Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

De wereld is gek nieuws (allerlei)

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Wil slim bedacht

    Comment


    • ik lees ook weer veel berichten over mensen die hun hond of kinderen in een snikhete afgesloten auto laten, onbegrijpelijk

      Comment


      • Ja onbegrijpelijk inderdaad. Hoe kan je zo onwetend zijn he

        Comment


        • https://www.telegraaf.nl/sport/13119...wijs-is-overal

          Opvallende boodschap van Gareth Bale, die zijn geloof in aliens uit: ’Het bewijs is overal’

          Een opvallend moment tijdens een Q&A-sessie van het Britse Sky Sports: Gareth Bale werd gevraagd van waar hij zijn geloof in aliens haalt, en de Welshman had een duidelijk antwoord klaar.

          „Het bewijs is overal, mensen moeten meer research doen. Ik ben er al jaren mee bezig. Natuurlijk is er veel valse info, maar de Amerikaanse overheid heeft niet zo lang geleden nog een paar afbeeldingen en video’s verspreid, waarop vliegende objecten te zien zijn die niet identificeerbaar zijn. Er zijn ook een paar programma’s over op Netflix, het is echt interessant. Het aantal keren dat er al UFO’s zijn gespot, dat kan niet allemaal nep zijn”, zo stelde hij.



          Bale maakt er ook zijn werk van om ploeg- en landgenoten bij Tottenham Hotspur en Wales te overtuigen van het bestaan van aliens, de ene keer met meer succes dan de andere. „Harry Kane gelooft er nog steeds niet in, maar hij heeft er nog niet genoeg onderzoek naar gedaan. Joe Rodon (een ploeggenoot van Bale bij Wales, red.) heb ik wel al kunnen overtuigen, maar toch twijfelt hij nog een beetje”, aldus Bale.

          Comment


          • https://www.ad.nl/buitenland/huishou...l-in~a896d1c9/

            Huishoudelijke hulp woog 24 kilo toen zij stierf door marteling, werkgever 30 jaar de cel in


            Een 41-jarige vrouw uit Singapore moet 30 jaar de gevangenis in omdat zij haar huishoudelijke hulp over een periode van veertien maanden ernstig heeft misbruikt. Dat heeft het Hooggerechtshof in Singapore besloten. Het 24-jarige slachtoffer woog slechts 24 kilo toen zij stierf aan de gevolgen van mishandeling. De Singaporese Gaiyathiri Murugayan pleitte in februari schuldig aan dood door schuld. Ze ontloopt een levenslange gevangenisstraf omdat ze geestesziek zou zijn.



            Piang Ngaih Don, geboren in Myanmar, overleed in de zomer van 2016, nadat ze die dag herhaaldelijk door de verdachte en diens moeder werd aangevallen. Het 24-jarige slachtoffer werd met diverse botbreuken en ernstig hersenletsel naar het ziekenhuis gebracht waar zij overleed. Uit een autopsierapport bleek dat de dienstmeid was bezweken aan zuurstofgebrek in de hersenen, veroorzaakt door slagen en wurging.


            Lappenpop


            Het gaat volgens de rechter om een van de ergste gevallen van dood door schuld die Singapore ooit heeft gekend. Het misbruik zou zijn begonnen in 2015, kort nadat Piang in Singapore was aangekomen voor haar eerste baantje in het buitenland. De huishoudelijk hulp werd door haar bazin dagelijks misbruikt, vernederd en geslagen met voorwerpen als een bezem en een metalen pollepel.

            Haar maaltijden bestonden uit in water gedrenkt brood en wat koude rijst. Ze verloor, over een periode van een jaar, maar liefst vijftien kilogram, wat neerkwam op ongeveer 38 procent van haar gewicht. Uitrusten was er niet bij, omdat ze maximaal vijf uurtjes per nacht mocht slapen. En als ze volgens de verdachte haar werk niet goed deed, werd ze door het huis geslingerd ‘als een lappenpop’ en werd ze met een heet strijkijzer toegetakeld.

