Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Klimaat

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • https://www.telegraaf.nl/nieuws/1204...-uit-te-leggen

    Timmermans na dateverzoek Van der Plas: ’Ik ontvang haar graag om wetgeving uit te leggen’

    BRUSSEL - Caroline van der Plas is van harte welkom voor een gesprek over de stikstofcrisis, zegt eurocommissaris Frans Timmermans. De BBB-leider opperde dinsdag zelf om een date te plannen met de ’Europese klimaatpaus’.



    Van der Plas deed haar uitspraak na een ontmoeting met premier Mark Rutte. „Mijn volgende gesprek is wat mij betreft met Frans Timmermans”, zei de politica tegen een verslaggever van De Telegraaf. „Hij heeft aangegeven te willen kijken hoe Europa kan helpen om Nederland van het stikstofslot te halen. In Europa worden de basisregels vastgelegd.”

    Een dag later geeft Timmermans aan dat Van der Plas van harte welkom is in Brussel. „Ik ontvang haar heel graag om uit te leggen hoe de Europese wetgeving in elkaar zit. Daaruit kun je een aantal conclusies trekken over de mogelijke opties die je hebt om het stikstofprobleem aan te pakken”, zegt de Eurocommissaris. „Maar welke opties je kiest is aan de nationale politiek en niet aan ons.”

    Onduidelijkheid


    Timmermans kan niet zeggen op welk vlak hij kan meedenken met de BBB-leider. „Ik weet niet heel duidelijk wat ze precies wil”, zegt de PvdA-prominent. „De Europese wetgeving staat wel. Die kan niet zomaar opzij worden geschoven. Mijn rol bij de Europese Commissie is om zo goed mogelijk uit te leggen wat er binnen deze kaders mogelijk is.”

    Hij benadrukt wel dat er geen ruimte is om te doen alsof er geen stikstofprobleem is. „Wij doen ons best om oplossingen aan te dragen. Ik weet heel goed dat het in Nederland een open zenuw is, zeker na de afgelopen verkiezingen. Maar we moeten het op een manier oplossen dat er een toekomst is voor de agrarische sector en bescherming van de natuur.”

    Comment


    • Waar het vrije westen zich druk maakt om het klimaat, wie weet terecht, gaan Rusland en China daar volkomen aan voorbij, en zijn die bezig om de machtsverhouding in de wereld te veranderen. Denk dat wij het westen dat erg onderschatten...

      https://www.upday.com/nl/xi-tegen-po...-hebben-gezien

      Xi tegen Poetin: ‘Er komt verandering zoals we in geen 100 jaar tijd hebben gezien’

      Comment


      • De natuur gaat beter in Nederland, nu teveel dassen die momenteel het milieuvriendelijke treinverkeer in het noorden plat leggen door gravingen onder de rails. En de wolven rukken op die veel schapen etc aanvallen en dood bijten. Steenmarters die in oa Drenthe oprukken en voor veel schades aan woonhuizen en autos geven en ga zo maar door.

        Comment


        • https://www.bnnvara.nl/joop/artikele...dhoven-airport

          Wetenschappers en klimaatactivisten blokkeren privéjets op Eindhoven Airport

          Tientallen wetenschappers en academici van Scientist Rebellion (SR) hebben zaterdag aan het begin van de middag in Eindhoven met fietsen de ingang van de privéjet terminal van Eindhoven Airport geblokkeerd. De actievoerders eisen een verbod op privéjets en een stop op korte vluchten. Enkele honderden klimaatactivisten van Extinction Rebellion (XR) zijn het terrein van Eindhoven Airport opgegaan waar de vliegtuigen opstijgen en landen.



          De activisten hebben aan de Castendijkweg een gat in een hek geknipt en zijn daar doorheen geklommen. De groep wordt door de marechaussee en de politie tegengehouden om te voorkomen dat ze de landingsbaan betreden, meldt ANP. De groep heeft van de XR-organisatie de instructie gekregen om te gaan zitten.

          Volgens de klimaatactiegroep veroorzaakt het vliegveld luchtvervuiling, geluidsoverlast en gezondheidsschade. De activisten eisen daarom dat Eindhoven Airport onder meer stopt met vervuilen, zich houdt aan de klimaatregels en dat er minder vanaf het vliegveld wordt gevlogen.

