Originally posted by Paulus2
View Post
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Corona gevolgen
Collapse
X
-
https://www.telegraaf.nl/nieuws/3064...jna-maand-tijd
17.562 nieuwe coronagevallen, laagste aantal in bijna maand tijd
ZEIST - Het aantal nieuwe coronagevallen gaat verder omlaag. Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend zijn 17.562 positieve tests geregistreerd. Dat is het laagste aantal sinds 14 november, bijna een maand geleden.
Gemiddeld komt het neer op 20.030 positieve tests per dag. Dat is het laagste niveau sinds 20 november, drie weken geleden.
Amsterdam telde 652 positieve tests, Rotterdam 630 en Den Haag 551. Daarna volgen Utrecht (459), Amersfoort (249) en Apeldoorn (247). Alleen op Ameland en Vlieland testte niemand positief.
Het aantal doden door het coronavirus blijft wel oplopen. In de afgelopen dag kreeg het RIVM 85 meldingen dat coronapatiënten aan de gevolgen van de besmetting zijn gestorven. Dat is het hoogste aantal sinds 23 februari. Onder de doden zijn acht inwoners van Maastricht. Verder hadden de gemeenten Rotterdam, Utrecht, Haarlem en Berg en Dal elk vier meldingen van sterfgevallen. Dat het overlijden van deze mensen nu is gemeld, wil niet zeggen dat ze in de afgelopen dag zijn gestorven.
In de afgelopen zeven dagen zijn 419 sterfgevallen gemeld, gemiddeld zo’n 60 per dag. Dat is het hoogste niveau sinds 18 februari.
Het totale aantal doden door het coronavirus stijgt vrijdag tot boven de 20.000. Sinds het begin van de epidemie, in februari vorig jaar, zijn minstens 20.004 mensen door toedoen van het virus overleden. Het werkelijke aantal ligt hoger.
Het reproductiegetal ging een fractie omhoog, van 0,95 naar 0,97. Daarmee blijft het wel onder de 1. Dat geeft aan dat het virus moeite heeft om nieuwe mensen te besmetten. Hoe lager het komt, hoe sneller het aantal gevallen daalt.
Minder coronapatiënten op verpleegafdelingen
Het aantal coronapatiënten op de verpleegafdelingen van de Nederlandse ziekenhuizen is afgelopen etmaal verminderd. Het aantal patiënten op de intensive cares nam juist toe, zo valt te lezen in de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).
In totaal houden nu 2783 mensen met Covid-19 een Nederlands ziekenhuisbed bezet, een daling van 47 patiënten ten opzichte van 24 uur eerder. Daarvan liggen er 2148 op de verpleegafdelingen, 56 patiënten minder dan donderdag. Afgelopen 24 uur werden 273 nieuwe coronapatiënten in de klinieken opgenomen, maar doordat er nog meer mensen overleden of de afdelingen mochten verlaten nam het totaal aantal door coronapatiënten bezette bedden toch af.
Op de ic’s liggen vrijdag 635 ernstig zieke mensen met Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat zijn er negen meer dan een etmaal geleden. Er werden 52 nieuwe coronapatiënten op de ic’s opgenomen, maar doordat er ook mensen overleden of de afdelingen mochten verlaten, nam de bezetting op de ic’s minder snel toe.
De intensive cares behandelen ook mensen met andere aandoeningen, zoals kanker, en mensen die een ernstig ongeluk hebben gehad. Met die 474 ’non-Covid-patiënten’ erbij liggen er 1109 mensen op de Nederlandse ic’s. Die hebben nog 99 bedden over voor noodgevallen, terwijl dit er minimaal 188 moeten zijn. Dat minimum werd begin november voor het laatst gehaald.
Nog eens twee coronapatiënten zijn donderdag naar Duitsland verplaatst. Daar liggen nu twintig Nederlanders, het hoogste aantal sinds 6 mei vorig jaar. Als Duitsland niet te hulp was geschoten en die twintig mensen in een Nederlands ziekenhuis hadden gelegen, zouden de ic’s nog maar 79 bedden over hebben gehad, de kleinste marge sinds begin oktober vorig jaar.
Aantal omicrongevallen in Nederland stijgt naar minstens 80
De omicronvariant van het coronavirus is inmiddels bij tachtig mensen in Nederland vastgesteld. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Afgelopen dinsdag stond de teller op 36 bevestigde gevallen. Tot aan zaterdag waren er twintig besmettingen bekend.
