Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Buitenlands voetbal topic

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • dat wordt een wk vd schande...

    https://www.ad.nl/buitenland/qatar-z...heen~aa276206/

    Qatar zet kort voor het WK duizenden gastarbeiders per direct huis uit: ‘We kunnen nergens heen’


    Nog geen maand voor de aftrap van het WK voetbal heeft Qatar in rap tempo duizenden gastarbeiders hun huis uit gezet. Flatgebouwen in de hoofdstad Doha zijn ontruimd, mogelijk om voetbalfans onderdak te kunnen bieden. De arbeiders kregen soms maar twee uur om hun spullen te pakken of werden met bed en al op de stoep gezet, meldt Reuters.

    Comment


    • Barcelona wint in blessuretijd, Lewandoski

      Comment


      • Ten Hag lijkt dat Manchester ook langzaam op de rit te krijgen, staan nu 5e voor Chelsea

        Comment


        • Het WK nadert nu ook snel, raar gevoel in deze donkere maanden

          Comment


          • Zo Real Madrid vernedert Celtic met 5-1, en RB Leipzig vernedert in Donetsk, Shakthar met 0-4

            Comment


            • Comment


              • Gerard Pique heeft plots bekend gemaakt te stoppen met voetballen. Komend weekend is zijn laatste wedstrijd voor Barcelona.

                Comment


                • Liverpool is te koop gezet door Amerikaanse eigenaren. Zal wel weer een olieboer uit het Midden Oosten op af komen.

                  Comment


                  • Je krijgt er haast bewondering voor dat je zo kan zijn... Eerst mede-creëert hij deze hele situatie met het WK in Qatar en nu hij er zelf niks meer mee te maken heeft, gaat hij vlak voor de start van het WK zijn handen schoonwassen en de huidige FIFA bazen te kakken zetten.


                    Voormalig FIFA-baas Blatter: 'Keuze voor WK in Qatar was een vergissing'


                    Voormalig FIFA-voorzitter Sepp Blatter heeft zich een kleine twee weken voor de start van het WK kritisch uitgelaten over gastland Qatar. De oud-bestuurder zegt dat het veelbesproken emiraat het toernooi nooit had mogen krijgen.

                    https://www.nu.nl/wk-voetbal/6234707...ergissing.html

                    Comment


                    • Originally posted by Willy Wonka View Post
                      Het WK nadert nu ook snel, raar gevoel in deze donkere maanden

                      Een voordeel is wel dat de toppers die altijd een zwaar seizoen draaien bij hun club nu niet helemaal uitgeput zijn wat aan het einde van een seizoen wel het geval is. Eigenlijk mag het van mij altijd gehouden worden om deze tijd

                      Comment


                      • dat kan een voordeel zijn, maar er zijn altijd spelers wel geblesseerd of zitten op de bank bij hun club en dan is het weer een probleem en in de winter een wik vind ik qua sfeer niet fijn en zeker niet qua weer in stadions, en anders moeten ze het altijd in zo'n niet voetballand/woestijnland plaats vinden zonder sfeer en publiek wat er betaalbaar heen kan

                        gelukkig is dit de enige keer, nog los van dat alle competities zo op de helling moeten, nee het is een grof schandaal dat de WK in de winter in Quatar gehouden wordt en gelukkig zijn ze daar nu ook achter.

                        Comment


                        • https://www.ad.nl/buitenlands-voetba...wski~a529da69/

                          Frenkie de Jong loodst Barcelona met prachtige assist naar zege op Osasuna ondanks rood Lewandowski


                          MET SAMENVATTINGFrenkie de Jong heeft met een prachtige assist een belangrijke bijdrage gehad bij de zege van FC Barcelona op bezoek bij Osasuna in La Liga: 1-2. De Oranje-international gaf in de 85ste minuut de pass bij de goal van invaller Raphinha. Barça speelde ruim een uur met tien man na een tweede gele kaart (en dus rood) voor Robert Lewandowski.

