Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Corona gekkies

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #26
    Originally posted by Johan Geluk View Post
    avondklok is per direct van tafel in Nederland, uispraak rechter zie https://www.ad.nl/dossier-coronaviru...even~a84b3732/ en https://www.volkskrant.nl/nieuws-ach...even~be908413/

    democratie werkt dus, dus kunnen die gekkies niet roepen dat het een dictatuur is met vooropgezet plan, wel dat we straks hierdoor misschien nog juist langer in een lockdown zitten....
    Goed punt wel haha! Zou het kabinet het juridisch bewust zo slecht onderbouwd hebben, zodat ze de corona-gekkies hiervan kunnen overtuigen dat we geen dictatuur zijn?

    Comment


    • #27
      gekkies kan je van niets overtuigen, als gekkies denken dat er acteurs in het ziekenhuis liggen en er mensen zijn die massaal babybloed drinken, dan hoef ik het verder niet meer uit te leggen hoe die hersenen werken van dat soort volk

      Comment


      • #28
        Ik zag gisteren een stuk van een interview met een 'ex-gekkie' in Amerika, een doodnormale moeder van midden 30 die helemaal was op gegaan in de Qanon verhalen. Van de elite die kinderbloed drinkt en dergelijke.

        Ze legde uit dat het met iets kleins begon, over mensenhandel in kinderen. Iets wat ook echt voorkomt natuurlijk, daarbij ging ze wat verder zoeken over het onderwerp, kwam op fora-achtige dingen terecht en kreeg wat dingen doorgestuurd. En zo werd ze stap voor stap gevoed met een eenzijdig verhaal, dat steeds dieper ging.

        Helaas was het maar een kort stuk wat ik kon zien, hoe ze er uit is gekomen, wat haar wakker geschud heeft, dat werd me niet duidelijk. Wel duidelijk was dat ze zich zeer vervreemd had in korte tijd van haar familie en vrienden. Zelfs haar jonge dochter werd enigsinds verwaarloosd omdat ze zo op ging in de theorieën.

        Gekkies zijn gekkies, maar er zit ook wat achter hoe ze tot dat punt komen. Die Willem Engel van Viruswaanzin en z'n juridische raadshulp (en zeker niet 'waarheid') zit ook een flink verhaal achter, zo is te lezen in allerlei kranten artikelen de laatste dagen.

        Comment


        • #29
          ja je hebt gelukkig wel verschillen in gekkies hoe gek ze denken, dat van die bloeddrinkers is echt waanzinnig.

          Comment


          • #30
            Het komt er op neer dat je een bepaald cirkeltje in getrokken wordt, dat gaat stap voor stap. Je wordt niet op een dag wakker en bent een gekkie.

            Het is een extremere vorm van wat heel veel mensen hebben. Als je geboren bent in een religieus gezin, dan hebben je ouders waarschijnlijk meerdere vrienden die ook religieus zijn, ben je naar een religieuze school gegaan en hebben je vrienden een zelfde opvoeding gehad. Je wordt getipt op wat leuke programma's zijn op TV, je krijgt kranten artikelen doorgestuurd die bij je aansluiten, je krijgt linkjes naar youtube doorgestuurd die bij je aansluiten. Je Facebook pagina laat je artikelen zien die in het straatje vallen.

            En als je niet openminded genoeg bent, dan denk je dat de wereld zo in elkaar steekt zoals jij het ziet. Want de andere dingen bereiken je nauwelijks of je veegt het al snel van tafel (of het is not-done in je familie kring.

            En waar ik religieus schrijf, kan je ook inwisselen voor de 'groenen' die je sturen naar een vrije school en waar het heel normaal is dat je geen vlees eet thuis. Of een ondernemersgezin, waar de ouders altijd met hun zaak bezig zijn, de economie de politieke hoofdmoot is en het normaal is dat je een oppashulp hebt als kind.

            We zien alles vanuit ons perspectief en ons referentiekader, dat doen de 'gekkies' net zo maar dan wel in een doorgeslagen vorm.

            Comment


            • #31
              dat klopt, maar wat ik wel verontrustend vindt dat veel mensen snel beinvloedbaar zijn via internet met kolder theorieen, ook IS aanslagen in Europa waren vaak gasten die gewoon hier woonden en opeens via internet omgeturnd werden en zo ver dat ze aanslagen gingen plegen, zonder ooit in het Midden Oosten geweest te zijn laat staan aan een front hebben gevochten.

              Comment


              • #32
                https://www.telegraaf.nl/nieuws/7934...erdam-en-delft

                mensen zijn niet te houden, weer overal massaal aanwezig, gooi dan de bedrijven weer open want die gaan kapot aan dit gedrag

                Comment


                • #33
                  Originally posted by Ramenloper View Post
                  https://www.telegraaf.nl/nieuws/7934...erdam-en-delft

                  mensen zijn niet te houden, weer overal massaal aanwezig, gooi dan de bedrijven weer open want die gaan kapot aan dit gedrag
                  Ik snap deze redenering niet? Je denkt dat mensen binnen blijven op een mooie dag, als alle bedrijven weer open zijn?

