Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Corona gekkies

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #76
    Ik snap alleen niet hoe Boris aan al die vaccins komt

    Comment


    • #77
      Simpel 1 vaccin komt uit de UK dus hebbes, en andere buiten de EU ingekocht, want hij is niet meer gebonden aan de EU qua bureaucratie

      Comment


      • #78
        https://www.telegraaf.nl/nieuws/4118...-vaccin-oorlog

        Comment


        • #79
          Fillemon komt met een tv programma over complotdenkers

          Comment


          • #80
            https://www.volkskrant.nl/nieuws-ach...mers~b12f3949/

            Comment


            • #81
              https://www.parool.nl/amsterdam/hals...baar~b5fa54ab/

              dat gaat leuk worden

              Comment


              • #82
                het weer zit nog mee, zodra de zon komt en temperatuur omhoog gaat is het over, dan is een deel van het volk niet meer te houden en daar is geen handhaving meer op

                Comment


                • #83
                  De 'corona-gekkies' worden ook wel erg gevoed met mis-informatie en snap wel dat ze het onderscheid niet zo goed kunnen maken altijd. Thierry Baudet retweette een bericht van iemand, die zei dat een familielid was overleden na een vaccin.

                  Het twitter-account van die man bleek volledig fake. De foto was zelfs een computer-animatie. De man had ook een 'broer' op Twitter, ook zo'n fake-foto. Allemaal niet meer van echt te onderscheiden. Was een tech-journalist die daar in was gedoken en dat opmerkte.

                  Comment


                  • #84
                    En ben bang dat er in de toekomst over allerlei onderwerpen steeds meer incompleet of fake informatie komt en dan komen ook nog die deep fake toestanden, dat wordt nog wat.

                    Comment


                    • #85
                      https://www.telegraaf.nl/watuzegt/66...einig-blijheid

                      DE KWESTIE: ONZE VRIJHEIDDe Kwestie: Wel vrijheid, maar weinig blijheid

                      EU-verplichtingen, pensioenkortingen, coronamaatregelen, cancel culture: het wordt voor veel mensen steeds moeilijker om te geloven in ’Nederland is een vrij, gaaf land’. Echter, het is hier geen Wit-Rusland, China of Iran en dat realiseren we ons gelukkig ook nog wel.

                      En zo is de jaarlijkse aanloop naar de dodenherdenking en Bevrijdingsdag een mooi moment voor een ’stukje bezinning’. Gerardvantol is danig onder de indruk van de Kwestie-bijdrage van Keyvan Shahbazi: „Dat stuk moet verplicht op alle scholen als leesvoer worden ingevoerd. Ook op de scholen die door godsdienstblinden worden geleid. Kunnen die kinderen eens goed zien wat het kost om jezelf vrij te kunnen noemen.”

                      Het verhaal van de Iraanse vluchteling raakte meer reageerders, zoals Tomtax: „We mogen dankbaar zijn voor migranten als de heer Shahbazi, die met hun achtergrond haarfijn aanvoelen wat er gaande is in ons land en wie daarvoor verantwoordelijk zijn. De zelfbenoemde linkse elite kan weinig met migranten van het kaliber dat het hunne ver overstijgt. Het liefst zien ze zielige, levenslange handophouders. Mensen als Shahbazi zijn maar lastig en leggen de vinger op de zere plek.”

                      En die zere plek lijkt te zijn dat we ons vooral focussen op de dingen die - nu even - niet kunnen. DBK1 heeft er moeite mee: „Staan we wel genoeg stil bij de terreur en vrijheidsberoving die ons onder het mom van Covid-bestrijding worden aangedaan? Onze gegarandeerde grondwettelijke vrijheden worden verkracht! En nu komt de EU met een ’Covid-pass’?”

                      Partijtje kan weinig met die kritiek: „Wij beseffen nog steeds schijnbaar niet in wat voor beschermd en rijk land wij wonen. Nu wij inmiddels een jaar in een beperkter vrijheid zijn, blijft het feit dat het nog steeds prima leven is. Het gezeur is typisch Hollands, want je moet tenslotte iets te klagen en te zeiken hebben. Er zijn maar heel weinig landen waarbij de economie door de overheid zo ondersteund wordt.”

                      Woke-cultuur


                      Toch voelt Keubke zich beknot, al heeft dat minder met de coronaperikelen te maken: „Langzaam is onze vrijheid aan het verdwijnen. Nog niet duidelijk zichtbaar zoals in totalitaire staten. Nee, het gebeurt geniepig en indirect. Denk maar aan de woke-cultuur, die slechts één mening of visie toestaat. De sociale media, die iedereen verwijderen die een mening heeft die afwijkt van hun standpunt. De media, die een gekleurd en eenzijdig beeld schetsen. Wetenschappers, medici, politieagenten of journalisten worden met ontslag of consequenties bedreigd als ze niet in het gareel lopen.”

