Kadomaand

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

De wereld is gek nieuws (allerlei)

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Originally posted by Paulus2 View Post
  Het is maar de vraag of het terroristen waren.
  Dat is inderdaad het punt... We hoeven niet onze westerse maatstaven op alles toe te passen in andere landen. Maar in dit soort landen worden de feiten nog al eens verdraaid en rechtszaken gaan ook verre van onafhankelijk.

  Comment


  • https://www.telegraaf.nl/nieuws/9329...m-stonk-het-zo

   Comment


   • https://www.telegraaf.nl/entertainme...zelfmedelijden

    Docuserie over goeroe van toen en treurwilg van nu
    Emile Ratelband: koning van het zelfmedelijden

    De driedelige Videoland-docuserie Op hete kolen, het leven volgens Emile Ratelband is een genot om naar te kijken. Maar niet omdat het zo’n sympathiek beeld oplevert van de Tjakka-roepende positiviteitsgoeroe. Integendeel. Houden van de 73-jarige Ratelband, die ook voor de meesten van zijn naasten onuitstaanbaar blijkt, is niet altijd even makkelijk.    Ik heb die Ratelband altijd al een narcistische gek gevonden, zeer onbetrouwbaar en fout persoon ook in zijn huwelijken of zaken met onroerend goed.

    Comment


    • Gisteren trof de politie ergens bij een bouwmarkt op de parkeerplaats aan een auto met ramen open met een 2jarig kind erin. De ouders waren doodleuk aan het winkelen.

     Comment


     • Echt... wat voor ouders ben je dan, en ook nog allebei... mag zoiets of krijgen ze een boete?

      Comment


      • https://www.telegraaf.nl/nieuws/2253...miljard-dollar

       Amerikaan wint jackpot van 1,28 miljard dollar

       bizar bedrag natuurlijk, dat kan ook een hoop ellende geven met jaloezie, criminelen die op je af komen en dat je zelf gek in je kop wordt

       Comment


       • https://www.ad.nl/buitenland/na-22-j...cent~a64ac0d9/

        Na 22 jaar wint Indiase man rechtszaak om 24 cent


        De aanhouder wint (bijna) altijd. Na 22 jaar (!) procederen won een man in India een rechtszaak die hij aanspande nadat hij te veel had betaald voor twee treintickets. Het bedrag waar het om draaide? 24 cent.

        Het is 1999 als Tungnath Chaturvedi op een treinstation in het noorden van India 20 roepies (omgerekend 24 cent) te veel betaalt voor twee treintickets. De totaalprijs voor twee tickets is 70 roepies (85 cent). Chaturvedi betaalt met een briefje van 100, maar krijgt slechts 10 roepies terug. Hoewel hij dit bij de verkoper aangeeft, krijgt hij het resterende wisselgeld niet terug.        Jarenlange rechtszaak

        Voor Chaturvedi, die zelf advocaat is, zit er niets anders op dan de verkoper én North East Railway (een onderdeel van de Indiase spoorwegen) voor de rechter te slepen. Het begin van een zaak die jarenlang voortsleept. Volgens Chaturvedi het gevolg van een rechtssysteem dat bijzonder langzaam werkt. Ook deed de spoorwegmaatschappij een poging de zaak te laten seponeren, vertelt Chaturvedi tegen de BBC.

        Meer dan honderd zittingen woont Chaturvedi bij, ondanks verwoede pogingen van zijn familie om de zaak uit zijn handen te laten vallen. ,,Ik doe het niet om het geld. Met deze zaak vecht ik tegen corruptie. Het was het meer dan waard’’, vertelt hij tegen de Britse omroep.

        Want na meerdere zittingen besluit de rechter dat de spoorwegmaatschappij Chaturvedi een boete van 15.000 roepies (omgerekend ongeveer 180 euro) moet betalen. Daarnaast moet de maatschappij hem ook de resterende 20 roepies betalen, inclusief 12 procent rente per jaar van 1999 tot 2022.

        Het geld is voor Chaturvedi slechts een schamele troost en het is nauwelijks genoeg compensatie voor de stress die het hem heeft opgeleverd.