                  Comment


                  • #34
                    Denk dat ie bedoelt dat het geen zin heeff om bedrijven kapot te laten gaan terwijl mensen zich toch niet aan de regels houden.

                    Comment


                    • #35
                      Originally posted by frankkinky View Post
                      Denk dat ie bedoelt dat het geen zin heeff om bedrijven kapot te laten gaan terwijl mensen zich toch niet aan de regels houden.
                      Mensen gaan op een mooie dag alsnog naar buiten ook als bedrijven open zijn. En dan gaan ze dus naast massaal naar het strand of bos ook de winkels binnen, aan de bar zitten, etc. etc. Dan neemt het virus volledig de overhand. Hoewel buiten in de drukte rondlopen onverstandig is, is binnen in een warenhuis rondlopen nog veel onverstandiger.

                      Comment


                      • #36
                        klopt maar gedrag van de mensen daar gaat het om, dat bepaalt het virus dat zei Coutihno ook, en mensen doen gewoon hun ding als ze daar zin in hebben, en iedere week dat de lockdown langer duurt groeit het verzet er tegen. Laatste week is het aantal mensen wat klaar is met de lockdown in Nederland al verdubbeld naar ruim 40%. Het kantelpunt nadert dat mensen er braaf aan blijft houden. Zeker ook onder de mensen die er financieel en psygisch kapot aan gaan.

                        Comment


                        • #37
                          Dat naar buiten gaan terwijl het eigenlijk niet mag om drukte op te zoeken dat is al veel vaker tijdens de pandemie voorbij gekomen. Dat was een half jaar geleden ook al, dat is niks nieuws. Het is geen teken dat mensen zich nu anders gedragen ofzo.

                          En 40% van de mensen is klaar met de lockdown? Volgens mij is 99% er vanaf de eerste dag dat we in lockdown gingen in 2020 al klaar mee (alleen die mensen waarvan tuftuffer denkt dat ze allemaal het wel prima vinden). Niemand is er 'nog niet klaar' mee...

                          Comment


                          • #38
                            ja die was iedereen al zat na 1 dag, nee onderzoek had uitgewezen dat nu ruim 40% vd bevolking voor opening was, terwijl dat eerder 20% was omdat men goed begreep waarom de lockdown is en men het doet om de corona te bestrijden, je ziet dus nu een verschuiving dat meer mensen dan de dood en ziekte maar op de koop toe willen nemen door alles los te laten, dan zet ik het nu wat genuanceerder neer

                            Comment


                            • #39
                              Originally posted by Ed Raket View Post
                              ja die was iedereen al zat na 1 dag, nee onderzoek had uitgewezen dat nu ruim 40% vd bevolking voor opening was, terwijl dat eerder 20% was omdat men goed begreep waarom de lockdown is en men het doet om de corona te bestrijden, je ziet dus nu een verschuiving dat meer mensen dan de dood en ziekte maar op de koop toe willen nemen door alles los te laten, dan zet ik het nu wat genuanceerder neer
                              Ja dood en ziekte op de koop toe nemen... Totdat ze zelf of hun vader/moeder voor de deur van het ziekenhuis worden geweigerd omdat er geen plek meer voor ze is.

                              Ik kende dat cijfer van 40% trouwens niet wat je melde, heb het even opgezocht: https://nos.nl/artikel/2369107-roep-...neemt-toe.html

                              Dat hele 'de overheid moet meer perspectief bieden' vind ik lastig. De emotie snap ik wel, maar wat voor helse keuzes moet je maken als overheid zeg. Wat voor perspectief valt er te bieden als er een virus is dat nog steeds rond gaat waar 2,5 miljoen mensen wereldwijd aan zijn overleden?

                              Dat vragen om perspectief...Het klinkt mij altijd een beetje in de oren als een patiënt die met longklachten bij de arts komt, en de arts vertelt hem dat hij longkanker heeft en de overlevingskans niet zeker is. Maar dat de kans op verbetering wel groter is als hij nu gelijk stopt met roken. "Nou dokter, ik vind het wel vervelend dat ik moet stoppen met roken en u mij zo weinig perspectief bied!"

                              Het enige echte perspectief dat een overheid kan bieden, is het vaccin zo snel mogelijk bij iedereen erin duwen.

                              Comment


                              • #40
                                https://www.ad.nl/economie/gedoe-bij...druk~aef5b2a9/ dit speelt coronagekkies wel in de kaart, als de overheid druk gaat uitoefenen om dit soort mensen de mond te snoeren ga ik als weldenkend mens ook twijfels krijgen bij onze overheid, en dat vind ik zeer ernstig

                                Comment


                                • #41
                                  Originally posted by Ed Raket View Post
                                  https://www.ad.nl/economie/gedoe-bij...druk~aef5b2a9/ dit speelt coronagekkies wel in de kaart, als de overheid druk gaat uitoefenen om dit soort mensen de mond te snoeren ga ik als weldenkend mens ook twijfels krijgen bij onze overheid, en dat vind ik zeer ernstig
                                  Volgens mij is het niet waar ook, want gevraagd naar wie uit de politiek die druk heeft uitgevoerd wordt geen enkel antwoord gegeven door ze.