                          Dankzij de overwinning vergroot koploper Barcelona de voorsprong op naaste belager Real Madrid tot vijf punten. De Madrilenen hebben echter een wedstrijd minder gespeeld. Donderdag neemt Real Madrid het thuis op tegen Cádiz. Daarna volgt de winterstop (met het WK). De ploeg van Xavi gaat, mede dankzij De Jong, als lijstaanvoerder van Spanje de tweede seizoenshelft in.

                          Barça begon moeizaam in Pamplona tegen Osasuna, de nummer zes van La Liga. Na zes minuten stond het zelfs al 1-0 toen verdediger David García uit een hoekschop raak kopte. Ook in het vervolg van de eerste helft creëerden de bezoekers amper kansen. Een nieuwe tik kreeg Barça na een halfuur: Lewandowski deelde een beuk uit, kreeg zijn tweede gele kaart en kon gaan douchen.

                          In de tweede helft tapte het tiental van FC Barcelona uit een ander vaatje. Dat leverde al in de 48ste minuut de gelijkmaker op van Pedri: 1-1. Daarna ging Barça op zoek naar meer, maar tot grote kansen leidde dat niet. Tot de 85ste minuut, toen De Jong als laatste man in de opbouw een prachtige pass in de loop op invaller Raphinha in huis had. De Braziliaan kopte de bal achter de Osasuna-keeper in het doel: 1-2.

                          Wisselspeler Piqué krijgt rood bij afscheid

                          Opvallend was dat Gerard Piqué, die in het weekeinde alvast afscheid had genomen van zijn eigen publiek maar in deze uitwedstrijd nog wel op de bank zat, halverwege ook met rood werd weggestuurd. Hij had in de rust op weg naar de kleedkamer te veel praatjes tegen scheidsrechter Jesús Gil Manzano. Piqué kon daardoor in zijn laatste duel voor de club niet meer invallen. Piqué had vorige week onverwacht aangekondigd te stoppen.

                          Comment


                          • https://www.telegraaf.nl/nieuws/4458...ij-ziggo-sport

                            Europees clubvoetbal vanaf 2024 alleen te zien bij Ziggo Sport


                            AMSTERDAM - De wedstrijden in de Champions League, de Europa League én de Conference League zijn met ingang van het seizoen 2024-2025 te zien bij Ziggo Sport. Dat maakte de zender donderdag bekend. Het contract tussen Ziggo Sport en de UEFA geldt van medio 2024 tot medio 2027.

                            Ziggo Sport heeft als enige partij de exclusieve rechten verworven voor de drie competities. Het is voor het eerst dat één zender alle drie de competities van het Europese clubvoetbal uitzendt. De wedstrijden van de deelnemende Nederlandse clubs zijn voor iedereen gratis te streamen via de Ziggo Go-app.

                            De rechten van de Europa League en Conference League liggen tot die tijd bij Talpa. RTL zendt de Champions League uit. Vorige week werd bekend dat zij de rechten gaan kwijtraken.

                            Comment


                            • Originally posted by Scuderia View Post
                              Je krijgt er haast bewondering voor dat je zo kan zijn... Eerst mede-creëert hij deze hele situatie met het WK in Qatar en nu hij er zelf niks meer mee te maken heeft, gaat hij vlak voor de start van het WK zijn handen schoonwassen en de huidige FIFA bazen te kakken zetten.


                              Voormalig FIFA-baas Blatter: 'Keuze voor WK in Qatar was een vergissing'


                              Voormalig FIFA-voorzitter Sepp Blatter heeft zich een kleine twee weken voor de start van het WK kritisch uitgelaten over gastland Qatar. De oud-bestuurder zegt dat het veelbesproken emiraat het toernooi nooit had mogen krijgen.

                              https://www.nu.nl/wk-voetbal/6234707...ergissing.html
                              Zo schaamteloos! Ben benieuwd of FIFA nu van dit hele drama geleerd heeft, of volgende keer ook gewoon weer gaat voor het hoogste (omgekochte) bod.

