopolis – Cairo, Egypte

                          Comment


                          • #88
                            Het Pomphuis in Antwerpen

                            https://www.hetpomphuis.be/nl

                            Comment


                            • #89
                              Dat is wel duurder dan standaard

                              Comment


                              • #90
                                Encore by Simonis in de oude haven van Scheveningen vind ik een echte aanrader

                                Comment


                                • #91
                                  Ik vind uit eten gaan steeds minder interessant geworden helaas. Kon er vroeger wel echt plezier in hebben (pre-corona), maar nu valt het me vaak tegen. Bij veel restaurants wordt het tempo echt hoog gehouden, matige service door gebrek aan (goed) horeca personeel. En het eten is vaak prima, maar ook niet echt top of verrassend met net een te hoge prijs.

                                  Of je moet naar restaurants die hier eerder zijn gesuggereerd, maar dan kom je al gauw op de + 100 euro per persoon uit.

                                  Comment


                                  • #92
                                    Primeur: dit Amsterdamse sterrenrestaurant heeft een volledig alcoholvrije wijnkaart | Amsterdam | AD.nl


                                    © Beeld: Ron GastrobarPrimeur: dit Amsterdamse sterrenrestaurant heeft een volledig alcoholvrije wijnkaart


                                    INDEBUURT.NLSteeds meer mensen schuiven het drinken van alcohol tijdelijk of helemaal aan de kant. Maar als je graag uit eten gaat en wel van een wijntje houdt, ga je dat op die momenten misschien wel juist missen. Dan heeft dit sterrenrestaurant dé oplossing!

                                    Wijn en eten gaan geweldig samen. Het is niet voor niets dat goede restaurants vaak een sommelier hebben rondlopen die de lekkerste wijnen voor bij je gerecht uitzoekt. Drink je even geen alcohol, ben je zwanger of sowieso helemaal alcoholvrij? Dan kom je bij sterrenrestaurant Ron Gastrobar toch aan je trekken.

                                    Nix & Nix


                                    NIX & NIX, de enige alcoholvrije slijterij van Nederland, stelde samen met de sommelier van het restaurant de alcoholvrije kaart samen. Naast rode, witte en rosé wijnen, staan er een aantal alternatieve drankjes op de kaart.



                                    © Beeld: Ron GastrobarPrimeur: dit Amsterdamse sterrenrestaurant heeft een volledig alcoholvrije wijnkaart


                                    INDEBUURT.NLSteeds meer mensen schuiven het drinken van alcohol tijdelijk of helemaal aan de kant. Maar als je graag uit eten gaat en wel van een wijntje houdt, ga je dat op die momenten misschien wel juist missen. Dan heeft dit sterrenrestaurant dé oplossing!
                                    Suzanne Baumfalk 10-10-23, 18:02
                                    Wijn en eten gaan geweldig samen. Het is niet voor niets dat goede restaurants vaak een sommelier hebben rondlopen die de lekkerste wijnen voor bij je gerecht uitzoekt. Drink je even geen alcohol, ben je zwanger of sowieso helemaal alcoholvrij? Dan kom je bij sterrenrestaurant Ron Gastrobar toch aan je trekken.

                                    Nix & Nix


                                    NIX & NIX, de enige alcoholvrije slijterij van Nederland, stelde samen met de sommelier van het restaurant de alcoholvrije kaart samen. Naast rode, witte en rosé wijnen, staan er een aantal alternatieve drankjes op de kaart.

                                    Tekst gaat verder onder de afbeelding>




                                    Beeld: Ron GastrobarOntwikkeling in smaak


                                    “Steeds meer gasten maken een bewuste keuze om geen alcohol te drinken. Om dan een hele lijst met lekkere alternatieven te kunnen aanbieden is super. Als kenner van dranken blijf ik me verbazen over de ontwikkeling in smaak van deze categorie”, zegt Ron Blaauw, eigenaar Ron Gastrobar in een persbericht.
                                    Benieuwd?