                                  Als je zo een tegenbeweging opzet omdat je vind dat de overheid het verkeerd doet, dan laat je je opeens de mond snoeren door de mensen waar je het beleid van bekritiseerd? Ik geloof er niks van.

                                  Comment


                                  • #42
                                    Ja wat een onzin joh. En al die lui staan normaal gesproken in de rij om aan de tafels van Jinkek, Op1 en welke tafel met camera dan ook aan te schuiven. Maar nu laten ze allemaal niks van zich horen. Het wa gewoon een plan dat niet klopte, de wens was de vader van de gedachte.

                                    Comment


                                    • #43
                                      als die mensen juist dagelijks op tv vertellen wat ze anders willen en opeens stoppen ze dan moet daar toch een reden voor zijn, wellicht zijn ze bang voor hun baan of iets, maar niet opeens we stoppen er maar mee terwijl je ervan overtuigd bent dat het anders moet, zijn niet de 1e de beste mensen, maar intelligente mensen, dus er zal heus wel iets zijn achter de schermen.

                                      Comment


                                      • #44
                                        Originally posted by Ed Raket View Post
                                        als die mensen juist dagelijks op tv vertellen wat ze anders willen en opeens stoppen ze dan moet daar toch een reden voor zijn, wellicht zijn ze bang voor hun baan of iets, maar niet opeens we stoppen er maar mee terwijl je ervan overtuigd bent dat het anders moet, zijn niet de 1e de beste mensen, maar intelligente mensen, dus er zal heus wel iets zijn achter de schermen.
                                        Ja omdat ze er nu achter komen dat het helemaal niet kan. Intelligente mensen in hun vakgebied, maar slaan hier gewoon de plank mis.

                                        De quote van Marcel Levi die in het artikel staat dat je deelde slaat de spijker op zijn kop: ,Wat wil die groep nou? Bejaarden in een reservaat stoppen, zodat wij naar festivals kunnen en lekker kunnen shoppen? Oudere mensen beschermen zichzelf nu toch al zoveel als ze kunnen? En ondanks dat, ondanks dat heel Nederland nog maar één bezoeker mag ontvangen en ondanks de avondklok, daalt het aantal besmettingen nog steeds maar moeilijk.”

                                        Comment


                                        • #45
                                          je kan ook zeggen we laten nu vanwege een groep ouderen vele gezonde mensen kapot gaat, psygisch, gezondheidtechnisch en financieel, dat is nu wel de realiteit en het is straks ook niet meer te betalen, maar goed dat is het beleid, zo min mogelijk doden en zieken door corona, ook te snappen, maar vergis je niet hoeveel gezonde mensen daar nu aan kapot gaan

                                          Comment


                                          • #46
                                            Originally posted by Ed Raket View Post
                                            je kan ook zeggen we laten nu vanwege een groep ouderen vele gezonde mensen kapot gaat, psygisch, gezondheidtechnisch en financieel, dat is nu wel de realiteit en het is straks ook niet meer te betalen, maar goed dat is het beleid, zo min mogelijk doden en zieken door corona, ook te snappen, maar vergis je niet hoeveel gezonde mensen daar nu aan kapot gaan
                                            Dat is ook zo. Ik denk dat ook iedereen beseft dat er veel offers gebracht worden. "Het is beleid"... tsja is het ook niet gewoon menselijkheid dat je opkomt voor de zwakkeren in de samenleving? Wat is het alternatief? Wie gaan we weigeren bij het ziekenhuis?

                                            Comment


                                            • #47
                                              Dat is ook het dilemma men kan of wil niet voor God spelen. Maar gezonde mensen en jongere mensen gaan er nu ook aan plus onze samenleving.

                                              Comment


                                              • #48
                                                Dit heet transactiedenken. Jouw verlies (bijv. als jongere met weinig klachten) is mijn winst (bijv. als oudere met veel kans op ziek of dood). En omgekeerd.

                                                Het staat tegenover solidariteit. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Jongeren zitten al een jaar binnen, gaan niet naar school of feestje. Ouderen gaan niet naar buiten en ontvangen hun kinderen en kleinkinderen niet. Van de paar jaar die ze nog te leven hebben is er eentje weggegooid.
                                                Het is voor iedereen even weg om opgesloten te zitten.
                                                “Ik eerst” zit er effe niet in. Solidair zijn en wachten op je prikje svp

                                                Comment


                                                • #49
                                                  Maar iedereen mag zelf bepalen wat ze erger vinden qua verlies. Ik krijg geen inkomen, hulp en moet dat dan maar accepteren en zien te overleven, samen met vele anderen. Niks hulp

                                                  Comment


                                                  • #50
                                                    Man man man, Wybren van Haga van de FVD zit gewoon complottheorie achtige dingen te roepen in een debat met Minister de Jonge: https://www.telegraaf.nl/video/16539...-is-gevaarlijk

                                                    Terecht wat De Jonge zegt, heel gevaarlijk dit. Is FVD nu zo ver afgezakt dat ze de corona-gekkies moeten paaien om nog wat stemmen te krijgen?

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X