                              Comment


                              • Nou het WK-bid van Saoedi Arabië maakt goede kans hoor ik... Dat belooft weinig goeds. Maar ze gaan dat dan samen organiseren met Griekenland en Egypte?

                                Anders kanshebbers zijn gezamenlijke organisatie door Spanje/Portugal met Oekraïne En Argentinië, Chili en Uruguay willen het ook gezamenlijk organiseren.

                                Begint allemaal steeds gekker te worden. Spanje en Portugal snap ik nog wel, maar dat Oekraïne er dan bij betrokken moet worden snap ik niks van.

                                Comment


                                • waar maakt dat goede kans? Denk dat Spanje/Portugal dan beste kans maakt, voor Argentinie

                                  een land in oorlog wat dan hopelijk over is wat kapot geschoten is lijkt me kansloos, hooguit een EK ooit dan heb je ook minder stadioncapaciteit nodig.

                                  Comment


                                  • Hypocriete gedoe we waren ook op de Spelen in China en Rusland, formule 1 rijdt ook in meerdere landen met verachtelijke bewinden aan de macht.

                                    Comment


                                    • En volgende keer gaan we naar Noord-Korea en kunnen we zeggen: 'Ach we gingen ook naar Qatar, dus niet zo hypocriet'.

                                      Zo wordt de grens steeds een stuk verder gelegd. Je komt nooit verder door alles maar door de bril van hypocrisie te bekijken.

                                      Comment


                                      • https://www.ad.nl/wk-voetbal/afspraa...olgd~a5181776/

                                        Afspraak met Qatar over supporters tijdens WK: Dronkenschap toegestaan, lhbti’ers niet vervolgd


                                        Qatar heeft beloofd dat fans tijdens het WK voetbal amper een strobreed in de weg gelegd wordt. Ze mogen dronken worden, op tafels klimmen en demonstreren. Mensen uit de lhbti-gemeenschap hoeven niet bang te zijn voor vervolging.

                                        Dat staat in een document dat in handen is van deze krant, en dat eerder gedeeld is met voetbalbond KNVB en het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het is een weergave van afspraken tussen de toernooiorganisatie en de politie in Qatar. Die afspraken zijn nooit officieel naar buiten gebracht. Het organisatiecomité en de FIFA reageren niet op vragen over het onderwerp.



                                        De regels zijn voor Qatarese begrippen erg soepel. Er is ‘clementie ten aanzien van gedrag dat geen bedreiging vormt voor de fysieke integriteit of eigendommen’, zo valt te lezen. Dronken fans wordt in principe geen strobreed in de weg gelegd, behalve als ze gewelddadig worden of als het om ‘ernstige alcoholvergiftiging’ gaat. Dan worden ze in zogenaamde ‘ontnuchteringstenten’ gezet.

                                        Op tafels staan


                                        Supporters mogen tijdens hun verblijf marsen houden, zingen en muziek maken. Ook mogen ze op tafels en stoelen gaan staan om een lied aan te heffen, en desgewenst ook vlaggen om standbeelden wikkelen. De fans mogen in Qatar dragen wat ze willen, zolang ze bijvoorbeeld in de buurt van een moskee ‘internationaal geaccepteerde etiquette’ respecteren. Wel is het zo dat mensen die op straat of in het stadion hun shirt uittrekken, gevraagd kan worden dat weer aan te doen.



                                        Journalisten en activisten hebben volgens de tekst het recht te zeggen en schrijven wat ze willen, en zich uit te spreken over mensenrechten. Niemand wordt de toegang tot het land geweigerd. Demonstraties worden toegestaan zolang het geen ‘veiligheidsissue’ wordt. Spandoeken zijn toegestaan zolang ze ‘respectvol’ zijn.

