Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Wie of wat is onze grootste vijand in de wereld?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • klimaatgekkies!
    theo1

    Comment


    • nou het klimaat verandert dat kunnen we niet meer ontkennen , de stormen, de overstromingen, opwarming, noordpool die smelt, zee die stijgt, etc. etc. Ik was ook altijd tegen die gekkies, maar ze krijgen gelijk, alleen de manier van oplossen is een ander verhaal, omdat we nu geld weg gaan pompen zonder enig effect

      Comment


      • Originally posted by Buffalo Bill View Post
        nou het klimaat verandert dat kunnen we niet meer ontkennen , de stormen, de overstromingen, opwarming, noordpool die smelt, zee die stijgt, etc. etc. Ik was ook altijd tegen die gekkies, maar ze krijgen gelijk, alleen de manier van oplossen is een ander verhaal, omdat we nu geld weg gaan pompen zonder enig effect
        Klimaat veranderd al miljoenen jaren dat kan je echt niet sturen!

        Comment


        • Daar waar er miljoenen tot duizenden jaren geleden geologische oorzaken waren, is dat recentelijk door met name verbranding van fossiele brandstoffen. Alleen die 'klimaatontkenners' roepen zoiets doms..Oh wacht..je weet niet beter.....

          Comment


          • het probleem is er, maar het is niet goed te sturen als de gehele wereld niet mee doet, dat klopt wel

            Comment


            • Zeker niet zolang de bevolking groeit

              Comment


              • Als ieder land blijft wachten totdat een ander begint, gebeurt er helemaal niks..

                Comment


                • Maar dat is de realiteit, 3e wereld landen kunnen niets ivm geen geld, rusland, brazilie en china doen niets... usa beperkt

                  Comment


                  • Originally posted by vuurwants View Post
                    Daar waar er miljoenen tot duizenden jaren geleden geologische oorzaken waren, is dat recentelijk door met name verbranding van fossiele brandstoffen. Alleen die 'klimaatontkenners' roepen zoiets doms..Oh wacht..je weet niet beter.....
                    Ik weet veel beter maar jij klampt je alleen maar vast aan zogenaamde aannames !
                    maar dat is typish een opmerking van jou alleen jij weet alles en duld geen tegen spraak maar dat zijn we gewend van mensen zoals jij die denken alle wijsheid in pacht te hebben !!!

                    Comment


                    • Dat het klimaat verandert zeggen jullie allebei toch?

                      Comment


                      • Je kunt vloeken op China wat je wilt... https://www.rtlnieuws.nl/economie/ar...len-windparken
                        Ook in zonne-energie doen zij het zeker niet slecht.

                        Comment


                        • Je wil toch niet beweren dat China in totaal goed meewerkt aan klimaatverbetering, of een Rusland, Noord Korea, Zuid Amerikaanse landen?

                          Comment


                          • Dat zij 'straks' hun kolencentrales moeten sluiten weten ze ook wel..Chinezen zijn niet dom, in tegendeel.. Relatief gezien, doen ze het zeker niet slecht qua vernieuwbare energie. Het platteland waar geen industrie staat (en dus nauwelijks energie-infrastructuur), doet het beter dan Nederland qua wind- en zonne-energie.. Het zijn met name de gigasteden en hun aanpalende industrie die verrekte vuil zijn. India idem dito... In Afrika heeft bijna ieder dorp windmolens en zonnepanelen..

                            Comment


                            • In Bhutan zijn gewone particuliere benzine-auto's verboden..je rijdt daar electrisch of niet.. en alle stroom wordt daar duurzaam opgewekt.

                              Comment


                              • Op dit moment zijn dat allemaal uitzonderingen, ondanks aandacht voor klimaat al jaren lang gaat het wereld wijd achteruit met het klimaat dus daar hoeven we ons geen illusies over te maken toch?

                                Comment


                                • Dat is helaas zo..en stel morgen stopt de hele wereld accuut met het stoken van kolen, gas en benzine, dan nog gaat het klimaat nog een tijd erg achteruit.. de effecten van de CO2 e.d. blijven nog lang doorvaren als een olietanker. Ik ben wel van mening dat je ergens moet beginnen en dat is gewoon dicht bij huis in Europa.

                                  Comment


                                  • maar met die wetenschap wat men werkelijk doet en dat dat teweinig is, hoe zie je het dan in? want dat iedereen die wat kan of moet doen niet gaat gebeuren en landen die niet kunnen die kunnen niet, dan is dat toch een probleem wat niet opgelost wordt?

