Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Corona gevolgen

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Ik denk dat het nog wat te vroeg is om conclusies te trekken.
    Voorlopig valt het aantal ziekenhuisopnames nog mee, maar dat loopt altijd achter op de besmettingen.
    Laten we hopen dat het zo blijft en zoveel mogelijk vaccineren.

    Comment


    • het zijn vooral de jongeren die nu positief zijn en die zijn vaak niet zo ziek dat ze naar ziekenhuis moeten of ic, dus ook al stijgen de aantallen in ziekenhuizen het zal niet zijn zoals het was, want groot deel is al gevaccineerd en zeker de kwetsbaren

      Comment


      • Dansen met Janssen!.. t'Jonge .. t'Jonge .. t'Jonge..

        Ik dacht net.. Hugo, wat een stomme slogan heb je gekozen.!.. want als iemand helemaal niet kan dansen en de verkeerde stap zet, krijg jij de schuld van alle besmettingenā€¦!

        Het zou veel beter zijn om iets simpels en overtuigends te kiezen, zoals.. Doorprikken .. klote corona afschrikken! .. of iets dergelijks maar dan zonder het woord klote..

        Comment


        • Gisteren zag ik twee tienermeisjes lopen op straat, ze hadden allebei een wijde blouse aan en die hadden ze zo gedrapeerd dat hij de linkerschouder en linker-bovenarm niet bedekte. En daar zat zo'n pleistertje op dat je krijgt na vaccinatie. Blijkbaar wilden ze zo laten zien dat ze gevaccineerd waren.
          Toen dacht ik: het zou een goed idee zijn als de overheid een campagne opzet die erop is gericht om tieners ervan te overtuigen dat vaccinatie "cool" is.
          Maar daarna dacht ik: toch beter van niet. Straks huren ze weer zo'n niks-kunnerig meisje in zoals die Famke van verleden jaar, die eerst cashte en daarna riep: "Ik doe niet meer mee!"

          Comment


          • Vaccinatiebereidheid is groot, alleen ze waren nog niet klaar en gooiden de boel te vroeg open. Als jeugd niet uitmag wordt de vaccinatiebereidheud nog groter. Komt goed

            Comment


            • https://www.telegraaf.nl/nieuws/1916...gestabiliseerd

              De Jonge: aantal positieve testuitslagen is gestabiliseerd

              DEN HAAG - Het aantal gemeten coronabesmettingen heeft zich gestabiliseerd. Dat zegt minister De Jonge (Volksgezondheid). Het aantal van rond de 10.000 positieve besmettingen per dag is nog wel ā€™te hoogā€™, zegt de bewindsman.

              ā€žWe zien dat het aantal positieve testuitslagen niet verder door stijgtā€, zegt De Jonge. ā€žDat is goed nieuws. Maar nog niet goed genoeg.ā€

              Volgens het Outbreak Management Team (OMT) is het nu niet nodig extra maatregelen te nemen, zo zei premier Rutte. Hij meldde dat vanaf vorige week het thuiswerkadvies weer is hersteld en dat ook wordt aangeraden minstens een kwartier per dag frisse lucht binnen te laten. Ventileren wordt na het handen wassen, testen bij klachten en anderhalve meter afstand houden toegevoegd aan de basismaatregelen.

              Volgens De Jonge zal Nederland vanwege het hoge aantal besmettingen donderdag rood kleuren op de kaart van ECDC. Het is een reden voor het kabinet om met vakantielanden in gesprek te gaan over inreisbeperkingen. ā€žLaten we het DCC (digitaal corona-certificaat) gebruiken om de grenzen open te houden en voeg geen quarantaineregels toeā€, zo luidt de oproep van Nederland. Ons land kleurt immers wel ā€™donkergroenā€™ wat betreft vaccinatiegraad en vaccinatiebereidheid.

              De Jonge verwacht door de vaccinatiecampagne dat we ā€™een relatief normaal schooljaarā€™ tegemoet gaan, ā€™een relatief normaal collegejaar, een normale manier van samenlevenā€™.

