Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Wielrennen topic

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • niemand die de overwinning van de dames noemt een Nederlandse in de vrouwen tour de France?

    Comment


    • Ik vind het saai en niet spannend net als dat vrouwentennis en voetbal

      Comment


      • Mathieu vd Poel wereldkampioen op de weg na 20 km solo ontsnapping in Glasgow

        Comment


        • Originally posted by Domstad View Post
          Ik vind het saai en niet spannend net als dat vrouwentennis en voetbal

          Er zijn mensen die vrouwentennis juist leuker vinden vooral op gras. Dat is omdat ook op gras je bij vrouwen tennis ook nog wat rallies te zien krijgt. Dat serve volley spel bij mannen tennis op gras kan behoorlijk saai zijn

          Comment


          • als je tennis kijkt vanwege een glimp van een slipje dan ben je echt triest

            Comment


            • vd Poel gevallen en uitgeschakeld bij WK mountainbike

              Comment


              • https://www.ad.nl/vuelta/vuelta-2023...aard~a7e726c5/


                Primoz Roglic en Jonas Vingegaard in 2022. © CyclismerevueVuelta 2023 | Dit zijn alle deelnemers aan de Ronde van van Spanje: Jumbo-Visma met Roglic en Vingegaard


                De Ronde van Spanje gaat dit jaar op 26 augustus in Barcelona van start met een ploegentijdrit. Ruim drie weken later is Madrid het decor van de laatste rit. De teams maken een voor een hun ploegen bekend, dus wij zetten alle deelnemers aan de Vuelta 2023 voor je op een rij.

                Jumbo Visma met Jonas Vingegaard en Primoz Roglic


                Jumbo-Visma start met de Deense Tourwinnaar Jonas Vingegaard en de Sloveense Girowinnaar Primoz Roglic als kopmannen. De twee krijgen de Amerikaan Sepp Kuss, de Nederlanders Wilco Kelderman, Robert Gesink en Dylan van Baarle, de Hongaar Attila Valter en de Sloveen Jan Tratnik mee in steun. Bergop moeten vooral Kuss en Kelderman (opnieuw) hun waarde bewijzen. De Amerikaanse klimknecht rijdt zijn derde grote ronde van het jaar.

                Jumbo-Visma wil proberen een alledrie de grote rondes in hetzelfde jaar te winnen. ,,Een ambitieus doel dat we durven uit te spreken en waarvoor we een enorm veelzijdig en sterk achttal op de been kunnen brengen in Spanje”, blikte ploegleider Marc Reef vooruit op de teamwebsite. ,,We zijn overal op voorbereid met deze ploeg en ik kijk er heel erg naar uit om met deze renners te kunnen starten in Barcelona.”

                Het team wordt aangevoerd door de winnaars van de twee meest recente grote rondes. ,,Zij beginnen samen als leiders van deze ploeg aan de koers”, legde Reef uit. ,,Roglic heeft een zeer goede voorbereiding gehad met na de Giro eerst rust en daarna een hoogtestage gevolgd door de Ronde van Burgos (die hij gisteren als winnaar afsloot, red.). Vingegaard heeft zijn rust genomen na zijn Tourwinst, maar heeft daarna de training weer opgepakt en de signalen die we van hem gekregen hebben, zijn ook zeer goed. Het grote doel is dat een van hen uiteindelijk met de rode trui naar Madrid rijdt.”

                Evenepoel


                Remco Evenepoel van Soudal Quick-Step kijkt met vertrouwen uit naar de Ronde van Spanje. De winnaar van de Vuelta van vorig jaar staat zaterdag opnieuw als een van de favorieten aan de start in Barcelona. ,,Het zal heel speciaal zijn om terug te keren in de Vuelta met rugnummer 1 en de prachtige Belgische kampioenstrui om mijn schouders.’’