            Een deel van de mishandeling werd volgens lokale media gefilmd. Op bewakingsbeelden was onder meer te zien hoe Gaiyathiri koud water over het slachtoffer goot en haar vervolgens sloeg en schopte terwijl ze weerloos op de grond lag. In de laatste twaalf dagen van haar leven was ze volgens The Straits Times ‘s nachts vastgebonden aan een raamrooster terwijl ze op de grond moest slapen.
            ‘Extreme omstandigheden’


            Tijdens de rechtszaak, die een schok veroorzaakte in het land, kon de rechter niet in woorden uitdrukken hoeveel mishandeling de jonge vrouw moest ondergaan in de weken voor haar dood. Hij sprak van ‘extreme en gruwelijke omstandigheden’. ,,Ze was zich bewust van haar acties en was doelgericht in haar gedrag. Het ontbrak haar niet aan capaciteiten om te begrijpen wat ze aan het doen was.”

            De advocaat van Murugayan, Joseph Chen, beriep zich op de geestelijke gemoedstoestand van zijn cliënt. Door een zware depressie, een persoonlijkheidsstoornis en door problemen met haar eigen kinderen zou ze de ernst van haar daden onvoldoende hebben ingezien. Hij vroeg om een fors lagere gevangenisstraf, zodat ze na haar vrijlating nog tijd met haar kinderen kan doorbrengen. ,,Mensen met een psychiatrische stoornis kijken anders naar dingen, ze kunnen zichzelf niet uit de situatie trekken”, lichtte hij zijn betoog toe.
            Afschuwelijke wreedheid


            De rechter ging niet mee in het verhaal van de advocaat. ,,De verklaringen van de aanklager zijn in krachtige bewoordingen geformuleerd, maar woorden kunnen de afschuwelijke wreedheid van het weerzinwekkende gedrag van de beschuldigde niet goed genoeg beschrijven”, zei hij volgens Channel News Asia. ,,Dit is ongetwijfeld een van de ergste gevallen van dood door schuld.”

            Een levenslange gevangenisstraf, zoals de openbaar aanklager had geëist, was echter niet passend, oordeelde de rechter. Zo zou de verdachte goed reageren op haar behandeling en zou ze niet langer worden beschouwd als een gevaar voor de samenleving. Bovendien had ze in het verleden vier andere huishoudhulpen in dienst gehad waartegen geen geweld was gebruikt.

            De echtgenoot van de verdachte, die zijn baan als politieagent is kwijtgeraakt, en zijn schoonmoeder moeten zich later verantwoorden voor hun aandeel in de zaak.

            Comment


            • https://www.telegraaf.nl/nieuws/1185...parkieten-dood

              Naakte inbreker neemt duik in zwembad en stampt parkieten dood

              LOS ANGELES (CA) - Een naakte man heeft in de beroemde Bel Air-buurt van Los Angeles een huis volledig op zijn kop gezet. De indringer nam rustig een duik in het zwembad, maar doodde ook de aanwezige huisdieren. Alles werd op camera vastgelegd.



              De huiseigenaar vertelt geschokt zijn verhaal aan Amerikaanse media. „Gelukkig waren de kinderen niet thuis”, zegt Mat Sabz. Hij stond ineens oog in oog met de naakte inbreker. Sabz confronteerde de man en vroeg wat hij aan het doen was. „Dit is mijn huis, wat doe jij hier”, kreeg hij daarop te horen.

              Sabz trok zich snel terug in zijn slaapkamer. „Ik had meteen door dat dit niet een persoon is waarmee je nog verder in gesprek gaat.”

              De ongenode gast nam ondertussen een duik in het zwembad. Ook probeerde hij wat kleren uit die in het huis lagen, zo is te zien op camerabeelden. Op het moment dat hij de twee huisparkieten ziet, haalt hij ze uit de kooi. „Eerst lachte hij naar ze als een soort seriemoordenaar. Daarna greep hij er een vast, liet die vallen en begon er vervolgens op te stampen. De andere vogel had het helemaal door en begon al te piepen, maar hij deed weer precies hetzelfde.”

              De werkelijke huiseigenaar had inmiddels de politie aan de lijn. Een gewapende agent had de indringer al snel in het vizier en nam hem mee. Het bleek te gaan om een 34-jarige man, Paul Kiyan. Hij is onder meer aangeklaagd voor dierenmishandeling. Er wordt onderzocht of hij drugs gebruikt had, meldt Fox 11.

              Comment


              • https://www.ad.nl/buitenland/een-van...euro~a482b552/

                ruim 8 miljoen voor een oude postzegel, ja de wereld is gek!!