              De premier kijkt nog wel enigszins bezorgd naar de horeca, waar de meeste besmettingen naar te herleiden waren. ā€žOp heel veel plekken gaat het goed. Maar de anderhalve meter is wel een voorwaarde om de horeca open te houden.ā€ Hij wees er nog eens op dat alle gasten in cafĆ©s en restaurants een zitplaats moeten hebben.

              Comment


              • Vooralsnog zien ze geen aanleiding voor extra maatregelen.
                Maar wat ik niet begrijp is dat ze in de UK alles loslaten, als dat maar goed gaat

                Comment


                • zelfde ding toch? gaat om jongeren die het krijgen maar amper ziek worden, ziekenhuisopnames is belangrijk

                  grootste gedeelte is gevaccineerd zeker de kwetsbaren en er wordt nog volop door geprikt

                  Comment


                  • Groot BrittanniĆ« fungeert als proeftuin, kunnen we gelijk zien of de vaccins hun werk blijven doen bij de Deltavariant en haar nog gevaarlijkere opvolgers.

                    Comment


                    • Denk niet dat de Engelse regering hun land als proeftuin gebruiken voor de rest van de wereld

                      Comment


                      • https://www.telegraaf.nl/nieuws/7641...al-daalt-flink

                        Bijna 100 coronapatiƫnten opgenomen in ziekenhuizen
                        RIVM: aantal positieve coronatesten stabiliseert, reproductiegetal daalt flink

                        BILTHOVEN - Het aantal positieve coronatesten toont voorzichtige stabilisatie. Het zogeheten reproductiegetal, dat aangeeft hoe snel het coronavirus zich verspreidt, is gedaald tot 1,75, maakte het RIVM bekend. Het getal van 1,75 betekent dat een groep van honderd coronapatiƫnten gemiddeld 175 anderen besmet, die het virus op hun beurt overdragen aan 306 anderen. Dat cijfer loopt wel ruim twee weken achter op de werkelijkheid.



                        Eind vorige week stond het reproductiegetal nog op 2,91, het hoogste niveau ooit. Dat getal gaf aan dat het virus zich met een ongekend tempo aan het verspreiden was. Het cijfer gaat altijd over de situatie twee weken eerder, omdat recentere cijfers nog niet betrouwbaar genoeg zijn.

                        ā€žIn de afgelopen dagen is een voorzichtige stabilisatie te zien van het aantal mensen met een positieve coronatest. De komende week zal duidelijk worden of de stabilisatie in het aantal meldingen van personen met een positieve test van de laatste dagen wordt omgezet in een dalingā€, aldus het RIVM.

                        Besmettingen


                        Het aantal positieve coronatests is dinsdag gedaald naar 6823 over het afgelopen etmaal. Maandag meldde het RIVM er over de afgelopen 24 uur 8903 (na correctie).

                        In de afgelopen dagen is een voorzichtige stabilisatie te zien van het aantal mensen met een positieve coronatest. De komende week zal duidelijk worden of de stabilisatie in het aantal meldingen van personen met een positieve test van de laatste dagen wordt omgezet in een dalingā€, aldus het RIVM.

                        Ook het gemiddelde van de afgelopen week is wat omlaag gegaan. Stond dat maandag nog op 10.104, dinsdag was het aantal besmettingen per dag over de afgelopen week 9962.

                        In de afgelopen week waren er echter bijna 70.000 positieve tests. De week ervoor waren het er met een kleine 52.000 aanzienlijk minder.

                        Ziekenhuizen


                        Ziekenhuizen hebben in de afgelopen 24 uur 96 nieuwe coronapatiĆ«nten zien binnenkomen, de grootste toename sinds eind mei. Op de icā€™s werden 20 mensen binnengebracht en op de verpleegafdelingen 76.

                        Er liggen nu in totaal 415 patiĆ«nten met Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat zijn er 54 meer dan maandag. Het gaat om de grootste toename sinds eind april, blijkt uit cijfers van het Landelijk Coƶrdinatiecentrum PatiĆ«nten Spreiding (LCPS). Op de verpleegafdelingen liggen nu 315 coronapatiĆ«nten, 38 meer dan maandag. Op de icā€™s nam het aantal patiĆ«nten met 16 toe tot 100.