          Eindhoven Airport is de snelstgroeiende luchthaven van Nederland. De actiegroep laat weten:

          "Niet alleen veroorzaakt de luchtvaart lokale vervuiling en draagt het disproportioneel bij aan de opwarming van de aarde, maar ze blokkeert ook nieuwe windparken in de Eindhovense regio uit angst dat ze radarsystemen kunnen verstoren. Dit is een groot probleem voor de provincie Noord-Brabant, die hierdoor niet kan voldoen aan de energietransitie opgave."

          Comment


          • Comment


            • https://www.ad.nl/binnenland/extinct...eren~af362adf/

              Extinction Rebellion wil weer A12 bezetten, Den Haag gaat ‘het niet tolereren’


              Actiegroep Extinction Rebellion wil op zaterdag 27 mei weer de snelweg A12 in Den Haag bezetten. Dat meldt de groep op Telegram. Eerdere bezettingen van die weg waren zeer omstreden en leiden tot honderden arrestaties.

              Comment


              • Hun standpunten zijn zeer lovenswaardig maar hun acties zijn me te grof..je hoort snelwegen niet te blokkeren m.i.

                Comment


                • zijn ook soort van hooligans, gewoon hard tegen optreden, verboden is verboden, je hebt daar het malieveld om je stem te laten horen, niet steeds op het zelfde stuk bewoners, en werknemers in Den haag lastig vallen met dichtgooien van die A12.

                  Comment


                  • https://www.bnnvara.nl/joop/artikele...lees-verbieden

                    Italië maakt veeindustrie blij, gaat alternatief vlees verbieden

                    De radicaal rechtse Italiaanse regering heeft een wetsvoorstel ingediend om de productie en verkoop van zogeheten kweekvlees te verbieden. Kweekvlees betekent het laten groeien van vleescellen in fabrieksomstandigheden zodat er stukken vlees ontstaan zonder dat er dieren bij aan te pas komen of voor gedood moeten worden. De wet is mede bijzonder omdat kweekvlees in Europa nog niet verkrijgbaar is. De Italiaanse regering wil zo voorkomen dat dat in de toekomst wel het geval zal zijn.

                    Het vlees wordt verboden onder het mom van "bescherming van de Italiaanse traditie en cultuur" maar de wet dient ook de belangen van de vee-industrie. Eerder voerde de regering al maatregelen door tegen voedselprodcuten gemaakt van insecten, ook een alternatief om de overmatige vleesconsumptie tegen te gaan.

                    NRC meldt:

                    De machtige boerenorganisatie Coldiretti is opgetogen over wat zij omschrijft als een verbod op ‘synthetisch’ voedsel. Het netwerk van voedselbedrijven Cellular Agriculture Europe zegt op zijn beurt tegen persbureau Reuters dat Italië de opties beperkt voor consumenten die geven om dierenwelzijn en de milieu-impact van hun voedselkeuzes. En de antivivisectieactiegroep LAV spreekt zelfs van een „ideologische en antiwetenschappelijke kruistocht tegen vooruitgang”.

                    Veeboeren pochen altijd op het inzetten van 'innovatie' als het gaat om het verminderen van de enorme problemen die de veeindustrie veroorzaakt maar snijden in het lucratieve eigen vlees blijkt ook voor Italiaanse sector taboe. Het voorstel is afkomstig van minister Francesco Lollobrigida (Landbouw), zwager van premier Meloni en een kopstuk van Meloni’s extreemrechtse regeringspartij Fratelli d’Italia (Broeders van Italië). Het voorstel moet nog wel goedgekeurd worden door het parlement.

                    Comment


                    • https://www.bnnvara.nl/joop/artikele...iet-bij-jezelf

                      Trap er niet in, een beter milieu begint helemaal niet bij jezelf

                      Wie kent 'm nog, de inmiddels ruim dertig jaar oude Postbus 51-spot 'Een beter milieu begint bij jezelf'? Een wijsheid die nog steeds wordt verspreidt door zowel de overheid als de grootste vervuilers op de planeet. Een volstrekt onzinnige slogan ook, want hoewel het als burger natuurlijk een goed idee is om naar je eigen ecologische voetafdruk te kijken, valt de klimaatschade veroorzaakt door alle burgers bij elkaar volkomen in het niet bij die van de grote bedrijven.

                      Reden voor Miilieudefensie om een campagne te starten om grote bedrijven en hun aandeelhouders ertoe te bewegen voor duurzaamheid te kiezen in plaats van snelle winst. Een beter milieu begint namelijk helemaal niet bij jezelf.

