Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

De wereld is gek nieuws (allerlei)

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • https://www.telegraaf.nl/nieuws/4613...d-in-noorwegen

    Motief nog onduidelijk
    Man schiet met pijl en boog meerdere mensen dood in Noorwegen

    OSLO - Een man in het Noorse plaatsje Kogsberg heeft woensdagavond zeker vier mensen gedood en een onbekend aantal anderen verwond toen hij met pijl en boog op aanwezigen in een supermarkt ging schieten, en daarna een spoor van vernieling achterliet.

    Dat bevestigt de politie. Het dodental zou nog kunnen oplopen. De verdachte is inmiddels ingerekend.



    Wat zijn motief is, is niet bekend. De politie spreekt voorlopig van „een ernstig incident” en sluit terrorisme niet uit.

    „Gebaseerd op wat we nu weten, handelde hij wel alleen”, zegt politiechef Oeyvind Aas. „Meerdere mensen zijn dood, meerdere zijn gewond.” Om welke aantallen het gaat, wil hij niet zeggen. De gewonden zijn naar een ziekenhuis gebracht.

    Supermarkt


    Na de melding van het incident, rukte de politie uit en vroeg mensen om weg te blijven uit de omgeving. Het ging om een ’levensgevaarlijke situatie’ waar geen controle over was. Hoe lang het precies duurde voordat de verdachte was ingerekend, is niet bekend.



    Volgens de politie is de schutter zijn aanval begonnen in de supermarkt en trok vervolgens verder. Hij zou zich over een groot gebied hebben verplaatst, en daar worden nu sporen onderzocht.

    Hulpdiensten zijn groots uitgerukt, met onder meer tien ambulances en helikopters. De politie heeft onder meer een woning in het centrum van de stad bezocht, zo melden Noorse media.

    Ondertussen is het stadje in rouw gestort. „Het is totaal gestoord”, concludeert een buurtbewoner in Noorse media.

    Comment


    • https://www.ad.nl/koken-en-eten/stea...-uur~a84896b3/

      Steak met goud: bij Salt Bae betaal je grof geld voor diner, maar nieuwe kok vangt 14 euro per uur


      VIDEOZijn restaurants staat bekend om zijn extreme prijzen en vormen magneten voor rijke en bekende mensen. De Turkse vleesmagiër ‘Salt Bae’ (38) opende twee maanden geleden een restaurant in Londen en vertrekt nu naar Saudi-Arabië. Hoe een mijnwerkerszoon zich ontpopte tot een fenomeen.



      Vorige week zat Romelu Lukaku er nog. ‘My brother’, noemde Salt Bae de voetballer op Instagram, al komen ze dan toch duidelijk from another mother. Op foto’s is te zien hoe Lukaku probeerde te imiteren hoe Salt Bae (zijn echte naam is Nusret Gökçe) zout op zijn biefstukken strooit. Niet ordinair schudden met het vaatje, maar een ingestudeerde en typerende werpbeweging die nonchalante cool moet uitstralen, het zout glijdt langs de elleboog.

      Eten bij de kok lijkt een populair uitje voor (ex-)voetballers. In de loop der jaren werden sterren als Ronaldo, Beckham en Messi gespot bij Salt Bae. Ook acteur Jason Statham werd er gezien en de Nederlandse rapper Dopebwoy deelde een keer een minivideo op YouTube naar aanleiding van zijn bezoek waarin de kok zijn eten sneed.



      Salt Bae deelt graag op sociale media als bekende mensen bij hem eten. Alleen met goede pr kom je als arme Turkse mijnwerkerszoon aan een sterrenstatus. Salt Bae ging tot zijn dertiende naar school, daarna begon hij in Istanbul te werken in een slachthuis. De wereld van bloed en beenderen werd zijn thuis. Hij schoolde zich bij in Argentinië, waar ze fameus met zakken houtskool en lappen vlees overweg kunnen. In 2010 opende hij in Istanbul zijn eigen restaurant, Nusr-Et, maar echt groots werd het pas toen vier jaar later een rijke investeerder zich aanbood om er een keten van te maken, tot in New York aan toe.

      Salt Bae werd een merk: er kwam een zonnebril, het haar ging in een staartje, het gespierde lichaam kent geen vetrandjes. Die zitten aan zijn steaks, tomahawks van Flintstoneformaat die hij desgewenst bekleedt met eetbaar 24 karaats bladgoud. De normale prijs van 90 à 250 euro per steak stijgt dan boven de 1000 euro. Rekeningen die met plezier op Instagram worden gezet. Meer zelfs: bij Salt Bae eet je óm het op Instagram te zetten. Zeker als er ook flesjes Pétrus zijn besteld, lopen de records per tafel boven de 50.000 dollar of zelfs 43.000 euro.