                        De ziekenhuizen verwachten een verdere toename, aangezien het aantal besmettingen de afgelopen weken hard is gestegen. Voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ), Ernst Kuipers, zei vorige week dat hij er rekening mee houdt dat het totale aantal opgenomen coronapatiƫnten kan stijgen tot circa 800. Hij verwacht dat ziekenhuizen dit aan zullen kunnen.

                        De verwachting is ook dat nu een kleiner deel van de mensen die het virus oplopen in het ziekenhuis zal belanden. Dat komt doordat nu vooral jongeren besmet raken. Zij stonden achteraan bij de vaccinaties, juist omdat jonge mensen zelden zo ziek worden van het coronavirus dat ze moeten worden opgenomen.

                        Comment


                        • het gaat weer fout, https://www.volkskrant.nl/nieuws-ach...rden~b800c3e1/

                          Virologen slaan alarm: deltavariant verspreidt zich ook via gevaccineerden


                          Opnieuw slaan virologen alarm over het coronavirus. De deltavariant is zĆ³ besmettelijk dat ook mensen die al volledig gevaccineerd zijn het virus kunnen doorgeven. Dat kan ā€˜majeure consequentiesā€™ hebben voor het beleid, waarschuwen de wetenschappers.

                          Hoewel gevaccineerden die de deltavariant oplopen doorgaans niet zo ziek worden dat ze in het ziekenhuis belanden, kunnen ze het virus wel overdragen op anderen. Daarom zouden mensen die zijn gevaccineerd zich aan dezelfde spelregels moeten houden als niet-gevaccineerden: direct testen bij klachten, testen voor toegangsbewijzen en na terugkomst van vakantie, en extra goed afstand houden tot mensen die nog niet zijn gevaccineerd.

                          ā€˜De gedachte die we in het begin hadden, dat je na vaccinatie het virus niet meer overdraagt, blijkt voor de deltavariant toch niet helemaal op te gaanā€™, zegt klinisch viroloog Matthijs Welkers (Amsterdam UMC). ā€˜Wij zien zelfs mensen die al een infectie hebben doorgemaakt, daarna twee keer zijn gevaccineerd en nu tĆ³ch weer positief testen.ā€™

                          Zorgmedewerkers positief


                          De laatste weken worden de Nederlandse ziekenhuizen opgeschrikt door een forse toename van het aantal volledig gevaccineerde medewerkers dat alsnog positief blijkt. In Amsterdam gaat het om ā€˜tientallenā€™ medewerkers, bij het LUMC is van alle positief geteste medewerkers 85 procent volledig gevaccineerd, bij het Radboud UMC turfde men onlangs 34 gevallen.

                          Het is vooral het ā€˜megahogeā€™ aantal virusdeeltjes dat daarbij opvalt, vertelt arts-microbioloog Heiman Wertheim (Radboud UMC), die toevallig net zelf positief testte. ā€˜We dachten echt: wat is dit nou? Als je dit doortrekt naar de rest van de maatschappij, heb je best een groot probleem.ā€™

                          Gevaccineerden die het virus oplopen, hebben in de regel immers zelf maar weinig klachten. ā€˜Ik denk dat je een aanzienlijke groep gevaccineerden hebt die er gewoon mee doorlooptā€™, zegt Wertheim. ā€˜Dat had ik waarschijnlijk zelf ook gedaan, als ik mezelf niet toevallig had getest. Je denkt ergens toch: ik ben gevaccineerd, ik ben nu okĆ©. Maar je kunt het virus nog steeds doorgeven.ā€™



                          Onder de voet


                          Wat er vermoedelijk gebeurt, is dat het virus de afweer deels onder de voet loopt. Wie geĆÆnfecteerd raakt met de deltavariant, maakt tot wel duizend keer zoveel virusdeeltjes aan als bij de oorspronkelijke variant, blijkt uit een net verschenen analyse. ā€˜Aan het begin van de infectie is dat waarschijnlijk zo veel dat je antistoffen het niet kunnen bijbenenā€™, zegt Welkers. ā€˜Het virus breekt vanwege zijn grote aantallen als het ware door de verdediging heen.ā€™

                          Bovendien hebben antistoffen van gevaccineerden zoā€™n acht keer minder goed vat op de uitsteeksels van de deltavariant dan op die van het oorspronkelijke virus, blijkt uit onlangs gepubliceerde Britse laboratoriumproeven. Dat maakt de zaak er niet beter op.

