Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Grens overschrijdend gedrag

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • https://www.telegraaf.nl/nieuws/2319...gewenst-gedrag

    nou we kunnen nu dagelijks aan de gang hoor, straks zit een deel van mannelijk Nederland op non actief werkeloos thuis

    Comment


    • De schijnwerpers staan er nu op, alleen maar goed dat dit soort ongewenst gedrag nu wordt aangepakt.

      Comment


      • Wie zijn de mannen die dickpics versturen?

        9 februari 2022
        De meeste vrouwen zitten niet te wachten op een ongevraagde foto van het geslachtsdeel van een onbekende man. Waarom sturen mannen ze dan toch gewoon op?



        Als je het normaal vindt om ongevraagd een foto van je penis naar een vrouw te sturen, dan kun je het nog steeds ver schoppen. Je kunt bijvoorbeeld voetbaldirecteur worden, of bandleider, of politicus. En onze glazen bol vertelt ons dat er de komende tijd nog meer dickpic-schandalen aan het licht zullen komen. Bijzonder naar voor de betrokken vrouwen natuurlijk. Maar het roept ook de vraag op wat er toch in vredesnaam door je hoofd gaat als je denkt dat een vrouw het wel oké vindt als ze ongevraagd een foto van je geslachtsdeel krijgt. Wat weten we van dickpick-verspreiders?

        Alleen mannen versturen hun genitaliën

        In de eerste plaats natuurlijk dat het mannen zijn. Een vergelijkbaar verschijnsel bij vrouwen is er niet, zeggen onderzoekers van Pennsylvania State University die in 2019 het fenomeen dickpics bestudeerden. ‘Het ongevraagd sturen van foto’s van genitaliën’, schrijven ze, ‘lijkt exclusief voorbehouden aan mensen met een penis.’ De onderzoekers bevroegen ruim 1100 heteroseksuele mannen, van wie ongeveer de helft had verklaard ongevraagd dickpics te versturen.

        Narcisten en seksisten sturen dickpics

        Ze ontdekten dat piemelfotostuurders gemiddeld hoger scoren op narcisme en seksisme in vergelijking tot mannen die geen dickpics sturen. Ze zijn niet per se grotere exhibitionisten, wat je misschien wel zou denken. De grootste categorie ondervraagde mannen (44 procent) zei te hopen dat de foto die ze sturen het begin is van een transactie: het liefst zouden ze een foto van de geadresseerde terug ontvangen. Daarna zou er dan ‘meer’ kunnen ontstaan.

        Hopen dat de ander opgewonden wordt van je piemel

        Maar liefst 82 procent van de verzenders gaf in alle ernst aan te hopen dat de ontvanger opgewonden wordt van de aanblik van zijn geslachtsorgaan. Een op de vijf ondervraagde mannen vindt het normaal om zichzelf zo bij een ander te introduceren. Misschien, denken de onderzoekers, omdat ze tegenwoordig overal om zich heen horen dat er dickpics worden gebruikt om ‘contact’ te leggen.

        Lekker showen met je penis

        Ook zei een op de vijf dickpic-verstuurders nu eenmaal trots te zijn op zijn penis en daar graag mee te willen showen. Van het sturen zelf, in feite de druk op de verzendknop, wordt ook een op de vijf mannen opgewonden. En dan zijn er ook nog kleine percentages mannen die hun dickpic zeggen te versturen omdat ze een hekel hebben aan vrouwen, of omdat ze graag kleinerende opmerkingen horen over hun penis, of omdat ze het een lekker gevoel vinden als een vrouw er ongevraagd een blik op moet werpen.

        Mannen denken dat vrouwen denken als mannen

        ‘Dickpics zouden weleens een ongelukkig bijproduct van 1,8 miljoen jaar menselijke evolutie kunnen zijn’, schrijven de onderzoekers mismoedig. Mannen zijn geneigd te denken dat vrouwen net zo vaak een seksuele bedoeling hebben als zijzelf. Ze denken ook dat vrouwen naaktafbeeldingen net zo waarderen als zijzelf. Mannen redeneren dus helemaal vanuit hun eigen mannelijke belevingswereld. Zo werkt de menselijke geest wel vaker: je bent geneigd te denken dat een ander iets net zo fantastisch vindt als jij.

