Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Grens overschrijdend gedrag

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Grens overschrijdend gedrag

    Heb gisteren, zoals miljoenen anderen, de uitzending van BOOS gekeken over de misstanden bij TVOH.

    Vond het wel goed dat John de Mol daar ging zitten, hij had zich ook makkelijk achter een leger advocaten en woordvoerders kunnen schuilen. En vond hem ook wel oprecht, maar je ziet dat zijn brein echt niet kan bevatten hoe het voor een slachtoffer is en hij begrijpt ook niet wat machtsverhoudingen doen. Wat ergens ook te begrijpen is, als je zelf één van de machtigste mannen van Nederland bent dan is het ook lastig om je daarop in te leven.

    Ali B. zal er strafrechtelijk wel mee weg komen. Er is wel een patroon in de getuigenverklaringen, maar er was geen harde weigering en bewijslast zal sowieso lastig worden. Maar denk dat zijn ergste straf nu al werkelijkheid wordt, die komt de komende jaren niet meer aan de bak.

  • #2
    het is overal, ook in bedrijfsleven, ziekenhuizen, scholen. Vrouwen worden nu eenmaal helaas vaak verkeerd bejegend of erger, door een bepaald soort groep mannen.

    Comment


    • #3
      https://www.ad.nl/dossier-misstanden...oice~a2d10bb9/

      dit is ook een heldere verklaring van niet zo maar iemand (zus van) en dat er dus mensen gewoon bij staan te kijken en te lachen

      Comment


      • #4
        en hier https://www.telegraaf.nl/entertainme...ens-aanranding nog een bekende acteur die voor aanranding voor moest komen....

        Comment


        • #5
          BOOS: THIS IS THE VOICE is al door bijna 8 miljoen mensen bekeken!


          Ik ben blij dat we nog steeds mannen aan de goede kant hebben die de moed hebben om die mediale beerput toch laten zien en de feiten boven tafel proberen te krijgen.

          Chapeau Tim en Team Boos!.

          Ondanks dit kan ik me nog steeds moeilijk voorstellen hoe dit heeft kunnen gebeuren en hoe het meer dan 10! jaar had kunnen doorgaan...

          Het lijkt erop dat The Voice zoveel jaren naast muzikale talent ook geweldige acteurs heeft ..gecreëerd...

          Alle The Voice-daders zijn niet alleen geweldige acteurs voor de camera's maar ook geestelijk zieke mensen..

          Want hoe kun je anders iemand noemen die thuis een geweldige vader en man is..

          Een lieve coach op het werk en na zijn werktijden gewoon een viezerik die de jonge en naïeve meisjes seksuele misbruik..


          Nu begrijp ik waarom Marco een burn-out kreeg.. zo'n werk is meer dan fulltime baan en jij moet meer gezicht hebben dan de Joker zelf!

          En ook Ali! Onze Nederlandse mediale knuffel-marokkaan blijkt gewoon een ..knuffel-verkrachter te zijn, hij maakte gewoon eigen harem! in een luxe privévilla... pffff.

          Jeroen heeft ook zo'n schattige uiterlijk, net als andere knuffel-coachen. Maar hoe je van binnen verrot moet zijn om voor jonge meisjes foto's van je eigen lul te posten...

          Walgelijk en Heftig!

          Ik vraag me af hoeveel nog andere slachtoffers er zijn, ook in andere tv-programma's...?? Ik denk dat dit nog maar het begin is..







          Comment


          • #6
            het is natuurlijk een algemeen probleem niet alleen bij een tv programma, jaar in jaar uit worden we geconfronteerd met diet soort zaken kleiner of groter, of het nu in bedrijven gebeurt, de kerk, eigenlijk is het erge dat dit helemaal geen nieuws iets is

            toen ook met dat casting buro van Job Gottschalk van acteurs en actrices, en wat zien we nog meer voortdurend voorbij komen, Epstein, Kahn die Fransman, kerkmisbruik continue, kostscholen, zwemleraren, turnbond en ga zo maar door

            Comment


            • #7
              dat is ook zo, en ander probleem in nu dit verhaal the voice is bewijslast en dat veel dingen niet eens strafbaar zijn zoals apjes versturen of opmerkingen plaatsen

              Comment


              • #8
                Tja, dat er een verrotte cultuur bestaat is helaas waar..overal. Ik heb te doen met die meiden/jonge vrouwen.