                          Dat gevaccineerden desondanks zelden op de ic belanden of overlijden, komt door iets anders. Waarschijnlijk loopt ook de deltavariant na de beginfase van de besmetting aan tegen de T-cellen, de verdedigingslinie die aangetaste cellen opruimt en de ontsteking in bedwang houdt. Zo blijft de ziekte beperkt.

                          Het viel te verwachten dat sommige gevaccineerden toch weer besmet raken, zegt viroloog Marion Koopmans (Erasmus MC) desgevraagd, vaccins beschermen immers niet volledig. ā€˜Maar bij de deltavariant is dat verhaal toch nog wat scherper.ā€™

                          Ook Koopmans wil het liefst af van de voorkeurspositie van gevaccineerden. ā€˜Eigenlijk zou je in deze fase, als het te organiseren zou zijn, iedereen zoveel mogelijk willen testen, om zicht te houden op het virus. In elk geval is het verstandig om je te laten testen als je terugkomt van vakantie of bij lichte klachten, ook als je volledig bent gevaccineerd.ā€™

                          In andere landen begint dat besef eveneens in te dalen. Zo maakte IsraĆ«l, waar men de bevolking inentte met het Pfizer-vaccin, vrijdag bekend dat er in dat land al meer dan duizend volledig ingeĆ«nte mensen toch weer besmet zijn geraakt met de deltavariant. En in India ontdekten wetenschappers dat zorgmedewerkers die waren ingeĆ«nt met AstraZeneca vaak toch nog besmet raakten met de deltavariant. ā€˜De waarschuwing die hiervan uitgaat is dat vaccinatie weliswaar heel belangrijk is, maar niet het enige is wat er nodig is om de transmissie tegen te gaanā€™, zegt Koopmans.



                          Echo


                          De ontdekking van de infecties is een vreemde echo van een jaar geleden. Toen corona nog nieuw was, ontdekte men ook dat het virus zich onder de radar verspreidde door snotterende zorgmedewerkers te testen. Veel van hen bleken geen gewone verkoudheid maar het coronavirus onder de leden te hebben: bewijs dat het virus zich verspreidt via mensen die zich niet erg ziek voelen.

                          Veel van de ziekenhuismedewerkers die nu positief testen, zijn jonge mensen die het virus hebben opgelopen op feestjes, in de horeca of bij het uitgaan. ā€˜Net als elders in de samenlevingā€™, zegt Welkers. ā€˜Ook onze zorgmedewerkers hebben gedacht: we kunnen weer veilig stappen. Die delta-golf heeft ook ons toch enigszins verrast.ā€™

                          Deze week worden de uitkomsten verwacht van enkele studies naar de besmettelijkheid van de deltavariant in de praktijk. ā€˜Iedereen zit hier met enige bezorgdheid naar te kijkenā€™, signaleert Wertheim. ā€˜Met de eerdere varianten zou dit waarschijnlijk in mindere mate zijn gebeurd. De deltavariant weet dit toch heel slim te doen.ā€™

                          Comment


                          • ze waarschuwen voor wat komen gaat

                            en ziekenhuizen liggen nu vol met andere patientien door uitgestelde zorg omdat die niet tijdens de corona crisis terecht konden

                            ook stromen nu de kinder ic s vol met kinderen met het rs virus

                            Comment


                            • Originally posted by Johan Geluk View Post
                              Denk niet dat de Engelse regering hun land als proeftuin gebruiken voor de rest van de wereld
                              Dit wordt ook door een aantal wetenschappers onderschreven.

