Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Nederlands voetbal topic

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Valt uiteindelijk mee, is onder controle en er is geen schade aan de tribune: https://www.nu.nl/voetbal/6213258/to...s-stadion.html

    Comment


    • Ik schrok wel even van Haller ex Ajax en ex Utrecht nu Dortmund dat ie teelbal tumor heeft, maar is denk goed te verhelpen.

      Comment


      • https://www.telegraaf.nl/sport/15228...nvaller-tzolis

        FC Twente verrast met Griekse aanvaller Tzolis


        ENSCHEDE - FC Twente heeft grote vis te pakken voor de linksbuitenpositie. De 20-jarige Griekse international Christos Tzolis, vorig jaar nog door Norwich City voor 11 miljoen euro gekocht van PAOK Saloniki, gaat dit seizoen op huurbasis voor de Enschedese club spelen. De voetballer moet alleen de medische keuring nog goed doorstaan.

        ..

        O ja! mijn club Twente pakt door, we willen in de subtop blijven eindigen!

        Comment


        • Brian Brobbey is weer terug bij Ajax, contract voor vijf jaar.

          Comment


          • Ja dure aankoop vorig jaar gratis de deur uitgelopen. Wat zonde geld zeg.

            Comment


            • Tagilafico voor 4 miljoen slechts naar Olympic Lyon waar Peter Bosz trainer is. 1 van de mooiste steden in Frankrijk om te wonen trouwens.

              Comment


              • FC Utrecht toont interesse in oud Ajacied Carel Eiting die vorig jaar voor Racing Genk speelde, en nu bij Jong Ajax mag meetrainen om zijn conditie op peil te houden. Dat betekent denk ik dat de interesse van een club voor Timber van Utrecht concreter wordt.

                Comment


                • nou ze zijn nu bijna rond met een Duitser die vorig jaar aan Besiktas verhuurd was door Schalke, ene Bozdogan: https://www.ad.nl/nederlands-voetbal...ogan~a0eb7735/

                  Comment


                  • Feyenoord heeft Idrissi gehuurd van Sevilla. Hij speelde eerder onder Slot en vd Brom bij AZ, en was ook nog kort verhuurd aan Ajax. Hij volgt nu Sinesterra op due verkocht is aan Leeds.

                    Ook schijnt Timber van FC Utrecht naar Feyenoord te gaan. Ben benieuwd voor welk bedrag.

                    FC Utrecht had vandaag al zijn vervanger vastgelegd, speler van Schalke 04 gehuurd die vorig jaar voor Besiktas speelde.

                    Comment


                    • Timber duurste aankoop van Feyenoord ooit. 8.5 miljoen direct plus wat bonusclausules en doorverkoopprecentage. Mooie deal voor een club als FC Utrecht😀

                      Comment


                      • https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws...essure-op.html

                        Madueke geweldige voetballer qua akties, maar wel man van glas, dit is een domper voor PSV en de strijd straks voor de titel. Ff zien wie ze nu snel nog gaan kopen.

                        Comment


                        • Mooie seizoensopening van het voetbaljaar met de strijd om de JC schaal gisteren waar PSV met 5-3 won van Ajax in de JC Arena met een hoofdrol voor Guus Til voor PSV

                          Comment


                          • Volendam neemt verloren zoon Henk Veerman over van FC Utrecht na een mislukt half jaar van Veerman bij Utrecht.

                            Mooi van die luie belabberde spits zijn we af.

                            Comment


                            • Ihataren zegt snel terug te zijn bij Ajax, zweem van geheimzinnigheid over zijn absentie, tegengesproken redenen worden opgegeven.

                              Comment


                              • Bazoer die bij FC Utrecht mocht meetrainen tekent transfervrij bij AZ die weer goede spelers halen en in de top 4 willen meedoen.

                                Comment


                                • https://www.telegraaf.nl/watuzegt/15...wel-propaganda

                                  DE KWESTIE: AANDACHT VOOR VROUWENSPORT
                                  ’Ophemelen vrouwen lijkt wel propaganda’


                                  — Jan Roos is presentator van het YouTube-programma Roddelpraat, mediamaker en sportliefhebber. Tenzij het om een uitzending van vrouwenvoetbal gaat: „Zelfs niet op het allerhoogste niveau, de nationale teams, is het niet om aan te gluren.”

                                  Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: ik heb helemaal niks tegen vrouwenvoetbal. Laat die meiden lekker achter die bal aan rennen als ze daar zin in hebben, zoals nu op het Europees Kampioenschap in Engeland. In mijn ogen is geen enkele sport alleen maar voor mannen of andersom voor vrouwen bedoeld. Als een kerel wil balletten, lekker doen. Een vrouw die graag op rugby wil, waarom niet. Ik heb daar geen waardeoordeel over.