                Comment


                • #9
                  Originally posted by Donald Dump View Post
                  het is overal, ook in bedrijfsleven, ziekenhuizen, scholen. Vrouwen worden nu eenmaal helaas vaak verkeerd bejegend of erger, door een bepaald soort groep mannen.
                  Dat is zeker zo, maar het ging nu om iets van 40 meldingen dacht ik?

                  John de Mol had het over een crew van ongeveer 200 man. Pak een willekeurig bedrijf waar 200 man werkt, waar in 10 jaar tijd 40 meldingen zijn... Dat lijkt me uitzonderlijk hoog.

                  Comment


                  • #10
                    Plus natuurlijk dat hier om echt jonge meisjes ging, meerdere van net 18, en naar het schijnt dus ook een aantal minderjarig.

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by rienisgeil View Post
                      dat is ook zo, en ander probleem in nu dit verhaal the voice is bewijslast en dat veel dingen niet eens strafbaar zijn zoals apjes versturen of opmerkingen plaatsen

                      Het hoeft niet perse strafbaar zijn, maar je moet het wel melden, zoals John zei.. je moet je bek opentrekken!.. want het begint altijd met kleine dingen.

                      Wij vrouwen ons hele leven met zulke ondubbelzinnige situaties worden geconfronteerd, alleen als volwassen vrouw kan ik dit ongepaste situaties op tijd zien en weet hoe ik er mee om te gaan,

                      maar veel jonge meiden niet... Ze zouden op scholen meer over dit soort dingen moeten leren.

                      Maar het gebeurt inderdaad overal, ook als je in een magazijn werkt, en je bent geen 18 meer en ook geen ..geile broekje aan hebt..


                      Comment


                      • #12
                        Het valt mij vooral op dat die bedrijfscultuur bij TVOH kennelijk zodanig is dat dit 'normaal' wordt gevonden.
                        Er zijn uiteindelijk (hopelijk!) maar een paar rotte appels in de mand, alleen moet er veel meer aan worden gedaan dat die rotte appels niet blijven liggen. En dan bedoel ik dat er een duidelijke policy moet komen hoe coaches en andere medewerkers om moeten / mogen gaan met kandidaten, zoals ze nu kennelijk ook de policy hebben dat nooit één iemand alleen met een kind mag zijn bij de junior-versie. En daarnaast niet stoer iemand 'op zijn bek willen slaan' als die over de schreef gaat, maar passende maatregelen nemen. En als je zo iemand dan een tweede kans geeft (wat misschien al een kans te veel is) heel kort er op zitten dat die niet nog een keer de fout in gaat.

                        Overigens heeft Ali B al verklaard dat hij inderdaad seks heeft gehad met een kandidate. Met instemming beweert hij. Wat mij betreft krijgt het vermeende slachtoffer het voordeel van de twijfel gezien de ongelijke machtsverhouding en zal Ali B aan moeten tonen dat er inderdaad sprake was van vrijwilligheid. En Jeroen R heeft zelf al toegegeven dat hij zich misdragen heeft.

                        Comment


                        • #13
                          Het is niet heel lang geleden dat er nog wel eens bezorgd werd gesproken over de schandpaalcultuur die de op schandalen beluste media mede creëren. 'Niet de vox populi, maar de rechter bepaalt schuld', was dan het argument. Dat dat toevallig een pijler van de rechtsstaat is, geeft dat argument nog wel enige urgentie ook.

                          Dit is blijkbaar veranderd. En dat vind ik eigenlijk veel interessanter dan de vraag wat die griezel van een Ali B precies zou hebben uitgespookt en met wie.

                          Comment


                          • #14
                            Het om moet aantonen of Ali B schuldig is aan verkrachting. We mogen niet zomaar ff zelf iemand voordeel van de twijfel geven in een strafrechtelijke zaak. En vrouwonvriendelijk gedrag etc zit in onze hele maatschappij verwerkt, daar moeten we niet hypocriet over doen.

                            Comment


                            • #15
                              Zeker. Maar die gast is nu aangeschoten wild. Hij is die gast die verkrachtte, aanrandde, zijn machtspositie misbruikte en wat al niet meer. Let wel, ik vind hem een griezel en ik gun hem alle slechts. Maar hoe een volkstribunaal zoals zich dat vandaag in de media manifesteerde, zich verhoudt tot de beginselen van de rechtsstaat, is een onderwerp dat van mij meer aandacht mag krijgen. Los van de persoon, los van de casuïstiek. Dat is wat ik schreef. Niets over 'voordeel van de twijfel geven'; jij en ik hebben daar helemaal geen taak in.

