Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Trump, een zegen of een ramp?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Zelfs PVV’ers lijken hun vertrouwen in Trump te verliezen



    Tweeënhalve maand geleden noemde Geert Wilders Donald Trump nog een ‘wapenbroeder’. Maar inmiddels lijkt het enthousiasme over de Amerikaanse president bekoeld bij de PVV. Tijdens een Kamerdebat moest PVV-Kamerlid Dennis Ram toegeven dat Trump wispelturig, onberekenbaar en schadelijk is, schrijft het AD.

    De importtarieven en de aanhoudende onduidelijkheid van Trump pakken slecht uit voor Nederland, erkende Ram. “Wat willen de Amerikanen nu? Dat blijft de vraag. De argumenten en maatregelen daar wisselen per dag. De VS lijken het zelf niet te weten. Wij kiezen voor een zakelijke aanpak. We moeten praten waar kan en terugduwen als het moet. De handelsoorlog raakt de gewone Nederlander.”

    Ook PVV-minister Reinette Klever (Buitenlandse Handel) ziet opeens de voordelen van de door de PVV zo verafschuwde Europese Unie. Ze wil gezamenlijk optrekken met de andere EU-lidstaten om een vuist te maken tegen de bizarre belastingverhogingen van Trump. “De Europese eenheid is belangrijk, samen staan we sterk, gezamenlijk optrekken is belangrijk”, aldus Klever.

    Het AD schrijft: “In het Kamerdebat over de aangekondigde handelstarieven van Trump viel de politieke metamorfose de andere fracties dinsdag ook op. „PVV-leider Wilders twittert niet meer zo enthousiast over Trump”, zei D66-Kamerlid Jan Paternotte. „Vroeger was hij nog een van de grootste groupies van Trump. De PVV ziet nu ook dat het beleid van de Amerikaanse president desastreus is.”

    https://www.bnnvara.nl/joop/artikele...p-te-verliezen

    Comment


    • En Trump zal 1e rij zitten bij de uitvaart van de Paus, wel cynisch dat Vance de laatste officiele gast was vd Paus

      maar ja de Paus ... hoof van een schatrijke kerk terwijl Rome stikt van de bedelaars en al jaren er giga veel sexueel misbruik in die kerk is wat maar door blijft gaan en ze ook behoorlijk anti Joods zijn. Er valt genoeg aan te merken aan die christelijke instelling.

      Comment


      • Sta niet gek te kijken als er nog een geslaagde aanslag op hem komt. Hopelijk niet bij een bezoek van Trump in Nederland, dan hebben wij een probleem.

        Comment


        • Hoop het niet want dan krijgen we Vance die vind ik enger

          Comment


          • Eerst die Putin dood aub

            Comment


            • Die is aardig op weg

              Comment


              • https://www.ad.nl/buitenland/trump-d...ogen~aa5f5dce/

                Donald Trump © REUTERS

                ‘Trump dreigt Navo-top te skippen als landen hun defenisiebudget niet ophogen’


                De Amerikaanse president zou dreigen niet naar de Navo-top te komen, eind juni in Nederland, als andere landen van het pact niet hun defensiebudgetten ophogen. Dat schrijft het Duitse nieuwsblad Der Spiegel op basis van Europese diplomatieke bronnen.

                Comment


                • Doet ie goed, we zijn te lang hier not fair geweest tov USA door onze defensie te verwaarlozen en onze afspraken met de NAVO niet na te komen waardoor mede Putin kon aanvallen. We moeten in Europa eens goed in de spiegel durven kijken.

                  Comment


                  • https://www.ad.nl/buitenland/trump-s...aard~a55c09fd/


                    Trump in de Oval Office. © ANP / EPA

                    Trump snoeit diep in overheidsuitgaven, zelfs zijn eigen achterban blijft niet gespaard


                    De Amerikaanse president Donald Trump wil de federale overheid fors inperken en 163 miljard dollar bezuinigen. Dat ook zijn eigen achterban geraakt zal worden, is volgens Amerikakenner Willem Post van Instituut Clingendael geen vergissing, maar een bewust ingecalculeerd risico in Trumps politieke strategie.


                    Klimaat, onderwijs, gezondheidszorg en huisvesting moeten het bezuren, terwijl het leger en grensbewaking juist meer geld krijgen. De ongekende bezuinigingen maken deel uit van Trumps openingsbod richting het Congres, waar zijn Republikeinse partij met een krappe meerderheid de dienst uitmaakt. Het is dus nog niet zeker dat zijn volledige plan werkelijkheid wordt, maar belangenorganisaties en oppositiepartijen slaan al alarm.