                Comment


                • https://www.telegraaf.nl/nieuws/1861...oon-doorslapen

                  deze man ook beetje gek

                  Comment


                  • https://www.ad.nl/show/bill-cosby-83...ruik~a0c60029/ we klagen vaak over Nederland zoals met vormfouten , nou in Amerika hebben ze ook weer een blunder gemaakt en een sexueel roofdier los moeten laten

                    Comment


                    • https://www.ad.nl/koken-en-eten/verb...eet~aebfdc5ba/

                      Verbijstering om ‘martel-uitvinding’ uit Nieuw-Zeeland: apparaat klemt kaken dicht voor dieet


                      Magnetische kaakklemmen in je mond die moeten voorkomen dat je stiekem toch dat frietje pakt. Een universiteit in Nieuw-Zeeland ligt flink onder vuur vanwege een opmerkelijke uitvinding, die als doel heeft de ‘wereldwijde obesitasepidemie’ te bestrijden. Critici spreken van een ‘griezelig, onmenselijk en bizar’ hulpmiddel. Onderzoekers die het eigenaardige apparaat hebben ontwikkeld, zeggen dat de bedoeling ervan verkeerd wordt geïnterpreteerd. ‘Het is vooral bedoeld voor patiënten die een operatie moeten ondergaan.’

                      De zogeheten DentalSlim Diet Control, ontwikkeld door medische professionals van de Nieuw-Zeelandse Universiteit van Otago, is een magnetisch apparaat dat bij een patiënt op de boven- en ondertanden wordt aangebracht. Dankzij op maat gemaakte bouten wordt het voor patiënten onmogelijk wagenwijd hun mond open te doen. Stiekem op de bank die chocoladereep naar binnen werken is er dus niet meer bij.



                      Het stelt dragers in staat de mond slechts 2 millimeter te openen, waardoor ze afhankelijk zijn van een vloeibaar dieet’, valt te lezen in een vandaag gepubliceerd persbericht. Uit de tekst, die op sociale media met afschuw wordt ontvangen, valt niet af te leiden dat het om een grap of publiciteitsstunt gaat.

                      Het apparaat is de afgelopen vijf jaar geperfectioneerd aan de Universiteit van Otago, in samenwerking met Britse experts. Proefkonijnen die twee weken met het apparaat rondliepen, verloren gemiddeld 6,36 kilogram en waren volgens de onderzoekers ‘uiterst gemotiveerd’ om na de proef door te gaan met afvallen.

                      ,,Patiënten die dit echt willen, moeten toegewijd zijn”, zegt professor en hoofdonderzoeker Paul Brunton. ,,Voor de mensen die het echt moeilijk hebben - en laten we eerlijk zijn, dat zijn miljoenen mensen over de hele wereld - is dit een manier om ze weer terug te brengen naar normale eetgewoontes.”



                      Discipline


                      De nu al omstreden DentalSlim is volgens Brunton een ‘effectief, veilig en betaalbaar hulpmiddel’ voor patiënten die al jaren strijden tegen obesitas. ,,De belangrijkste barrière voor mensen die succesvol willen afvallen, is discipline. Dit helpt hen nieuwe gewoonten aan te leren, waardoor ze gedurende een bepaalde periode een caloriearm dieet kunnen volgen. Het brengt het hele proces echt op gang”, stelt Brunton. De hoofdonderzoeker spreekt van een ‘economisch aantrekkelijk alternatief’ voor chirurgische ingrepen. ,,Feit is dat er geen nadelige gevolgen zijn met dit apparaat.”

                      Sinds de aankondiging van de DentalSlim worden de professor en zijn team echter overladen met kritiek van over de hele wereld. De universiteit heeft op Twitter daarom een paar extra berichten geplaatst. ‘Ter verduidelijking: het apparaat is niet bedoeld als hulpmiddel voor snel of langdurig gewichtsverlies; het is eerder bedoeld om mensen te helpen die een operatie moeten ondergaan, maar die dat niet kunnen, totdat ze zijn afgevallen’, stellen de onderzoekers.

                      Marteling?