                Evenepoel krijg in Spanje steun van Andrea Bagioli, Mattia Cattaneo, Jan Hirt, James Knox, Casper Pedersen, Pieter Serry en Louis Vervaeke. De Belg krijgt in de Vuelta concurrentie van onder anderen Jonas Vingegaard en Primoz Roglic van Jumbo-Visma. Tadej Pogacar van UAE Team Emirates slaat de Ronde van Spanje over.

                Mas maakt rentree


                Enric Mas maakt zaterdag tijdens de Ronde van Spanje zijn rentree in het peloton. De 28-jarige Spanjaard van Movistar is hersteld van de breuk in zijn rechterschouderblad, die hij opliep tijdens de Ronde van Frankrijk. Hij was de eerste uitvaller in de Tour de France na een val in de eerste etappe.

                De kopman van Movistar wordt tijdens de aankomende Vuelta gesteund door Carlos Verona, Oier Lazkano, Iván García, Jorge Arcas, Nélson Oliveira, Rúben Guerreiro en Einer Rubio. Mas eindigde drie keer op de tweede plaats in de Vuelta, in 2018, 2020 en 2022. De Ronde van Spanje begint zaterdag met een ploegentijdrit van 14,8 kilometer in Barcelona.

                UAE Team Emirates


                UAE Team Emirates begint met de Spanjaard Juan Ayuso en de Portugees João Almeida als kopmannen. Ayuso eindigde vorig jaar als derde in de Vuelta, Almeida werd dit jaar derde in de Ronde van Italië. Ayuso en Almeida worden in Spanje bijgestaan door Marc Soler, Jay Vine, Finn Fisher-Black, Sebastián Molano en de tweelingbroers Rui en Ivo Oliveira. Tweevoudig Tourwinnaar Tadej Pogacar, die ook voor de ploeg rijdt, slaat de Vuelta over.

                Thymen Arensman


                Ineos Grenadiers heeft Thymen Arensman geselecteerd voor de aankomende Ronde van Spanje. De 23-jarige Nederlander moet kopman Geraint Thomas bergop ondersteunen in de Vuelta.

                Arensman eindigde zelf tijdens de Vuelta van vorig jaar als zesde. Hij won tijdens de Spaanse rittenkoers tevens de koninginnenrit op Sierra Nevada. Afgelopen mei werd hij eveneens zesde in de Ronde van Italië. Thomas, de winnaar van de Ronde van Frankrijk van 2018, eindigde dit jaar als tweede in Italië.

                Naast Arensman en Thomas staan ook Egan Bernal, Jonathan Castroviejo, Laurens De Plus, Omar Fraile, Filippo Ganna en Kim Heiduk namens Ineos aan de start van de Ronde van Spanje, die volgende week zaterdag begint.

                Comment


                • https://www.telegraaf.nl/sport/10936...voor-sepp-kuss

                  Toppie🥳

                  Comment


                  • https://www.telegraaf.nl/sport/10936...voor-sepp-kuss

                    Toppie🥳

                    Comment


                    • https://nos.nl/artikel/2489742-vinge...een-klassement

                      Vingegaard wint koninginnenrit Vuelta, Jumbo-Visma bezet topdrie in algemeen klassement



                      1:49
                      Vingegaard wint koninginnenrit, Jumbo-Visma 1, 2 en 3 in klassement

                      Jumbo-Visma is de sterkste ploeg in de Ronde van Spanje, dat liet het Nederlandse team ook vrijdag weer zien in de koninginnenrit van de Vuelta. In de finale van de etappe kon Jonas Vingegaard het teamwerk uiteindelijk bekronen met de ritwinst. Hij pakte een halve minuut op ploeggenoten Sepp Kuss en de nummer drie Primoz Roglic.

                      De grote verliezer van de dag was Remco Evenepoel. De Belg kwam op dik 27 minuten achterstand binnen.

