Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Nederlands voetbal topic

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Feyenoord en Ajax verloren vandaag hun eerste 2 oefenduels tegen kleine clubs maar goed dat zegt nooit veel die oefenpotjes

    Comment


    • Guus Til vorig jaar gehuurd door Feyenoord, wordt nu voor de neus van Feyenood en FC Antwerp (v Bommel/Overmars) weggekaapt, de transfer schijnt bijna rond te zijn.
      Last edited by Maher; 02-07-2022, 20:58.

      Comment


      • https://www.ad.nl/nederlands-voetbal...bben~aebc68e5/

        Bas Dost terug in de eredivisie: ‘FC Utrecht straalde vanaf minuut één uit dat ze me echt wilden hebben’


        Met het ondertekenen van een contract voor één seizoen in de Galgenwaard volgt Bas Dost (33) in de eerste plaats zijn hart. ,,Er waren clubs waar ik veel meer kon verdienen, maar FC Utrecht gaf me het beste gevoel”, zegt de spits die transfervrij overkomt van Club Brugge.

        Op de dag dat Club Brugge als kersverse kampioen van België aantrad voor een feestelijke seizoensafsluiter tegen Anderlecht, ging Bas Dost eerst nog even de grens over voor een bezoek aan Jordy Zuidam. De spits, wel klaar met Club en op eigen verzoek buiten de wedstrijdselectie van Alfred Schreuder gelaten, maakte die 22ste mei in het huis van FC Utrechts technisch directeur kennis met zijn nieuwe trainer Henk Fraser.

        Het klikte al snel. ,,Ik wil weer plezier hebben en daar haakte Fraser meteen op in”, zegt Dost. ,,Hij maakte wel indruk op me. Ik kende hem niet, maar dat gesprek gaf me een goed gevoel. Fraser wil met FC Utrecht aanvallend voetbal spelen en ik moet zo veel mogelijk in de zestien komen. Met Zuidam had ik al meerdere gesprekken gevoerd, maar als je naar een nieuwe club gaat, is het belangrijk dat je ook met de trainer praat.”



        Dost spreekt uit ervaring en tekent niet voor niets voor één jaar (‘ik wil kijken hoe het uitpakt’). Bij zijn twee vorige clubs - Eintracht Frankfurt en Club Brugge - bleek er bij nader inzien interne verdeeldheid te bestaan over zijn komst. ,,Maar het besef dat niet iedereen je wil hebben, krijg je je later pas. Het gaat om de combinatie van trainer en beleidsbepalers. Als de één je niet wil en de ander wel, heb je een probleem. Dat wilde ik nu wel duidelijk hebben.”

        Hij nam - en kreeg van FC Utrecht - uitgebreid de tijd om over zijn toekomst na te denken. Keuze was er genoeg. ,,Ongelooflijk wat er allemaal op je afkomt als je transfervrij ben”, zegt Dost, die zo’n beetje de hele wereld over kon en de halve eredivisie achter zich aan had. ,,Er was genoeg interesse.”



        Onder meer Feyenoord meldde zich, maar de Rotterdammers pakten nooit echt door toen puntje bij paaltje kwam. Heerenveen wilde eerst dolgraag maar liet het daarna finaal afweten en voor een terugkeer naar Emmen vond hij het zelf te vroeg.

        Heel moeilijk was de keuze uiteindelijk niet. ,,FC Utrecht straalde vanaf het minuut één uit dat ze me echt wilden hebben. Van trainer tot beleidsbepalers. Het totale pakket spreekt me aan. Ik voel me hier heel goed bij. Het is ook absoluut geen financiële keuze. Er waren clubs waar ik veel meer kon verdienen, maar FC Utrecht gaf me het beste gevoel. De club is ambitieus. Ze zetten hoog in en zien mij als hun aanvalsleider. Afgelopen seizoen is het er niet uitgekomen, maar als het hier gaat lopen met deze fanatieke achterban dan kun je iets moois meemaken.”

