Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Corona gevolgen

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by Johan Geluk View Post

    waarom lockdowns tegen corona als we vaccins hebben en kunnen in enten? men wil geen lockdowns meer en we hebben vaccins en onze economie etc kan niet meer lockdowns hebben.
    Ik denk omdat de zorg het op een gegeven moment niet meer aankan als er weer de nodige coronagevallen zijn... dat inhalen van uitgestelde zorg loopt ook voor geen ene meter..er zijn daar bovendien veel te weinig handen.. maar oké, ik help je hopen dat het mee gaat vallen.. maar wat 'men' wil doet er niet toe... Den Haag bepaald en bij vollopende ziekenhuizen denk ik dat 'ze' kunnen overgaan tot maatregelen..afijn dat is al gebleken..Nogmaals, ik help je hopem dat het meevalt.

    Comment


    • We hebben vaccins zodat mensen minder ernstig ziek worden, die moeten ze gebruiken.

      Comment


      • https://www.telegraaf.nl/video/31661...kkenvirus-zich

        Comment


        • https://www.ad.nl/binnenland/corona-...nden~af69f217/

          Corona heeft sociale omgangsvormen veranderd: 6 op de 10 Nederlanders schudt nog steeds minder handen


          MET VIDEOBijna zes op de tien Nederlanders schudden nog steeds minder handen dan voor corona. Ook de drie zoenen als begroeting hebben hun populariteit verloren. Dat blijkt uit een peiling die deze krant liet uitvoeren.

          Onderzoeksbureau Panel Inzicht vroeg een representatieve groep Nederlanders om hun leven na corona te vergelijken met de tijd voor de pandemie uitbrak. De uitkomsten zijn verrassend, en laten zien dat het virus het sociale contact in ons land heeft veranderd.

          Comment


          • https://www.telegraaf.nl/nieuws/3542...golf-uitbreekt

            Kuipers: ziekenhuizen moeten nu inhaalslag maken voordat coronagolf uitbreekt

            DEN HAAG - Zorgminister Ernst Kuipers maant ziekenhuizen op te schieten met het wegwerken van wachtlijsten, nu er geen sprake is van een corona- of griepgolf. „Het vakantiemoment is er nog niet, en het griep- en covidseizoen is nog niet aangebroken.”

            Momenteel wachten zo’n 100.000 tot 120.000 mensen op een medische operatie: „Er moet echt een tand bij”, zegt Kuipers dinsdag in reactie op vragen van onder meer de VVD over waarom Nederland een aanbod van Duitse ziekenhuizen om te helpen bij het wegwerken van wachtlijsten niet aanneemt.



            „We moeten in de eerste plaats alle mogelijkheden in Nederland goed benutten”, stelt Kuipers. Volgens hem is het nog niet zo simpel om op het aanbod van de Duitsers in te gaan. Dat heeft onder meer te maken met logistiek, nazorg die in Nederland moet worden verleend, en de onwelwillendheid van patiënten om naar het buitenland af te reizen voor een behandeling. „Het aanbod uit Duitsland klinkt ideaal, maar we moeten oog hebben voor beperkingen”, aldus Kuipers. „Met name voor patiënten buiten de grensregio’s. Een patiënt vanuit Den Haag is iets anders dan een patiënt vanuit Twente.”

            Buffer


            „Ik kan er met mijn pet niet bij dat hier een minister staat die beren op de weg ziet en treuzelt terwijl Duitsland aanbiedt om mensen te helpen”, foetert PVV-Kamerlid Fleur Agema. „Hoe is het mogelijk dat in een rijk en welvarend land als Nederland, waarin mensen ontzettend veel belasting betalen, drie keer minder ziekenhuizen zijn dan in Noordrijn-Westfalen?” Ook SP-Kamerlid Hijink vindt het ’gênant’. „Dit laat zien dat het kabinet de boel niet op orde heeft.”



            Volgens Kuipers wordt er op punten al samengewerkt met het buitenland, en moeten ziekenhuizen in Nederland er nu vooral voor zorgen dat de wachtlijsten worden teruggedrongen. „Want dat gebeurt nu onvoldoende. Ziekenhuizen geven redenen aan: een ziekteverzuim van 8 procent. Maar zelfs met ziekteverzuim moeten ze in staat zijn om nu die wachtlijsten te verkleinen zodat je een buffer hebt als je weer te maken krijgt met grootschalige uitval in herfst.”