De omicronvariant was al aangetroffen bij achttien mensen die op 26 november per vliegtuig aankwamen vanuit Zuid-Afrika, het land waar de nieuwe virusversie het eerst werd vastgesteld.
Zeker 53 andere mensen die onlangs ook in zuidelijk Afrika zijn geweest, hebben de omicronvariant onder de leden. Verder is de virusversie vastgesteld bij drie mensen die contact hebben gehad met mensen bij wie omicron eerder is gevonden.
Onder de positief getesten zijn ook zes mensen „zonder directe of indirecte link met zuidelijk Afrika.” Dat betekent dat zij het op een andere manier moeten hebben opgelopen, wellicht binnen Nederland.
Het RIVM houdt er rekening mee dat omicron de dominante variant in Nederland wordt. Dat is nu nog de Delta-variant, die goed is voor net geen 100 procent van alle positieve tests.
Comment
-
CDA heeft die ministerportefeuile niet meer. Vermoedelijk naar D66. Daarnaast was het ook een onderhandelings eis dat velen hem niet terug wilde op die post, wat logisch is want hij faalde meerdere malen. Gooi hem maar op onderwijs dan.
Comment
-
Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is het afgelopen etmaal weer iets verminderd. In de ziekenhuizen bevinden zich zaterdag in totaal 2743 mensen met Covid-19. Op de intensive cares liggen 634 coronapatiënten, op de verpleegafdelingen 2109 patiënten met de longaandoening, zo valt op te maken uit de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Vrijdag lagen er in totaal 2783 mensen in de ziekenhuizen met Covid-19.
Op de verpleegafdelingen liggen zaterdag 39 coronapatiënten minder dan vrijdag. Op de ic's ligt er een patiënt minder dan vrijdag. Het afgelopen etmaal zijn er 342 nieuwe patiënten met Covid-19 opgenomen in de ziekenhuizen, dat zijn er iets meer dan vrijdag.
Comment
-
https://www.parool.nl/nederland/rutt...heid~bf0c9000/
Rutte IV krijgt vorm: leenstelsel verdwijnt, De Jonge niet door op Volksgezondheid
Het leenstelsel gaat de prullenbak in, rekeningrijden wordt na decennia gesteggel toch ingevoerd, en de kinderopvang wordt fors goedkoper en zelfs gratis voor mensen met een laag inkomen. Hugo de Jonge keert niet terug als minister van Volksgezondheid.
Dat melden bronnen rond de onderhandelingen. De coalitie mikt op een akkoord volgende week. Deze dagen worden puntjes op de i gezet; financieel worden de laatste knopen doorgehakt, stellen ingewijden.
De coalitie van VVD, D66, CDA en CU wil vanaf 2024/2025 een nieuwe vorm van studiebeurs invoeren, het controversiële leenstelsel wordt dan geschrapt, meldt een ingewijde. CDA, CU en later ook D66 keerden zich tegen het leenbeleid waardoor veel studenten met hoge schulden aan hun carrière beginnen. Wel zou er nog gediscussieerd worden over de precieze compensatieregeling voor studenten die de afgelopen jaren onder het leenregime vielen. “Als je die voor iedereen en alle jaren moet compenseren wordt het erg prijzig,” zegt een andere goed ingevoerde bron. “Dus hier is nog een laatste ronde onderhandelingen over.”
Kinderopvang
Partijen zijn het ook eens over het afschaffen van de ingewikkelde kinderopvangtoeslag. In plaats daarvan komt er een andere financiering en wordt kinderopvang gratis voor lagere inkomens en ‘vele malen goedkoper voor midden- en hogere middeninkomens’, stelt een ingewijde. Dat gebeurt in etappes: als de opvang in één keer praktisch gratis wordt, kunnen kinderdagverblijven de toestroom niet aan. “Het zal een paar jaar duren voordat het stelsel is aangepast. En de aanzuigende werking moet je in de smiezen houden.”
Rekeningrijden
De coalitie wil ook rekeningrijden invoeren. Dat plan is al decennialang aangekondigd, begraven en weer gereanimeerd, maar nu moet het er toch echt van komen. De wetgeving hiervoor moet de komende kabinetsperiode afgerond zijn, zodat de regeling de periode daarna daadwerkelijk kan ingaan.