                      De etappe van vrijdag, door de Pyreneeën, was met recht de koninginnenrit te noemen. Vanaf de start was het al meteen klimmen geblazen met een col van de derde categorie. Daarna werd het alleen maar zwaarder: de Col d'Aubisque en de Col de Spandelles moesten bedwongen worden en de finish was op de mythische Tourmalet.
                      NOSDe dertiende etappe in de Vuelta
                      De etappe was een bijzondere voor Remco Evenepoel. De Belgische winnaar van vorig jaar reed voor het eerst in zijn carrière een koers in de Pyreneeën. En deze dag zal hij nog wel even onthouden. Met nog 90 kilometer te gaan, moest de Belg al plaatsnemen in een groep met geloste renners. Daar zat ook João Almeida in. De Belg kwam nooit meer terug en finishte 27.05 minuten later dan Vingegaard.

                      Jumbo-Visma was daarmee al één favoriet kwijt voor de eindoverwinning in de Vuelta. Maar het kon altijd nog beter, zo leek de Nederlandse ploeg te denken. In de finale van de etappe, bij de beklimming van de Tourmalet, had Jumbo-Visma nog vijf renners over: Robert Gesink, Wilco Kelderman, Roglic, Kuss en Vingegaard. Nadat de twee Nederlanders knap werk hadden verricht, was het tijd voor de kopmannen.

                      Tourwinnaar Jonas Vingegaard opende het bal op de Tourmalet. Hij waagde een eerste poging op acht kilometer van de streep. Roglic kon hem volgen, maar een kilometer later besloot de Deen het nog een keer te proberen. Hij kreeg Enric Mas mee, maar de Spanjaard moest Vingegaard ook al snel laten gaan. Roglic en Kuss reageerden niet.

                      De Deen kon uiteindelijk onbedreigd naar de finish rijden.
                      Kuss twee, Roglic drie


                      De Amerikaan Sepp Kuss wilde wel graag zijn leiderstrui behouden en besloot op een kilometer van de streep ook nog weg te springen uit een groep met onder anderen Roglic. Hij sloeg al snel een gaatje. Maar dat gaatje was misschien niet het belangrijkste, de Amerikaan liet zien dat zijn ploeg absoluut de beste is deze Vuelta en hijzelf blijft nog de nummer één van het algemeen klassement.

                      Kuss en Roglic kwamen ongeveer een halve minuut na Vingegaard over de finish. Daarmee werd de toon helemaal gezet, want voor het eerst sinds 1966 bezette één ploeg de gehele topdrie van de Vuelta.

                      Zaterdag wacht het peloton opnieuw een bergrit. Na de start in Sauveterre-de-Béarn moeten 156,2 kilometer overbrugd worden tot de aankomst bergop in Larra-Belagua. Onderweg liggen twee cols van de buitencategorie en een klimmetje van de derde categorie. De slotklim is er eentje van eerste categorie.
                      "Vandaag is de verjaardag van mijn dochtertje", sprak de Deen na afloop op de Col du Tourmalet. "Ik kon geen betere dag kiezen. Ik wilde zo graag voor haar winnen", vervolgde Vingegaard. "Ik ben zo blij en trots dat ik het vandaag heb kunnen doen. Deze is voor mijn dochter Frida."

                      Comment


                      • https://nos.nl/l/2490003

                        Annemiek v Vleuten vandaag haar laatste koers gereden als prof, 40 jaar. Wat een topsportvrouw is dit toch

                        Comment


                        • https://www.ad.nl/wielrennen/mathieu...-zin~ad6436a1/


                          Mathieu van der Poel. © BELGAMathieu van der Poel overweegt eerder punt te zetten achter seizoen: ‘Zomaar wat rondrijden heeft geen zin’


                          Mathieu van der Poel werd vorige maand in Glasgow op indrukwekkende wijze wereldkampioen op de weg. Een koers winnen in zijn regenboogtrui, zat er echter nog niet in. Gisteren eindigde hij als vierde in de Grote Prijs van Wallonië. Voor Van der Poel reden om zich af te vragen of hij niet beter al eerder een punt kan zetten achter het wegseizoen.