        Comment


        • https://www.ad.nl/buitenland/topschr...rsey~a3079811/

         Topschrijver Salman Rushdie in nek en buik gestoken, dader is 24-jarige Hadi Matar uit New Jersey


         MET VIDEODe Brits-Indiase romanschrijver Salman Rushdie is neergestoken vlak voor een lezing die hij zou geven in een onderwijscentrum in het westen van de staat New York. Hij wordt op dit moment met spoed geopereerd. De dader is de 24-jarige Hadi Matar uit Fairview, New Jersey, zo maakte de politie van New York later op de avond bekend. Zijn motief wordt nog door de FBI onderzocht. De man kwam als bezoeker de conferentiezaal binnen en handelde vermoedelijk alleen.

         De aanval gebeurde rond 11.00 uur ‘s ochtends plaatselijke tijd in Chautauqua, circa 470 kilometer van de stad New York. Een journalist van AP zag hoe een man het podium bestormde op het moment dat Rushdie voorgesteld werd. De aanval zelf duurde ongeveer 20 seconden. Beelden tonen hoe de auteur op de grond ligt, terwijl hij eerste hulp krijgt. Omstanders houden onder andere zijn benen omhoog in een poging om meer bloed naar zijn borst te sturen. De auteur is vervolgens met een helikopter naar het ziekenhuis gebracht.

         Volgens de staatspolitie van New York is hij gestoken in zijn nek. Over de ernst van zijn verwondingen is nog niets bekend. Een arts die bij het evenement van het Chautauqua-instituut was, heeft de New York Times verteld dat ze Rushdie hielp na de steekpartij. Volgens Rita Landman liep Rushdie meerdere steekwonden op, waaronder een aan de rechterkant van zijn nek. Ze voegde eraan toe dat zich op het podium een ​​plas bloed had gevormd onder zijn lichaam. Rushdie werd op dat moment niet gereanimeerd en leek te leven. ,,Mensen zeiden: ‘Hij heeft een hartslag, hij heeft een hartslag, hij heeft een hartslag“, vertelt ze.

         Rushdie krijgt volgens gouverneur Hochul ‘de zorg die hij nodig heeft’. Ze roemt de agent die ‘Rushdies leven heeft gered’ door ertussen te springen en beschrijft Chautauqua, de stad waar de aanval plaatsvond, als ‘een zeer rustige plattelandsgemeenschap’ en een ‘ideale’ plek voor opmerkelijke figuren als Rushdie om te praten. De persoon die Rushdie interviewde, Henry Reese, werd ook aangevallen en liep een lichte hoofdwond op.         De duivelsverzen
         Incident in India


         In 2012 dreigde het grootste literaire festival van India in Jaipur uit de hand te lopen omdat Rushdie per videoverbinding de deelnemers zou toespreken. Daar werd van afgezien om geweld te voorkomen. Tientallen moslimactivisten probeerden het festivalterrein binnen te dringen.

         Ook zou volgens de politie een menigte zich in een park verzamelen om op te trekken naar het festival. De schrijver besloot eerder al verstek te laten gaan op de bijeenkomst omdat militante moslims een aanslag op hem zouden willen plegen. Veel radicale moslims vinden De duivelsverzen een belediging voor hun godsdienst.


         De in 1947 in India in een moslimgezin geboren Ahmed Salman Rushdie werd in de wereld van radicale moslims gehaat door zijn boek De duivelsverzen waar islamieten massale betogingen tegen hielden bij de publicatie in 1988. Een jaar later verklaarde de toenmalige sjiitische machthebber in Iran, ayatollah Ruhollah Khomeini (1902-1989), Rushdie vogelvrij en riep op hem te vermoorden. De fatwa kostte hem huwelijken, vriendschappen en grotendeels zijn vrijheid. ,,Ik heb nergens spijt van”, stelde hij niettemin.

         Rushdie, geridderd in 2007, moest eerst tien jaar onderduiken en stond ook daarna onder constante Britse politiebescherming. Terwijl hij zich schuilhield braken wereldwijde protesten, boekverbrandingen en diplomatieke rellen uit. Rushdie, die in Engeland was gaan studeren en wonen, werd gezien als satan. Ten minste één bomaanslag op zijn leven mislukte voortijdig. Groepjes extremisten gaan ervan uit dat de fatwa nog geldt, omdat dergelijke oproepen van een hoge sjiitische geestelijke niet meer worden gewijzigd of ingetrokken na de dood van de geestelijke.