      Critici weten niet wat ze met Salt Bae aanmoeten

      Is het show? Zeker. Restaurantcritici weten niet goed wat ze met de man aan moeten. Op 23 september opende Salt Bae een restaurant in Londen. Reikhalzend werd daar naar uitgekeken, want Londen is ondanks het cliché van fish and chips een stad van foodies, een culinair pretpark. Maar de recensies waren de afgelopen weken vernietigend. De steak is lekker, schreef criticus Jimi Famurewa van de Britse krant Evening Standard, maar de rest van de kaart, zoals hamburgers, bijgerechten en sushi, bleek matig tot smakeloos.

      Tegelijk moest de recensent toegeven dat het een avondje was dat je normaal alleen in films ziet: een bomvolle zaak, jazz en funk die uit de boxen komt, en in het midden Salt Bae die de steaks met een haast sensueel genoegen snijdt, wroetend in de sappen. Desgewenst poseert hij ook met elke klant, meestal een vrouw die Balenciaga draagt en een man met AirPods. Wie wil krijgt het vlees door Salt Bae zelfs in de mond geschoven, als een kuikentje dat wordt aangesterkt in het nest. ‘Een surreële ervaring’, was het oordeel. Duidelijk is dat Salt Bae stilaan met de grenzen flirt: hoe ver kan de cultstatus van chefs gaan?

      Zeker omdat elk showverhaal ook zijn minder glamoureuze kanten heeft. Vorige week lekte uit dat Salt Bae voor zijn Londense restaurant een chef de partie zocht, maar dat die minder dan 14 euro per uur zou verdienen. Dat is de kost van een schaaltje puree in het restaurant, of een blikje Red Bull. Een colaatje is 10 euro. Maar alles is waard wat de gek ervoor geeft: amper twee maanden nadat hij in Londen zijn zaak opende, maakt Salt Bae al een volgende sprong naar Riyad in Saudi-Arabië. Het wordt zijn 28ste restaurant. Ook de bekende Nobu-keten opent er binnenkort overigens een filiaal. Saudi-Arabië mag dan in het westen slecht scoren qua vrouwen- en mensenrechten, de chefs weten wat de kassa vertelt: dáár zit het geld.

      Bovendien is rood vlees er een statussymbool: traditioneel werd in de regio eerder lam en kip gegeten, maar een ingevoerde steak is in Riyad het summum, wat ook blijkt uit de enorme import van wagyuvlees uit Japan. Succes verzekerd voor Salt Bae.


      Comment


      • https://www.sexdome.nl/nieuws/echte-...een-sm-kelder/

        Echte leeuw als ‘decoratie’ in bordeel: “Eerder bevrijdden we al wolven uit een sm-kelder”

        13 december 2021

        In België is een leeuw opgenomen in de dierenopvang van Opglabbeek. De jonge leeuw is gevonden in een bordeel nabij Moskou. Nu zien we wel vaker dierenprintjes in bordelen, maar een echte leeuw? En het is niet eens de eerste keer dat een roofdier in een sexclubs wordt aangetroffen…

        Het Natuurhulpcentrum is niet eens meer verrast, in 2010 werden zes wolven uit een kelder gehaald in Wallonië vertelt medewerker Sil Janssen aan de Telegraaf: “In een sm-kelder. De eigenares had er ook zweepjes en kettinkjes hangen. Goeie vraag waarom die wolfshonden daar zaten. In Lapscheure werden dan weer eens krokodillen opgehaald die in de douche leefden. En geen kleintjes hè, toch al snel ruim een meter groot.”



        De kleine leeuw uit Rusland was 2,5 maand oud toen hij gevonden wordt. Genaamd Simba, bleek hij er slecht aan toe te zijn. Het eerste jaar heeft hij in een lokaal dierenasiel gezeten voordat hij naar België werd gebracht voor betere zorg. Binnenkort zal Simba naar Afrika worden gebracht, maar ook naar een opvang locatie. Het is volgens Janssen uitgesloten dat deze leeuw ooit weer terug het wild in gaat: “Je kan zo’n leeuw niet loslaten in het wild, die overleeft daar nooit. En tussen soortgenoten plaatsen is ook geen optie: zulke dieren zijn opgevoed door mensen, dat lukt dus niet.”

        Comment


        • Is weer eens wat anders dan het bekende panterprintje...