                      Tijdens het experiment, waarvan de bevindingen in het gezaghebbende wetenschappelijke tijdschrift Nature zijn gepubliceerd, merkten onderzoekers op dat de meeste proefkonijnen zo nu en dan ongemak ondervonden door het apparaat, zoals met het uitspreken van bepaalde woorden. Op sociale media wordt de vinding dan ook afgeschilderd als een ‘martelapparaat’. ‘Ik vind dit absoluut verschrikkelijk. Hoe vernederend’, schrijft iemand bijvoorbeeld. ‘Je hebt dit martelwerktuig niet nodig om op een vloeibaar dieet te gaan’, meldt een ander.

                      De beschuldigingen van mishandeling en marteling wijst de universiteit van de hand. Patiënten kunnen het hulpmiddel via een veiligheidsfunctie namelijk op elk moment uitschakelen. Ook blijven ademhalen en praten nog gewoon mogelijk. Wel is het de bedoeling dat patiënten ongeveer twee of drie weken het vaste voedsel laten staan. Alleen dan is echt resultaat mogelijk. ‘Dit zou een gefaseerde aanpak van gewichtsverlies mogelijk maken, ondersteund door advies van een diëtist’, stelt de universiteit.

                      Cijfers


                      Volgens de Universiteit van Otago laten recente onderzoeken zien dat 1,9 miljard volwassenen wereldwijd te zwaar zijn. Overgewicht of obesitas leidt volgens de onderzoekers tot ongeveer 2,8 miljoen sterfgevallen per jaar. Naar schatting zal in 2030 ongeveer 57 procent van de volwassen wereldbevolking overgewicht of obesitas hebben. Dit kan volgens professor Brunton voor veel mensen drastische gevolgen hebben, zoals depressie, eetstoornissen en stigmatisering of discriminatie.

                      De volgende stap voor de universiteit is om een ​​commerciële partner te vinden om de unieke componenten te ontwikkelen en om een ​​grotere proef met nog meer patiënten te starten.

                      Comment


                      • https://www.telegraaf.nl/nieuws/2087...n-op-ex-vriend

                        Vrouw rijdt 49 keer door rood om wraak te nemen op ex-vriend

                        HANGZHOU - Een Chinese vrouw, in lokale media alleen bekend als ’Lou’, heeft haar ex-vriend terug willen pakken door in zijn auto maar liefst 49 keer door rood te rijden. Het zat haar flink dwars dat ze was ingeruild voor een andere vrouw.

                        De rancuneuze vrouw uit de Chinese provincie Zhejiang is nog tijdens haar drieste verkeersactie, die naar verluidt twee dagen in beslag nam, aangehouden door de politie. Ze had een ander gevraagd om de Audi van haar ex te huren, meldt staatsblad de Global Times, nadat hij haar had verlaten voor een andere vrouw.

                        De waarheid kwam boven tafel na vragen van de politie. Ze zou zo veel mogelijk boetes hebben willen verzamelen. De man die de wagen huurde van het slachtoffer zou als beloning een date zijn beloofd door de vrouwelijke hoofdverdachte.

                        Comment


                        • https://www.ad.nl/buitenland/russen-...naar~ab833afd/

                          Russen smullen van gouden toiletpot van corrupte ambtenaar


                          De Russische anticorruptiedienst heeft beelden vrijgegeven van de villa van een corrupte ambtenaar. Zelfs de Russen slaan er steil van achterover.

                          Corruptie, het is de Russen niet vreemd. In de jaren negentig namen gehaaide zakenmensen – de latere oligarchen – de restanten van de Sovjetindustrie voor een habbekrats over. President Poetin, die het bestrijden van corruptie tot speerpunt van zijn beleid heeft gemaakt, bezit naar verluidt een gigantisch paleis aan de Zwarte Zee. Alleen zijn boekhouder weet hoe hij dat precies heeft betaald.

                          Toch staan zelfs de Russen soms nog versteld. En geef ze eens ongelijk: wie de beelden van het huis van Alexei Safonov ziet, denkt te maken te hebben met het paleis van een tsaar. Een vrijstaande villa met barokke inrichting, rijkelijk versierde plafonds en – het klapstuk – een gouden toiletpot.



                          Steekpenningen

                          Safonov is echter geen tsaar, maar officier van de lokale verkeerspolitie in Stavropol, een stad met ruim 300.000 inwoners in de Kaukasus. Hij en zes collega’s zijn opgepakt voor het aannemen van steekpenningen. Ze zouden zeker 19 miljoen roebel (220.000 euro) hebben ontvangen in ruil voor het verstrekken van licenties voor graantransporten.

