Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Corona gevolgen

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • sorry ja mijn bericht was van een dag eerder excuus, maar goed het is steeds vrijwel gelijk met die marges op die grote aantallen en nieuwe mutatie onderweg, UK gaat al op slot vanwege die mutatie

    Comment


    • Originally posted by fetishsex View Post
      ja en oostenrijk gooit de boel al weer open dus virus blijft vrolijk door gaan
      Dat geldt vooralsnog alleen voor de gevaccineerden en mensen die hersteld zijn.

      Comment


      • Samengevat; er lijkt me voorlopig geen reden tot juichen, hoe zuur dat ook voor iedereen is. In de tussentijd gaan mijn gedachten uit naar alle familieleden van de dode corona-slachtoffers plus getroffen ondernemers.

        Comment


        • Er is al 2 jaar geen reden tot juichen, ze maken ondernemers kapot. Ergste moet nog komen

          Comment


          • "Ze" ... tja... Ik neem aan dat je 'de' regering bedoeld.. nou die maken dus letterlijk een einde aan levens plus ondernemers in moeilijkheden. Zuur, heel zuur. Alleen denk ik dat dat virus ellendiger kan zijn dan nu het geval is. Ten overvloede en nogmaals: ik ben begaan met ondernemers (ben er zelf immers ook een) maar geef toch een lichte voorkeur aan het redden van levens..(oké; mijn bedrijfje is nauwelijks, zegge niet, getroffen door die ellende) Of het ergste nog moet komen? Ik hoop van niet. (heb maar een gedeeltelijk idee van wat 'het ergste' zou kunnen zijn: 1500 doden per dag in NL of zo?)

            Comment


            • kapot maken is je ook al eerder uitgelegd, hoeft niet te betekenen dood, wat een vervelende manier van discussieren heb jij zeg, of je vindt ons te negatief terwijl je nu ook zelf heel negatief bent over het virus, of je gaat steeds dezelfde domme parade paardjes berijden waarvan je al uitgelegd is dat het anders bedoeld is dan je bedoelt

              of je bent een grote trol, hou eens op man

              Comment


              • Originally posted by Ed Raket View Post
                Kapot gaan kan je ook financieel of geestelijk slimmerd. En overigens zijn er al corona gerelateerde zelfmoorden. Echt jij disussiert zo in je eigen waantunnel zonder enig iq en emotie. Totaal geen empathie gevoel voor meerdere kanten en geen enkel gedachte dat de huidige manier v bestrijding niet vol te houden is dan zijn we straks met zijn allen failliet. En vallen er weer meer doden omdat niemand het meer kan betalen. Of dacht je dat een overheid eindeloos geld kan storten wat ze overigens nu ook al niet doen. Aan alles zit een grens.
                zie hier....

                Comment


                • Originally posted by vuurwants View Post
                  Wat ij wil..dan zijn het maar zeikerds in de ziekenhuizen. Maar aan de andere kant is de economie ook nog niet 'kapot'.
                  die gaat bij veel bedrijven kapot als ze hier mee door gaan slimmerd, sommigen kunnen 1, 2 of 3 lockdowns overleven maar niet meer, afhankelijk van de soort lockdown en hoeveel reservers men heeft, snap je dat dan niet?

                  dus als we continue lockdown gaan inzetten dan is het een kwestie van tijd dat er steeds meer bedrijven kapot gaan (kapot is in dit geval failliet mocht je dat niet begrijpen ) en dus ook stap v stap de economie

                  Comment


                  • Nogmaals Ed; het redden van levens gaat voor mij persoonlijk vóór het redden van bedrijven. Waarom? Omdat een dood leven onomkeerbaar is. Als mensen daar anders over denken is dat oké.

                    Comment


                    • We redden nu ook niet alle andere levens met andere ziektes

                      Comment


                      • Er zijn tig duizenden doden per jaar door allerlei oorzaken en overal is een grens waarin men bepaalt hoever men wil gaan om aantal doden te besparen/accepteren. Alleen bij Corona heeft men deze regel losgelaten.

                        Comment


                        • https://www.telegraaf.nl/nieuws/1664...n-ziekenhuizen

                          ZEIST - Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is het afgelopen etmaal weer iets afgenomen. Voor de vierde dag op rij liggen er minder dan 2800 mensen met Covid-19, zo valt op te maken uit de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Het aantal nieuwe coronagevallen blijft snel dalen: tussen zondagochtend en maandagochtend zijn 13.844 positieve tests geregistreerd. Dat is het laagste aantal sinds 14 november, bijna een maand geleden.