                          Comment


                          • https://www.telegraaf.nl/sport/16635...king-hartspier

                            Dat is een zware dobber,maar beter nu stoppen voordat het fout gaat.

                            Comment


                            • https://www.telegraaf.nl/sport/78322...visma-doorgaat

                              Baas Soudal Quick-Step: ’Maandag moet duidelijk zijn of fusie met Jumbo-Visma doorgaat’

                              Patrick Lefevere, de baas van wielerploeg Soudal Quick-Step, heeft zaterdag in zijn column in Het Nieuwsblad de gesprekken over een mogelijke fusie met Jumbo-Visma bevestigd. Lefevere verwacht volgende week meer duidelijkheid.

                              © ANP/HH
                              Patrick Lefevere

                              „Dit mag niet meer blijven aanslepen. Maandag zou er meer duidelijkheid moeten zijn”, schreef de baas. „Er is voor de Tour een ontmoeting geweest tussen Zdenek Bakala en Robert van der Wallen. Intussen speelde ook de onvrede over onze ploeg, die zogezegd niet goed genoeg functioneerde. In dat kader sprak Patrick Evenepoel ook één op één met Bakala, hoogst uitzonderlijk voor een rennersmakelaar.” Patrick Evenepoel is de vader van Remco Evenepoel, het uithangbord van Soudal Quick-Step en de wereldkampioen van 2022.

                              Bakala bezit 80 procent van de aandelen van Soudal Quick-Step. Van der Wallen zit in de raad van commissarissen van Jumbo-Visma.

                              Lefevere werd op de voorlaatste dag van de Tour bij de gesprekken betrokken. „Tot mijn verrassing arriveerde ook Richard Plugge daar”, aldus Lefevere over de baas van Jumbo-Visma. „Daarna is er wat tijd overheen gegaan. Ik heb Quick-Step en Soudal erbij betrokken. Richard is bij Visma langsgegaan. Tot er op een bepaald moment een ’letter of intent’ is getekend om samen te gaan. Vervolgens is het te lang blijven aanslepen. Dit mag geen drie dagen meer duren.”

                              De fusie kan nadelig uitpakken voor de Belg Evenepoel die plots in dezelfde ploeg komt te rijden als tweevoudig Tourwinnaar Jonas Vingegaard. „Het is uiteraard de bedoeling dat hij aan boord blijft”, stelde Lefevere. „Ik heb de mensen van Jumbo-Visma gevraagd met hem te praten, wat ondertussen ook is gebeurd.”

                              Comment


                              • https://www.telegraaf.nl/sport/35739...-bij-elkaar-69

                                Jasper Philipsen met 19 zeges eerste in individueel klassement
                                Jumbo-Visma fietst dit seizoen meeste zeges bij elkaar: 69

                                Jumbo-Visma heeft dit wielerseizoen veruit de meeste overwinningen bij elkaar gefietst. De Nederlandse profploeg kwam na de slotetappe van de Ronde van Guangxi, de laatste WorldTour-koers, uit op 69 zeges. Olav Kooij won de laatste etappe in die Chinese rittenkoers, Milan Vader werd de eindwinnaar.

                                © ANP/HH
                                Champagne bij Jumbo-Visma voor deTour-zege van Jonas Vingegaard

                                UAE Team Emirates eindigde als tweede in de jaarlijst met 57 overwinningen. Soudal-QuickStep werd derde met 55 zeges.

                                Jonas Vingegaard en Primoz Roglic waren individueel het beste binnen Jumbo-Visma. De Deen en de Sloveen wisten allebei vijftien keer te winnen. Vingegaard won de Tour de France, Roglic de Giro d’Italia. De Amerikaan Sepp Kuss zegevierde in de Vuelta, waarmee Jumbo-Visma als eerste ploeg erin slaagde de drie grote wielerronden in één jaar te winnen. Kooij schreef dertien zeges bij op zijn erelijst.

                                De Belg Jasper Philipsen van Alpecin-Deceuninck eindigde met negentien profzeges bovenaan in het individuele klassement. De Sloveen Tadej Pogacar volgt met zeventien overwinningen.