            Ziekenhuizen moeten zich volgens hem inzetten om beter door te verwijzen naar plekken waar wel plek is, bijvoorbeeld in zelfstandige behandelklinieken. Ziekenhuizen hebben volgens hem beter zicht op wie er op een wachtlijst staat dan verzekeraars. „Op het moment dat ze zien dat hun wachtlijsten over grenzen heen gaan, moeten ze actie ondernemen en patiënten aansporen zich te melden bij zorgverzekeraars, zodat zij kunnen helpen bij de zorgbemiddeling.”

            Comment


            • GVA

              “Aangepast Modernavaccin versterkt afweer tegen omikronvariant”


              Vaccinfabrikant Moderna heeft woensdag positieve voorlopige onderzoeksresultaten gepubliceerd over zijn aangepaste coronavaccin, dat specifiek gericht is op de omikronvariant. Een boosterprik ervan wapent het immuunsysteem zoals gehoopt beter dan het originele vaccin, zo meldt het bedrijf.

              Hoewel het onderzoek nog verder doorgaat, hoopt Moderna dat de aangepaste versie aan het einde van de zomer zal worden goedgekeurd.

              Een besluit over de toelating van nieuwe vaccins wordt genomen op basis van advies van toezichthouders als het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA). Moderna deelt de voorlopige data alvast met gezondheidsinstanties om de snelheid erin te houden.

              Het bedrijf zet in op een mix van het originele vaccin en een aangepaste versie die specifiek omikron op de korrel neemt. Uit de studie kwam naar voren dat mensen met de nieuwe versie acht keer meer antilichamen tegen omikron aanmaken. Deze coronavariant veroorzaakt gemiddeld weliswaar mildere ziekteverschijnselen dan de deltavariant, maar toch blijft omikron wel goed in het omzeilen van eerder opgedane immuniteit. Moderna en andere vaccinmakers hopen daar met aangepaste vaccins een antwoord op te geven.

              Hoe effectief de nieuwe versie van dit vaccin precies is in het voorkomen van besmetting en ernstige ziekte, zal nog uit vervolgonderzoek moeten blijken.



              https://www.gva.be/cnt/dmf20220608_94788108

              Comment


              • https://www.ad.nl/noord-holland/aant...ests~a6e942c5/

                Aantal coronagevallen loopt verder op: 3418 positieve tests


                Het aantal nieuwe coronagevallen stijgt verder. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) registreerde tussen dinsdagochtend en woensdagochtend 3418 positieve tests. Dat is het hoogste aantal sinds 20 april, bijna twee maanden geleden.
                Redactie 15-06-22, 15:45
                In ongeveer een week tijd is het aantal bevestigde besmettingen bijna verdubbeld. Vorige week woensdag meldde het RIVM 1859 coronagevallen en de woensdag ervoor bijna 1400.



                In de afgelopen 7 dagen zijn iets meer dan 17.000 positieve tests geregistreerd, gemiddeld zo’n 2440 per dag. Dat is ongeveer 72 procent meer dan in de week ervoor.

                De stijging is hoogstwaarschijnlijk het begin van een nieuwe coronagolf, zei het RIVM dinsdag. In het rioolwater zijn meer virusdeeltjes te vinden en meer mensen melden positieve zelftests via de zogeheten Infectieradar van het RIVM. Ook het aantal mensen dat naar een teststraat van een GGD gaat om bevestiging van een positieve zelftest te krijgen, loopt op. Het aantal tests valt nog binnen de capaciteit van de GGD’en, meldt de overkoepelende organisatie GGD GHOR Nederland. “Wij houden de testvraag, per GGD-regio, op dagbasis scherp in de gaten om de vraag en het aanbod te vergelijken. De GGD’en bepalen of, waar, wanneer en hoeveel er lokaal wordt opgeschaald.”

