Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Corona gekkies

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Waar lezen jullie toch al die onzinnige berichten?

    Comment


    • kranten, media, je kan het haast niet missen als je iets wil volgen in de wereld, de onzin staat meestal tussen de zinnige artikelen omdat onzin meer gelezen wordt
      https://www.ad.nl/binnenland/willem-...rij~a778bdf5f/


      Comment


      • Willem Engel is weer op straat en mag weer Twitteren, in afwachting van zijn rechtszaak: https://www.nu.nl/coronavirus/619341...ale-media.html

        Comment


        • Geef die man Rottumerplaat dan heeft hij zijn eigen Robbeneiland🤣

          Comment


          • Ik stem voor haha. Of zet hem op Urk, hek er omheen en klaar.

            Comment


            • De corona maatregelen worden nog meer versoepeld: https://www.nu.nl/coronavirus/619600...ona-heeft.html

              Maar afgelopen weekend stonden er toch weer een stuk of honderd op de Dam tegen de corona-maatregelen te demonstreren... Volgens mij meer een hobby voor deze gasten, dan dat ze echt bezwaren hebben.

              Comment


              • https://www.telegraaf.nl/entertainme...complotdenkers

                Filemon Wesselink te zien met nieuwe serie
                Emoties rond programma Filemon: andere kijk op complotdenkers

                Het programma Filemon en de complotten is begonnen aan een tweede seizoen. De uitzendingen roepen bij de kijkers veel emoties op. De geportretteerden zijn ’drammers’ en ’van het pad af’, klinkt op sociale media.

                „Deze mensen geloven er echt heilig in dat zij iets zien wat de rest van de wereld niet ziet: figuurlijk komt er voor hen een komeet op de aarde af. Dat is iets heel existentieels. Het klinkt een beetje pathetisch, maar dat gaat over het voortbestaan van de diersoort mens”, zegt Filemon Wesselink.



                Voor hem is het niet im frage mensen als zijn gesprekspartners, zoals Flavio die denkt dat de Oekraïne-oorlog een vooropgezet plan is en Irhuia, die door haar ideologieën wekenlang achter de tralies verdween, geen podium te geven.

                Totale atheïst


                „Ik ben een totale atheïst, maar zou ook met christenen het gesprek aangaan. De mensen die ik portretteer, behoren tot een best grote groep die het systeem niet meer vertrouwt. Ik wil laten zien wat daarachter zit; wat hun drijfveren zijn.”

                Zelf heeft de presentator een andere kijk gekregen op complotdenkers. „Ik begrijp waarom ze tot bepaalde gedachtes zijn gekomen. De wereld is steeds onbegrijpelijker, er is mondialisering, Europa maakt beslissingen die invloed hebben en er zijn best wat schandalen in de politiek. Wil je daar blind achteraan lopen? Als mij wordt gevraagd of ik vind dat Hugo de Jonge het goed heeft gedaan, zeg ik ook ’mwah’.”

                Fascinerend programma


                „Ik vind het een fascinerend programma om te maken, omdat de theorieën leuk zijn om naar te luisteren. Als je zorgt dat je niet geërgerd raakt, kunnen de verhalen interessant zijn. Het is soms net een Amerikaanse film: die zitten ook vaak vol met complotten. In gesprek gaan levert altijd wat op. Bijvoorbeeld empathie en beter begrijpen. Als je andersdenkenden links laat liggen, kan zich dat uiten in radicaliseren. En ook al heb je een andere mening; deze mensen lijken, zo heb ik gemerkt, meer op je dan je denkt. Ook zij hebben kinderen en lopen aan tegen het lerarentekort, zijn verdrietig, verlegen, blij.”

                Voor kijkers die zich vereenzelvigen met de mensen in het programma, heeft Wesselink een tip: „Als je met complotten bezig bent, hoef je niet de hele tijd anderen willen overtuigen. Ik heb gemerkt dat hele families uit elkaar vallen. Als ik met een katholiek kerst vier, is dat geen probleem. Wel als iemand denkt mijn hele wereldbeeld te kunnen veranderen met zijn of haar theorieën.”