                                    Ben jij benieuwd naar de wijnkaart? Je bestelt een flesje bubbels van 200ml vanaf 9.5 euro. Rosé, 5 euro voor een glas, of 27 euro voor een grote fles. En je kunt het zo duur maken als je zelf wilt want er is ook een fles rode wijn voor 60 euro. Maar bij alles geldt: zonder kater wakker worden! Reserveer snel een tafeltje bij Ron Gastrobar en test het uit.

                                    Comment


                                    • #93
                                      De Aziatische A-Fusion keten is fantastisch. Top aziatische tapas hapjes en geen gehaast, topniveau eten

                                      Comment


                                      • #94
                                        https://www.ad.nl/koken-en-eten/dit-...acht~a5272d66/



                                        PREMIUMHenk en Christel Demmer voor De Witte Hoeve in Nutter, waar ze luxe B&B-kamers maken. © Robin Hilberink

                                        Dit restaurant stopt, al is het concept razend populair: ‘Alsof je de kip met de gouden eieren slacht’


                                        In 1993 werd een droom werkelijkheid voor Henk (57) en Christel Demmer (55) toen ze in Nutter hun Restaurant De Witte Hoeve openden. Op 1 januari zetten de twee er echter een punt achter. De keuken sluit. Het stel slaat een andere weg in en opent een B&B.

                                        Het is rustig in het populaire restaurant aan de Vasserweg tussen Ootmarsum en Vasse zo vlak na het weekend. Al dertig jaar is Henk het gezicht in de keuken, terwijl Christel zorgt voor de administratie, de personeelszaken en de bediening. Maar vanaf volgend jaar is alles anders.

                                        „Het is een dubbel gevoel”, zegt Henk. De Witte Hoeve is voor velen een populair adres voor een hapje en een drankje. Helemaal na de invoering van het concept Mini’s voor Maximaal genieten, waarbij gasten voor een vast bedrag onbeperkt kleine gerechtjes eten. „90 procent van onze gasten komt hier voor die kleine gerechtjes”, zegt Christel. „Vanaf dag een sloeg dat concept aan en het is nog steeds razend populair.”

                                        Veurn en Ett’n


                                        Alles veranderde toen de coronacrisis begon. De deuren bleven ook bij De Witte Hoeve een tijd dicht. Toch werd er samen met een aantal andere horecabedrijven uit de regio een succesvol concept bedacht. Veurn en Ett’n, waarbij mensen in hun auto langs de zes restaurants reden en zo een zesgangendiner kregen.

                                        Wat voor Henk en Christel wel pijnlijk duidelijk werd in de coronaperiode, was dat veel goed horecapersoneel de sector verliet om elders aan de slag te gaan. De gevolgen daarvan merken ze tot op de dag van vandaag. „De vacatures die ontstonden kunnen we niet of nauwelijks invullen. Daar kwamen de gestegen prijzen voor inkoop en energie bij, terwijl de lonen van het personeel ook stijgen.”

                                        Het was tijd om het roer wederom om te gooien, zoals ze in het verleden meerdere keren deden. Vanaf 1 januari sluit het restaurant. Christel: „We stoten de arbeidsintensieve activiteiten af en richten ons op overnachtingen. We hebben drie luxe B&B-kamers ingericht in ons pand die we exploiteren onder de naam B&B Tumuli Twente. Genieten in de prachtige Twentse natuur, op een eigen terrasje met een mooi uitzicht op de essen.”

                                        Wat nu?


                                        Wat er precies met het restaurantgedeelte gebeurt, dat durven Henk en Christel nog niet te zeggen. Daarvoor staan ‘alle opties open’. Henk: „Het is beschikbaar voor vergaderingen, workshops en feestjes. En mochten er mensen zijn met een ander goed idee, die mogen zich altijd melden.” Wat wel blijft, zijn de verschillende tradities die al sinds jaar en dag gehouden worden bij De Witte Hoeve. „Denk aan het ontbijt van de Poaskearls uit Ootmarsum op Tweede Pinksterdag en het dienstdoen als buitenresidentie van de Spekscheeters uit Vasse.”