         De dreigementen komen niet van zolderkamerhelden. In de loop der jaren liep de prijs op zijn hoofd op tot 2 miljoen euro. Verjaard zijn de aansporingen om hem te vermoorden allerminst. Twee jaar geleden loofden Iraanse staatsmedia een bedrag van 541.000 euro uit aan wie de daad bij het woord voegde. Er werden in het verleden ook al vertalers van De duivelsverzen aangevallen. Op 12 juli 1991 werd de Japanse vertaler van het boek dood teruggevonden voor zijn kantoor aan de universiteit van Tsukuba, ten noordoosten van Tokio. Hitoshi Igarashi (44) was volgens de politie meermaals gestoken. Eerder die maand - op 3 juli 1991 - werd ook de Italiaanse vertaler aangevallen in zijn flat in Milaan. Ettore Capriolo (61) overleefde het wel.         ‘Voor elke centimeter vechten’


         Een vriendin van Rushdie, Frances D’Souza, heeft gezegd dat de relatie tussen Rushdie en de mensen die hem moesten beschermen soms gespannen was. ,,Hij moest voor elke centimeter vechten. Om naar de bioscoop, de opera of het theater te gaan. De veiligheidsbeambten waren gewoonlijk gelukkiger als zij hem op het onderduikadres konden houden”, zei D’Souza eerder.

         De verwensingen die Rushdie kreeg vanuit islamitische hoek, staan echter in schril contrast tot de loftuitingen die het westen hem toewuifde. Hij won onder meer de Whitbread-literatuurprijs (twee maal), de James Tait Black-prijs en de Booker Prize. Dat maakt van Rushdie een van de meest geroemde schrijvers van Indiase afkomst. Rushdie schreef onder meer twaalf romans, een verhalenbundel en vier non-fictiewerken. Hij heeft nooit spijt gehad van zijn vroegere werk, gaf hij in diverse interviews aan.

         Jeugd


         Rushdie werd geboren op 19 juni 1947 in een rijke gematigde moslimfamilie in de stad Mumbai (Bombay), enkele maanden voor de onafhankelijkheid van India. Als jonge jongen trok hij naar Groot-Brittannië om er naar school te gaan, eerst in Rugby en later in Cambridge. Daar studeerde hij geschiedenis. Naar eigen zeggen viel hij op zijn vijftiende levensjaar van zijn geloof. Rushdie’s eerste daad als ongelovige was het kopen van een broodje met de door de islam verboden ham.

         Rushdie heeft de fatwa eerder ‘meer een retorische kreet dan een daadwerkelijke bedreiging’ genoemd.

         Comment


         • Zag ik nou een serieus bericht voorbij komen over een wilde lapdancster in een bejaardenhuis?

          Comment


          • ja mooi he, dit https://www.telegraaf.nl/nieuws/2068...ze-was-te-wild verhaal bedoelde je

           Comment


           • Hebben jullie dat gelezen van die maffe makelaar die een huis in de verkoop zet met foot's op Funda met NAZI toestanden in dat huis omdat die verkoper dat aanhangt? Dan weiger je toch die opdracht of zeg je als makelaar haal die dingen weg vd foto s en bezichtigingen?

            Comment


            • Chauffeur ontslagen omdat hij 'masturberend' uit raam van rijdende truck hing

             Een filmpje waarin te zien is hoe een chauffeur uit het raam van zijn rijdende vrachtwagen hangt, heeft dinsdag opschudding veroorzaakt op sociale media. De man houdt zijn handen uit het raam en maakt masturberende bewegingen. De chauffeur is zijn baan kwijt.

             Directeur Rober van Straalen van het bedrijf, VSDV, bevestigt aan NU.nl dat het een echt filmpje is. De opname werd dinsdag meer dan 100.000 keer bekeken op Dumpert.

             De chauffeur die in de opname te zien is, was vier jaar in dienst. Het incident vond maandag plaats op de A7, bij de afslag Zaandijk.

             Volgens Van Straalen is de opname gemaakt door een vriend van de chauffeur die in een auto naast de vrachtwagen reed. "Hij voelde de behoefte om voor het filmpje uit het raam te gaan hangen en schunnige bewegingen te maken", meldt de directeur.

             Een leerling-chauffeur nam het stuur over

             De man had op het moment dat de opnames werden gemaakt de handen niet aan het stuur. "Hij had een leerling-chauffeur in de auto die het stuur even overnam", legt de zegsman van VSDV uit. "Maar het behoeft geen uitleg dat wij dit soort situaties op geen enkele manier kunnen en willen tolereren. Wij distantiëren ons hier op elke manier van. Het is levensgevaarlijk wat hij heeft gedaan."