                      Reden te meer om waakzaam te blijven, denkt Zippo: „Er is vrijheid, ja. Maar laten we vooral niet denken dat die vanzelfsprekend is. Ook de Nederlandse overheid dringt door achter de voordeur en algoritmes dringen en dwingen mensen in een richting. Dus protest zal moeten blijven en de Kamer zal zich van haar taken bewust moeten zijn. Nederland schuift op naar een grens die we niet willen overgaan.”

                      Sharia


                      Zheng Ho heeft een verklaring voor de vanzelfsprekendheid waarmee sommigen met hun vrijheden omgaan: „Zoals met zoveel dingen: je weet pas wat vrijheid is als je het niet meer bezit. Als over een paar jaar China hier de regels bepaalt of - nog erger - als de sharia is ingevoerd, pas dan zullen we weten welke vrijheid we nu hebben.”

                      Dat denkt Kalava48 ook: „Ga eens een bezoek brengen aan Wit-Rusland, Rusland. Dan weet je hoe goed wij het hier hebben. Zelfs China is een verkapte vrijheid waarbij de muren oren en ogen hebben. Een opmerking en je bent verdwenen.”
                      Onderwijs


                      Dat we langzaam vergeten hoeveel onze vrijheid heeft gekost, heeft ook te maken met het onderwijs, denkt Bdvr: „We staan er amper nog bij stil. Ook in het onderwijs word nagenoeg geen tijd aan de Tweede Wereldoorlog besteed. De jeugd heeft amper nog een idee waar ze 4 en 5 mei bij stilstaan. Wel met vrijheid, dat wel... alleen heet dat meivakantie.”

                      Conclusie? Awkut Hèpap vat samen: „De overgrote meerderheid van onze burgers voelt zich gelukkig en vrij. Daar zouden al die zeurpieten iets van moeten leren. Maar hun leervermogen is beperkt, want ze draaien al meer dan 10 jaar dezelfde smartlappen en schieten er geen biet mee op!”

                      Misschien niet, maar ze hebben dan in ieder geval in vrijheid kunnen zeuren.

                      Comment


                      • #86
                        https://www.telegraaf.nl/nieuws/6058...and-covid-fake wel triest dit soort figuren, alsof coronapatienten het gaan verzinnen en faken. Maar gekkies geloven schijnbaar echt in hun visie, anders doe je dit toch niet?

                        Comment


                        • #87
                          Ja heel triest... Alle wegen om het logisch uit te leggen zijn afgesloten, want alle echte verhalen komen via de 'mainstream media' of politici en dat is bestempeld als deel van het complot.

                          Comment


                          • #88
                            https://www.telegraaf.nl/vrouw/31256...rs-in-ons-land

                            Columns & Opinie
                            ’Er zijn 1,7 miljoen complotdenkers in ons land’

                            Natuurlijk zijn we allemaal druk met de Elfstedentocht en corona, maar er is iets heel gevaarlijks aan de hand. Er is een grote groep Nederlanders die radicaliseert, namelijk de complotdenkers en de anti-overheidsactivisten.

                            Wie denkt dat complotdenkers gekkies zijn, heeft het bij het verkeerde eind. In mijn omgeving ken ik een vrouw die economie gestudeerd heeft en overtuigd is dat de aarde plat is. En ik ken een onderneemster die zeker weet dat de wereld geregeerd wordt door pedo’s die met elkaar kinderbloed drinken. Het zijn zeker niet alleen vrouwen die zo denken. Een paar maanden geleden werd al bekend dat 10% van de gehele Nederlandse bevolking complotdenker is.

                            Complotdenken


                            Nu kwam het Landelijk Steunpunt Extremisme met een waarschuwing: een groeiend aantal complotdenkers en anti-overheidsactivisten radicaliseert. Ze merken dat omdat ze veel telefoontjes krijgen van mensen die niet meer weten wat ze er mee aan moeten. Een echtpaar, 40 jaar getrouwd. De vrouw ziet haar partner wegglijden in de complottheorieën. Hij wordt onbereikbaar. En wat ze ook probeert, contact is niet meer mogelijk.

                            Grootouders bellen met het Steunpunt omdat ze zich zorgen maken over hun kleinkinderen. De ouders radicaliseren en de grootouders staan machteloos. Hechte vriendenclubs, die misschien al 25 jaar of langer met elkaar omgaan, scheuren omdat de helft zich ineens aangetrokken voelt tot deze theorieën. Wanhopige ondernemers die alles kwijt zijn geraakt tijdens de corona-crisis en zich zorgen maken over de toekomst van hun kinderen, zien nog maar één antwoord op de problemen: het is een kwade macht, onder leiding van Bill Gates.

                            Radicaliseren


                            Sommigen schijnen zelfs op zoek te zijn naar wapens, om overheidsdienaren te kunnen aanvallen. Het liefst zou je natuurlijk in de lach schieten als iemand denkt dat de aarde plat is en dat de eerste maanlanding in scene is gezet in een Hollywood studio. Maar dat is niet verstandig om te doen. Wat dan wel?