                    Behalve defensie, nationale veiligheid en sociale zekerheidsprogramma’s zoals Medicare en Social Security, zou bijna elk federaal programma met 10 procent gekort worden.

                    Cruciale hulpprogramma’s


                    De impact voor de zwaksten in de samenleving zou enorm zijn. „Trump presenteert dit als een ‘mager’ budget, en dat is het ook – letterlijk”, zegt Amerika-expert Willem Post. „Hij spaart de grote sociale programma’s, maar schrapt juist de kleine, cruciale hulpprogramma’s. Daarbij gaat het onder meer om huursubsidies, energiehulp voor mensen die hun huis niet kunnen verwarmen, voedselondersteuning voor kinderen, en hulp aan daklozen en mensen met een beperking. Veel van deze posten dreigen volledig te verdwijnen of zwaar gekort te worden.

                    Het is alsof we teruggaan naar de tijd vóór de sociale vangnetten van de jaren 60, denkt Post. Trumps adviseur in het voorstel, Russell Vought, nauw betrokken bij het ultraconservatieve Project 2025, verdedigt de plannen als een ‘historische poging om de bureaucratie te temmen’.

                    Ook Elon Musk heeft indirect invloed: diens bedrijf SpaceX zou profiteren van de gestegen defensie-uitgaven, en aanbevelingen uit zijn hoek zijn meegenomen door het onlangs opgerichte Department of Government Efficiency (Doge), een initiatief van Trump zelf.
                    President Donald Trump luistert tijdens zijn eerste ambtstermijn naar Russ Vought, die hem nu adviseert. (archieffoto) © AP

                    Werkende Amerikanen met laag inkomen


                    Dat dit ook kiezers gaat raken die hem in 2016 en 2020 hartstochtelijk steunden in de hoop op betere jaren, lijkt Trump niet te deren. Volgens Willem Post raken de bezuinigingen veelal niet de allerarmsten, omdat die vaak sowieso geen gebruik willen maken van federale hulp. „In Amerika zijn veel mensen die principieel niets van de overheid willen aannemen, hoe zwaar hun omstandigheden ook zijn. Die merken dus relatief weinig van deze maatregelen.”

                    Toch zal de impact voor een groot deel van Trumps achterban — met name werkende Amerikanen met lage inkomens — aanzienlijk zijn. Post vermoedt dat deze bezuinigingen ook bedoeld zijn om later dit jaar belastingverlagingen te kunnen aankondigen.

                    „Die zullen niet alleen de rijken, maar juist ook de lagere middenklasse wel wat ten goede komen – de kern van Trumps MAGA-achterban. En als hij Social Security en Medicare niet wil aanpakken, moet hij ergens anders snijden. En dan komt hij uit bij alles wat in zijn ogen elitair is: kunst, wetenschap, milieu, publieke omroep, universiteiten.”

                    ‘Verraad’


                    De Amerikaanse nieuwssite Politico spreekt van een ‘budget van de verschroeide aarde’. Senator Patty Murray van de Democraten noemt het plan ‘een aanval op armen om de rijken te belonen’, terwijl senator Chuck Schumer het ‘verraad aan de werkende Amerikaan’ noemt.

                    Ook binnen Trumps eigen partij klinkt kritiek. Senator Susan Collins benadrukt fijntjes dat het Congres over de begroting beslist, niet de president.

                    „Formeel heeft de president niet het budgetrecht”, legt Post uit. „Het Congres bepaalt waar het geld naartoe gaat. Maar Trump probeert dat proces steeds vaker te omzeilen met presidentiële decreten. Dat heeft hij in zijn eerste termijn al laten zien.”

                    Republikeinen slikken kritiek nog in


                    Bij een budget van deze omvang – duizenden miljarden dollars – blijft hij echter afhankelijk van de goedkeuring van het Congres. En daar wringt de schoen. Hoewel veel Republikeinse senatoren voorlopig hun kritiek inslikken uit partijdiscipline, voorspelt Post dat dit niet zal standhouden zodra de pijn voelbaar wordt in hun kiesdistricten.