                          Beelden van Safonovs villa, vrijgegeven door de anticorruptiedienst, worden volop gedeeld op sociale media. De foto’s doen veel Russen denken aan de wilde jaren negentig, toen de oligarchen hun vers vergaarde fortuin uitgaven aan enorme appartementen vol marmer en – daar heb je ze weer – gouden toiletpotten.

                          Inmiddels is de smaak van de oligarchen veranderd, zo meldde The Moscow Times op basis van een Moskouse projectontwikkelaar: minder overdaad, meer smaak. Die trend is blijkbaar nog niet doorgedrongen tot Stavropol.


                          Comment


                          • Ik ga morgen alle zakken Dorito Chips in de Jumbo opkopen!

                            https://www.telegraaf.nl/nieuws/8264...duizend-dollar

                            Tiener biedt één Doritos-chipje aan op eBay, hoogste bod: 20 duizend dollar

                            GOLD COAST - Een tiener uit Australië staat op het punt om behoorlijk rijk te worden. Ze heeft voor de grap één chipje te koop aangeboden op eBay en wonderbaarlijk genoeg staat het hoogste bod op dit moment op 20 duizend dollar.

                            Tijdens het eten van Doritos-chips viste de tiener een opvallend exemplaar uit de zak: het zoutje was helemaal opgezwollen, alsof er te veel lucht in zat. Vervolgens maakte de 13-jarige een foto en vroeg aan haar TikTok-volgers wat ze ermee moest doen.



                            Wat de gek ervoor geeft


                            De video ging viraal en ondertussen hebben al meer dan 2,6 miljoen mensen het gezien. Haar volgers moedigden haar aan om het chipje online te verkopen. Zo gezegd, zo gedaan: ze zette het zoutje op eBay voor 0.99 dollar. Ze verwachtte alleen niet dat mensen met serieuze biedingen zouden komen.

                            Meteen op de eerste dag van de veiling schoten de biedingen omhoog tot 20 duizend dollar en de veiling loopt nog vijf dagen. Zal de tiener de 50 duizend kunnen halen? Je weet immers nooit wat de gek ervoor geeft...

                            Comment


                            • is dat echt? en zit de hoogste bieder er aan vast ?

                              Comment


                              • en deze dan https://www.telegraaf.nl/financieel/...joen-opbrengen

                                In ruimte gerijpte fles wijn moet $1 miljoen opbrengen

                                AMSTERDAM - Liefhebbers van wijn met een bijzondere smaak kunnen hun slag slaan in een private biedingenstrijd bij het internationale veilinghuis Christie’s.

                                Een exclusieve fles Bordeaux-wijn, onder de naam Petrus, die meer dan een jaar in de ruimte heeft doorgebracht gaat daar onder de hamer. De waarde wordt door Christie’s geschat op een bedrag tot $1 miljoen. Daarmee zou het gekroond kunnen worden tot duurste wijnfles ooit.

                                Het Europese ruimtevaartbedrijf Space Cargo Unlimeted is de eigenaar van de wijnfles. In een serie van experimenten deed de onderneming onderzoek hoe drank en voeding zich gedragen in de ruimte.



                                Ruimtevaartstation


                                De Bordeaux-wijn uit 2000 ging in een kist van in totaal twaalf flessen in november 2019 de lucht in. Aan boord van het internationale ruimtevaartstation dat in een baan om de Aarde draait, konden de wijnflessen 440 dagen in de ruimte rijpen. Begin dit jaar kwam de kist wijn terug via een transportvoertuig van SpaceX.

                                Bij de veiling van de fles Bordeaux-wijn zitten ook nog extra accessoires. Zo krijgt de hoogste bieder tevens een karaf om de wijn te serveren, wijnglazen en een kurkentrekker. Die laatste is dan wel gemaakt van delen van een meteoriet.

                                Comment


                                • In plaats van zo’n flesje kan ik mij leukere dingen voorstellen om te doen 😂. Maar als ik niet meer weet wat ik met mijn centen moet… eh… Dan nog!