        Aan de gretigheid van Dost zal het niet liggen. ,,Ik kom hier om te presteren. Niet om af te bouwen of om aan jongere spelers uit te leggen hoe het allemaal zit in de voetballerij. Ik kom om te scoren, ben nog hartstikke fit. Dat gaan jullie nog wel zien. Ondanks dat ik de laatste jaren minder plezier had, zijn mijn cijfers altijd oké geweest. Kijk maar na, zo slecht was het allemaal niet.’’

        Na tien jaar buitenland (Wolfsburg, Lissabon, Frankfurt en Brugge) verheugt hij zich op zijn terugkeer in de eredivisie. ,,Mooi om weer in Nederland te spelen. Van jongs af aan droomde ik ervan om in de eredivisie te voetballen. Dan kun je wel in alle grote buitenlandse stadions hebben gespeeld, maar dat vind ik nog steeds leuk. Ik kijk er echt naar uit. Ik wil weer plezier hebben, dat is het allerbelangrijkste. Dat heb ik de laatste drie, vier jaar te weinig gehad.”


        Comment


        • PSV koopt toch Guus Til ipv huur, voor vermoedelijk een klein bedrag van tussen de 3 en 5 miljoen. Spartak Moskou betaalde toen aan AZ 18 miljoen Euro voor Til. Feyenoord zal balen die waren met hem bezig na goede huurperiode, en ze lijken ook al die spits uit Zwitserland mis te lopen. En dan is TD Frank Arnesen ook nog ziek en voorlopig niet werkzaam.

          https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws...s-verlies.html

          'PSV legt kleine transfersom neer voor Til: Spartak Moskou pakt fors verlies'

          PSV gaat Guus Til niet huren, maar kopen van Spartak Moskou. De middenvelder kan voor aantrekkelijke voorwaarden worden opgehaald in Rusland.





          In Russische media gaat rond dat Til minder dan vijf miljoen euro kost, maar volgens het Eindhovens Dagblad ligt de transfersom nog een stuk lager dan dat. Spartak Moskou pakt dus een fors verlies op Til, die in de zomer van 2019 voor achttien miljoen euro werd overgenomen van AZ.

          De deal is al rond: Til zet op zeer korte termijn zijn handtekening onder een meerjarig contract bij PSV. Ook Feyenoord en het Belgische Royal Antwerp FC waren geïnteresseerd in Til, die aan heeft gegeven naar Eindhoven te willen verkassen.

          Til wordt de zesde zomerversterking van PSV. Luuk de Jong, Walter Benítez, Boy Waterman, Xavi Simons en Ki-Jana Hoever gingen hem al voor.

          Comment


          • https://www.telegraaf.nl/sport/81993...fer-sinisterra

            Klapper voor Feyenoord: Leeds United zorgt voor recordtransfer Sinisterra

            ROTTERDAM - Luis Sinisterra gaat het record van een uitgaande transfer bij Feyenoord verpulveren. De Colombiaanse vleugelspits wordt door de Engelse Premier League-club Leeds United begeerd en is in verregaande onderhandeling met het bestuur van die club. Tegelijkertijd is ook Everton nog in de race voor de Zuid-Amerikaanse publiekslieveling van Feyenoord.

            Bij Feyenoord wil niemand nog commentaar geven op de ontwikkelingen, maar in het noorden van Engeland is men druk bezig met het rondmaken van de deal. Leeds United heeft Sinisterra al lang op de korrel omdat de club wist dat het Raphina zou gaan verkopen. Die vleugelspits, voor wiens handtekening geknokt wordt door Barcelona en Chelsea, zorgt voor zo’n 70 miljoen aan inkomsten.



            Een flink deel van dat bedrag gaat ten goede komen aan het binnenhalen van Sinisterra. Bij Leeds is men zich ervan bewust dat Sinisterra tussen de 20 en 30 miljoen euro zal moeten kosten en het is ondenkbaar dat Feyenoord met 20 miljoen genoegen zal nemen.

