Announcement
Collapse
No announcement yet.
Waar kan je lekker eten?
Collapse
X
-
klopt maar sushi die top is verwacht je bij een top zaak in Aziatische handen, in vd Valk Houten zijn er Nederlandse koks, maar die sushiplate is daar top ook geprezen door mensen die echt sushi in duurdere zaken eten
appelmoes met kers heeft Hotel vd Valk Breukelen nog wel
Comment
-
Weet je, sushi voor een gewone kok is een heel eenvoudig gerecht, het is geen topgerecht.. maar altijd lekkerrrr..!
Bovendien, wees maar blij Ed, dat jij je sushi lekker vindt in een Nederlandse Vd Valk want de meeste Aziatische restaurants behoren tot de smerigste van heel Nederland!
En vooral Chinese restaurants zijn het smerigst en voldoen niet aan de belangrijkste hygiënecriteria…
Hoe dan ook, Vd Valk’ie restaurants zijn erg populair in Nederland, ik heb er zelf goede en minder goede ervaringen afhankelijk van de locatie.
Zoals bij elk restaurant hangt het allemaal af van de chef-kok en zijn personeel in de keuken. En ik weet er veel van omdat ik al vele jaren in horecabranche heb gewerkt.
Daarom ben ik ook een grote liefhebber van de Nederlandse keuken en heb ik daar het grootste vertrouwen als het gaat om hygiëne en voedselkwaliteit.
En als het om sushi gaat, raad ik die van Aldi ook aan! Het smaakt niet alleen lekkerder dan die van A&H maar is ook nog eens goedkoper.
- 1 like
Comment
-
jij bent de leukste thuis zeker met die stomme jolige opmerkingen die inhoudelijk vaak ook nog niet eens kloppen, want corona kilo's kwamen juist door de lockdown omdat mensen zich verveeld thuis vol zitten vreten of tijdens hun thuiswerk automatisch meer eten en minder bewegen omdat alles dicht is
besef je niet dat veel mensen lijden onder corona en dat iedere x stomme grappige opmerkingen totaal niet leuk zijn in deze context?
- 1 like
Comment
-
Ik zie dat je ook niet zo ..snugger bent, dus ik zal het je op een andere manier uitleggen..
Het gaat niet alleen om de corona kilo's, maar meer om de zogenaamde *coronabuik, die gevaarlijk is..
Dikke buiken lopen meer gevaar bij coronabesmetting, heupvet minder riskant
Dikke buiken lopen meer gevaar bij besmetting, heupvet minder riskant (metronieuws.nl)
Comment
-
Ik als liefhebber van dit gerecht wilde het volgende met jullie delen:
https://www.parool.nl/ps/joris-bijde...tare~b31b7d31/
De perfecte steak tartare kan ook uit de vleesmolen komen – ja, echt. Natuurlijk is met de hand gesneden steak tartare ook heerlijk. Dat doe je in feite op de manier waarop je brunoise snijdt (zie mijn stuk over goed snijden van 4 november 2021). Laat het vlees eerst goed koud worden en snij er plakjes van. De plakjes in reepjes en de reepjes in blokjes.
En uit de vleesmolen?
Eenvoudigweg wordt het vlees in een vleesmolen totaal anders van structuur. De tartare heeft daardoor minder bite. Filet americain is een typisch voorbeeld van in een vleesmolen gedraaid vlees; het wordt er smeerbaar van. En dat kan hartstikke lekker zijn. Doe het wel alleen met een professionele machine, gebruik altijd een vlijmscherp mes en leg alleen kakelvers gedraaid vlees op de grove plaat.
Welk stuk vlees?
Selecteer mals rundvlees. Natuurlijk is ossenhaas mals, maar tartare kun je ook prima snijden van lende, biefstuk, bavette of zelfs longhaas. Zelf snijd ik het altijd van de zogeheten ossenhaaspuntjes – en dan met name van de kop. Daar is vaak best veel van te krijgen, omdat veel biefstukrestaurants alleen het mooiste gedeelte van de ossenhaas gebruiken voor biefstuk. De slager houdt dan het begin- en eindstuk over. Geschikt voor heel veel andere lekkere recepten, maar dus ook voor tartare. En minder duur dan de hele ossenhaas.
Hoe maak ik hem aan?
Ik heb vier favoriete manieren van aanmaken die één ding gemeen hebben: je wacht ermee tot het allerlaatste moment, anders ben je aan het marineren.
1. Rauw vlees op een dunne plak desem, met veel boter, sjalot, kappers, peper en fleur de sel. Daar zeg ik bij dat het vlees hierbij prima uit de molen mag komen.
2. De Vlaamse manier, aangemaakt met mayonaise, ketchup, worcester, kappertje, sjalot, augurk en wat peterselie. Uitsmeren op getoast brood. Ook dit vlees kan – maar hoeft niet – uit de molen komen.
3. Classic, met de eidooier in het midden. Wederom sjalot, kappertje, cornichon, beetje bieslook. En dan lekker aanmaken met worcester, mosterd – en als je wilt een beetje ketchup. Van die dunne Franse frites ernaast – lekker. Deze wel met de hand snijden.
4. Tartare van gebraden ossenhaas; de baksmaak en rauwigheid in één. Hard en kort aanbakken met veel boter, knoflook, tijm, peper en zout. Goed af laten koelen en dan snijden. Warm dan weer rustig op in de braadboter. En serveer met spinazie en ansjovis. De bom!
Comment
-
-
Ik combineer beide meestal, één dag met familie en één dag met vrienden. Dit jaar lukte dat niet, met vrienden was te lastig nu.
Met vrienden hebben we ook wel eens in een restaurant gedaan. Het was goed eten en leuk weer eens wat anders, maar de huiselijke sfeer bij vrienden thuis spreekt me veel meer aan.
Comment
Comment