                                  Comment


                                  • ja een Dorito chipje kopen

                                    Comment


                                    • https://www.ad.nl/buitenland/amerika...rond~a5b5f8ac/

                                      No words...

                                      Comment


                                      • https://www.telegraaf.nl/nieuws/6270...appeltjesgroen

                                        Bewoner: dit mag wel, het staat zwart op wit
                                        Appeltjesgroene huis Den Helder is nu... appeltjesgroen

                                        DEN HELDER - Eindelijk een nieuwe kleur voor het appeltjesgroene huis van Ineke van Amersfoort. Het huis dat van de gemeente Den Helder en de rechter niet appeltjesgroen mocht zijn.

                                        Welke kleur het is geworden? Appeltjesgroen, jawel. Maar iets minder opvallend dan de vorige kleur. Fiets je voorbij en werp je een snelle blik op het huis, dan denk je: niks veranderd, nog net zo groen als altijd. Kijk je iets nauwkeuriger, dan valt het op. De woning van mevrouw Van Amersfoort is net een beetje minder fel groen dan voorheen.



                                        „Het is net iets zachter groen”, zegt de 84-jarige Helderse. „Als je goed kijkt dan zie je het wel hoor.” En voor de ongelovige Thomassen: aan de voorkant van het huis is een heel klein stukje appelgroen gelaten. „Zodat iedereen het verschil kan zien.”

                                        Het boek kan dicht, wat haar betreft. Vier jaar duurt het gesteggel met de gemeente Den Helder, tot de Raad van State aan toe. De gemeente vindt de fel groene kleur die mevrouw Van Amersfoort op haar huis laat smeren te opvallend.

                                        Een exces


                                        In gemeentelijke termen: het is een welstandsexces, wijkt te veel af van de andere huizen in de buurt. Bovendien zou het groen bij de buren zo reflecteren dat de hele kamer groen wordt.

                                        Overschilderen, sommeert Den Helder. Maar dat weigert Ineke van Amersfoort. Volgens haar staan er in de buurt genoeg andere opvallende huizen, die bij voorbeeld pikzwart of donkerrood zijn geschilderd. Het levert haar een boel goodwill op van het publiek, omdat veel mensen vinden dat de gemeente niet zo moeilijk moet doen.

                                        Maar de rechtbank en later ook de Raad van State zijn het met Den Helder eens: de groene kleur is te fel en moet verdwijnen. De nieuwe kleur moet mevrouw Van Amersfoort eerst laten goedkeuren door de gemeente.



                                        En dus begint het grote proberen. Een kleur kiezen, wat mengen, beetje wit erbij wellicht en een proefvlakje op de muur maken. En altijd in overleg met de gemeente.

                                        Mosgroen


                                        „Nou ja, ze hebben me uiteindelijk wel goed geholpen hoor. Ze kwamen eerst met een soort mosgroen kleurtje aan. Ik zei: daar kan ik niet mee leven, dat staat niet mooi bij het blauw van de kozijnen. Dan kwamen ze weer met iets dat bijna wit was. Wilde ik ook niet, het moest groen blijven, ik wil kleur bekennen. Uiteindelijk is het dus dit geworden.”

                                        Iets zachter groen, al lijkt het nog wel op de oude kleur. „Maar dit is toch lichter hoor. En het glanst niet zo erg. Dan moet ik wel iets eerder opnieuw schilderen, maar waarschijnlijk heeft de buurman nu minder last van de reflectie.”

                                        Zeker weten dat deze kleur wel in orde is? Zeker weten, zegt mevrouw Van Amersfoort. „Het is beoordeeld door de commissie ruimtelijke kwaliteit van de gemeente. Die vindt het goed, dat heb ik zwart op wit.”

                                        Beroemdheid


                                        Ze is door haar appeltjesgroene huis een halve beroemdheid geworden in Nederland. Televisieploegen lopen de afgelopen jaren de deur bij haar plat. Dat hoeft van haar allemaal niet, zegt ze.

                                        „Maar ik heb van heel veel mensen wel steun gehad en daar ben ik echt heel blij mee. Dat is echt heel fijn. Er zijn soms warme vriendschappen uit ontstaan.”