                      Comment


                      • Mijns inziens is beiden waar... en dat begint dus o.a. bij de stembus; voornamelijk geen rechts stemmen..maar ja, da's vloeken hier. 😅😉

                        Comment


                        • er zit nu juist een rechts kabinet wat dit stikstofbeleid uitvoert omdat de rechter dat eist en de EU dat eist...

                          er zijn ook partijen die niet rechts of links te noemen zijn

                          op rechts heb je alleen VVD als grote partij

                          het maakt niet veel uit wie er regeren, we zitten vast aan die regel ellende, er zijn geen winnaars

                          Comment


                          • Ja, omdat D66 de poot stijf houdt.. Maar met name VVD en CDA hebben de afgelopen 20 jaar de hand boven het hoofd gehouden van de grote vervuilers zoals Shell, Tata, DSM, Rijnmond, Agro-industrie en hun handlangers zoals RABO, ABN/AMRO..
                            Het is maar goed ook dat de BBB alleen maar dingen kan roepen die ze nooit kunnen gaan uitvoeren... Het roer moet echt om.. geen economisch denken maar ecologisch denken.. Brussel is blijkbaar al een stuk verder dan Den Haag, helaas.

                            Comment


                            • Alleen sp is nog links en de pvv op sociaal gebied. Pvda en d66 zijn net als groenlinks yuppenpartijen geworden vd grachtengordel, niet meer voor de onderklasse of gewone man, wel klimaat, dus hooguit groen te noemen

                              Comment


                              • Originally posted by vuurwants View Post
                                Ja, omdat D66 de poot stijf houdt.. Maar met name VVD en CDA hebben de afgelopen 20 jaar de hand boven het hoofd gehouden van de grote vervuilers zoals Shell, Tata, DSM, Rijnmond, Agro-industrie en hun handlangers zoals RABO, ABN/AMRO..
                                Het is maar goed ook dat de BBB alleen maar dingen kan roepen die ze nooit kunnen gaan uitvoeren... Het roer moet echt om.. geen economisch denken maar ecologisch denken.. Brussel is blijkbaar al een stuk verder dan Den Haag, helaas.
                                Pvda ook die heeft met Samdon oud greenpeace man vele kabinetten geregeerd, ook met d66 erbij

                                Comment


                                • D66 beseft dat ze dit kabinet moeten overeind houden omdat ze dit stikstofbeleid nooit beter krijgen, zeker na verkiezingen niet, en daarnaast weet ze dat ze gehalveerd zal worden als partij en even klein wordt als PvdA en of Groenlinks

                                  Comment


                                  • Als 4 honden vechten om een been..gaat de BBB er mee heen...maar die Kerrolaijn v/d Zeik kan dat hele N-beleid ook niet fundamenteel veranderen..gelukkigerwijs.

                                    Comment


                                    • helaas want we hebben straks daardoor 1 miljoen woningen tekort die niet gebouwd kunnen worden, dat staat voor ruim 2 miljoen mensen, waar laten we die?

                                      Comment


                                      • wij kunnen amper wat veranderen aan de stikstof uitstoot, we moeten accepteren dat we met veel mensen zijn die moeten leven en er zijn geen grenzen in de lucht die bij landen ophoudt, we laten onze bevolking aan het lot over, en storten miljarden in een bodemloze put wat amper effect heeft

                                        Comment


                                        • De bevolking is daarom ook klaar met dit kabinet en het stikstofbeleid, antiboeren beleid, toeslagen ellends, Groningen dossier, woningbouwcrisis en ga zo maar door. Alleen moet je in dit land minimaal 76 zetels halen voor een coalitie en daarin zijn de tegenstellingen binnen de politieke partijen te groot, dus wordt steeds moeilijker regeerbaar. Geen enkele kiezer is nu gelukkig.

                                          Comment


                                          • https://www.ad.nl/buitenland/activis...wart~a255a1a9/

                                            Activisten maken water van historische fontein in Rome zwart


                                            MET VIDEOOm aandacht te vragen voor de klimaatcrisis hebben activisten een zwarte kleurstof in een beroemde fontein in Rome gegoten. De daders zijn opgepakt. De actie maakt deel uit van een hele reeks klimaatacties in Europa.



                                            De monumentale Romeinse fontein op het Piazza di Spagna in de Italiaanse hoofdstad vormde het decor van het protest dat in het teken stond van ‘het einde van de wereld'. Met het zwartmaken - door middel van plantaardige kleurstof - van het water in de fontein wilden de activisten dit doemscenario uitbeelden. Zij maken deel uit van de Last Generation-organisatie. De fontein Barcaccia - in de vorm van een boot - is een 17e-eeuws barok meesterwerk, ontworpen door de beroemde Italiaanse beeldhouwer Pietro Bernini.