                                        Het stuk meldt verder dat mensen uit de lhbti+-gemeenschap die in het openbaar affectie tonen, niet worden terechtgewezen, vastgezet of vervolgd. Ze mogen ook regenboogvlaggen dragen. Mensen van hetzelfde geslacht mogen samen op een hotelkamer slapen. Vrouwen die aangifte doen van aanranding of verkrachting hoeven niet te vrezen vervolgd te worden voor bijvoorbeeld overspel of buitenechtelijke seks.

                                        Geen bevestiging officiële richtlijnen


                                        Het document waarin de soepele regels beschreven staan, is enkele weken terug door een buitenlandse tak van de Amerikaanse veiligheidsdiensten (Osac) verspreid onder expats in Qatar. Navraag bij de KNVB leert dat de voetbalbond delen van het document gezien heeft tijdens overleggen met de FIFA en de toernooiorganisatie. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft eerder ook ‘kennisgenomen’ van de tekst, meldt een woordvoerder.

                                        Toch is de status van de presentatie enigszins onduidelijk, het is ook niet bekend wanneer die is opgesteld. Hoewel het document door diverse autoriteiten bekeken en gedeeld is, bevestigen Qatar en de FIFA nergens dat het om officiële richtlijnen gaat.

                                        Die omzichtigheid komt mogelijk voort uit de gevoeligheden die in het land leven rond het onderwerp, zegt Ronan Evain, voorzitter van belangenvereniging Football Supporters Europe. ,,Wij zijn al heel lang met Qatar in gesprek, maar het blijft altijd bij zachte toezeggingen. Daardoor is nog steeds onduidelijk met welke risico’s fans rekening moeten houden als ze die kant op reizen.’’

                                        Zolang de autoriteiten niet klip en klaar bevestigen dat bepaalde uitingen niet strafbaar zijn tijdens het WK, moet je rekening blijven houden met de wetten die in Qatar gelden, stelt Evain. Met sharia-wetgeving dus. ,,Je weet nooit wat er gebeurt tijdens zo’n toernooi. Je wilt als homoseksuele supporter niet het risico lopen om in de cel terecht te komen. Volgens de wet in Qatar behoort zo’n straf tot de mogelijkheden.’’

                                        Halfbakken verhaal


                                        Supportersclub Oranje is niet geïnformeerd over de afspraken. ,,Ik vind het een beetje een halfbakken verhaal waar ik niet zoveel mee kan’’, zegt Theo Pouw namens de Supportersclub Oranje. ,,Iedereen wil er een voetbalfeest van maken: als gastheer moet je dan zorgen dat je een goede gastheer bent en als gast een goede gast.”

                                        Volgens Pouw ‘moet iedereen een beetje inschikken’. ,,Qatar is geen land met een rijke voetbalhistorie, maar het land leert wel snel. Ze hebben er zoveel geld en energie in gestopt, dan willen ze er toch ook een voetbalfeest van maken? Ik ben er nooit bang voor geweest dat het er straks niet netjes en gezellig aan toe gaat.’’

                                        De LSVD, een Duitse belangenvereniging voor lhbti+-rechten, riep de Duitse overheid deze week op een expliciete reiswaarschuwing af te geven voor alle personen die tot hun achterban behoren. Het verzoek van de LSVD komt na uitspraken van WK-ambassadeur Khalid Salman in een documentaire over het WK voetbal, die dinsdagavond werd uitgezonden. Salman betitelt homoseksualiteit als ‘geestelijke schade’.

                                        Astrid Oosenbrug, voorzitter van belangenvereniging COC Nederland, kan zich voorstellen dat mensen uit haar achterban niet naar Qatar reizen, zelfs als de soepele regels tijdelijk van kracht zijn. ,,Die gelden dan voor toeristen, voor de commercie wordt een uitzondering gemaakt. Voor mensen uit onze groep in Qatar verandert niets. Ik zou me daar niet fijn bij voelen.’’