                Filemon en de complotten (BnnVara) is maandagavond om 21.30 uur te zien op NPO 3.

                Comment


                • Is de door wappies bedachte en voorspelde great reset al aan de gang?

                  Comment


                  • Nu corona niemand meer in de weg staat in de maatschappij, vervelen de corona-gekkies zich denk ik? Zonnebrand creme zou kanker veroorzaken was een hot-topic, nu het apenpokken virus wat een effect zou zijn van de vaccinaties...

                    Comment


                    • en Putin is de afleiding van alles lolllll

                      Comment


                      • https://www.telegraaf.nl/nieuws/4961...jk-strafproces

                        LIVE | Advocaat: Willem Engel wordt neergezet als wappie, geen eerlijk strafproces

                        ROTTERDAM - De advocaat van Willem Engel vindt dat zijn cliënt geen eerlijk strafproces krijgt. Het Openbaar Ministerie had niet tot vervolging van Engel mogen overgaan, omdat hij zich als politiek activist in het publieke debat beroept op de vrijheid van meningsuiting, zei advocaat Michael Ruperti maandag bij aanvang van de regiezitting in de rechtbank in Rotterdam. De zaak gaat desondanks door, omdat de rechtbank besloot de argumenten van de verdediging te verwerpen. Engel staat daar als verdachte terecht voor opruiing.



                        Onze verslaggever Saskia Belleman is aanwezig bij de rechtszaak. Volg de zaak live via haar tweets onderaan dit bericht.

                        Engel steekt als politiek activist zijn mening niet onder stoelen of banken, aldus Ruperti. „Hij zoekt zeer bewust de grens in het publieke debat op.” Volgens Ruperti doet Engel dat vreedzaam en distantieert hij zich van geweld. „Hij is iemand die nooit scheldt, of bedreigt of intimideert”, aldus de raadsman. „In de context van het publieke debat heeft hij zich niet strafbaar gedragen. Dit maakt vervolging onbegrijpelijk.”

                        Eind vorig jaar werd een collectieve aangifte van initiatiefnemer Norbert Dikkeboom, die door 22.581 mensen was ondertekend, tegen Engel ingediend bij het OM in Rotterdam. Ze vinden dat hij zich schuldig maakt aan opruiing, verspreiding van medische desinformatie, oplichting, uitingen met een terroristisch oogmerk en bedreiging. Ruperti vindt dat het OM de kant van Dikkeboom kiest en noemt dat „curieus en willekeurig.”

                        Ruperti: „Engel wordt door de publieke opinie neergezet als wappie, complotdenker en dansleraar zonder verstand van zaken. Iedereen die het niet met hem eens was, viel over elkaar heen om zijn mening te uiten.”

                        Naast deze opruiingszaak loopt nog een kleinere strafzaak tegen Engel bij de rechtbank in Den Haag. De voorzitter van de rechtbank Rotterdam noemt het „onhandig en jammer” dat er twee soortgelijke zaken naast elkaar spelen. Beide zaken samenvoegen is volgens het OM juridisch niet mogelijk, omdat de zaken reeds bij twee rechtbanken zijn aangebracht.

                        Comment


                        • Ik zie langzaam links en rechts Nederlandse vlaggen op zijn kop hangen, niet alleen bij boeren maar ook bij restaurants en woonhuizen.

                          Comment


                          • Er zijn inderdaad veel wappies in NL..veel te veel.

                            Comment


                            • In ieder land met namen in de USA. En er zijn ook mensen die denken dat veel dingen op te lossen zijn terwijl ze vergeten dat veel dingen op internationaal gebied moeten worden aangepakt omdat het anders te weinig effect heeft. Probleem is vooral steeds dat er teveel mensen zijn wat niet goed is voor het klimaat, stikstof uitstoot en ook kans geeft of meer rondgaan van virussen waarop wij weer een middel verzinnen om niet teveel doden te laten oplopen waardoor we tijdelijk de mensheid in standhouden die daarop de aarde weer langzaam vernietigd en daarmee zich zelf. Maar ja we gaan niet zelfmoord plegen om de aarde te redden nietwaar? Dus weinig kans op verbetering.