          Comment


          • https://www.ad.nl/auto/porsche-met-n...rijs~a91767c6/ VOOR DE MENSEN MET WANSMAAK EN TEVEEL GELD:

            Porsche met ‘netvliesverwoestend’ interieur te koop voor recordprijs


            Een Porsche 911 Turbo S met een interieur dat lijkt uitgezocht door Ronald McDonald zelf, staat te koop in Amerika. De auto is ooit bij Porsche besteld door een voormalige premier van oliestaat Koeweit.



            Er zijn auto’s waarvan het ontwerp polariserend is, maar modellen van het merk Porsche behoren daar in de regel niet toe. De Porsche 911 wordt door bijna niemand lelijk gevonden. En dus zal een Porsche 911 Turbo S van de 993-serie 1998 die momenteel in Canada wordt aangeboden, de harten van veel liefhebbers sneller doen kloppen. Althans, zolang je niet de deuren opent.

            Suikerspinkleurig interieur


            Wie zonder zonnebril in de auto stapt, zal flink schrikken. Het suikerspinkleurige dashboard doet bijna letterlijk pijn aan je ogen. Niet alleen de stoelen zijn bekleed met fel oranje en geel leer, ook de deurpanelen, het dashboard en de hemelbekleding dragen bij aan de kleurexplosie. Zelfs de instrumenten, het stuur, de achteruitkijkspiegel en de versnellingspook doen pijn aan je ogen. Het enige optische rustpuntje in deze Porsche is de zwarte radio, die blijkbaar niet leverbaar was in geel of oranje.



            Koeweit



            De auto is besteld in deze kleuren door sjeik Nasser Al-Mohammed Al-Sabah, de zesde premier van Koeweit. Zoals Pfaff Reserve in Toronto onthult, werd de sportwagen vanaf 2010 volledig gerestaureerd door Porsche Classic in Duitsland ter waarde van een bijna ongelofelijke 446.500 euro. Wie denkt dat deze Porsche 911 Turbo S goedkoop is vanwege het hysterische interieur, heeft het helaas mis. De dealer wil er graag 888.888 dollar (zo’n 790.000 euro) voor hebben. Een standaard 993 Turbo S kost gemiddeld rond de 200.000 euro.

            Comment


            • Mijn god wat een wansmaak inderdaad, de dealer denkt er bijna 8 ton voor de te kunnen krijgen? Waarom zou je zoiets willen...

              Comment


              • Ach als je per sé wilt opvallen dan lukt dat zo wel... hoewel ik zelf dan een luxe Jaguar of Rolls zou kiezen en niet zo'n ordinaire bak.

                Comment


                • https://www.ad.nl/auto/boze-tesla-ri...miet~af32d594/

                  theo

                  Comment


                  • Politie betrapt man terwijl hij porno kijkt op vluchtstrook: ’Ik was even geil’

                    10 januari 2022
                    Agenten keken zaterdag vreemd op toen ze een man betrapte op het kijken van porno op de vluchtstrook. De man wond er geen doekjes om: „Ik was gewoon even geil”, verklaarde hij.



                    „We reden over de Rijksweg A6 tussen Almere en Lelystad, toen wij een auto met alarmlichten op de vluchtstrook zagen staan. Wij stopten achter het voertuig om te kijken wat er aan de hand was. De ramen van de auto waren beslagen en uit de auto hoorden we geluiden komen”, schrijft de politie op Facebook.

                    Automobilisten mogen alleen op de vluchtstrook stilstaan als er sprake is van een noodgeval of pech. „Deze man, een 38-jarige man uit Lelystad, zat met zijn broek op de enkels op de achterbank. Op zijn telefoon speelde een ’natuurfilm’ en het geluid galmde op flink volume over de boxen van de auto”, zo omschrijft de politie de situatie ter plaatse.

                    De man vond zelf ongetwijfeld dat hij een ’noodgeval’ had, maar daar dachten de dienstdoende agenten toch anders over. „Hoe hoog de nood ook is, dit lijkt ons geen reden om op de vluchtstrook te staan”, schrijft de politie op Twitter met daarbij een foto van de verklaring van de man.

                    De politie heeft de man de gelegenheid gegeven zich even aan te kleden, waarop de man een bekeuring kreeg voor het onnodig stoppen op de vluchtstrook. „De vluchtstrook is alleen bedoeld voor noodgevallen en dit valt daar niet onder. Er gebeuren jaarlijks meerdere dodelijke ongevallen omdat voertuigen en personen per ongeluk geraakt worden door andere voertuigen, terwijl zij op de vluchtstrook staan”, legt de politie uit.