                                  Vermoeiend


                                  Maar wat ik wel vermoeiend vind is dat we tegenwoordig moeten doen alsof vrouwenvoetbal heel leuk is om naar te kijken. Dat vind ik totaal niet. Zelfs niet op het allerhoogste niveau, de nationale teams, is het niet om aan te gluren. Technisch, tactisch en strategisch heeft het iets weg van de zaterdagamateurs van FC Nibbixwoud. Daar ga ik ook niet op de tribune zitten, als die er al is. Omdat ik niet geniet van dat geklungel.



                                  Natuurlijk zou ik dat wel doen bij mijn kinderen, alleen spelen mijn zoons Mauk en David allebei hoofdklasse en is de laatste nog door Ajax gescout.

                                  Hetzelfde ophemelen is er voor de prestaties van de Oranje Leeuwinnen. Via de media hebben wij wekenlang vernomen hoe verschrikkelijk leuk, spannend en goed het is wat ze op de mat leggen, maar als je voor de buis zit, kijk je naar een beschamend laag niveau. Ik hou van goed voetbal en dat is dit gewoon niet. Dat ze een vrouwelijk geslacht in hun broekje hebben deert mij niet, dat het niets met serieus professioneel voetbal te maken heeft wel.

                                  Maar we moeten en zouden net doen alsof het wel te vergelijken is met de mannelijke variant en dat is onmogelijk. Drie spelers van de heren winnen van alle spelers van de dames, inclusief materiaalvrouw, lijntrekker en fysiotherapeut. Daar ga ik dan niet met een oranje opblaasklomp op mijn hoofd voor zitten juichen. Wat zeg ik? In 2017 ging de nationale vrouwenploeg van de Verenigde Staten, nota bene toentertijd de regerend wereldkampioen, er in een oefenwedstrijd met 5-2 af van jongens onder vijftien jaar van voetbalclub FC Dallas.

                                  Kletskoek


                                  En dan komt er bij elk toernooi weer een of andere deskundige op televisie vertellen dat de mannen en de vrouwen ook gelijk zouden moeten verdienen. Dat is communistische kletskoek waarbij de hersenchirurg en de straatveger ook hetzelfde salaris moesten krijgen. Het is de domme vraag waarom een Ferrari duurder is dan een Skoda. Heb je even?

                                  Gekunsteld


                                  Dan heb je nu ook dagelijks de Tour de France Femmes op de televisie bij de NOS. Want oh oh oh, wat doen die vrouwen het toch goed. Dat klopt hoor. Als je ze niet vergelijkt met de profrenners van het mannelijke geslacht. En dat wordt steeds weer wel gedaan als er wordt gezegd dat het net zoveel aandacht, net zoveel kijkers en net zoveel inkomsten zou moeten generen als bij de mannen. Dat gebeurt ondanks de stroom aan propaganda gewoon niet.

                                  Moet het dan niet uitgezonden worden op nationale televisie, is de vraag. Ik denk van wel. Daar is de NPO namelijk voor. Voor niche, waar een commerciële zender de neus voor zou ophalen wegens weinig aandacht. Dat het in een politiek vaatje wordt geschonken om duidelijk te maken dat mannen en vrouwen gelijk zijn voelt gekunsteld. Want we zijn echt allemaal gelijk in het Westen. Voor de wet, maar qua prestaties echt niet.

                                  Comment


                                  • PSV knap 1-1 uit bij Monaco hadden zelfs moeten winnen, prachtige goal van Joey Veerman

                                    Comment


                                    • Senesi lijkt ook nog weggekocht te worden bij Feyenoord

                                      Comment


                                      • https://www.ad.nl/nederlands-voetbal...echt~af071b72/

                                        Vooruitblik eredivisie | Henk Fraser en Bas Dost moeten het gegrom doen verstommen bij FC Utrecht
                                        Het eredivisieseizoen wordt vrijdag afgetrapt met Heerenveen - Sparta. In aanloop blikken onze clubwatchers vooruit op de nieuwe voetbaljaargang. In deze aflevering: FC Utrecht.

                                        Het is een veelgehoorde kreet in de Utrechtse volksbuurten: ‘Ažžie altijd grom, heije ’n hondeleve.’ Anders gezegd: Wie consequent moppert, ziet nooit eens de zon schijnen. Toch is dat nu net precies wat ze traditioneel doen, de supporters van FC Utrecht. Hun club kan Europees voetbal halen, rivaal Ajax verslaan; volmaakt tevreden zijn ze in Galgenwaard zelden. En dat kan niet los worden gezien van de torenhoge ambities die voorafgaand aan elk seizoen weerklinken in dat zo prachtige, ‘Engelse’ stadion, waar ze zo graag ‘de top drie bestormen’. Tien maanden later volgt steevast de conclusie dat het seizoen, in meer of mindere mate, weer op een teleurstelling is uitgelopen.