        Dickpics versturen is een strategisch spel

        Maar dat zou bijna betekenen dat mannen er niks aan kunnen doen dat ze piemelfoto’s versturen, en dat is uiteraard niet zo. Er zit zeker een strategisch aspect aan het sturen van dickpics, schrijven de onderzoekers. Als je er namelijk veel verstuurt, dan heb je een grotere kans dat je scoort. Er hoeft tenslotte maar één vrouw toe te happen. Dat maakt alle afwijzingen weer goed. En veel dickpics versturen is gewoon een kleine moeite.

        Datende homo’s hebben meer begrip voor dickpics

        Dickpics versturen is dus een mannending waar vrouwen last van hebben. Maar hoe zit het met mannen die elkaar piemelfoto’s sturen? In de homogemeenschap zitten de meeste mensen ook niet te wachten op ongevraagde exemplaren, blijkt uit een studie van Dalhousie University (Canada) uit 2021. Toch is er daar wel meer begrip voor. De onderzoekers spraken 25 mannen die actief waren op homo-datingapps. Daar worden dickpics niet altijd gezien als een soort digitale aanranding. ‘Vrouwen hebben niet iets vergelijkbaars dat ze kunnen terugsturen als antwoord op iemand die hen seksueel lastigvalt’, schrijven de onderzoekers. ‘Mannen kunnen als antwoord op een ongevraagde dickpic een foto van hun eigen penis terugsturen om het machtsvertoon van de ander in te dammen.’

        Echte mannen zwaaien met hun piemel

        Want machtsvertoon is het zeker, denken de onderzoekers. Mannen sturen foto’s van hun penis omdat ze denken dat ze daarmee indruk maken op een ander. Ze laten zien dat ze voldoen aan mannelijke stereotypen: altijd zin in seks, altijd klaar voor seks. Je bent een ‘echte man’ als je met je piemel zwaait. ‘Als iemand je zo’n foto stuurt vraagt hij eigenlijk: voel je je tot me aangetrokken?’, stelt een deelnemer. ‘Zo iemand denkt dat hij met een naaktfoto je aandacht krijgt’, zegt een ander. En een dickpic heeft onder (seks)daters ook een informatief gehalte, stelt iemand: als je met me in zee gaat is dit wat je krijgt.

        Homo-daters verwachten dickpics

        De meeste homoseksuele mannen zitten niet te wachten op andermans dickpic, maar ze houden er wel rekening mee dat ze er tegenaan kunnen lopen. ‘Als je je inschrijft bij een homo-datingapp weet je dat je ongevraagd dickpics krijgt’, zei een deelnemer aan het onderzoek. ‘Ik denk dat we meer druk voelen om het normaal te vinden omdat we mannen zijn’, zei een ander. ‘Iedereen denkt dat homoseksuele mannen altijd seks willen, en dus denken andere mannen dat we het wel prima zullen vinden, vooral als het een aantrekkelijke penis is.’

        Vroege dickpics zijn ongewenst

        Daarnaast gelden er in cyberspace andere wetten dan in het ‘echte’ leven: je broek laten zakken in een volle kroeg is niet geaccepteerd maar in een dating-app is het er volgens de ondervraagde mannen gewoon een beetje bij gaan horen. Maar een piemelfoto als opening van een ‘conversatie’, daar zitten niet alle mannen op te wachten. ‘Hoe vroeger de dickpic komt, hoe minder graag ik hem wil zien’, zegt een deelnemer. En vrijwel alle vrouwen zullen het van harte met hem eens zijn.

        Comment


        • ik kan dat niet, mijn pik is te groot voor een foto

          Comment


          • Die Mick van Wely ook de klos , wie volgen

            Comment


            • Kan het nog gekker??

              Comment


              • Wat? Gaat niet om het beroep, veel mannen doen dit nu eenmaal. In kerken is het gekker als je naar hun geloof en beroep kijkt en daar is al eeuwenlang fysieke sexuele misbruik...

                Comment


                • jullie vergeten nog die Clinton, Prins Andrew, Trump, Epstein etc. https://www.ad.nl/show/gelekte-foto-...lace~a8acab1a/

                  Comment


                  • Al met al kan je stellen dat de dames die naar BOOS zijn gestapt en de makers van dat programma er goed aan hebben gedaan. Het lijkt nu echt een eye-opener te zijn waardoor anderen zich ook gesterkt voelen om actie te ondernemen over wat hun is aangedaan.