                    Voor het avontuur op de vluchtstrook kan de man binnenkort een envelop van het CJIB op de mat verwachten met een boetebedrag van 250 euro exclusief administratiekosten.

                    Comment


                    • 😂😂 Sommige mensen sporen echt niet als je dit leest.

                      Comment


                      • Vrouw met twee vagina’s gebruikt haar ene flamoesje voor privé en haar andere voor werk

                        20 januari 2022
                        Evelyn Miller heeft twee vagina’s en ze heeft hiermee leren leven. Door middel van haar flamoesjes weet Evelyn heel goed onderscheid te maken tussen werk en privé. Welk flamoesje voor wie is lees je in dit artikel.



                        Pas op haar twintigste kwam Evelyn erachter dat ze geboren was met twee flamoesjes en twee baarmoeders. Toen haar eerste relatie op zijn einde kwam, besloot de beste dame te gaan werken als sekswerker. Dat was ook het moment dat ze besloot onderscheid te maken tussen haar vriendinnen. Ietwat later stopte ze als sekswerker en ging ze verder op OnlyFans waar ze content maakt en daar maar liefst 75.000 dollar per maand mee verdient.
                        Flamoesje


                        Ondanks het feit dat ze behoorlijk wat knaken verdient met haar twee grote vriendinnen, is het niet altijd even prettig. Ze moet bijvoorbeeld twee tampons dragen als de rode zee is begonnen en ze moet twee soa testen doen om zeker te zijn van haar gezondheid. Ook moet ze goed bijhouden welke partner in welk flamoesje klaarkomt.
                        Voordelen


                        Gelukkig zitten er ook grote voordelen aan. “Seks in elke vagina voelt heel anders aan. Er is één vagina die ik meestal prefereer, maar het hangt af van het standje en de grootte van de man zijn pretstok als ik tegenwoordig kies in welke ik seks heb. Het zorgt in ieder geval voor meer fun. We kunnen seks hebben in één zijde en een seksspeeltje gebruiken in de andere vagina.” De beste meid had het dan ook niet anders willen zien. “Ik had dan ook niet liever maar één vagina gehad. Twee vagina’s heeft mijn seksleven veel leuker gemaakt en het is belangrijk om alle lichamen te omhelzen.”

                        We zijn blij om te horen dat Evelyn Miller haar lichaam heeft geaccepteerd zoals het is. En natuurlijk is het ook wel mooi meegenomen dat ze behoorlijk wat knaken verdient met haar twee flamoesjes.

                        Comment


                        • Erdogan is ook met nuttige dingen bezig 😂



                          Erdogan wil naam van Turkije wijzigen om verwarring met kalkoen te voorkomen


                          21 januari 2022 07:43

                          De Turkse president Recep Tayyip Erdogan is met de Verenigde Naties in gesprek over een naamswijziging voor Turkije. De Engelse benaming is Turkey, wat ook kalkoen betekent. Erdogan wil dat zijn land niet meer in verband wordt gebracht met de vogel en denkt daarom na over de naam Türkiye.

                          Erdogan is in eigen land al een campagne gestart om steun te vinden voor de naamswijziging. De Turkse bevolking is gevraagd om de nieuwe naam al te gebruiken als zij over hun land praten. "Deze naam vertegenwoordigt onze cultuur, bevolking en waarden", aldus Erdogan.

                          De president wil ook dat voortaan alle Turkse producten voorzien worden van de zin 'Made in Türkiye' in plaats van 'Made in Turkey' (geproduceerd in Turkije).

                          Staatsmedia hebben de term al overgenomen. Ook op de site van het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken is de naam van het land al aangepast. En dat terwijl de president nog een officieel verzoek moet indienen bij de Verenigde Naties. "Wij hebben nog geen aanvraag ontvangen", aldus een woordvoerder.

                          Comment


                          • https://www.ad.nl/delft/het-zal-je-m...raat~a165a818/

                            Het zal je maar overkomen: jongens gooien met urine naar voorbijgangers op straat


                            Loop je nietsvermoedend op straat, krijg je plotseling een gelige vloeistof naar je toe gegooid. Geen frisdrink of iets dergelijks, maar urine...

                            De politie ontving afgelopen week vier keer een melding van slachtoffers die op straat liepen en daar een groepje jongeren in een flesje zagen plassen. Niet om mee naar huis te nemen. Nee, ze gooiden de inhoud van die flesjes vervolgens naar de wandelaars toe.



                            Dit gebeurde in de wijk Voorhof in Delft. De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen. Mensen die iets gezien hebben of beelden willen delen, kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem: 0800-7000.

