Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Corona gevolgen

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • In principe heb ik ook niet zo een probleem met zo'n corona-pas, maar het moet wel echt duidelijk zijn dat het tijdelijk is en ook daar een afbouw in is. Als de situatie in de ziekenhuizen straks prima behapbaar is, dan moet ook de plekken waar je een coronapas moet laten zien weer afgeschaald worden. Dan kan je het gecontroleerd laten verlopen.

    Comment


    • Mij persoonlijk interesseert die coronapas geen biet..snap ook totaal niet waarom het onze vrijheid zou inperken..integendeel. Naar mijn idee vergroot het de vrijheden van iedereen.. en privacy??? Die heb je al niet meer zodra je je pc/laptop/telefoon aanzet..

      Comment


      • heel simpel we leefden altijd zonder pas met alle vrijheden, nu is die pas vereist dus weg vrijheden. Medische info is nog afgeschermd, met zo'n pas wordt dat ook weer deels weggegeven.

        Comment


        • https://coronadashboard.rijksoverheid.nl/

          Aantal positieve testen
          2.051

          Vandaag (18 september) zijn er 2.051 nieuwe positieve testen gemeld. Dat is minder dan het gemiddelde van de afgelopen 7 dagen (2.077).

          Ziekenhuisopnames
          37

          Gisteren (17 september) zijn 37 nieuwe ziekenhuisopnames gemeld. Dat is minder dan het gemiddelde van de afgelopen 7 dagen (47).

          Aantal gezette prikken
          23.320.388

          Tot nu toe zijn er 23.320.388 prikken gezet. Dit getal omvat zowel eerste als tweede prikken. Dit getal wordt bijgewerkt op dinsdag en donderdag.

          COVID-19-vaccinaties


          Tot nu toe zijn er ongeveer 23,3 miljoen prikken gezet.
          Gezette prikken in totaal


          Deze grafiek laat zien hoeveel prikken er in totaal zijn gezet volgens berekeningen.

          Deze grafiek laat zien hoeveel prikken er in totaal zijn gezet volgens berekeningen. Gebruik het toetsenbord om door de tijd in de grafiek te navigeren. Pijltjestoetsen links en rechts gaan achteruit en vooruit in de tijd. Met page-up en page-down maak je grotere stappen. Met de Home-toets en End-toets ga je naar het begin en einde van de tijdbalk.
          6 jan15 sep030.000.000Geplande prikken deze week

          105.000

          Aantal prikken dat Nederland verwacht te zetten van 13 tot en met 19 september. Dit is gebaseerd op het aantal afspraken bij de GGD. Het echte aantal kan anders zijn, bijvoorbeeld doordat mensen hun afspraak afzeggen.

          Vaccinatiegraad

          18 jaar en ouder12 jaar en ouder
          Opkomst 1e prik
          85,6%

          Percentage van de bevolking van 18 jaar en ouder (geboren in 2003 en eerder of eerder) dat minimaal één prik gehad heeft tegen COVID-19.

          Volledig gevaccineerd
          81,7%

          Percentage van de bevolking van 18 jaar en ouder (geboren in 2003 en eerder of eerder) dat volledig gevaccineerd is tegen COVID-19.

          Deze getallen zijn zo goed mogelijk berekend op basis van het berekende aantal gezette prikken. Lees de uitleg in de Cijferverantwoording.
          Waarde van maandag 13 september · Bron: RIVM

          Reproductiegetal

          0.97 positief geteste mensen per dag.
          0,97Signaalwaarde: 10
          0,02 lager dan de waarde van 30 augustus

          Aantal mensen dat besmet wordt door één besmettelijke persoon. Het reproductiegetal is een berekening en wordt elke dinsdag en vrijdag bijgewerkt. We laten het reproductiegetal van twee weken geleden zien, omdat na 14 dagen een betrouwbare berekening van het reproductiegetal gemaakt kan worden.


          Het reproductiegetal laat zien hoe snel het virus zich verspreidt. Dit getal geeft aan hoeveel mensen gemiddeld besmet worden door iemand die besmet is met het coronavirus. Bij een reproductiegetal van rond de 1 blijft het aantal besmettingen ongeveer gelijk. Als het reproductiegetal lager is dan 1, dan daalt het aantal besmettingen. Bij een getal hoger dan 1 stijgt het aantal besmettingen.
          Waarde van donderdag 2 september verkregen op vrijdag 17 september · Bron: RIVM


          Comment


          • Kopieer ook het weerbericht nog even hierheen, hebben we dat ook weer gehad.

            Comment


            • Ja, ik begrijp ook niet waarom dat allemaal hier wordt geplaatst.

              Comment


              • Topic gaat toch over corona? Geeft wel mooi een actuele stand v zaken. De boel is mooi onder controle

                Comment


                • https://www.telegraaf.nl/nieuws/6028...inds-eind-juli

                  Laagst aantal coronapatiënten in ziekenhuizen sinds eind juli


                  ZEIST - Het aantal mensen met een coronabesmetting in de Nederlandse ziekenhuizen is afgelopen etmaal gedaald tot 532, het laagste aantal sinds 24 juli. Dat zijn er 46 minder dan dinsdag, is te lezen in de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

                  Op de intensive cares daalde het aantal Covidpatiënten met 14 tot 186. Eind juli lagen er voor het laatst zo weinig mensen met corona op de ic’s. Op de verpleegafdelingen liggen nu 346 coronapatiënten, 32 minder dan een dag eerder.