                    Toch probeert Trump ook in dit geval zijn invloed te maximaliseren. Zijn team stelt zelfs dat de wet die hem verplicht begrotingsrichtlijnen van het Congres te volgen, ongrondwettelijk is. Daarmee is het plaatje van Project 2025 bijna compleet: een kleinere overheid, meer ruimte voor het bedrijfsleven en belastingkortingen voor hogere inkomens.

                    Wat volgt onvermijdelijk maandenlang politiek en juridisch gesteggel.

                    Comment


                    • dat land is al jaren bankroet gemaakt, ben benieuwd of het ze lukt daaruit te komen en zo ja in hoeveel jaren

                      Comment


                      • https://www.parool.nl/columns-opinie...ties~bddeb9e1/

                        Derk Sauer

                        Zelfs Trump begint genoeg te krijgen van de Russische machinaties

                        ‘Laten we in godsnaam gaan praten met Rusland,’ was de kop boven een lezersbrief van Bas Goedvolk deze week in Het Parool.

                        Ik kan me zijn noodkreet helemaal voorstellen. Wie wil er geen vrede? De Oekraïners voorop. En ik maak me – met Goedvolk – net zo goed ongerust over de ongekende wapenwedloop die nu aan de gang is. Die miljarden zouden veel beter besteed zijn aan onderwijs, innovatie of de klimaattransitie.

                        Toch klopt er iets niet met de ingezonden brief.

                        ‘Vrede gloort,’ zijn de eerste twee woorden van Goedvolk.

                        Hoezo?

                        Terwijl ik dit schrijf, worden steden en dorpen in Oekraïne onder vuur genomen door Russische raketten, heeft Poetin het oproepen van nog eens 160.000 rekruten bevolen en spreekt zijn woordvoerder over een algehele mobilisatie zoals in de Tweede Wereldoorlog.

                        Zelensky vraagt nu al weken om een staakt-het-vuren langs de bestaande frontlinies. Maar Poetin komt niet verder dan een armzalig 36-uursbestand rond 9 mei – als Rusland de overwinning op nazi-Duitsland viert.

                        Dat bestand is ook nog eens ingegeven door eigenbelang, omdat Poetin als de dood is dat tijdens de traditionele parade op het Rode Plein Oekraïense drones opduiken.

                        De Russische president verwees deze week het Amerikaanse vredesvoorstel naar de prullenbak omdat ‘de wortel van het kwaad’ – zoals de Russen dat steevast noemen – niet wordt aangepakt. Dat is codetaal voor het afzetten van Zelensky en het ontmantelen van Oekraïne als een zelfstandige staat.

                        Zelfs Trump begint genoeg te krijgen van de Russische machinaties.

                        Goedvolk haalt ook nog van stal dat ‘Wij/de Navo de eerste klap uitdeelden door de belofte te breken om niet uit te breiden naar het oosten’ – daarmee de Russische invasie min of meer rechtvaardigend.

                        Die belofte is een mythe – er staat nergens ook maar iets van op papier. In 1994 tekenden Rusland en de Verenigde Staten een akkoord met Oekraïne waarin de garantie werd gegeven voor de territoriale integriteit van het land in ruil voor het opgeven van kernwapens.

                        Bas Goedvolk doet er goed aan de documentaire A President, Europe and War nog eens terug te kijken. De Franse president Macron praat zich vlak voor de Russische invasie de blaren op zijn tong om Poetin ertoe te bewegen niet aan te vallen. De manier waarop Poetin Macron keer op keer om de tuin leidt, is verbijsterend.

                        De oproep van Goedvolk ‘laten we in godsnaam met Rusland gaan praten’ klinkt mooi. Maar de harde werkelijkheid is dat Poetin niet wil praten en al helemaal niet wil luisteren.

                        Het probleem met Poetin en het Rusland van nu gaat ook veel dieper. Het land is in de ban van een ongekende geweldsideologie.

                        Wat doe je met een land dat zich dagelijks schuldig maakt aan oorlogsmisdaden, zoals het bombarderen van inmiddels meer dan 2600 scholen, ziekenhuizen en kerken?

                        Wat doe je met een land dat straffeloos toestaat dat Russische soldaten Oekraïense krijgsgevangenen onthoofden en daar filmpjes van delen op sociale media?

                        Wat doe je met een land waar 16.000 Oekraïense burgers zonder vorm van proces gevangenzitten en worden gemarteld en uitgehongerd?

                        Wat doe je met een land waar elke vorm van kritiek keihard wordt onderdrukt en waar activisten zoals Navalny in gevangenschap de dood vinden?