De Jonge niet terug op Volksgezondheid: ‘Zorg gaat naar een andere partij’
Hugo de Jonge keert niet terug als CDA-minister van Volksgezondheid. Zelf gaf De Jonge aan ‘bereid en beschikbaar’ te zijn om door te gaan op de zorgportefeuille als de partij een beroep op hem doet, maar het ministerie van Volksgezondheid krijgt geen CDA-bewindslieden, meldt een bron: “Daar komt geen CDA-minister, dat is al een tijdje duidelijk.” Zo is het goed mogelijk dat De Jonge komende dinsdag zijn laatste coronapersconferentie zal houden.
Comment
-
ze vele miljarden lenen omdat kapitaal gezien de rente amper wat kost dat is op zich goed, maar er zoveel grote problemen waar van een aantal niet op te lossen is zoals klimaat omdat wij een vlekje zijn in de wereld, en corona net zo. Klimaat en een virus kent geen grenzen
en het zijn de zelfde partijen en premier met ook nog die Kaag er weer bij. ik heb er weinig verdusie in, ook omdat ze bijna een jaar erover gedaan hebben om weer ditzelfde kabinet te vormen. Daarnaast is er geen enkel zicht op oplossing van het aardbeving Groningen dossier en toeslagen affaire en herstructurering van de Belastingdienst. Ook 1 miljoen woningen bouwen gaat niet vanwege de CO2 uitstoot mag er amper gebouwd worden.
Dan de drugscriminaliteit, we zitten vast aan onze wetten en personeel, nu de drugsmaffia is zo groot, rijk en geweldadig geworden dat ik me afvraag hoe ze die willen bestrijden? Daarnaast is er energie crisis, we moeten stoppen of zijn deels al gestopt met gasboringen, maar er is totaal niet voldoende milieu vriendelijke brandstoffen, dus tot die tijd moeten we gas importeren vanuit Rusland waar Putin de macht over ons krijgt daardoor. Dan nog de vluchtelingen crisis, we hebben 1 miljoen woningen nodig voor eigen volk en hebben nu ook giga tekort aan woonruimte voor vluchtelingen.
Het zijn zware tijden met giga problemen voor ons
En wetende dat Rutte vaak er niet kan zijn, omdat hij straks overal al getuige moet opdraven voor onderzoekscommissies zoals voor Groningen dossier maar ook nog voor enkele andere lopende onderwerpen.
Plus dat corona ook nog rondgaat.
Comment
-
https://nos.nl/artikel/2409081-schul...rs-kloppen-aan
Schuldhulpverleners: 'Steeds meer ondernemers kloppen aan'
Schuldhulpverleners zien het aantal ondernemers dat aanklopt voor schuldhulp oplopen. Veel van hen kunnen niet meer terugvallen op overheidssteun, terwijl schuldeisers wel steeds actiever zijn geworden. Hulpverleners verwachten komend jaar een nog grotere toestroom, als ondernemers hun belastingschuld moeten gaan aflossen.
Op het Hilversumse kantoor van Zuidweg & Partners stapelen de coronagerelateerde schulddossiers zich op. Het bureau verzorgt de schuldhulp voor ondernemers uit ruim 150 gemeenten. Van januari tot augustus kwamen er gemiddeld twaalf dossiers per week binnen van ondernemers met coronaschulden; inmiddels zijn dat er 35 per week.
Ook Menzing & Partners, dat voor enkele tientallen gemeenten de schuldhulp voor ondernemers uitvoert, zag het de laatste weken drukker worden. "Mensen worden wakker nu de ondersteuning stopt en de crediteuren weer wat beginnen te bewegen", zegt eigenaar Martin Menzing.
'In slaap gesust'
Vooral het wegvallen van de steun aan zelfstandigen (Tozo) zien Zuidweg en Menzing als het kantelmoment. Die steun stopte op 1 oktober en kwam niet meer terug in het nieuwe steunpakket dat vorige maand werd aangekondigd. Menzing: "Doordat ondernemers nog steun kregen was een deel in slaap gesust. Zij voelden geen noodzaak om in actie te komen en hun schulden aan te pakken."
In de coronacrisis was het tot nog toe rustiger dan voorheen bij de schuldhulpverleners, ook doordat veel schuldeisers uitstel van betaling gaven. Nu die weer actiever achter ondernemers aan gaan, merkt de schuldhulpverlening dus een toeloop.