                                        Op 30 december is het restaurant voor de laatste keer in de huidige vorm open. En dat voelt nu al raar. Christel: „We zagen de bui al hangen, daarom begonnen we al met het maken van de B&B-kamers, maar toch voelt het bijzonder. Het concept is zeer succesvol, mensen komen hier graag, maar het is niet meer vol te houden. Het is alsof je de kip met de gouden eieren slacht...”

                                        Comment


                                        • #95
                                          Chi Chi in Maarssen is heerlijk, en kan je ook balletje (golf) afslaan

                                          Comment


                                          • #96
                                            https://www.ad.nl/nederlands-voetbal...geld~aee6ae83/



                                            Marco van Basten, Perry Overeem en Frank Rijkaard voor hun nieuwste horacagelegenheid Club Claar in de Utrechtse binnenstad. Hun Utrechtse Horeca Groep is ambitieus en aast op verdere uitbreiding van het imperium © Marnix Schmidt

                                            Marco van Basten en Frank Rijkaard veroveren Utrechtse horeca: ‘In voetbal steken we geen geld’

                                            Op het voetbalveld zien we ze niet meer, maar in Utrecht duiken ze steeds vaker op. Voormalig topvoetballers Marco van Basten en Frank Rijkaard zijn daar namelijk begonnen aan een nieuwe carrière: in de horeca. Ze bezitten inmiddels restaurants en een populaire sporthal. ,,Voetbal is leuk om naar te kijken, maar om daar je geld in te steken, dat is minder interessant.”

                                            Bij Club Claar in hartje Utrecht wordt enkele weken na de opening nog volop geklust. Twee dames die werken achter de bar, lijken de enige aanwezigen. Totdat achterin de volledig gerenoveerde zaak vol spiegels en sfeerverlichting drie mannen opvallen. Ze drinken koffie, lachen en nemen zaken door. ,,Samen waren ze zes jaar bondscoach van het Nederlands elftal”, weet Perry Overeem (54 jaar) over zijn gezelschap. Hij is de zaakwaarnemer, zakelijk partner en vriend van de andere twee aan tafel: voormalig topvoetballers Marco van Basten (59) en Frank Rijkaard (61).

                                            Zij zijn niet de bezoekers die je op een druilerige dinsdag pal naast winkelcentrum Hoog Catharijne zou verwachten. Van Basten kennen we na zijn indrukwekkende carrière vooral als de voetbalanalist op televisie, terwijl Rijkaard na zijn afscheid als bondscoach van Saoedi-Arabië tien jaar geleden vooral de luwte zocht.

                                            Een uitzondering

                                            De kalme en goedlachse zestiger houdt er helemaal niet van om op de voorgrond te treden. Maar voor deze gelegenheid maakt Rijkaard een uitzondering. Hij is als rasechte Amsterdammer misschien wel de meest opvallende van het vijftal mannen, dat afgelopen anderhalf jaar drie vernieuwde restaurants en een sporthal in Utrecht opende. En daarbij is de keuze voor deze stad volgens Rijkaard eigenlijk heel logisch. ,,Perry en ik zijn samen begonnen. Van daaruit is het balletje gaan rollen.”

                                            Het legendarische trio van AC Milan in 1988. © Getty Images
                                            Hij doelt op de aankoop van een boerderij in Leidsche Rijn, waar tien jaar geleden hun oog op viel. Zijn zaakwaarnemer en vriend Perry Overeem trof de te koop staande boerderij met potentie aan. Hij vroeg Rijkaard, met wie hij al in het vastgoed zat, om met zijn vrouw Stefanie te komen kijken. En snel daarna volgde de aankoop van wat nu restaurant Dengh is, een populaire trouwlocatie en hotspot.