                    En ik denk dat het ook bij mensen in management posities nu iets geactiveerd heeft, met voortschrijdend inzicht te zien dat er dingen zijn voorgevallen die niet okay zijn.

                    Het komt nu naar buiten bij organisatie die onder een vergrootglas liggen met media aandacht, maar je kan er donder op zeggen dat bij al die bedrijven die niet werken onder het oog van de media ook dingen gaande zijn.

                    Comment


                    • Paar jaar geleden hadden we dit ook al met me too

                      vraag is alleen of niet hele verschillende dingen op 1 hoop worden gegooid en mensen op voorhand al beschadigd worden zonder waarheidsvinding, dat geeft ook een verkeerde macht naar mensen die kwaad willen met een valse of overdreven beschuldiging.

                      Comment


                      • het is ook heel persoonlijk, als ik nagefloten wordt op straat op een leuke manier en verder niet lastig wordt gevallen kan ik het als een compliment zien van mijn vrouwelijkheid. Maar ja ligt er ook aan wat mij bui is en wie het doet.

                        Mensen willen snel oordelen in goed of fout en willen in dit onderwerp allemaal aan de goede kant staan op een overdreven manier ben ik bang. Maar zo simpel zijn dingen niet.

                        Een dickpic sturen is wat anders dan handtastelijkheden of aanranding of verkrachting.

                        Liefs, Chantal

                        Comment


                        • Misschien beter algemeen topic sexueel grens overschrijdend gedrag van makan omdat het niet alleen the voice betreft?

                          Comment


                          • Originally posted by martin aston View Post
                            Paar jaar geleden hadden we dit ook al met me too
                            Ja maar dat bleef meer in Amerika, in Nederland had het niet zo'n groot effect als nu naar mijn idee.

                            Comment


                            • Omdat het toen niet begon met echt bekende Nederlandse (daders). Nu moeten we oppassen dat het niet een heksenjacht wordt. Je kan als vrouw nu iemand al kapot maken voordat er uberhaupt enig bewijs is geleverd.

                              Comment


                              • Vind het altijd een beetje storend dat er gelijk zo naar gekeken wordt, er zijn nu dus meerdere gevallen bekend waarvan een aantal ook zelf toegegeven hebben dat het gebeurd. Er komen verhalen naar buiten van tientallen misschien wel honderdtallen vrouwen.

                                Maar de focus wordt nu al weer verlegd naar: 'Wat nou als het niet altijd waar is'. En ook naar de klassieke 'ik mag ook niks meer zeggen'

                                De focus moet zijn; wat doen we met de types waarbij dit wel waar is. Wat doen we met de slachtoffers waarbij dit wel echt gebeurd. Dat is niet de minderheid, dat is de meerderheid. En het is een moment voor even zelfreflectie.

                                Ik kan van mezelf zeggen dat ik in het verleden ook wel eens dingen tegen vrouwelijke medewerkers heb gezegd die eigenlijk niet door de beugel kunnen. De intentie van mij was niet beledigend, denigrerend of wat dan ook. Maar met de kennis van nu snap ik wel dat sommigen daar ongemakkelijk van werden, helemaal als ik hun leidinggevende was. En dat moet je niet willen.

                                Comment


                                • Dat inderdaad..maar ook opmerkingen als 'dat gebeurt al eeuwen' of 'zelfs in de kerk is het gebruikelijk' of 'zo zit de maatschappij in elkaar' zijn natuurlijk drogredenen om het wat te bagatelliseren of de ernst wat af te vlakken en dat terwijl het natuurlijk een vreselijke situatie is als het je overkomt en de daders blijven natuurlijk gewoon verwerpelijke personen.

                                  Comment


                                  • Ali B ontkent
                                    Marco Borsato ontkent

                                    alleen die van Rietbergen heeft toegegeven apjes en opmerkingen op verkeerde manier te hebben geplaatst

                                    Ali B zijn 2 aangiftes van verkrachting, hij ontkent, dus terecht dat hij al veroordeeld wordt?
                                    Marco Borsato is 1 jonge dame in prive sfeer die aangifte heeft gedaan over aanrakingen tussen haar 15e en 20e jaar, dochter van overleden vriend van Marco, dat onderzoek loopt nog, en dat ie jongere kandidaten aangeraakt zou hebben op verkeerde manier op BBQ 's waar 200 man zijn, dus vele getuigen... ook op voorhand maar kapot maken? Als ik mijn nichtje optil tja dan raak je haar ook aan en bijvoorbeeld bij de heupen...