                                Geen woorden voor


                                „Hier zijn eigenlijk gewoon geen woorden voor”, reageerde sportief directeur Merijn Zeeman op de website van Jumbo-Visma. „Het is echt een ongekend seizoen. Dit is veruit het beste seizoen ooit dat dit team heeft gereden. We zijn altijd een bescheiden en nederig team, maar dit is absoluut wel iets om even bij stil te staan.”

                                Comment


                                • https://www.telegraaf.nl/sport/19222...ij-jumbo-visma

                                  ’Ondanks geringe training en begeleiding heeft hij interessante dingen laten zien in wedstrijden’
                                  Verrassend: ex-militair Bart Lemmen (28) krijgt contract bij Jumbo-Visma

                                  DEN HAAG - Jumbo-Visma heeft de 28-jarige Bart Lemmen voor de komende twee seizoenen vastgelegd. Hij wordt de 27e renner in de WorldTour-selectie.

                                  © GETTY IMAGES
                                  Bart Lemmen in actie.

                                  Lemmen beleefde vorig jaar zijn eerste seizoen als prof bij Human Powered Health en heeft zoveel indruk gemaakt bij de teamleiding van Jumbo-Visma, dat hij een kans krijgt bij de Nederlandse ploeg die dit jaar heerste in het peloton en 69 profzeges boekte.

                                  „We zijn heel benieuwd hoe hij zich gaat ontwikkelen als hij kennismaakt met ons begeleidingsprogramma”, zegt sportief directeur Merijn Zeeman. „Bart beoefent het wielrennen nog maar net als topsport. Daarvoor heeft hij een intensieve militaire opleiding gehad en combineerde hij wielrennen met een zware baan bij Defensie. Dat triggert ons. Ondanks geringe training en begeleiding heeft hij interessante dingen laten zien in wedstrijden en getuigen zijn fysieke waarden van veel potentieel.”

                                  „Ik kijk gigantisch uit naar dit nieuwe hoofdstuk in mijn a-typische wielercarrière”, laat Lemmen weten. „Het was begin dit jaar al een grote verandering om van officier bij de Luchtmacht de overstap te maken naar fulltime profwielrenner. Ik heb de afgelopen maanden mooie stappen gemaakt in fysiek opzicht en in het wennen aan het leven als topsporter. Het is fantastisch dat dit zich nu uitbetaalt en Team Jumbo-Visma mijn potentie ziet.”

                                  Comment


                                  • https://www.telegraaf.nl/sport/17031...ling-overleden

                                    Wielrenner Mark Groeneveld (20) van X-Speed United plotseling overleden



                                    Wielrenner Mark Groeneveld is in de nacht van zondag op maandag overleden. De twintigjarige Enkhuizer kwam dit seizoen uit voor het Canadese X-Speed United Continental.

                                    © FACEBOOK X-SPEED UNITED
                                    Mark Groeneveld

                                    Met die ploeg was hij afgelopen weekend in Hong Kong voor de Hong Kong Cyclothon, een UCI-wegwedstrijd met een ranking van 1.1. Groeneveld viel in die wedstrijd vroegtijdig uit met materiaalpech. Zijn ploeg laat weten dat het overlijden niet-wedstrijdgerelateerd is.

                                    In de nacht van zondag op maandag zakte Groeneveld in het openbaar ineen, vermoedelijk door een hartaanval. De gewaarschuwde politie en ambulancemedewerkers konden de Enkhuizer niet meer redden. Een autopsie moet zekerheid geven over de doodsoorzaak van Groeneveld.

                                    Team geschokt en van streek


                                    „Mark was een ongelooflijk persoon en een geliefd lid van ons team”, schrijft X-Speed United in een verklaring. „Hij had een opmerkelijke geest, altijd bereid om achter de schermen een handje te helpen met zijn aanstekelijke glimlach en hartelijke karakter. Zijn aanwezigheid verlichtte onze dagen, en hij zal diep gemist worden door iedereen die het voorrecht had hem te kennen.”