                        Wat doe je met een land waar een wet tegen huiselijk geweld werd ingetrokken en (vaak dronken) mannen hun vrouwen straffeloos in elkaar kunnen slaan?

                        En wat doe je met een land waar naast fysiek geweld non-stop verbaal geweld door de ether schalt en op de kleuterschool kinderen al met een machinegeweer paraderen?

                        Beste Bas Goedvolk, natuurlijk moeten de wapens zo snel mogelijk zwijgen. Maar door praten alleen zal dat niet gebeuren. Poetin is alleen gevoelig voor een gebalde vuist, niet voor een geopende hand.

                        En vergeet nooit dat de oorlog in vijf minuten afgelopen kan zijn als de Russen zich terugtrekken uit een buurland waar ze niets te zoeken hebben.

                        Derk Sauer is uitgever van The Moscow Times en columnist bij Het Parool. Hij is ook ­oprichter van de Russische krant Vedomosti en oud-uitgever van RBK Gazeta.

                        Comment


                        • Putin is alleen met geweld te imponeren, helaas.

                          Comment


                          • Ja Russen zijn in het verleden ook nooit op een redelijke manier benaderbaar geweest.

                            Comment


                            • https://www.telegraaf.nl/nieuws/1141...tegen-syrie-op

                              Trump: VS heffen alle sancties tegen Syrië op

                              RIYAD - De Verenigde Staten heffen alle sancties tegen Syrië op. Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump aangekondigd. Volgens Trump dienden de sancties een belangrijke functie, maar moet Syrië nu verder.




                              „Ik zal de opheffing van de sancties tegen Syrië bevelen om hen een kans te geven groots te worden”, zei Trump tijdens een bijeenkomst in de Saudische hoofdstad Riyad. „Het is hun moment om te schitteren. We halen ze er allemaal af.” De Amerikaanse president wenste Syrië succes. „Laat ons iets heel bijzonders zien.”

                              Het Witte Huis liet dinsdag weten dat Trump woensdag een korte ontmoeting heeft met de nieuwe Syrische leider Ahmed al-Sharaa in Saudi-Arabië. Hij wierp in december het regime van president Bashar al-Assad omver. Al-Sharaa probeerde de Verenigde Staten er al eerder toe te bewegen de sancties tegen het door oorlog geteisterde land te versoepelen.

                              ’Extreem postitief’



                              De Syrische minister van Buitenlandse Zaken, Asaad Shibani, zegt het besluit te verwelkomen. „Syrië beschouwt deze aankondiging als extreem positief en staat klaar om een relatie met de VS op te bouwen die gebaseerd is op wederzijds respect, vertrouwen en gedeelde belangen.”

                              Tegen het Syrische staatspersbureau had de buitenlandminister het over een „cruciaal keerpunt voor het Syrische volk, terwijl we toewerken naar een toekomst van stabiliteit, zelfredzaamheid en echte wederopbouw na een jarenlange verwoestende oorlog.” Op X sprak Shibani ook zijn dank uit aan Saudi-Arabië voor de inspanningen „die leidden tot het opheffen van de sancties.”

                              Comment


                              • https://www.ad.nl/politiek/amerikaan...-top~aae2ccb9/


                                Rutte en Trump eerder dit jaar. © AFP

                                Amerikaanse Navo-ambassadeur: Trump komt naar Den Haag voor top


                                De Amerikaanse president Donald Trump zal wél aanwezig zijn bij de Navo-top eind juni in Den Haag. Dat zegt de Amerikaanse Navo-ambassadeur dinsdagmiddag in een persgesprek. Er werd gespeculeerd over het wegblijven van Trump, maar de Navo-gezant van het Witte Huis ziet de komst van de Amerikaanse president juist als kans.



                                „We plannen zijn komst”, zegt de nieuwe Amerikaanse Navo-ambassadeur Matthew G. Whitaker dinsdag in een vragenronde met journalisten. „We gaan ervan uit dat hij komt, de president zal de kans nemen om met 31 van onze partners te spreken.”

                                Via de Duitse krant Der Spiegel lekte onlangs uit dat Trump zou dreigen met wegblijven van de Navo-top, zeker als de andere landen niet genoeg investeren in Defensie. Maar dat scenario lijkt nu van de baan.