                                        Gijs de Jong, secretaris-generaal van de KNVB, vertrouwt er desondanks op dat alle Oranjefans veilig in Qatar kunnen verblijven. ,,Je hoeft sowieso niet bang te zijn voor overvallen en dergelijke. Verder helpt het om te beseffen dat Qatar geen Afghanistan is. Vrouwen hoeven niet verplicht gesluierd over straat. Maar je gaat wel naar het Midden-Oosten, daar moet je rekening mee houden. Een regenboogvlag dragen is prima, maar je moet niet met twintig man met regenboogvlaggen een moskee in gaan. Dat wordt gezien als provocatie.’’

                                        De Jong zegt dat de voetbalbond van de toernooiorganisatie ‘harde garanties’ kreeg voor de veiligheid van de lhbti+-gemeenschap. De KNVB is ervan overtuigd dat mensen niet het risico lopen vervolgd te worden op basis van hun geaardheid. Onbekend is hoeveel mensen uit de lhbti+-gemeenschap naar Qatar afreizen. Er zijn voor zover bekend geen acties of demonstraties aangekondigd.



                                        Comment


                                        • Begint al ruim over een week, leeft nog amper, ook raar in november

                                          Comment


                                          • Daverende verrassing in Engeland waar Manchester City thuis verliest van laagvlieger Brentford

                                            Comment


                                            • https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws...blessures.html

                                              Deze spelers gaan het WK voetbal 2022 in Qatar (mogelijk) missen door blessures

                                              Het WK in Qatar staat nu echt voor de deur, maar bij veel landen nemen de blessurezorgen ook toe. Elk pijntje kan nu fataal zijn en voor een aantal spelers is dat zelfs al het geval. VoetbalPrimeur neemt de belangrijkste blessuregevallen bij de WK-landen met je door.





                                              Nederlands elftal
                                              Ook bij Oranje zijn blessures een onderwerp van gesprek. Georginio Wijnaldum en Bruno Martins Indi kunnen door kwetsuren niet mee naar Qatar. Eerstgenoemde brak in augustus zijn scheenbeen, waardoor hij nog altijd aan het revalideren is. Martins Indi viel tegen Ajax uit met een bovenbeenkwetsuur, waardoor er een streep door zijn WK ging.

                                              Louis van Gaal zal zich daarnaast flink zorgen maken om Denzel Dumfries. De rechtsback zit al bij de WK-selectie, maar liep in zijn laatste wedstrijd met Internazionale een knieblessure op. Daarnaast is Memphis Depay nog altijd niet fit, maar de aanvaller is wel geselecteerd voor het WK door de bondscoach. Bij Oranje krijgt Memphis de kans om verder te herstellen. Het is nu al zo goed als uitgesloten dat de spits gaat starten in het eerste groepsduel met Senegal.

                                              Frankrijk
                                              De titelverdediger wordt misschien wel het ergst geplaagd door blessures richting het WK. Zo hebben belangrijke krachten Paul Pogba en N’Golo Kanté het eindtoernooi niet weten te halen. Eerstgenoemde heeft een knieblessure, Kanté ervaart problemen met zijn hamstring. Dat terwijl Pogba en Kanté tijdens de laatste eindtoernooien steevast van grote waarde waren voor de Fransen.

                                              Het leek er aanvankelijk op dat Raphaël Varane ook niet naar Qatar kon, toen hij het veld in tranen verliet tegen Liverpool. Inmiddels is duidelijk dat de verdediger gewoon naar het WK zal gaan. Bij Manchester United speelde hij in de laatste weken echter geen enkele wedstrijd.

                                              Argentinië
                                              Dit moet het WK worden van Lionel Messi, maar hij heeft zijn teamgenoten dan wel keihard nodig. Het zag er op blessurevlak niet heel rooskleurig uit voor Argentinië, maar toch zijn Paulo Dybala, Ángel Di Maria en Leandro Paredes geselecteerd door bondscoach Lionel Scaloni. De drie kwakkelden recent nog met blessures. Iemand die er niet bij is, is vaste waarde Giovani Lo Celso. Hij heeft de race tegen de klok met zijn blessure niet gewonnen.

