Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Nederlands voetbal topic

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • https://www.vi.nl/nieuws/fc-utrecht-...keer-toornstra

    Hoppa en dan ook nog Toornstra, dat kan toch allemaal niet tegelijk

    vorige week was het nog Vormer, nu Toornstra en Hoedemakers , allemaal middenvelders, en dan ook nog Klaiber als rechtsback

    eerst maar eens zien of er een nieuwe speler komt

    Comment


    • https://www.ad.nl/buitenlands-voetba...roma~a1527c01/

      Georginio Wijnaldum lijkt WK te kunnen vergeten na scheenbeenbreuk op training AS Roma


      Een enorme tegenvaller voor Georginio Wijnaldum. De middenvelder heeft op de training van AS Roma zijn scheenbeen gebroken. Dat meldde de Italiaanse club. De komende dagen zullen meerdere onderzoeken moeten uitwijzen hoe lang Wijnaldum uit de roulatie is.



      De kans dat de bij bondscoach Louis van Gaal in ongenade geraakte Wijnaldum het WK haalt, lijkt klein. Het wereldkampioenschap voetbal begint op 20 november. Oranje speelt een dag later de eerste groepswedstrijd, tegen Senegal.

      Wijnaldum wordt dit seizoen door Paris Saint-Germain, waar hij niet in de plannen voorkwam, verhuurd aan AS Roma. De club van trainer José Mourinho kan Wijnaldum voor een vastgesteld bedrag kopen van PSG. Speelt de middenvelder een bepaald aantal wedstrijden voor de Romeinen, dan verandert de koopoptie in een verplichting. Vorige week speelde de middenvelder 12 minuten mee tegen Salernitana.

      Wijnaldum hoopt bij AS Roma weer een selectie voor het Nederlands elftal af te dwingen. Bondscoach Louis van Gaal riep de middenvelder de afgelopen interlandperiode niet op voor Oranje.

      Comment


      • Toornstra gaat van Feyenoord naar FC Utrecht en FC Utrecht probeert opnieuw Hoedemakers van Cambuur L te kopen. En Klaiber te huren van Ajax.

        Comment


        • PSV denkt aan Karlson van AZ bij verkoop Gakpo. Ook terughalen v Malen is een optie. Ziyech is in Amsterdam voor gesprek met Ajax, waar Antony verkocht lijkt te worden..

          Comment


          • Eliano Reijnders gaat PEC Zwolle verlaten voor FC Utrecht. De middenvelder wordt woensdag gekeurd en vervolgens met optie tot koop verhuurd aan Utrecht. (Algemeen Dagblad)

            Comment


            • Als Ajax Antony voor een flink bedrag verkoopt en Ziyech terug kan halen voor een flink lager bedrag lijkt mij dat een goede deal.

              Comment


              • Sterker nog, daar worden ze zowel sportief als financieel beter van

                Comment


                • Ontluisterend, PSV verliest met 0-1 van Glasgow Rangers. En loopt de Champions League mis. Slecht voor het Nederlandse voetbal..

                  Comment


                  • Mijn FC Twente vliegt best ongelukkig tegen Fiorentina eruit, wat zonde zeg!!

                    en ex Twente spelers Ziyech lijkt toch er niet uit te komen met Ajax voor contract en dus terugkeer, zal het wel Tottenham worden dan kan ie ook blijven wonen in Londen waar ie nu bij Chelsea zit.

                    Comment


                    • AZ is gelukkig wel door. En Ajax heeft Liverpool geloot die kunnen aan de bak in de CL

                      Comment


                      • https://www.telegraaf.nl/sport/10729...anwar-el-ghazi

                        PSV meldt zich voor Anwar El Ghazi

                        AMSTERDAM - In de zoektocht naar aanvallende versterking is PSV uitgekomen bij ex-Ajacied Anwar El Ghazi. De Eindhovense club heeft zich een dag na de nederlaag tegen Rangers FC gemeld bij Aston Villa om de vleugelaanvaller over te nemen.