                            Comment


                            • https://www.telegraaf.nl/nieuws/2131...ever-te-worden

                              word moe van dat hele woke gedoe!

                              Comment


                              • https://www.telegraaf.nl/nieuws/5416...n-geexecuteerd

                                Agenten bij verkeerscontrole door het hoofd geschoten
                                Duitse agenten lijken te zijn geëxecuteerd

                                ULMET - De twee Duitse politie agenten die gisteren bij een verkeerscontrole zijn doodgeschoten, lijken koelbloedig te zijn geëxecuteerd. Volgens het Duitse blad Bild zijn beide agenten door het hoofd geschoten toen ze wild aantroffen in de kofferbak van een auto die werd gecontroleerd.

                                Uit radioverkeer tussen beide agenten - een vrouwelijke agent van 24 jaar oud en haar mannelijke collega van 29 jaar - en de centrale blijkt dat de agenten bij een doodgewone verkeerscontrole in het plaatsje Ulmet in de deelstaat Rijnland-Palts dood wild in de kofferbak aantroffen. Daarop kondigden zij de centrale aan dat ze de auto verder zouden gaan inspecteren.



                                Om 4.20 uur vallen de eerste schoten, gevolgd door een tweede, hectisch, radiogesprek met de centrale: „Ze schieten op ons”. Waarna de verbinding wordt verbroken en de centrale pijlsnel hulp naar hun onder vuur liggende collega’s stuurt. Aangekomen bleken beide uit het Saarland afkomstige agenten niet meer te helpen.

                                Holster

                                De vrouwelijke agent stierf ter plekke, haar mannelijke collega onderweg naar het ziekenhuis. Opvallend detail: de vrouwelijke agent had haar pistool nog in het holster, wat er op duidt dat de dader haar geen seconde de tijd heeft gegeven en haast onmiddellijk haar in het hoofd moet hebben geschoten.



                                Dat lukte haar mannelijke collega nog wel, die bleek in staat zijn magazijn geheel leeg te schieten maar werd daarna ook in het hoofd getroffen voordat hij zich verbergen kon. De beide agenten waren volgens een woordvoerder in Kaisenslautern in een gewone auto onderweg maar hij kon niet zeggen of beide agenten geüniformeerd waren. Evenmin is bekend waarom ze de auto met daarin het doodgeschoten wild, aan een controle wilden onderwerpen.

                                Stropers


                                De politie gaat inmiddels op grond van het radioverkeer uit van twee daders, mogelijk stropers en is een grote klopjacht gestart. In welke richting beide daders gevlucht zijn is niet bekend alsook hun signalement. Jagersverenigingen in Duitsland hebben hun leden opgeroepen alle jacht te staken totdat beide daders gevonden zijn.

                                In Nederland woedt momenteel een heftige discussie over de vraag of de groene boa’s, de boswachters, ook niet uitgerust moeten worden met vuurwapens gezien het feit dat die regelmatig te maken krijgen met zwaar bewapende stropers en drugscriminelen.

                                Comment


                                • De 2 daders zijn gepakt door de politie

                                  Comment


                                  • Mijn god, de reactie van Willem Engel gisteren...


                                    Comment


                                    • Compleet gestoord die wappies

                                      Comment


                                      • https://www.sexdome.nl/nieuws/ophef-...ten-smakeloos/

                                        tsss wel lekkere meid!

                                        Comment


                                        • https://www.nu.nl/buitenland/6189032...heel-2021.html

                                          Comment


                                          • Op zich niet gek dat terroristen gestraft worden en dat er in meerdere landen een doodstraf daarvoor is, is nu eenmaal zo.

                                            Comment


                                            • Het is maar de vraag of het terroristen waren.

                                              Comment


                                              • Criminelen, wetovertreders etc. Wuj gaan in het westen weer vertellen hoe ze in andere landen moeten regeren. Als de Russen, Chinezen, Arabieren dat bij ons gaan doen zijn we daar ook niet van gediend. We zijn al niet eens in staat ons eigen land goed te regeren laat staan de criminaliteit te bestrijden. En we moeten alweer naar andere wijzen.

                                                Comment


                                                • Dat is ook zo..het 'westerse denken' is zeker niet de wereldwijde norm (in tegendeel)..Maar niet voor niets is de doodstraf hier afgeschaft, het helpt immers niets tegen crimineel gedrag, helemaal niet.

                                                  Comment


                                                  • Weet ik maar daarom is ie er elders nog wel en hoeft er niet perse iets mis mee te zijn crimineel opsluiten kost geld en kans op herhaling en dood is goed tegen overbevolking

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X