                                    „Het team is geschokt en van streek. De rijders onderling zijn close. We zorgen voor begeleiding van zijn teamgenoten”, laat de woordvoerder van X-Speed United Continental weten.

                                    Groeneveld was sinds dit seizoen actief voor X-Speed United. Vorig seizoen reed de Enkhuizer voor het Britse Zappi Racing en het Enkhuizense West Frisia.

                                    Bron: Noordhollands dagblad

                                    Comment


                                    • https://www.ad.nl/wielrennen/baanren...eter~acfaf934/

                                      Dit is wel een geweldenaar

                                      Comment


                                      • https://www.telegraaf.nl/sport/13027...vooruit-gegaan

                                        Geraint Thomas: ’Ik was 12 van de 14 nachten dronken, mijn drinkconditie is erop vooruit gegaan’

                                        Voormalig Tourwinnaar Geraint Thomas laat zich na het seizoen flink gaan. „Ik denk dat ik twaalf van de veertien nachten dronken ben geweest”, zegt hij tegen The Times.

                                        © ANP/HH
                                        Geraint Thomas.

                                        De Welshman, in 2018 winnaar van de Ronde van Frankrijk, bewees afgelopen seizoen dat hij op zijn 37ste nog steeds competitief is in de grote rondes. In de Giro eindigde hij als tweede en INEOS Grenadiers verlengde dan ook zijn contract.

                                        Maar na het seizoen gaat Thomas flink los. „Als ik eerlijk ben, dan moet ik zeggen dat ik de afgelopen twee weken, denk ik twaalf van de veertien nachten dronken ben geweest”, aldus Thomas.

                                        „Sinds ik terug in Cardiff ben, is het gek geweest. Zo gaat het als je oude vrienden ontmoet. Ze vragen om eens af te spreken en dan is het voorstel: gaan we naar een restaurant of een café? Tijdens het seizoen drink ik niet, op een uitzonderlijk drankje na, maar off-season laat ik mezelf gaan. En uiteraard, de eerste keer dat je drinkt, heb je weinig nodig, maar ik merk dat mijn drinkconditie beter wordt. Het is de manier waarop ik vrienden ontmoet, dat blijft.”

                                        Thomas: „Ik heb zo’n uitspatting, het echte normale leven, nodig op het einde van het seizoen. En dan zeg ik na een tijd: Gast, ik moet weer op de fiets stappen en structuur in mijn leven brengen. Daar ben ik nu weer aan toe.”

                                        Comment


                                        • https://www.telegraaf.nl/sport/65602...-weer-kansloos

                                          Mathieu van der Poel laat ook in GP Sven Nys iedereen weer kansloos



                                          Mathieu van der Poel heeft het nieuwe wielerjaar ingeluid met een zege in de GP Sven Nys. De Nederlandse alleskunner liet op het drassige parcours in Baal de concurrentie kansloos. Het was al de achtste zege op rij voor Van der Poel, dit veldritseizoen vooralsnog een klasse apart.

                                          © ANP/HH
                                          Mathieu van der Poel

                                          Op een minuut en 54 seconden van Van der Poel eindigde de Belg Wout van Aert als tweede. Pim Ronhaar finishte als derde in de wedstrijd die deel uitmaakt van de X2O Badkamers Trofee.

                                          „Ik heb er wel van genoten, het is altijd wel een leuke cross die me goed ligt. Dit is het leukste als veldrijder, een heel technisch parcours met van die diepe sporen. Het was lastig, maar wel het eerlijkst en leukst”, zei Van der Poel, die al na een kwart wedstrijd in de aanval ging over het blubberige circuit. „Wout legde meteen een fors tempo op. Ik nam over, had weer een mooi gat en heb vervolgens redelijk foutloos gereden. Het was een leuke dag.”