                                        Comment


                                        • https://www.telegraaf.nl/nieuws/1850...nietigen-porno

                                          Ook een dure aktie als ouders tegen je zoon, hahahaha

                                          Comment


                                          • https://www.telegraaf.nl/nieuws/9106...nselijk-schild

                                            ’Invasie van zwaargewapende strijders’
                                            Bankrovers binden gijzelaars op vluchtauto als menselijk schild

                                            ARAÇATUBA - Tientallen bankrovers hebben een Braziliaanse stad geïsoleerd en er onder meer twee banken beroofd. Bizar detail: om weg te komen werden gijzelaars op de daken van vluchtauto’s gebonden.



                                            De overval had het karakter van een invasie met zwaargewapende strijders, melden plaatselijke media in de plaats Araçatuba, 475 kilometer ten noordwesten van de stad São Paulo. Het aantal overvallers wordt op vijftig geschat. Het is niet bekend wat zij precies buit hebben gemaakt.



                                            Om te voorkomen dat ze door agenten bij hun vlucht onder vuur werden genomen, hadden ze volgens de eerste berichten en beelden gijzelaars op het dak en op de motorkap van hun auto's vastgebonden als menselijk schild. Een andere gijzelaar staat met zijn armen in de lucht in een open dak van een vluchtauto. De bankrovers hebben in straten ook explosieven achtergelaten.

                                            Wegen naar het centrum van de stad met 200.000 inwoners werden bij het aanbreken van de dag (maandag) met onder meer brandende auto's geblokkeerd. Overvallers drongen met behulp van explosieven banken binnen en vielen ook een politiebureau aan.

                                            Volgens de eerste berichten zijn er drie doden gevallen. Het zou onder meer gaan om een fietser die na de bankoverval op straat op een explosief stuitte. Ook zou er een verdachte zijn doodgeschoten.



                                            Lot gijzelaars onduidelijk


                                            De bende zou met zeker tien auto's in noordoostelijke richting zijn verdwenen. De autoriteiten hebben maandag gelast dat scholen dicht blijven en de mensen tot nader order thuis blijven. De politie zou inmiddels de controle over de stad terug hebben, maar hoe de gijzelaars er aan toe zijn is niet duidelijk.

                                            De overval doet volgens bewoners denken aan een soortgelijke roofoverval in 2017 op een onderneming in de stad. Daarbij werden ook wegen afgezet en politiebureaus aangevallen.

                                            Comment


                                            • https://www.ad.nl/rotterdam/rotterda...nder~ad1cfb5d/

                                              Rotterdam in de ban van ‘monster’ in de Rijnhaven: ‘De beelden worden angstaanjagender’


                                              VIDEORotterdam is in de ban van het Monster van de Rijnhaven. Een tot dusver ongeïdentificeerd wezen, dat met enige regelmaat opduikt in deze plas op Zuid en zelfs al diverse malen is gefilmd. Hebben we er binnenkort in de Maasstad een toeristische attractie bij of wordt de zaak alsnog opgehelderd? ,,We hebben gezocht, maar niets gevonden.’’

                                              Wat zou het zijn, dat logge schepsel dat zo nu en dan borrelend en klotsend aan de oppervlakte komt, om na een paar schijnbare omwentelingen weer de koude diepte van de Rijnhaven op te zoeken. Een krokodil of meerval? Of is het een dronken zeehond, een synchroonzwemmer met flatulentie of een miniduikbootje, bemand door een Duitser die nog niet weet dat de oorlog voorbij is. Het blijft gissen, voor alles en iedereen rond deze bak water die de bruisende Wilhelminapier flankeert.

                                              Eerder deze week was het weer raak. Een twitteraar filmde het merkwaardige schouwspel en gooide het videootje online, waarna het zoeken naar een verklaring van dit wonderlijke fenomeen - al enkele weken aan de gang - opnieuw losbarstte. Ook directeur Kees Moeliker van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam deed een duit in het zakje. ,,De beelden worden steeds beter’’, meldde hij. ,,En angstaanjagender.’’

                                              Plesiosaurus


                                              Om de hoek bij het Nieuwe Luxor filosofeert de geestelijk vader van de eeuwig verstilde McFlurry-egel en de necrofiele eend over de mogelijke achtergronden van dit Mysterie bij Montevideo, dat om opheldering schreeuwt. Toch twijfelt hij, omdat deze Rotterdamse tegenhanger van de aanhankelijke plesiosaurus Nessie in het Schotse Loch Ness ook geld in het laatje kan opleveren. De kassa zal rinkelen, met al die toeristen op Zuid. ,,De Markthal en de Euromast kunnen wel sluiten. Alle bussen gaan naar de Rijnhaven’’, stelt hij.