                              Overigens ben ik met je eens dat vrouwonvriendelijk gedrag een maatschappelijk probleem is dat meer aandacht behoeft. Meneer De Mol liet in zijn interview zien dat er op dit vlak nog veel onwetendheid is. Dat moet en kan anders.

                              Comment


                              • #16
                                Precies, en moet eerst bewijzen

                                Comment


                                • #17
                                  Originally posted by Domstad View Post
                                  Het om moet aantonen of Ali B schuldig is aan verkrachting.
                                  Hallo!!!

                                  Je hoeft niet perse iemand te verkrachten om viezerik of seksuele misbruiker genoemd te worden..

                                  Als een paar hele jonge vrouwen al hebben gezegd dat het gedrag van Ali op het werk of daarbuiten erg… niet oké was.. is het voldoende om zo'n vieze vent uit het programma te halen.. Punt!



                                  Comment


                                  • #18
                                    Ik mag die Aki B niet dus geen punt. Maar het moet wel op juiste gronden gebeuren en het is toch al klaar met hem. Maar we zullen misschien nooit weten of het waar is. Maan heeft niets gemerkt maar daar weten we van dat ze oa vrijwillig sex heeft gehad met o.a. Marco B. Wij kunnen aan de zijkant niet ff zomaar alles aannemen hoe graag we het ook zouden willen

                                    Comment


                                    • #19
                                      In principe ben ook tegen 'trial by media', we hebben een politie waar je aangifte doet en je hebt een rechter die op basis van bewijzen een uitspraak doet.

                                      Daar staat tegenover dat degelijke journalistiek wel iets teweeg kan brengen wat via die normale route anders niet naar buiten komt. Hoe vaak hebben we ook niet gehoord dat vrouwen zelfs wordt afgeraden door de politie om aangifte te doen van dit soort dingen, omdat het jouw woord tegen zijn woord is? Deze dames voelden zich nu gesteund doordat er tientallen verhalen bleken te zijn en er naar ze werd geluisterd, om vervolgens aangifte te doen tegen Ali B, Jeroen Rietbergen én gisteren kwam ook de eerste aangifte binnen voor de regisseur. En vergeet ook niet dat Jeroen Rietbergen het heeft bekend.

                                      Daarnaast is de moeilijkheid met seksuele intimidatie ook nog dat het een verdedigingsmechanisme van het lichaam kan zijn dat je 'bevriest'. Dit heb ik ook al talloze keren gehoord, slachtoffers zeggen geen 'NEE' en dan had de dader dus niet kunnen weten dat ze het niet wilde. Dat is volgens de wet dus ook hoe het werkt, zeg je geen NEE dan ben je niet schuldig. Maar de realiteit is echt anders, daar is eigenlijk iedereen het wel over eens. Maar het is heel lastig om dat in goede wetgeving om te zetten. Dus moet je het dan maar laten gaan omdat een rechter niet anders kan beslissen dan wat er in de wet staat, terwijl elk redelijk denken persoon en het ministerie van justitie ook begrijpt dat de wetgeving niet toereikend is?

                                      Ik lees hierboven dingen als 'dat bepalen wij niet' of 'wij kunnen aan de zijkant niet alles maar aannemen'. Zo zit het niet in elkaar, alsof we op een enkel vaag gerucht nu iemand aanpakken. Er is maanden lang onderzoek gedaan door gedegen journalisten die dat op een integere wijze hebben benaderd. Tientallen verhalen, app-berichten met bewijs. Er is hoor en wederhoor toegepast.

                                      In de Toeslagen-affaire is ook nog geen enkele minister of ambtenaar veroordeeld, de bewijzen kwamen in eerste instantie allemaal van burgers die hun kant van het verhaal vertellen en journalisten die daar onderzoek naar plegen. Had dit niet in de media uitgebracht moeten worden? Had RTL dit niet openbaar mogen maken omdat ze voor 'eigen rechter' spelen?
                                      Last edited by Scuderia; 22-01-2022, 10:24.