                                    Comment


                                    • Goed voorbeeld doet goed volgen..zoiets.. en de Westerse wereld zal de Derde moeten ondersteunen. Er niet meer in geloven is mij iets te fatalistich.. kunnen we net zo goed alle kernbommen tegelijk laten ontploffen..boem en doei.

                                      Comment


                                      • Originally posted by vuurwants View Post
                                        Dat zij 'straks' hun kolencentrales moeten sluiten weten ze ook wel..Chinezen zijn niet dom, in tegendeel.. Relatief gezien, doen ze het zeker niet slecht qua vernieuwbare energie. Het platteland waar geen industrie staat (en dus nauwelijks energie-infrastructuur), doet het beter dan Nederland qua wind- en zonne-energie.. Het zijn met name de gigasteden en hun aanpalende industrie die verrekte vuil zijn. India idem dito... In Afrika heeft bijna ieder dorp windmolens en zonnepanelen..
                                        Als er een verdienmodel is voor China, dan springen ze er in. Voor nieuwe vormen van energie is nog steeds volop technologische ontwikkeling. De vraag wordt groter en groter voor goedkopere zonnepanelen of allerlei andere onderdelen.

                                        Of China die zonnepanelen en andere zaken dan op een energieneutrale wijze produceert.... is weer een andere vraag

                                        Comment


                                        • Originally posted by vuurwants View Post
                                          Als ieder land blijft wachten totdat een ander begint, gebeurt er helemaal niks..
                                          Exact. Iemand moet beginnen. En gelukkig zijn er steeds meer die aanhaken.

                                          Als je kijkt naar de auto-industrie dan zie je dat het zelfs 'hip' is. Waar ze tot 20 jaar geleden nog vooral een soort anti-lobby aan het voeren waren, zijn ze nu 180 graden de andere kant op gegaan. Alle bekende merken hebben een assortiment van gedeeltelijk hybride of electro motoren.

                                          Toyota deed de eerste serieuze stap met de Prius. Die auto werd veel om gelachen en belachelijk gemaakt. Maar het bracht het balletje wel aan het rollen.

                                          Comment


                                          • Originally posted by Willy Wonka View Post
                                            Je wil toch niet beweren dat China in totaal goed meewerkt aan klimaatverbetering, of een Rusland, Noord Korea, Zuid Amerikaanse landen?
                                            De landen die je daar opnoemt zijn altijd al vooral met zichzelf bezig geweest en wars van wat anderen vinden. De VS begint nu weer wat te draaien nu Trump weg is.

                                            Landen die er wel druk doende mee zijn, de meerderheid, zijn een stuk beschaafder gelukkig.

                                            Comment


                                            • Denk dat landen als China en Rusland alleen hun eigen belang voorop stellen. En het toejuichen dat andere landen veel geld gaan stoppen in klimaatprobleem oplossingen. De vraag is uiteindelijk wat nodig is om de problemen voldoende aan te pakken en of dat lukt zonder grote landen als Rusland, China en nog een aantal landen die het niet zo interesseert plus een 3e wereld die niet kan, als ze al zouden willen.

                                              Comment


                                              • Zag gisteren trouwens in het journaal een item van een fabriek dat papier produceert, die veel gas gebruiken in het droogproces. Ze willen volledig elektrisch gaan. Maar de lokale energiecentrale in de provincie heeft in hun netwerk geen ruimte meer om zoveel capaciteit aan te kunnen. Dan moeten ze uitbreiden. Maar ze kunnen niet uitbreiden omdat er geen plek meer is.

                                                Schijnbaar leeft dit probleem in Nederland op veel plekken. Om de energiedoelen te halen moeten veel bedrijven veel meer elektra afnemen voor hun nieuwe apparatuur. Maar is er helemaal niet de ruimte in het netwerk om dat te doen...

                                                Heb je nu eindelijk bedrijven zo ver om iets te doen, is het praktisch niet uitvoerbaar. Gemeente wijst naar provincie, provincie naar kabinet en weer terug...

                                                Comment


                                                • Er zijn inderdaad (nu nog) landen die het vrij weinig interesseert..net zoals Europese landen tot zegge halverwege vorige eeuw.. uiteindelijk draaien die wel bij als ze er achter komen dat zulke problemen alleen kunnen worden opgelost als er één diersoort echt samenwerkt..kwestie van tijd..en hoe langer zij wachten hoe duurder dat het voor hen wordt.

                                                  Comment


                                                  • Jij hebt vertrouwen in de mensheid.

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X