148.000 ondernemers met belastingschuld
En de echt grote toestroom moet volgens hen nog beginnen. Ondernemers hoeven hun opgebouwde belastingschuld nog niet terug te betalen. Sterker nog, sinds eind november is het opnieuw mogelijk om uitstel van betaling aan te vragen.
Die belastingschulden hangen als een donkere schaduw boven de hulpverlening. Ruim 148.000 kleine ondernemers hebben hun belasting uitgesteld en daarmee samen een schuld van 3,4 miljard euro opgebouwd. Die schulden moeten ze in uiterlijk vijf jaar terugbetalen, vanaf 1 oktober 2022.
"Het moment dat de Belastingdienst gaat invorderen is meestal het omslagpunt", zegt Jacqueline Zuidweg, van het gelijknamige schuldhulpbureau. "Ik voorzie dat wij als schuldhulpverleners dan voor tienduizenden ondernemers schuldregelingen met de Belastingdienst moeten treffen."
Horeca-ondernemer Frank Loois heeft inmiddels een belastingschuld van ruim 160.000 euro. Die loopt door de huidige coronamaatregelen verder op. "De vraag is of we op de basis van de cijfers in het verleden dit bedrag nog wel kunnen dragen", zegt Loois.
Voor hem hangt alles af van hoe de Belastingdienst met zijn schuld zal omgaan. "Nu mag je het vanaf oktober volgend jaar in vijf jaar terugbetalen. Maar daarvoor moet onze winst verdubbelen en dat is niet haalbaar. Het zou ons enorm helpen als de afbetaling wordt uitgesteld en op de lange termijn deels wordt kwijtgescholden."
Stoppen is voor Loois ook geen optie. "Verkopen zou voor mij een persoonlijk faillissement betekenen. Ik kan me niet voorstellen dat we zoveel staatssteun hebben uitgegeven, en dan nu ondernemers één voor één gaan omtrekken. Het is hopen dat andere bedrijven eerder omvallen dan ik en de overheid met een generieke regeling komt om belastingschulden aan te pakken."
Zuidweg betwijfelt of de Belastingdienst wel de capaciteit heeft om al die dossiers af te handelen. "Ik vrees dat we stil komen te staan doordat we moeten wachten op de Belastingdienst. Dan krijg je een nieuwe affaire die mensen dieper in de schulden stort. Dat vind ik echt zorgelijk."
De Belastingdienst laat weten dat het extra mensen werft en opleidt om de capaciteit te verhogen. Daarnaast gaat de dienst schuldoverzichten naar ondernemers sturen, zodat ze inzicht hebben in hun Belastingschuld en zich zo vroeg mogelijk melden als zij schuldproblemen hebben.
'Klapband van het systeem'
Ook Menzing vreest voor een "klapband van het systeem" als alle ondernemers tegelijk hulp zoeken. "Je kan beter het ventiel rustig laten leeglopen", zegt hij. Hij is daarom blij dat er geen nieuwe Tozo-regeling is gekomen. "Dat zou een hele groep weer in slaap sussen. Die komen nu rustig aan binnen, zo blijft het beheersbaar. Ik roep daarom ondernemers met financiële problemen op om niet hun kop in het zand te steken."
Om de kans op schuldsanering te vergroten gaat de Belastingdienst zich tot september 2023 soepeler opstellen als schuldeiser. "Soms zijn bedrijven in de kern gezond, maar hebben ze toch een problematische schuldenlast. Schuldsanering kan dan in uiterste nood een oplossing zijn om te voorkomen dat de ondernemer failliet gaat", zegt een woordvoerder van de Belastingdienst.
Comment
-
Ze verwachten volgende mutatie uit Oost Europa omdat daar de vaccinatie graat heel laag is met name Bulgarije en Roemenie. Omdat de bevolking daar wantrouwend is. Znder vaccinatieplicht in de gehele wereld zullen dus steefs nieuwe mutaties ontstaan.
Comment
-
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1328...ettingen-daalt
Weer iets minder coronapatiënten in ziekenhuizen, ook aantal besmettingen daalt
Comment
-
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1474...-avondlockdown
Coronacrisis: zondag 12 december
LIVE | Deel kabinet overlegt op het Catshuis over ’avondlockdown’
AMSTERDAM - Avondlockdown, mondkapjes op scholen en een beperking op het aantal mensen dat thuis op bezoek komt; we zijn nog niet van corona af. Wereldwijd blijft het virus het gesprek van de dag bepalen. In Nederland richt de aandacht zich vooral op het traag op gang komen van de boostercampagne.