                          In de ziekenhuizen liggen maandag in totaal 2748 coronapatiënten, veertien minder dan zondag. Op de intensive cares daalde het aantal coronapatiënten met twaalf tot 630. Op de verpleegafdelingen liggen 2118 patiënten met de longaandoening. Dat zijn er twee minder dan een dag eerder.



                          Het afgelopen etmaal zijn er 29 nieuwe patiënten met corona opgenomen op de ic’s. Op de verpleegafdelingen werden 183 nieuwe coronapatiënten binnengebracht. Dat is de laagste instroom in ruim een maand tijd. Het LCPS gaf vorige week aan dat de instroom van patiënten met corona over zijn hoogtepunt heen was.

                          Er liggen al weken meer coronapatiënten dan niet-coronapatiënten op de ic's. De intensive cares behandelen nu 432 zogeheten non-Covid-patiënten. Dat zijn reguliere patiënten die bijvoorbeeld een zwaar ongeluk hebben gehad of behandeld worden vanwege ernstige ziekten. In totaal liggen er nu 1082 patiënten op deze afdelingen. De totale capaciteit op de ic's is momenteel 1220 bedden.

                          Minder dan 14.000 nieuwe coronagevallen vastgesteld


                          Het RIVM registreerde in de afgelopen zeven dagen 121.630 positieve tests. Dat komt neer op gemiddeld 17.376 bevestigde besmettingen per dag. Dat is het laagste niveau sinds 17 november. Het gemiddelde daalt voor de achtste dag op rij.

                          Het totaal over de afgelopen week, de 121.630 positieve tests, ligt zo’n 20 procent lager dan het totaal over de week ervoor. Dat is de snelste daling op weekbasis sinds 9 augustus.

                          Rotterdam telde 527 positieve tests, Amsterdam 425 en Den Haag 390. Daarna volgen Utrecht (336) en Venlo (205). Alleen op Schiermonnikoog en Vlieland testte niemand positief.

                          Comment


                          • https://www.telegraaf.nl/watuzegt/13...oostercampagne

                            Nederland moet snel een enorme inhaalslag maken met boostercampagne

                            Minister De Jonge (Volksgezondheid) wil de boostercampagne versnellen in de strijd tegen de omicronvariant. Dat is hard nodig, want Nederland prikt met een slakkengang. Eerder zei De Jonge nog dat de campagne op stoom kwam, terwijl Nederland onderaan de Europese ranglijst bungelt.

                            Ondertussen belooft de Britse regering dat alle volwassenen voor het eind van het jaar een boosterprik krijgen. Operatie ’Omicron Emergency Boost’ is de grootste vaccinatiecampagne uit de Britse geschiedenis.

                            Volgens premier Johnson is omicron helemaal niet een mildere versie van het coronavirus; er is immers al een patiënt overleden die besmet was met de variant.

                            De Britse regering benadrukt dat een boostershot ongelooflijk effectief is. De Jonge zegt nu dat Nederland nog wat kan leren van de Britse aanpak.

                            De bewindsman presenteert vandaag zijn plan. Duidelijk is wel dat het opschalen van 350.000 naar 700.000 prikken per week, zoals eerder aangekondigd, volstrekt onvoldoende is. Ter vergelijking: de Britten gaan nu boosters geven aan een miljoen mensen per dag!

                            Ook de aanvankelijke planning dat iedereen half maart 2022 een derde prik heeft ontvangen, geeft blijk van het ontbreken van iedere urgentie. Nederland moet snel een enorme inhaalslag maken.

                            Comment


                            • https://www.telegraaf.nl/nieuws/9571...-kerstvakantie

                              Scholen mogen zelf weten of ze thuisonderwijs geven
                              Ingewijden: avondlockdown verlengd, basisscholen eerder met kerstvakantie

                              DEN HAAG - De avondlockdown wordt verlengd tot en met 14 januari en de basisscholen gaan een week eerder met kerstvakantie. Volgens ingewijden zal het demissionaire kabinet deze maatregelen dinsdagavond aankondigen op de persconferentie.

                              Vanaf volgende week dinsdag gaan de basisscholen dicht, melden bronnen. De eerdere sluiting geldt ook voor het speciaal basisonderwijs. Scholen die het niet lukt om de vroegere vakantie geregeld te krijgen, wordt het toegestaan maandag 20 december nog open te blijven. Zonder maatregelen zou de kerstvakantie op vrijdag 24 december beginnen, meteen met het begin van de kerstdagen.



                              Daarmee zou het risico bestaan dat besmettingen vanuit de klas meteen worden doorgegeven aan opa’s en oma’s. Een week minder school beperkt dat risico, zo gaf het OMT tot drie keer toe mee aan het kabinet. Dat geeft nu op de valreep gehoor aan dat advies.