                              Comment


                              • Op den duur lijkt me dat hetzelfde... HHHH

                                Comment


                                • Dus kunnen we beter nu leven en dat doet de massa ook.

                                  Comment


                                  • https://www.ad.nl/groningen/complotd...veld~a8d9e3a3/

                                    Complotdenkers krijgen 5 jaar cel en tbs na poging tot moord op journalist Willem Groeneveld


                                    Twee mannen die in 2021 een brandend bierflesje in de woning van een Groningse journalist gooiden, zijn veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar en tbs met voorwaarden. Volgens de rechtbank in Groningen gaat het om een poging tot moord en brandstichting.

                                    Comment


                                    • Wat een drama dit.

                                      Kritiek zwelt aan na dood Oostenrijkse arts die zwaar door antivaxers werd bedreigd


                                      Hebben politie en justitie in Oostenrijk gefaald? De kritiek zwelt aan na de zelfmoord van een bekende Oostenrijkse arts, die zwaar werd bedreigd omdat ze campagne voerde voor coronavaccinaties. Degenen die haar doodsbedreigingen stuurden, zijn nooit gepakt.

                                      https://www.ad.nl/buitenland/kritiek...eigd~a0639608/

                                      Comment


                                      • https://www.ad.nl/binnenland/dochter...tten~ad7c8523/

                                        ja veel mensen zijn de weg kwijt, en dat wordt niet beter als overheden alles weg bezuinigen of gekke plannen maken voor de bevolking die meer en meer uitgeknepen worden

                                        Comment


                                        • https://www.telegraaf.nl/nieuws/2011...aan-alex-jones

                                          Jury legt nog eens boete van miljoenen dollars op aan Alex Jones

                                          AUSTIN - De Amerikaanse complotdenker Alex Jones moet van een jury in Texas nog eens 45,2 miljoen dollar (44,4 miljoen euro) betalen aan de nabestaanden van een 6-jarig jongetje dat om het leven kwam bij de schietpartij op de school Sandy Hook, meldt The New York Times. De boete komt een dag nadat de jury Jones opdroeg 4,1 miljoen dollar (ruim 4 miljoen euro) schadevergoeding te betalen aan de nabestaanden.

                                          In 2012 werden twintig kinderen en zes volwassenen doodgeschoten op Sandy Hook-school in het Amerikaanse Newtown. Het bloedbad was volgens Jones een "hoax" en zelfs de rouwende ouders zouden volledig zijn verzonnen, gespeeld door acteurs. De ouders van de 6-jarige Jesse Lewis klaagden Jones, de oprichter van het populaire platform Infowars, aan voor laster en het toebrengen van emotionele schade.

                                          De schadevergoeding van 4,1 miljoen dollar geldt als compensatie voor de geleden schade door de nabestaanden van Lewis. Het veel hogere bedrag dat vrijdag werd bepaald, geldt als een soort boete die Jones en anderen af moet schrikken in de toekomst dergelijke uitspraken te doen.

                                          Jones staat na de zaak in Texas nog terecht in twee andere rechtszaken die zijn aangespannen door nabestaanden van Sandy Hook-slachtoffers.

                                          Comment


                                          • Heb wat beelden gezien van die rechtszaak, goeie rechter die er fantastisch doorheen prikte ook.

                                            Die complottheorieën is een pure geldmachine voor dit soort gasten, dat werd uit deze rechtszaak ook duidelijk. Het bleek uit appjes uit z'n telefoon dat Alex Jones dondersgoed wist dat hij aan het liegen was en dat hij er zelf ook niet in geloofd.

                                            Comment


                                            • Ja overal zijn verdienmodellen, waar mensen zijn... , en wat in USA is komt meestal aantal jaren later hier, en met dit zie je dat ook al komen

                                              Comment


                                              • Wij hebben Maurice de Hond en Willem Engel

                                                Comment


                                                • https://www.ad.nl/binnenland/gebroed...ieen~a0449dd5/

                                                  Gebroeders De Witt werden 350 jaar geleden vermoord na nepnieuws en complottheorieën


                                                  Dit weekend werd herdacht dat 350 jaar geleden Johan de Witt, destijds de belangrijkste bestuurder van ons land, samen met zijn broer door een woedende menigte werd gelyncht. Kan zoiets weer gebeuren?