                                              Toch, de bioloog doet een gooi naar de oplossing van het Raadsel van Roffa. ,,Mijn eerste gedachte is dat daar iets dierlijks drijft, een dode meerval of zo. Roofvissen komen daar dan met een clubje op af, waardoor zo’n kadaver in beweging komt. Maar wat wel vreemd is, is dat dit telkens op dezelfde plek gebeurt, én bij laag water. Daar zou toch een eenvoudige verklaring voor moeten zijn.’’

                                              Havengruwel



                                              Het zou wat zijn: ná yeti, de kraken en de eenhoorn zouden we nu Rijntje de Havengruwel over de vloer hebben. Wellicht kunnen drie noeste medewerkers van Stadsbeheer, die de Rijnhaven opschonen vanwege de komst van koning Willem-Alexander, meer licht op de zaak werpen. In een knaloranje overall gestoken scheppen ze de meest uiteenlopende troep uit het water, met als hoofdmoot flesjes, blikjes, stukken touw, drijfhout en allerhande plastic. Niet bepaald Rotterdam op z’n mooist.

                                              Ja, stadsschoonmaker Papito (48) - ‘noem mij maar allrounder’ - heeft gehoord van het bubbelende beest dat zo veel aandacht trekt, vooral in de media. ,,Twee weken geleden hebben we nog gezocht, maar niets gevonden’’, legt hij uit. ,,Ik heb wel al die video’s voorbij zien komen. Is het een walvis, of een potvis? In ieder geval een groot dier met een enorme staart. In een filmpje zag ik de eenden eropaf gaan.’’

                                              Substantie


                                              Wellicht dat er tussen de samengeharkte rotzooi, al goed voor zes afgestampte afvalzakken, nog een aanwijzing te vinden is. Want monsterkeutels, daar zeil je niet zomaar omheen. Even lijkt het bingo, als een ronde, kleverige substantie wordt aangetroffen. Maar na enig nader onderzoek blijkt het om een drijfnatte prop krantenpapier te gaan, met nog leesbare letters. ,,Zoekt en gij zult vinden, zeggen ze altijd. Dus ik geef de hoop niet op.’’

                                              Ondertussen heeft Moeliker een eureka-momentje. Zoals het een wetenschapper betaamt, komt hij met een plausibele optie op de proppen. ,,Het lijkt bij nader inzien op een stuk steiger of vlonder, dat op de een of andere manier nog vastzit aan de bodem’’, verklaart hij. ,,Als het eb wordt, komt het boven water en wiebelt de houten constructie een beetje mee op de golven.’’ Maar ach, misschien is het toch leuker als het een mysterie blijft. ,,Ik wil een potentiële toeristische trekpleister niet de nek omdraaien.’’

                                              Comment


                                              • https://twitter.com/POL_DenHaag/stat...028914688?s=20


                                                Ik zag een van de verdachten!.. Het was een grote, blanke man met dikke buik en een witte baard..

                                                Hij droeg een rode jas en hij had een grote tas op zijn rug.. en hij riep HoHoHo!..


                                                Ramkraak op Intertoys in Voorburg | Binnenland | Telegraaf.nl
                                                Last edited by curious lady; 11-09-2021, 15:07.

                                                Comment


                                                • Haha, daar dacht ik ook aan toen ik dat bericht las: Sinterklaas is vroeg dit jaar en hij doet wel een beetje gek!

                                                  Dat monster in de Rijnhaven (bericht 122) was trouwens een berg grint.

                                                  Comment


                                                  • https://www.ad.nl/tech/robots-patrou...echt~ad8e7d4e/

                                                    Robots patrouilleren door straten van Singapore en wijzen inwoners terecht


                                                    'BIG BROTHER-STAAT'Robots met de naam Xavier detecteren ongewenst sociaal gedrag in Singapore. Daarmee krijgt de stadstaat nog meer het imago van een ‘big brother-staat’.



                                                    nou dan zijn die coronapassen en signaleringssystemen boven de snelwegen bij ons nog kinderspel, maar zie dit is ons voorland

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X