                              Thuisonderwijs mag


                              Scholen mogen zelf bepalen of ze in de week voor kerst digitaal thuisonderwijs geven of dat de leerlingen echt vrij zijn. Vanwege de vele besmettingen op basisscholen en klassen in quarantaine zijn inmiddels weer veel scholen gewend aan thuisonderwijs.

                              Noodopvang


                              Net als tijdens eerdere schoolsluitingen wordt scholen worden gevraagd om noodopvang te regelen voor kwetsbare kinderen of kinderen van ouders in cruciale beroepen. Het kabinet heeft er begrip voor als dat niet meteen geregeld is. Vaak werken scholen hiervoor samen met kinderopvangorganisaties.

                              Demissionair minister Arie Slob (Onderwijs) zei na afloop van het ministersoverleg dat het kabinet ’hele zware besluitvorming heeft gehad’. Een week geleden was het kabinet in een brief naar de Tweede Kamer nog stellig: „Een week meer vakantie is een week minder school en dat is in een situatie van leerachterstanden niet wenselijk.”

                              Demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) liet maandag al doorschemeren dat het eerder sluiten van scholen een serieuze optie voor het kabinet was. Het verschil met vorige week is dat nu meer duidelijk is over de omikron-variant van het coronavirus. De mutant verspreidt zich veel sneller dan de delta-variant die bij ons nog dominant is, maar die snel terrein verliest op omikron.

                              Comment


                              • Sombere negatieve persconferentie met alleen maar waarschuwingen voor meer ellende v nieuwe mutatie, en dat ze tot 16 januari geen versoepelingen doen, eerder een eerdere nieuwe persconferentie met extra maatregelen

                                gelukkig wel scholen eerder dicht waar het virus juist rond gaat en dat men boostvaccinatie eindelijk gas gaan geven, eerst zien dan geloven, en we gaan komend jaar lekker verder met kapot maken van ondernemers die via lockdowns de prijs moeten betalen voor de corona crisis en ook nog te horen kregen dat ze meer eigen risico krijgen, het is echt een grof schandaal, mag die rekening eens bij de gehele bevolking gelegd worden?

                                Comment


                                • Originally posted by Buffalo Bill View Post
                                  Sombere negatieve persconferentie met alleen maar waarschuwingen voor meer ellende v nieuwe mutatie, en dat ze tot 16 januari geen versoepelingen doen, eerder een eerdere nieuwe persconferentie met extra maatregelen

                                  gelukkig wel scholen eerder dicht waar het virus juist rond gaat en dat men boostvaccinatie eindelijk gas gaan geven, eerst zien dan geloven, en we gaan komend jaar lekker verder met kapot maken van ondernemers die via lockdowns de prijs moeten betalen voor de corona crisis en ook nog te horen kregen dat ze meer eigen risico krijgen, het is echt een grof schandaal, mag die rekening eens bij de gehele bevolking gelegd worden?
                                  Wat dacht je van de zzp'ers, meeste zijn al failliet.
                                  Even later dan de persconferentie werd op tv gezegd dat de Nederlandse economie loopt als nooit te voren.
                                  Hoe dan met middenstand verplicht om 17 uur dicht. Horeca dicht, sportscholen dicht, toerisme dat compleet op zijn gat licht......
                                  Als ik in mijn eigen stad om me heen kijk zie en hoor ik vooral veel ellende van ondernemers die failliet gaan, het niet redden. Mensen die de WW in moeten vanwege einde contract.
                                  En iedereen klaagt.
                                  Erg veel rijkdom zie ik zeker niet in Nederland. Wie zijn dan die rijken? De regeringsleiders misschien, de virologen?
                                  En nu wordt er gedreigd met nog meer maatregelen. Te denken valt aan herinvoering van de avondklok, complete sluiting van niet essentiële winkels en contactberoepen.
                                  Nee, in Nederland is het echt niet leuk meer om te wonen.
                                  Kijk in de landen om ons heen waar gewoon alles open is.
                                  België, Duitsland, je kan er zelfs feesten tot 's morgens vroeg, op café en restaurant gaan.
                                  En daar maken veel Nederlanders die in de grensstreek wonen nu gebruik van.
                                  Geef ze eens ongelijk.
                                  Je bent goed genaaid als je in het Westen van Nederland woont!