Deel kabinet overlegt op het Catshuis over 'avondlockdown'
De 'avondlockdown' verlengen of niet. Als het aan het Outbreak Management Team ligt blijft de lockdown voorlopig in stand. Een definitief besluit moet in Den Haag nog genomen worden en een deel van het kabinet komt in de loop van de dag op het Catshuis bijeen om onder meer over deze maatregel te praten.
Zaterdag lekte uit dat het OMT het versoepelen van de coronamaatregelen zoals ze nu gelden niet voor hand vindt liggen. Maar ook het aanscherpen van de regels is op dit moment niet nodig, zou volgens betrokkenen in het advies aan het kabinet staan. Het OMT is bezorgd over de oprukkende Omikron-variant.
Mogelijk wordt op het Catshuis ook besproken of mensen tijdens Kerstmis meer dan vier mensen mogen ontvangen en of de kerstvakantie op basisscholen moet worden verlengd. De inzet van het kabinet is om de scholen open te houden, twitterde onderwijsminister Arie Slob donderdag nog.
Ook de burgemeesters spreken elkaar nog over de coronamaatregelen. Dinsdag zal het kabinet een besluit nemen en een persconferentie houden, zo is de verwachting.
Comment
-
Ernst Kuipers als gezondheidsminister is een uniek slecht idee
Ons land verdient zoveel beter dan Hugo de Jonge en zijn beleid in wat voor bijna iedereen de grootste crisis vormt die we ooit meemaakten. Maar dat is kansloos als er geen frisse start is bij VWS
In de afgelopen dagen gaan al namen rond van de komende ministersploeg. D66 lijkt op Volksgezondheid (VWS) de ziekenhuisbaas Ernst Kuipers te willen benoemen. Het publiek kent Kuipers van zijn regelmatige optredens in functie als voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg dat patiënten spreidt als er tekorten zijn aan IC-bedden. Een prominent figuur in deze coronatijden, dus. Maar toch, of juist daarom, een zeer onverstandige keuze als minister.
Kuipers hengelt al sinds de zomer van 2020 openlijk naar de functie van VWS-minister en is niet weg te slaan uit talkshows. Nu hij inderdaad naar voren lijkt te zijn geschoven was de reactie op sociale media niet mals. Samen met zijn IC-medewerker Diederik Gommers vermaakt hij al sinds 2020 het publiek met een (eigenlijk helemaal niet grappige) afwisseling van “geen paniek!” en “paniek”. Hij wisselt vaak binnen enkele dagen en dan regelmatig juist in tegenspraak met wat Gommers zegt. In de woorden van journalist Wouke van Scherrenburg op Twitter: “de vele tegenstrijdige en/of te optimistische uitspraken die vooral het kabinet plezierden (sollicitatie) van Ernst Kuipers”. Afgelopen week beweerde hij dat “code zwart” was afgewend in de zorg “want er is nog een IC-bed over”. Maar volgens Gommers was er juist “vandaag geen bed over”.
Kuipers deed op televisie ook stellige uitspraken die niet klopten. Naast het overdreven zwabberen beweerde hij onterecht dat gevaccineerden die positief testen niet welkom zijn in 3G-locaties. Ook rekende hij voor dat universele vaccinatie 1.000 gevulde IC-bedden zou schelen, wat niet waar was (of is). Hij gaf zo de schuld van de te hoge zorgbelasting aan ongevaccineerden. Dat is onbehulpzaam, en stigmatiserend naar mensen die om complexe redenen niet willen of kunnen prikken. Kuipers veegt zo ook de straat schoon van het kabinetsbeleid dat besmettingen toestaat tot de zorg overloopt. De meeste landen hebben een lagere vaccinatiegraad dan Nederland en toch meer de zorg op orde.