                Comment


                • zolang ze niet in de ziekenhuizen komen niets aan de hand, en daar waren ook de vaccins voor om niet zo ziek te worden, dus op tijd nieuwe vaccinatieronde, en no way lockdowns

                  Comment


                  • Eindelijk wijze praat van v Dissel vh RIVM. Die verwacht een nieuwe vaccinatieronde tegen het coronavirus. Juist dat was ook de weg om lockdowns te voorkomen en de ic afdelingen niet te laten volstromen. Nu hopen dat onze mafiapolitici dat ook snappen en tijdig uitvoeren, want die zijn al jaren bezig ons land kapot te maken.

                    Comment


                    • Ik zou ee niet gek van staan te kijken als men in Den Haag beslist dat de boeren geen recht op vaccinatie hebben😉

                      Comment


                      • Volgens mij een opmerking die nergens op slaat.

                        Comment


                        • dat is een soort humor, vergelijking dat de overheid de boeren weg wil hebben

                          Comment


                          • Heel wat anders, in het kader van Corona gevolgen. De groep mensen die post Covid hebben, groeit gestaag. Ik ben daar ook onderdeel van, zware vermoeidheid, concentratie problemen etc. Maar wat zeker zo erg is, is dat mijn libido daarmee ook nagenoeg weg is. Ik ga ervan uit dat het allemaal tijdelijk is, maar momenteel weinig interesse om aan de wandel te gaan en dvp’s of meesteressen te bezoeken. Geld dan maar in crypto steken en later met goede winst ruim besteden bij de fijne dames en meesteressen. 🙄

                            Comment


                            • Ik heb last van zware vermoeidheid en spierpijnen. Libido is wel ok, maar mijn korte termijn geheugen is dramatisch.

                              Comment


                              • Ik hoor dat er ook weer gevaccineerd zou worden op dit moment. Maar lees daar niets over in de media. Gaat dat weer per oproep/brief?

                                Comment


                                • In ieder geval staat er elke zaterdag een bus van de GGD in het centrum van Den Haag, weet niet of het alleen voor 60+ is

                                  Comment


                                  • https://www.telegraaf.nl/nieuws/8323...elt-hoogleraar

                                    Einde coronapandemie is in zicht, maar eerst nog een besmettingspiek, voorspelt hoogleraar

                                    Het goede nieuws is dat we - zeer waarschijnlijk - naar het eind van de pandemie gaan, stelt Andreas Voss, het nieuwe hoofd van de afdeling Medische Microbiologie in het UMCG. Het slechte nieuws: de vele besmettingen voordat het zover is.

                                    Dat hij het een keer zou krijgen, dat wist de hoogleraar infectiepreventie al. In het inmiddels ontmantelde (,,hopelijk voorgoed, maar dat denk ik niet”) COVID Outbreak Management Team (OMT) zei de arts-microbioloog ook steeds: ,,Iedereen krijgt het een keer, je weet alleen niet wanneer.” Maar dat Andreas Voss (60) het uitgerekend in de eerste week van zijn aantreden (op 17 mei) in Groningen opliep, dat was een onaangename verrassing. Het gebeurde op een cursus die hij had overgenomen van Alex Friedrich, zijn voorganger als hoofd van de afdeling Medische Microbiologie en Infectiepreventie in het UMCG.

                                    [/img]https://www.telegraaf.nl/images/1260x709/filters:format(jpeg):quality(50)/cdn-kiosk-api.telegraaf.nl/95897b80-f92f-11ec-8ebb-0218eaf05005.jpg[/img]



                                    ,,Als je ergens nieuw bent, wil je vooral veel ter plaatse zijn om mensen te ontmoeten, maar daar zitten wel risico’s aan”, zegt Voss. Doordat hij ziek was, is hij nog amper op zijn nieuwe werkplek geweest. Ook vervelend: hij moest het grootse feest dat hij gaf voor zijn zestigste verjaardag meemaken vanachter twee mondneusmaskers (al mocht het volgens de regels ook zonder) en op flinke afstand van het feestgedruis. Uitstellen kon niet meer, want een flink deel van de genodigden kwam uit verre buitenlanden. ,,Ik hoorde achteraf dat mijn feest heel geslaagd was.” Het enige voordeel van de infectie is dat ,,mijn immuniteit extra geboosterd is”.
                                    Successen


                                    Over zijn nieuwe werkplek is hij enorm enthousiast. De afdeling microbiologie van het UMCG staat er internationaal heel goed op. ,,Het is geweldig hoeveel data over alleen al de coronapandemie hier liggen dankzij het werk van onze onderzoekers.” Tegelijk constateert hij dat zijn collega’s er niet goed in slagen om de successen voor het voetlicht te brengen.