                                            Tussendoor investeerde het duo privé ook nog in de watertoren op Rotsoord. Perry: ,,Een iconisch gebouw in Utrecht.” Maar het begon daarna past echt, met de aankoop van restaurant Kortjak in 2019, vlakbij kasteel De Haar. Dat was het startsein voor de toen al meermaals gepolste Marco van Basten om ook aan te haken.

                                            Zij doen de zaken

                                            Van Basten: ,,Perry deed ook toen al lang mijn zaken en we tennisten en golfden samen. Het leek mij leuk om mee te doen. Frank en ik zijn de investeerders, wij denken en helpen mee. De andere mannen doen het meeste werk. Zij zijn de zakenmensen en zijn daar veel beter in dan wij als voetbalmannen.”

                                            De voltallige Utrechtse Horeca Groep, bij de opening van Hal22 Van links naar rechts: Barry, Edwin, Frank, Perry en Marco. © Brunopress

                                            Maar Rijkaard wil niet ‘alleen investeren en rendementen halen’. ,,Mijn uitgangspunt was altijd om iets te doen met mijn geld. Op deze manier geef je ook iets aan de mensen in de omgeving. Iets waar ook andere mensen plezier aan hebben”

                                            Zijn vier zakenpartners zijn allemaal Utrechters. Van Basten is geboren en getogen in de Domstad, acteur Barry Atsma woont daar nog altijd en ook de zakelijke kartrekkers Perry Overeem en Edwin Oosterlaar zijn inwoners van Utrecht. ,,Voor mij is Utrecht daarom een logische keuze.”

                                            Padel als grote trekker

                                            Inmiddels hebben deze mannen naast restaurants Dengh, Kortjak en het onlangs geopende Claar, ook nog Bar Basta midden in de stad en het mateloos populaire Hal22 op bedrijventerrein Lageweide in bezit. Daar is vooral indoor padel een grote trekker. Dat pand kon worden aangekocht doordat Van Basten wist dat die locatie te koop zou komen. Hij squashte daar in coronatijd en tipte Overeem over de kans die daar lag

                                            De padellocatie is inmiddels een groot succes. Rijkaard: ,,Dat het daar druk is, geeft ook een goed gevoel. Ik ben een gevoelsmens, heb veel meegemaakt. En mijn gevoel hierbij is goed. Ik heb me nog nooit zo prettig gevoeld als op dit moment.” Van Basten vult aan: ,,Het is zo gegroeid, we hebben niet van tevoren bedacht dat we samen de Utrechtse Horeca Groep zouden worden”

                                            Maar dat zijn ze nu wel, de Utrechtse Horeca Groep. Begonnen met dat restaurant in de buurt van kasteel De Haar. ,,We houden allebei van pannenkoeken”, lacht Overeem richting Rijkaard over de aankoop van restaurant Kortjak. Die lacht bevestigend terug: ,,Ja dat is echt zo. Pannenkoeken, een oer-Hollands gerecht, heerlijk, haha”

                                            Het hele pand aan de rand van Harmelen is gestript en heringericht. ,,Daar is een hele toffe tent van gemaakt”, zegt Overeem. ,,Pas na Kortjak zijn we bewust gaan groeien. Met focus op wat we willen overnemen en waar. Nu hebben we een plan”

                                            Midden in de crisis

                                            Midden in de coronacrisis haakten ook Edwin Oosterlaar en Barry Atsma aan en ontstond de Utrechtse Horeca Groep. Omdat het nu met vier nieuwe zaken in anderhalf jaar tijd heel snel gaat, kraakt de organisatie wel, geven de mannen toe. Vooral geschikte locaties en mensen vinden vraagt veel inzet. Maar juist door het bieden van kansen en perspectief voor personeel, wil de groep zich onderscheiden. ,,Daar zijn we heel bewust mee bezig, we willen aantrekkelijk zijn als werkgever.”