                        De 27-jarige El Ghazi, die tweemaal voor het Nederlands elftal uitkwam, staat nog één jaar onder contract bij de club uit Birmingham, die in 2019 bij zijn overgang van Lille naar Aston Villa een bedrag van 9 miljoen euro neertelde voor hem. Bij de Premier League-club heeft hij op dit moment geen uitzicht op speeltijd.



                        Afgelopen seizoen werd El Ghazi verhuurd aan Everton, de club waar Marcel Brands, de huidige algemeen directeur van PSV, toen werkzaam was als technisch directeur. PSV is op zoek naar versterking van de aanval vanwege het geblesseerd wegvallen van Noni Madueke.

                        Comment


                        • FC Utrecht wil komende laatste dagen van dit transferwindow proberen alsnog Mees Hoedemakers los te weken bij Cambuur Leeuwarden, wellicht wordt Ot Boussaid in de deal betrokken want Cambuur wilt hem graag hebben.

                          Sean Klaiber mag weg bij Ajax en Utrecht probeert hem ook nog te halen, echter zal dat financieel moeilijk liggen. En de snelle Japanse flankspeler Madea wil men opnieuw aantrekken, hij traint al een tijdje mee na zijn horrorblessure die hij als huurspeler vorig seizoen al in een paar minuten in zijn 1e wedstrijd voor Utrecht opliep en vervolgens het hele seizoen geblesseerd was.

                          Comment


                          • En Manchester heeft weer een verhoogd bod gedaan bij Ajax op Antony van maar liefst 90 miljoen Euro. Ik zou dat als Ajax zijnde nu wel heel snel accepteren voordat Manchester hun interesse verlegt. En Antony wilt weg en wil niet meer spelen voor Ajax. Dus een ongemotiveerde speler met frustratie moet je ook niet willen houden.

                            Comment


                            • Manchester United denkt aan een bod van honderd miljoen euro voor Antony. Een bod van negentig miljoen werd onlangs afgewezen door Ajax. (UOL Esporte)

                              Comment


                              • Ajax wint vrij gemakkelijk van FC Utrecht, Antony voor 100 miljoen maar Manchester Utd. Utrecht doet laatste poging voor Sean Klaiber.

                                Comment


                                • Apengeluiden richting Brobbey. Het wordt tijd voor actie.

                                  Comment


                                  • Ik zat in het stadion en heb geen apengeluid gehoort, en las dat Alfred Schreuder van Ajax ook niets gehoord heeft. natuurlijk moet er tegen worden opgetreden in verleden ook bij andere wedstrijden gedaan en vaak ook niet, net als met jodenleuzen scanderen wat overigens Ajax supporters zelf ook doen omdat ze trots zijn op hun geuzennaam, en ook tegen vuurwerk etc , die bom was keihard en de wedstrijd werd ook direct stilgelegd en snel hervat daarna. Verder was het een vrij tamme wedstrijd qua FC Utrecht - Ajax qua sfeer, overigens prachtige 1 min stilte voor overleden ex Utrecht speler, je kon een speld horen vallen.

                                    Comment


                                    • https://www.telegraaf.nl/sport/93705...aan-uit-elkaar

                                      Deen al sinds mei niet inzetbaar en herstel duurt nog heel lang
                                      Technisch directeur Frank Arnesen en Feyenoord gaan uit elkaar

                                      ROTTERDAM - De leiding van Feyenoord maakt zich al maanden zorgen over de gezondheid van technisch directeur Frank Arnesen, die sinds mei al is geveld door een zware bacteriële infectie en is nu in gesprek met de Deen over een vervroegd einde van zijn dienstverband. De bacterie zou te maken hebben met de knie waaraan hij is geopereerd en die hem al bij de finale van de Conference League in Tirana zo dwars zat dat hij nauwelijks kon lopen.