                                      Comment


                                      • #20
                                        'In de openbaarheid brengen' is wat anders dan een volkstribunaal inrichten, hoewel het er wel een opmaat toe kan zijn. Misstanden in de openbaarheid brengen moet zéker. Als er daarbij sprake is van individueel daderschap (t.a.v. je vergelijking met de toeslagenaffaire is dat een verschil; die is immers meer systemisch van aard) en dat is tevoren grondig onderzocht, dan zie ik geen enkele reden om die persoon of personen dan met fluwelen handschoenen aan te pakken. Integendeel.

                                        Maar als ik het vergelijk met in de openbaarheid gebrachte misstanden uit het verleden (bv de affaire-Aantjes, de Lockheed-affaire, de zaak-Menten, de LiRo-problematiek) dan zie ik een verschil. Toendertijd kwamen misstanden naar buiten en werden ook man en paard genoemd, maar vanwege de snelheid waarmee nu nieuws wordt geproduceerd én geconsumeerd, is er nu een stortvloed van berichtgeving die er toen niet was. Een deel van die berichtgeving is bovendien eerder suggestief en interpretatief van aard, dan feitelijk. Vroeger had je roddelbladen die eens per week verschenen en als er iets heftigs in stond, ging het er even over en daarna ging men over tot de orde van de dag. Ik vind dat een belangrijk verschil, omdat het iets zegt over de aard (of de stand) van de rechtsstaat.

                                        (Nogmaals, voor de duidelijkheid: die Ali B boeit me niet. En het belang van maatschappelijk debat over de onderliggende problematiek onderschrijf ik zonder meer.)

                                        Comment


                                        • #21
                                          Originally posted by Domstad View Post
                                          Maar we zullen misschien nooit weten of het waar is. Maan heeft niets gemerkt maar daar weten we van dat ze oa vrijwillig sex heeft gehad met o.a. Marco B.

                                          Weet je, als het om Marco en zijn vele sexaffaires gaat, er was één ding altijd hetzelfde, Marco ontkende altijd alles!..

                                          Hij ontkende alle affaires met vrouwen, behalve natuurlijk die met Leontine..

                                          Als iemand bekend gemaakt een sexaffaire met Marco te hebben, was het een vrouw zelfs, zo was het ook met Maan en Iris en nog vele andere jonge vrouwen..

                                          In mijn ogen het is sowieso niet professioneel, niet gepast en ook niet ..normaal om een ​​relatie te hebben met een jonge meisje die net..18 jaar is geworden (zo oud was Maan toen ze Marco ontmoette)

                                          en zeker als hij haar.. coach is en vooral een getrouwde man van boven de 50 jaar oud..

                                          Maar waarschijnlijk heeft zij toen veel van hem .. geleerd, want zij won toch The Voice en zweeg lange tijd over Marco..

                                          Elk jaar zijn er veel jonge meiden die op alles voorbereid zijn om een ​​ster als Maan te worden, maar niet iedereen heeft letterlijk alles in gedachten..

                                          Comment


                                          • #22
                                            Maan vond het schijnbaar wel spannend en zinvol🙃

                                            Comment


                                            • #23
                                              We zullen komende maanden wel zien welke feiten bewezen worden en welke niet. En welke strafbaar zijn. Carrieres zijn in ieder geval al kapot. En we moeten nu ook oppassen dat we niet in een cultuur komen die de andere kant op slaat en vrouwen ook onschuldige mannen gaan beschuldigen of er een groot grijs gebied komt waarin de 1 een opmerking leuk en een compliment vindt en een ander het een foute sexuele opmerking vindt.

                                              Comment


                                              • #24
                                                En als het gaat om de social media en alle media-aandacht is het ook heel simpel..

                                                Ali postte bijvoorbeeld zijn lelijke ..poedel-bek meerdere keren per maand op Instagram, etc met een beetje blabla..

                                                Nou dan laat hem nu zijn verkrachtingen op jonge vrouwen ook via Instagram vertellen!..

                                                Het is een eerlijke deal, vooral als het gaat om iemand die zijn sterke media positie gebruikte om in het geheim jonge vrouwen uit te buiten..

                                                Comment


                                                • #25
                                                  We hebben met wetgeving te maken dus eerst bewijs, dan veroordeling en straf die men daarvoor hier geeft. Geen eigenrichting.

                                                  Comment

                                                  Working...
                                                  X