                                    Hij wijt dit aan noordelijke bescheidenheid. Daar wil hij mee afrekenen. ,,Ik zie het als mijn taak om ons werk beter in de etalage te zetten. Intern, in de regio, maar ook nationaal. Om ook in de toekomst toponderzoek te kunnen blijven doen in Groningen is het goed dat in Den Haag gezien wordt wat wij kunnen.”

                                    De coronapandemie zit volgens de hoogleraar ,,in de eindfase”. We gaan toe naar wat hij noemt ,,een griep-plus-scenario”: een seizoensvirus dat vergelijkbaar is met de griep, maar waarvan de symptomen iets ernstiger zijn. Eerst moeten we wel het komende snotterseizoen (herfst en winter) nog door, die – zo verwacht hij – tot veel besmettingen zal leiden.

                                    Volle ziekenhuizen?


                                    Volle ziekenhuizen door nieuwe coronagolven voorziet hij niet – tenzij we verrast worden door varianten die vervelender uitpakken. De subvarianten van omikron (BA.4 en BA.5) die nu dominant zijn, zijn minder ziekmakend. ,,En natuurlijk hebben we in de maatschappij inmiddels een geweldige immuniteit opgebouwd.”

                                    Het grootste probleem voorziet Voss bij het personeel. De capaciteit van de zorg – niet alleen in de ziekenhuizen – kan wederom onder grote druk komen te staan als personeel massaal besmet raakt. Dat risico is er op dit moment ook. ,,Als er net zo massaal getest zou worden als eerder, dan zouden we nu besmettingsrecords zien.”

                                    De grote vraag is alleen: wat moet je er tegen doen? ,,De vraag is niet óf er weer maatregelen voor de zorg komen, maar wanneer”, zegt de arts-microbioloog. In het UMCG is het al begonnen. Sinds vorige week draagt het personeel opnieuw mondkapjes waar geen anderhalve meter afstand tot patiënten gehouden kan worden. ,,Dreigt de zorg weer onder druk te komen, dan ontkom je niet aan volgende stappen.”

                                    Comment


                                    • Nieuwe coronavaccinatieprogramma voor na de zomer is vandaag in gang gezet door Minister Kuipers

                                      Comment


                                      • gelukkig maar..

                                        Comment


                                        • natuurlijk ze doen nog wel iets goed, ze kunnen moeilijk weer tig duizend mensen kapot laten gaan via lockdowns

                                          Comment


                                          • Hugo de Jonge heeft corona voor de 1e keer, dat heeft nog lang geduurd....

                                            Comment


                                            • Originally posted by Johan Geluk View Post
                                              natuurlijk ze doen nog wel iets goed, ze kunnen moeilijk weer tig duizend mensen kapot laten gaan via lockdowns
                                              Dan moet wel iedereen zich weer laten boosteren en zo, en volgens mij valt dat tot nu toe best wel tegen bij de 60 plussers. Daarbij; iedere branche mag zijn eigen maatregelen treffen.. De ondernemers wisten het immers beter, dus ik vind het wel prima zo..laat alles maar gaan en het is een bedrijfrsrisico..ik ben benieuwd wat er van komt deze herfst. Ik heb in ieder geval geen medelijden met eigenwijze mensen..

                                              Comment


                                              • ? waarom moet iedereen zich laten boosteren?

                                                ik heb geen idee welk vaccin nodig is, maar de piek zijn we al bijna over heen dus lijkt weinig aan de hand zolang er geen rare meer besmettelijkere mutaties komen die ook nog eens echt ziekmakend zijn waardoor er krapte op de IC's zou komen, want daar gaat het om.

                                                Comment


                                                • En ja hoor de nieuwe mutatie is er inmiddels

                                                  Comment


                                                  • Is blijkbaar een omikron-variant...

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X