Kuipers heeft, zoals in zijn kringen gebruikelijk, banden met grote farmabedrijven. Hij wordt als spreker en adviseur van AstraZeneca betaald. Dat kan en mag, maar hij pleitte begin 2021 tegen een prikstop met het AstraZeneca vaccin zonder zijn persoonlijke belangen daarin te melden. Geen brandschone startpositie in een ministerie dat grote schade opliep door de enorme misstanden van uitgaande minister Hugo de Jonge. U weet wel, de man van dat verliezen van miljarden aan bonnetjes en de uiterst twijfelachtige masker- en testdeals met bevriende bedrijven zoals die van Sywert van Lienden.
Niet alleen lijkt Kuipers lang niet door iedereen competent en netjes te worden gevonden, maar hij is door zijn vele TV-optredens, machtspositie en loyaliteit aan het kabinetsbeleid sterk verbonden aan dat beleid. Hij is er zelfs één van de boegbeelden van, en heeft nooit een piep van kritiek geuit op het hele vele wat is misgegaan. Nou ja, tegen Nieuwsuur zei Kuipers in oktober dat Nederland in 2020 het verkeerde coronabeleid koos, zonder daarna ooit iets onaardigs te hebben gezegd over de springlevende nazaat van dat beleid in 2021. Zijn opmerkingen dat de situatie in ziekenhuizen onder controle is laten onvermeld dat dit alleen maar zo is omdat een belangrijk deel van de zorg ontoegankelijk is. Momenteel worden mensen niet ingezonden door huisartsen, niet meegenomen door ambulances en al in minstens 2.000 gevallen naar huis gestuurd met zuurstof terwijl ze in het ziekenhuis horen. In de woorden van de van TV bekende longarts Sander de Hosson: “Alles wordt uitgeplaatst naar verpleeghuizen en thuismonitoring projecten. Tijdelijke stagnatie in opnames”.
Kuipers verhult een code zwart die officieel niet zo genoemd mag worden, wat de optimale patiëntenzorg waar het code zwart-protocol voor is ontwikkeld tegenwerkt. Een rare opstelling van een arts, die normaal gesproken gewoon mensen zou willen verzorgen en de infecties die het zorginfarct veroorzaken laag houden. Sterker nog, hij pleitte voor een bescheiden max van 4.000 infecties per dag maar steunt de politici die tientallen keren meer ziekte tolereren in de hoop op snelle overgang naar “endemiciteit”.
Kuipers is kortom een prominente steunpilaar van het kabinetsbeleid. Maar dat beleid is vrijwel alle steun onder de bevolking kwijt. Volgens het RIVM ziet nog maar één op de zes mensen iets in dit coronabeleid. En terecht, want Nederland doet het op vrijwel ieder meetbaar criterium slechter dan andere landen. Zelfs de D66 die Kuipers naar voren schuift vindt het beleid “onwetenschappelijk”, wat de meest sterke kritiek is die een Kamerfractie kan hebben op een crisisrespons. Juristen noemen het beleid onwettig, wat voor hun dan weer de hardst mogelijke kritiek is.
Ons land verdient zoveel beter dan Hugo de Jonge en zijn beleid in wat voor bijna iedereen de grootste crisis vormt die we ooit meemaakten. Maar dat is kansloos als er geen frisse start is bij VWS. Dat kan natuurlijk best een arts zijn, en niemand wil nog een keer een schoolmeester. Maar een boegbeeld van het gefaalde beleid moet het niet zijn, en al helemaal een arts die het coronabeleid over 2020 veroordeelt, het in 2021 strak steunt en in 2022 dan zou moeten voortzetten. En dan heeft Kuipers ook nog een hoge mate van morele en ethische flexibiliteit. Dat is misschien een profiel dat beoogd premier Mark Rutte waardeert. Maar een partij als D66 kan en moet een betere keuze naar voren schuiven.
Comment
-
gaat om nettooooooooo er worden ook mensen ontslagen uit bedden of die doodgaan
testen zegt niet, want je weet niet hoeveel er getest is en thuistesten wordt niet mee geteld
gaat om de IC bedden daar is het beleid nog op ingesteld, is je al meerdere keren uitgelegd
Comment
-
Ik citeer:
"Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is het afgelopen etmaal iets toegenomen. Momenteel bevinden zich 2.762 coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen. Dat zijn 19 meer dan zaterdag.
Op de intensive cares liggen 642 coronapatiënten, 8 meer dan zaterdag. Op de verpleegafdelingen steeg het aantal covidpatiënten met 11 naar 2.120."
Zie ook..https://www.nu.nl/uitleg-over-het-co...n-vandaag.html
Comment
Comment