                                          Incidenten

                                          In tegenstelling tot bij de wereldbeker in Hulst waren er geen incidenten. Afgelopen weekend spuugde Van der Poel in de richting van een aantal toeschouwers. De 28-jarige wereldkampioen verklaarde na afloop dat hij zich bijzonder had geërgerd aan het constante boegeroep van een groepje toeschouwers.

                                          Van der Poel won de wedstrijd op nieuwjaarsdag voor de vijfde keer. Vorig jaar ging de zege naar Eli Iserbyt, die dit jaar ontbrak.

                                          Comment


                                          • Hebben jullie dat baan wielrennen vh weekend niet gezien?

                                            Comment


                                            • https://www.telegraaf.nl/sport/15730...erlijke-klasse

                                              Fem van Empel wint ook in Hamme
                                              Mathieu van der Poel toont weer zijn uitzonderlijke klasse

                                              Mathieu van der Poel heeft voor de zesde keer de cross in het Belgische Hamme op zijn naam geschreven. De wereldkampioen vierde zijn elfde zege in twaalf optredens als veldrijder dit seizoen. Hij revancheerde zich voor een stuurfout vorige week in Benidorm, waar hij als vijfde over de finish kwam.

                                              © ANP/HH
                                              Fem van Empel




                                              Van der Poel begon rustig aan de cross om de X2O Badkamers Trofee. Hij plaatste halverwege de koers zijn eerste demarrage. Alleen Michael Vanthourenhout kon hem een beetje volgen. De Belg kwam als tweede over de finish, met een achterstand van 16 seconden op de beste veldrijder van dit seizoen. Zijn landgenoot Eli Iserbyt werd derde.

                                              Van der Poel kwam vorige week in de slotfase van de cross in Benidorm ten val, nadat hij tegen een paal was gereden. Wout van Aert profiteerde en greep zijn eerste zege van dit seizoen. De Belg was er niet bij in Hamme. Hij is al met zijn voorbereiding op het seizoen op de weg begonnen. Ook Tom Pidcock komt niet meer in actie. Van der Poel start zondag nog in Hoogerheide en wil volgende week in het Tsjechische Tabor zijn wereldtitel prolongeren.

                                              Minder fris

                                              Van der Poel was niet op zijn best in Hamme, na een zware trainingsweek in Spanje. „Het ontbrak mij een beetje aan frisheid”, zei hij tijdens een flashinterview aan de finish. „Ik voelde mijn benen ook wel. Dat hadden we ook verwacht. Zondag rijd ik in Hoogerheide, lekker dicht bij huis. Dat is wel leuk met al die mensen die ik daar ken. Daarna ga ik goed herstellen. Het is de bedoeling dat ik donderdag naar Tsjechië vertrek.”

                                              Van Empel

                                              Fem van Empel lijkt ook klaar om volgende week haar wereldtitel in het Tsjechische Tabor te verdedigen. De 21-jarige Brabantse was ook de sterkste in het Belgische Hamme, een cross om de X02 Badkamers Trofee. Ze vierde alweer haar zestiende zege van het seizoen

                                              Van Empel demarreerde vlak na de start. Ze nam al snel een ruime voorsprong en kwam solo over de finish. Nederlands kampioene Lucinda Brand eindigde als tweede, met een achterstand van ruim een minuut. Manon Bakker maakte met een derde plaats het Nederlandse podium compleet.

                                              Van Empel verschijnt zondag nog aan de start voor de laatste wedstrijd in de wereldbeker in Hoogerheide. Daarna vertrekt ze richting Tsjechië voor de wereldtitelstrijd die voor komende zaterdag op het programma staat.

                                              Van Empel voelde zich erg goed aan de start, zo vertelde ze in een flashinterview aan de finish. „Ik koos voor de aanval omdat ik mijn eigen tempo wilde rijden”, zei ze. „Halverwege de koers hoorde ik de speaker de tijdsverschillen omroepen. Vanaf dat moment ben ik aan de cross van zondag gaan denken. Dat wordt ook weer erg zwaar.”