                                    Zangeres Do ga zelf aan dat ze ook vaak verkeerd benaderd is bij tv programma's van De Mol, maar dat Marco Borsato wel een man is van veel lijfelijk contact zoals innig omhelsen etc.

                                    Volgens mij leven we in een rechtstaat en moet eerste dingen bewezen worden. Anders kan iedereen wel gaan beschuldigen en kapot maken zonder enig bewijs etc. Welcome to the Jungle

                                    Comment


                                    • vuurwants niemand hier schreef iets om te bagatelliseren, alleen dat men niet verbaasd was dat het gebeurt omdat het al eeuwen gebeurt, dat is heel iets anders.

                                      Comment


                                      • Reden te meer om daar eindelijk eens een einde aan te maken. Educate your sons..

                                        Comment


                                        • zeker, maar hoe, als dat nu eenmaal helaas in veel mensen zit.... het blijft maar doorgaan overal , waar mensen zijn is criminaliteit, vechten we ook tegen maar zal nooit weg gaan, waar mensen zijn is sexueel overschrijdend gedrag in alle vormen, bewust maken en bestrijden, maar het zal nooit weg gaan, we zijn Me too al vergeten en daar waren toch ook acteurs die de klos waren bij Job Gotschalk of hoe ie ook heet? Weinig veranderd... de vele kerk zaken, de vele ontucht zaken, turnbond nog onlangs, meerdere cases bij politieke partijen zoals D66, VVD, PvdA, PVV en nu VOLT, en alles gaat gewoon door,

                                          we vergeten zelfs al die zaken want er waren er nog veel meer... we zijn dan weer boos, ontzet, verbaasd, terwijl het overal aan de lopende band door gaat. Natuurlijk moet het bestreden worden, wie vindt dat niet?

                                          Comment


                                          • https://www.nu.nl/koningshuis/618432...-misbruik.html doet is slim die Prins Andrew, nu kijken of ze Clinton nog kunnen pakken op Epstein gedrag

                                            Comment


                                            • En de volgende is aan de beurt: Gerrit vd Kamp , voorzitter van de politievakbond...

                                              Comment


                                              • Gezien het verloop van de discussie is de topic-titel is aangepast van 'TVOH, wat een drama' naar 'Seksueel overschrijdend gedrag'.

                                                Comment


                                                • Originally posted by Johan Geluk View Post
                                                  zeker, maar hoe, als dat nu eenmaal helaas in veel mensen zit.... het blijft maar doorgaan overal , waar mensen zijn is criminaliteit, vechten we ook tegen maar zal nooit weg gaan, waar mensen zijn is sexueel overschrijdend gedrag in alle vormen, bewust maken en bestrijden, maar het zal nooit weg gaan, we zijn Me too al vergeten en daar waren toch ook acteurs die de klos waren bij Job Gotschalk of hoe ie ook heet? Weinig veranderd... de vele kerk zaken, de vele ontucht zaken, turnbond nog onlangs, meerdere cases bij politieke partijen zoals D66, VVD, PvdA, PVV en nu VOLT, en alles gaat gewoon door,

                                                  we vergeten zelfs al die zaken want er waren er nog veel meer... we zijn dan weer boos, ontzet, verbaasd, terwijl het overal aan de lopende band door gaat. Natuurlijk moet het bestreden worden, wie vindt dat niet?
                                                  Maar het blijkt dus, dat het weer in de vergetelheid raakt. Pas als weer een spotlight op dit soort dingen wordt gezet, dan zien we het vuil weer. En geeft het ook weer vertrouwen dus aan vrouwen om er iets mee te doen omdat ze zich gesterkt voelen door de verhalen die nu in de media verschijnen.

                                                  Ik begrijp die opmerking die steeds weer terug komt niet 'We zijn dan weer verbaasd'. Ik vind het juist vreemd als je je er niet over verbaasd als weer dit soort nieuws voorbij komt? Je hoeft er niet zelf 's nachts van wakker te liggen, maar er is toch niks raars aan dat je je verbaasd?

                                                  Comment

                                                  Working...
                                                  X