                                                  Van alle effecten van corona was deze nog niet zo duidelijk. Historicus Lex van Tilborg begrijpt eindelijk wat er nou in het Rampjaar 1672 gebeurde, terwijl de conservator van het Haags Historisch Museum er voorheen toch echt wel iets van wist. Maar hoe kon het toch, vroeg hij zich altijd af, dat mensen zich door absurde complottheorieën zó lieten ophitsen dat ze de hoogste overheidsfunctionaris samen met zijn broer over straat sleepten, doodsloegen, en ondersteboven aan een paal hingen?



                                                  ,,In 1672 gingen er pamfletten rond met echt de meest bizarre beschuldigingen”, vertelt hij. ,,Johan de Witt zou het land aan de Fransen hebben verkocht. Hij zou prins Willem III als baby hebben willen vermoorden.” Van Tilborg zegt het alsof hij het nog steeds niet kan geloven. ,,Maar toen zag ik voor mijn eigen ogen gebeuren dat mensen in 2020 echt dachten dat je via het vaccin een chip kreeg waarmee Bill Gates je kon volgen. Ah, zo gaat dat dus.”

                                                  Speeltje van overijverige historici

                                                  Van Tilborg en zijn collega’s hebben in hun museum, vlakbij de plaats waar de moordpartij destijds plaatsvond, een tentoonstelling ingericht die de parallellen tussen 1672 en de huidige tijd op aantrekkelijke wijze uitlicht. En denk nou niet dat dit een speeltje is van overijverige historici. Ook de Haagse burgemeester Jan van Zanen ging zaterdag tijdens en na zijn toespraak in op die parallellen. Hem horen we zo. Eerst: wat gebeurde er in 1672?

                                                  Kort samengevat: na een lange periode van voorspoed onder leiding van regent Johan de Witt werd de Republiek van drie kanten tegelijk aangevallen. Angst en onzekerheid brachten al langer sluimerende onvrede aan het licht. Er was onvrede over dat de regent van het machtige Holland veel geld stak in de scheepsbouw; daar had een inwoner van een ‘buitengewest’ als Gelderland niets aan. Er was onvrede over het ons-kent-ons-circuit rondom de broers. En er was het verlangen naar een sterke man: ‘Waarom gaf De Witt niet meer ruimte aan prins Willem III, wiens voorvaderen, zoals Willem van Oranje, zo succesvol waren geweest?’


                                                  De moord op de gebroeders De Witt. Het schilderij laat als in een stripverhaal zien hoe Johan de Witt, gekleed in deftig zwart pak, en Cornelis de Witt, in Japanse mantel, aan hun einde kwamen. © Haags Historisch Museum.

                                                  Herkenbaar?

                                                  Sluimerende onvrede in tijden van relatieve voorspoed, herkenbaar? Er springen nog wat parallellen in het oog.

                                                  Die pamfletten, dat waren de sociale media van toen. Ze werden gedrukt op goedkoop papier in A5-formaat en konden snel worden doorgegeven. De overheid gebruikte ze zelf ook om maatregelen bekend te maken. In 1672 nam het aantal pamfletten enorm toe, maar nu met nepnieuws. Regent Johan de Witt nam ze eerst helemaal niet serieus, vertelt Jean-Marc van Tol, bekend als striptekenaar, maar ook auteur van een trilogie over Johan de Witt en samen met anderen bezig om de 30.000 brieven van en aan de toenmalige bestuurder te digitaliseren. ,,Pas toen andere regenten die beschuldigingen gingen geloven, voelde hij zich genoodzaakt te reageren. Hij schreef toen zelf een pamflet, maar in zulke juridische taal, dat het volk dacht: ‘Zie je wel, die man heeft iets te verbergen.’”