                                              Comment


                                              • https://www.telegraaf.nl/sport/13961...de-wereldtitel

                                                Wat een geweldenaar is dit toch

                                                Comment


                                                • Marianne Vos won van het weekend ook nog ff knap een wedstrijd op haar 36e

                                                  Comment


                                                  • https://www.ad.nl/wielrennen/mathieu...zijn~a120865c/



                                                    PREMIUMMathieu van der Poel en Jasper Philipsen na Milaan - San Remo. © photo: Cor Vos

                                                    Mathieu van der Poel helpt Philipsen aan grootste zege uit carrière: ‘Zal hem hier altijd dankbaar voor zijn’


                                                    MET VIDEO + PODCASTMathieu van der Poel had de benen om zelf Milaan - San Remo te winnen en was het liefst met Tadej Pogacar doorgereden naar de finish. In plaats daarvan reed hij de finale in dienst van ploeggenoot Jasper Philipsen. Vanaf de Via Roma het verhaal van een altruïstisch kampioen. ,,Mathieu snapt wat het leven inhoudt. Wat belangrijk is in het leven en wat niet.”

                                                    Na het gejuich en de omhelzing met Jasper Philipsen achter de finish slaat Mathieu van der Poel een flesje achterover en doet zijn zonnebril af. Op zijn teller staat 291.6 kilometer, hij heeft Philipsen zojuist de grootste zege uit zijn carrière bezorgd en Van der Poel heeft alweer snel de helderheid van geest voor een goeie grap.

                                                    ,,Ik hoop dat ‘ie bij ons blijft’’, is het eerste wat Van der Poel lachend zegt. Een vingerwijzing naar een interview van afgelopen week waarin Philipsen, wiens contract na dit seizoen afloopt, de mogelijkheid openhoudt dat hij misschien wel voor een andere ploeg zal rijden.

                                                    Een betere ploegmaat dan Van der Poel gaat Philipsen nergens vinden. Na ritzeges in de Tour de France loodst Van der Poel hem nu in de monumentale klassieker Milaan-San Remo naar winst. Als titelverdediger met rugnummer 1 op een parelwitte regenboogtrui zijn alle ogen en camera’s de hele dag op hem gericht, maar Van der Poel is naast een groot kampioen ook altruïst. Vrijgevig op weg naar de
                                                    Via Roma.


                                                    Als enige is Van der Poel in staat de aanval van Tadej Pogacar vlak onder de top van de Poggio te counteren. In de afdaling hoort hij Philipsen in zijn oortje. ,,Ik heb Mathieu gesmeekt het rustig aan te doen in de afdaling van de Poggio.’’

                                                    Dus haalt Van der Poel eerst Matej Mohoric terug in de afdaling. Eenmaal beneden tot in de laatste kilometer doet hij hetzelfde met Tom Pidcock en Matteo Sobrero die zijn weggesprongen en zo krijgt Philipsen de uitgeleide die hij nodig heeft .

                                                    Van der Poel legt in zijn eigen woorden uit hoe zijn grootse gebaar gestalte kreeg. ,,Ik heb alles juist gedaan op de Poggio. Ik had graag met Tadej naar de meet gereden. Ik had niet verwacht dat hij een gat zou krijgen op het einde, dus ik moest heel diep gaan om hem terug te halen. Dat was cruciaal. Ik had graag overgenomen, maar had de benen niet. Als ik daarna vol was gaan rijden achter Mohoric aan, blaast Jasper zich op. Dus ik moest even wachten”, vertelt Van der Poel.

                                                    ,,Ik voelde dat ik de benen had om iedereen terug te halen. Na de Poggio, beneden, zag ik dat Jasper er bij zat en wist ik dat ik voor hem zou rijden. Jasper had al gezegd dat hij goede benen had voor de Poggio. Dan is het niet een hele moeilijke beslissing. Ik had vorig jaar veel aan Jasper te danken in Parijs-Roubaix, dat zal ik niet snel vergeten.’’

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X