                                      Na de Europese eindstrijd tegen AS Roma werd de Deense ‘td’ ook direct in het ziekenhuis opgenomen. Arnesen probeerde daarna nog wel, zo goed en zo kwaad als het kon, wat taken uit te voeren, maar dat was in de ogen van Feyenoord een verre van ideale situatie in de drukste transferzomer ooit.



                                      Feyenoord adviseerde Arnesen om zich op zijn leeftijd (hij wordt komende maand 66 jaar) vooral te concentreren op zijn herstel en zijn gezondheid. Hij is al vanaf mei niet meer inzetbaar en moet volgens de club nog heel veel herstellen om weer honderd procent te kunnen werken.

                                      In het najaar zou Arnesen andermaal moeten worden geopereerd en zoals bekend heeft hij een aflopend contract.

                                      Volgens het medium 1908.nl, dat alle ontwikkelingen bij Feyenoord 1 op de voet volgt, zou nu besloten zijn dat de technisch directeur eerder dan juni 2023 gaat afhaken en zouden beide partijen op korte termijn al uit elkaar kunnen gaan.

                                      Al het werk van Arnesen is na zijn ziekte overgenomen door algemeen directeur Dennis te Kloese en het team van scouts, dat vorig jaar is aangesteld. Te Kloese deed nagenoeg alle onderhandelingen met buitenlandse clubs waar het ging om aan- én verkopen.

                                      Hij bedong onder meer een recordprijs in de geschiedenis van Feyenoord voor Luis Sinisterra, die voor 30 miljoen euro (inclusief bonussen) werd verkocht aan Leeds United. Op die deal is ook nog een doorverkooppercentage bedongen, waardoor het bedrag zelfs boven de 30 miljoen kan uitkomen in de toekomst.

                                      Comment


                                      • Brobbey die scoorde voor Ajax en stond te juichen pal voor het grote vak Utrecht supporters heeft de apengeluiden ook niet gehoord. Pikte allen wat microfoons het dan op?

                                        Comment


                                        • Sean Klaiber keert transfervrij terug van Ajax naar FC Utrecht. Utrecht verkocht hem nog niet lang geleden voor 4.25 miljoen aan Ajax waar Klaiber amper een basisplaats kon veroveren en ook langdurig ernstig geblesseerd was.

                                          Comment


                                          • Vuurwerkgooier bij FC Utrecht - Ajax opgepakt, club veroordeelt gedrag deel supporters: 'Echt een schande'

                                            Utrecht - FC Utrecht baalt ontzettend van de misdragingen van een deel van de supporters, vanmiddag in de wedstrijd tegen Ajax. "Ik ben zeer teleurgesteld in de individuen die dit doen", zegt directeur Thijs van Es. "Ik vind het echt een schande."

                                            Nadat er in de tweede helft een vuurwerkbom ontplofte op de tribunes van de Galgenwaard, legde scheidsrechter Makkelie de wedstrijd kort stil. "De persoon die de vuurwerkbom heeft gegooid is geïdentificeerd en opgepakt", laat Van Es weten in gesprek met RTV Utrecht. Ook degenen die "rare taal" bezigden op de tribunes zijn in beeld. Van Es doelt daarmee op de supporters die racistische geluiden maakten na het doelpunt van Brian Brobbey. "Daar gaan we achteraan."

                                            Of die supporters een stadionverbod opgelegd krijgen, laat Van Es nog in het midden. "Een stadionverbod is onderdeel van wat je kan doen. Maar we moeten dit breder oppakken met OM en politie. Onder meer met gebiedsverboden bijvoorbeeld."

                                            Het enige lichtpuntje dat de FC Utrecht-directeur zag, is het feit dat medesupporters zich uitspraken tegen het gedrag op de tribunes. "Ik zou zeggen: iedereen die om dit soort gasten heen staat moet goed helpen hun club te steunen en dit te veroordelen."