             Voor zover Van Straalen weet heeft de man niet daadwerkelijk gemasturbeerd. Zodra VSDV het filmpje onder ogen kreeg, heeft het de man gevraagd naar kantoor te komen. "We hebben de enige juiste stappen gezet."

             Ook heeft de politie contact opgenomen met het bedrijf vanwege het filmpje. Een woordvoerder van de eenheid Noord-Holland kon dinsdag niet zeggen of er een onderzoek is gestart.

             https://www.nu.nl/binnenland/6230664...ruck-hing.html

             Comment


             • Ook Nederlanders lijken niet te sporen... (In antwoord op topic starter).... https://www.hln.be/buitenland/nederl...ieen~a9668d7a/

              Comment


              • Originally posted by Scuderia View Post
               Chauffeur ontslagen omdat hij 'masturberend' uit raam van rijdende truck hing

               Een filmpje waarin te zien is hoe een chauffeur uit het raam van zijn rijdende vrachtwagen hangt, heeft dinsdag opschudding veroorzaakt op sociale media. De man houdt zijn handen uit het raam en maakt masturberende bewegingen. De chauffeur is zijn baan kwijt.

               Directeur Rober van Straalen van het bedrijf, VSDV, bevestigt aan NU.nl dat het een echt filmpje is. De opname werd dinsdag meer dan 100.000 keer bekeken op Dumpert.

               De chauffeur die in de opname te zien is, was vier jaar in dienst. Het incident vond maandag plaats op de A7, bij de afslag Zaandijk.

               Volgens Van Straalen is de opname gemaakt door een vriend van de chauffeur die in een auto naast de vrachtwagen reed. "Hij voelde de behoefte om voor het filmpje uit het raam te gaan hangen en schunnige bewegingen te maken", meldt de directeur.

               Een leerling-chauffeur nam het stuur over

               De man had op het moment dat de opnames werden gemaakt de handen niet aan het stuur. "Hij had een leerling-chauffeur in de auto die het stuur even overnam", legt de zegsman van VSDV uit. "Maar het behoeft geen uitleg dat wij dit soort situaties op geen enkele manier kunnen en willen tolereren. Wij distantiëren ons hier op elke manier van. Het is levensgevaarlijk wat hij heeft gedaan."

               Voor zover Van Straalen weet heeft de man niet daadwerkelijk gemasturbeerd. Zodra VSDV het filmpje onder ogen kreeg, heeft het de man gevraagd naar kantoor te komen. "We hebben de enige juiste stappen gezet."

               Ook heeft de politie contact opgenomen met het bedrijf vanwege het filmpje. Een woordvoerder van de eenheid Noord-Holland kon dinsdag niet zeggen of er een onderzoek is gestart.

               https://www.nu.nl/binnenland/6230664...ruck-hing.html
               Daarom dat vrachtwagenbestuurders met een sexboekje op het stuur, masturberend op de staart van een file inrijden....

               Comment


               • Originally posted by Junkers 88 View Post
                Ook Nederlanders lijken niet te sporen... (In antwoord op topic starter).... https://www.hln.be/buitenland/nederl...ieen~a9668d7a/
                Het scheelt dat Nederland ook tot de wereld behoort, overal zijn gekkies

                Comment


                • De reptielen die over ons heersen vinden ons allemaal gekkies

                 Comment


                 • https://www.telegraaf.nl/nieuws/9054...voor-machinist

                  Treinen zwaar beschadigd
                  Treinen in Amsterdam bekogeld met stenen: ’Levensgevaarlijk en beangstigend voor machinist’

                  Comment


                  • https://www.hln.be/buitenland/man-lo...laan~a41ebf4f/

                   Comment


                   • https://www.telegraaf.nl/nieuws/1546...-in-zijn-penis

                    Lullig ongelukje: man (22) verstopt pistool in broek maar schiet per ongeluk in zijn penis

                    Dit meldt de lokale politie donderdag aan de Spaanse krant Heraldo. Het incident vond plaats op 23 oktober. De man zou het wapen in zijn broek hebben gestopt toen hij tijdens het rijden politiepatrouilles opmerkte. Aangezien hij geen wapenvergunning had, leek dit hem een goede verstopplek. Echter haalde hij per ongeluk de trekker over en schoot hij in zijn geslachtsdeel.

                    Pas een uur na het schot ging de man naar het ziekenhuis, hevig bloedend en met veel pijn. De politie had ondertussen een melding ontvangen van het schot en was op zoek naar de verdachte.