                              Some scientists call the relaxation an unprecedented public-health experiment that could result in large numbers of hospitalizations and deaths, and increase the chances of vaccine-resistant variants of SARS-CoV-2 emerging.
                              Bron: Nature.com
                              Last edited by Pius6; 22-07-2021, 18:33.

                              Comment


                              • zoveel mensen zoveel meningen, zoveel waarheden

                                Comment


                                • https://www.ad.nl/tech/complotdenker...ngen~aad7070e/ zoals deze, hup opsluiten die wappies, lijken steeds meer mensen hun verstand te verliezen als ik zo om mij heen kijk en lees

                                  Comment


                                  • https://www.volkskrant.nl/nieuws-ach...oog~b038afd76/ en nieuwe mutatie al weer onderweg, het gaat maar door en door

                                    Comment


                                    • Originally posted by frankkinky View Post
                                      https://www.volkskrant.nl/nieuws-ach...oog~b038afd76/ en nieuwe mutatie al weer onderweg, het gaat maar door en door
                                      Welke nieuwe mutatie bedoel je?
                                      Er zullen ongetwijfeld nieuwe mutaties komen, maar in dit bericht lees ik niets daarover.
                                      De deltavariant die nu in Australiƫ toeslaat is dezelfde als die hier voor inmiddels twee derde van de besmettingen verantwoordelijk is.

                                      Comment


                                      • https://coronadashboard.rijksoverheid.nl/ 19.6 miljoen prikken nu gezet

                                        Comment


                                        • R getal weer onder de 1, besmettingen dalen snel en nu ruim 60% gevaccineerd dat moet boven de 80% zijn, tempo moet er wel in blijven zitten voor die ruim 20% die nog nodig is

                                          Comment


                                          • Tsja, als je stopt met het massale testen voor evenementen en clubs enzo dan lopen de besmettingen ook hard terug. (Hans, de besmettingen stijgen!! )

                                            Vraag me af of er dan feitelijk qua besmettingen ook echt iets veranderd is?

                                            Comment


                                            • nee wat dat betreft had die gekke Baudet nu wel een x gelijk, gaat nergens over die paniek over besmettingen, ziekenhuizen onder controle, en besmettingen en r getal lopen hard terug

                                              Comment


                                              • zolang er maar weer geen nieuwe mutatie komt en vaccineren door gaat want 60% is gewoon te laag

                                                Comment


                                                • Mja ziekenhuizen onder controle ja, maar wel een flinke stijging elke dag. Zijn nu 457 ziekenhuisbedden bezet door corona-patiĆ«nten. De piek van het aantal besmettingen was 10 dagen geleden, dus dat gaat in de ziekenhuizen toch nog wel doorstijgen de komende tijd.

                                                  We hoeven niet in paniekmodus te schieten, maar wel even blijven opletten. Zou zomaar naar 800 ziekenhuisbedden kunnen gaan doorschieten, dan is dat nog ver van paniek, maar wel 800 patienten die normaliter niet in het ziekenhuis hadden gelegen. Heeft natuurlijk wel zijn effect in de uitvoer voor mankracht en middelen.

                                                  Volgens mij is 90% van degenen die nu in het ziekenhuis liggen niet gevaccineerd. Degenen die daar liggen omdat ze niet gevaccineerd willen worden hebben dat dan ook echt aan zichzelf te danken, en dat mag die gekke Baudet zich ook wel aanrekenen. Want zijn misleiding hierin is ook een reden dat die mensen geen prik nemen.

                                                  Comment


                                                  • Originally posted by Ed Raket View Post
                                                    zolang er maar weer geen nieuwe mutatie komt en vaccineren door gaat want 60% is gewoon te laag
                                                    Het tempo zit er goed in toch? Iedereen die wil en kan, kan gevaccineerd worden. Het is vooral die tweede prik die nog gedaan moet worden bij velen. De vaccinatiebereidheid is nu zelfs gestegen van 85% naar 90%.

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X