                                            Lik-op-stuk beleid
                                            Ook burgemeester Sharon Dijksma noemt het gedrag "een regelrechte schande", schrijft ze op Twitter. "We voeren een lik-op-stuk beleid ten aanzien van de raddraaiers die het voor anderen verpesten." (bron: Rtv Utrecht)

                                            Comment


                                            • https://www.telegraaf.nl/sport/75795...erwoudgeluiden

                                              FC Utrecht stuurt Brobbey bloemetje na oerwoudgeluiden

                                              Brian Brobbey heeft maandag een bloemetje ontvangen van FC Utrecht. De spits van Ajax werd zondag na zijn goal het slachtoffer van oerwoudgeluiden vanaf de tribunes in Stadion Galgenwaard.



                                              Maandag postte de voetballer op zijn Instagram een foto van het bloemetje dat hij had ontvangen uit Utrecht en plaatste daarbij twee duimpjes. Ook Ajax plaatste vervolgens een foto op social media. „Respect FC Utrecht, er is geen ruimte voor racisme”, schreven de Amsterdammers.

                                              De twintigjarige Brobbey gaf na afloop aan dat hij de geluiden zelf eerst niet gehoord had, maar zijn broer stuurde hem een berichtje. „Het is een belediging, maar ik trek me er niets van aan”, zei hij onder meer bij ESPN. „Wij staan op dat moment met 0-2 voor, dus het boeit me niet. Ze mogen lekker praten. Wij hebben gewonnen, zij verloren.”

                                              Comment


                                              • https://www.telegraaf.nl/sport/78760...aar-fc-utrecht

                                                Klaiber voor drie jaar naar FC Utrecht

                                                AMSTERDAM - Sean Klaiber keert terug op het oude nest. De rechtsachter, die in oktober 2020 voor 4,25 miljoen euro de overstap maakte van FC Utrecht naar Ajax, legt nu transfervrij de omgekeerde weg af.

                                                Ajax en FC Utrecht zijn akkoord over een overgang van Klaiber, die bij Ajax geen sportief perspectief meer had. Klaiber levert flink in qua salaris om weer bij zijn oude liefde aan de slag te kunnen gaan. De inwoner van Hoef en Haag moet nog wel de medische keuring ondergaan.



                                                Mede door een zware kruisbandblessure, die hem bijna een jaar aan de kant heeft gehouden, heeft de geboren Nieuwegeiner slechts 28 duels voor Ajax gespeeld. Met de 28-jarige Klaiber krijgt FC Utrecht-trainer Henk Fraser er een aanvallend ingestelde rechtsback bij, die goed uit de voeten kan in het 3-5-2 systeem dat hij wil spelen. Zijn opvolger bij FC Utrecht, Hidde ter Avest, kan behalve op de rechtsbackpositie ook goed uit de voeten als een van de drie centrale verdedigers.

                                                Memorabel moment


                                                Klaiber speelde tussen 2007 en 2020 al voor FC Utrecht, waar hij de jeugdopleiding doorliep en waarvoor hij op 23 februari 2014 zijn debuut in de hoofdmacht maakte. Na een verhuurperiode aan FC Dordrecht brak de drievoudig Surinaams international onder trainer Erik ten Hag door in de hoofdmacht van FC Utrecht. In totaal kwam Klaiber tot 153 duels voor FC Utrecht, waarin hij negenmaal scoorde.

                                                Een van de meest memorabele momenten beleefde Klaiber als speler van FC Utrecht tegen Ajax. In de halve finale van de KNVB-beker in het seizoen 2019/2020 incasseerde Klaiber bij een 2-1 voorsprong een gele kaart, waardoor hij geschorst was voor de finale tegen Feyenoord. De rechtsachter was ontroostbaar en stond huilend op het veld, ook omdat hij door een liesblessure al de bekerfinale van 2016 had gemist. Uiteindelijk zou vanwege de corona-uitbraak de finale tegen Feyenoord helemaal niet meer gespeeld worden.