                                De nieuwe Amerikaanse ambassadeur bij de Navo in Brussel herhaalt dat het bondgenootschap belangrijk blijft voor de VS. De andere 31 landen zijn volgens hem ‘onze meest betrouwbare partners’.

                                Meer geld naar defensie


                                Maar de andere landen - én Amerika zelf - moeten veel meer doen om hun beveiliging en afschrikking op orde te brengen. Eerder lekte al uit dat de Navo werkt aan een nieuwe norm, waarbij landen 5 procent van hun economie aan Defensie moeten besteden (dat is nu nog 2 procent). Whitaker bevestigt het percentage, al vallen daar ook bredere investeringen onder, bijvoorbeeld in wegen, bruggen en digitale beveiliging.

                                „5 procent is niet zomaar een percentage, het is een noodzaak om meer te investeren in onze veiligheid. Bestedingen voor infrastructuur en cyber mogen meetellen voor die Navo-norm, er is natuurlijk meer nodig dan alleen raketten, tanks en pantserhouwitsers. Maar het moet wel echt aan Defensie gerelateerd zijn.”

                                Tijdens de Navo-top in juni moeten de details van het zogenoemde ‘The Hague Investment Plan’ verder uitgewerkt worden.

                                Voor Nederland zal het een enorme opgave worden om in vijf jaar tijd de Defensiebegroting te verhogen van 2 naar 5 procent van het bruto binnenlands product. Omgerekend zou er jaarlijks gemiddeld dan 30 miljard euro meer naar de krijgsmacht moeten dan nu.

                                ‘VS beweegt niet weg van EU’


                                Whitaker ontkent dat de VS wegbeweegt van de Europese Unie. Wel moet Amerika met meer rekening houden dan alleen de veiligheid op het Europese continent, benadrukte de ambassadeur. Ook wil hij dat de Europese Navo-landen hun raketten, tanks en vliegtuigen blijven kopen in de VS.

                                Comment


                                • https://www.telegraaf.nl/nieuws/4226...op-in-den-haag

                                  Donald Trump komt wel naar NAVO-top in Den Haag

                                  AMSTERDAM - De Amerikaanse president Donald Trump komt volgende maand naar Den Haag voor de NAVO-top, verzekert de Amerikaanse ambassadeur bij het bondgenootschap. „Ik verwacht en plan het, en we moeten er helemaal van uitgaan dat Donald Trump in Den Haag zal zijn voor de top”, zei ambassadeur Matt Whitaker.




                                  Over Trumps komst zijn twijfels, omdat hij de Amerikaanse steun voor de NAVO afhankelijk lijkt te maken van hoeveel de andere lidstaten in hun verdediging steken. Als zij de VS daarvoor blijven laten opdraaien, trekken die hun handen van ze af, zei Trump al meermaals. Maar als de president van de VS, de grote beschermheer van de alliantie, wegblijft, dreigt die in een crisis te belanden.

                                  De Amerikanen, de NAVO en ook de Nederlandse organisatoren zeggen al langer geen reden hebben om te twijfelen aan Trumps komst. Ook Whitaker sprak al eerder geruststellende woorden.

                                  Trump wil dat NAVO-landen 5 procent van hun bbp puur aan defensie gaan uitgeven. Eerder dreigde de Amerikaanse president volgens het Duitse nieuwsblad Der Spiegel weg te blijven van de top in Nederland als de NAVO-landen niet aan de norm gaan voldoen.

                                  Comment


                                  • https://www.telegraaf.nl/financieel/...gen-door-trump

                                    ’Federal Reserve schrapt zelf 10% van alle banen na dreiging bezuinigingen door Trump’

                                    AMSTERDAM - De Amerikaanse Federal Reserve wil haar personeelsbestand met 10% verkleinen, zo’n 2400 banen van het totaal. Dat blijkt uit een interne memo van voorzitter Jerome Powell aan het personeel van het stelsel van centrale banken.

                                    © Getty Images

                                    Federal Reserve-voorzitter onder vuur van president Trump, grijpt zelf in met besparing.




                                    Volgens Powells argumenten in de memo, ingezien door Reuters, moet de maatregel bijdragen aan een efficiëntere organisatie. De ingreep sluit aan bij pogingen van president Trump en adviseur-ondernemer Elon Musk om via DOGE (Department of Government Efficiency) het federale apparaat te hervormen en drastisch in te krimpen.