                                              Engeland
                                              De Engelsen zitten normaal gesproken heel erg dik in hun backs, maar dat is nu even niet meer het geval. Reece James en Ben Chilwell zijn allebei geblesseerd en zullen niet op het WK te bewonderen zijn. De back van Chelsea herstelt van een gescheurde knieband en de linkspoot van Chelsea viel geblesseerd uit tegen Dinamo Zagreb.

                                              Zuid-Korea
                                              Bij de Zuid-Koreanen was de paniek groot: absolute vedette Heung-Min Son moest geopereerd worden aan zijn oog, waardoor zijn WK in gevaar leek te komen. De aanvaller van Tottenham Hotspur maakte echter al bekend dat hij 'gewoon' ging spelen op het eindtoernooi, terwijl hij nu ook bij de selectie zit. Bondscoach Paulo Bento houdt echter wel nog een slag om de arm: hij zegt dat de situatie van Son 'van dag tot dag' bekeken moet worden.

                                              Duitsland
                                              Voor de Duitsers zag het er lang goed uit op blessuregebied, maar niets is minder waar. Timo Werner, Marco Reus en Lukas Nmecha raakten vlak voor het WK geblesseerd, waardoor ze niet mee kunnen naar Qatar. Vooral voor Reus is dat bijzonder zuur: dit is nu al de vierde keer dat hij een eindtoernooi met Duitsland mist door een blessure. Er waren bij Duitsland ook zorgen om Thomas Müller, maar de middenvelder van Bayern München zit wel bij de selectie.

                                              België
                                              Bij onze zuiderburen bestaat er onzekerheid over Romelu Lukaku. De spits is geselecteerd, maar kampt met met spierproblemen. Het lijkt erop dat Lukaku pas in de knock-outfase van het WK weer kan gaan spelen. Daarnaast is het duidelijk dat AC Milan-creatieveling Alexis Saelemakers helemaal niet naar Qatar gaat. Hij kampt met een knieblessure.

                                              Senegal, Ecuador en Qatar
                                              Twee van de drie Oranje-opponenten moeten een of meerdere spelers missen op het WK. Zo weet Senegal al dat het geen beroep kan doen op Bayern München-back Bouna Sarr en Spartak Moskou-aanvaller Keita Baldé. Sterspeler Sadio Mané leek daar bij te komen, maar ondanks een blessure gaat hij wel mee naar Qatar. Mané moet de eerste duels van Senegal waarschijnlijk wel laten schieten.

                                              Ecuador zal het zonder Monterrey-aanvaller João Rojas moeten doen, doordat hij kampt met een kruisbandblessure. Qatar heeft zover bekend nog geen spelers die afhaakten voor het WK in eigen land.

                                              Mexico
                                              Bij de Mexicanen gaat de aanvallende middenvelder Jesús Corona niet mee naar de eindronde. De ex-speler van FC Twente is niet op tijd terug van zijn zware enkelblessure die hij opliep bij zijn club Sevilla. Bondscoach Gerardo Martino heeft dan ook besloten om hem niet mee te laten gaan naar het WK.

                                              Portugal
                                              Liverpool-sterkhouder Diogo Jota kan Cristiano Ronaldo niet gaan helpen aan zijn eerste wereldtitel deze winter. In oktober raakte de aanvaller geblesseerd in de topper tegen Manchester City, waardoor zijn WK al voorbij is voordat het is begonnen.

                                              Marokko
                                              De Leeuwen van de Atlas kunnen geen beroep doen op Tarik Tissoudali in Qatar. De sterkhouder van AA Gent scheurde zijn kruisband af na een erg sterk seizoen. De oud-speler van onder meer De Graafschap en VVV-Venlo zit nu middenin zijn herstel. Sevilla-spits Youssef En-Nesyri en FC Barcelona-huurling Ez Abde zijn twijfelgevallen voor het WK.