            Als Everton, dat ook een vleugelspeler kwijtraakt met Richarlison (voor 60 miljoen naar Tottenham Hotspur), er nog overheen klapt kan er helemaal een topprijs uitkomen. Maar op dit moment ziet het er naar uit dat Leeds United de nieuwe club van Sinisterra wordt en Feyenoord de grootste transferklapper gaat maken in de historie.

            Sinisterra is een absolute hit geworden bij Feyenoord. In het afgelopen seizoen maakte hij in alle competities 23 doelpunten in totaal. Hij werd als jeugdspeler door Feyenoord ontdekt, mede dankzij voortreffelijk speurwerk van scout Steven Aptroot die vooral in Zuid-Amerika goede ontdekkingen deed.

            Bij Feyenoord werd hij met een goed plan klaargestoomd voor het eerste elftal, waar hij ook nog eens een zware kruisbandblessure opliep. Dat was behalve voor de voetballer zelf ook een enorme domper voor Dick Advocaat, die een jaar lang geen gebruik van hem kon maken. Mét Sinisterra zou Advocaat in dat jaar veel meer doelpunten en assists in zijn team hebben gehad.

            De come-back van de nu 23-jarige speler na die blessure is des te opmerkelijker en tekent zijn doorzettingsvermogen. Sinisterra was cruciaal voor het team in bijna alle Europese wedstrijden. Fysiek gezien is hij met sprongen vooruit gegaan en Arne Slot heeft er met zijn aanvallende stijl aan bijgedragen dat de linksbuiten heeft kunnen excelleren. Slot wist exact hoe hij het allerbeste uit Sinisterra kon halen en dus verdient die ook de credits als Feyenoord in de komende 24 uur een superprijs voor de speler gaan opstrijken.

            Comment


            • PSV verkoopt Doan voor 8,5 miljoen aan Freiburg, lekker bedrag voor een wisselspeler die voorheen ook voor Groningen speelde

              Comment


              • Adam Maher verkocht door FC Utrecht aan een club uit Saoedie Arabie, schijnt nog enkele miljoenen opgeleverd te hebben, terwijl hij nog maar een contract voor 1 jaar had

                Comment


                • Franse verdediger Sagnan schijnt gehuurd te worden door Utrecht. Bazoer traint nog mee, transfer naar Olympique Marseille gaat niet door.

                  Comment


                  • Na een mooi seizoen van mijn club Twente met een goede trainer, hebben ze nu ook wat gehuurde spelers kunnen vastleggen, zoals Vlap, Sadilel en verder zijn erbij gekomen: Steijn, Tyton, Kjolo, Karssies.

                    En vertrokken zijn tot nu toe: o.a. Oosterwolde, van der Gouw, Bosch en Troupee. En ze zijn bijna rond met Brenet die Feyenoord heeft afgezegd. En nog zien of er nog meer bij komt. Concurrent Vitesse is hun Russische eigenaar kwijt en veel spelers, schijnen wel nieuwe eigenaar te hebben maar nog niet bekend wie en hoeveel geld daar achter zit. FC Utrecht de andere concurrent is met een grote verbouwing van hun selectie bezig en hebben al veel goede spelers gehaald, maar zijn ook er een paar kwijt zoals Maher en Gustafson.

                    Heb er zin in! (nieuwe seizoen dan he), en we spelen Europees!

                    Comment


                    • Originally posted by Maher View Post
                      Guus Til vorig jaar gehuurd door Feyenoord, wordt nu voor de neus van Feyenood en FC Antwerp (v Bommel/Overmars) weggekaapt, de transfer schijnt bijna rond te zijn.
                      ja naar PSV voor niet zoveel geld

                      Comment


                      • Originally posted by Bergstrom View Post
                        Adam Maher verkocht door FC Utrecht aan een club uit Saoedie Arabie, schijnt nog enkele miljoenen opgeleverd te hebben, terwijl hij nog maar een contract voor 1 jaar had
                        1,8 miljoen valt dus nog mee, maar goed voor 1 jaar contract wel netjes