                                                Aanwinst nummer twaalf


                                                Klaiber is aanwinst nummer twaalf van FC Utrecht, dat deze zomer zeer actief is op de transfermarkt. Eerder werd Luuk Brouwers voor 750.000 euro overgenomen van Go Ahead Eagles en de transfervrije Bas Dost (Club Brugge), Nick Viergever (Greuther Fürth), Joshua Rawlins (Perth Glory), Jens Toornstra (Feyenoord), Taylor Booth (Bayern München) en Calvin Raatsie (Ajax) vastgelegd. Daarnaast werden Modibo Sagnan (Real Sociedad), Can Bozdogan (Schalke 04) en Daishawn Redan (Hertha BSC) gehuurd met een optie tot koop en doelman Vassili Barkas gehuurd van Celtic.

                                                Bovendien werd Ramon Hendriks gehuurd van Feyenoord, maar zijn komst werd doorkruist door een kruisbandblessure tijdens zijn vakantie. Met de komst van Klaiber is FC Utrecht nog niet uitgewinkeld. De club uit de Domstad is nog druk doende om rechteraanvaller Naoki Maeda aan de selectie toe te voegen. De Japanner raakte als huurling in januari tegen Ajax direct zwaar geblesseerd aan zijn enkel, maar is inmiddels helemaal fit en zou graag zijn Nederlandse avontuur verlengen.

                                                Comment


                                                • https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws...t-respect.html

                                                  Brobbey ontvangt bloemen van FC Utrecht, Ajax reageert: 'Respect'

                                                  https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws...plink=onderaan

                                                  Utrecht-coach Fraser prijst Brobbey: 'Het is precies hoe ik ook in het leven sta'

                                                  Comment


                                                  • https://www.telegraaf.nl/sport/57591...kkoord-met-psv

                                                    El Ghazi terug in Nederland: oud-Ajacied akkoord met PSV

                                                    AMSTERDAM - Anwar El Ghazi keert na vijfenhalf jaar terug op de Nederlandse velden. De oud-Ajacied bereikte maandagavond laat overeenstemming met PSV over een contract van drie seizoenen. Eerder had PSV al een akkoord met Aston Villa over een transfersom van 2,5 miljoen euro, die door bonussen kan oplopen tot 3 miljoen euro.

                                                    Met El Ghazi speelt PSV in op de langdurige absentie van Noni Madueke, die tot aan de winterstop uit de roulatie is met een enkelblessure. De uit Barendrecht afkomstige El Ghazi doorliep de jeugdopleidingen van BVV Barendrecht, Feyenoord, Spartaan’20 en Sparta alvorens hij terechtkwam bij Ajax, waar hij in 2014 zijn debuut in de hoofdmacht beleefde. De aanvaller wist door te stoten naar Oranje, waarvoor hij tweemaal zou spelen, en werd in januari 2017 voor 9 miljoen euro verkocht aan het Franse LOSC Lille.



                                                    Na een seizoen op huurbasis bij Aston Villa werd El Ghazi definitief overgenomen door de club uit Birmingham, die 9 miljoen euro voor hem neertelde. Vorig seizoen kwam hij weinig aan spelen toe en werd hij verhuurd aan Everton. Bij PSV hoopt hij zijn carrière nieuw leven in te blazen. El Ghazi is de negende nieuwkomer bij PSV deze zomer na Luuk de Jong (Sevilla), Walter Benitez (OGC Nice), Xavi Simons (Paris Saint-Germain), Guus Til (Spartak Moskou), Boy Waterman (OFI Kreta), Ki-Jana Hoever (gehuurd van Wolverhampton Wanderers), Savio (gehuurd van Troyes), Jarrad Branthwaite (gehuurd van Everton).

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X