                                              Spanje
                                              Sergi Roberto en Gerard Moreno zitten nu in de lappenmand en gaan dus niet met Spanje naar het WK. De Zuid-Europeanen kenden ook nog veel andere twijfelgevallen, zoals Álvaro Morata en Marcos Llorente, maar zij zijn allemaal fit genoeg bevonden door bondscoach Luis Enrique.

                                              Uruguay
                                              Ronald Araújo leek het WK te moeten missen door een blessure die hij opliep in een oefeninterland tegen Iran, maar niets is minder waar. De verdediger van FC Barcelona werkt hard aan zijn herstel en zit gewoon bij de Uruguayaanse selectie. Het is wel afwachten wanneer de Zuid-Amerikanen een beroep kunnen doen op Araújo op het WK.

                                              Comment


                                              • https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws...t-ten-hag.html

                                                'Ronaldo-interview slaat in als een bom: Manchester United in gesprek met Ten Hag'

                                                De clubleiding van Manchester United gaat met manager Erik ten Hag in gesprek. Aanleiding is het explosieve interview van Cristiano Ronaldo, waarin hij de club onderuit haalde en aangaf 'geen respect' voor Ten Hag te hebben.





                                                Het interview van Ronaldo is als een bom ingeslagen bij Manchester United. Volgens The Telegraph wordt er spoedig beslist over wat er met Ronaldo moet gebeuren. De clubleiding is diep teleurgesteld in Ronaldo vanwege diens aanval op de club en Ten Hag. Het lijkt erop dat de Portugees het interview getimed heeft, mogelijk in de hoop dat Manchester United niets anders kan dan hem in januari te laten gaan om de schade zoveel mogelijk te beperken en de rust terug te laten keren. Het is geen geheim dat Ronaldo ontevreden is bij Manchester United. Onder Ten Hag is hij zijn basisplaats kwijtgeraakt.

                                                Manchester United won zondagavond met 1-2 van Fulham en wenste nog niet te reageren om de aandacht niet af te leiden. De club kreeg vlak voor de vlucht naar Manchester te horen wat Ronaldo bij Piers Morgan allemaal gezegd heeft.

                                                Bij het gesprek zit Ten Hag, samen met voorzitter Richard Arnold, sportief directeur John Murtough en clubeigenaar Joel Glazer.

                                                Comment


                                                • https://www.telegraaf.nl/entertainme...n-bij-wk-qatar

                                                  Rod Stewart wijst aanbod van ruim een miljoen af voor optreden bij WK Qatar

                                                  Rod Stewart heeft onthuld dat hij ruim een miljoen euro heeft afgeslagen voor een optreden tijdens het WK voetbal in Qatar. De zanger stelt dat het ’niet oké’ zou zijn om daar heen te gaan terwijl er zoveel mensenrechten worden geschonden.



                                                  „Er is mij vijftien maanden geleden een hoop geld geboden, meer dan een miljoen dollar, om daar te spelen”, vertelt hij in een interview met The Times. „Dat heb ik afgeslagen.” Gezien in het land homoseksualiteit illegaal is, vindt Stewart, die zich hard maakt voor de LGBTQ+ gemeenschap, dat het niet goed zou zijn daarheen te gaan.

                                                  Ook stelt hij dat supporters die wedstrijden bijwonen in Qatar goed moeten oppassen.

                                                  Eerder ging het gerucht rond dat Dua Lipa zou optreden tijdens het WK, maar die geruchten werden door de zangeres ontkracht in een post op Instagram. Daarin maakte ze gelijk van de gelegenheid gebruik om een statement te maken. „Ik kijk ernaar uit om Qatar te bezoeken wanneer het alle beloftes rondom mensenrechten waarmaakt die zijn gemaakt toen ze het recht kregen om het WK te organiseren.”

                                                  Comment


                                                  • Comment

                                                    Working...
                                                    X