                    Chirurgen hadden ruim vier uur nodig om de penis te herstellen. De man werd na zijn ontslag uit het ziekenhuis direct aangehouden.

                    In wat voor toestand zijn geslachtsdeel nu verkeert, is onbekend.

                    Comment


                    • Ik weet niet zo goed in welk topic dit thuis hoort, maar vond het te interessant om niet te delen. De evolutie doet zijn ding, uiteindelijk remt dit de bevolkingsgroei en wordt de aarde weer leefbaar


                     Spermaproductie neemt wereldwijd nog sneller af dan gedacht

                     De spermaproductie van mannen wereldwijd gaat sneller achteruit dan we al dachten. Onderzoekers vrezen dat we een omslagpunt naderen. Dan is de vruchtbaarheid van de meerderheid van de mannen in gevaar.

                     Uit onderzoek uit 2017 bleek dat het aantal zaadcellen bij Westerse mannen in een enkele ejaculatie tussen 1973 en 2011 met meer dan 50 procent was gedaald.

                     Dezelfde onderzoekers keken wat er de laatste tien jaar is gebeurd. Daarvoor namen ze meerdere studies tussen 2014 en 2019 naar sperma onder de loep. Vervolgens voegden ze die data toe aan hun oude gegevens.

                     De conclusie is dat de gemiddelde spermaconcentratie tussen 1973 en 2018 daalde van 101 miljoen zaadcellen tot 49 miljoen zaadcellen per milliliter. Dat is een daling van 51,6 procent. En sinds 2000 is die jaarlijkse afname aan het versnellen.

                     De nieuwe gegevens bevatten ook spermamonsters van mannen uit Zuid- en Midden-Amerika, Afrika en Azië. De nieuwe studie zou daarom wereldwijd een beter beeld geven dan de analyse van 2017.

                     'Wereldwijde zaadcrisis moeten we nu aanpakken'

                     Volgens hoofdonderzoeker Hagai Levine aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem is er sprake van een wereldwijde zaadcrisis. "Die moeten we nu aanpakken, voordat we een omslagpunt bereiken, die misschien niet meer omkeerbaar is", zegt hij.

                     Uit eerdere studies is gebleken dat de vruchtbaarheid in gevaar komt als de spermaconcentratie onder de 40 miljoen zaadcellen per milliliter komt. Hoewel het gemiddelde volgens de laatste schattingen nog boven die hoeveelheid ligt, zullen er uiteindelijk steeds meer mannen zijn die niet boven de drempel van 40 miljoen komen, denkt Levine.

                     Gemiddeld ligt het aantal zaadcellen per ejaculatie meestal tussen de 40 en 300 miljoen per milliliter.

                     Vruchtbaarheid neemt af door chemicaliën en roken

                     De studie heeft ook beperkingen. Zo is bijvoorbeeld niet gekeken naar de kwaliteit van het sperma. Ook is niet gekeken naar wat de afname veroorzaakt, al bestaan hierover verschillende theorieën. Een daarvan is de toename van chemicaliën die zwangere vrouwen doorgeven aan de baby in de buik.

                     Ook zijn veel deskundigen het erover eens dat factoren als roken, drinken, obesitas en slechte voeding een negatieve uitwerking hebben op de zaadproductie.

                     De studie is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Human Reproduction Update.

                     Comment


                     • De wereld schijnt pas leefbaar te zijn op langere termijn met onze huidige manier van leven met maximum 3 a 4 miljard mensen. Dus we gaan het er niet mee reddeb. Zelfs succesvolle klimaattoppen zijn niet voldoende, en we hebben niet eens succesvolle klimaattoppen.

                      Comment


                      • Zolang de gemiddelde deelnemer aan klimaattoppen dezelfde insteek heeft als de gemiddelde citygirlbezoeker, zullen er nooit succesvolle klimaattoppen zijn.

                       Comment


                       • lol wat een paar hoerenlopers vinden is totaal niet relevant, de toppen mislukken nu al, nog los van de grote vervuilende landen die daar niet eens aan meedoen omdat ze er geen geld voor hebben of geen interesse in hebben

                        Comment


                        • Juist..het gemiddelde land heeft er totaal geen zin in om er iets aan te doen, net zoals de gemiddelde hoerenloper..😉

                         Comment


                         • daarom heeft het dus ook geen zin, de feiten zijn helaas zo, dus hou op met die stikfstof regels als de rest te weinig doen is het alleen cijfermatig gelul, zonder enige effect

                          Comment

                          Working...
                          X