                                            ,,Het water zwart maken voorspelt het-einde-van-de-wereld-scenario waar we naartoe gaan, terwijl we steeds harder op het gaspedaal drukken: droogtes worden afgewisseld met verwoestende overstromingen, die uiteindelijk een einde zullen maken aan het leven op aarde”, zei Last Generation in een verklaring.

                                            Last Generation begon vorig jaar met het organiseren van vreedzame maar ontwrichtende protesten in Italië, voorafgaand aan de verkiezingen, en drong er bij politici van alle partijen op aan om van klimaatverandering hun prioriteit te maken. De protesten in Italië maken deel uit van een reeks acties in heel Europa om aandacht te vragen voor klimaatverandering. Zo lieten activisten onder meer soep, aardappelpuree en afwasbare verf op verschillende plekken of kunstvoorwerpen in musea achter.

                                            Comment


                                            • Met de houding die ik hier over het algemeen lees (-we kunnen er toch niks aan doen-) kunnen we beter al plannen maken om de haven van Rotterdam naar Zwolle, Roermond of Vaals te verhuizen, dan kunnen we nog een paar duizend jaar de kop in het zand steken..

                                              Comment


                                              • Originally posted by vuurwants View Post
                                                Met de houding die ik hier over het algemeen lees (-we kunnen er toch niks aan doen-) kunnen we beter al plannen maken om de haven van Rotterdam naar Zwolle, Roermond of Vaals te verhuizen, dan kunnen we nog een paar duizend jaar de kop in het zand steken..
                                                En waarom zouden we de haven van rotterdam moeten verhuizen ?

                                                Comment


                                                • die snap ik eerlijk gezegd ook niet

                                                  Comment


                                                  • Originally posted by vuurwants View Post
                                                    Ja, omdat D66 de poot stijf houdt.. Maar met name VVD en CDA hebben de afgelopen 20 jaar de hand boven het hoofd gehouden van de grote vervuilers zoals Shell, Tata, DSM, Rijnmond, Agro-industrie en hun handlangers zoals RABO, ABN/AMRO..
                                                    Het is maar goed ook dat de BBB alleen maar dingen kan roepen die ze nooit kunnen gaan uitvoeren... Het roer moet echt om.. geen economisch denken maar ecologisch denken.. Brussel is blijkbaar al een stuk verder dan Den Haag, helaas.
                                                    wat een gelul, hoevaak zaten de laatste decennia de PvdA en D66 als linkse partij in de regering en was Samsom als milieuman ook nog politiek leider van de PvdA, zoals in alle landen en niet alleen in Nederland, is er meestal voor de mensen gezorgd, werkeloosheid bestrijden, economie laten draaien om zo inkomsten te genereren om onze welvaartsstaat in stand te houden. Die miljarden die nu aan het klimaat worden gegeven, zonder dat het echt effect heeft, is dus ook verdiend daardoor. Stel er waren alleen maar links kabinetten geweest, dan was er ook te weinig aan het klimaat gedaan en nog minder verdiend en een grotere staatsschuld opgebouwd, wat onder links standaard, dan hadden we met corona veel mensen niet kunnen helpen en waren de miljarden die nu door dit kabinet in het klimaatbeleid wordt gestopt niet eens aanwezig geweest en had er nu helemaal niets aan het klimaat gedaan kunnen worden

                                                    overigens als de overheid niet kan investeren in zorg, uitkeringen, AOW (bevolking vergrijst), woningbouw (wat nu deels stil ligt door stikstof uitspraak rechter), veiligheid etc, dan zal je zien wat een land terug zakt, en de bevolking nog meer in opstand komt. Die kiezen uiteindelijk voor hun eigen leven. De klimaatdiscussie is door niemand te winnen en is qua kosten en effect op andere zaken te groot en te duur om uberhaupt daar iets goeds in te doen

                                                    en dan vergeten we maar ff dat de helft van de wereld daar niets mee gaat doen met klimaat of daar geen middelen voor heeft. Mensen leven nu en denken automatisch op korte termijn, omdat ze nu moeten overleven. Ook al weten ze dat klimaat er ook aan gaat. En onze welvaartstaat is ook grotendeels gebouwd op de gaswinning in Groningen wat nu bijna stil ligt, dus straks nog minder geld beschikbaar voor de bevolking of klimaat. Het wordt er niet gemakkelijker op.

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X