                                  Comment


                                  • Geen hoopvolle vooruitzichten...
                                    https://www.nu.nl/coronavirus/617327...trazeneca.html

                                    Comment


                                    • Originally posted by vuurwants View Post
                                      Inderdaad geen hoopvolle vooruitzichten!
                                      Uit de woorden van Hugo de Jonge tijdens de persconferentie van gisteravond valt duidelijk af te leiden dat we nooit meer van corona afkomen.
                                      We zitten ons leven lang vast aan om de paar maanden vaccinaties en tijdens de wintermaanden complete lockdowns.
                                      Met andere woorden zijn we onze vrijheden voorgoed kwijt en het oude normaal zal nooit terug keren.
                                      Misschien een idee om te gaan emigreren als politiek vluchteling?
                                      Er zijn genoeg landen waar men nog leeft zoals bij ons voor de corona. Zweden bijvoorbeeld. Finland, Polen, Italië, Griekenland, Spanje.
                                      En wat te denken van de VS waar amper tot geen corona maatregelen meer zijn.
                                      Gek hè eigenlijk als je er goed over nadenkt. In Nederland zijn we onze vrijheden kwijt. We leven in een soort dictatuur waarin ons door de overheid wordt voorgeschreven wat we wel en niet mogen.
                                      En dat terwijl de mensen in de VS zo vrij als een vogeltje zijn.
                                      Raar raar.

                                      Comment


                                      • Nou nooit meer heb ik niet gehoord. En de tijd zal ons ook nieuwe medicijnen geven. Dictatuur? Overal te wereld doen ze in grote lijnen hetzelfde maar qua tijdslijn steeds oo een ander moment. En in vele landen zijn ze juist strenger. Wij zijn eerder te soft.

                                        Comment


                                        • Originally posted by Domstad View Post
                                          Nou nooit meer heb ik niet gehoord. En de tijd zal ons ook nieuwe medicijnen geven. Dictatuur? Overal te wereld doen ze in grote lijnen hetzelfde maar qua tijdslijn steeds oo een ander moment. En in vele landen zijn ze juist strenger. Wij zijn eerder te soft.
                                          In Zweden bijvoorbeeld hebben ze nog nooit strenge maatregelen gehad of lockdowns.
                                          Ook op dit moment heeft de bevolking volledige vrijheid.
                                          Men praat daar nauwelijks over corona en het aantal besmettingen zijn er verwaarloosbaar.
                                          Gek hè😏

                                          Comment


                                          • Landen kan je niet 1op1 vergelijken, factoren als klimaat, dun of dichtbevolkt, soorten inwoners, vaccinatiegraad spelen allemaal mee. Zweden is dunbevolkt, Nederland is het dichtsbevolkte land van Europa. Zweden heeft 15.000 corona doden op een dunbevolkte bevolking (4 na dunst bevolktevland v Europa) van in totaal 10.2 miljoen inwoners. Nederland 18.500 doden op 17.5 miljoen inwoners.

                                            Nederland doet het dus beter dan Zweden😉

                                            Comment


                                            • Originally posted by vuurwants View Post
                                              Kwestie v boosterprik zetten waar Nederland 6 weken te laat mee begon en ook nog in een te laag tempo

                                              Comment


                                              • Originally posted by Ed Raket View Post

                                                Kwestie v boosterprik zetten waar Nederland 6 weken te laat mee begon en ook nog in een te laag tempo
                                                Hoeveel boosterprikken en vaccinaties zullen we nog krijgen de komende jaren?
                                                Ze blijven maar aan de gang. Om het half jaar ben je gewoon weer aan de beurt.
                                                Afgelopen voorjaar werd ons beloofd dat als we ons allemaal zouden laten vaccineren we onze vrijheden weer terug zouden krijgen en we weer terug konden naar het oude normaal.
                                                Daar is tot nu toe bar weinig van terecht gekomen en is dus een leugen gebleken.

                                                Misschien een klein ideetje, gewoon die vaccinaties laten voor wat het is en de natuur haar gang laten gaan.
                                                Massa-immuniteit, dat is de enige mogelijkheid om op redelijk korte termijn uit deze pleuris situatie te geraken.
                                                Als we op de huidige jojo manier door gaan verwoesten we niet alleen onze economie maar ook de toekomst van onze jongeren.

                                                Comment


                                                • Kwestie van wachten hoe het virus zich ontwikkelt, vermoedelijk zwakker, en hoe men nieuwe medicijnen uitvindt er tegen, alles heeft tijd nodig

                                                  Je kan dingen als een leugen zien, maar niemand weet toch hoe een virus zich ontwikkelt of verwacht jij dat er paragnosten overal in de wereld in de regeringen zitten?

                                                  Massa immunitieit wilde men juist maar bleek dus niet te werken bij dit virus, dat is juist het punt

                                                  nu is het de grens opzoeken van zo min mogelijk doden en minste schade voor economie, maar ja als politici openlijk zeggen dat ze meer doden accepteren dan worden ze door de kiezers afgestraft,

                                                  Comment

                                                  Working...
                                                  X