                                        Vandaar dat ze het pr-technisch nu net iets anders hebben aangepakt in de vierde stad van Nederland. Prikkelende doelstellingen liggen er nog steeds - bij de eerste zes eindigen en Europees voetbal halen -, maar tenminste zo belangrijk: FC Utrecht moet weer echt FC Utrecht worden. Ofwel: een club die, opgezweept door de luidruchtige Bunnik Side, baas is van z’n tegenstander. Ook als die tegenstander uit Amsterdam, Rotterdam-Zuid of Eindhoven komt.

                                        ,,FC Utrecht heeft de laatste jaren uitstekende voetballers gehad, alleen was het te vaak net te weinig een team”, signaleert de nieuwe trainer Henk Fraser. ,,Ik wil dit seizoen een elftal zien dat er voor elkaar staat en met elkaar presteert, ook tegen de topclubs.” Hij moet zich in Utrecht als een kind in de snoepwinkel wanen, Fraser. Na bijna vier jaar coach te zijn geweest van het bescheiden Sparta, werkt hij nu prompt met voetballers als Bas Dost, Nick Viergever en de van Schalke 04 overgekomen Can Bozdogan. Spelers, kortom, die ook in de top van de eredivisie niet zouden misstaan.

                                        Maar, inderdaad, smeed er maar eens een eenheid van die de harten verovert van het kritische FC Utrecht-publiek. Vooral voor die opdracht staat Fraser bij de club, waar hij als besnorde jonge spits al eens twee seizoenen van de levendige entourage proefde. Behalve een klinkende eindklassering op de ranglijst, moet zijn elftal de fans vermaak, durf en attractief voetbal bieden. Want anders, weet de coach, heije ’n hondeleve in Utrecht.



                                        Speler om op te letten
                                        Het is verleidelijk om Bas Dost te noemen. De spits zal -indien fit- immers onherroepelijk goed zijn voor een doelpuntje of twintig. En toch: de pure liefhebber komt veel meer aan zijn trekken bij Othmane Boussaid. Als de behendige, creatieve en technisch-vaardige middenvelder zijn vorm in de voorbereiding doortrekt, gaat hij een revelatie worden. Let op hem!

                                        Opstelling FC Utrecht
                                        Barkas; Ter Avest, Van der Hoorn, Viergever, Sagnan; Van der Kust, Brouwers, Booth, Boussaid; Dost, Redan

                                        Comment


                                        • In de top zes eindigen lijkt me behoorlijk ambitieus.

                                          Comment


                                          • dat doen ze al jaren, wat ook niet gek is met de 7e begroting

                                            ok vorig jaar 7e maar wel playoffs gehaald en daar gaat het ze om

                                            2022 7e
                                            2021 6e
                                            2020 6e
                                            2019 6e
                                            2018 5e
                                            2017 4e
                                            2016 5e Ten Hag trainer
                                            2015 11e
                                            2014 10e
                                            2013 5e

                                            afgelopen 7 seizoenen ook 2x bekerfinale gehaald, grote schuldenlast bijna weggewerkt die volgens mij nu weg is door verkoop TImber

                                            Comment


                                            • je hebt de top 4 met Ajax, PSV, Feyenoord en AZ ook qua begrotingen en daarna Twente en Vitesse

                                              Dit seizoen is FC Utrecht gedeeld 6e en 7e qua begroting samen met FC Groningen

                                              1. Ajax 160 miljoen
                                              2. PSV 85 miljoen
                                              3. Feyenoord 80 miljoen
                                              4. AZ 32 miljoen
                                              5. FC Twente 30 miljoen
                                              6 en 7 FC Utrecht en FC Groningen 25 miljoen
                                              8. SC Heerenveen 18 miljoen
                                              9. Sparta 13 miljoen
                                              10. NEC 12,5 miljoen
                                              11. Fortuna Sittard 11 miljoen

                                              begroting Vitesse nog niet bekend is in overname door vertrek Russische eigenaar, vermoedelijk rond de 26-28 miljoen

                                              Comment


                                              • Fc Antwerp heeft oud Ajacied Ekkelenkamp voor de neus van Club Brugge weggekocht, die al rond waren met hem.

                                                Comment


                                                • https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws...-den-haag.html

                                                  Nu zegt 1 wedstrijd nog niet veel, zeker niet omdat Heracles ook titelkandidaat is, maar had en heb al weinig vertrouwen in Kuyt als coach

                                                  Comment


                                                  • Openingswedstrijd Eredivisie SC Heerenveen - Sparta beetje saai, 0-0, met licht veldoverwicht van Sparta

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X