                                            Inmiddels zijn er ook plannen voor meer aankopen. ,,We hebben een concreet plan voor een zesde locatie liggen in Utrecht. Maar groei is geen doel op zich”, benadrukt Overeem. ,,Ook als het zo blijft, is dat helemaal prima. We voeren verder gesprekken met ondernemers die de komende jaren afscheid willen nemen van hun zaak. Het is een kwestie van contacten hebben, niet afwachten, proactief zijn. Je ogen openhouden en je kansen zien.” Wat hij maar wil zeggen: het komt ze niet aanwaaien

                                            Van Basten en Rijkaard staand voor de EK-finale in München in 1988. Foto Alessandro Sabattini/Getty Images ©Getty Images
                                            Overeem durft zich best te wagen aan een voorspelling. ,,Over drie of vier jaar nog twee of drie zaken en honderd man personeel erbij”

                                            Met dan dus een imperium van acht zaken. Verder dagdroomt hij over een tweede Hal22 in een andere stad, omdat hij van dat traject het meeste heeft geleerd. ,,Dat kunstje zou ik nog wel een keer willen herhalen. In Amersfoort bijvoorbeeld, waar nog geen indoor padel is”

                                            En ook over een echte sportbar midden in Utrecht of een eigen golfbaan in de provincie klinken dromen ,,Dan ga ik mee als caddy”, grapt Rijkaard

                                            Maar verwacht geen investeringen in een voetbalclub van de groep. Van Basten: ,,Voetbal is leuk om naar te kijken, maar om daar je geld in te steken, dat is minder interessant.” Rijkaard: ,,Ik gun Van Seumeren bij FC Utrecht zijn succes, als je ziet hoe hij achter die club staat.” Maar nee, de ambitie om zelf weer als trainer aan de slag te gaan of een andere functie binnen een club te betreden, die hebben ze écht niet meer

                                            Van Basten: ,,Ik heb het voetbal gedaan, maar geniet van de vrijheid die ik nu heb. Ik vond er weinig geluk in. Ik wilde winnen, dat werd niet gedaan, toen had ik het niet naar m’n zin. Ik wil altijd winnen en goed zijn.” Ja, ook met tennis en padel wil Van Basten winnen, weet sparringpartner Overeem. ,,Van hem winnen met wat het ook is, dat is heerlijk en dat weet hij. Daar merk je hun topsportmentaliteit, daarom winnen ze ook zo vaak”

                                            Bekende gezichten

                                            Natuurlijk helpt het bij de promotie van hun horecagroep dat zij bekende gezichten zijn. Rijkaard, terwijl hij een colaatje zero bestelt: ,,Bij een nieuwe horecagelegenheid met de naam Marco erbij (Bar Basta, red.) willen mensen toch weten wat daar gebeurt”

                                            Overeem is trots op de stadsontwikkeling die de groep op zijn naam heeft staan. ,,Als je alleen al kijkt hoe Hal22 erbij stond voor onze komst. Net als Bar Basta en de watertoren.” De stad is aardig opgeknapt, wil hij maar zeggen. Maar, zegt Van Basten: ,,Het gaat ons er niet om dat mensen denken ‘kijk ons eens’”

                                            Wat de groep vooral wil, is mensen plezier bezorgen. ,,Het gaat om plezier, verrijking van het aanbod, mensen ontmoeten. Het is fijn om iets te kunnen bieden: kwaliteit, goede sfeer”, zegt Rijkaard. ,,Je wilt dat mensen goed en lekker eten en een avond fijn zitten”, vindt Van Basten

                                            Comment


                                            • #97
                                              https://www.ad.nl/utrecht/niet-koken...echt~af44b1ff/

                                              Dat Koreaanse gerecht hoor ik ook steeds meer mensen over, toch eens proberen maar.

                                              Comment


                                              • #98
                                                En waar eten jullie met kerst?

                                                Comment


                                                • #99
                                                  Lag met kerst op bed, corona. Maar Dolle Diva in Amersfoort is leuk en prima eten

                                                  Comment


                                                  • https://www.kepass.nl/

                                                    Beste spareribs van de randstad!

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X