                  Comment


                  • Daarom weg met die coronapas

                    Comment


                    • Ik vind het juist wel prima..ik bedoel, als dat een voorwaarde is om dingen weer open te gooien (festivals, clubs, kroegen, theaters etc etc) dat moeten de meeste mensen daar toch blij mee zijn? Schept dan weer veel extra vrijheden.. In ieder geval meer dan geen coronpas met gedeeltelijke lockdowns zoals een paar maanden geleden..

                      Comment


                      • Hoewel het allemaal veel lagere cijfers zijn dan tijdens de 'golfen', vind ik ruim 500 mensen met één ziekte in een ziekenhuis nog best veel? Als je nu eigenlijk op een 'terug naar normaal' punt zou moeten zitten.

                        En zo'n 15-20% van de IC bedden in Nederland zijn ook nog gevuld met corona-patiënten.

                        Comment


                        • Enfin, laten we hopen dat de trend de goede richting op blijft gaan dit najaar...we gaan het wel zien.

                          Comment


                          • Wat mij betreft even met die coronapas zien hoe het najaar en de winter gaat qua ziekenhuisopnamen en dan afbouwen naar een coronapas-vrij-nederland

                            Comment


                            • zo snel mogelijk graag, want alles wat nu in ziekenhuis ligt zijn mensen die niet gevaccineerd zijn en die straffen de rest van de samenleving dus en dat is niet ok

                              Comment


                              • https://coronadashboard.rijksoverheid.nl/ en alles blijft dalen, en toch gaat men door met die waanzin van coronapaspoort

                                Comment


                                • Niet mee eens, niet alles in één keer loslaten, stapje voor stapje, anders zie ik het weer toenemen, zeker als niet gecontroleerd wordt.

                                  Comment


                                  • er zijn nu ruim 85% mensen gevaccineerd, dus wat is het probleem dan? De rest wordt niet zo ernstig ziek en diegene die dat wel worden herstellen meestal en hebben zelf het vaccin niet genomen. Dan kunnen we wel zo jaren doorgaan voor dat onwillige groepje, de wereld op zijn kop

                                    Comment


                                    • In die zin zeg ik ook; vaccinatieplicht! Feitelijk ben ik daar persoonlijk voorstander van -me beseffende ergens een knuppel in een kippenhok te gooien-. Kunnen we ook die corona-app afschaffen.. HH. Alleen moet er dan nog iets bedacht worden voor mensen waarbij de afweer geremd word (i.v.m. orgaantransplantaties), die zijn wel behoorlijk de sjaak naar mijn idee.

                                      Comment


                                      • we kunnen niet alles doen wat we willen, dood hoort bij het leven, we hebben zoveel ziektes niet onder controle zoals kanker, harfalen, of sterven aan fijnstof. We accepteren toch bij alle ziektes bepaalde gevolgen. Sterker nog we zijn zo bezig met leven rekken dat de aarde te vol is en er dus virussen komen. En we hebben ook te veel uitstoot omdat we met zoveel zijn. Dus we slopen dan direct ook onze aarde en ons leven door steeds alles maar tot in het oneindige te willen bestrijden. En met corona is dat doorgeslagen. En gaat men opeens andersom redeneren.

                                        Comment


                                        • Originally posted by Frans Cats View Post
                                          https://coronadashboard.rijksoverheid.nl/ en alles blijft dalen, en toch gaat men door met die waanzin van coronapaspoort
                                          Denk dat stap voor stap echt beter is. Als het oplaait en je dan opeens toch weer over lockdown-achtige maatregelen moet gaan nadenken... Dan ben je veel verder van huis. Dat bedrijven weer dicht gaan en ondernemers weer moeten hopen op een handjevol overheidssteun.

                                          Even zo'n QR-code laten zien is dan een kleine opoffering.

                                          'We' vergeten ook snel hoe het was... Grofweg een half jaar geleden zat bijna het hele land nog op slot en moest je overal met een mondkapje naar binnen. En in een kleine 2 jaar tijd zijn er in Nederland 18.000 mensen overleden aan corona. En nog steeds liggen er honderden mensen in het ziekenhuis...

                                          Comment


                                          • Volledig mee eens...

                                            Comment


                                            • gaat toch om nu, hoeveel mensen sterven er nu aan en om welke reden? omdat ze niet gevaccineerd zijn terwijl ze die mogelijkheid wel hebben

                                              Comment


                                              • Daling vandaag weer doorgezet: https://coronadashboard.rijksoverheid.nl/

                                                Comment


                                                • Originally posted by Buffalo Bill View Post
                                                  gaat toch om nu, hoeveel mensen sterven er nu aan en om welke reden? omdat ze niet gevaccineerd zijn terwijl ze die mogelijkheid wel hebben
                                                  Juist en daarom lijkt het me prima om het land weer volledig open te doen met een coronapas.. niet gevaccineerd = dus niet meedoen.

                                                  Comment


                                                  • ja maar die gijzelen dus nu de gevaccineerden met die regels, dat is juist het punt!

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X