                            Vooral niet roepen: maar dat is belachelijk! Open vragen stellen. Geïnteresseerd zijn. Erkennen dat de overheid fouten maakt. Pas als je vertrouwen hebt gewonnen, komen met feiten.

                            Inmiddels denk ik dat het tijd wordt voor super-alertheid. We hebben natuurlijk al gezien hoe schandalig Pieter Omzigt werd aangevallen toen hij naar de Kamer liep. We weten hoe journalisten gehinderd worden bij hun werk. In Groningen worden in het ziekenhuis telefonistes bedreigd. Politieagenten zijn ernstig bedreigd in hun privéwoningen. Ik wil niet te somber over komen, maar als dit zo doorzet, betekent het de ondergang van onze vrijheid en de rechtsstaat. Wat gaan we eraan doen, met z’n allen?

                            Nou om die laatste vraag te beantwoorden, ik denk dat met z'n allen niet meer staat in deze huidige maatschappij dat hebben we nu ook wel gezien met de corona crisis, het is ieder voor zich en ook dat signaal geeft de huidige politiek af. Er is weinig saamhorigheid meer in de onze maatschappij ben ik bang....

                            Comment


                            • #89
                              10% van de bevolking,... Pfoe 1.7 miljoen mensen is toch wel echt veel.

                              Ben benieuwd wat voor een draai ze gaan geven aan de scheiding van Bill en Melinda Gates die gisteren is aangekondigd.

                              Comment


                              • #90
                                Mensen hebben vaak frustraties en beperkt IQ dat blijkt maar weer

                                Comment


                                • #91
                                  Nou ja vaak... 1,7 miljoen is veel natuurlijk, maar 90% is geen complotdenker. Dat vergeten we wel eens, omdat de focus in de media gaat naar de uitzonderingen en niet naar wat 'de standaard' is.

                                  Comment


                                  • #92
                                    dan blijft 10% nog heel veel, dat is wel meer dan een standaard minderheid op andere onderwerpen.

                                    Comment


                                    • #93
                                      Haha, de 'standaard minderheid'?

                                      Comment


                                      • #94
                                        ja begrijp ik wel, altijd onderwerpen groot in het nieuws door zo n klein groepje, wat dan niet in verhouding is t.o.v. het echte probleem, zoals BLM in Nederland, gedoe over namen van gebouwen/infrastructuur en straatnamen van oude VOC mensen, alle aandacht aan gender uitingen, en ga zo maar door.

                                        Comment


                                        • #95
                                          De uitzonderingen krijgen altijd de meeste aandacht. De gemiddelde mening levert geen kliks of kijkers op.

                                          En wat 'echte problemen' zijn is ook relatief. Als je zelf niet in een minderheidsgroep zit en niet ervaart wat die mensen ervaren, dan is het voor jou geen probleem. Er zijn ook mensen die geen probleem zien in de toeslagenaffaire en dat allemaal maar geneuzel vinden omdat het maar een klein percentage van de bevolking is.

                                          Comment


                                          • #96
                                            Gekkies krijgen wel meer met dingen gelijk zoals vaccinatiepaspoort, testsamenleving, avondklok paar x verlengd, etc etc

                                            Comment


                                            • #97
                                              Ach, maar met hele andere insteek natuurlijk. Zij denken dat het allemaal is om mensen tegen te werken, terwijl het juist is om de maatschappij weer zo snel mogelijk op gang te brengen. Om ondernemers van de ondergang te redden, de miljarden aan steun stop te kunnen zetten, om mensen weer rust te geven in het hoofd, om jongeren weer te laten studeren, het ruim een jaar lang gemiste sociale contact en alle psychische gevolgen daarvan weer op te lossen.

                                              Comment


                                              • #98
                                                Zolang niemand alle waarheiden in detail weet kan je nooit met zekerheid zeggen wie met wat gelijk heeft en of dus gekkies zijn.

                                                Comment


                                                • #99
                                                  Originally posted by Ed Raket View Post
                                                  Gekkies krijgen wel meer met dingen gelijk zoals vaccinatiepaspoort, testsamenleving, avondklok paar x verlengd, etc etc
                                                  Verplicht vaccineren kan en mag niet, maar iedereen wil zijn normale leven zo langzamerhand weer hervatten. Dat kan als je gevaccineerd bent, recent getest bent of antistoffen hebt omdat je corona hebt gehad. Wil je daar niet aan meedoen? Prima, maar dan blijf je maar thuis.
                                                  *En gekkies weten ook dat een horloge dat stil staat twee keer per dag de juiste tijd aangeeft, dus als je maar genoeg uit je nek kletst, dan klopt wat je zegt vast een keer of twee*

                                                  Comment


                                                  • tja met avondklok, vaccinatiepaspoorten, controle apps, minder vrijheid, hebben een deel van de kritische mensen (je kan ze niet allemaal over 1 kam scheren en in een hoek zetten van ze zijn er in alle soorten met verschillende gedachtens) gelijk gekregen

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X