                                                  Een tweede parallel: het intimideren van politici. Het kwam in de 17de eeuw vaker voor dat boze burgers verhaal gingen halen bij bestuurders, vertelt Van Tilborg. Dan gingen ze naar de burgemeester, en als die geen afdoende antwoord had, werd zijn huis geplunderd. Dat laatste is niet gebeurd met de woning van minister Van der Wal, maar ‘verhaal halen’ was toch wel precies wat boze boeren dit jaar kwamen doen; net als de man met de brandende fakkel bij het huis van minister Kaag. Bij de bestorming van het Capitool, op 6 januari van dit jaar, dachten beide historici helemaal: 1672!

                                                  Een derde parallel is dat het oproer spontaan leek, maar dat niet was. Destijds waren het Oranjegezinden uit de kring rond Willem III die de mensen ophitsten, zegt Van Tol, zoals Donald Trump dat ook deed. En kijk nu naar die omgekeerde vlaggen, zegt hij. Natuurlijk kan elke boer op zijn erf de vlag ondersteboven uithangen, maar die rijen vlaggenmasten langs de wegen, hoe spontaan is dat? ,,Dan lijkt het alsof er alom volkswoede heerst, maar het is het werk van een paar mensen met grote belangen.”

                                                  Dus, kan zo’n lynchpartij zo weer gebeuren? ,,Nee, geschiedenis is uitzoeken wat er precies ís gebeurd”, zegt Van Tol. ,,Daar kun je wel lessen uit trekken, je kunt er geen voorspellingen mee doen.”

                                                  Zoveel crises tegeiijk

                                                  Burgemeester Jan van Zanen weigert te geloven dat Nederlandse bestuurders toch weer een keer met geweld achter hun bureaus vandaan zullen worden getrokken. Natuurlijk, hij ziet de parallellen. Het quasi-spontane van de actie is er een van. En vooral, zo zegt hij: ,,Er zijn net als toen zo veel crises tegelijk: we zijn net uit de coronacrisis, toen kwam er oorlog in Oekraïne, een wooncrisis, de stijgende energieprijzen, stikstof…”

                                                  Maar dat is het dan ook wel, vervolgt de burgemeester. ,,Ik koester de hoop, anders kan ik niet besturen, dat de democratische rechtsstaat die zich de afgelopen tweehonderd jaar heeft gevormd, ons zulke sterke instellingen heeft gegeven dat we tegen een stootje kunnen.” Natuurlijk is er kritiek op die instellingen. ,,Rechters doen uitspraken die niet iedereen bevallen, het OM seponeert zaken, ministers nemen besluiten, maar ik geloof toch echt dat die instellingen de samenleving schragen.”

                                                  Paradox

                                                  Er is nog een verschil, zegt Van Zanen: ,,De snelheid waarmee we nu leven, daarvan zou je verwachten dat die de ontvlambaarheid vergroot, maar de paradox is dat ook het gematigde midden zich snel kan laten horen. Dat mensen zeggen ‘stop, dit willen wij niet’. Denk je dat de Russische aanval op Oekraïne net zo onsuccesvol was verlopen als de wereld er niet meteen van geweten had?”

                                                  Van Zanen: ,,Wij als overheid moeten ons realiseren dat er wat aan de hand is. We moeten goed onze ogen en oren openhouden om antwoorden te kunnen formuleren. En niet pasklaar, hè, maar in overleg. Ik ga met iedereen in gesprek die zich van het systeem afwendt, want ik zie niks beters dan hoe wij het in Nederland en in het Westen hebben georganiseerd. En ik denk dat het overgrote deel van de Nederlanders dat ook zo ziet.”

                                                  Comment


                                                  • https://www.ad.nl/binnenland/onderzo...doen~aaa45443/

                                                    Onderzoek naar docent op Windesheim met ‘wappiedenkbeelden’: 'Hoort dit niet te doen’


                                                    Hogeschool Windesheim in Zwolle doet onderzoek naar een docent die op sociale media volop artikelen deelt over het coronavirus. Volgens Daniël Tuijnman - die een klacht over hem indiende - gaat het om ‘wappiedenkbeelden’. ,,Een docent met deze functie hoort dit niet te doen.”

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X