                        Comment


                        • EK damesvoetbal: Zweden - Nederland 1-1

                          Comment



                          • Geen grapje, er zitten teams op dat Europees kampioenschap die ik ronduit slecht vind. Maar van de betere teams zoals Spanje en Frankrijk kan ik echt genieten. Dat vind ik echt leuker om naar te kijken dan de naar gemiddelde mannenwedstrijd . Ik verheug me op de knock out fase wanneer de mindere teams weggevallen zijn

                            Comment


                            • Ik vind het slaapverwekkend juist. Zit geen kracht of snelheid in en heel veel fouten en ballen die via de kluts ergens voor iemand zijn voeten komt bij toeval

                              Comment


                              • Feyenoord wil Timber van FC utrecht halen... van welk geld??

                                Comment




                                • Het Nederlands vrouwenelftal moet starks tegen Zwitserland waarvan de dames helemaal zijn leeggelopen op het toilet een paar dagen geleden . Dat moet een voordeel zijn

                                  Comment


                                  • Ik zap door, kijk de tour dat is niet slaapverwekkend

                                    Comment



                                    • Ja dat vind ik juist dan weer minder interessant . Toen die Deen Pocacar uit het geel reed , dat zijn leuke ritten . Mara nu lijkt het er toch weer op dat die Deen vrij makkelijk de aanvallen weet af te slaan , hoeveel cols van de buitencategorie er ook te overwinnen zijn

                                      Nee het is me toch teveel een optocht . Terug naar dat damesvoetbal , het klopt dat het minder snel en krachtig is maar dat vind ik juist prettig . Dat herenvoetbal is veel te fysiek geworden de laatste jaren en dat gaat ten koste van artistieke en sierlijke spelers . Nee ik verheug me op Denenmarken tegen Spanje straks . Die Spaanse dames hebben techniek , tactisch inzicht en maken weinig onnodige fouten

                                      Comment


                                      • tja ieder zijn ding, damesvoetbal is sloom, slappe schoten die opeens goals worden, fouten waardoor ballen vaak via geluk of kluts bij speelsters komen en helemaal geen energie etc. Gewoon saai, maar ja dat vind ik. Wordt er niet opgewonden van. Net alsof je naar een laag mannenamateurvoetbalwedstrijd zit te kijken daar wordt ik ook niet vrolijk van. Maar ze mogen hun ding doen, dat hoort er bij.

                                        Comment


                                        • https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws...his-depay.html

                                          Memphis naar Ajax, na Bergwijn, dat zou wat zijn zeg! 2 snelle en dynamische spelers.

                                          Comment


                                          • Martinez verdediger van Ajax is maar voor liefst 64 miljoen verkocht aan Manchester Utd., waar nu Ten Hag coach is daarmee na vd Ligt en De jong de hoogst opbrengende transfer voor Ajax.

                                            Wat een bak geld zeg.

                                            Comment


                                            • Het is zelfs ruim 67 miljoen

                                              Comment


                                              • Amrabat definitief niet naar FC Utrecht. AEK Athene wilde hem niet laten gaan. FC Utrecht nu nog kijkend voor Cordoba ex GA Eagles, Olson een Scandinavische middenvelder, Zeefuik nu Hertha Berlin voorheen Groningen en Jong Ajax meen ik. Men verwacht Timber te verkopen aan Ajax, PSV, Feyenoord, Club Brugge of FC Antwerp.

                                                Ajax heeft vervanger van Martinez al opgehaald bij Glasgow Rangers voor ca. 22 miljoen.

                                                Boetius traint mee met Feyenoord en komt wellicht in aanmerking voor contract.

                                                Comment


                                                • Mo Ihataren traint niet mee met Ajax en is ook niet mee op trainingskamp van Ajax in Oostenrijk. Vanwege ernstige bedreigingen en intimidatie in de privesfeer. Het komt niet uit de voetbalwereld of fans. Ajax steunt hem en zoekt naar oplossing.

                                                  Comment


                                                  • Het Philips stadion van PSV staat in de fik

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X