                                    De onafhankelijke Federal Reserve Fed telt 24.000 werknemers. De afbouw zou volgens de memo geleidelijk over meerdere jaren worden doorgevoerd en richt zich op „stapsgewijze” aanpassingen. Er zijn vooralsnog geen verplichte ontslagen aangekondigd. De Fed wilde geen toelichting geven.

                                    ’Gezond’



                                    „Het is gezond voor elke organisatie om periodiek het personeelsbestand en het gebruik van belastinggeld opnieuw te evalueren”, aldus Powell in zijn mail. Hij verwees naar vergelijkbare ingrepen in de jaren 90 onder president Clinton.

                                    De Fed, die zelfstandig opereert en zijn budget niet door het Congres of het Witte Huis laat bepalen, onderstreepte in de mail een voorwaarde: de bezuinigingen mogen geen afbreuk doen aan de kwaliteit en de onafhankelijkheid. „Onze inspanningen blijven van hoge kwaliteit, niet-politiek en gericht op de kerntaken”, aldus Powell.

                                    Kritiek Trump op Powell



                                    President Trump uitte recent zware kritiek op Jerome Powell, vooral omdat hij de beleidsrente niet verlaagt. In zijn vorige ambtsperiode bekritiseerde de Republikein Powell vanwege zijn renteverhogingen. Trump noemde de voorzitter onlangs een ’dwaas’, dreigde kort hem te ontslaan en claimde meer van rente te snappen dan Powell.

                                    Maar toen de financiële markten te hoop liepen tegen een ingreep bij de onafhankelijke bank door de president en er forse koersdalingen volgden, herriep de president zijn plannen voor de ’stijfkop’. Hij stelde daarna dat hij Powell niet zou ontslaan voordat diens termijn in 2026 afloopt.

                                    ’Miljarden bespaard’



                                    Volgens de website van DOGE zou sinds het aantreden van Trump op 20 januari $140 miljard aan overheidsuitgaven zijn bespaard. Daaronder grote ingrepen bij het ministerie van Buitenlandse Ontwikkelingshulp, Onderwijs en Volksgezondheid.

                                    Amerikaanse media ontdekten dat in die telling miljoenen dollars werden verward met miljarden. Bovendien zijn oude contracten, uit 2005 en 2006, meegeteld waardoor het totale effect nog onduidelijk is.


                                    Comment


                                    • https://www.telegraaf.nl/nieuws/1392...t-joe-biden-82

                                      ’Agressieve vorm’ van prostaatkanker vastgesteld bij Amerikaanse ex-president Joe Biden (82)

                                      Er is een „agressieve vorm” van prostaatkanker vastgesteld bij de Amerikaanse oud-president Joe Biden (82). Dat heeft zijn woordvoerder bekendgemaakt in een verklaring.

                                      © ANP / Anadolu

                                      Er is prostaatkanker vastgesteld bij de Amerikaanse oud-president Joe Biden (82).




                                      Bij Biden werd vrijdag de diagnose gesteld nadat hij last had gekregen van urinewegklachten, aldus de verklaring. Toen werd ook duidelijk dat er uitzaaiingen naar het bot waren.

                                      De verklaring van zijn woordvoerder brengt evenwel hoopgevend nieuws. “Hoewel dit een agressievere vorm van de ziekte is, lijkt de kanker hormoongevoelig te zijn, waardoor effectieve behandeling mogelijk is. De president en zijn familie bekijken de behandelopties met zijn artsen.”

                                      Joe Biden was president van de VS van 2021 tot 2025. Hij wilde opgaan voor een tweede termijn, maar stapte uiteindelijk uit de race nadat er twijfels waren over zijn fysieke en mentale capaciteiten. Hij versprak zich steeds vaker en oogde fragiel. Ook kwam hij niet goed uit de verf in een debat tegen Donald Trump. Op 20 januari van dit jaar nam Trump het stokje van Biden over.

                                      Stilte rondom Biden



                                      Sinds hij het Witte Huis verliet, heeft Biden nog maar weinig van zich laten horen. Volgens Amerikaanse media brengt hij het grootste deel van zijn tijd door in zijn woning in Delaware en reist hij geregeld naar Washington om daar te praten met zijn medewerkers over het leven na het presidentschap. Hij gaf een interview als reactie op enkele boeken waarin werd beschreven dat hij cognitief niet meer in staat was om president te zijn. “Dat is niet waar”, zei hij daarover. “Er is geen niets om dat te onderbouwen.”

                                      Comment

                                      Working...
                                      X